Emil Boc a fost un premier mai bun decat Adrian Nastase

…A  venit randul lui Sebastian Lazaroiu sa spuna o gogonata: „Boc a fost un premier mult mai bun decat Nastase!” Afirmatia e atat de ridicola incat nici nu merita comentata”, spune dl. Adrian Nastase pe blogul sau.

Nu mi-e clar ce i se pare ridicol fostului premier in afirmatia mea. Poate ca partea pe care a omis sa o citeze si care se referea la domnia sa?

Redau mai jos citatul complet din ce am spus duminica seara la RTV, pentru ca vad ca dl. Nastase e modest si nu vrea sa publice o lauda pe blogul sau: “Pe de altă parte, Boc a fost un premier mult mai bun decât Năstase, care nu a fost un premier rău.”

Iata argumentele:

1. Dl. Emil Boc a condus guvernul intr-o perioada mult mai dificila din punct de vedere economic decat perioada in care a guvernatdl. Nastase:

-Criza economica internationala

-Dezechilibru bugetar generat de guvernul Tariceanu (cu complicitatea PSD)

Dl. Nastase a mostenit o economie asanata de la guvernarea CDR, o crestere economica infiripata de premierul Isarescu si inceperea negocierilor pentru aderarea la UE. Ar fi fost un premier cu adevarat slab daca nu ar fi folosit aceste date de intrare pentru a genera cresterea economica in perioada 2001-2004 (ceea ce a fost un fapt incontestabil). In plus, dl. Nastase a lasat in 2004 un buget echilibrat (si multumita d-lui Tanasescu)

2. Dl. Emil Boc a gestionat politic o coalitie guvernamentala mult mai dificila decat cea a manageriata de dl. Nastase. In vreme ce dl. Nastase avea sprijin parlamentar majoritar confortabil (aici includ si sprijinul subteran al PRM, nu doar cel transparent al UDMR) si cabinet monocolor, dl. Boc a condus un cabinet cu patru partide politice, o majoritate fragila si asimetrica in Senat si Camera Deputatilor (ceea ce a permis adeseori opozitiei sa blocheze si sa tergiverseze).

3. Dl. Emil Boc nu are “agatat” nici un scandal de coruptie dupa doi ani de guvernare. Dl. Nastase,…, nu mai e nevoie sa enumar. Doar premierul Ciorbea a mai fost in aceeasi situatie ca dl. Boc.

4. Dl. Emil Boc s-a ocupat de reforma profunda a statului luand multe masuri nepopulare, dar cu impact pe multi ani de acum incolo: Codul penal si codul civil, mica reforma in justitie (stiu ca nu-i place d-lui Nastase, dar e buna), Legea educatiei, Legea pensiilor, Legea salarizarii unice si urmeaza Codul Muncii. Dl. Nastase a negociat marile dosare cu Uniunea Europeana.  Cred ca doar cel pe Justitie si afaceri interne l-a lasat neterminat (prietenii stiu de ce). A fost totusi un pas in procesul de modernizare, dar, dupa cum s-a vazut, insuficient pentru o reformare profunda a institutiilor.

5. Dl. Emil Boc a lasat presa libera,  deci a contribuit la consolidarea democratiei. Chiar cu riscul de a fi facut pulbere de televiziunile ostile. Despre relatia domnului Nastase cu libertatea presei ii las sa vorbeasca pe jurnalistii onesti care au prins perioada respectiva.

Am folosit trecutul in ce il priveste pe dl. Boc pentru ca m-am referit la ce a facut pana acum ca premier. Exista sansa ca, facand si mai multe lucruri bune, sa devina mult mult mai bun decat dl. Nastase ca premier, nu doar mult mai bun, cum e acum.

Facebook Comments

94 de comentarii

  1. Domnule Lazaroiu, ce credeti duumneavoastra despre cele doua guvernari este putin relevant avand in vedere tabara in care sunteti situat, numai independent nu pot afirma ca sunteti. Ca o sugestie, inaintea numelui autorului articolului inserati functia ocupata, ,,consilier al presedintelui Basescu" eventual treceti un motto ,,acum sunt independent!!!".

    Ca sa revin la ideea principala, important este ceea ce crede alegatorul despre cele doua guvernari. Daca reveniti cu aceasta completare va multumesc in mod anticipat !

  2. @Beldiman, daca nu i-ar fi lene, ar putea veni Crin p-aici sa-ti ceara vreun drept de autor pe joculete gratuite de cuvinte si mistouri à la Crin. 🙂 Exprima-le in franceza or whatever, ca sa nu se prinda.

  3. yeba, dar de ce sa nu-i inversam ? Simetria e mama…frumusetii. Tu nu ai oglinda si ochi in care sa fi vazut deja asta?

  4. @ bleen

    Te rog sa ma scuzi ca nu mai am nevoie de exemple la categoria respectiva.

    @Yeba

    Am avut eu un vecin Lazaroiu care s-a inecat acum vre-un an, cand cazu cu nasu-n jos direct intr-o galeata portocalie plina cu reforme si sperante. De Lazarescu nu stiu nimic, o fi locuit la scara vecina.

    @Leon cel Treaz

    Fetele mele sunt de la Bobalna, die la Cluuj. Cu siguranta, vorbesc despre cele ale caror inaintasi au supravietuit rascoalei si care spera sa mai dea norocul peste ele inc-o data si sa depaseasca inca respirand si perioada bunastarii impuse de cel mai genial prim ministru al Romaniei.

  5. @mfg

    pentru ca daca zici ca fetele erau de la Bobålna, e ca si cum ai zice ca Boc a fost un premier mai bun decat Nastase.

  6. @mfg, pe cel mort il chema Lazarescu, te rog sa observi ca cel mai tare ii fenteaza pe oameni propria lipsa de vigilentza, tura de tura…

  7. @Bleen & Beldiman

    Asistand la duelul vostru fara menajamente prin exemple si contraexemple de corupti, am senzatia ca urmaresc un dans al fetelor de la Bobalna, executat de formatia literar-artistica a Manastirii de calugari Petru Voda pe muzica interpretata de formatia Cristal din Medgidia.

    Marturisesc ca performantele partilor combatante sunt foarte echilibrate, ceea ce in mod surprinzator nu mi se pare si foarte imbucurator.

    Dar probabil ca ma insel, cum m-as fi inselat si daca nu as fi avut ocazia, prin lectura creatiei domnului Lazaroiu (cel viu), sa aflu cat de geniali sunt cei doi prim-ministri romani prezentati in material.

    Va felicit pentru contributiile extraordinare pe care le aduceti la clarificarea veleitatilor oamenilor nostri politici si va multumesc in numele tuturor celor pe care va dati osteneala sa ne mai fentati o tura.

    Succes!

  8. @Beldiman 3:46, sa nu inversam termenii problemei.

    Din ce spune Bleen eu inteleg ca Ponta si Antonescu sunt de tipul Teo si Mircea, Razvan si Dani = creatii mediatice ale acestor posturi, i.e. lipsiti de consistenta intelectuala si politica proprie.

    Ilici, Nastase, nu – nici chiar pe vremea Rodicai Beclean. Ei sunt doar oameni politici foarte mediatizati.

    Ti se pare semn de profesionalism ca partidele exploateaza "situatia"? 😆 Ce e de exploatat electoral intr-o actiune la scara mare de combatere a coruptiei? Stii partide italiene care au combatut deschis combaterea Mafiei?

    Bleen a pus diagnosticul perfect, USL nu e "partid", e aripa politica a Mafiei, punct.

  9. Ivan Zubeldian

    Nu spunea Iliescu despre Crin că şi l-ar fi dorit în PSD, iar conu Patriciu că Geoană are un spirit liberal?

    liberalii şi pesediştii (ca şi mare parte din pedelişti, de altfel) sunt perfect interşanjabili

  10. @silicon_v:

    …si probabil daca s-ar face sapaturi ai fi tare surprins sa afli ca cei mai nocivi sunt cei pe care nu-i vedem toata ziua in gura presei. Dar ei sunt acolo si din cand in cand ocupa pozitii cheie. Isi fac treaba si pleca.

    Si ca sa nu avem semne de intrebare vis-a-vis de exemplu de mai sus, Pogea a fost membru al sectiei economice a Comitetului Judetean al PCR si secretar cu probleme economice al municipiului Hunedoara. Astazi este o persoana placuta si apreciata de Videanu. Spune-mi cu cine te aduni…

  11. @Titus L:

    "explicit: Cati dintre cei insiruiti de tine mai sus ar fi fost scosi din joc prin legea lustratiei?"

    Fara suparare, pana la Dumnezeu (lustratie), te mananca sfintii (Voicu, Nastase si compania)

    Dintre numele enumerate mai sus (primarii de la Rm Valcea si Baia Mare, Solomon, Falca, Ridzi, Pasat, Nastase, Voicu, SOV, etc etc etc) nu cred ca ar fi fost vreunul afectat de legea lustratiei. Eu nu stiu vreunul dintre astia care puteau sa fie dati la o parte prin legea lustratiei. Puteti sa ma contraziceti, daca stiti ca e cazul.

    E trist, dar legea lustratiei era cu adevarat buna acum 15-20 de ani. Deja barosanii de la partid si de la secu' au contaminat mediul politic si economic si au furnizat o noua clasa politica, mai tanara, dar tot cam ticaloasa: in locul unei societati comuniste, unde "varfurile" aveau drepturi de uzufruct pe resurse, ei ar vrea una cam oligarhica: "tara in UE si NATO, dar toate resursele la noi. Iar justitia tot la noi."

    In momentul de fata mi se pare mult mai important sa lucreze justitia in cazurile importante de coruptie. Cum sunt cele de mai sus. Raul a fost facut si e cam tarziu pentru legea lustratiei. Nu ma intelegeti gresit, chiar si astazi ar fi bine sa fie adoptatata. Dar efectele ei benefice sunt mici. Din ce in ce mai mici pe masura ce trece timpul.

  12. bleen , eu cred ca am ochiul mai bun ca tine,sau poate nu avem aceleasi meme ce ne configureaza viziunile, dar si pe mine m-a face sa ma intreb de ce dupa la cateva zile de la interviul dat celor din trustul Intact, denuntatorul de ieri a fost toata ziua in direct pe RTV, in ziua cand au fost arestati functionari din ANAF. Tinand cont ca DNA se pare ca are probe pentru ce face in acest caz se poate spune si ca cele doua televiziuni exploateaza profesionist subiectul . Daca partidele exploateaza electoral situatia e tot un semn de profesionalism , asa cum si reactiile DNA si ale justitiei sunt corecte, profesioniste.Daca toti isi fac bine treaba nu e cazul sa ne temem ca nu vom scapa din atosfera sufocanta a coruptiei care ne-a acoperit complet. Este ca si cursa vanator-vanat, din natura , care eu element favorizant al evolutiei, atat pentru vanator cat si pentru vanat.

  13. bleen, astea-s vremurile , daca nu te mediatizeaza cineva nu contezi…nici in sacara de bloc. Nu mai suntem in vremea ,,horelor de la tara'', mediatizarea e globala.Dar are si un mare dezavantaj, pe cat de repede te ridica , inzecit de repede te doboara.Nu-i prea poti ascunde defectele , cel mult sa le vinzi ca si calitati pana se lamureste lumea , dar consecintele dupa o astfel de amageala pot fi catastrofale pentru impostor . Ori ce ar putea face televiziunile principiul falsificabilitatii e infailibil si vai de cei ce cred ca-l pot eluda…

  14. @2-3:

    Daca si numai daca este asa, atunci el a tradat-o. Dar eu nu cred ca a sustinut-o. Piata a fost acolo fara sa o sustina cineva. Acolo trebuia sa fii.

    1. Eu cred că Ponta a fost oportunist de mic, de aia era în piață. Cu puțin noroc, ajungea la liberali, coleg cu Crin. N-a fost sa fie? nu-i nimic, și-a făcut o carieră la PSD, cu colega Năstase. În fond, în Crin și Victoraș se întâlnesc esențele oportunismului golit de conținut, nu e deloc întâmplător sau surprinzător că au ajuns de aceeași parte a baricadei.

  15. @Beldiman

    Sînt de acord că i se pot reproşa multe guvernului Boc. Poate e un guvern bun, poate e unul dintre cele mai proaste guverne post-decembriste. Nu ştiu. Se poate discuta mult pe subiectul ăsta, cu argumente pro şi contra.

    Însă nu trebuie să confundăm lucrurile. USL nu e o alianţă politică. Aici nu discutăm de politică. USL este reprezentanţa politică a Mafiei. Faptul că Boc este un premier excelent, bunicel sau catastrofal nu face din USL o alianţă politică frecventabilă. Nu face nici măcar o alianţă politică. Fiindcă refuz să cred că disperarea de a scăpa de puşcărie poate constitui un obiectiv politic.

    Finanţatorii PSD-PNL-PC au două mari probleme:

    1. Nu mai au bani. Ei au cîştigat bani doar din furt. De cîţiva ani stau pe uscat şi au ajuns la fundul sacului. E cazul lui SOV, al lui Felix şi al altora ca ei (la diferite nivele).

    2. Îi paşte puşcăria (laţul s-a strîns atît de rău încît surse bine informate susţin că SOV, de exemplu, e pierdut). Scopul USL e de a-i elimina pe Kovesi şi Morar, pe Maior şi MR Ungureanu.

    PS. Ţi se pare o întîmplare că debutul scandalului vămilor coincide cu finalul domniei "băeţilor buni" la Ministerul de Interne (David, Nica, Blaga)?

  16. @Bleen:

    explicit: Cati dintre cei insiruiti de tine mai sus ar fi fost scosi din joc prin legea lustratiei? Cati ar fi fost decazuti din pozitiile care le permit sa isi impinga mai tinerii ucenici in fata? Eu sustin in continuare punctul 8 de la Timisoara. Cred ca e destul de explicit si pentru PDL.

  17. Mie imi pare rau de Solomon care e prea chinuit pentru ca zice unul ca i-ar fi dat 50.000 de euro .Putea fi judecat si el in functie cum sunt altii banuiti ca au luat sume mult mai mari …

  18. @Beldiman

    Nu SOV a cumpărat judecători la Curtea Supremă. Şi intră în discuţie, ca principal finanţator şi susţinător mediatic, alături de Felix şi Patriciu, a grupării PSD-PNL-PC, atît în 2009, cît şi acum. Oamenii politici din PSD şi PNL, în frunte cu Ponta şi Antonescu sînt creaţia mediatică a celor două trusturi, sînt principalele vedete ale lor, aşa cum Teo sau Andrei Gheorghe erau vedetele lui Sîrbu, acum 10-15 ani.

  19. Cînd un judecător la Curtea Supremă şi un candidat la funcţia de ministru de interne fac parte dintr-o reţea de luptă împotriva justiţiei nu-mi pare că vorbim despre şoimi ai patriei.

  20. @Beldiman

    Năstase e şoim în comparaţie cu cine? Voicu e pionier în comparaţie cu cine? SOV e mic utecist în comparaţie cu cine? Hai, curaj, dă nume!

  21. @Beldiman

    Doi primari de municipii sînt condamnaţi definitiv: un pedelist şi un penelist. Un alt primar de municipiu, pedelist(Solomon), a petrecut ceva timp în puşcărie şi procesul lui continuă. Un altul are procesul pe rol (Falcă). Patru parlamentari PDL sînt urmăriţi de DNA. Nu se poate spune că justiţia s-a ferit să urmărească un anumit partid. Justiţia a văzut că pot fi atacaţi şi corupţii din partidele parlamentare. Şi asta face, îi atacă. Nu a scăpat nici PSD, nici PDL, nici PNL, UNPR sau UDMR. Că ei sînt apăraţi chiar de Parlament, devenit un Consiliu al Costa Nostra, asta e altceva.

  22. Bleen,iti raspund , dar sa nu afle nedormitul …ca iar ma trimite… undeva…,Presedintele ar avea posibilitatea sa atace tot spectrul politic al coruptiei .PDL ar avea presedintia iar celelalte partide guvernul , deci puterea executiva ar fi in mana tuturor partidelor. Puterea legislativa , la fel .Puterea judecatoreasca ar fi total protejata de imixtiuni politice pentru ca acestea s-ar anula reciproc si ar putea sa judece dupa vointa proprie .Ar putea fi atacati, ca incalzire , coruptii din UNPR si celelalte partide care nu sunt in Parlament . Apoi , cand justitia a vazut ca se poate va ataca si coruptii din partidele parlamentare…Despre numele pe care le dai vreau sa-ti spun ca sunt ,,soimi'' cel mult ,,pionieri''in comparatie cu cei de …ieri si de azi. Nu ca n-ar fi avut potential de crestere dar soarta nemiloasa din alegeri le-a taiat elanul si au ramas tinere sperante . Interesant de vazut ,public , cu dovezi, cum a evoluat mana ce le-a facut soarta…

  23. @Bleen:

    aaaa, chiar, pe legea lustratiei de ce nu si-o fi angajat raspunderea guvernul Boc? Ar fi cazut inainte sa ia masurile necesare pentru relansarea economiei si reformarea statului???? 😀 😀 😀 😀

  24. @Bleen:

    N-are rost sa insiri judecati de intentie. Lupta anticoruptie este in Romania un fel de lege a lustratiei. De fapt e aceeasi.

  25. La urma urmei, PSD, principalul partid din USL, este singurul partid din România cu reţea de luptă împotriva justiţiei, reţea din care făceau parte parlamentari, miniştri şi judecători (reţeaua Mitică Iliescu – Voicu – Costiniu)

  26. @Beldiman

    "Ar fi exact o guvernare pe acelasi program ca cel al actualei coalitii, cu actori credibili, cu o majoritate rezultata corect din alegeri si cu o relansare a luptei anticoruptie ce se poate aduce la nivelul atins de coruptia recenta."

    Te referi la USL? Relansare a luptei anticorupţie pornită de la cine? De la Felix Voiculescu, SOV, Patriciu, Adrian Năstase, Chiliman, Vanghelie, Ponta, Constantin Niculescu, Dragnea, Cătălin Voicu?

  27. Bre Guta Yodda,

    Daaaa' Ayrton il intrece pe Michael?

    Sau Garincha il dribleaza pe Ronaldo?

    Dar Stalin pe Iliescu?

  28. Manwe, aici e ca si la RTV: daca acolo ia Boc "minus" inseamna ca e, din punctul sau de vedere, "plus". Poate ca si pentru Beldiman e analog.

  29. Catre cititori + moderatori: e ok ca atat commenturile lui Beldiman (argumentate, dar contra majoritatii) cat si ele ale lui VasileR (mizerii) sunt "hidden due to low rating"?

    Reiese un articol in care numai commenturile pozitive la adresa lui Boc, PDL, Basescu si Lazaroiu sunt vizibile.

    Cum arata asta?

  30. VasileR e inca mai Vasile si decat Boc! De aia nici macar nu votez Dislike la comentariile sale.

    Da' tot nu pricep de ce incearca unii sa arate ca evaziunile la cafea sau alcool sunt inca si mai rele decat lea de la tigari … sa fie din motiv de frunza verde?!

  31. Domnule Lazaroiu, sa intelegem din ce spuneti ca Basescu la ,,reevaluat pe Traian Boc" si a hotarat sa-l mentina pe post?

    Eu cred ca alergand prin oras dupa un nou premier, presedintele nostru a ajuns la concluzia ca unul ca Boc nu mai gaseste asa ca il frizeaza si-l parfumeaza, cu ajutorul dumneavoastra binenteles, si ni-l reexpune ca nou.

  32. D-le S.Lazaroiu,am inteles, aceasta coalitie prin masurile luate , unele cu impact major, serveste cetatenilor romani, respectand Constitutia . Cu aceiasi actori politici , in aceiasi tara si cu acelasi program de guvernare si absolut aceleasi idealuri (in decalartii repetate) va propun urmatorul scenariu:

    Starea de fapt:

    1. Coalitia actuala promite o imbunatatire a vietii tuturor romanilor si rezolvarea unor doleante specifice minoritatilor si functioneaza in continuare cu aceiasi oameni

    2. De ce nu a facut-o pana acum ? Nu discut motivele, dar nu mai au credibilitate in randul populatiei. Tinand cont ca suntem intr-o democratie e esentiala sustinerea alegatorilor chiar daca ea se manifesta direct doar la alegeri.

    3. USL are un program care sustine imbunatatirea vietii romanilor si o credibilitate clara,in randul alegatorilor net superioara.

    4.Minoritatile au o sustinere totala din partea propriilor alegatori si un credit de buna competenta din partea tuturor cetatenilor.

    Scenariu posibil:

    Usl propune minoritatilor sa faca un guvern minoritar pe care sa-l sustina 2 ani in Parlament si o participare la guvernarea de dupa 2012. Udmr si minoritatile sa aplice toate masurile pe care Constitutia actuala le permite in favoarea minoritatilor si masurile USL de imbunatatire a vietii, plus orice alte masuri proprii in acest scop. Ar fi exact o guvernare pe acelasi program ca cel al actualei coalitii, cu actori credibili, cu o majoritate rezultata corect din alegeri si cu o relansare a luptei anticoruptie ce se poate aduce la nivelul atins de coruptia recenta.

    Cum vi se pare, cine i s-ar opune, si tinand cont ca drumul e deschis de pdl,ce ziceti daca eu prognozez ca va apare ca solutie in luna aprilie? Va dati seama ce perspective se deschid pentru toate fortele politice si ce sanse am avea sa scapam de toate reprosurile Europei cu un guvern format din minoritati (includ si tiganii romi)intimpul presedentiei ungariei ?

  33. "(…) majoritatea s-a mai maturizat si ea in acesti 20 de ani."

    Iata inca o lauda, fie si indirecta, la adresa guvernelor anterioare. Sa mai zica unii ca Lazaroiu nu e obiectiv …

    18-55 mm, cu stabilizare de imagine si fara erori de paralaxa

  34. Da, se poate ca Boc sa fi fost mai bun, dar Nastase a fost dintr-o bucata. Pe cand feliile Boc le-a indesat Base cu de-a sila. Ca agheazma lui Grigore!

    PS. Respectand logica lui Lazaroiu, premierul urmator va fi mai bun decat Boc. Cel putin pentru ca va conduce intr-o situatie si mai dezastroasa! Iar Iliescu a fost un presedinte mai bun decat Basescu, pentru ca nu are agatate scandaluri de coruptie.

  35. Absolut corect: “Pe de altă parte, Boc a fost un premier mult mai bun decât Năstase, care nu a fost un premier rău.”

    Stiu una si de la urmasii unei printese din Barlad: Casanova f*tea mult mai bine decit Don Juan.

    Mai era una cu Syda si Hrebenciuc, dar aia e mai greu de priceput.

    1. Dacă tot am servit Năstase, am zis să mă dreg cu niște Goțiu. E acolo un fan club foarte simpatic al lui Sebastian Lăzăroiu cărora le-a cam secat imaginația de atâta înjurat. Pînă când, cîte unul mai aprins, o comite involuntar. Iată una memorabilă: "cine dracu isi mai pierde vremea cu acest ipochimen , in ziua in care benzina se scumpeste in fiecare saptamana???!!!"

  36. @Vasiler

    Despre ce diferente vorbesti? Despre diferenta dintre 15 si 38 cifre enuntate de tine?

    Uite am si eu cifre. Pe timpul lui Nastase coruptia in vami era 73,234% iar pe timpul lui Tariceanu 51,42% .E in ordine?Daca nu ma crezi da o cautare pe net.

    Cit despre actiuni impotriva coruptiei ,Boc ,din proprie initiativa sau impins de altii a trimis politia peste ei.

    Nastase sau Tariceanu nu au facut o.De ce oare?

  37. diferența dintre emil boc și adrian năstase este că boc face parte din categoria celor care construiesc și lasă ceva urmașilor, în timp ce năstase face parte din categoria celor care trag toată moștenirea prin cur și nu lasă urmașilor nimic.

    minciuni! boc are un apartament cu două sau trei camere într-un cartier muncitoresc din cluj, în timp ce năstase are patru-cinci-şapte case şi o fermă la cornu. dacă îndrăzneşte vreunul să zică ceva de mătuşa tamara, l-am banat.

  38. 'tu-i gura lui de stomatolog!

    Douj de ani am dus măseaua aia cariată şi azi mi-o tăiat gingia în cruce să poată scoate aşchiile putrezite.

    Auzi, cică dacă mai stăteam o lună, mi se trăgea la creier şi muream; pe dracu, era doar o măsea mai neagră. E drept că mă durea când mestecam şi când apăsam cu degetul ieşea puroi verde, da' ăsta e motiv să mă ciopârţească ?

  39. Nu a menţionat nimeni pe aici că potopul de zoaie care i se varsă non-stop în cap lui Boc dinspre cele 3 trusturi de presă ar trebui interpretate ca tot atâtea laude la adresa sa, de către oricine consideră că ieşirea din mizerie se face prin igienizare şi eliminarea focarelor de infecţie.

    Trei afacerişti dubioşi, toţi trei colaboratori ai Securităţii foste, prezente şi viitoare, cu dosare penale pe rol şi toţi trei patroni de presă şi-au folosit trusturile de presă după principiul hidrantului: "S. O. VINTU: – Nu, n-ai inteles: ei sunt agresati in functie de interesele mele. Atat ! Eu nu mai concep niciun fel de dizident in Academia Catavencu. Academia Catavencu, ca orice institutie de presa din trustul meu, raspunde intereselor patronatului.

    S-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala, sa imi pot face eu smenurile.

    … deciziile mele sunt litera de lege. Iti convin, nu-ti convin, ai libertatea sa-ti dai demisia, sa pleci acasa. Nu mai maschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cu salariatii mei.

    Nu sunteti liberi, nene. Va convine, lucrati, nu va convine, plecati, ce mare c…!"

    Şi, cu excepţia micului grup de la Kamikaze, nimeni nu a plecat, le-a convenit.

    1. @Vasile: am cautat pe net si nu gasesc nicaieri 38%. Asta e ca răspunsul de la dispeceratul de taxiuri: 7 minute. Adică sunt foarte preciși, se înțelege.

  40. @ivan

    Procentele sunt evaluarile comerciantilor de tigari care respecta legislatia si platesc onest la stat accizele si exprima ponderea consumului de tigari neaccizat din nivelul consumului national de tigari.

    @ tucu

    Sunt de acord ca prin cresterea accizelor si si altor taxe se stimuleaza si evaziunea, totusi nu crezi ca diferentele sunt prea mari??? Nu vezi ca ceea ce descoperim acuma este halucinant? Inclin sa cred ca acest razboi a inceput la presiunea factorilor externi si nu este rezultatul a luptei anticoruptie a guvernului Boc.

  41. 🙂

    "Am folosit trecutul in ce il priveste pe dl. Boc pentru ca m-am referit la ce a facut pana acum ca premier. Exista sansa ca, facand si mai multe lucruri bune, sa devina mult mult mai bun decat dl. Nastase ca premier, nu doar mult mai bun, cum e acum."

    Cel putzin una din concluziile acestor fraze imi place foarte mult. 🙂

  42. @VasileR,

    Cind citezi cifre e bine sa specifici si sursa.

    In cazul tigarilor cred insa ca ai dreptate si am sa si explic de ce.

    Contrabanda ia amploare si se desvolta cu cit taxele si accizele sunt mai mari. In timpul lui AN tigasrile nu aveau accize prea mari asa ca contabanda cu tigari nu era asa de rentabila.

    Dar daca tot ai acces la date nu vrei sa te uiti un pic la ce se intimpla cu contrabanda cu alchool ?

    Dar despre eludarea taxelor vamale la carnea de porc si de pui sau la cafea sau la zahar ai date din perioada respectiva?

  43. @tucu,

    Nu cred ca reusesti sa-mi citezi in postarile mele afirmatiile care mi le atribui. Daca doresti date mai precise iata: in guvernarea Nastase evaziune din tigari detinea o pondere in jur de 15% si astazi ajunge la 38%.

    Fa diferenta si afli cat a contribuit guvernul Boc la evaziune din tigari.

  44. @Beldiman

    Traim intr o lume in care statul national a inceput sa si piarda importanta.A fost o idee frumoasa si paguboasa care a rezolvat disolutia marilor imperii din secolul trecut.

    Astazi traim inrtr o lume din ce in ce mai putin separata de bariere.

    Ca ungurii ca la ei te referi vor sa invete de exemplu numai in limba maghiara e treaba si alegerea lor . Gindeste te ca astfel isi inchid accesul pe piata muncii din Romania.

    Vor autonomie teritoriala dar nimeni nu remarca ca printre cele mai sarace judete sunt Harghita si Covasna,ca Ungaria mama nu s a repezit sa le faca viata mai frumoasa si ca in cazul in care ar deveni teritorii autonome nu stiu daca o vor duce mai bine decit Kosovo.

    De fapt nici ei nu stiu dar nationalismul e boala grea si politicienii traiesc bine de pe urma lui.

  45. @Titus L

    Desi as formula altfel sunt de acord cu cele scrise de tine referitor la preturi.

    Trebue sa recunosti insa ca bolile semnalate de tine nu s au declansat pe vremea guvernarii Boc ci vin din vremuri mult mai indepartate.

    Ce se intimpla acum nu este decit o rezultanta a lucrurilor pe care nu le am facut sau pe care le am incurajat timp de 20 de ani.

    Ce am incercat esu sa arat in postarea initiala este faptuil ca lui Boc i se pun in circa lucruri si faprte ce nu i apartin.

    Eu zic ca principalul medicament pentru aceste boli este justitia.

    Poate aceasta a fost ajutata in ultima perioada sa inceapa sa se miste.

  46. D-le S.Lazaroiu credeti ca minoritatile ar fi votat taxe si impozite mai mici ca la vecini ? Dar opozitia le-ar fi votat mai mari , asa cum a facut coalitia?

  47. @tucu:

    preturile in Romania au o evolutie foarte ciudata si asta din trei motive principale:

    1) economia la romani e vanare de vant, vorbe de claca.

    2) nu este piata libera cu adevarat.

    3) costurile nelegate direct de productie (salarii, alte taxe, mita etc.)

    In toate aceste cazuri guvernul este responsabil pentru:

    1) educatia precara.

    2) legislatia deficitara si politicile economice gresite sau rau intentionate

    3) politica fiscala si justitie

    Pentru toate cele de mai sus nu cred ca este cazul sa citim in ziare ca ni se scumpeste viata. Si nici nu e cazul sa ne spuna altii cine e principalul vinovat.

    @Sebastian Lazaroiu:

    Desfiintarea scolilor cu predare in limba romana interesele cui lezeaza si pe ale cui le promoveaza? Termen lung, mediu sau lung.

  48. tucu,nu ai inteles, e vorba de uniuni sau organizatii-asociatii facute doar din minoritati. Nu am nimic impotriva, e normal sa militeze pentru pastrarea specificitatii, dar de aici si pana a-si deschide intrunirile cu un imn al unei tari straine e cale lunga. Numai tarile au imnuri , daca nu stii,nu si comunitatile locale , care daca-l au e bine sa fie diferit de insemnul national al unui popor si sa se cante dupa cel national,al tarii unde sunt cetateni . Isi fac singuri rau pentru ca e usor sa folosesti majoritari contra lor pentru scopuri electorale si cand cei ce o fac ajund la putere vor suferi toti . Un stat trebuie sa fie grijuliu cu manifestarile nationaliste , din partea cui ar veni , nu sa functioneze in avarie agatandu-se de ele ….Poate nu ma pricep eu si ar fi bine, asa cum am zis sa ne lamureasca on om autorizat …

  49. @Beldiman

    Ion Iliescu are o mama de origine rroma.

    Ion Iliescu ne a controlat viata pina prin 2000.

    Dupa parerea ta e notrmal ce s a intimplat cu aceasta ""nationalitate" conlocuitoare"" sau trebuia impuscat si ales un roman neaos?

    Apropo esti convins ca nu ai ceva singe unguresc sau german sau slav sau bulgar sau sirbesc sau armean sau tatar sau turces ? In cazul asta cum esti roman verde sau mai putin verde?

  50. @Titus L

    Sunt un pensionar si am pensie mult mai mica decit a unui plutonier iesit la termen. Merg la piata si stiu cit costa toate.

    Ceea ce insa eu stiu si se pare ca altii nu ,este ca situatia preturilor intr o economie libera nu este controlata de guvern ci de total alti factori.

    La noi sub blinda obladuire a organelor de ordine de pina acum s a desvoltat o mafie a importatorilor a distribuitorilor si a vinzatorilor din piete care dicteaza preturile.

    Acesta mafie nu poate fi distrusa decit de o justitie hotarita.

    Zilele astea am asistat la primul deranj major provocat respectivei mafii.

  51. D-le Sebastian Lazaroiu, cu permisiunea lui Bleen, as vrea sa ne prezentati din perspectiva sociologului cum putem cataloga democratia in care deciziile majore se impun de minoritatile conlocuitoare si cat de bun pentru poporul roman e un premier cu remarcabilele abilitati de a exploata aceasta resursa electorala. Daca parghiile nationaliste utilizate de majoritari s-au dovedit falimentare in istorie si provocatoare de mari tragedii sociale, care ar putea fi consecintele pe termen lung ale experimentarii , pentru perioade scurte de timp,unei guvernari captive unor forte care pun imnul national roman in plan secund si alese in functii de demnitate de alegatori care tanjesc, si chiar obtin, dupa alte cetatenii…Nu e un pericol prea mare pentru un nationalism exacerbat si de aici de venire la putere aunor forte nationaliste cu consecinte pe care le stim…

  52. Sunt profund recunoscator userului @VASILER care m a lamurit cine a inventat coruptia in vami evaziunea fiscala si probabil si alte rele.

    Evident Basescu.

    Inaintea acestei perioade este clar ca nu facea nimeni nici contrabanda nici evaziune fiscala pentru ca iata justitia nu a arestat si nu a condamnat pe nimeni.

    Of ce bine era inainte pentru noi fumatorii.

  53. @tucu

    Dumneata mergi la piata? Sau la cati bani ai nu conteaza, nici nu le poti tine evidenta, necum sa mai faci calcule cu cat costa mancarea…, intretinerea, medicamentele, totul.

  54. Dle Lazaroiu faceti o greseala regretabila de logica politica.

    -Mai bun decit adrian Nastase nu poate fi decit Ion Iliescu. Tatuca Ion nu a fost prim ministru deci Adisor ramine cel mai bun prim ministru.

    In orbirea Dvs politica nu vedeti cum tara se duce de ripa sub Boc:

    -in fiecare zi aflam din media cum se scumpesc alimentele

    -in fiecare zi aflam tot din media cum mor de foame categorii largi de oameni ai muncii

    -in fiecare zi media ne anunta cum pe vremea lui Basescu s a inventat mita in vami si coruptia in general si in particular.

    -in fiecare zi aflam din media cum isi face de cap madam Udrea

    Si toate acestea din vina lui Basescu si a lui Boc.

    Daca cele de mai sus nu v au convins si sustineti in continuare ca A Nastase era mai slab decit Boc va rog sa ne aduceti dovezi din presa libera si independenta a acelor vremi care reflecta in mod obiectiv si luminos viata si activitatea lui A Nastase si a familiei sale.

    Erata-cred ca am uitat un G pe undeva.

  55. @Vasilier:

    Daca cumva sunteti ardelean, cum au primit romanii din Transilvania vestea ca dupa noua lege a educatiei, invatamantul in limba romana va fi desfiintat in zonele unde nu sunt destui romani? Asta in timp ce pentru fiecare copil maghiar statul se poate angaja sa construiasca o scoala chiar in varful muntelui si sa-i asigure si invatamant in limba materna.

    E bun Boc? Chiar e bun?

  56. fiindca a avut o tactica intitulata: ''fratilor asa nu mai merge'' emil boc este din punctul meu de vedere cel mai bun premier pe care l-am avut din 89' incoace (la bataie cu isarescu). daca alianta opozabila pune mana pe guvern, ce plans si regretat va mai fii ''micutul pinguin'' de catre populatie, desi astazi e injurat la fiecare colt de strada

  57. Aveti dreptate domnule Lazaroiu, va multumim ca ne-ati deschis mintea si ne faceti sa vedem mai mult decat putem noi sa intelegem. Sunt convins ca locuitorii frumosului oras ardelean se pregatesc sa-l toarne in bronz de iubitul dumneavoastra prim ministru. Multumim din inima !!!!

  58. Nu stiu de ce uitam ca in primul an, guvernul Nastase a beneficiat si de un pact de neagresiune din partea PNL, condus de Valeriu Stoica, adica a avut un an de gratie, pe crestere economica. In schimb, lui Boc i s-a dat un prim an de cosmar, cu PSD nesatul, pus pe impartit functii pina la cap (nu-i vorba, ca unora de-ai lui le-a placut rau de tot), si nu pe fondul unei cresteri economice de la Isarescu, ci al unei gauri de 5,4 la suta de-a dreptul plus datoriile, plus disparitiile rezervei. Dar asta era important de adus aminte, neutralitatea responsabila a liberalilor condusi de Valeriu Stoica!

  59. D-le S. Lazaroiu daca ar fi sa mergeti la o partida ne vanatoare cu acesti doi premieri plini de calitatile pe care ni le prezinta ,in completare ,Bleen, pe care l-ati alege…

  60. Domnule Lazaroiu ati gresit, corect este ,,Traian Boc este, dupa parerea mea, un premier mai bun decat A Nastase". Sunt convins ca ati inteles eroarea in care va aflati cu afirmatia dumneavoastra.

    Multe din afirmatiile dumneavoastra sunt pure declaratii politice fara a avea legatura cu realitatea traita de noi, poporul, daca nu va deranjeaza acest cuvant.

    Apropo de coruptie, vi se pare putin scandalul din vami? vi se pare putin o evaziune fiscala de 30 – 40 %. Stii ce cred romanii? Era preferabil ca Nastase sa-si mai faca o casa dar sa traiasca ca in guvernarea lui.

    Despre argumentele dumneavoastra economice nu fac eforturi pentru a va contrazice. Revedeti deficitele bugetare din guvernarea Nastase, gradul de indatorare a Romaniei si comparati cu ce a reusit Traian Boc sa faca in doi ani de guvernare. Traian Boc nu a reusit sa reduca numarul angajatilor din sistemul bugetar la nivelul existent in perioada Nastase.

    Remarc faptul ca in ultimul timp sunteti tot mai activ in viata politica, probabil domnul Basescu nu mai are nevoie de consilierea dumneavoastra si atunci aveti o alta tinta, noi gugustiucii.

  61. bleen,a depasit doar pe cel mai bun pe stanga , si oricum cand a venit Boc, Presedintele il cam epuizase…JKO intra la categoria ,, best femmale''cu alte posibile nominalzari…

  62. @ SL: mai este ceva! Pe vremea lui Boc, Nastase isi cenzureaza singur propriul blog … ca amintire a "vremurilor bune"! Asadar, "tovarase" (sic! vezi Ion Iliescu) Nastase, tare iti mai plac aplauzele …

  63. Dom'le, eu zic ca a fost mai fraier, nicidecum mai bun. Nastase macar s-a ales cu ceva mai mult decat cu blesteme si cu injuraturi. E drept, printre lucrurile cu care s-a ales Adrian Nastase sunt si dosare penale. Dar in Romania Vlad Tepes a murit demult si s-a transformat intr-un Dracula bine marketat: suge sangele victimelor si aduce multi bani celor care il folosesc.

  64. …si pe cu totul si cu totul alta parte, lui Botezatu ii plac si mai mult femeile decat lui Nastase, care nu-i chiar asa de afemeiat.

  65. @ Beldiman:

    Nu e deloc asa. Deciziile majore nu sunt impuse nici de UDMR si nici de minoritati. Sunt doar sustinute de acestea. UDMR si minoritatile, la randul lor, isi promoveaza propriile interese. Cata vreme aceste interese nu lezeaza interesele majoritatii si nu incalca nici Constitutia e un logrolling normal, specific democratiilor. Sigur ca opozitia va specula in orice democratie acest tip de trade-off incercand sa speculeze sensibilitatile majoritatii. DOar ca majoritatea s-a mai maturizat si ea in acesti 20 de ani.

    1. Am dat și eu o raită pe blogul domnului Năstase. Headerul spune tot. Un zâmbet voit șugubăț. Un slogan – "Cititorii mei sunt mai inteligenți decât scriitorii altora" – care o tristă parafrază la un slogan Cațavencu, și o ștampilă "Blog cu conținut intelectual implicit bla bla" care întregește seria de glumițe scremute pe care domnul Năstase le ia drept ironii fine. Adăugăm la asta memorabila vizită cu televiziuni în muzeul chiciului din Zambaccian și ne amintim că domnul Năstase se crede cunoscător de artă. Un umorist fără umor, un colecționar de artă fără gust, un om rafinat care face glume mârlănești. Pe scurt: un încrezut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *