Păi dacă e să facem ce vrea ţara, s-o luăm cronologic şi legal. A vrut ţara parlament unicameral şi 300 de parlamentari? Şi-a exprimat suveranitatea la referendum? Şi-a exprimat-o. A fost validat referendumul? A fost validat. Dacă USL vrea să pună în aplicare ce vrea ţara, să voteze alături de celelalte partide din parlament revizuirea Constituţiei şi trecerea la parlament unicameral şi 300 de parlamentari, aşa cum a decis electoratul, aşa cum au decis cîteva milioane de români prin vot, şi nu 15 000 de ultraşi, ocupişti şi uselişti în piaţă, cu urletul şi cărămida. Adică nu facem ce a votat ţara la referendum, nu facem aşa cum au decis milioane de români, prin vot, şi facem ce vrea Antena 3 şi Peluza Sud?
Există o foarte bună soluţie pentru demisia lui Băsescu. Schimbarea Constituţiei. A şi propus-o. O nouă Constituţie, aşa cum a decis poporul la referendum, parlament unicameral, 300 de parlamentari, eventual reorganizarea administrativ-teritorială şi renunţarea la judeţele lui Ceauşescu din ’68, limita de deficit de 0,5%, un nou sistem constituţional, curat semiprezidenţial sau curat parlamentar, alegeri prezidenţiale în acelaşi timp cu cele parlamentare (dacă se optează pentru sistem semiprezidenţial – dacă nu, viitorul preşedinte va fi ales de Parlament şi va avea rol decorativ, adică va da decoraţii, mai pe româneşte) şi Băsescu renunţă la 2 ani de mandat. Nimic mai uşor.
PS. Băsescu nici nu trebuie să-şi dea demisia. Mandatul său se încheie de jure în momentul intrării în vigoare a noii Constituţii. Şi să scrie clar în noua Constituţie: modificările intră în vigoare cu data de…., dată la care actualul mandat prezidenţial şi actualele mandate parlamentare se încheie. Punct.
UPDATE. Dacă Băsescu vine mîine cu propunerea asta, atunci înseamnă că scenariul al 3-lea era cel corect..
UDPATE 2. Andrei Cornea – Cine ne tiranizează?
@Florina
Din motive electorale, impotenta PDL, impotrivirea UDMR sau opozitiei etc. nimic important din reforma statului enuntata de Basescu (reforma Constitutiei, reforma administrativa, reforma electorala, reforma sistemului medical, reforma justitiei, reorganizarea companiilor de stat etc.) nu se va realiza in 2012 si cu atit mai putin in 2013-2014 cu USL la putere.
Presedintele are scuza, corecta, ca atributiile sale sint limitate si ca proiectele generoase si ambitioase enuntate si repetate periodic sint sabotate de guvern, parlament si alte institutii ale statului.
PDL sustine ca UDMR si opozitia ii pune bete in roate, ca si cum vointa lor reformista ar fi maximala dar nu au majoritate parlamentara, opozitia pretinde ca rolul ei este sa se opuna initiativelor puterii s.a.m.d. Iar poporul sustine ca si-a ales reprezentantii din oferta plitica existenta pe piata.
Adica toata lumea are dreptate, dar Romania stagneaza sau regreseaza.
nu-s deloc aşa sigură ca tine şi România nu regresează. măcar atît, da'n situaţia actuală înseamnă mult.
@Yeba,
Nu tragi in urs cu gloante oarbe.
Alex
ce e criza ultimelor două săptămîni?
Adrian R
ce ţi se pare irealizabil în 2012? şi pe cine a scuzat?
Postare nouă, vorba lui Pătrăşconiu. Puteţi comenta acolo discursul. Mîine dimineaţă intră şi articolul lui Ivan Zubeldian, acolo unde puteţi comenta pe larg şi relaţia Băsescu-PDL.
http://www.blogary.ro/2012/01/interventia-lui-basescu/
Completare: …să-și dea demisia ca urmare a manifestărilor din Piață.
Nu cred că cineva care urmărește atent (și lucid) politica s-ar fi așteptat cu adevărat ca Băsescu să-și dea demisia.
E clar ca toata lumea se uita la telenovele… Asteptarea a fost mare si dezamagitoare: nu tu demisii, nu tu „sange”… Toti am uitat ca suntem in plina criza?
E clar, cum mai deschid pesediştii şi peneliştii gura, le-o trage cu rezultatele referendum-ului din 2009. Cum mai zice cineva „popor”, pac!, una peste bot cu referendum-ul.
Nici macar nu s-a spalat de udrea&others….
Generalitati si banalitati. Nici o demisie, nici o demitere, nici o picatura de singe pe pereti. Pe scurt, dezamagitor fata de asteptari: nici sinucidere, nici declaratie de razboi total.
Da`, ma scuzati de intrebare, de ce trebe sa scapam de marinar in 2012?!
Si-nca una: care „sa scapam”?!
PS Marineru` e doar 1(una) buc.pers. Pe mine ma intereseaza sa scap, ieri daca se poate, de toate celelalte javre autointitulate pompos „politicieni”, indiferent de culoare sau sigla de sub care latra. Fara astia, „chioru`/marineru`/base” nu mai valoreaza nici doi scuipati.
@vocalis,
Probabil ca alt presedinte
.Am fi putut insa trai mult mai bine deoarece daca Ceausescu nu l trimetea pe un necunoscut Iliescu la studii la Moscova nu il mai racola KGB ul si nu mai ajungea presedintele Romaniei, presedinte care evident l a scos din anonimat pe anonimul Basescu.
Ai atit de mare dreptate incit acum stau si ma intreb de ce nu o fi ajuns oare presedinte anonimul Bebe Ivanovici scos din anonimat tot de Iliescu.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11330130-traian-basescu-sustine-conferinta-presa-18-15.htm
http://live.stirileprotv.ro/live/ibu2.html
La 18.15 e discursul.
Share, fiţi mizericordioşi! ce zice?
Ponta vrea sa decredibilizeze ministrul de externe, cu consecintele de rigoare, adica sa nu fie luat in seama. Nu-i asa ca ne face un bine "viitorul PM"?
cînd opoziţia îşi pune o dorinţă, tot universu' contribuie la realizarea ei.
http://bestiar.blogary.ro/2012/01/25/un-pas-mic-p…
Vrea minerit. E clar, se gîndeşte la viitoarele manifestaţii :)))))
Si totusi, daca Iliescu nu-l facea pe un necunoscut, Basescu pe nume, ministru, oare astazi ce-am fi avut la Cotroceni?
Nu Blogary i-a scris discursul. Vorbesc serios.
@Andrei ,
Postarea ta referitoare la mesajul anti Iliescu este sublima.
Adevarat ai grait ce mai conteaza Iliescu?
Nu Iliescu a creat sistemul mafioto capitalist in care traim, nu Iliescu a creat sistemul in care justitia este stat in stat, nu Iliescu a patronat elaborarea minunatei noastre constitutii in care averea se presupune a fi licita chiar daca orice idiot intelege ca nu aveai cum sa o faci, nu Iliescu a crescut toata sleahta asta de nesatui care ne consduc de 20 de ani.
Nu saracul Iliescu nici nu exista.
@Florina
Asta are din ce in ce mai des gesturi de nebun.
De fapt cred ca realizeaza ca a dato n bara rau de tot cu declaratiime frumoasei Rovana si acum nu mai stie cum sa dreaga busuiocul.
Revista Kamikaze
În sfârșit, un politician acceptat în Piață! Daniel Constantin, președintele PC, nu a fost huiduit, nici îmbrîncit, nici fugărit. Deoarece nu l-a recunoscut nimeni.
http://www.b1.ro/live.php
Il va demite Basescu pe Boc? Ar fi cea mai inteleapta manevra. Un PD-L cu Blaga si Frunzaverde in frunte s-ar mai putea salva.
@Andrei, mesajul nu e anti(Iliescu + Voronin) ca persoane nasoale, ci împotriva ohranei pe care o personifică, or, aia e perenă.
vă reţin numai puţin atenţia tocmai la postarea asta cu un off
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/…
off topic: @Nea, cred că era ceva cu mulţimi incluse, i.e. palerian = şi afectat, şi gol de conţinut.
„…ceva mai important decît stabilitatea. Mai importantă este viața oamenilor, vital este felul în care ei trăiesc și, peste toate, domnește voința lor…”
diferenţa specifică = Greta Garbo în Karenina e doar afectată.
@Dragos
Ma bucur ca mesajul antiiliescu conteaza inca pentru tine. Fiecare are sensibilitatile lui, mie de exemplu imi e teama de o noua invazie vizigota.
Daca ” la crem de la crem” a societatii noastre civile a fost capabila sa produca un text atat de jalnic, vai de mama noastra de societate.
@POWERAXXEL
Punct ochit, punct lovit. Lipsa de optiune e o mare problema si faptul ca as vota tot Basescu si PDL daca ar fi alegeri maine e acum un motiv de tristete pentru mine.
http://www.kamikazeonline.ro/2012/01/cadrele-militare-lipsite-de-onoarea-militara/
Tolontan:
"Discursul este imaginar. L-am scris singur. Unii cititori au intuit inclusiv zonele de inspirație stilistică ale ”agenturilor străine” de la Hollywood Am preluat cifre și idei din mesajele manifestanților, din ziarele din România (în special din Ziarul Financiar), din studiile Fundației Soros, din documentele Alianței pentru România Curată și din cartea ”Marketing pe frontul de Est” a Anetei Bogdan."
Deci nu era Paler şi Fănuş, era Aneta Bogdan; Soros şi Avatar. Bine cel puţin că-i ştim reperele culturale ale lui Tolontan.
Foarte bună decizia CCR. Legea comasatelor e neconstituţională. Vom avea alegeri separate, în iunie, locale, în toamnă, parlamentare.
@Nea
Ai dreptate.
Auzită de o ţăţică, pe stradă, la un ins care vorbea aferat la telefon, cu aer de organizator: "bine, bine… aşa… ai pancardă… ai băuturi…dada… atuncea mergem, sigur că ne ducem."
Şi sunt sigur că ţăţica asta nu a pus-o din burtă, e d-alea care mai degrabă ar pupa bătăturile lui Crin decât să primească o prăjiturică de la Boc.
@Florina
Vuvuzicii astia de la PRO TV au anuntat ca in Piata Universitatii sunt cca 50 de protestatari si Petre Roman.
Acum Petre Roman nu mai este pentru ca l au fugarit protestatarii.
@Bleen
Revendicari formulate catre cine?
Catre actualul parlament? Catre actuala putere? Catre viitoarea ? Catre Bunul Dumnezeu?
Palerian-afectat e un pleonasm.
Ha ha!
Înainte de a citi manifestul şi semnăturile (Pîrvulescu, Miliţia Spirituală, Liviu Mihaiu, Mircea Toma etc etc) iată şi remarca lui Sorin Ioniţă, de pe Facebook:
„excelent, cu observatia ca 3.8 este tehnic imposibil, iar 7.2, 7.6 si 7.7 sunt exact opusul a ceea ce se scandeaza in piata. Manifestul cere descentralizare / liberalizare / competitie in furnizarea de servicii sociale. Exact lucrul la care s-a opus dr Arafat. De asemenea la 5.9 trebuie stiut ca nr de ordonante urgenta a scazut continuu din 2005 incoace, 2011 fiind anul cu (aproape) cele mai putine.”
REVENDICĂRI FORMULATE DE ORGANIZAȚII ALE SOCIETĂȚII CIVILE
PENTRU MORALITATE PUBLICĂ ȘI RESPECTAREA LEGII — IANUARIE 2012
1. Democratie, alegeri și partide politice
Condiții de fond:
1.1 Liberalizarea condiţiilor restrictive de constituire a unui partid politic și eliminarea condițiilor discriminatorii și favorizante pentru unii actori participant la alegeri;
1.2 Adoptarea iniţiativei legislative de eliminare a traseismul politic;
1.3 Interzicerea finanţării partidelor politice de către persoane juridice;
1.4 Extinderea controlului Curții de Conturi la toate operațiunile financiar contabile ale partidelor politice;
1.5 Instituirea mecanismelor de revocare individuala pentru parlamentari;
1.6 Garantarea dreptului constituțional la libera exprimare prin alinierea legislației și a practicii juridice la prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului și la practica Curții Europene a Drepturilor Omului.
Aspecte prioritare:
1.7 Decomasarea alegerilor şi desfăşurarea localelor şi parlamentarelor la termenul lor normal;
1.8 Instituirea obligației de declarare a colaborării cu serviciile de informații sub sancțiunea penală imprescriptibilă pentru candidații in alegeri, funcționarii publici și magistrați;
1.9 Sancţionarea intervențiilor publice și atitudinilor discriminatorii la adresa minoritarilor și grupurilor vulnerabile;
1.10 Depolitizarea serviciilor publice de radio, televiziune și a agenției Agerpres prin modificarea legilor de funcționare ale acestor instituții;
1.11 Toate partidele sa își asume un set de criterii agreate cu societatea civila pentru desemnarea candidaților la alegeri.
2. Parlament, Guvern, Președinție
Condiții de fond:
2.1 Consolidarea rolului Parlamentului prin limitarea practicii ordonanțelor de urgență
2.2 Eliminarea procedurii de legiferare prin asumarea răspunderii Guvernului, cu excepția declarării stării de urgenta și stării de război
2.3 Imbunătățirea procesului legislativ printr-un dialog social și civic autentic, cu realizarea de studii de impact bine fundamentate, care sa asigure stabilitatea cadrului legal
Aspecte prioritare:
2.4 Construirea unui mecanism participativ de lucru cu societatea civilă, într-o formulă agreată cu toate partidele politice;
2.5 Introducerea sancțiunii anulării efectelor acelor acte normative al căror proces de adoptare nu a respectat Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională;
2.6 Simplificarea procedurii de aprobare a percheziţiei şi trimiterii în judecată a miniștrilor și foștilor miniștri;
2.7 Reducerea imunității prezidențiale și suspendarea curgerii oricărei prescripții, pe perioada mandatului.
3. Transparență și bună guvernare
Condiții de fond:
3.1 Depolitizarea aparatului administrativ și transparentizarea recrutării funcționarilor publici pe criterii de competență, publicarea organigramelor instituțiilor publice și a CV-urilor funcționarilor pe site-ul instituției;
3.2 Instituirea în cooperare cu societatea civilă și asociațiile de afaceri a unei monitorizări permanente a alocării banului public către sectorul privat;
3.3 Aplicarea integrală și proactivă a legii 544/2001, prin publicarea din oficiu pe site-ul instituției a tuturor rapoartelor de activitate cerute de legea, ca și a tuturor achizițiilor publice, bugetelor și salariilor din sectorul public;
3.4 Lărgirea sferei de aplicare a Legilor nr. 52/2003 şi 544/2001 pentru a acoperi şi alte categorii de persoane juridice din sectorul public și cu capital de stat, precum și a sferei informaţiilor la care accesul cetăţeanului este liber;
3.5 Instituirea de sancțiuni administrative pentru neaplicarea corespunzătoare a Legii 544/2001, precum și a Legii 52/2003.
Aspecte prioritare:
3.6 Întărirea capacității departamentelor care se ocupă de furnizarea răspunsurilor la solicitărilor în baza Legii 544/2001 astfel încât acestea să fie capabile a răspunde in cel mai scurt timp, corect și complet, solicitărilor primite din partea cetățenilor;
3.7 Simplificarea, standardizarea și unificarea procedurilor administrative prin adoptarea Codului administrative și de procedură administrativă al României;
3.8 Stabilirea prin lege a tuturor standardelor de cost pentru serviciile și investițiile publice.
4. Justiție, lege și jurisprudență
Condiții de fond:
4.1 Instituirea principiului răspunderii materiale pentru proasta gestionare a banilor publici și încălcarea drepturilor cetățenești;
4.2 Reinstituirea independentei reale și protecției magistraților împotriva oricăror ingerințe politice fără ca prin aceasta sa se instituie impunitate pentru malpraxis și corupție;
4.3 Sistematizarea și simplificarea legislative prin adoptarea codurilor de reglementări sectoriale.
Aspecte prioritare:
4.4 Asigurarea transparenței și calității actului de justiție, prin unificarea practicii judiciare și stabilirea standardelor de motivare a hotărârilor judecătorești;
4.5 Retragerea şi descurajarea oricăror proiecte legislative care ar dăuna transparenţei declaraţiei de avere și de control real al conflictelor de interese și incompatibilităților în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.
5. Participare publică și dialog civic
Condiții de fond:
5.1 Schimbarea legii manifestațiilor publice pentru a elimina restricțiile actuale excesive
5.2 Sporirea rolului democrației participative, conform Tratatului de la Lisabona prin crearea de noi mecanisme de interacţiune între cetăţeni şi instituţii și prin respectarea inițiativei cetățenilor la nivel local cat și parlamentar;
5.3 Introducerea mecanismelor de revocare individuală a mandatelor obținute prin alegeri prin inițiativă cetățenească de declanșare a referendumurilor în circumscripții;
5.4 Organizarea de consultări pe teme de politică publică relevante, pe tot parcursul procesului de politică publică;
Aspecte prioritare:
5.5 Stoparea abuzurilor forțelor de ordine împotriva exercitării dreptului la libera exprimare și adunare publică;
5.6 Investigarea abuzurilor Jandarmeriei împotriva manifestanților pașnici, inclusiv de către o comisie parlamentară;
5.7 Organizarea de consultări în elaborarea unor documente programatice importante (spre exemplu, Strategia Naţională Anticorupţie, Planul Naţional de Dezvoltare, Programele Operaţionale şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală);
5.8 Construirea şi folosirea unor mecanisme de dialog şi consultare publică la nivelul ministerelor şi al autorităţilor publice locale;
5.9 Includerea reprezentanţilor sectorului neguvernamental în Consiliul Economic şi Social;
5.10 Stabilirea şi respectarea unui program regulat de consultări, la nivelul Primului Ministru, prin intermediul Colegiului pentru Consultarea Asociaţiilor şi Fundaţiilor.
6. Mediu
Condiții de fond:
6.1 Recunoaşterea dezvoltării durabile ca politică orizontală prin operaționalizarea legislației existente și alocări bugetare corespunzătoare;
6.2 Utilizarea fondurilor structurale şi de coeziune astfel încât rezultatele proiectelor să conducă la o dezvoltare durabilă reală;
6.3 Operarea de programe naţionale de dezvoltare durabilă, clare şi predictibile, care să contribuie la trecerea către o economie verde;
6.4 Îmbunătăţirea cadrului educaţional formal şi non-formal, precum şi creşterea gradului de conştientizare publică în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă;
6.5 Stimularea activității economice locale in zonele rurale.
Aspecte prioritare:
6.6 Respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, care ar permite companiilor miniere private sa exproprieze de bună voie in numele statului;
6.7 Întreruperea procesului de autorizare a operaţiunilor privind exploatarea miniere Roşia Montana și investigarea ilegalităţilor semnalate de societatea civila;
6.8 Identificarea și sancționarea cu celeritate a celor care au favorizat abuzurile asupra mediului înconjurător (tăieri ilegale de copaci, poluare, introducerea vânătorii in ariile protejate, dezvoltare urbană nesustenabilă etc);
6.9 Delimitarea publică a partidelor politice și a Președintelui României de interese private legate de exploatarea resurselor natural cu impact major asupra mediului;
6.10 Susținerea revitalizării zonelor rurale prin proiecte de salvare in situ a patrimoniului rural neprotejat.
7. Social
Condiții de fond:
7.1 Susținerea economiei sociale, a micilor întreprinzători și a dezvoltării rurale, ca modalitate de lupta împotriva excluziunii sociale și combatere a sărăciei, și pentru reducerea distantei uriașe intre săraci și bogați;
7.2 Promovarea descentralizării serviciilor sociale atât la nivel de roluri ale instituţiilor responsabile, cât şi la nivel de alocare bugetară;
7.3 Armonizarea legislaţiei în domeniul asistenţei sociale.
Aspecte prioritare:
7.4 Revizuirea alocării resurselor de la bugetul de stat dedicate domeniului social (educație, sănătate, servicii sociale) prin alocări transparente, strategice și eficiente a resurselor publice, in consultare cu toți factorii interesați;
7.5 Susţinerea şi legitimarea acţiunii de schimbare a atitudinilor negative prin intervenţii punctuale la nivel local în care să se gestioneze problemele de incluziune socială cu care se confruntă grupurile discriminate; Integrarea şi aplicarea conceptului de cetăţenie activă în orice tip de intervenţie cu stimularea atât a minoritarilor, cât şi a majoritarilor;
7.6 Facilitarea dezvoltării unei pieţe libere de servicii sociale, asemănătoare altor servicii de interes general din domeniile educaţiei și sănătății;
7.7 Promovarea cu precădere la nivel local a principiului subsidiarităţii, în sensul substituirii structurilor şi serviciilor publice în procesul de gestionare a problemelor sociale cu structuri ale societăţii civile şi servicii private, care pot asigura cadrul optim pentru folosirea eficientă a resurselor din comunitate.
8. Gestionarea fondurilor și bunurilor publice
8.1 Instituirea obligației de aprobare prealabila a Parlamentului pentru exploatarea resurselor minerale și fosile ale tarii;
8.2 Instituirea de mecanisme care sa conducă la eficientizarea gestionarii fondurilor publice și a celor europene;
8.3 Adoptarea unui comportament responsabil a întregii clase politice fata de absorbția fondurilor europene și promovarea intereselor României in raport cu instituțiile europene;
8.4 Încetarea distrugerii patrimoniului natural și arhitectural național cu complicitatea autorităților.
Revendicări susținute de:
Oana Preda, Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe
Mircea Toma, Agenția de Monitorizare a Presei Active Watch
Lavinia Andrei, Terra Mileniul III
Victor Alistar, Transparency International Romania
Miruna Ralea, Asociația Alma-Ro
Diana-Olivia Hatneanu, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki
Costel Popa, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Liviu Mihaiu, Asociația Salvați Dunarea și Delta
Cristian Pîrvulescu, Asociația Pro Democrația
Ionuț Sibian, Fundatia pentru Dezvoltarea Societății Civile
Ioan Tănase, Asociația Națională a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni – ANBCC
Mihail Bumbeș, Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală
Ioana Avădani, Centrul pentru Jurnalism Independent
Adrian Dohotaru, Grupul pentru Acțiune Socială
Christian Mititelu, Alianța Civică
Viorel Micescu, CENTRAS
Violeta Alexandru, Institutul pentru Politici Publice – IPP
Anca Elena Gheorghică, Asociaţia Mai Bine
Mădălina Mocan, Centrul Rațiu pentru Democrație
Bako Mihaly, Fundația Strawberrynet
Sandra Pralong, Grupul Erupție Anti-Corupție
Kovavcs Zoltan Csongor, Asociația Transilvania Verde
Ștefana Bianu, RPER-Fr „Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie”
Cosmin Bârzan, Centrul pentru Resurse Civice
Georgiana Iorgulescu, Centrul de Resurse Juridice
Dina Loghin, “Șanse Egale pentru Femei” (ȘEF), Iasi
Radu Oprea, Metoda SMART de Politici Publice, Galati
https://www.facebook.com/groups/122113671199045/permalink/242135065863571
via Sorin Ioniţă
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/incognito-am-fost-intr-un-autocar-cu-militari-suparati-nu-mai-strigati-ca-v-a-scazut-pensia-la-2-000-de-lei-ca-ne-urasc-civilii-251269.html
S ar putea sa gresesc. Nu Ceausescu l a trimis ci Dej. Si mai bine.
Mi-e greu să mă abțin, recunosc. http://zubeldian.ro/?p=11821
Sa-ti traiasca condollezza, cavalere!
"…ne-am plimbat prin tot Ferentariul, prin Zăbrăuţi şi soţul meu m-a întrebat: «Eşti pregătită să vii aici?».
Şi i-am zis: «Asta vreau». Şi a doua zi m-am dus la Vanghelie şi i-am spus: «Domnu’ primar, asta e zona, nu mă mut nicăieri». Am curaj să mă plimb seara. Am şi fost. În Iacob Andrei. Calci pe seringi. Blocurile mai au puţin şi cad. Singurul lucru bun pe care l-a făcut Vanghelie acolo că a asfaltat puţin străzile. Am intrat în subsolul blocurilor unde este rahat”, mărturiseşte Mizil. Altfel, despre primarul sectorului 5, numai de bine. Are chiar şi o explicaţie pentru care acestuia i se spune mai nou Obama. „Eu cred că este un lucru foarte bun. Nu cred că se referă la culoare, uită-te la culoarea mea, mi s-ar spune Condoleezza Rice. Sunt un pic mai tuciurie, probabil de asta am fost aleasă şi pentru sectorul ăla. Sunt foarte glumeaţă"
http://old.cotidianul.ro/amintiri_din_comunism_cu…
Am citit, bleen, chapeau! palerian-afectat era cuvântul !! Şi publicul tot de la Paler l-a luat, poate i se deschide un drum 🙂
USL-ul vrea doar schimbarile care ii convin.Cel care au trecut printr-un referendum si au fost votate de milioane de persoane nu mai conteaza.
Sloganul USL:sa se faca vointa poporului DOAR daca le aduce lor vreun beneficiu!!
Una dintre cele patru scrisori de dragoste ale lui Vanghelie către Oana, din Kamikazele de astăzi…
http://www.blogary.ro/wp-content/uploads/2012/01/…
Varianta online a revistei: http://www.kamikazeonline.ro/aboneaza-te-la-editi…
$cumpa mea 😆 ))))))
Marean e Cavaler, ce mai?!
USL-ul a si anuntat ca va schimba toate legile daca ajunge la putere. Miza cred ca e foarte mare din moment ce se preteaza la orice. Sa nu uitam ca justitia tocmai pentru ca e independenta a inceput sa lucreze. Ar trebui sa punem presiune mai mare pe justitie ca sa isi faca curatenie in propria curte.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/…
@MIH, eu cred ca asta se intampla acum. Modernizarea, asa cum o vad eu, formeaza structura statului prin parghii legislative care sa o rupa de trecut. Eu cred ca si USL-ul a vazut asta si vor sa ajunga la putere cat mai repede ca sa intrerupa acest proces.
E guest post scris de Voiculescu pe blogul lui Tolontan. Deşi, la cît de palerian-afectat cu iz de fănuşneagu e, pare scris chiar de Tolontan însuşi.
mie-mi cam pare, totuşi, din sala de sport cu puciul.
Textul anunţat de Fumurescu o fi meritand citit sau e gandit de chiar Tolontan?
@Bleen
Daca vor fi 8 regiuni si o singura camera atunci sunt de ajuns si 200 de deputati. Desi eu optez pentru bicameralism. Dar nu este o problema. De ce mandatul presedintelui (ales ori direct ori de parlament) trebuie sa aiba aceeiasi durata ca si parlamentul? In Italia parlamentul se reinoieste la 5 ani iar presedintele are mandat de 7 ani. Ceea ce vreau eu este sa aud sau sa citesc propuneri pertinente insotite de explicatii clare. Pana acum lucrurile s-au miscat numai cum au vrut unii sub denumirea generica de reforma. Iar discutiile au degenerat pentru ca o parte a negat din start ceea ce s-a facut, in timp ce cealalta parte a laudat fara discernamant. Eu am parerile mele, dar nu sunt batut in cap sa nu accept o idee mai buna. Si nu ma intereseaza persoana Basescu. Sincer in acest moment nu simt nimic fata de persoana lui. Nu imi place modul de conducere al lui, prea marinaresc, dar daca avea si oameni mai verticali in jurul sau si ma refer aici in primul rand la Boc, altfel poate ar fi stat lucrurile. Dar asta e alta discutie.
http://poweraxxel.wordpress.com/2012/01/25/basesc…
Bine Bleen !
Pt a lasa trecutul in urma, trebuie iesit din bucla temporala
in care "emanatii" au bagat Romania acum doua decenii.
Poate asta se si intampla!
http://youtu.be/lOt_0XzOBmo
@Nea
Ai mare dreptate si imi permit sa mai adaug un sfat.
Inainte de a inchide televizoarele , de a va uita inprejur, de a va scobi prin buzunare,de a va scobi in nas, de a va trimite copilul dupa tigari sau nevasta sa faca sarmale , incercati sa ginditi cu propriul cap sa vedeti lumea cu proprii ochi sa auziti cu propriile urechi.
Daca reusiti sa nu mai vedeti lumea prin ochii lui Chireac sa nu mai auziti strada prin urechile lui Gidea, sa nu mai ginditi ajutati de neuronii Dragoteascai, cred ca puteti lasa si TV deschis.
Tucu, şi dacă vrem bani mai multi, un pic de civilizatie,un pic de curatenie,un pic de moralitate, tot trebuie să închidem televizoarele, abia apoi să aplicăm soluţiile 1 sau 2.
Anunţ umanitar pentru protestatari:
http://www.realitatea.net/se-cauta-muncitori-cali…
Igaş are soluţia:
http://baricada.wordpress.com/2012/01/24/traian-b…
Cine castiga din ceea ce se intampla? O Romanie lesinata, falimentara, anarhista ar fi pe placul rusilor. O ocazie sa scape de Basescu si de un urmas la fel ca Basescu. Cozile lor de topor apar din ce in ce mai des. Voiculescu si Vantu asculta de agenti de influenta rusi. Lucrurile nu sunt complicate dar din pacate multora le e teama sa le vada. Chinezii mizeaza pe Ponta si Nastase. Rusii pe Crinul de tulcea sprijinit de Iliescu.
Cred ca e momentul sa sapam mai mult, sa vedem ce fac rusii prin Europa, cum agentii lor de influenta sunt in partide, companii, ong-uri, presa.
Imi permit un sfat adresat tuturor.
Daca vreti sa scapati de Basescu inchideti televizoarele.
Daca insa vreti bani mai multi, un pic de civilizatie,un pic de curatenie,un pic de moralitate aveti doua solutii.
1/ va faceti bagajele si plecati in alt loc
2./mutati discutia de la Basescu la lenesul si mitocanul de linga noi.Daca se constata ca lenesii si mitocanii sunt minoritari mai exista o sansa daca nu va ramine solutia nr. 1
@ Andrei: mi-ar place ca lucrurile sa se clarifice precum in cazul proiectului de lege a sanatatii … TOATE LEGILE DATE DE BOC PENTRU DEPASIREA CRIZEI, IN ULTIMII 2 ANI, SA FIE ABROGATE. DUPA CARE DEMISIA DIN GUVERN/PRESEDENTIE SI RETRAGEREA DIN PARLAMENT. Sa ii vedem apoi pe pacalicii aia din opoitie ce mai fac. Sa ii vedem pe pacalicii din piata cum explica ei restului romanilor ca din cauza lor o sa ne prabusim.
Pana una alta, Basescu si PDL-ii sunt aranjati bine merci. Daca niste idioti se lasa manipulati si devin instrumentele unora care vor sa vina la guvernare iar restul romanilor nu ridica un deget impotriva situatiei si prefera sa mearga la schi, atunci nu vad de ce si-ar mai bate capul cu poporul asta nenorocit … Se retrag in vre-o tara exotica si ne lasa in plata domnului …
@ Claudiu T: Masurile nu sunt negociabile. Daca tot se plange "natiunea" ca toate masurile au fost gresite, omul trebuie sa plece impreuna cu guvernul sau, dar nu inainte de A LASA LUCRURILE ASA CUM ERAU CAND AU VENIT LA PUTERE. Ca opozitia sa nu profite cu absolut nimic de munca lor "gresita" de pana acum. Ca si in cazul proiectului de lege a sanatatii, daca tot se plange toata lumea si nimeni nu este multumit este cazul sa fie retrase toate modificarile legislative si masurile luate de regimul Basescu-Boc.
SA VEDEM CA FACE OPOZITIA!
@Dragos, 3 AM: 😆 😆
Ah, spiritele mari…
Eu cred ca mizeria izbucnea oricum, poate venise momentul dosarelor si orice pretext era bun, e prea dichisita, observ tot felul de detalii. Lozincile n-au greseli de ortografie, in schimb purtatorii lor se exprima exclusiv isteric si in anacoluturi, de ex. Iar daca nu le pune reporterul vorbele in gura, nu le e clar de ce se afla acolo si nici cu ce se aleg daca pleaca acasa.
Referirea nu e la Iliescu-sotul-doamnei-Nina, ci la Iliescu-carpa-kaghebista, or, din acest punct de vedere n-are a face "avantajul personal", daca Ilici mai poate servi cauza, o serveste. Iar cauza lui e indepartarea de putredul capitalism, ca sa zic asa.
Andrei
slăbuţ atacul la Iliescu? sinucudere publică??? 😆 )))))
'ai, nu, zău, zi-mi că glumeşti!
(pst! vezi ce-a zis Dragoş mai sus. aia e!)
"Iliescu nu mai incearca sa foloseasca in propriul lui avantaj nicio posibila nemultumire populara"
ha ???? tocmai de la aceasta "lupta de clasa" isi extrage vitalitatea criminalul stalinist, asta-l tine viu, pentru asta e in stare sa-si bage sie insusi chiar si bete in cur. pana si moartea il ocoleste de frica, atat de periculos e nenorocitul.
asta, pana nu se redeschide un Bumbesti-Livezeni, nu se potoleste.
@ Ivan
Lucrurile se vor clarifica maine, asta conteaza. Poate ca Basescu are un plan, dar sa asteptam sa vedem daca functioneaza. Toata mizeria asta s-a declansat la interventia lui Basescu cu Arafat si acum se pare ca incearca sa o clarifice cu romanii (am citat).
Oricat incerc sa prevad ce poate inseamna interventia asta de maine cu romanii, tot la ideea de sinucidere ca mod de viata ma opresc. Chiar si atacul de azi la Iliescu a fost slabut. Iliescu nu mai incearca sa foloseasca in propriul lui avantaj nicio posibila nemultumire populara.
Ma mira ca bleen, unul dintre foarte putinii romani care intr-un fel (sau altul) s-au consacrat ca luptator impotriva sinuciderilor publice, nu recunoaste fenomenul.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-a…
@Leonidas
Dacă Constituţia se revizuieşte anul ăsta, la toamnă alegerile parlamentare şi prezidenţiale (dacă se va opta pentru republică semiprezidenţială) se pot ţine după Constituţia revizuită. Şi vom avea la 1 ianuarie 2013 un preşedinte, altul decît Băsescu, ales de Parlament sau direct de alegători, vom avea un parlament unicameral cu 300 de parlamentari, deficit de maximum 0,5% stipulat în Constituţie, republică parlamentară pură sau semiprezidenţială pură, fără inconsistenţele şi contradicţiile din forma actuală a Constituţiei, o definire mai clară a raportului legislativ-executiv, o definire clară a rolului CCR şi a modalităţilor de control ale acesteia şi ale CSM şamd
Trebuie să se facă o comisie comună de modificare a Constituţiei, care să introducă în proiectul de modificare rezultatele referendumului din 2009 şi recomandările UE şi pînă în vară să se şi organizeze referendumul pentru aprobare.
aiurea!
nu sitemul de guvernare, nu structura parlamentul şi NU BĂSESCU e problema!
problema e CONTROLUL JUSTIŢIEI!
Băsescu o salvgardează. De aceea e un pericol. Nu pentru referendum, tăieri de pensii sau alte cele.
Intai 300 de parlamentari la viitoarele alegeri. Asta se poate face prin legea electorala. Astept PDL-ul sa propuna asta. Doar are majoritate.
@Ivan: cu stima si respect, mai adaug o eroare(majora si aia n-a fost din cauza de "lingai", a fost "pre limba sa") la alea 3: EBA. de asemenea cu stima si respect, tin sa-ti aduc aminte(deh, defect de memorie ) cine scria pe blogary eseuri despre cat de buna(ca politician/ministru nu altfel) e madam' Udrea…
ei, important e ca oamenii inteligenti isi pot revizui opiniile 😀
Să le voteze. Important e să treacă Constituţia revizuită. Numărul de locuri în Parlament e cel mai puţin important punct.
He, he, he, ca sa scape de Basescu astia ar vota si 200 de locuri in Parlament, socotind ca ulterior vor putea sa le faca iar 474.
@poweraxxel i-ai uitat pe cei care produc banii pentru ăi pomeniți de tine p-aci. Așa că…
Uite, sunt ma blând; pentru privați nu cer dublarea salariile. Ba sunt de acord cu micșorarea cu 25%, dar:
1. aceștia (și firmele la care lucrează) să nu mai plătească taxe și impozile.
2. ajunge 1.
Ești de acord ? :))))
1. sa abroge toate legile date de la inceputul guvernarii pana acum din moment ce tot nu sunt considerate bune(marire 25 % + 50 % profesori si cel putin 15 % restul, restituirea tuturor pensiilor pe caz de boala a ajutoarelor de mame, sociale, etc, scaderea TVA la 15 % si a celorlalte taxe, pensia minima 1.000 de lei, …);
2. sa isi dea demisia din guvern, parlament, etc.
Asa putem avea demonstratia a cat de buni sunt USL-istii cu toate televiziunile lor cu tot …
Nu poate opera retroactiv. Băsescu poate demisiona, doar. În rest, postacii și gonacii vin valuri valuri, dar nu vă îmbătați cu apă rece, apărând-ul. Băsescu e propria lui victimă – Udrea și Oprea și Boc nu sunt creațiile USL-ului sau ale mogulilor. Probabil e și victima lingăilor și trădătorilor din jurul lui, dar în primul rând a lui însuși. Văd tot felul de oameni care sugerează că ar fi un plan. E pe naiba. Vor doar să fie în față în caz că se termină cu bine. Gata, tac:)
La federaţii sînt reprezentate (US, Germania). Însă la noi n-ar avea rost, atîta timp cît nu au autonomie, nu au parlamente şi guverne proprii, nu pot decide în domenii importante.
Bravo, Bleen!
Pentru eliminarea lui Băsescu sunt dispus să accept și parlament unicameral, deși este o aberație în contextul unei reorganizări administrative pe regiuni, regiuni care cred că ar fi bine să fie reprezentate la nivel național, cumva.