Conducerea PDL

Preşedinte – Emil Boc

Prim vicepreşedinţi – Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava), Sorin Frunzăverde (preşedinte CJ Caraş-Severin), Roberta Anastase (preşedinte CD), Teodor Baconschi (ministru)

Secretar general – Ioan Oltean (deputat)

Vicepreşedinţi (în ordinea numărului de voturi) – George Scripcaru (primar Braşov), Elena Udrea (ministru), Mircea Hava (primar Alba Iulia), Traian Igaş (ministru), Gheorghe Ştefan-Pinalti (primar Piatra Neamţ), Anca Boagiu (ministru), Dorin Florea (primar Tîrgu Mureş), Sever Voinescu (deputat), Mihai Stănişoară (fost ministru, fost consilier prezidenţial), Monica Macovei, Mihaela Popa (senator, preşedinte filiala Iaşi), Florin Popescu (preşdinte CJ Dîmboviţa), Victor Tarhon (preşedinte CJ Tulcea), Toader Paleologu, Romeo Raicu.

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

41 de comentarii

  1. Nu sînt fan Paleologu dar nu poate fi comparat cu Antonescu. Adică, omul mi se pare inadecvat, neinspirat, umorul mi se pare scremut însă, funciarmente, e un om rezonabil, onest, inteligent şi cu bun simţ, nu poate fi comparat cu o jigodie de speţa lui Antonescu.

  2. Nu vad ce-i de ris, Crin a fost chiar si suplinitor de franceza, frecventeaza coafor bruxellez, precis ca atunci cind cu jeo mapel s-a prefacut diplomatic, sa nu-l complexeze pe CTP, ca ala a facut rusa in scoala.

  3. @rasvan lalu: Crin n-a avut in viata lui (si observatiile mele) vreo tresarire de autoironie. Mie mi se pare ca umorul si relaxarea au dat fb dpdv mediatic, au mai echilibrat tifna mocnita si umorul "popular" al lui Oltean.

    Acum am dat refresh, vad ca putem face un fan-club, ei poftim!

  4. este, totuşi, pentru prima oară cînd nişte intelectuali (paleologu şi baconschi) sînt chemaţi să pună osul, cum s-ar zice, în angrenajul politic. asta înseamnă mult mai mult decît să stea să-și scrie memoriile și să fumeze din pipă.

  5. nu e departe de tatăl său. nu ştiu în ce măsură tatăl său ar fi fost un bun politician, un om al bătăliilor politice. dacă stau bine să mă gîndesc, pnl-ul şi-a ţinut foştii deţinuţi politici şi intelectualii în vitrină ca pe bunica din bancul ăla, să vină poştaşul cu pensia.

  6. în prima fază am fost doar mirat

    dar acum găsesc intolerabilă asocierea lui Paleologu cu Crin sau Ponta

    păi, domnule Lalu şi alţi domni care faceţi această necuvenită apropiere, Paleologu are, spre deosebire de ceilalţi doi, principii. morale.

    apoi principii ideologice, economice şamd.

    a intrat el în vreo cloacă ca Ponta şi Crin?

    poate n-a făcut mare lucru la ministerul culturii, dar aţi auzit de vreun scandal de corupţie în care să fie implicat?

  7. Nedo, si eu sunt de acord cu tine, dar spusesem mai devreme ca de marketing au avut deja parte: cumperi o data vinul cu eticheta aurie, dar daca n-are gust, a doua oara si ala varsat merita incercat.

    O seara buna tuturor! Ma retrag.

  8. e nasol că se compară naivităţile unui Paleologu cu inconsistenţa unui Crin

    îmi pare rău să citesc asta

    mai ales din partea unui comentatori pe care îl apreciez

  9. @Hantzy

    de acord cu tine. dar ceea ce crezi tu că vrei, este marfa vrac. oamenii mai au nevoie și de altceva.

    @Doc

    mulțumesc. Că au fost 15%, 18%, 20%, nu ăsta este procentajul pe care ar fi trebuit să-l obțină un partid după cea mai îmbelșugată guvernare de după 90.

  10. Deci e dovedit: pedeleul e nereformabil, pedeserizandu-se pe fatza. Ca si psd dupa debarcarea lui Iliescu in 2004, pdl a intors spatele modelului "partid de masa" preferand postura de coterie – mafie pana la urma – bazata pe clientela politica la nivel local alimentata cu banii publici de catre varfurile partidului aflate la robinetele bugetare centrale, returnand in schimb conducerii voturi obtzinute prin diverse "modele" de cumparare. Ca si useleul, acum si pedeleul nu mai e interesat intr-o participare masiva la vot, ba din contra, va adopta modelul "sa voteze activistii, membrii de partid, familiile si pretenii plus cumparatzii la bucata". Compromiterea actualei haite intitulate "clasa politica" in fatza mariei sale ALEGATORUL e acum deplina. Ce om cu minim bun simtz si minim nivel intelectual va veni la vot pentru o hahalera dubioasa ca ioan oltean sau pentru o nulitate absoluta ca anastase? Ce sa mai spun de circul "fratziei" ca prim-vici a intitulat crestinului baconsky cu "fratele" frunzaverde, subordonat lojistic lui chirovici – omul lui felics si al lui bombo.

    Deocamdata primul punct al planului de salvare a reformei al lui Basescu s-a bifat: Boc presedinte la partid. Urmeaza premier tehnocrat – Tanasescu e in vizor si apoi delicata operatziune de recuperare a votantzilor "ganditori" pro-Basescu prin infiintzarea Albei ca Zapada. Cu doua partide intrate in parlament – cca 30% adunate, Basescu va putea forma un guvern dupa alegerile din 2012 care sa continue reforma statului, incetinita aproape sigur acum de mafia pedelista gen Pasat, Ridzi, Cantaragiu din parlament. Asta e real-politik-ul.

  11. Nedormitul,

    "pnl-ul a pierdut alegerile. și la locale, și la parlamentare a fost undeva la 15%. a obținut vreo 20% la parlamentare datorită configurației colegiilor."

    Um… nu. Configuratia colegilor n-a avut nimic de-a face cu numarul de mandate, acesta a fost atribuit la nivel de circumscriptie si national dupa un algoritm absolut identic cu cel dinainte de 2008 – de altfel pasajele din lege sunt copiate din legea veche. PNL a avut ~18% la din vot si ~19% din mandate, diferenta fiind data de redistribuirea votului in cazul partidelor sub prag.

    (Stiu, sunt chitibusar.)

  12. Din cele ce-mi spui, nedormitule, rezulta ca doar o singura data a castigat PD-L in vremuri de criza: in 2009. SI n-a castigat partidul ci Basescu, la limita pe fondul vizitei nocturne a prostanacului. Insa chiar si atunci au existat ceva pomeni electorale: 2% pentru pensionari si prime pentru bugetari. Nu era mult, dar dupa retragerea PSD au putut fi prezentate respectivele optimizari drept simgurele posibile. In rest victoriile portocalii au fost realizate fie prin renegocieri postelectorale, fie prin vot negativ, impotriva PSD sau PNL, dar intotdeauna in vremuri de crestere economica.

    Nu vad nici o similitudine in trecut cu 2012, asa cum se prezinta acum perspectiva. Desigur, redesenarea colegiilor e acum la latitudinea PD-L si stim cu totii ca o va face, va dauga eventuale alte elemente de blocaj a USL si maximizare a rezultatelor proprii, dar totusi fara o imbunatatirea veniturilor, si ea facuta la momentul optim, va fi greu. Nici eu nu cred ca USL ia peste 40%, dar daca PD-L nu trece de 20% e tot degeaba. Iar pragul de 20% fara infuzii monetare substantiale nu prea o vad posibila. Oamenii au fost dispusi sa incerce o data, a doua oara nu cred. Dar, asa cum m-am obisnuit eu sa spun, m-as bucura sa fiu eu cel care se inseala!

    Oricata neincredere ati avea in Hantzy, sper ca macar de un lucru sa nu ma suspectati: ca nu m-as bucura ca statul sa se reformeze. Indiferent cine ar fi artizanul!

  13. hantzy

    în 2004 veniturile populației crescuseră considerabil față de 2000. apăruse gustul de miere al creditului. psd-ul a cîștigat alegerile alături de pc. după mica trădare, le-a pierdut. năstase spera să cîștige și parlamentul și președinția la pas. nu a fost așa.

    în 2008, cînd încă nu apăruseră efectele crizeri, iar populația a fost bombardată cu pomeni electorale, pnl-ul a pierdut alegerile. și la locale, și la parlamentare a fost undeva la 15%. a obținut vreo 20% la parlamentare datorită configurației colegiilor.

    în 2009, pdl guvernase cu psd. băsescu se încăpățînase să nu cedeze în fața presiunilor cu johannis. apăruseră primele șocuri ale crizei. băsescu a cîștigat alegerile.

    de fiecare dată, a cîştigat cine a fost mai convingător. şi este convingător cel care crede el însuși în ceea ce vinde. da, mai este nevoie de discurs, dar ăsta vine o dată cu experiența.

  14. Jalea de pe Antene&iRealitatea pentru esecul lui Blaga demonstreaza ca Emil Boc era alegerea de care se temeau cel mai tare. Este garantia ca PDL (cu Baconshi, Sever Voinescu si altii) este/devine un partid de dreapta pro-reforma, anti-PSD si fara capacitati de "coabitare" cu aceia care i-au jurat pieirea. M-a impresionat in mod negativ discursul lui Blaga de dinaintea votului in care si-a aratat coltii la cei veniti in partid in ultimii ani. Sansa pentru inoirea si intarirea unui partid de dreapta care are ca deviza munca si valoarea, nu poate sa fie vechimea in partid.

  15. Cu tot riscul de a fi din nou considerat carcotas, nu pe Gotiu trebuie sa-l convinga PD-L. Adversarii PR vor gasi oricand motive: Boc, Udrea, Boagiu si chiar Baconschi. Iar entuziasmul dvs la aflarea echipei e datorata faptului ca-i cunoasteti pe politicienii respectivi.

    Insa cei ce vor trebui convinsi in perspectiva lui 2012 sunt alegatorii, cei care nu stiu ce numar poarta la pantofi Macovei si nici marca aparatului cu care se barbiereste Voinescu, cei care nu-l citesc nici pe Gotiu, nici pe Cristoiu.

    Iar pe astia ii atragi numai cu ameliorarea veniturilor. Insa questia asta, fara o conjunctura favorabila in EU, nu e posibila, decat cu sacrificarea atat de mult trambitatei reforme, adica prin renuntarea la scopul pentru care e preferata echipa actuala.

  16. Nu-i cunosc pe toti acesti baroni locali/trepadusi de partid, deci nu pot comenta.

    O pot face în legatura cu cei pe care-i cunosc.

    O mare lovitura este lipsa din conducere a lui Funeriu, care a dovedit concret ca poate lovi sistemul. Iata ca sistemul l-a vomat.

    Si de Turcan îmi pare rau – fata civilizata, ar fi fost o prezenta pozitiva si poate chiar de substanta.

    În schimb, tumbele si agitatia lui Gâga au rentat: n-a ramas fara coledzi, nici de data asta. Sistemul agreeaza bufonii inepti si neputinciosi, iar acest Crin Antonescu mai tânar, inconsistent, inofensiv si ridicol, promite. (desigur, doamnele, sensibile la baieti dragalasi si manerati, gen Crin, se vor supara rau pe mine si-mi vor da cu degetu-n jos, dar asta nu schimba lucrurile)

    Daca as fi dl.prof.dr. Felix si as reusi sa-l neutralizez pe Basescu, asta mi-as dori, partide conduse de de-al de ponta, crin si gâga.

  17. Poate cineva sa explice titlul asta-tot de pe hot news.

    Tensiuni in tabara lui Emil Boc. Sever Voinescu, Monica Macovei si Teodor Paleologu printre noii vicepresedinti. Trei dintre oamenii lui Blaga castiga.

    de L. Pirvu, A. Neagu HotNews.ro

  18. Cred ca la fel de interesante sunt speculatiile facute pe un spatiu neutru-""hot news "".

    Deja Blaga apare ca un fel de nas cre tine in mina senatorii PDL.

    Conform ""surselor"" de pe hot news Basescu nu are stare si i a avut discutii cu Boc si Blaga despre schimbarea lui Boc.

    Media nu se dezminte.Tensiunea trebue intretinuta,casele de pariuri lucreaza la foc continuu, Basescu este superactiv, toata lumea stie -pe surse-ce o sa faca si este mirata cind se intimpla cu totul altceva.

    Nu am sa uit ieri pe RTV, afisata mare cu rosu inainte de terminarea numaratorii,informatia (din surse credibile) ca Boc nu cistiga din primul tur.

    Cinesi bate joc de astia?

  19. @yeba

    Deocamdată e beatificat Blaga. Se pregăteşte Videanu. Mîine-poimîine vom afla că Berceanu e adevăratul Patapievici.

  20. Totusi PDL istii astia nu sunt chiar atit de batuti in cap cum ne imaginam noi zilele trecute.

    Surprinzator dar echipa de vicepresedinti contine 80% nume din linia 2 a ceea ce este bine plus trioul intelectualo -reformist.

    Gradul de expunere a celor 3 a crescut exponential ca si al lui Baconschi si sper ca de acum vor incerca sa devina si politicieni nu numai simboluri..

    Aceste alegeri sunt in sine o victorie deoarece s a schimbat practic toata garnitura greilor.E greu sa te legi de averile si afacerile lui Paleologu sau Macovei, sau de relatiile lui Baconschi cu lumea interlopa, Ma bucura ca l au cooptat in conducere si pe Igas.Are potential.

    Nu stiu daca aghiuta de la Cotroceni si a bagat coada dar daca a facut o -bine a facut.

  21. Goţiu îl bate totuşi pe Rogo la curvăsărie. Îl glorifică pe Paleologu convins fiind că acesta rămîne pe dinafară şi e luat prin surprindere de votul ptr vicepreşedinţi. Bineînţeles că dacă pînă în secunda aia nealegerea lui Paleologu în conducerea PDL era o tragedie, alegerea lui devine doar o slabă consolare.

  22. doliu mare la curtea imparatului Ilici !!!….a ramas fara cartita pedelista!!!….se anunta zile negre pentru Hoover-ul pedelist …

    Mare politician ,presedintele !!!…Excelent jucator !!

  23. Stai, că nu e bine. Citeam acu' pe Goţiu şi Rogo. E de rău. Macovei e o dogmatică falsă, adevăratul reformist care le dă lecţii şi clasă lui Macovei, Cristian Preda sau Sever Voinescu e Blaga.

    Dacă Baconschi, Macovei, Paleologu şi Voinescu nu erau votaţi în conducerea PDL, acum erau eroii jurnaliştilor de trust, toată lumea urla cum nu s-a reformat PDL şi cum a lăsat pe dinafară nişte intelectuali oneşti şi principiali. Acum, că au fost votaţi, devin brusc dogamtici vînduţi falşi şi hoţi pedelişti iubitori de dictatură şi clientelă politică.

    Adevăratul reformist, cu cel mai bun discurs, Gizăsul crucificat al PDL-ului e Blaga.

    Mă duc să vomit. Aşa-mi trebuie. Şi am zis că nu mai citesc voxpublica.

  24. no, le-a dat Basescu "la cheie" cea mai buna echipa (din ce avea de oferit PDL-ul la ora actuala 😀 ).

    depinde de ei, MM, Voinescu, Baconsschi, Paleologu, etc.

    oricum, ponta&crin pierd calul de bataie favorit BVB, "coruptia pedelista", etc. o sa fie confuzie, pana reusesc sa-si reorienteze "target-urile". chiar si asa, nu o sa mai fie convingatori, avand in vedere ca din mentalul "colectiv" au fost indepartati aia care trebuiau sa fie indepartati.

    are si un aspect mai "european", mai popular si mai putin "pedist". deja ii creste appeal-ul(nu stiu daca si sex appeal-ul 😀 ) pt o anumita categorie de votanti.

    btw, ACZ iese din calcul.

    prb ca Boc ar trebui intr-adevar sa plece de la butoanele de PM. asa, ar fi indepartat ultimul "element" nasol din retorica televizata, etc. sa mai spuna cineva ca Basea nu e strateg :mrgreen:

    in concluzie, depinde de ei. daca o dau in bara, sa nu-i aud cu "greaua mostenire".

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *