În nici un caz nu putem continua să discutăm despre moguli. Unde duce discuția? Cine e interlocutorul? Discutăm singuri și ne blocăm energiile la agenda pe care ei o impun. Aplaud investigația în sine – Hotnews și Kamikaze ar trebui să le servească una pe lună, la nivelul ăsta. Dincolo de fapte însă, nu mai e nimic de spus. Să lăsăm reporterii să-și facă treaba și să ne întrebăm la rîndul nostru care e treaba noastră.
Cum putem ieși din situația cam ridicolă în care am ajuns, aceea a unui stol de vrăbii care fac o gălăgie infernală în copac în timp ce vulpea le dă tîrcoale? Comentăm și ne indignăm fără cel mai mic folos din moment ce doar vulpea e acolo să ne-audă. Cum putem să evităm capcana perfidă în care și-a rupt deja picioarele politice unul ca Emil Constantinescu care s-a transformat singur din Don Quixote în bufon la curtea nebunilor? Pe scurt, cum putem să ieșim din logica victimelor?
Pentru că atunci cînd nu contenim a ne plînge și indigna de unii ca Voiculescu, Patriciu, Tăriceanu, Vosganian, Năstase, Ponta, Vântu, asta sîntem: victime. După cum bine observa și Mirel săptămîna trecută, toți își cer scuze. Puternicii PDL-ului se gîndesc mai întîi la ce vor spune moguliuziunile, înainte să se întrebe ce vor ei de la guvernarea asta. Victime care își așteaptă salvarea de la alte victime. Pentru că PDL-ul a ajuns un fel de PVL, Partidul Victimelor Liberalilor care se plînge pe mai multe voci, mai toate false.
Ne trebuie un plan și ne trebuie o armată. N-avem nici una și nici alta în momentul de față. Cei care conduc acum PDL sînt incapabili de a reforma o seră de roșii, cu atît mai puțin pe ei înșiși sau țara. Să lăsăm pentru moment chestiunea spinoasă a liderului. Să începem așa cum noi românii nu prea o facem de obicei, cu planul.
E vorba așadar de un plan pentru a prelua puterea. Așa cum arată lucrurile acum, e vorba de un plan pentru a pierde onorabil în 2012 și a asigura revenirea dreptei la putere în 2014, la prezidențiale și apoi în 2016, la următoarele legislative. Ponta va fi dezamăgit, e un plan bazat pe vot și nu pe lovituri de stat.
Îndrăznesc să spun că sînt patru lucruri care trebuie făcute în PDL pentru asta:
1. Re-conectarea cu electoratul cu mult înaintea alegerilor. Campania începe acum și nu cu mită electorală și autobuze. Nu ne mai permitem electorat de dreapta care să se jure că nu mai votează niciodată. Și nu ne permitem un al doilea PNȚCD în persoana PDL-ului. Relația cu presa va trebui bine gestionată, mogulii boicotați sub pedeapsa excluderii din partid, TVR-ul trebuie să re-devină o sursă preferată de informare (și nu de dezinformare, cum visează unii) iar internetul ar trebui să aparțină noii gărzi din PDL, nu liberalilor. O notă: boicotul moguliuziunilor e necesar și pentru că bună parte din audiența lor e constituită din simpatizanți ai dreptei. Cărora li se face permanent rușine și sînt demobilizați de tot felul de maimuțoi PDL-iști în căutare de glorie. Eu nu mă uit la RTV și Antene nu doar pentru că nu-i suport ci și pentru că mi-e groază să-i mai văd pe proștii de la PDL care se duc să fie călcați în picioare crezînd că-și construiesc notorietate. Și, să nu uit, cine vrea un plan pentru reducerea la tăcere a RTV și a Antenelor să ia aminte la asta: un TVR puternic, cu audiență, neutru politic – pe modelul BBC – poate absorbi suficienți bani din piața de publicitate, la prețuri mici, încît să lase Antelenele și RTV într-o pierdere constantă greu de suportat. Marile firme nu cotizează la Antena1 din dragoste de Voiculescu ci din lipsă de alternative.
2. O competiție internă deschisă pe modelul primarelor din SUA pentru a stabili candidații la parlamentare și prezidențiale din partea PDL. Dincolo de uninominal, fără competiție internă tot cu senatori oportuniști-afaceriști care votează în bloc pentru mutilarea ANI ne vom alege. Vechea gardă nu va fi dislocată cu forța și, chiar dacă va fi, va rămîne prea puternică prin controlul resurselor în teritoriu. Deschiderea PDL de care vorbim de ani, deja, nu se face prin hotărîri din vîrful pixului ci prin promovarea unui sistem deschis pentru accesul la putere, unul în care societatea civilă și simpatizanții de tot felul să aibă un cuvînt de spus.
3. Reforma electorală. PDL trebuie să se bată pe viață și pe moarte pentru a anula aberațiile din mecanismul uninominal din prezent. Iar dacă votul prin corespondență în diaspora nu va fi realitate în 2012, PDL merită să dispară din istorie pe motiv de prostie. Ridicarea pragului electoral și scoaterea definitivă din jocul politic a UDMR-ului ar putea fi un alt obiectiv important după ce UDMR a demonstrat că e un important factor contra-reformator.
4. Cei 15.000 de specialiști. În 2016, dar și înainte, PDL trebuie să fie capabil de un adevărat desant în structurile de nivelul 2 și 3 al puterii. Degeaba ai miniștri dacă, pe lîngă lipsa lor de experiență ei se trezesc cu un corp de funcționari ostili. PSD a fost multă vreme puternic pentru că a moștenit aceste structuri, recuperate de la comuniști. (cîți știu de pildă povestea incredibilă a tatălui lui Irinel Columbeanu, funcționar al tuturor guvernelor din anii 60 pînă în 2002??) PDL trebuie să aibă comisii de specialitate puternice, cel mai bine sub coordonarea ISP, care să pregătească pe lîngă politici, și oameni. PDL trebuie să știe, data viitoare cînd cîștigă puterea, nu numai ce ministere vrea și cu ce programe, nu numai ce miniștri vrea să numească, dar și numele viitorilor directori din minister și competențele lor reale, să aibă obiective pe termen lung și scurt cum are orice director din orice companie și chiar demisiile lor în alb acolo unde riscul de trădare e prea mare. Pentru a face asta e imperios necesar un departament de Resurse Umane extrem de competent și performant.
Bun. Avem 4 obiective. Cum le atingem?
Eu cred că e mult mai simplu decît pare. Temele par suficient de îndepărtate încît seniorii – ocupați cu măcelul intern – să nu dorească să aibă prea mult de-a face cu ele, așadar dacă problema e pusă cu tact eu nu văd pe cineva să se opună și să creadă că obiectivele de mai sus sînt iraționale sau riscante. Vor crede, cel mult, că sînt nerealiste. E o chestiune de resurse și, mai precis, mai degrabă o problemă de oameni decît de bani. PDL trebuie să facă un lucru simplu: să urmeze un principiu banal de management, despre care am mai vorbit: omul și proiectul. Pe fiecare direcție de acțiune din cele 4 trebuie numit un vicepreședinte care să facă doar asta. Nimic altceva. Cel care e responsabil de reforma sistemului electoral, de pildă, trebuie să se culce gîndindu-se la asta și să se trezească din vise electorale, trebuie să discute numai despre asta și să cunoască pe toată lumea care e importantă în mecanismul de decizie pe temă electorală. Focusul trebuie să fie total iar omul în cauză să fie de-a dreptul pasionat de ce face. El trebuie să fie capabil să-și construiască propria echipă și să dispună de un minim de resurse materiale. Însă concentrarea lui exclusivă pe subiect și pasiunea lui reală pentru temele de care se ocupă sînt singura garanție de reușită.
Fiecare din cele 4 direcții de acțiune necesită discuții serioase. Identificarea oamenilor care se pot înhăma în primul rînd cu entuziasm și competență cere discuții și confruntări de idei. Eu unul cred că despre asta merită să vorbim, nu despre un bișnițar – informator pe care am ajuns să-l credem mare mogul.
PS: Aici e vorba și de un principiu din marketing. Unul din viața reală, nu din tratatele lui Kotler: Dacă te uiți tot timpul la competiție în loc să te uiți la consumatori, ai să pierzi. Politic e așa: Dacă ai ajuns să stai doar cu ochii pe ce spune opoziția în loc să discuți cu electoratul tău, ești pierdut.
Bre, io am o nedumerire:
Daca te uiti la baietii buni veniti de la Moscova sa ne aduca bunastarea rosie in '45, toti sunt la origine evrei.
Daca te uiti la baietii destepti din Parlamentele de dupa '89, toti sunt fosti (nomenclaturisti, lideri de ceva acolo sau securisti din diverse servicii de dinainte)
Daca te uiti la ceilalti baieti destepti, printre care si mogulii, ii gasesti din totdeauna in varful piramidei trofice (s-au nascut manageri).
Pai fratilor, mi-e o sila de nu se poate de cele teorii ale conspiratiei, dar al prea se mai potrivesc toate….
Ca sa revin: ce e de facut?
Raspunsul meu (probabil in acord cu majoritatea nationala) este clar: Sa fiu al naibii daca stiu….
Efectul: nu e nimic de facut. Actualul status-quo se poate schimba doar printr-o revolutie reala. Dar cum suntem democrati si europeni, nu e nici o sansa.
Ce naiba sa faci cand nu ai de unde alege?? Cand pe listele mai mult sau mai putin nominale sunt tot ai lor, cand justitia e complet aservita intereselor unuia sau altuia dintre grupurile ce ne conduc?
Oricare din reformele necesare au nevoie de sprijin. Democratia este, pe probate, modalitatea prin care poti prosti populatia cel mai usor. S-a vazut cu referendumul pentru parlament unilateral. Boborul a votat pentru. Si ce daca? Daca maine initiem un referendum prin care sa se aplice retroactiv impozitarea tuturor averilor nejustificate sau reducerea indemnizatiei parlamentarilor (sigur va avea 90% asentimentul maselor), credeti ca va fi macar un singur politician care sa doreasca initierea unei astfel de legi? Dovada legea lustratiei care este aproape sublima dar nu se va aplica niciodata (poate in 2200)…
desi am gasit acest articol f. tarziu…. eu ma delimitez astfel:
toti comentatorii chiar si autorul nu propun nimic concret; tonul critic nu este suficient..'darmam de dragul de a darama sau ca sa punem ceva la loc…?"
Subscriu la tot ce s-a zis sau s-a scris… dar fiti de acord cu asta: asa cum comunistii, prin anii'50, au introdus in fiecare instanta cate un 'asesor popular' care avea misiunea de a turna la partid+securiate pe cei care aveau ceva bun pt impricinatii proveniti din fosta clasa conducatoare [asa au pierit zeci de mii de oameni nevinovati…], sa admitem ca totusi 'mecanismul' a functionat si dece sa nu-l aplicam si noi sub forma unor 'asesori sociali', proveniti din sociatatea civila/ nu din cea politica, care sa vegheze ce se intampla 'acolo' in instanta. Treptat cei cu musca pe caciula se vor diminua si asa vom avea, intai, o justitie corecta… apoi, tot treptat, vin si celelalte…..; ce parere aveti ?
@Futuyama, sunt asa de ofticata ca n-am mentionat eu barbarismul aia de la PS cu "legal", incit ma bag in vorba si precizez pentru istorie ca nu Mutu, ci Raducioiu a dat startul – si avea si un accent absolut incintator, de student italian aflat in tabara la Costinesti. (Mie imi placeau barbarismele lui Pata, creau continut.)
am zis "Hundiftong"?
las' că şi eternitatea poa' să greşească şi să zică Pipiddi
n-o să vă supăraţi pentru asta
spre satisfacţia lui Emil Stoica eu vreau s-o iau la ţintă pe madam Alina Mungiu Pippidi
De pe malul istoriei, unde stă cu Huntington şi Fukuyama şi mănîncă răbdări prăjite, Alina Mungiu Pippidi, bate din picior să intre în cîrlig peştişorul de aur.
Problema filosoafei istoriei dâmboviţene nu e că aşteaptă peştişorul absolut, care s-o ungă cu ulei de soare, să-i facă o cafea lui Huntington şi să-i dea jos pe intelectualii lui Băsescu (Băsescu poa' să rămînă, la o adică, pentru că n-ar fi pentru mult timp), ci că nu există malul.
Există "decât" doi fluturi şi-o mulţime de coleoptere.
Iar splendidele lor bătăi din aripi sunt închipuirile unor călători la clasa business care o visează pe Alina Mungiu Pippidi dănţăluind frenetic în jurul intelectualilor.
p.s. NU las la o parte barbaria de limbaj:
"oameni tineri cu educaţie legală"
legală, în loc de juridică – deficienţă a la Mutu & jucătorii "stranieri"
p.s.2. "profesorii mei Huntington, Fukuyama, Ghiţă Ionescu"
păi, de ce nu zici aşa, cucoană: Ghiţă Ionescu?
'ce-l laşi la sfârşit?
să ştim şi noi cine sunt toţi cei care stau la piscina istoriei: Huntigton, Fukuyama, Ghiţă şi Alina
http://www.youtube.com/watch?v=AA5aIwdIvYM&fe…
florina, poate vrei să te zbor!
http://www.realitatea.net/gravitatia-este-o-iluzi…
Deci Isarescu avea dreptate! Ramine la latitudinea CC.
@Florina: lol. Observ ca stirea e semnata de realitatea.net. Chestiunea e cam asa: orice poate fi o iluzie in raport cu felul in care definesti "realitatea". Un string nesfirsit de glume si pontite legate de RTV deriva de aici, insa afirmatia ramine adevarata. realitatii.net i-a scapat una si mai tare: timpul e o iluzie. e doar incapacitatea noastra de a percepe complet realitatea, mai bine zis numarul complet de dimensiuni ale realitatii, sa nu zic spatiului, ca aia e si mai neclar ce e. RTV a ajuns un portal de popularizare a nestiintei.
Patutul e plagiat dupa un patut IKEA foarte reusit.
Pt Ioana Muntean, oriunde s-ar afla, o parere ferma: Nu merge asa. Interventia dvs de la Cretuleasca – si nu e prima – nu a fost organizata deloc, deloc. Deci cind stii cu ce scoala de tzatze ai de-a face, nu este suficient un continut logic, ci tb si o structura desavirsita. Inclusiv prin concizie, nu ca mine acum 🙂
3 fraze clare despre faptul ca erau x secretari de stat si au ramas fix citi au fost planificati, cu argumentul sec: Ce conteaza numele? Ce conteaza ministerele, Cretzuleasco? Dpdv retoric, cind ati inceput sa consumati secunde cu "domnul secretar de stat Nume Prenume a plecat de la Ministerul X la Ministerul Y" x 3 = 45 de cuvinte, ati pierdut. Mai bine lipsa. Macar la nivelul asta elementar tb schimbat ceva.
cei trei magi la pătuţul nedormitului bagă vrăjeală. asta cu pătuţul era poanta mea.
Ce trei magi la pătuţul lui nedormitul:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs001…
şi ponta îl copiază
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs001…
Cee ce ştiţi dar vă faceţi că nu ştiţi e că Isărescu chiar s-a inspirat din Bleen cînd i-a venit ideea cu TVA-ul.
Morris, las-o balta. Bleen ti-a raspuns in mod elegant ca nu e cazul sa-l gadili la orgoliu. Altfel, tot Bleen a spus inaintea lui Isarescu ca nu trebuie majorat TVA-ul. Poti sa-l acuzi pe Isarescu ca si-a asumat in mod nedrept opiniile lui Bleen? sau consideri ca Isarescu ar fi trebuit sa mentioneze ca s-a inspirat din articolele lui Bleen? Come on!
nu e vorba de plagiatura.ci daca iti atribui niste opinii in cadrul unei emisiuni tv,opinii ce in mare parte ti-au fost inspirate de un articol dintr-un blog,atunci macar spune ca mai este cineva ce-ti imaparte parerea.Asa ai ocazia sa te scoti,in cazul in care vine ziua cand se face comparatia.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5793081,00.h…
morris, hotzul neprins e plagiator cinstit.
@bleen,vorbeam serios.daca aduci in derizoriu ce spuneam…sau am inteles gresit?
da, de-aia am scris de două ori, vezi că tru-ul din stînga are dioptria o idee mai mare.
Şi el? Ştiam eu că trebuie să mă feresc…
tru, tru…
să vă spun un secret: toţi mîă plagiază. toate ideile bune din lumea asta îmi aparţin dar mi le-au furat alţii. mă simt nu numai urmărit ci şi plagiat…
@bleen,acum ti-am citit articolul di 27-nov.Scris imediat dupa imaginile cu Basescu si copilul.ce vreau sa spun e ca exact asta am auzit din gura lui Cristoiu la Nasu!tot ce scrisesei el isi atribuise ca pareri personale!ce plagiator!
Florin Cojocariu, ai spus cam totul despre Dâncu. Sa mai pun si de la mine citeva cirese: un neant cu fumuri; un tzaran ajuns (cadru didactic universitar); un Narcis primitiv si rudimentar. A intrat de la inceput in partidul comunist al lui Iliescu, dar are pretentia (nu mi-e clar de ce) sa fie considerat un democrat si sa fie luat in serios ca partener de dialog.
La intrebarea ta din titlu, dar dintr-o perspectiva ceva mai larga decit privirea spre un partid oarecare, cred ca raspunsul e asta:
Individuals with a strong internal locus must preach the value of independence. They must teach those they encounter – their family, friends, colleagues, and especially the disadvantaged (whom they should make extra efforts to reach out to through voluntary service) – that as human beings with free will, we are responsible for our own actions, that we are not the victims of fate, and that we will achieve happiness and self-esteem if we take hold of our lives and never let go.
Ca sa intelegi de unde concluzia asta, ar trebui sa citesti un excelent articol scris de medicul Andrew Foy pe site-ul American Thinker:
http://www.americanthinker.com/2010/07/the_lefts_…
De citit si comentariile.
Multe articole de pe site-ul asta ar merita sa fie traduse in romana si date poporului spre lectura.
Nici nu-mi vine să cred!!! Uitasem de articolul ăsta…să-i fut în gît cu vuvuzelele lor, şi-au luat ăştia de prin cartier vuvuzele şi fac ca dracu' – deci, ce spuneam, uitasem de articolul ăsta:
http://bleen.ro/2009/11/27/o-demonstratie-de-fort…
Ştiam încă din 27 nov că Băse va cîştiga alegerile… De ce nimeni nu mă ascultă?
@Bleen,unde ai ajuns cu numaratoarea?gata's 15mii?Sa nu depasim zidul chinezesc cu digul asta!
pe mine ma amuza postacii lui Dancu.daca aici musca din gratii in spam,acolo vorbesc la liber.ce le debiteaza mintea,te crucesti!brrr.
:))
12 752 km, 12 753 km, 12 754 km…
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societa…
@ela: am citit cu dificultate pe Dâncu. Însailat, neglijent (o groaza de greseli de tipar), mi-a creat impresia un Wartburg care nu porneste, se ambaleaza, da rateuri si moare intr-un nor de fum insa suna foarte amenintator. O adunatura de idei ratate, asta a scris el acolo. N-am inteles aproape nimic, cu precadere n-am inteles ce promite titlul: care e capcana?
Dinamo joaca pt CL turul 2 in Moldova,la Balti.inainte de meci erau la plimbare prin oras.A venit militia si i-a luat la rost,cine sunteti de umblati imbracati la fel?manifestati?Actele la control!-nu e banc,e pe bune!:)
da tu o tura inainte si spune-ne cum a fost.
dar tu?
Circumferinta medie de 40.000de Km in cate zile si nopti ar strabate-o Nedormitul ? Dar unom normal ?
unde e Bleen ? Masoara digurile lui PATA?
@zexe,
HRP a încurcat km cu metri şi a făcut dintr-un km şi jumate, juma de circumferinţa a globului. datele sunt mai jos:
http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatie/…
I.1) Descriere
II.1.1) Denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta
SUPRAINALTARE DIG MAL STANG RAU jIJIA, CONFLUENTA CU RAUL PRUT
II.1.4) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
reprofilare si suprainaltare digL = 1.470 m;
655, 986.47RON
Sunt însa mai multe licitatii, toate cu acelaşi obiectiv
SUPRAINALTARE DIG MAL STANG RAU jIJIA, CONFLUENTA CU RAUL PRUT dar nu am timp acum sa vad la ce suma totala ajung daca le insumezi.
cam slaba activitate .
pentru Gutza Yodda:
”One must always be drunk. That’s it; the only question. So as not to feel the hideous weight of Time breaking your shoulders and bowing you to the earth, one must be drunk without rest.
On what? On wine, on poetry, or on virtue, as you please. But get drunk.
And if sometimes, on the steps of the palace, on the green grass of a ditch, in the gloomy solitude of your room, you wake – your drunkness already ebbing or gone, ask the wind, the wave, the star; the bird, the clock, ask everything that flies, everything that moans or moves, everything that sings, everything that speaks, ask what time it is; and the wind, wave, star, bird, clock will tell you, “It’s time to get drunk! So as not to be the martyred slaves of time, get drunk; get drunk without ceasing! On wine, on poetry, or on virtue, as you choose."
Baudelaire tradus in engleza.
gutza yodda este cel mai superior.
Marite Dictator, nu te stiam prin preajma. Corect, n-am cum! … glumeam si eu cu fetele, asa, sa mai treaca timpul.
n-ai cum
Florina, da, sunt dictatori, recunosc. Dar asta nu stiu foarte multi, 🙂 si apoi nu mi-ar mai fi folosit daca eu insumi ii situam pe un nivel superior mie. Ar fi insemnat ca ma folosesc de ei ca sa ajung la un nivel echivalent cu al lor, ceea ce nu imi foloseste pentru ca eu doresc sa le fiu superior. Corect?
Para, nu stiam despre articol. L-am citit in diagonala si am constatat, inca din start, eroarea facuta prin rationamentul ca o suprainaltare a unui dig deja existent, de-a lungul unui ape curgatoare,s-ar face pe toata lungimea raului. Cand vrei sa critici gratuit pe cineva, insa, faci precum a facut Tolontan cu patinoarul de la Brasov. Reteta este sigura pentru ca se gasesc destui guvizi infometati de scandal.
@zexe 🙂
te rog, respira adinc.
Florin, Bleen si Nedo sunt dictatori, nu useri.
Va urma "eu zic"?
Cum ar fi sa incep sa comentez si eu de genul:” O lista intreaga de useri, cum ar fi: Bleen, Florin, Nedo, ba chiar si Cristian Preda, mai rar dar pretios cum il stim, ei bine, toti au spus ca in PDL este nevoie de reforma asa cum sustin si eu. Spre deosebire de ei, insa, eu vin cu un plan de reforma coerent si structurat pe departamente. Dar asta intr-un comentariu viitor. 🙂
@zexe
da. pe HRP, fizicianul căruia nu i se pare suspect ca un kilometru de dig să coste până în două sute de euro:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-tv-invart…
Am si eu o intrebare. In afara de AMP, mai sunt intelectuali-specialisti in tara asta?
Am observat o chestie interesanta la AMP. De fiecare data cand simte ca notorietatea proprie paleste in fata notorietatii acelora pe care doreste sa ii terfeleasca, incepe sa nominalizeze persoane cu notorietate din anturajul actual si din lunga lista de profesori pe care i-a avut si cu care isi legitimeaza propriile opinii de tip umoare. Daca o pui sa rezume intr-o fraza ideea articolului, mai mult de trei sferturi din aceasta va fi ocupata de lista personalitatilor invocate pentru a sprijini propia-i opinie.
Femeia aceasta ar fi fost ridicola daca nu ar fi atat jalnica.
Micutza, ce patisi aseara? 🙂
inchiderea unei televiziuni – oricat de justificata "legal" ar fi – e doar o solutie pentru prosti
Tocmai voiam sa zic ca de data asta tonul AMP mi se pare mai echilibrat si astept sa vad si ce spune ea ce e de facut, ca e cu „va urma”, niste umori lejere, de vara, nu pot lipsi.
Hanibal Dumitrascu, cadru universitar nu-la-spiru, a zis ca „din cauza ca institutiile statului se prabusesc, oamenii nu-si mai pot controla impulsurile agresive /nici/ in trafic si d-aia sunt ff multe accidente” deci (Cretuleasca) cei care ne conduc poarta vina.
Pai te uiti la un „pass me the salt, please” de-al lui Fuku ca Madame Bovary la pantofii de bal, „sa fiu sigura ca am fost acolo”…
Ultimul articol al lui AMP poate fi rezumat la un singur cuvint: "Eu".
Dan Diaconescu in Direct va deveni ascultator. suspect de inteligentza am fost si eu. scuze.
AMP ştie ce e de făcut.
Să excreteze umori.
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ade…
silicon
asta-i tare de tot! "inteligentul" TRU le arata lor ca "stie el" care-i chestia, da de facut nu face nimic desi e la PUTERE, si mai si asteapta sa mulga lacrimi si mila pentru asta de la te si miri cine.
oamenii astia uita mereu ca sunt la putere, ca toata Romania e o 'victima', si ca nu mai e pic de loc pt. alte "victime", cu atat mai mult cand victimele sunt si politicieni care detin PUTEREA in fix exact acelasi timp in care se smiorcaie.
Si cu atat mai mult cu cat problema despre care se smiorcaie azi – e exact aceeasi problema despre care se smircaiau ieri ! In opozitie!
iar vestea rea e ca nu va mai fi loc de victimizare nici "dupa", pentru ca li se va arunca mereu in ochi ca: "au fost la PUTERE" si n-au facut nimic.
o mizerie
adica un supra mega ultra bullshit, bleen
Asemeni unor soricei incuiati intr-un labirint impreuna cu o pisica, au fugit de infruntarea cu realitatea ascunzandu-se prin toate cotloanele posibile. In cele din urma, trebuie sa recunoasca realitatea.
In campanie multi ii sustineau pentru ca reprezentau o alternativa. Pentru ca pareau a fi un sprijin pentru ceea ce multi romani doreau sa se intample: reformarea clasei politice. Acum vedem, dezamagiti tot mai multi, ca gandurile lor erau indreptate in alte directii. In loc de “cavalerii mesei rotunde” asa cum erau vazuti, ei nu sunt altceva decat “cavalerii rotii de cascaval” …
Tanjit dupa mecanismele si oportunitatile pe care PSD le-a avut odata, s-au grabit sa le aplice imediat ce au venit la putere. S-au grabit sa devina noul PSD. Au preferat sa isi distruga propria imagine, sa isi insele propriul electorat, sa se certe cu insusi “locomotiva” proprie, numai sa aiba si ei parte de acele mecanisme si oportunitati. Iar acum, dupa foarte putin timp, cand incepuse sa le placa asa de mult, PDL se vede nevoit sa cedeze. Pana la urma, mult trambitatele reduceri in administratia centrala vor trebui aplicate. Insa prea tarziu. Prea putin. Iar pentru imaginea lor de disperati dornici de cascaval, degeaba.
Deja o aripa tot mai mare prinde contur. Si multi altii probabil doresc sa fie inclusi in acesta, insa stiu ca nu mai indeplinesc cerintele pentru a fi ceea ce inainte de alegeri sustineau ca sunt. Iar aceasta aripa a sesizat PSD-izarea barbara la care PDL s-a dedat.
Deja unii din vechii lideri ai PDL au cazut in abisul derizoriului. Putini se vor mai salva, si vor putea continua intr-o noua aripa.
Deja am impresia ca fosta “locomotiva” are planuri din care sunt deja exclusi multi cascavalisti …
Foarte bun ultimul post despre presa romaneasca al lui TRU, desi nu direct legat de acest topic, pun totusi link-ul aici, in speranta ca o sa fie acceptat.
http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2010/07/p…
of.
am uitat să-l întreb pe Cristian Preda dacă Dan Diaconescu Direct este ascultător. 🙂
@Micuţa
"ai sa vezi ca nimic din ce-mi pui in circa nu am afirmat. am afirmat, exact ce a sustzinut si bleen ibtr-un intreg articol, ca daca nu votezi, nu existi. si am sugerat modalitatzi de mobilizare a celor care au fost demobilizatzi de catre zgomotul de fond al mass media pe melodia Silberstein&Finkelstein – scirbirea electoratului cu privire la clasa politica si la actul politic. ca genul acesta de atitudine, ii pune pe agenda de lucru a politicienilor doar pe asistatzii sociali, pe pensionari si pe bugetari."
De acord. cei care au fost demobilizaţi să devină imuni la vuvuzele.
Dar.
Agenda de lucru a politicienilor n-ar trebui să se reducă la a da publicului prostit de vuvuzele ceea ce cere, ci ar trebui să promoveze un produs nou. Adică, în afara "deşteptării" votanţilor din transa mediatică, şi politicienii ar trebui să fie consistenţi în direcţia politicii de dreapta.
@Micuţa
de cele mai multe ori, oamenii spun acelaşi lucru în cuvinte/perspective diferite, şi se ceartă degeaba.
Mă suspectezi de inteligenţă degeaba. Recunosc, cu mâna pe inimă, că sunt un prost. Cred că tot ce zboară se mănâncă.
Servus Florine,
sunt un liberal pro alianta cu PDL.
Am dat o Mina de ajutor lui Valeriu Stoica si platformaliberala.ro Dar nu am plecat din PNL pentru ca are dreptte Cristian Preda : aceeasi Marie cu Alta palarie.
Sigur ca este ideal sa speri ca PNL ,PDL se pot reforma Asa usor. Cred ca cea Mai buna varianta ramine crearea unui nou partid de dreapta format din oameni care cred in doctrina si care sunt in Stare sa faca un partid modern.
Nu iti ascund ca incerc sa lucrez incet , incet la o astfel de idee/platforma pe online.
Poate prea incet, Dar se poate face pe online Asa cum ai zis tu.
Daca votul prin corespondenta ar fi reglementat atunci un astfel de partid ar avea sanse Mari de reusita, iar influentarea concurentei politice ar fi mare.
para, mara, lara… e tipă!
para e nume de tipă? se termină în a…
de cînd au plecat pisi şi săftoaica de la cotroceni, n-am mai văzut un cat fight ca lumea. mi-era dor, cum ar veni… mă gîndeam, ştii… para şi mikutza. ă?
para e de băiat. meta e de fată.
@para, exact ca si pe VoxPublica, cu altzii care-tzi cam seamana – imi pare rau ca am intrat in discutzie cu tine si ca te-am suspectat de inteligentza. daca binevoiesti sa-mi citesti postarea/postarile, ai sa vezi ca nimic din ce-mi pui in circa nu am afirmat. am afirmat, exact ce a sustzinut si bleen ibtr-un intreg articol, ca daca nu votezi, nu existi. si am sugerat modalitatzi de mobilizare a celor care au fost demobilizatzi de catre zgomotul de fond al mass media pe melodia Silberstein&Finkelstein – scirbirea electoratului cu privire la clasa politica si la actul politic. ca genul acesta de atitudine, ii pune pe agenda de lucru a politicienilor doar pe asistatzii sociali, pe pensionari si pe bugetari. tu ce cintec cintzi pe acest blog? dai si solutzii, sau doar te contzi? imi cer scuze daca tzi-am gresit cu ceva.
@Micutza si para: usurel ca va trimit sa va certati in spam.
Eu cred că am înţeles destul de bine, poate mă înşel…
Mai vorbim, îmi cer scuze dacă te-am indispus.
@Micuţa
Dac-ai fi un bou, ai fi unul micuţ, micuţ.
@Micuţa
vezi, dacă stai pe voxpublica, s-a luat…
@Micuţa: e un cerc vicios. Politicianul socialist(cel cu electoratul de care spui tu) nu se schimbă pentru că votantul socialist nu se schimbă. Electoratul de dreapta nu ştie că e de dreapta şi stă pe margine, scârbit de jocurile politicianiste pentru voturi.
ia tu cite beri doresti, dar nu ma imbia pe mine cu posirca!
@para, am o rugaminte – nu ma crede boul tau! nicaieri nu am scris despre pungi cu picsi. am scris coerent, citeste-ma si raspunde-mi coerent sau nu mai imi raspunde. sunt satul de deturnarile tale de al subiect si predicat. nu ma confunda cu vreo fufa de pe VoxPublica. multzumesc.
Micuţa, ia o bere.
Cei care nu votează au şi ei drept de vot, şi ar trebui atraşi la vot prin altceva decât prin pungi cu picşi sau picşeli albaştri.
Cel care are prăvălia în care intră numai babe ar trebui să iasă cu taraba-n stradă şi să-şi strige marfa-n gura mare.
bai @para, eu altceva am scris decit ai extras tu. poate ma mai citesti o data si-mi dai un raspuns la subiect si la predicat. daca nu, nu. dar nu ma mai aburi cu rahaturi aburinde, ca-s chiar satul. chiar nu am scris despre structura de rahat a alegatorilor dupa virsta in totalitatea lor, ci despre cei care voteaza. ce plua mea deturnezi de-a in pluea discutzia?
Bere Spa, suna chiar bine. Stiu un politician care niciodata n-o sa bea o bere cu numele asta. 🙂
@Florin
O bere care, în momentul în care o desfaci, nu face fâss, face ssspa!
@Cristian Preda:Ce doresc de la dvs.,este o nominalizare clara,nu X,Y,Z.Asta vreau de la oamenii de frunte ai partidului.Sigur ca echivalentul lui Nastase nu este in PDL,dar daca tot vorbiti cu asprime,nu ar trebui sa o faceti cu o adresa clara?Sa stim si noi odata pe cine nominalizam ca oaia neagra!Cu subiect si predicat.Si ne bucura faptul ca ne cititi.
Bleen e la spa, n'est-ce pas?
@para: ha, vroiam sa fac o gluma dar mi-am dat seama ca e o idee geniala: o noua marca de bere: spa
Aulö, ce urât vorbim pe-aici, habar n-aveam că ne citeşte domnul Preda…
"Puteti inlcoui numele Nastase cu cine doriti dvs din PNL" o fi pshanalizabil sau nu am inteles eu?
morris:
1. Citesc acest blog, chiar daca reactionez foarte rar.
2. Nu sunt pesimist. Sunt optimist, dar critic. De fapt, daca esti optimist fara a fi critic esti un naiv. Opozitia stie foarte bine ce se intampla in PDL, pentru ca aceleasi vicii le au si cei de al PSD sau PNL. Ba chiar mai mari. Nu exista, de pilda, un echivalent al lui Adrian Nastase in PDl. Dar nu e de dorit sa existe. De aceea vorbesc cu asprime. Ca sa nu-i vedem pe X, Y sau Z ajungand la fel de expirati ca Adrian Nastase. Iar riscul e mare. Si cu X, si cu Y si cu Z. Puteti inlcoui numele Nastase cu cine doriti dvs din PNL.
Dictatorule>daca am fost prea rau cu dl.Preda,ma iarta ca nu's ce fac.Am sarbatorit ziua Frantei cu Pastis.Vive la France si partidul de dreapta de acolo!
Va multumim ca mai veniti pe la noi;cei ce sporovaim pe aici si suntem de dreapta.Nu sunt in masura sa va pun intrebari(cu toate ca limba ma mananca),pentru ca sunt doar un biet alegator al partidului dvs-nu am calitate jurnalistica.Hai totusi una mica,nu pot sa ma abtin: De ce afisati atat pesimism referitor la situatia actuala a PDL-ului?Nu credeti ca era mai bine ca opozitia sa nu auda astfel de opinii?Ce e gradina dvs,doar intern trebuia cunoscut.Opozitia isi consolideaza pozitia pe punctele divergente din partidul dvs.Si stiti prea bine asta.
Cred ca obiectivele descrise de F. Cojocariu sunt rationale. In cazul celui de-al patrulea obiectiv, nu sunt convins ca ISP va putea gestiona carierele, cu structura actuala. Neincrederea de care are parte e enorma. Nu cred ca in cursul ultimului an au venit al discutii 10 deputati si sau lideri PDL. Regret ca nu ati consacrat la fel de mult spatiu mijloacelor. Ideea ca se aplica un principiu de marketing e generoasa (pare inspirata de viata si opera lui Th Stolojan!), dar insuficienta. Am putea discuta – la ISP? – despre aceste chestiuni. E o sugestie.
@Cristian Preda: O intilnire la ISP pare o idee foarte buna! Vorbesc cu Dictatorul in functie (Bleen) care absenteaza acum de la sediul trustului nostru de presa si revenim. Pina atunci un comentariu:
– Nu cred ca ISP are o problema de incredere in interiorul PDL. Are o problema de imagine, comunicare si notorietate. Cred ca s-a "vindut" pe sine prea putin convingator catre cei care ar fi trebuit sa-i "cumpere" serviciile. Nu prea a existat sau a existat ca o entitate vaga, un fel de club de intelectuali, mai simplu spus. De altfel nu sint sigur ca ar fi facut bine cuiva o discutie despre principiul subsidiaritatii la ISP cu Ioan Oltean si Adrian Videanu. Am motive serioase sa cred ca lucrurile se vor schimba. Eu cred in viitorul ISP.
Ma dezamageste Renate Weber,ca umbla cu chestii orale.
http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2010/07/p…
gata.a venit nedo sa faca ordine.se vede ca nu doarme niciodata.Traiasca Partidul Nedormitilor!
hai pe tachepedia!
@nedo
fă-mă să râd!
@dan, eu am trait sigur in comunism mai mult decit zexe, chiar ieri am produs un generational gap blunder, deci am dovezi, dar nu ma simt deloc condamnata prin condamnarea regimului !! Ma simt chiar fericita ca am trait s-o apuc! Si nefericita ca nu au fost condamnati si faptuitorii.
Cit despre erori, crime, mod de aplicare etc., o sustin pe Florina, sunt parte structurala, nu sunt erori, crime prin raportare la regim, sunt insusi regimul. Asa se definea el. A sta in frig si pe intuneric era consecinta directa a regimului, si doar aparent consecinta unui ordin anume.
Sa revenim: daca pontosii au ajuns deja la butoane, mai e ceva de facut? Reconectarea cu electoratul prin TVR cred ca e pt 2016.
dănuţ, să vezi ce perpetuu îţi cauţi tu de-acum înainte unicitatea primordială eşuînd în spam. pari talentat. aştept să ne povesteşti de-acolo cum e cu nesfîrşita multiplicare de unul singur, cu mîna.
@dan,
Destul. Daca tot vorbesti de celula de baza a societatii, ce lula mea cauti pe aici?
Ca frumos a mai zis-o Chiritescu…
deci, on topic, punctul 4: cinşpe mii de mijlocaşi, educaţi în spiritul lui Max Weber.
Spania a câştigat Campionatul Mondial pentru că a avut un mijloc solid.
@dan
celula de bază a societăţii era bine de tot reglementată prin decrete.
Cadrele educate în spiritul lui Marx sunt prezente în continuare în viaţa publică şi in structur'le statului, inclusiv în justiţie şi parlament. (Lustraţia ar fi fost o variantă.)
Faptul că s-a votat cum s-a votat legea ANI a devoalat această reţea transpartinică de interese, care pot fi urmărite până înainte de 89, unii economişti (Nicholas Spulber) susţinând că revoluţiile din zona socialistă au fost provocate de către "managerii" vechiului sistem. Beneficiarii materiali ai revoluţiei, cei între care s-a-mpărţit plăcinta, sunt taraţi de educaţia etatistă, în mare majoritate; în continuare, banii privaţi se fac prin relaţii favorizante cu reprezentanţi ai statului, membrii aceleiaşi reţele de cadre care, prin rotaţie, blochează zona de mijloc a structur'lor statului.
Comunismul există, în continuare, în varianta soft, neomarxistă, în toată Europa şi în Statele Unite, mai ales în zona academică.
PCR,PCR,iliescu tot mai e!-iar noi suntem in UE!
pleaca omul in oras,iar la intoarcere,cearta mare pe blog.Undei dictatoru'?comunistii cenzurau,matale nu prea.Pai ce dictatura-i asta?
@Dane, hai sa nu o lungim, pentru ca ne pierdem vremea. Comunismul si nazismul au fost doua regimuri politice criminale. Nu poti condamna pe unul fara sa il condamni si pe celalalt. Asa cum spui tu, amandoua au fost regimuri care au permis ”erori si crime politice in numele unei cunstructii ideologice coerente”. Tismaneanu a condamnat comunismul si bine a facut. Unul dintre motivele pentru care Basescu este presedintele ales al romanilor este si acesta. Te pup scump!
@dan: lasa gargara asta confuza. eu nu-s zexe, n-am atata rabdare.
As fi vrut o lege simpla , de ex. cei ce au dat ordin sa se taie curentul de la 18la 22 in zilele de iarna sa stea la inchisoare un numar egal de zile cu cele in care ne-au tinut in frig prin oprirea centralelor termice . Sunt inregistrari la Dispeceratul national si se poate gasi cine a dat ordinul .
AccesDirect , incearca in mers , peripateticii au gasit raspunsul si poate numai asa il asimilezi : Nu ne intereseaza comunismul , care nu mai e ,ci comunistii care inca sunt printre noi si ne rad in nas . Sa condamne comunistii in justitie , ei au consistenta materiala , ei au facut rele , care au facut , nu un regim pe care-l poate condamna doar istoria .
Stau de multe ori sa ma intreb de ce atata lume a sarit ca arsa, discreditand condamnarea comunismului. Care e miza lor, care e substratul intim, real, alergia si teribila ranchiuna pe cei care au initiat acest demers? Inca n-am un raspuns.
Zexe ,corect e o utopie . A amagit pe multi .Cei care au facut crime sa plateasca , nu sa ne dea lectii . Eu am trait in perioada comunista probabil mai mult decat tine . Am avut functii administrative dar nu am fost membru pcr pentru ca nu am vrut . In studentie mi-a fost jena sa intru intr-o organizatie in care erau niste profesori eminenti , apoi i-am vazut adevarata fata .si nu m-a mai interesat . Nu pot sa spun ca nu am fost foarte constiincios la locul de munca .Eu nu am facut ceva de care sa-mi fie rusine . Am vazut cum totul in jur era fals , nenatural , la ce chinuri si privatiuni suntem supusi in numele unei ideologii idealiste , folosita de smecheri , oportunisti , gasti interesate de binele lor . Am vazut si oameni veniti din puscarii , care la putin timp au murit , am auzit de persoane disparute , dar nu putem fi condamnati toti care am trait atunci prin condamnarea regimului . Trebuie sa discernem pe baze de probe, uneltele criminale si instigatorii lor si sa-i condamnam ( nu noi justitia ) nu sa facem seminarii politico -ideologice si mmese rotunde de infierare a unor orori inacceptabile . daca nu putem sa le condamnam ,macar sa le demascam …
Tot ma uit prin site-urile basistilor infocati si nu vad nici un cuvant despre analiza facuta de Financial Times lui traian basescu si guvernului sau. Oare de ce…nu e relevanta, e tot mana lu voiculescu si aici… de ce nu pomeneste nimeni de ea?
trejo, pentru trafic. caracatiţa paul ne-a spus că o să vii să ne pui întrebarea asta. te aşteptam.
http://roncea.ro/2010/07/14/ion-cristoiu-suparat-…
Da' si eu, idiot. Am muscat momeala ca guvidu'.
@dan
a intinat idealurile comuniste, a mai zis-o unu', acu' douaj' de ani.
iar erorile sunt parte structurala a ideologiei coerente de care vorbesti.
asa ca, salutare!
@zexe
n-are nici un rost. crede-ma. ar fi trebuit sa o faci si saptamina trecuta. 😆
Dictatoare, a dreaq dictatura democratica ti-ai mai construit si tu. Iar ai lasat usa deschisa maidanezilor.
"Erorile nu pot fi condamnate pentru ca au fost facute in numele unei cunstructii ideologice coerente."
Construcţia ideologică socialistă se bazează pe o eroare iluministă de interpretare a realităţii, de la bun început (1848), după părerea mea. Catastrofele care se pot vedea în cazurile în care acelaşi popor a fost condus după regimuri diferite (Coreea, Germania)sunt o consecinţa a ideologiei de stânga aplicată.
Altfel spus, Dane, numai un idiot poate repeta aceeasi greseala de doua ori.
regimul comunist era coerent, da' a venit javra aia de ceauşescu care i-a întinat idealurile
@dan, iti respect opinia daca imi poti numi, oriunde in lume, un alt regim comunist care sa nu fie si criminal. Altfel spus, daca imi poti numi un regim comunist care nu s-a ridicat pe cadavrele opozitiei, as putea sa cred ca regimul comunist din Romania s-a abatut de la principiile democratice ale unui regim cu o ”constructie ideologica coerenta”. Cand, insa, un regim politic se impune prin teroare si crima, oriunde in lume, asezandu-se pe cadavrele opozitiei, se numeste ca este un regim criminal.
Tema de concurs:
Numiti doi lideri de stanga, unul impuscat la revolutie iar altul contemporan cu noi, care au folosit sintagma ”Dusmani ai poporului”
zexe ,iti raspund si la sondaj .,, REGÍM, regimuri, s. n. 1. Sistem de organizare și de conducere a vieții economice, politice și sociale a unui stat; formă de guvernământ a unui stat "
Regimul comunist , ca forma de guvernamant a statului roman a fost plin de erori si crime politice . Erorile nu pot fi condamnate pentru ca au fost facute in numele unei cunstructii ideologice coerente . Pot fi constatate si trase concluziile pentru a nu mai fi repetate , de ex. colectivizarea prin suprimarea dreptului de proprietate in mod fortat, industrializarea fortata , urbanizarea ,.Crimele efectuate , cu orce motivatie sunt crime si trebuie judecate si condamnate, nu la nivel teoretic , documentatistic cum ne va invata tismaneanu , ci pragmatic pe dovezi si pe inscriptibilitate pe 100 de ani .
@dan, hai, curaj! …suntem doar noi aici, nu te ”asculta” nimeni.
@dan: partea proasta, la tine, e ca nu esti suficient de viclean pentru bleen. impresii ai insa destule…
Dan, poti sa rezumi intr-o fraza ce doresti sa spui sau doar o freci pe langa subiect. A fost sau nu a fost comunismul un regim criminal? Altfel, pe mine nu ma intereseaza cine o spune, important este sa postulam aceasta fraza. A fost sau n-a fost?
zexe , esti minor , iti chemi fratii mai mari in ajutor ?
zexe ,americanii au trecut de mult la pragmatism (A. Marga ar fi o solutie si pentru noi )asa ca te intreb, cat aduce Tismaneanu la PIB-ul Romaniei ca sa traiasca ocolo si sa ne dea lectii aici ? Face invatamant ideologic la distnanta ? Veniturile lui intra in PIB-ul micut al nostru ?
@Bleen, Danut te cauta, invocandu-l pe Onan, iar tu te faci ca ploaua? Dumnezeule, cat platonism! Ceva actiune pe cand?
AccesDirect , sunt perle de incercare . Nu vin aici decat pentru Bleen .Simt…omul ! Nimeni nu l-a …prins mai bine pe Geoana in cuvinte . Si totusi l-au votat majoritatea romanilor .Si celeilalte ….majoritati i-a spus ce pierde castigand . Acum e timpul trairii dupa ,cel al marturisirii sale . El a marturisit , noi sa nu traim pe bolg ?
@dan
ar fi chiar genial ca Tismăneanu să fie agent rus, şi să se ocupe cu aşa ceva:
http://www.bsos.umd.edu/gvpt/tismaneanu/
@morris, te-am bifat. Traieste, e adevarat, dar tot e bine ca nu s-a impuiat.
@zexe,b. pt ca:iliescu traieste
@Dan, ia incearca sa raspunzi sondajului
Zexe ,tu stii ce facea Onan ca sa nu imparta averea cu copiii sotiei fratelui sau . Asa fac si faptuitori pusi sa-si condamne ororile congeneticilor .Asa e , n-au nicio vina , asa e gena …egoista . Cum ar zice Bleen ,e labareala .
dan e un bondar caruia ii place sa sgandareasca musuroiul, o face cu grija, aruncand scurte petarde fasaite. atata cat sa nu enerveze prea tare, apoi zambeste satisfacut in sinea lui 🙂
Vive la France!-un pupic din partea francofonilor.On vous'aime…mais pas toujours!
Sondaj de opinie:
A fost regimul comunist un regim criminal?
a) a fost, dar parca nu a exterminat suficient de multi intelectuali
b) nu a fost, dar va fi
c) a fost, dar nu trebuia condamnat
d) eu nu ma pronunt pana nu vad
para , in cele mai mari institute din lume sunt si cobai . Ai vazut cati spioni rusi au fost descoperiti pe acolo. Nu ca nu ar fi si viceversa valabila ,dar ce vina perpetua avem noi ?Sa se intample toate , dar de ce la noi . Nu puteam importa din Spania …tauri , sau campioni pur-sange ?
ziua buna.am venit de la datorie.si aici sunt tot la datorie.Tin sa fac un anunt f important pt tara:in 2012 vine planeta Nibiru si dreapta lor va castiga.Cine vrea,poate sa mearga cu ei,pe planeta lor.
Andronic out. Prima masura.
Motocii vizati de ANI sunt numai buni pentru multimea dezlantuita. Iar daca judecatorii nu se doresc motoci,sa actioneze in consecinta.
Autodenuntul, insotit de informatii cu caracter cert din punct de vedere istoric, este acceptat de orice om inteligent si bine intentionat. Altfel, daca tu condamni condamnarea, indiferent de motivele invocate, te pot banui de partizanat cu regimul criminal comunist. Corect?
zexe , eu un hit popular ,daca-ar sti mama si tata prin ce chinuri trece fata .Cu baietii e mai simplu .
@zexe
Mirşică e nasol, pentru că loveşte doar într-o singură direcţie, şi n-are nicio limită de bun-simţ, darwinist fiind. Are logică bună, inima i-e rea.
@dan
Tismăneanu e atât de rusnac încât e profesor la Maryland, în coasta Washingtonului, un loc în care se fac cercetări în strânsă colaborare cu Guvernul Federal al Statelor Unite.
Şi mai are şi simpatii conservator-liberale, pe de-asupra.
zexe , ca sa condamni trebuie sa fi fost parte . Nu e conflict de interese ?
Desi as mai fi avut de spus cateva chestii 🙂
Gata, dictatoare, m-am potolit. Tolereaza-ma, in numele libertatii de expresie, si mai lasa-ma sa ma descarc si eu din cand in cand.
@dan, condamnarea comunismului nu putea fi facuta decat de unul care avea date si informatii din interior. Faptul ca a fost atat de documentat l-a scos din minti pe Iliescu, Vadim, Adrian Paunescu, si multi alti infocati comunisti asemenea lor.
As putea pune pariu ca CCR va accepta sesizarea presedintelui si ca legea ANI va mai face subiectul discutiilor din presa. Parlamentul intra in vacanta, iar legea ANI va sta atarnata ca o zdreanta murdara de gatul acestuia pana cand se vor reuni pentru dezbatere. Inteleg si cui foloseste aceasta temporizare, si pana cand, insa ma indoiesc ca avea si efectul scontat. Pe timp de criza populatia vrea sange pe caldaram. Atat timp cat taierea salariilor nu isi va face efectul in buzunarul bugetarului, criza de la noi nu va mai provoca decat cel mult un alt dans al pinguinilor. In toamna, insa, dezlantuirea acestora nu mai poate fi potolita decat cu capul lui Motoc.
Dictatorul sesizeaza CCR-ul:
http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&am…
PS:
voi ati observat cat de asemanator suna CCR si PCR?
Am chemat odata un instalator sa-mi desfunde canalizarea, si, din vorba in vorba, a venit discutia despre emisiuni de televiziune.
Eu nu prea ma uit la emisiuni de stiri, imi zice instalatorul, dar la Mircea Badea ma uit ca este singurul care vorbeste pe intelesul meu. Imi place ca le-o da in gura la politisti. Atunci am realizat ca intre Mirciulica si instalatori exista o legatura indisolubila legata de gura presei si gurile de canal. Nu am nimic, chiar nimic, cu instalatorii. Isi castiga si ei existenta intr-o maniera similara cu Mirciulica. Numai canalele difera. Mircea,insa, chiar daca si-a ales un canal de televiziune tot atat de salubru precum ii este si emisiunea, nu va reusi sa-l desfunde niciodata pentru ca nici macar instalator nu este
@para, Mircea Badea este din alt film, iar canalul in care evolueaza el este chiar ”canal”
Guvernul Boc se compromite cu fiecare zi in care amana sa ia masurile atat de necesare economiei private. E o cursa de 100 m in care guvernul Boc se face ca nu aude semnalul de start iar social-democratii o tin la pas facand semne tribunelor. Toamna este aproape, mai aproape ca niciodata, iar timpul, asa cum am mai spus, este cel mai puternic adversar al acestui Guvern. Nu PSD. Vladescu inca se mai leaga la sireturi.
@zexe
curat Mircea Badea.
Cu alte cuvinte, dreapta nu mai exista decat in nazuintele electoratului de dreapta. Spuneam cu ceva vreme in urma ca un partid care se declara a fi de dreapta se poate defini doar printr-o guvernare de dreapta. Un partid care se ridica pe electoratul de dreapta dar care guverneaza cu masuri de stanga nu poate fi decat un partid de carton, un origami sub forma de trandafir.
Niste retete de facut paine nu publicati?
@para, pentru ca deja au ajuns la butoane, din aceasta cauza sta Ponta atat de linistit. Antonescu este marele looser al jocului politic, iar PNL isi va da mana cu PNTCD pentru ca nu mai are nicio alta varianta. Vor revendica dreapta impreuna si vor deveni o alta butaforie politica.
@para, eu i-am ales pe ei sa guverneze si nu invers.
@zexe
blaga?
@zexe
ce bine le spunem noi… cu făcutul e mai greu, că te loveşti de lebede.
Cine il tine in brate pe Vladescu? De ce nu poate Boc sa adopte o pozitie transanta fata de acesta? De ce nu isi mai doreste PSD sa ajunga la butoane? Sa va spun eu?
E o mare eroare sa faci socoteala cum sa imparti produsul social al unui stat asistential fara sa detii o economie puternica care sa suporte efortul financiar. Capsunarul, spre exemplu, nu va investi niciodata in Romania stiind ca statul, din impozitul platit de el, nu doreste sa-i creeze un mediu sanatos de dezvoltare. Mai mult, nici investitorul strain nu mai este tentat sa apeleze la forta de munca autohtona atat timp cat romanii aleg sa migreze spre economiile occidentale. Si mai mult, micii intreprinzatori aleg sa isi infiinteze firmele la bulgari din cauza regimului fiscal lejer. Cu alte cuvinte, daca stam si ne uitam la Guvern, toate aceste masuri de relaxare necesare relansarii economice ar fi trebuit sa vina din partea ministrilor Seitan si Vladescu. Ce e de facut?
Generaţia aşteptată la cules căpşuni.
http://www.capital.ro/articol/capsunarii-au-vreo-…
În 2006 era o gaură între 40 şi 44 de ani, cei plecaţi imediat după revoluţie.
@ela
DA,DA,DA!
eu am adunat din piramida demografică şi mi-au ieşit cinci milioane, acuma am verificat, şi sunt doar bărbaţii, se mai adună încă pe-atât doamnele şi domnişoarele, deci dă undeva pe la 10 milioane populaţie activă în 2006.
Cezar Preda are perfecta dreptate. Se duce o lupta directa din interiorul Guvernului pentru compromiterea guvernarii de dreapta. Toata lumea, atat cei din stanga cat si cei din dreapta, presa si ea, noi toti am spus ca Seitan si Vladescu nu sunt din tabloul asta. Ce se intampla?
@Micutza: cu conditia ca parlamentarul ales sa-si publice adresa de email. Dorel Borza nu si-a publicat-o,si nici la scrisori nu raspunde.
Nu mobilizarea si cucerirea batranilor e problema,ci transformarea indiferentilor (nu a nehotaratilor) in interesati de viitorul lor aici.
varsta intre 18 si 40 (corectie)
para
nu stiu unde sa caut datele respective, dar prin 2005 cineva spunea ca Romania este una dintre cele mai "tinere' tari, 25% din populatia Romaniei are varsta intre 28 si 40 (sau cam asa ceva).
un sociolog (Catalin) a facut odata pe Cotidianul un subiect pe aceeasta tema, cu datele pe masa, si din tema asta s-a inspirat apoi Cotidianul si a facut campania Generatia Asteptata
daca gasesc datele de atunci (erau studii sociologice facute de IMAS), parca, le postez aici. bottom line: Romania era in 2005 una dintre tarile cele mai 'tinere' din Europa. Nu stiu cum mai stam acum.
100%-30%= 70% din populaţia cu drept de vot = oameni care nu se regăsesc în vreun partid, în vreun set de idei. Pentru că acestea nu există, sau nu sunt urmărite de politicieni. Pentru că politica se face pentru bani, iar 7o % din populaţie ştiu asta şi-şi construiesc patria lor mică, înjurând printre dinţi.
@Micuţa
În ţara asta nu există doar bătrâni. Sunt cinci milioane de oameni între 20 şi 49 de ani.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fișier:Piramida_dem…
sa se retraseze colegiile, sa se refaca legea uninominalului in asa fel incit sa stii ca nu-tzi dai votul degeaba – ca potzi sa tragi pe cineva la raspundere, ii potzi calari personal usa cabinetului de parlamentar si bloca mailul cu mesaje si petitzii, ca potzi sa stringi X semnaturi care sa-l dea jos din scaun daca nu-si indeplineste angajamentele si-apoi cred ca s-ar schimba cite ceva. pina atunci, doar ne lamentam. scoatezti lumea din case, invatzatzi-i sa scrie petitzii si sa se solidarizeze la acestea – un prim pas, zic eu.
@para – exact ce scria bleen mai antzartz: daca ai avea un magazin in care stii ca-tzi intra clientzi numai leliuci de peste 60 de ani, te-ai incapatzina sa le vinzi chilotzi tanga – c-asa-i trendul si cool? problema este la zgomotul de fond facut de vuvuzele dupa modelul Silberstein si Finkelstein care a dus la lehamisirea de viatza publica a celor care mai aveau ceva in cap si de spus ceva. politicianul, vorba lui bleen, trebuie sa duca si el papica acasa – se uita pe lista de votantzi si ce vede? numai bugetari, pensionari si asistatzi social (fara de membri de partid). si-atunci ce face? le da in cap? pai, aia ii dau votul – il trimit intr-un job bun. aia care stau acasa nu dau nimic – nici macar rahatul acela de vot. aici este problema – cum sa faci reforma cind viitorul luminos al oricarui politicia sunt pensionarii, bugetarii si asistatzii?
E doctrina popularilor , datul la gioale .
Politica, este ea un meci de box între putere şi opoziţie?
@micuţa
Dacă ai crede în ideile dreptei, în momentul în care ai fi forţat să nu le aplici, ai pleca. Nu cred că ar fi trădare, ar fi o retragere. Vorbitul pe mai multe voci e normal, cât timp oamenii susţin acelaşi set de valori. Ce se întâmplă acum e o dovadă că nu există acest set de valori, sau este lăsat în urmă de strategie. S-a ajuns să se vorbească despre cum îşi va înghiţi Ponta limba dacă se ia măsura cu impozitul progresiv. E clar că valorile sunt relative în capul politicienilor, contează doar aplauzele.
asa-si dadeau la gioale si cei din PNTCD. tare mi-e ca istoria/isteria se repeta.
mai, mai!
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7580633-audio…
– prim-ministrul cu greu isi poate stapani Cabinetul
– imi pare rau pentru prim-ministru ca a ajuns de nu-l mai asculte absolut nimeni
– ce sa-nteleaga cetatenii Romaniei, decat ca e un haos? E vina primului-ministru. Primul-ministru trebuia sa-l dea afara imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine
un lucru e sigur, e deja prea mult sa ne mai uitam in gura mogulilor si sa ne rumegam, cu frustrari indignate, neputinta.
eu imi construiesc "patria mica", vorba lui Liiceanu. viata e prea scurta.
nu ştiu ce e de făcut, dar în niciun caz nu trebuie dată stânga cu dreapta.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-75…
Sau cum este, in cifre, criza din 2010 mai mare decat in 2009.
Ce mult mi-a placut Madalina Manole !!!
naiv , despre statul mafiot , nimic ? Omerta ? Baietii-s destepti !!!!
NICIUN partid nu poate initia si sustine solutia SINUCIGASA a dezbaterii "fundamentale": cat stat social vrem si cat stat social ne permitem?? Acest partid va dispare sub povara atacurilor concentrate ale PSD, sindicate, grupurile de beneficiari ale celor 11 milioane de subventii acordate. PDL incearca cumva sa reduca (poate stangaci) statul social si vedeti ce se intampla. Acuzatiile de genocid sunt cele mai blande.
Virtualitatea TV
Gata, i-am scos suferinţa cu forcepsul.
@andrzej, te simti bine, tata? te doare ceva? Dictadurule, da-i tu ceva ca sa-i treaca, sau curma-i suferinta ca sa nu se mai chinuie.
Da, a început să semene cu Bleen. Şi el s-a albit prin părţi.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-intel…
Vaz ca s-a cam albit madama prin parti…
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7578956-traia…
Speranta moare ultima…
Stai cuminte acolo pina se gaseste ceva steril de taiat cordonul.
mositzi-ma!
luatzi forcepzul si scoatezti-ma d-acolo. ma sufoc si ma strofoc.
moderatu-m-atzi?
luatzi atitudine, altzii iau:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7578956-traia…
îmi bag forcepsul şi intru pe blogosfera ungurească. m-am săturat!
Bleen regret, dar la tema voastra am raspuns "dupa cum a mers masa".
Repet : voi sunteti"moasele"!
Hai Pa!
@Bleen, imi pare rau dar am comentat de fapt o fraza care m-a enervat nu numai medical.Nu am vrut sa iasa curs de moase.
Aleluia!
gata, s-a dat liber la comentarii.
Bleen, da forumurile sunt forumuri de moase, mai mult sau mai putin calificate voi sunteti moasele…..
Bleen, copii doar ies pe calea (sendero luminoso),dupa aia trebuie sa-i cresti, sa-i educi si sa te rogi la Dumnezeu (daca vor sa faca medicina) sa nu ai parte de ajutorul lor.
yaaa!lindaaa!ah,,ce bine a fost!ce amintiri!
a.s.,gata ne-m lamurit: tu esti doctor eu nu .
Băgaţi-l în pizda mă-sii de copil şi lăsaţi-l acolo!
alooooo! Forcepsu!!! Ce-i aici, forum de moaşe?
Zexe, prin reforma inteleg :codurile penal si civil,codurile de procedura respective,legea educatiei,legea pensiilor,legea salarizarii unice,codul fiscal,legile descentralizarii.Nu mi se par vagi.Nu am nici o legatura cu dl. Ion Cristoiu.
a.s. Doamne esti medic….,
Eu nu! Afla, daca esti medic ca procedura este una curenta (sau era!)
Mai afla ca proceura nu este asa de distructiva daca medicul este medic CALIFICAT. Mai afla draga doctore ca cezariana este uneori mult mai distructiva .
@AccesDirect,merci mult.plec acolo sa ma uit 5min.Ies cu bateriile incarcate!Va pupa moshu,Liindaaaa!ha!
@Andrzej nici dusmanului meu nu-i doresc copil smuls cu forcepsul,si crede-ma sunt medic
@Bleen:))nu se poate fantezie sexuala fara sex cu Linda!era prea tare tipa!mie imi era teama de ea.daca ma bate?
@Morris:
uite aici, Linda. pe vremuri mergeam la vecini sa vad filmul asta, ca prindeau ungurii.
http://www.youtube.com/watch?v=0D_Bt8Q3_VI
a.s., sunt impresionat, dat terog afla ca forcepsul este de fapt un cleste cu care pruncul este chiar "smuls" din pantecul mamei, din zona prin care natural princii se nasc.
Apropo: partea inferioara a bazinului, inclusiv "zona" apartine tot de pantec.
Esti simpatic! Keep walking…
Si cind nu vad Bestiarul sus, in dreapta, devin foarte trista.
@Andrezej ai primit destule raspunsuri dar nu ma pot abtine si am sa comentez: "a fost smulsa cu forcepsul din pantecul muribundei prese scrise". Ma deranjeaza imaginea si chiar daca nu ai studii medicale trebuie sa stii ca nasterea prin pantec se numeste cezariana iar extragerea cu forcepsul se face din alta parte.
Sa stii ca in blogosfera am intalnit bloguri exceptionale si daca posturile sunt lucrate, sunt mai greu de facut decat la un ziar unde este un editor,un fotograf,un paginator si echipa este cea care scoate ziarul.In blog esti singur,esti valabil sau nu.
Ma scuzati, dar la mine apar ceva probleme tehnice care cer solutii:
1. nu functioneaza butoanele bun-slab:
2. pagina principala e ok, dar la click pe articol nu mai apar lateralele (ne-a placut la altii, categorii, autori, ultimele comentarii, bestiar, politica, scriem si pe bani, in fine, toate de acolo);
3. am verificat pe doua calculatoare, stiu ca jurnalistic sunt necesare trei surse dar deh, posibilitati modeste, de criza.
@MORRIS
Da, era unguresc filmul. Linda era brunetă tunsă scurt, nu blondă. Era ţinta fanteziilor mele sexuale din copilărie (fantezii sexuale fără sex, ca şi cele ale pensionarilor).
Moris, cred ca recomandarea se adreseaza cuiva cunoscut din anturajul dvs., nu mie!
Zexe, astept si din paretea dvs. o idee, am intuitia naiva ca puteti.
Florin Cojocaru, dvs. spuneti:…" De-a lungul acestui an au fost publicate aici citeva articole care ar fi o baza buna de program politic strategic pentru orice partid de dreapta. Problema e ca nu ne asculta mai nimeni din cei care au acum decizia politica."…, iar eu spu:Nu vad inca o opinie, o pozitie un curent care sa dea scietatii o directie sau speranta.
Concluzia o puteti trage si dvs. , de fapt esenta ecam aceiasi
Opinia lu' Alexandru H nu se pune pentru ca e extremista, iar cei de aici, din cate am vazut eu, nu sunt extremisti niciunul.
@Andrzej,ciripim intre noi.Mergi pe blog la mircea badea,ai ce sa citesti.Parerea mea!
@andrzej, eu as fi curios sa stiu ce asteptari ai tu de la un blog. Uite, spre exemplu, ce opinie datatoare de speranta ti-ar placea sa citesti pe acest blog?
@mece,nu.Era in bulgaria.Bleen stie,ca e de la Giurgiu.Mai tineti minte filmul Linda?(caratista aia blonda,de tzipa:Liindaaa!)
La semnalul urmator, cititi Madame Bvlgary.
@Alexandru H;
suna-l pe Kim-II-Sung si spune-i cine suntem si ce vrem.
@Alexandru H, cum adica cine si-o asuma? Ponta si Antonescu, dupa care se declara de dreapta si pun de o dictatura
Moris, canalul ăla nu era al sârbilor? K3, parcă?
stat la stat.
dar toată Țara își asumă lovitura de stat. stat degeaba.
Poanta cu ”dictatura merge ceas”…
nu tu, dictatorilă!
Dictatura de dreapta.
Singura solutie.
Restul sunt derapaje temporare de la fondul romanesc comunistoid.
Intrebarea esentiala nu e "Ce sa facem?". Intrebarea esentiala e "Cine isi asuma lovitura de stat?"
Alexandru Herman: esti cu pluta pe Siret. Asuma-ti tu.
dar au cam trecut Finanțele statului peste PFA-ul meu. m-au cautat de ceva TVA de prin 2008 incoace. NUȘ' cum să vă spun dar eu pe PFA-ul acela n-am emis decât 5 facturi mari si late care au produs 20 de kilograme de acte contabile și-această urmărire a mea de către stat până-n TVA-ul alb. oricum, de azi am intrat în marea familie a iRTV: am toate conturile blocate. de fapt este și un lucru bun: așa am aflat că am cont de blocat la Ringier Press SRL, cu care nu mai lucrez din 2003! alt lucru bun ar fi că dacă pe mine, care n-am cerut returnare de TVA, m-au blocat și mă execută, sigur au să-i execute multiplu pe SOV și pe Puturiciu. care-mi dați de băut să mă trezesc? să-mi fie rușine, NUȘ' cum să vă spun!
De ce nu vrei să zici ce poantă? Ţi-e teamă să nu ţi-o furăm iar?
@Mărite
Ce poantă? Aia cu "I-am ciuruit"?
dicta, mi-ai furat poanta. era poanta mea 😥 😥 😥
Aiurea, se fac primare in PNL de o gramada de ani. Daca o sa se faca primare si in PDL, o sa iasa Tariceanu cadindat si pentru ei. Acu, eu il prefer pe Boc, ca e chiar mai penibil. Mie imi plac penibilii, ca trebuie aparati-securizati. Aici il am pe sotul, ca focusul meu e mai mult pe comemorari.
A, şi încă ceva: înscrierea alegătorilor. Nu te înscrii cu o lună, două, trei pe listele de alegători, nu poţi vota. Aşa se rezolvă şi problema participării la vot. Vom ştii cîţi alegători avem. Acum se iau nişte statistici de la INSSSSetc în care intră şi cei pelcaţi din ţară, şi morţii, şi puşcăriaşii care şi-au pierdut dreptul de vot, şi debilii. Şi vor participa la vot alegătorii care au un minim interes în politică, nu mai pot fi adunaţi cu găleata şi berea toţi împiedicaţii de pe stradă sau uliţă (căci cei mai mulţi dintre ei nu se vor înscrie pe liste şi nu vor avea drept să voteze).
Cit ma costa 15 stickere cu "Eu il votez pe BLEEN"? Dar o iesire la bere cu candidatul?
Uite eu il votez pe bleen pentru ca:
– vrea ca banii sa urmeze asiguratul
– vrea ca banii sa urmeze elevul
– vrea cota unica la impozitul pe venit, profit, TVA, CAS, CASS (Cresterea taxelor nu este o solutie)
– solicita plafonarea cheltuielilor publice prin lege (Clientelismul politic – btw, pe cind partea a doua?)
– are un aproape 15000 de specialisti care ii spun ce sa faca (nedo, Florin, mece, Alexandru H) si pentru ca este in stare sa mobilieze masele (andra, bilbofil, zexe, Nea, Morris si multi altii), iar romanii voteaza din principiu cu invingatorul (Gura pacatosului…).
Da' chiar! S-a mai vorbit de primare în PDL şi nimic. Viitorii parlamentari şi preşedinţi să fie aleşi de membrii partidului (la primare închise) sau de simpatizanţi (la primare deschise). Prin concurenţă se poate ajunge la nişte candidaţi şi viitori parlamentari mai acătării.
Bvlgary?Narusenia!
Madame Bvlgary, sună mai expensive.
Madame Bvlgary.
"Merge ceas."
Dictatorule iar ai dreptate.Iar Patricius vine tare si vrea netul.Of,nasol.Bleen@ mai au bulgarii canalul ala de dadea filme sambata noaptea?il cumparam!
Domnule, ati scris un articol slabut si nelalocul lui.
Mie mi se pare ca treburile merg destuld e bine in PDL, iar antreprenorii iscusitu beneficiaza de politica de dreapta a partidului fara probleme.
Printre eroii comemoraţi sînt şi Blaga, Videanu, Berceanu? Sau Berceanu, Videanu, Blaga? Cum era BVB-ul?
Tocmai fu contabila pe la noi. Trebuia s-o luăm în bulgară, să vedem cum se descurcă.
În familia mea există o lungă tradiţie de optimism auto-impus: 1965, 1968, 1989, 1996, etc. Cred că a venit momentul să mă trezesc la realitate. Fiecare dintre aceste date a însemnat înlocuirea unei ticăloşii cu alta.
pe SOVtv,titlu:Boc il ataca pe Vladescu
Pai, bleen, am zis sa pleci tu la Ruse?! Eu vorbeam de Mme de Blogary. Tu doar trimiti actele la contabil, ca de asta sintem in UE.
Oricum, ideea este ca pe politicieni nu ii intereseaza decit voturile si doar alea pe care le vad. Daca noi vrem si altceva in afara de chelia lui Basescu la Cotroceni si zimbetul serviabil al lui Boc la Victoria, noi trebuie sa bagam orga izare, talpa, bani si sa ne prezentam in CV ca "specialist din cei 15000".
@Adrian R.
Aici nu e vorba de iertare, Hai să ieşim din logica love story, trădare etc.
Madame Bulgary
@bleen:))le uitasem
Da domnule Cojocaru, totul e un dezastru: Basescu, Boc, ministrii, parlamentarii PDL vorbesc aiurea, voteaza aiurea, isi dau cu stingul in dreptul, spre satisfactia galeriei PSD-PNL si disperarea unei parti a electoratului.
2016 e un orizont prea indepartat pentru multi, 2012 este o catastrofa certa, dupa autogolurile recente ale PDL.
Nu vad cum puterea in PDL ar putea fi luata de Macovei-Preda-Voinescu si/sau altii prin dislocarea vechii garzi.
Sau cum ar mai putea fi "dresati" actualii lideri, in sensul dorit de o parte a societatii.
Accept eticheta de "victima de profesie", pentru ca sint realmente victima partidelor asa-zis de dreapta, pe care le-am votat cu sperante mereu si constant inselate.
Partidele de stinga au avut mereu, chiar si acum, activisti eficienti, scoliti in fostul PCR, partidele de dreapta s-au remarcat mai mult prin fripturisti, oportunisti si demagogi.
Cum as mai putea eu sa recomand altora sa mai voteze PDL, cind eu insumi am o foarte lunga lista de fapte de neiertat PDL-ului de cind se afla la guvernare ?
S-a notat. bassesco intră în conservare pînă în 2025.
Breeee!!! E genială aia cu Ruse şi cu televiziunea! Facem apel la nostalgii, la melancolia copilăriei. Veselătă Peştătă. Icichi picichi, idă odgoricichi, leca noşt deţa, studio ics, naruşenia, nulă na nulă, zăsadă, momceto, momicetă, bîrzo, pămoşti, magarcetă…
Da, să rămîn corespondent pe Bucureşti.
Bleen , daca asa horaraste Maritul Dictator , ar mai fi vreo solutie ?
@Yeba, ma descurc si cu ochii inchisi, daca intelegi ce vreau sa spun. Plus de asta, au spus-o toti si o repet si eu, nu o poti tine la infinit, ca surda la opera: "Degeaba se chinuie atat, sarmanii, daca nu canta si prin semne".
Da, nene, pune-mă pe drumuri acu'. Am plecat de la Giurgiu ca să mă întorc la Ruse.
nu sunt victima pt. ca eu am batut la toate usile din 2007 si pana azi incercand sa propun toate solutiile posibile de comunicare, inclusiv televiziune online (am martori), totul fara niciun efect.
pur si simplu nu am avut cu cine vorbi. oamenii sunt complet opaci la orice tine de comunicare sau relatia activa cu electoratul. Nu inteleg pur si simplu cu ce se mananca chestiile astea, n-au facut in viata lor asa ceva, singura activitate "catre electorat" in PDL se face de 20 de ani fix numai in cele 2-3 sapatamani "hot" din campisi anie, si atunci se dcoboara burtile de prin primarii si arunca bani in stanga si-n dreapta pe concerte, sacose si brichete.
o sa musti pamantul daca le spui ce ai zis aici.daca vrei un exemplu mai proaspat, uita-te numai la Cristian Preda, sa vezi ce parere are el despre toate astea, cat intelege el din asta si cata importanta da povestii asteia. omul are 2 chestii pe care nu le-ntelege neam deloc: de ce trebuie sa comunice un partid, si economia.
Uite, de exemplu ma gindesc ca Mme B. ar putea sa se mute la Ruse in semn de protest pina cind in Romania se introduce cota unica la impozitul pe profit, pe venit, TVA, CAS, CASS si – negociabil – somaj. Iar diferenta de TVA ar putea sa o foloseasca pentru a sponsoriza actiuni in spatiul public. 4% TVA de la Mme B. ar fi nimica toata, dar daca vreo 10 IMM-uri i-ar lua exemplu si s-ar concerta punind si citeva ore de munca voluntara la bataie, ar iesi de organizarea unor actiuni de constientizare si obtinere de fonduri pentru sustinerea eficienta a unui lobbby in favoarea unui plan promovat de vreo 30-50 de specialisti.
Florine , am intrebat un primar daca la viitoarele alegeri va mai merge mita electorala , in ideea ca se strang vartos fonduri in acest scop . Stii care a fost raspunsul pe care i-l dau oamenii ? Incredibil ! NE-AU DAT UN MILION SI ACUM NE IAU 2-3 MILIOANE PE LUNA .Cum scoti tu din capul lor aceste idei cu TVR -ul pe care tot ei il platesc , sau cu internetul la care li se vor baga restrictii sau pe care-l platesc .
Îi dăm plasă.
Dictatorule ce facem cu electoratul de la sat?ca nu are net.
@Morris: Pai cu cel de la sat habar n-am. Desi sint satean, vorba ceea. Eu imi pun insa problema cum putem recistiga electoratul urban, ca acolo sint problemele mari. Ce face PDL in Bucuresti? Punem pariu ca poate Realitatea sa dea o suta de falimente, de VoxPublica n-o sa se atinga Vântu? Pina si Patriciu s-a prins ca e mai ieftin pe net.
Păi facem o televiziune pe care o să dezbatem zîmbetul lui Vântu. Şi că tot ziseşi de cîştigarea alegerilor, dezbaterea zîmbetului lui Vântu nu e decisivă dar e necesară. Nu de altceva, dar tot cu un zîmbet s-au decis şi alegerile din 2009, cu zîmbetul tîmp al unuia care a fost la Vântu în faptul nopţii la un spa.
ERATA:
Acum pentru a raspunde Andrei, as spune ca de fapt 2 1/2 puncte (adica fara reforma electorala statutara in proportie de 50% si fara cea legala) nu se adreseaza PDL CI lui Mme B & Co.
Cum e fi sa fii Dictator Marit si sa ceri solutii ? Imi imaginez ca nu-ti plac discutiile, dar sa ceri solutii ? Solutiile nu sunt tot discutii ( aici trebuia un balbait )?Sa rezolvam noi problema crizei Pdl , fara discutii .Poate prin munca om la om , prin semne ?
Felicitari Florine!
Acum pentru a raspunde andrei, as spune ca de fapt 2 1/2 puncte (adica fara reforma electorala statutara in proportie de 50% si fara cea legala) nu se adreseaza PDL si lui Mme B & Co.
Partidele sint masinarii care pemrit mai multor oamei ambitiosi sa gaseasca o cale comuna de accedere la guvernare prin identificarea unui plan comun si prin asocierea in vedera cistigarii la urne.
In mod normal, constructii ca CDR (si echivalentele sale din ceilalti fost sateliti sovietici)nu pot exista pentru ca partidele nu au energia de a face singure acel efort de conectare la firul ierbii.
De aceea punctul 1 este in sarcvina societatii civile. Tot ea trebuie sa ofere si argumentele pentru proiectele avansate si, implicit ea poate nominaliza si in final impune specialistii (politici!) care sa puna in practica proiectele.
Este nevoie, sigur, si de o reforma a administratiei publice, care la ora actuala este suprasolicitata si prost platita. Ca in acelasi timp este prea numeroasa si prea scumpa pentru contribuabil tine de natura legilor care in loc sa defineasca scopul definesc metoda si de lipsa unei viziuni strategice si manageriale la practic toti liderii nostri politici actuali. Dar daca Funeriu de pilda isi propune o reform legislativa adminstrativa si de strategie in invatamint, constata ca fara cota lui din cei 15.000 nici macar un bac nu poate face cum vrea el.
In ceea ce priveste primarele, ce le iese pedelistilor la chestia asta? Ca 35% cu 50% singe proaspat inseamna pentru cei de acum mai putin decit 15% doar pentru ei cit spera sa scoata cu galetile portocalii. Care va sa zica tot "societatea civila" trebuie sa iasa cu voturi clare pe interval pentru a convinge.
PDL trebuie sa se bata singur doar pentru votul prin corespondenta (unicameral etc.) si apoi sa intinda mina celor care vin cu propuneri coerente. Daca PDL-ul oficial nu o va intinde se vor gasi cei care sa o faca: Stoica, TRU, Sever Voinescu si altii aflati acum pe linie moarta.
De ce nu le luam pe rind. Hai sa vedem, incepem cu punctul 1, cum se poate face practic un mecanism de comunicare eficienta si reconectare cu electoratul de dreapta. Sa lasam pe Madame si grupul ei constant de cititori, vorbim aici de intreprinzatorii calcati in fiecare zi in picioare de administratiile financiare, de profesorii a caror voce nu se mai aude din cauze de sindicat. Chiar asa, despre cine vorbim? Ca de ajuns la ei am eu o idee cum se poate face. O televiziune pe net, pozitionata limpede la dreapta, se poate infiinta intr-o luna de zile. N-ar costa mai mult de 10-20.000 €/luna (nimic pe linga ce-l costa pe Vântu) si, prin sincronizare cu hotnews, kamikaze si alte bloguri cu simpatii de dreapta ar avea niste zeci, daca nu sute de mii de unici pe luna. Poate ca Happy Fish a fost inaintea timpului ei insa acum e momentul bun. Citeva siteuri pot fi platforme de dialog cu electoratul conservator/crestin-democrat/liberal. Se pot face lucruri si nici macar nu e greu. De ce nu vorbim despre asta? De miine, nu in campania electorala. Si, sa mai vedem daca ma contrazice cineva: in 2012 se va cistiga cu netul nu cu TV-ul. Si noi stam sa dezbatem zimbetul lui Vântu.
@zexe, nuş de ce cred că-ţi trebuie ochelari, 4 dioptrii…
@dan, daca PDL va face un pas spre PNL asta presupune sa faca un pas mare spre stanga. Eu zic, mai bine, sa-i asteptam pe liberali sa faca pasul spre dreapta, altfel e inutil. Si sa nu uitam ca nu castigarea alegerilor este scopul final. PDL sa-si vada de reforma si va fi suficient. Liberalii, ca partid politic au aceeasi componenta ca toate celelalte partide; politruci. Ceea ce ar trebui sa urmareasca PDL este electoratul de dreapta si nu PNL.
Da, dictatoare, stiu, vorbesc prea mult. Uite, iau o pauza.
Lazarescu?Nae?
Lazarescu ,SEFU' stie ?
@zexe,nu de proiectul de reforma al PDL-ului vorbeam,ci de omul de dreapta.Cel ce poate fi pus in aparatul de decizie.Omul sfinteste locul.Dictatorul intreaba ce se poate face.Asta spun si eu:oameni noi,(tineri)pe criterii noi-ce pot duce proiectul de reforma la capat.
Eu propun ca Pdl sa incerce o apropiere de Pnl chiar cu concesii majore .Oricum se apropie in colapsare de cota istorica de 7% de la care a inceput lumea portocalie cu care ne-am iluzionat toti si ciclul ar trebui sa se reia , pentru o lume mai buna ,poate de culoare galben-portocalie .
@Lazarescu, bag mana in foc ca esti dinamovist. Asa-i?
alo! cum adică nu dormi niciodată? cine p[…]m te crezi?
E bine sa dam toti solutii ? Cui ?
@MORRIS, daca PDL si-ar urmat proiectul de reforma, punct cu punct, nici nu trebuia sa se defineasca ca partid de dreapta ca sa poata aduna adeziunile electoratului cu vederi de dreapta. Pe scurt, nu declinarea dreptei atrage sustinatori. Acestia sunt atrasi de proiectele de dreapta. Altfel spus, daca PSD-ul venea cu un proiect asemanator celui cu care PDL a castigat alegerile, as fi votat, desigur, cu PSD. Daca isi doeste sa ramana in cartile electorale, PDL-ul nu trebuie sa faca nimic altceva decat ce a promis ca face. Simplu, nu?
Numai un idiot resentimentar se uita la persoana care a promis si bifat reforma si scapa din vedere insasi reforma ca obiectiv final. E ca si cum un dinamovist ar fi suparat pe nationala Romaniei dupa ce a castigat un meci in care golul aducator de victorie a fost marcat de un stelist.
ma dus sa-l sun pe Urban.sa-l chem aici la discutii
Suntem tara spectatorilor -jucatori Facem mereu altceva decat ne impune rolul .Asa niciodata nu ne atingem incompetenta , o fentam .
asa e.Are dreptate Dictatorul.Haideti cu solutii.
Eu nu dorm niciodată. Doar par.
Aţi belit-o. A făcut scandal dictatorul că soluţii, nu discuţii.
bleen , daca asta e singura problema o sa incerc sa-mi controlez balbaitul . Am crezut ca dormi .
Salut tuturor!
Eu cred ca blogosfera romaneasca sufera de boli ereditare altoite pe noi orgolii.
Blogosfera romaneasca nu s-a nascut firesc, ci a fost smulsa cu forcepsul din pantecul muribundei presei scrise.
Observ ca mai toti blogerii cunoscuti sunt fostii angajati ai presei scrise sau tv. Unii sunt mai tineri, altii mai „matorei”.
Ciudat si descurajant este ca blogurile respectivilor seamna pana la identitate cu publicatiile de la care unuii au fost concediati iar altii au plecat de „bunavoie”, bombanind pe aceiasi nota, aceiasi partituta saraca .
Nu vad inca o opinie, o pozitie un curent care sa dea scietatii o directie sau speranta.
Ca si in media mogulilor hulita(pe drept!) blogerii nu au idei ci doar se inspira consistent di stirile agentiilor de presa sau a ziarelor care inca mai circula prin Romania.
Intreb si eu: atunci la ce bun un blog care este doar „ciripeala” cat NIMENI nu are nimic de spus(nici, moderatori dar nici comentatori)? Aceasta este acum in Romania DOAR o ocupatie mondena?
Parerea mea,
Andrzej
@andrzej: Creatia de continut e o meserie. In presa nu prea mai exista creatori de continut. (cu unele exceptii remarcabile) Noi nu sintem insa din presa. Si, desi deseori batem si noi atit cimpii cit si apa-n piua, cred ca avem o directie cit se poate de clara. De-a lungul acestui an au fost publicate aici citeva articole care ar fi o baza buna de program politic strategic pentru orice partid de dreapta. Problema e ca nu ne asculta mai nimeni din cei care au acum decizia politica. Iar dilema noastra e ca nu putem sa ne propunem sa fim hotnews, sa obtinem influenta din audienta. Speram insa ca se va schimba si asta pentru ca unii, poate nu dintre cei mai puternici dar dintre cei care pot ajunge printre cei mai puternici, par ca ne baga in seama. In ce priveste comentariile, inclin sa-ti dau dreptate, uneori ma agaseaza si pe mine glumitele in serie, jocurile de cuvinte si alte balaceli in praf. E insa imposibil sa nu le accepti, toti avem nevoie sa ne jucam, macar din cind in cind. Daca comentariul tau vizeaza pe Madame, da-mi voie sa nu fiu de acord. Cu toate aiurelile inevitabile aici sint probabil unele din cele mai digerabile si constructive discutii de pe netul romanesc.
@MORRIS
Toată lumea vrea să vadă. Atunci cine se mai produce dacă toţi sînt spectatori?
cati oameni fac politica doar de dragul ideologiei de dreapta?si cum ne dam seama de onestitatea pe termen lung a celui pe care vrem sa-l promovam in aparatul de decizie al partidului?Hai sa ne gandim care sunt criteriile de baza in urma carora gasim acesti noi oameni pt functiile din conducere.Avem vreo aripa tanara in cadrul PDL-ului gata de lupta cu sacalii din opozitie?si pe ce moralitate,doctrina s-au format?Ce model din actuala dreapta au acesti tineri?Deci problema e la noi.Dreapta nu are un sablon tip,un reprezentant clasic,o tinuta,o personalitate.Asta vreau sa vad,Sa fiu mandru ca sunt de dreapta!
Dictatoare, nu sunt victima, dom'le. Uite, mi-am recunoscut lipsa de inspiratie, dar ma antrenez pentru meciul urmator. Plus de asta, fairplayul ma impiedica sa dau vina pe adversar, oricat de octopus ar fi acesta.
@Dan
Dacă nu renunţi la punctele alea de suspensie tîmpite şi nu devii cît de cît coerent te….tai.
Florin Cojocaru ,si ce vine dupa B din BVB , ? V…isan ? Il cunosti ? A…ndrei ? P…irpiliu ? N…icula ?Suma partilor poate fi mai buna decat fiecare dintre ele , dar scindarea intregului duce pana la atomizare . Nu vi se pare ca bateti la o usa deschisa deja si ca natura are deja oroare de …videni …ca sa nu mai vorbesc de Ioan Olteni , mari reformatori reciclati din invatatori de catune neelectrificate , in care sunt mai multe capre decat copii de la cele 5,6 familii ale comunitatii …
Florine targetul 2016 e realizabil doar daca electoratul renunta si el la ipocrizie.
zexe, victima caracatiţei
mece, da, caracatita m-a umilit 🙂 … dar nu ma dau batut.
@Turnofftheglory, meciul nu il castiga echipa care inscrie toate golurile ci echipa care inscrie un gol in plus fata de adversara sa. Corect? Ori, daca te uiti la adversari, vei constata aceeasi lipsa de coerenta si conceptie de joc. Pasele incep sa se lege, insa, voba lui @cristoiu, iar stranierii au inceput sa inteleaga limba antrenorului si ca, daca nu se integreaza si nu urmaresc conceptia de joc in echipa, se autoexclud.
🙂
Zexe, te rog, fără analogie cu fotbalul. Oricum, de la Paul încoace ţi-ai pierdut autoritatea.
Dragilor,in PDL se face bani/mai putin politica.Ca sa faci o reconstructie,trebuie sa te dedici politicii si nu afacerilor,firmelor tale. e simplu:NU AI TIMP!
Turnofftheglory , vuvuzelele sunt , lideri nu prea …Liderii fac vuvuzelele de neauzit …
Eu nu ascult vuvuzele zexe. Imi conduc adversarul pe nisa si ma asigur ca sunt lider. Cam asa trebuie gandit. Vuvuzelele nu exista.
Deocamdata suntem la mijlocul reprizei a doua, iar meciul este mult prea tacticizat. De aici, poate,avem senzatia de non combat si, desigur, nemultumirea suflata in vuvuzele din tribune.
Exact, numai ca lumea a golit jumate de tribune si jocul excrecabil ii face sa plece si pe restul. Nici galeria nu e fericita. Daca tipa stadionul goooooooooool poate se mai intoarce omul in statie, dar in general, abia urmatorul sezon ii poate salva daca scapa de retrogradare.
Eu cred ca salvarea Pdl nu mai e posibila . Politica de cadre a fost si este catastrofala .Nu a putut rezista puhoiului nesatul de oportunisti veniti din toate partile si care pe o simpla decalartie de apartenenta la valorile dreptei au impaienjenit administratia la niveluri incredibil de imaginat pentru pofata cea mai josnica de parvenire . Ca sa fii de dreapta iti trebuie o anumita tinuta intelectuala si comportamentala , e o limita peste care poti emite ambitii de de orientare ideologica de dreapta .Dreapta presupune creatie nu redistribuire a rezultatelor societatii .Si mai ales nu redistribuire in folos propriu … Tragedia ce se vede la guvern e de expozitie fata de ce e in teritoriu … Baza partidului , ca suport pentru idei de dreapta , ca moralitate , ca izvor de competante manageriale de dincolo de o catastrofa anuntata .Au distrus invatamantul cu politizarea managementului scolar ,de la crese pana la liceele de elita , si eliminarea tuturor competentelor adevarate din procesul de decizie .Nu mai vorbesc de celelalte structuri administrative …E un dezastru in fata caruia grija fata de viitorul demolatorilor ar trebui sa fie ultima grija pe un blog de dreapta …care la postarea asta a devenit partizan manifestal lor .E vanare de vant …
Eu nu vorbesc despre salvarea PDL. Vorbesc despre ce se poate face. In interiorul sau exteriorul PDL, e alta discutie. @dan: mai usurel la războiu si la acuzele cu partizani. Iti amintesc, in treacat ca eu, aici, am spus printre primii ca scindarea PDL si infiintarea unui nou partid singura solutie. Cred in continuare asta. Inainte sa arunci cu sentinte ar fi bine sa fii ceva mai informat. Altceva e insa tulburator. Iti atrag atentia si tie si inca citorva comentatori ca ilustrati perfect argumentul din articol: ati ajuns victime de profesie. Nimic nu mai e posibil, totul e un dezastru. Bocitoarele reformei. Si tu, para, din nefericire tot aici ajungi. Intr-o tara in care dreapta e formata parca numai din avocati ai Diavolului, PDL nu poate fi condus de Sf. Petru. BVB sint creatia voastra, a vesnic-nemultumitilor-perpetuu-fatalisti-mioritici. Fratilor, respirati adinc si opriti-va din boceala si criticatul nediscrimiat si permanent. Iar daca nu stiti ce se poate face macar nu ii opriti pe aia care vor sa faca ceva.
@Turnofftheglory, un meci de fotbal se termina numai odata cu fluierul arbitrului, nu?
@Turnofftheglory, nu stiu ce sa spun. Aparent este cum spui tu si as fi tentat sa iti dau dreptate daca nu as simti ca in spatele tuturor acestor marionele politice nu ar sta o forta cu adevarat dornica de reforma. Poate este doar o senzatie, dar flerul imi spune ca inca mai merita investita incredere.
Zexe, PDL e cu un picior in groapa, daca insista vor incepe sa simta gustul taranii.
@Cristoiu, nu stiu daca ai vreo legatura cu maestrul Ion Cristoiu, dar imi plac comentariile tale echilibrate. Politica este o stiinta ca orice stiinta si trebuie deprinsa ca atare. Nu stiu, insa, daca politicienii din PDL au capacitatea sa sintetizeze o suma de opinii si sa le transforme in proiecte politice sau daca ar trebui sa isi recruteze membri dedicati unor proiecte politice clar formulate in interiorul partidului. Proiecte atat de vag definite precum este reforma statului nu sunt convingatoare. E discutabil. Pentru optimizarea acestora si pentru armonizarea lor intr-o forma functionala iti trebuie, pe langa vointa politica si adeziunea unei majoritati, si ”stiinta politica” pentru a gasi si modalitatea de a atinge obiectivele propuse.
Ce e de facut ?
Poate harakiri, adica poporul/alegatorii sa-si faca harakiri, ca politicienii nu-si vor face niciodata, indiferent din ce partid fac parte. Ce pretentii mai aveti acum de la PDL, care de 6 luni, de cind nu mai poate pretinde ca este obstructionat la guvernare de PSD, nici nu are curajul sa spuna intreg adevarul despre dezastrul economic al tarii ?
Si o tot bilbiie cu taierea pensiilor, salariilor, cresterea taxelor etc. PDL este nereformabil, alt partid "curat" si uscat" nu se poate infiinta decit pe bloguri, asa incit din acest cerc vicios nu se poate iesi decit prin ceea ce spuneam la inceput sau prin colonizarea Romaniei de catre un popor adevarat (aderarea la UE a avut efecte minore asupra mentalitatii romanilor).
Что делать? (Ленин)
ce e de făcut? eu mă culc, că n-am dormit toată noaptea.
http://www.realitatea.net/scene-mirobolante-intr-…
fii… mai expli…cit, pînă nu mă… enervez…
Marite Dictator , asta-i …,,(1) ,re-conectarea …."…prin de-conectare.
Un partid care nu prea ar mai avea ce face in tara , ar putea pleca la GUVERNAT prin UE . Poate chiar la bulgari ca se ,,guverneaza „bine acolo . Le-am cam stricat linistea sociala la europeni , nu ar fi timpul sa avem ambitii mai mari ,sa atacam sursa binelui lor , guvernarea insasi .
Cainii latra ursul trece …:
,,Premierul Emil Boc a decis ca cei doi secretari de stat din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) care vor râmâne în urma restructurării să fie Constantin Dascălu …" .Vara nu-i ca iarna …dar trece …si revin zapezile mereu surprinzatoare pentru secretarii de stat …tari in tata ..
Pentru a demara strategia propusa de autorul acestui articol, trebuie sa moara toti politicienii utecisti, comunisti, oportunisti, lingai care si-au facut studiile si au lucrat in perioada lui Nea’ Nicu’. Incearca sa-i explici lui Boc ce e sistemul de „primaries” din America. Boc se supara cand un ministru da un ninterviu fara acordul lui. Nu degeaba era utecist de frunte inainte de ’89. Poate prin 2025 vom avea niste partide cu adevarat democratice, cu ideologie.
@dan
dacă îţi eviscerez eu d-ul şi n-ul, tare mi-e teamă că o să rămîi numai cu a-ul de-o să-ţi intre muştele în gură
Reforma statului a inceput.Taras-grabis au aparut deja o seri de legi,altele sunt in curs de avizare,votare si promulgare.Si se fac intr-o perioada de criza si incertitudini.Articolul este o sinteza excelenta a multor idei vehiculate pe site ,are propuneri noi,comentariile sunt interesante,ramane ca cineva de la PDL sa le bage in seama.
eviscerarea D-ului , poate creste un N …restul va fi tacere lunga …
@Florin, pentru ca este un articol orientat spre constructie voi fi mai putin critic si ma alatur ideei de constructie pe sistemul ”omul si proiectul”. Cine nu insoteste un proiect politic nu are ce cauta in politica. Altfel spus, doctrina politica sa fie mediul in care dezvolta proiectele si nu o notiune absoluta, inflexibila si pur teoretica. Primul punct e varza, punctul doi e unul just, punctul trei este profund gresit dpdv politic si e si nedemocratic, punctul 4 este o nazuinta dezlipita de solutii pentru perioade de timp relativ scurte. Specialistii nu trebuie sa fie neaparat de dreapta si se pot recruta dupa performanta. L-ai prins ca nu respecta sau depaseste fisa postului, l-ai ars. Asa se intampla peste tot in lume. Sa pregatesti o armata de specialisti indoctrinati politic este o greseala pe care au facut-o si comunistii. Este suficient sa dezvolti proiectele si sa le finantezi in mod proportional cu performanta pe care doresti sa o atingi.
Nu inteleg de fapt cui te adresezi Florin: membrilor, ne-membrilor, sustinatorilor PDL, nehotaritilor?
Pentru ca nimeni nu se va angaja serios alaturi sau in apropierea PDL, cat timp percepe PDL ca un partid slab, ne-serios si ne-condus. Cat timp nu are o minima garantie ca eforturile lui se aduna undeva si construiesc ceva cu cap.
Ministerul muncii,al justitiei si al internelor sa puna tunurile pe dosarele pensii de invaliditate si pe cele de venit minim garantat,sa apara la televiziunea publica vinovatii,cu recuperarea prejudiciior si pedepsirea exemplara a vinovatilor.
Nici asistentii sociali din primarii,nici comisiile medicale nu si-au faut datoria.
Merge si legea sacrificiului in aceiasi problema.
PDL sufera de prea multe capatani, prea multe idei si curenta. Asta ar fi o chetie buna daca ar misca ceva, in loc se face curenta acolo. Acceptarea unei viziuni majoritar conservatoare CU accente liberale ar fi o chestie.
Sacrifici tot ce inseamna rapandule. Madam Ritzy ar trebui stearsa din orice activitate de conducere si coordonare. Si nu e unica. Acesti oameni nu au ce cauta in fata, sa detina etichete si puncte de vedere.
Legea sacrificiului suprem presupune si sinceritate. Politicienii mint. O au in sange. Sa faca un sacrifiu si sa spuna adevarul. Dincolo de stupoarea initiala, daca recunosc ca au fost dobitoci, ca nu au reusit sa faca ce doreau, ar fi un mod de a recastiga electoral zone care le-au pierdut pe modelul Blaga, nu stiu ce face ginerica.
4. = politizare.
3 si 2, foarte misto, hfişful sinkin'.
1.a. reconectare la firul ierbii înseamnă mulţi oameni capabili şi oneşti, care cred în valorile conservatoare, şi care să fie activi în teritoriu. Acestor oameni le e greaţă de politică, în felul în care arată ea astăzi. 1.b.Reconectarea prin presă se poate face prin mai puţini oameni, dar ţine de o independenţă a presei care ţine de jurnalişti, care sunt şi ei oameni şi au rate mari.
@ela: eu nu sint in masura sa accept nici un ajutor, ca nu sint PDL.
@andrei: nu prea mai cred in modificarea Constitutiei. Ea trebuie facuta pentru ca e un referendum care trebuie respectat, nu vad insa cum serveste dreptei la alegerile care vor veni. Eu spun ca reforma trebuie facuta inainte in casa la noi si dupa aia afara. In 2014 si 2016 trebuie sa existe un partid de dreapta puternic, autentic, ca sa fie capabil de reforma. Nu poti reforma statul cu un partid in deruta, care vorbeste pe 10 voci diferite, care se cearta cu Basescu, carora le tremura chilotii pe ei cind vine vorba de moguliuziuni. Punctele de actiune din articol vizeaza mai degraba interiorul PDL decit statul.
acceptati si ajutor ?
Ar mai fi modificarea Constitutiei si micsorarea numarului de parlamentari, actiuni pe care PDL sa le impuna, pentru a ne arata ca exista vointa si competenta in partid. Asa, "de dreapta", e si Mitch, pisicul meu. Iar Boby, un maltez superb, e doctor in implementare de reforme. Dupa masa. Normal ar trebui sa fie unul dintre vicepresedinti.