Casa Regala. Sau cum arata ea in iunie 2011

cilck pe foto pentru rezoluţia maximă

Facebook Comments

62 de comentarii

    1. DIn EVZ: ""Academia Caţavencu" va continua să apară, dă asigurări Adrian Rus, director general al Medien Holding, în portofolul căreia există şi "România Liberă". Aşadar, magnatul Dan Adamescu va avea şi el revista lui de satiră şi umor. În piaţă se vehiculează că revista va fi preluată de Alecu Racoviceanu, fost director Gardianul şi Puterea. Racoviceanu confirmă că a primit o ofertă, dar evită, momentan, să dea un răspuns. " Hahaha, Racoviceanu ducând flamura AC mai departe, asta da banc epocal:)

  1. Mai au loc trei personaje in tablou?

    Victor Rebengiuc, Zoe Petre şi Adrian Cioroianu semnează „Protestul trădătorilor” lui Traian Băsescu (Adevarul)

  2. Intreaga galerie a republicanilor care nu se mai tem ca Regele este o amenintare pentru REPUBLICA!

    Ce-i costa sa se comporte ca niste oameni educati cu familia Regala?

    Sa-i felicitam pe cei plasati langa casa Regala de Romania!

  3. mă gîndesc dacă nu cumva, şi alergarea Regelui de către Ion Iliescu n-o fi, de fapt, o ironie a istoriei…

    btw, apărătorii de acum ai Regelui sunt mai necruţători cu Băsescu decît cu Iliescu…

  4. Nu, domnule!

    El a abdicat să salveze vieţile a 1000 de studenţi, nu averea sa!

    Pe el nu l-a interesat averea!

    Nu credeţi în ceea ce S-A ÎNTÎMPLAT CU CERTITUDINE: Regele a plecat nestingherit cu averea pe care o putea duce. Credeţi în ceea ce NU S-A ÎNTÎMPLAT CU CERTITUDINE: interesul pentru ceea ce se va întîmpla cu poporul său.

  5. @yeba

    Omul e plat. Nu e singurul caz. Însă pe ceilalţi coroana i-a lovit cu simbolistica responsabilităţii în moalele capului şi i-a scăpat de platitudine.

  6. Mama si retrocedarea, citez:

    Si totusi, ma gindesc, daca Regele era Rege, n-ar fi trebuit el sa zica "nu, nu iau nimic din proprietati, pina nu se da sentinta in toate procesele si primesc inapoi toti amaritii ce li s-a furat? Stau eu la urma."

    Fiindca ne-ajuta si pe noi cu procesele, macar ca simbolistica.

  7. Am mai zis-o. Omu' a fost cu maşinile, cu ingineria, cu avioanele, cu familia. N-avea treabă cu politica, monarhia şi alte d'astea. Voia să fie lăsat în pace, el şi familia lui. Şi să-şi păstreze un nivel de viaţă comparabil cu cel de dinainte de abdicare. După '90 a făcut tot ce era posibil să recapate, pentru aia mică, nu pentru el, averile Casei Regale. A făcut pe manechinu' tocmai bun de pus în geam pentru oricine a avut un cuvînt de spus în retrocedarea averilor.

  8. Bleen, am impresia că şi-a negociat şi dez-abdicarea. Şi că a făcut-o în interes personal.

    Şi a încput asta, cred, când l-a declarat pe Bombonel omul anului, coincidenţă, tocmai într-un an în care ăla era prim-balerină la Victoria.

  9. Cei trei cu muschireali pe ei, tot incercau sa-l prinda leapsa pe Lazaroiu, da' a fost leapsa pe "va bag teme de gandire" si s-au impiedicat in sinapse/a(?)

    1. @Bleen: mai e ceva, e și refugiul în trecut. Recuperarea lui Dinescu de aici vine, din nostalgia anilor 90. Li se pare o mare lovitură dar e o eroare formidabilă. Am văzut pe reportervirtual o captură din spotul lor de lansare: Dinescu, ca la Revoluție, cu mâinile sus (ca atunci când a spus : "Fraților, am învins!"). Nu mai au decât nostalgia, nimic altceva de spus. Îmi pare rău pentru Mardale, nu știu dacă-și dă seama că fără el s-ar alege praful instantaneu din "noua" revistă.

  10. @boonierat

    Nentu' , îmi dai chinuială pentru minte ❗ Să mă rup de ştiu cine-i omuleţul 💡 cu casca !

  11. "Singurul lucru care i se poate reproşa regelui este că atunci când a abdicat, putea să negocieze şi ceva în interesul ţării", a spus Lăzăroiu. Întrebat ce anume putea să negocieze regele pentru România, Lăzăroiu a ezitat: "Nu ştiu, ar fi o discuţie lungă. Altfel, în interesul personal a fost o negociere. Nu zic că e bine sau rău, mulţi fac asta în asemenea situaţii".

  12. În spatele lui Ciutacu, cu căştile pe urechi, e un revoluţionar. Un revoluţionar care a mai apărut în tablouri cu Iliescu sau Ponta.

  13. yeba:

    aha !!…m-am dumirit,multumesc!!

    totusi,foarte curajos autorul,ca si-a afisat portretul….daca intra in colimatoriul sefului de clan ????

    frumoasa galerie !!!

  14. CAM NASOL PTR mirtoaca dupa ce ca are si hidrantul in gura mai face si flotari,cred ca isi scoate creitarii de ii are de plata la stat,super tare,cu alte cuvinte ilici cu rusii i-au tras-o si regelui si la toata tara

  15. @Theo, just for your information:

    Problema ADN-ului se pune si in cazul regelui Albert al Belgiei, actualmente pe tron. Il solicita o duduie Delphine, infinit mai argumentat – si este definitiv refuzata.

    (mie mi se pare normal asa, fiindca daca am fi toti egali in fața ADN-ului și a biologiei, s-ar chema republica; regele, de la care eventual astepti sa se impuste si sa nu abdice, alea, alea, nu e rege doar fiindca are rubrica personala in bugetul national, lui ii incumba niste datorii si niste drepturi mai subtile decit to his subjects.)

  16. Mici nedumeriri pe linga felicitari:

    -Cretuleasca e vreo sarantoaca? In toata vila n-a gasit o rochie si si-a tras redingota stapinului peste furou?

    -Asta e familie mare si diversa, nu-l vad pe cainele Andonsergio culcat la picioarele MS Regele.

  17. snap, corrhhect! somnu' natiunii naste monstriiii.

    nu mi-e clar daca e un somn indus chimic sau asa e gena natziei. in asemenea situatii, one can just blame it on "multifactorial" :mrgreen:

  18. superb ,f. frumos sunt in rol, dar securistul cu condicutzä voiculescul-ai uitat.

    ala , care spalä bani ca si becali, spunand cä i-a inprumutat.

    metode mafiote, nuntzi, inprumuturi etc

    cläpäugul , a luat avioane dela rusi, de asta nu spune nimeni nimic.

    istorici lui peste, il tot pudreazä , cosmetizeazä, dar fostul

    rämane un las oprtunist.

    dar lasul dece nu face ADN-ul, nu-l lasä marghioala si

    securistul dudä. särman nerusinat.

  19. Era basarabeancă, născută în 1913, venită în Giurgiu, după Unire. Pînă în 47 a fost servitoare într-o casă de profesori. Rămăsese cu nostalgia vremurile pre-comuniste ("în timpuri normale") chiar şi după 40 de ani. După '47 a fost bonă, pînă cînd a murit.

    A rămas în casa foştilor "stăpîni" (cărora n-a încetat să le fie loială şi să-i regrete timp de 40 de ani), acolo unde s-a mutat şi maică mea, cu chirie, cînd eu aveam 2 ani. Didi, căci aşa o chema, m-a crescut de la 2 ani pînă la 11 ani. Fuma şi juca tabinet cu celelalte babe din "high life-ul" interbelic (în fapt, mai toate foste servitoare). Cea mai importantă amintire a ei era o vizită a lui Mihai, pe atunci copil, în Giurgiu. Cel mai mare vis? Să-l mai vadă o dată pe Regele Mihai.

    De la ea mi se trage cea mai mare sperietură pe care am avut-o vreodată şi pe care o ţin minte. Aveam vreo trei ani, cred, ceva de genul ăsta. Am văzut la un moment dat o rochie de-a lui Didi atîrnată într-un cuier pe uşă. Nu ştiu ce s-a întîmplat în mintea mea dar am crezut că e Didi fără cap. Am început să plîng disperat: Unde-i pacul lui Didi? Unde-i pacul lui Didi?

    Didi e primul om căruia i-am scris, pe la 4 ani. O scrisoare cu litere de tipar. Ceva cu "Didi, tu iubeşti copiii…" Mai departe nu ştiu şi nici scrisoarea nu s-a păstrat.

    În 81 în casa respectivă s-a făcut şcoala de muzică şi arte plastice şi am fost mutaţi toţi la bloc. Didi a primit un apartament de două camere, la comun cu o altă băbuţă. Caliopi, o grecoaică. În frumosul şi modernul cartier giurgiuvean Negru Vodă (zis şi Căcănari), la cîteva sute de metri de apartamentul în care fuseserăm mutaţi noi.

    Didi a murit în 6 septembrie '86, într-un apartament igrasios, întunecat şi friguros, cu 3 zile înainte să împlinesc 11 ani.

    Însă asta e mai puţin important. Important e ca Regele să-i arînjeze p-ăia micii, să le facă un rost, o vilă, un palat, un prim ministeriat, ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *