Rezultatele de la Bacalaureat (sesiunea vara 2011) scot la iveală frauda sistemică din învăţământul preuniversitar românesc. Adevărul urât mirositor vorbeşte despre complicitatea dintre unii profesori şi unii elevi, despre cultura delăsării, despre absența motivației. Când vine vorba despre fentarea ideii de competenţă sau competiţie, dascălii leneşi îşi iau drept aliaţi loazele vocale. Intransigenţa măsurilor luate de ministrul Daniel Funeriu vizează o veche practică românească: furatul propriei căciuli.
Pentru prima oară în ultimele decenii, copiatul la examen a fost sancţionat sever. Vârsta de 18 ani atinge, formal, pragul maturităţii. Este corect, aşadar, ca cei mai tineri adulţi să nu păşească în viaţa publică printr-o hoţie pecetluită cu o diplomă. Camerele video și-au atins, pour une fois, scopul.
Mai există o pildă. Am trăit prea mult timp sub iluzia cantităţii, în detrimentul calităţii. Cei care astăzi au căzut la examene (proba teoretică) ar fi fost, odinioară, absolvenţii vechilor şcoli profesionale. Mulţi au luat în derâdere observaţia preşedintelui Băsescu cu privire la raportul tinichigii-filozofi. În realitate, abia mai găsim dulgheri, cofetari, ospătari sau frizeri de calitate, întrucât aceştia sunt chemaţi să înveţe despre „perspective narative”, „opere dramatice”, teoria mulţimilor”, „matrici vectoriale” şi teorema lui Heisenberg.
Cauţi un constructor capabil să calculeze volumul de beton pentru o fundaţie iar el nu ştie formulele de bază ale geometriei în spaţiu! Vrei să angajezi o absolventă de liceu umanist şi constaţi că tânara nu ştie regulile elementare ale gramaticii (de unde şi triumful jurnalismului mogulizat). Cauţi un asistent-manager care să ştie să-ţi întocmească documente de comunicare şi el nu stăpâneşte sintaxa limbii române. Evident, toate aceste ipochimene îşi exprimă disponibilitatea – după 12 ani de învăţământ „gratuit”! – de-a se perfecţiona în cadrul unor cursuri plătite eventual de firma privată…
Prostia şi păcatul rezultă din acumularea unor virtuţi prost plasate. Nu e oare timpul să examinăm care sunt nevoile reale ale societăţii şi ale economiei româneşti? De ce nu am avea mai multe şcoli de arte şi meserii (sau şcoli vocaţionale) în locul exceselor de specializări precum „relaţiile internaţionale”?
De ce nu am accepta ideea că învăţământul de masă, egalizator şi omogenizant, reprezintă o utopie: îi tâmpeşte pe cei sclipitori şi îi forţează să fraudeze pe cei cu înzestrări practice? Ne-ar trebui, cred, un sistem de educaţie pre-universitară în doi timpi: colegii naţionale performante, cu tineri pregătiţi la nivel european sau internaţional, şi licee sau şcoli profesionale, unde bagajul de cunoştinţe să fie calibrat pe nişte dotări intelectuale modeste?
Rezultatele din 2011 la Bacalaureat avantajează, în sfârşit, logica pieţei. Selecţia naturală îşi revine în fire. Filtrele meritocratice încept să funcţioneze. Poate vom avea mai puţini absolvenţi entuziasmaţi de „modele” precum Luis Lazarus şi Sexy Brăileanca… Analfabetismul îşi pierde din prestigiul social.
Bravo Daniel Funeriu!
Remarc cu placere desi pe alocuri "picanteriile nu lipsesc" ca majoritatea merg pe ideea ca Funeriu a inceput deja o reforma reala a invatamantului romanesc.Vreau sa va spun ca lucrez "afara" de vreo 15 ani si credeti-ma nu la capsuni si-mi amintesc cu placere de profesorii exigenti din viata mea.Nu nu sunt ipocrit ca orice tanar ii laudam pe cei ce ne lasau sa copiem.Vremea insa a trecut si la toate echivalentele pe care le-am dat m-au ajutat de acolo din "umbra" acei profesori la care nu mergea daca nu invatai.Trebuie sa le spun tuturor acelora care isi propun ceva in viata ca singurul loc unde am copiat este in tara.Din pacate…Si dupa cum vedeti nu mai merge nici la noi.Am convingerea ca acest dus rece va fi o binefacere pentru toti tinerii si ca la anul rezultatele vor fi mult mai bune pentru ca NU MAI MERGE.
desteptule tot eu am scris si mai devreme si acum!!!am ip dinamic spre informatia ta
@marian: bagăți-l în cur!
Alt mail, alt ip, alt oraş, acelaşi judeţ. Cîţi mariani de Bihor sînteţi? Sau e un singur marian care face naveta între oraşul 1 şi oraşul 2? Sau e un marian salvator şi patriot local care vrea să-i scape faţa primului marian? Mareane, tu eşti, tată? Te-au ejaculat pînă în Bihor?
@val_one
nu,nu am picat la bac,spre surpinderea ta am avut note foarte mari!9-Romana,10 Istorie si 9.60 Geografie(vor urma probabil din partea ta niste acuzatii bazate pe gramatica/exprimarea mea…dar daca atata poti,atata faci)
am spus eu ca am ceva impotriva cu masurile luate de Funeriu?ba din contra ma bucur ca notele sunt cat de cat pe merit.
@yeba
Probabil exprimarea/gramatica mea este varza si pentru asta imi asum consecintele,pentru aceste greseli am fost depunctat la fiecare test in liceu,asta e lipsa de lectura,si probabil messenger-ul!Sper ca pe viitor sa reusesc sa indrept acest lucru
"Ce iti e UE ce iti e Ucraina",a fost o greseala de neatentie cand am scris ca Ucraina apartine de Uniunea Sovietica(care bineinteles nu exista,vroiam sa spun ca este in sfera de influenta sovietica,gresealea mea,imi cer scuze)
Nemultumirea mea este strict legata de subiecte,in special de geografie.Si da sunt frustrat,deoarece datorita acestui stat care a aparut in subiect de nicaieri am luat la Geografie 9.60
Nu va entuziasmati prea tare.
A fost un incident izolat acest an.
Anul viitor lucrurile isi vor reveni la "normal".
Sondaj RTV, cel mai bun ministru al educaţiei după revoluţie
Clasamentul:
1. Daniel Funeriu – 1036 voturi
2. Andrei Marga – 421 voturi
3. Ecaterina Andronescu – 375 voturi
4. . Mircea Miclea – 78 voturi
5. Mihail Şora – 55 voturi
6. Alexandru Athanasiu – 43 voturi
7. Cristian Adomniţei – 34 voturi
8. Liviu Maior – 28 voturi
9. Mihail Hârdău – 12 voturi
10. Virgil Petrescu – 4 voturi.
barbat`meu a luat bacu`. 6,86.
@marian, ma dai gata! Ignoranta te face frustrat rau, baiete! Vezi ca e cuvintul in DEX, o carte mare, neagra, groasa.
Pai nu e adevarata valoare a scolii romanesti, tot mai trebuie plivit, daca judec dupa greselile tale de gramatica si exprimarea-varza!
Ce mi-e UE, ce mi-e Ucraina sau Uniunea Sovietica (inexistenta). Da-i cu gramatica limbii romane si pe urma cu epitetele la adresa lui Funeriu, ca a avut mai multa vacanta decit ai tu scoala!
Câteva observații inteligente ale lui Mirel Bănică despre generația Google, cuplarea la ecran a minții celor tineri, etc. Vezi minutul 24.
http://video.adevarul.ro/jurnal/jurnal-wide/id/42…
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9268712-geoa…
Aiurea! Las' ca stiu io! De fapt v-a placut marian: pe mine m-ati depunctat mai rau …
100% scuze
la vremea respectiva eram atat de naiva ca nu faceam legatura si incepusem sa cred ca nu ma duce capul si poate sunt chiar idioata. in clasa a 11-a le-am zis alor mei ca tebuie sa ma mediteze daca vor ca eu sa termin un liceu. zis si facut. Ce profi erau buni? Sava, Caragea si Ionescu. Hai cu Ionescu. l-am placut din prima. Intr-o vara recuperasem materia de clasa a 9-a si a 10-a si munceam ca o nebuna. incepuse sa-mi placa iar matematica, o iubeam pur si simplu, vedeam frumusetea din spatele ei, frumusete pe care jigodia de la clasa nu fusese in stare sa ne-o arate. Am dat admitere apoi la facultate, am luat 9.95 la mate si 9.80 de fizica. Pot eu sa ii multumesc nenorocitei? Nu, poate doar pentru ca asa am avut sansa sa-l cunosc pe Ionescu.
Anul asta am vazut ca la liceul Mircea a fost 10% promovabilitatea. De ce? Pentru ca acolo sunt parinti cu bani, isi mediteaza copiii din clasa a 9-a si iata ca se vad rezultatele. Adesea, ai mei ramaneau fara bani pentru ca se duceau pe meditatii in dublu exemplar: pentru mine si pentru frate-miu. Atunci, unde mai este rolul profesorului de la clasa? Credeti-ma ca nu stiu. Copii care erau foarte buni in scoala generala au fost nenorociti de o profa in liceu. Nu vreau sa mai discut cazul profei de engleza. Aceeasi situatie, dar cu un impact neinsemnat, desi bacul l-am dat la engleza. Noroc cu scoala generala…
De-aia spun ca nu doar copiii sunt de vina. Intra elev eminent si in clasa a 12-a ajunge sa nu fie in stare sa ia bacul daca nu este meditat – am avut colegi olimpici la alte materii care n-au trecut pentru ca nu s-au pregatit si la matematica. Nu este OK! Este ceva in neregula cu profesorii. Profii de mate buni au fost formati in alte timpuri, atunci cand se punea mult accent pe calitate. Nu generalizez, sunt sigura ca exista si profesori foarte buni, interesati de progresul elevilor lor.
Povestea mea – comuna multora care au facut liceul in anii ‘90. In '94 am terminat scoala generala, copil mediu per ansamblu intr-o clasa f buna, dar peste medie la matematica. Am avut norocul de a avea la clasa un profesor de mate extraordinar, un pedagog adevarat, D-l Prof. Onea. Toti colegii de clasa au intrat la cele mai bune licee din CT datorita lui, in primul rand. Am dat apoi examen de admitere la liceu, note foarte bune, toata lumea fericita. Abia asteptam sa incep scoala, sa vad pe cine voi avea la matematica. cin' sa fie? nimeni alta decat domnisoara Groparu (nume predestinat…). Dupa primele ore de mate, ma trezesc cu 5 in catalog si nu doar eu, ci 3/4 din clasa (copii care intrasera la Mircea cu note foarte bune, deci nu erau slabi). restul 6 si 7. Mai vine inca o nota: tot 5. De data asta chiar o meritasem pentru ca nimic din ce preda femeia aia nu intelegeam. incepusem sa detest orele de matematica si sa nu-mi doresc altceva decat sa trec. am trecut pana la urma clasa, am trecut si clasa a 10-a, le spuneam alor mei continuu-duceti-va la scoala si vorbiti cu diriga pentru ca idioata de mate ne nenoroceste. se duceau periodic la scoala, intotdeauna li se spunea acelasi lucru- domnisoara a fost olimpica, a terminat facultatea cu 10, este un profesor f. bun. OK, bun, dar de ce naiba 1/2 din clasa era in prag de corijenta? n-aveai cu cine sa discuti acolo. (Ai mei terminasera la Ovidius – alt liceu bun- si stiau ce insemana sa ai un prof bun la clasa) foarte interesant ca prin clasa a 10-a, multi care erau de 4,5 si 6 luau acum 7 si 8. de ce? pentru ca incepusera meditatiile 🙂 . continuare ->
@Nea (16:55)
ati luat/castigat vreun examen/concurs pe bune ?
@val_one: asa ar fi drept 🙂
@Marian, July 4th, 2011 at 16:36
ave-m programa, dar sunte-m de acord cu măsurile luate de Funeriu. ai ceva împotrivă? 🙄
ps- tocmai ai picat la BAC? nu m-aş mira…
Poate îmi explică şi mie cineva înţelesul acestei fraze din Gândul:
Două licee, tot din Iaşi, se află la egalitate în ceea ce priveşte cel mai mare număr de elevi care au obţinut notele maxime la examenul de maturitate cu cele mai slabe rezultate din istorie.
Şi am numărat de 2 ori steguletele de pe harta, nu-mi dau 65 elevide nota 10.
Oricum, eu am diploma de bac pusă bine
cum puteti sa va bucurati de "acest genocid"?,inteleg ca sunte-ti de acord cu masurile luate de frustratul nostru ministru Funeriu…nu am nimic impotriva era nevoie de camere,era nevoie de putina ordine!!Dar nu este cazul sa sarim cu gura ca "ASTA E ADEVARATA VALOARE A SCOLI ROMANESTI"!! Hai sa fim seriosi !!!! cati dintre voi a-ti comparat subiectele de anul acesta cu cele de anul trecut?Cati dintre voi sunteti in tema cu programa scoala si cu subiectele de la bac?
Aici ave-ti programa de la bac,proba geografie(o partea din ea )
b. românia şi uniunea europeană
1. formarea uniunii europene şi evoluţia integrării europene
2. caracteristici geografice, politice şi economice actuale ale uniunii europene
3. statele uniunii europene:
– privire generală şi sintetică
– franţa, germania, regatul unit, italia, spania, portugalia, grecia, austria
4. românia ca parte a uniunii europene:
– oportunităţi geografice ale româniei cu semnificaţie pentru uniunea europeană
– românia şi ţările uniunii europene – interdependenţe geografice, economice şi
culturale
5. problema energiei în uniunea europeană şi în români
La statele UE sunt cerute 8 state ! si noi primit Ucraina care nici macar nu este in Uniunea Sovietica…si sunt n exemple atat de la romana cat si de la alte materi de cerinte care nu erau in PROGRAMA !!!!!
http://businessday.ro/07/2011/bugetul-educatiei-c…
Un studiu interesant
@Florina- 🙂 🙂 :))
bonus: cea mai "tare" lucrare de bacalaureat:
"Una dintre cele mai „originale” lucrări, a fost a unui candidat care a scris la primul subiect, pe puncte:
1. „Lunca-i luncă, iarba-i verde
2. Sunt născut în… şi se prezintă
3. Am fost elev în perioada…
4. Care am studiat profesionala
5. După care m-am înscris
6. Datorită situaţiei materiale
7. M-am angajat la un servis cu profil mec. Unde am muncit 6 ani fără forme legale
8. Încă din 1-4 mi-am dorit să învăţ şi totodaţă să practic această meserie
9. Momentan sunt civil
10. Eu mă consider un om apt de muncă
11. În această viaţă avem de urmat 3 paşi: trecut, prezent şi viitor
12. Voi urma o şcoală cu profil tehnic în care le voi povesti prezentul meu
13. Atât timp în viaţă cât nu ştii să pierzi nu ai să câştigi
14. A venit toamna, acoperămi inima cu ceva, cu umbra ta sau cu umbra unui copac”.
sursa : http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Perle_BAC…
banc de pe evz
– ce ţi-a picat la bac?
– tot liceul.
na beleaua dreaq:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/vanghelie-cere-de…
BREKING NEWS
"Băsescu nu este un lup singuratic. El se bucură de o protecţie politică puternică, iar Rusia nu va putea să îl dea la o parte pur şi simplu." (Pravda)
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/…
Corrigendum @Florina: liber-cugetator;
Corrigendum @Batman von Giurgiu: 38,7%, e, alta vorbă!
Vanghelie, exmatriculat de la bac în 2000 pentru sursă de inspiraţie, pă fond şi pă persoană fizică. dacă nu cumva e pă juridică, că parcă ar zice de imobiliare.
"Vă aduceţi aminte când adjuncta domnului ministru îi spunea la ureche ce să vorbească? Deci ăsta cred că este un mesaj pentru toţi. Săracul dacă nu ştie ce probleme are de făcut acolo, cum să poată să ajungă…? A încercat să creeze acest artificiu cu camerele şi a creat un dezastru. Pe fond, cred că ar trebui să plece acasă"
@ sare'n ochi 13:32
Dupa cum spuneam, EXCELENT!
Sitot dupa cum spuneam:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8194841-andre…
Bravo? Pentru ce?
Oficializarea a ceea ce deja era cunoscut, poate fi aplaudat poate, sub aspectul "ruperii pisicii". Identificarea problemei insa e departe de a fi rezolvata: sunt elevii lenesi, sunt profesorii lenesi, este programa aiurea, oferta invatamantului e neinteresanta samd?
Din punctul asta de vedere nu s-a rezolvat nimic in cadrul examenului de BAC.
Respectarea logicii pietei muncii? Da' de unde, domnule Neamtu! Concurenta se face nu doar in interiorul unei aceeasi generatii, a.i. cei de azi vor porni cu un handicap substantial fata de cei de ieri, de alataieri sau de maine. Sunt ei mai slab pregatiti decat generatiile imediat anterioare?
Iar dincolo de constatarea ca ceva e putred in invatamantul preuniversitar, singurii pedepsiti deocamdata sunt liceenii. a caror vina e doar ca si-au adaptat pornirile hormonale unui sistem pe care ei insisi n-ar fi putut oricum sa-l schimbe!
Este prima data in ultimii 20 de ani cand examenul se da pe bune!Felicitari echipei de la minister si Doamne ajuta ca aceasta buna practica sa se consacre!
şi-aşa am devenit ateu
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9262783-ion-…
cu privire la Marga si amneziile sale, am facut sapaturi pana pe vremea mandatului sau de ministru:
http://sareinochi.wordpress.com/2011/07/04/cum-il…
http://www.econtext.ro/eveniment–2/social/gradul…
No începe să se strice fabricile de diplome. 🙂
pe termen lung mi se pare una din cele mai importante realizari ale guvernului pana acum.
ESTE MOMENTUL ADEVARULUI! FELICITARI D-LUI MINISTRU FUNERIU PT CA A AVUT CURAJUL SA DEMONSTREZE CONCRET UNDE SE AFLA SCOALA ROMANEASCA!Elevii s-au invatat sa 'colectioneze' diplome, de la cea de bac la cea de facultate, si sa nu invete nimic, sa nu stie sa faca ceva concret pentru a-si castiga existenta.Le sta gandul doar la Moni,Iri sau tot ce tine de moda, sex si metode de a fura o nota buna! Profesorii care stiu doar sa ceara salarii marite, acum ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea si sa fie trasi la raspundere de parintii copiilor cu rezultate dezastruoase. Ce au facut in orele de curs daca rezultatele sunt asa de catastrofale? Iar clevetitorii de pe margine sa se puna in locul parintelui care face sacrificii sa-si trimita copilul la scoala sa invete si constata ca l-a trimis degeaba.. Pana nu se trece la o disciplina reala in scoli, la uniforme, nu se interzic tot felul de 'fitze',de la vestimentatie pana la comportament, nu se va reveni la normalitate. De asemenea, pana nu se instituie un sistem de penalizare a profesorilor cu rezultate slabe la bac, nu se va preda materia cu adevarat. Si nu in ultima instanta, pana nu se revine la examenul de admitere in facultate, se va continua marea fraudare a rezultatelor pt. a fi admis pe baza de dosar…Sunt multe de facut dar important e ca acum s-a atins punctul culminant al democratiei prost inteleasa de catre toti: parinti, elevi, cadre didactice. Ce s-a intamplat acum este, de fapt, rezultatul tuturor reformelor aplicate cu mare 'succes' de Ecaterina Andronescu sau Andrei Marga!Vreau sa vad reactia liderilor de sindicat care au stiut toti acesti ani sa faca greve si sa ceara cresteri de salarii dar s-au opus unei reale reforme care sa atinga si 'statutul cadrelor didactice'. Acei dascali,care au obtinut o diploma pe baza de dosar la o facultate gen 'Spiru Haret' si au ajuns la catedra pt ca-si impartaseasca incultura si incompetenta urmatoarelor generatii de analfabeti,sunt si ei responsabili pt cele intamplate!
Yeba
Rezultatele din SV nu se pupă cu Gauss. Cel mult îi fac cu ochiul. De acord cu tine în legătură cu rezultatele. Bizar e chiar politicos. 😀
În spiritul textului dumneavoastră, îmi amintesc de un episod bolând, trăit în urmă cu vreo trei ani, la o terasă din incinta cutărui ştrand.
E vară, caniculă şi un soi de crasă letargie ambientală. Mă prăbuşesc într-un scaun de nuiele, identific un chelner curăţel şi bine frezat, îl solicit fără ifos, tânărul îmi dă de înţeles că mă preia în câteva momente. Trec vreo 5 minute, eu mă evapor lent, apare şi omul nostru.
– Ce doriţi? întreabă oarecum tracasat flăcăul.
– O bere X. Musai rece, zic, anticipând o grimasă de plictis amar.
– Revin, mă asigură, indispus şi bleg, chelnerul.
Se scurg alte 5 minute. Între timp, setea mă schimonoseşte. Îl zăresc pe ins, fără bere, reţinut de o latentă conchistă. Îi fac semn. Îmi transmite, pantomimic, că n-a uitat de mine. Se desparte languros de fată şi dispare în birt. Timp de 10 minute nu mai ştiu nimic de el. Iese, într-un final, din birt, vociferând la telefonul mobil. Îl las să-şi încheie convorbirea. Apoi, îl fluier. Vine agale, fără bere.
– Zac de 20 de minute aici, sperând să mi se aducă o bere. Sunteţi incalificabil. Am să vă pârăsc şefului dumneavoastră, mormăi eu indignat.
– Mie să nu-mi vorbeşti pe tonul ăsta! se aprinde chelnerul. Eu sunt jurist! Jurist, înţelegi?
– Nu înţeleg, ripostez. Sunteţi chelner.
– Ba nu, asta o fac doar aşa, până mă ia consilier pe undeva. Sunt jurist. Mai vrei berea aia?
– Nu. Ai auzit de von Jhering?
– Nu-mi place Olanda. Eu ţin cu Portugalia.
Mă ridic şi plec. Juristul se aşază în locul meu, îşi deschide telefonul mobil şi începe să butoneze dexter…
yeba
ce zici de Suceava: 65,03% anul ăsta
anul trecut era de 69,30%…
http://www.monitorulsv.ro/Local/2011-07-04/Mai-mu…
idiotul ala de Marga abereaza la televizor ca de vina e Basescu ca doar din astia 12 ani de scoala 7 au fost pe vremea lui, uitand ca 4 ani prim ministru a fost Tariceanu si apoi un an a fost Abramburica titulara la minister.
@yeba
"Mi se pare bizara harta promovabilitatii, Vaslui 43% si Timis 32%?
Daca nu exista o corelatie statistica cu veniturile, populatia urbana si nivelul de trai in general, inseamna ca nu lipsa investitiilor… etc. etc."
Ha! Nu deschide Cutia Pandorei! Te rugăm! Hai să vorbim de lipsa investiţiilor, de bani puţini, nu de prostie, de autosuficienţă, de hoţie.
Păi de ce pana mea am câştigat io bani, ca să înveţe fimiu? În loc să tragă pă nas şi să sară cu skeitu?
Poveste reală (spusă de o profesoară la Jean Monnet): anii 2000-2004, Adrian Năstase prim ministru. Unul dintre Prinţii Moştenitori de Tărtăşeşti-Gară-Zollern dă un examen, o diferenţă, o chestie. Vine SPP-ul. Prinţului i se pune la dispoziţie un etaj. Profesorii şi elevii au interzis pe etajul respectiv. Prinţul, singur pe etaj, dă examenul.
Mi se pare bizara harta promovabilitatii, Vaslui 43% si Timis 32%?
Daca nu exista o corelatie statistica cu veniturile, populatia urbana si nivelul de trai in general, inseamna ca nu lipsa investitiilor… etc. etc.
Daca au folosit baremurile in mod foarte flexibil (ar trebui verificat prin sondaj) -> masuri.
excelent: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-9260718-bacala…
Lăză e Robin, eu, Hood. Sau, şi mai bine, eu Batman, el, Robin.
Si daca la matematica le dadea doar o ecuatie de gradul 2 iar la romana sa comenteze "Catelus cu parul cret", in aceleasi conditii de securitate, pun pariu ca 25% tot picau.
Ce se poate face pentru ca mult mai multi sa reuseasca sa sustina public reformatorii fara a fi apostrofati, jigniti, atacati ? Nu vorbesc despre politicieni.
Dealtfel orice discutie despre reforma cu cele mai diverse categorii include inevitabil : cine? Chiorul ne spune noua ce sa facem?
A prins toata mizeria de la Antene.
Esti intampinat cu "haide doamna/domnule, lasa!" in cel mai bun caz.
Mie acest site imi place si l-am recomandat celor cunoscuti.
Comentariile cel mai des intalnite sunt : interesant dar nu au audienta, sunt platiti sa zica asta, sa ajunga ei la putere si atunci sa vedem!
In schimb, Lazaroiu si Bleen plac majoritatii pentru ca sunt categorici si au un fel de aura de Robin Hood!
Giurgiu, pe ultimul loc, cu 20% promovabilitate. Mie mi se pare o fraudă. Este enorm, la cum îi ştiu eu pe giurgiuveni.
Felicitari pentru promovarea si sustinerea unei reforme vitale pentru societatea romaneasca. Reforma Funeriu poate fi piatra de temelie a modernizarii societatii romanesti, iar faptul ca se pune un accent deosebit pe control si pe sanctionarea fraudelor si a neregulilor e un indicator al seriozitatii si rigurozitatii acestui proces. Un indicator de maturitate pentru cei ce gestioneaza aceasta reforma!!! E trist sa asisti la spectacolul unor batrani imaturi, ca Marga si Andronescu, ca la nesfarsita si plictisitoarea gasconada a siamezilor Ponta si Antonescu, dar e cat se paote de reconfortant sa vezi tineri maturi, echilibrati si exigenti, ca Daniel Funeriu. Si ca Mihai Neamtu… 🙂
Felicitari! Stay the course!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9260154-live…
"Rezultatele examenului ne arata ca Romania este la rascruce. Trebuie sa alegem daca mergem pe mana celor onesti sau alegem in continuare smecheria. Ministerul Educatiei a ales sa fie in echipa celor care doresc sa schimbe Romania, de partea celor care vor o Romanie cu fruntea sus, si nu o Romanie a vaicarelilor", a declarat, luni, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, intr-o conferinta de presa, dupa afisarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.
Sint curios sa vad citi dintre oportunistii corecti politic care au infierat cu sfinta minie elitista doua opinii ale lui Basescu (ca si el ar fi trecut Prutul si ca regele si-a tradat poporul), opinii susceptibile cel mult sa lezeze sensibilitati, dar care, fiind vorba despre un trecut mort, nu mai pot sa schimbe nimic, vor gasi timp sa scrie si despre faptele de azi, dar cu bataie lunga, ale lui Funeriu.
Nu stiam nimic despre omul asta pina acum 5 minute si nu intelegeam ce il mina pe el in lupta. Noroc cu internetul. Citindu-i biografia mi-am amintit de cele doua feluri de politicieni: fighters si killers. Funeriu, se vede si de pe Marte, e un fighter:
În 1988 a fugit din România comunistă, de unul singur, în Franța, la vârsta de 17 ani. În liceu a fost olimpic internațional la chimie. În anul 1999 a obținut titlul de doctor în chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel în chimie, profesorul Jean Marie Lehn. În anul 2006 a obținut un grant de cercetare oferit de Uniunea Europeană (UE), de 2 milioane de euro (Marie Curie Excellence Grant, cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finanțare acordată de UE pentru un proiect individual). Tot în 2006, și-a fondat o echipă de cercetare la Universitatea Tehnică din München.
După revenirea în țară, nu și-a echivalat diplomele obținute în străinătate
Ecce Homo!
Sunt curios câţi dintre profesori ar fi luat bac-ul. Probabil nu mai mult de 60% dintre profesorii de română ar fi luat notă de trecere la limba şi literatura română.
A dat 8000 de lei pe meditaţii şi a luat 4. Normal, că la meditaţii nu te învaţă nimeni să gândeşti. Plăteşti meditaţiile doar ca să-ţi faci pile printre profesori.
http://stirileprotv.ro/stiri/social/a-dat-80-de-m…
Din evz: ' Liceul "Miron Nicolescu" din Giurgiu (fostul Liceu de Chimie) este unul din cele 23 în care niciun elev nu a promovat examenul. Majoritatea celor 218 elevi "se laudă" cu note de unu, doi sau trei. Ieri, la avizierul liceului domnea relaxarea şi nimeni nu avea de gând să facă contestaţie. "Copilul meu a luat la matematică nota 3,45 după un an de meditaţii. Cei mai mulţi au luat note de unu şi doi. De vină pentru notele astea este pregătirea slabă care se face în şcoală şi dezinteresul profesorilor", spune o mămică." ' Toți știu care e adevărul. De asta nici nu protestează.
Bravo, Daniel Funeriu şi, nu în ultimul rând, să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!
http://baricada.wordpress.com/2011/07/03/dinu-pat…
"Muia" lui Iaru face cariera la Timisoara: http://www.bacaoanu.com/4579/
din ciclulurile "să ancorăm în realitatea societăţii" şi "să se înceapă, dar nu cu noi", astăzi, învăţămîntul
http://www.gandul.info/news/rezultate-bac-2011-pa…
Aş continua căutările lui Mihai Neamţu:
Cauţi un diplomat, un ministru de externe, un candidat la preşedinţie şi, când îl găseşti, le spune unor copii cu care filma un clip electoral în biroul lui de preşedinte al Senatului: "Eu decât lucrez aici, locuiesc în altă parte."
Ponta sa propuna doliu national pt cei cazuti la maturitate !!!
cineva foarte suparat vad ca a dat minusuri la toate comentariile. pe la ora 1:00 AM, epuizat fiind , s-a dus sa se culce. 😀
Auziti, eu cred ca de la etnobotanice li s-a tras la copiii astia.
Din start am fost sedus de perseverenţa dlui Funeriu şi în fine, ştiam că având în vedere experienţa străină a realizat că nu ne putem fura căciula la nesfârşit. Nu privesc rezultatele ca şi pe victorie ci ca şi pe o etapă normală spre aşezarea unui sistem valoric bazat pe competenţe, mai generic valoare.
Mă gândesc şi la copiii care nu au promovat, eşecul lor actual trebuie transformat nu într-o piatră la gâtul lor pentru viitor, nu construieşti o societate normală cu oameni blazaţi în masă şi etichetaţi ca şi paria.
Nu, nu copiii sunt tâmpiţi în masă. E sistemul care a transformat acei copiii în eşec. Părinţii cred că sunt cei care au greşit cel mai mult. Pentru că nu s-au implicat destul în educaţia supravegherea continuă a elevilor. Ar trebui formate comitete, consilii de administraţie a şcolilor cu putere executivă în care părinţii să fie proactiv implicaţi, dacă vor ca şi copiii lor să aibă succes, forma desuetă a şedinţelor cu părinţii ca mijloc de comunicare e depăşită.
O a doua parte de responsabilitate, e sistemul educaţional. Calitatea resurselor umane din sistem- începând de la managerii şcolilor şi a profesorilor.Eu spun că o reevaluare şi îndepărtarea definitivă a celor măcar unde promovabilitatea a fost 0 se impune pe plan local. La nivel de programă trebuie reevaluată
Un al treilea palier, e cel de societate, mai pe larg. Încluzând televiziunile mass media. Cu subiecte de scandaluri nu vor naşte o generaţie de intelectuali, mai degrabă de bătăuşi de străzi emoţionali lipsiţi de un bagaj de cunoştinţe, şi de încredere de sine.
Pe moment însă, generaţia actuală a celor care au eşuat, are nevoie de sprijin, cei care doresc să persevereze să treacă acest episod ar trebui încurajaţi. Ore suplimentare oferite de stat sau benevoli la alte şcoli la materiile unde au fost deficitari. În nici un caz să si le inducă ideea că vor reuşi fără efort(schimbări de regim, toleranţă mai mare, reluarea practicilor frauduloase). E nevoie de multă dragoste şi răbdare.
@daniel: Ai dreptate. Nu exista însă altă soluție, nici într-un caz statul care să ofere meditații. Rezultatele de acum au singurul efect de care e nevoie pentru a schimba atât școala cât și atitudinea noastră față de școală: frica. Frica de eșec sau frica de a te face de rușine. Eu îmi amintesc de anii 80, când, cu tot cu promovabilitatea obligatorie forțată de activiști, toate examenele din liceu – admiterea, treapta, bacalaureatul – erau momente critice. Nimeni nu-și permitea să le ia la mișto în primul rând pentru că un eșec era rușinos. Vorbim de o perioadă în care era știut că profesorii sunt obligați să te treacă clasa! Legat de frică, mai e un "amănunt": oricât de tare țipă acum cei interesați să facă din povestea bacului un nou eșec al lui Băsescu, oricât de guralivi sunt unii părinți, toți preferă în sinea lor un sistem mai disciplinat și mai riguros. În sinea lor toți așteptau ca "milităria să fie dată jos din pod". Probabil că e una din cele mai jucate și neconvingătoare "isterii" publice de anul ăsta. Iar cei care o iau în serios din motive pur personale, ca Marga, vor fi cu adevărat disprețuiți de toate "taberele" implicate, inclusiv de către "victime". Cu un mesaj implicit de genul "dacă eu aș fi ministrul educației v-aș lăsa să copiați", nu obții nici simpatia lui Vanghelie.
@anarchix, am vazut un scurt interviu cu un baiat din TM care pe subiectele alea a luat fix 2.75. Avea un vocabular de cca 50 de cuvinte si era filmat din spate (cica sa-i protejeze identitatea, la iRTV).
Baiatul asta a rezistat tuturor intrebarilor manipulatoare din studio!
S-au straduit sa-l convinga ca (a) subiecte cumplit de grele; (b) profesori comozi, nu i-au pregatit anume de bac; (c) oboseala maxima, fiindca examenul a venit dupa nu-s'ce evaluare a competentelor; (d) profii au admis copiatul in sali in care era copilul oarecuiva.
Raspunsuri (a) la subiecte n-a stiut el de unde sa le apuce; (b) profii i-au pregatit, el personal s-a si meditat tot anul, dar atita a stiut; (c) nu, deloc; (d) la el nu s-a putut deloc, dar a auzit ca s-a copiat in alte sali, ceea ce e nedrept, doar ca nu stie sa fi fost cu voia profilor.
@dislekuitorii de la 01:19 si 02:23
Se da: "Scoala romaneasca scoate tampiti"
Se cere: ce spargem intai, geamurile scoalii sau capetele tampitilor ?
@dislekuitorii de la 01:19
doar 44,47% dintre cei ce se antreneaza pe maidan cu o minge formata dintr-o "basica de porc umpluta cu carpe"* ajung regi, ca Hagi.
*scoala romaneasca
off-topic
acum realizez ca in RO e deja 4th of July.
God bless America si la mai mare!
Meh…
din intamplare := la intamplare
Acum m-am uitat din intamplare pe niste subiecte. Ce glume de enunturi!
Alea-s subiecte grele, retardatilor? Vroiati fractii si enunturi de teoreme memorate in clasa a VI-a, 'ai?
Sper din toata inima ca in sesiunea din toamna sa treaca numai 10% din tembelii care au picat. Nicio mila pentru generatia asta de trogloditi.
On-topic !
Taranul roman ce stapaneste aceste meleaguri de peste 2000 de ani obisnuieste sa otraveasca/schilodeasca cainele vecinului ce s-a naravit la orataniile lui. Da, a rezolvat problema; da, gainile cotcodacesc in siguranta…pana cand dobitocul de vecin ce nu-i in stare sa CREASCA si EDUCE un caine isi cumpara altul care, ati ghicit, vaneaza gainile vecinului care, ati nimerit-o, il omoara si p-asta s.a.m.d Copy-Paste la infinit.
Morala: @bai taranilor din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inainte sa UCIDETI CAINII, mutati "vecinii" din "scolile" romanesti !
Nu ştiu cum s-o descurca Funeriu ca politician dar dacă o ţine tot aşa are toate şansele ca peste 100 de ani să-i poarte numele cel puţin un bulevard, o universitate şi vreo cinci licee.
Poate că pă partea politică ar trebui să evite figurile de stil, glumele sau replicile sofisticate şi un pic de umilinţă (poate nejustificată pentru Funeriu-cercetătorul însă extrem de necesară pentru Funeriu-politicianul) nu i-ar strica deloc.
Dacă e să facem o comparaţie cu fotbalul, poate că ar trebui să joace mai relaxat, dintr-o atingere, minimalist, fără prea multe driblinguri şi giumbuşlucuri.
Poate că nu i-ar strica o mină mai preocupată, vocea mai joasă, răspunsuri mai triste, mai ales după ce 56% dintre liceeni au belit-o certified.
Imi place titlul asta, plus ca are o argumentatie solida, logica si impecabila in nemernicia-i.
http://www.realitatea.net/andrei-marga-o-sursa-a-…
@Flavia
Eu, Ion Adrian, zic DA. 🙂
Asa este : in invatamant a sosit momentul adevarului dar out of topic :
Si acum in miez de noapte ca sa inchei(macar pentru moment) din punctul meu de vedere cu o anume problema istorica:
http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/06/23…
http://www.ziare.com/scoala/bacalaureat/un-bacala…
un articol realist..
mih
aici am ajuns: corectitudinea şi meritul să fie PUBLIC contestate, huiduite, refuzate, respinse – în şcoală ca în întreaga societate
iată-i obligaţi să-şi dezvăluie adevărata identitate şi interesele
"Rezultatele din 2011 la Bacalaureat avantajează, în sfârşit, logica pieţei." Nu. Rezultatele din 2011 la Bacalaureat avantajează, în sfîrşit, logica bunului simţ.
De acord cu @mih şi cu restul. Sunt cu adevărat, iertaţi-mi limbajul, indignat.
Bleen, felicitari si la mai mare. In ce ne priveste, vom fi pe faza.
văleu, muică, şi-i dădusem bani de "protocol", văleu, nu intră copchilu' la facultate, nu mai pleacă în vacanţă, nu mai are viaţă, tre'să-nveţe!
http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/ite…
Eu va propun ceva. Hai sa ne costituim intr-o grupa, organizatie, spuneti-i cum vreti, care sa solicite ca toate concursurile de manager, spital, scoala, deconcentrate, etc sa fie publice sau supravegheate cu camera video. Am obosit sa vad tot felul de talentati manageri care daca nu ar fi primit subiectele in plic cu o zi inainte ar fi suferit rusinea celor de la bac.Ce ziceti?
*tu-le anti-basesismul lor de trogloditi abjecti si ordinari!
De la putoiul care injura (m*** nu-i un cuvant lung si nici dificil, nu-i asa, loaza?), la muma-sa si tata-sau care se revolta ca n-are odrasla liber la furat, la
profesorii incompetenti si meditatori pe bani grei, la tembelii cu doctorate cumparate pe bani furati si "universitarii" imbogatiti din incultura si impostura pe care le-au promovat, cu tot neamul lor de jegosi!
E marlan si golan Basescu? E incult si n-are educatie Basescu? E un terchea-berchea si un impostor Funeriu? V-ati grabit sa publicati notele fetei lui Boc ("nu are rezultate stralucite la matematica, doar 8 si ceva").
Cum puteti sa fiti in halul asta de mizerabili si imbecili, sa urlati ca loviti de streche ca nu sunteti lasati sa furati?
E vinovat Funeriu ca sunteti voi prosti si ordinari si talhari?
Cum sa suportati voi pe cel ce va spune adevarul in fata, pe cel care va indeamna sa fiti corecti, muncitori, cinstiti? Cum sa nu dati voi cu pietre in cel care este competent?
Ati ajuns sa sustineti in gura mare infractiunea. N-au loc de voi copiii silitori (de ani de zile, este o rusine pt un copil sa invete, ca rad ceilalti de el), n-au loc oamenii cinstiti (de ani de zile, ii faceti "prosti"), n-au loc oamenii competenti, (ca nu suportati comparatia, nulitatilor!
Hei, care mai sunteti oameni adevarati, nu va mai ascundeti si nu mai stati cu capul plecat! Nu v-a ajuns atata batjocura? Pana cand sa mai suportam atat umilinta din partea unor canalii tembele?
Deci, ceea ce vreau sa spun, mai pe scurt, este ca ma revolta reactia la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an.
off topic
Blogary a avut în iunie peste 100 000 de vizite. Nu-i rău. Nu am rupt nici inima tîrgului (dar n-au fost alegeri şi nici cine ştie ce evenimente politice) dar nici nu ne-am făcut de rîs.
detalii, Yeba, detalii!! 😆
scuze ca exagerez cateodata. 😀
Felicitari domnule FUNERIU in sfarsit avem rezultate pe merit
"Cînd rata de promovabilitate este mai mică de 50 %, acesta este un indiciu că sistemul examinează aberant, nu că subiecţii (fie ei profesori sau elevi) ar fi într-o stare de mare impostură." – Rogozan nu-i prost? e imbecil de-a binelea.
Funeriu a facut acum ce trebuia sa faca Marga cand a inceput reforma acum 12 ani. Intrarea la facultate pe baza mediei de la bacalaureat trebuia implementata abia dupa ce te asigurai ca examenul se va desfasura corect.
@anarchix, 🙂 fura de la stat – de aceea este si invatamantul al nimanui, ca este de stat. si-atunci se sta si se fura.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/fr…
Deci Rogo e demential.
Pe aici am fost asigurati ca nu e prost. OK. E comic. La faza cu elitismul pagubos, ce sa fac? Am ris. "Sa le dea la toti, ca toti sunt de familie buna". Familie politica.
@ sare
e fair game ca fura de la Stat.
si apropos de furat. copiii astia de ce mai invata religie in scoala? parca una dintre cele 10 porunci este "sa nu furi".
copiatul nu este un furt?
mare nesimtit Marga: Rectorul UBB a identificat patru surse ale situaţiei actuale din învăţământ, prima fiind că preşedintele Traian Băsescu "a numit miniştri diletanţi, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus măsuri necugetate în sistem, ce-şi vădesc acum efectele". "Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în 2011 au petrecut şase ani în învăţământul regimului Basescu; acesta a numit miniştri diletanţi, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus măsuri necugetate în sistem, ce-şi vădesc acum efectele. Băsescu a aplicat profesorimii lovituri grele – desfiinţări de şcoli, concedieri, tăieri de salarii, reduceri bugetare, evaluări prosteşti – care au demotivat cadrele didactice. Elevii înşişi sunt demotivaţi văzând că foşti elevi şi studenţi mediocri, persoane care au fraudat în fel şi chip ajung să conducă instituţiile ţării într-o democraţie desfigurată", a explicat Andrei Marga.
adica Traian Basescu a numit ministri – mai ales in Guvernarea Tariceanu. nu ma asteptam la atata ura din partea ranchiunosului acesta unsuros! faptul ca zboara in pensie il turbeaza. pacat, mare pacat!
@merechene, ce-i aia Angstrom?!
Zau, exagerezi, era vorba de burse sociale, nu "republicane"! Ei scriau pe pancarte "DA-TI-NE drepturile!" si tu vrei sa scrie dracii?! Auzi, drepturile!
Nici sustinatorii lui Funeriu, cind sunt lasati sa vorbeasca, nu-s capabili sa lege ideile si sa citeze raportul ala european ca argument. Si vin talambii si-ti argumenteaza ca nu trebuie sa le arati ca sunt prosti, ci doar sa-i compari intre ei si care e mai bun, sa ia 10.
E complet nebun:
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societa…
clar! nu s-a schimbat nimic în programă, nu s-a schimbat nimic în modul de predare, dar s-a găsit Funeriu să schimbe tocmai convenţia care era copiatul. inacceptabil!
Așadar avem o mulțime de dobitoci, foști miniștri ai învățământului, lideri de partide, poeți, bloggeri, absolvenți de facultăți care spun în gura mare că a nu lăsa elevii să copieze e greșit! Aceiași cu cei care susțin că Băsescu duce patria de râpă.
http://turambarr.blogspot.com/2011/07/pacat-ca-de…
http://blog.ad-astra.ro/2011/07/un-bac-prea-indep…
pai cu subiectele alea se trecea usor, poate nu cu nota mare, dar se trecea. problema nu este ca s-au luat note mici, ci ca n-au putut sa copieze!! asta nu inteleg cretinii de Ponta si Cati.
flavia
excelenta observatie!
in facultate vroiau toti burse sociale si ieseau in strada ca "sa-si ceara drepturile". nici nu stiau sa scrie corect "Angström" daramite sa transforme in metri. unii dintre ei au ajuns profesori, altii si-au vazut lungul nasului si s-au reprofilat.
gata! ne-a lămurit abramburica: vrei să-i pici la bac? dai subiecte să nu ştie nimeni să le rezolve.
cine-ntreba de Marga? iacătă-l!
http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/…
În opinia rectorului UBB, ultima vină aparţine faptului că România trăieşte sub "cel mai incompetent guvern din istoria ei modernă, cu un minister al educaţiei care este depăşit complet de ceea ce-i revine să facă".
Asta e doar inceputul. Sa-i vedeti pe aia de la Alma Mater ce scandal or sa faca ca n-au studenti. Si aici ma gandesc la Bobulescu care e prof la Fizica (facultate decazuta in ultimul hal in ultimul timp).
"Raportul anual pe Educatie al Comisiei Europene arata ca elevii cu o medie de varsta de 15 ani din Romania si Bulgaria stau cel mai prost din Europa la cititul si intelegerea unui text in limba materna. Pentru 53,5% din elevii romani si 51,1% din cei bulgari, un text citit la prima vedere ramane o enigma de nedescifrat. Media europeana este de aproximativ 25%. Testarea a fost realizata in 2006, in sistemul PISA (Programme for International Student Assessment), care evalueaza competentele scolare ale elevilor. Elevii care stau cel mai bine la citirea si intelegerea unui text sunt cei din Finlanda, urmati de irlandezi si de estonieni. Romania si Bulgaria sunt tarile europene care conduc si in topul negativ al adultilor care isi continua educatia de-a lungul vietii. Comisarul european pentru Educatie, Jan Figel, s-a aratat foarte ingrijorat de rezultatul scazut la nivel european: "Aceste milioane de europeni vor avea dificultati din ce in ce mai mari sa se dezvolte, ca sa nu mai vorbim despre gasirea unei slujbe". (din Romania Libera)
Promovabilitate BAC 2011 = 44,47%
Voila !
Am o întrebare. De ce nu spune nimeni adevărul despre Andrei Marga? De ce nu spune nimeni că ar fi trebuit să fie ministrul educaţiei, că era în drum spre Bucureşti să-şi preia postul şi a aflat de la radio că nu el va fi ministru, că cineva s-a răzgândit şi l-a lăsat cu buza umflată? Şi că de atunci îl urăşte de moarte pe Băsescu?
Ministrul Funeriu a razbunat miile de copii corecti care au fost batjocoriti de acest sistem pervers. Zeci de mii de economisti, avocati sau medici care intr-o tara normala nu ar fi trecut bacalauriatul.Multumesc domnule ministru Funeriu.
Pe cat punem pariu ca se iese in strada?
Mai conteaza ce spune un dobitoc ca Ponta?
In orice caz, mi-a placut lectia oferita sindicatelor si mancatorilor de rahat din media.
Frumos ar fi acum sa se faca statistici cu profesorii care au avut cei mai putini picati. 15-20% raise pentru rezultate deosebite.
Iar sindicatelor… a well deserved "go fuck yourselves" should do!
Mă uit pe Realitatea TV acum. Şi Iaru joacă acelaşi joc.
Complet iresponsabil Ponta. Înţeleg calculele electorale, înţeleg demagogia, însă există o limită. Ponta joacă un joc complet iresponsabil.
pontilica ,e dus pe miriste…))))
http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/…
Dl Funeriu a vârât bățul în viespar, stresându-i pe toți, de la elevii însetați la voievozii de tip Bondrea, prin periclitarea numărului de cumpărători.
Din cauza lui, țara va cunoaște un recul, scăzând brusc numărul de studenți la Facultatea de studii socio-ecologice si marketingul razelor de lună.
Saviana a citit agitat-indignată, ore în șir, la toate buletinele de știri, că ”după douăsprezece ani de școală, elevii noștri…” și-i cerea socoteală unui inspector general. Precis că pe monitor scria noștrii, dar n-a dat ea materia Dicție la bac.
dl sindicalist Nistor ,sper ca nu mai face greve pentru marirea salariilor profesorilor….iar la liceele unde nu a promovat nimeni ,ar trebui evaluati profesorii…
elena florea
inainte de a se face o evaluare corecta a elevilor, este obligatoriu ca profesorii sa fie primii evaluati. personal, cred ca 80% din vina apartine scolii/profesorilor/ "reformelor" tip andronescu si parintilor, si doar 20% copiilor.
Felicitari Daniel Funeriu!Felicitari Mihail Neamtu! Cred ca toti elevii sunt vinovati pt.ceea ce sa intimplat,cred cu tarie ca a invata e cel mai bun lucru iar parintii trebuie sa inteleaga ca nu se poate altfel.Prea am avut in ultimii ani cantitate in loc de calitate.Reforma in invatamint trebuie sa continue iar profesorii sa faca o evaluare corecta a elevilor pentru a nu mai ajunge in situatia de acum.
n-aţi înţeles nimic. a fost o acţiune în masă, „picînd” BAC-ul, o sută de mii de liceeni au sabotat astfel acţiunea de distrugere a sistemului de învăţămînt pusă la cale de Traian Băsescu prin unealta lui, Daniel Funeriu. pentru că, nu-i aşa, abia acum se poate vedea cît rău a făcut reforma lui Funeriu în sistemul atît de bine pus la punct de dna Andronescu şi predecesorii ei. 🙄
"Calitate, nu cantitate!"
Oare va citi si Boc articolul?
Vrei să angajezi o absolventă de liceu umanist şi constaţi că tânara nu ştie regulile elementare ale gramaticii (de unde şi triumful jurnalismului mogulizat).
O fi, domnule Neamtu! Dumneavoastra stiti mai bine ca-i urmariti. Eu urmaresc mai ales primarii care este si unii europarlamentari: be-he-he-heee!
"Zât! Miroase parchetu'!"
Dincolo de rezonanta militaroasa a cuvintelor sergentului exista o strategie: de a arata cine-i seful. De a-l pune pe racan cu botul pe labe. De a-l ivata respectul. Dar mai ales de a statua un exemplu pentru ceilalti racani. Unul trebuia sacrificat. de obicei ales la intamplare sau, in cel mai fericit caz, dupa culoarea ochilor. Nevoia de ordine, de supunere prima insa oricaror reguli de echitate dintre racani. Stigmatizatul era ulterior respins, precum ciumatul, chiar si de ceilalti pifani. Nu cumva vreo prietenie sa-i cada greu sergentului.
Grupele de racani, subordonate unor astfel de racani, erau insa cei mai curati, cei mai harnici, primii la strans cartofi, marsaluiau in cea mai perfecta cadenta, dar in poligon aveau exact aceleasi razultate ca si ceilalti. Alarmele nocturne si salturile in noroi erau deja programate.
Si, culmea, tot nu dadea rezultate: la tragerile ce urmau tot mai putin nimereau tinta.
Dar ce ne trebuie tragatori de elita, cand de fapt avem stringenta nevoie de experti pe sectoare?
Invatamantul din Ro a fost incepand din 1990 tinta unui atac concentrat impotriva unui bun national: inteligenta si creativitatea studentului roman, faima castigata mai ales in urma competitiilor internationale de pana in 1990, in special in domenii ca matematica, fizica sau chimia (N.B.: nu si filozofie sau eseistica). In felul acesta, romanii au ajuns treptat sa considere acetse calitati ca fiind emblema nationala. Aceleasi calitati au atras si dupa 1990 investitori in cautare de forta de munca ieftina dar calificata (in ciuda sloganului "nu ne videm tara"). Dupa 1990, sistemul de invatamant nu a reusit decat sa sa compromita asta. Scoala romaneasca a inlocuit munca cu furtisagul, recunoasterea meritelor s-a transformat in jocul unor politicieni obisnuiti cu rezultatele de la alba-neagra ca singurul sistem de evaluare a meritelor. Funeriu repune acum sistemul de invatamant pe baze nationale, respingand furtisagul, taxa de protectie si coruptia ce au format in ultimii 20 de ani un sistem de recunoastre a valorii bazat pe evaluarea numarului de turnulete de be acoperisul scolii. Cea mai mare greseala ar fi ca lumea sa considerea ca batalia este numai a lui Funeriu si ca odata cu bacalaureatul asta lupta s-a termionat. De fapt, greul de-abia incepe, iar reconstructia este pe muchie de cutit.
mih.
asa parinti, asa copii. citez din evz: Neamt, "Părinţii şi elevii au ameninţat supraveghetorii pentru că nu s-a permis fraudarea examenului." WTF?!!
Eu sunt absolut de acord. http://sirimie.blogspot.com/2011/07/bacalaureat.h…
Intr-adevar, ministrul Funeriu merita felicitari.
Asemenea si d-ul Neamtu.
Reforma in educatie este esentiala.
Daca in alte privinte lucrurile sunt mai dificil de schimbat, cer timp si depind de mai multi pasi (si oameni), in privinta sanctionarii prompte si drastice a intentiei de fraudare si a fraudarii propriu-zise a unui examen (i se mai spunea "de maturitate"), nu este greu, vointa sa fie!
Reactiile "opiniei publice" nu au intarziat sa apara: iti sta mintea-n loc, cum e acuzat Funeriu de rezultatele dezastroase de la Bac., pt ca (si se spune explicit, cu subiect si predicat), nu i-a lasat pe absolventii de liceu sa copieze si pe profesori, sa-i ajute…
Bravo Daniel Funeriu! Bravo Mihail Neamtu!
vorba aia: intra cine vrea, iese cine poate! 🙂
Bravo, Mihail Neamtu !