Băsescu despre Iliescu, Voronin, Ponta, Crin şi un turnător

„Se observă o veselie a demolării, probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi, şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Ion Iliescu care, nici mai mult nici mai puţin, aproape de pe masa de operaţii, transmitea, nici mai mult nici mai puţin, că preşedintele în funcţie trebuie să raspundă, în condiţiile în care dînsul încă n-a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la revoluţie.

Îi vedem pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta care susţin, nici mai mult, nici mai puţin, demisie preşedinte, demisie guvern, demisie Parlament, adică o Românie neguvernată.

Vedem activişti din Consiliul Politic al Armatei chiar astăzi, foşti colonei din Armata Română dar care niciodată n-au fost dincolo de munci agricole unde făceau propaganda lui Ceauşescu, îi vedeam manifestînd vigurios împotriva a ceea ce s-a făcut pînă astăzi pentru redresarea României şi, foarte adevarat, am văzut în aceste ultime 2 săptămîni români nemulţumiţi, pe bună dreptate nemulţumiţi, şi pentru care va trebui şi mai multă explicaţie şi soluţii.

Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători la Securitate promovînd naţional şi internaţional dezastrul din România.

Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii. Este obiectivul unor oameni, care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii, de a crea dezordine, de data aceasta urcîndu-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire a oamenilor care au trecut, în paralel, atît printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte: tăieri de salarii, creşteri de TVA, introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii. Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România sa se întoarcă la începutul anilor ’90 posibilitatea să se urce pe valul nemulţumirii populare.

Este o nemulţumire pe care o ştiu, şi nu de azi, nu de două săptămîni, o ştiu din 2009. Sînt un preşedinte care a cîştigat alegerile în condiţiile în care se reduceau cîte patru zile de plăţi de salarii pentru toţi bugetarii în lunile noiembrie şi decembrie 2009.

Deci aveţi o misiune extrem de dificilă, şi o sintetizez din nou, aceea de a recunoaşte nemulţumirea oamenilor faţă de măsurile care s-au luat, dar care creează României şansa să evolueze pozitiv şi, în acelaşi timp, să probaţi sau să sustineţi, cu argumente, că România merge înainte.

Stiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru, sînt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actual şef al fracţiunii partidului comunist din republica Moldova, Vladimir Voronin.

Traian Băsescu

Sursa: Hotnews

„Voronin: Actual şef al fracţiunii partidului comunist din republica Moldova.” ???

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Comentariu

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

18 comentarii

  1. Sorin,

    iti spun eu de ce votantii CDR au votat ( nu au mers) cu vadimache in 2000: fiindca daca ar fi iesit vadim ar fi trebuit sa explodeze cumva mamaliga. Nebunache ala nu putea sa reziste presedinte nici cat a fost Geonel. Nu a fost sa fie, am stat 4 ani la foc mic cu ilici si dupa aceea l-am avut pe Basescu- singur impotriva tuturor.

  2. Sondajul nu este efectuat pe baza unei metodologii ştiinţifice (mă refer în principal la eşantionare). El nu este 100% reprezentativ pentru vizitatorii site-ului A1.ro, darămite pentru România ca atare.

    @Sorin, prima întrebare: Privind CDR, voturile pt ei s-au fărâmiţat între PNL, CDR-2000, PSD, PRM. Nici nu erau foarte multe rămase: 30,1% minus o mare erodare. Dacă te interesează subiectul pot să calculez cât unde. Dă-mi un comment pe blog să-mi aduci aminte. Totul ar fi bineînţeles estimativ.

    @Sorin, a doua întrebare: În 2008, PDL a primit 2,2 milioane voturi. La vot veniseră 39% dintre români. În funcţie de cum se pune întrebarea la sondaje, prezenţa la vot ar oscila acum între 49% şi 65%. Mergând pe o estimare conservatoare, la vot ar veni 9 milioane. Dacă toţi oamenii care au votat PDL în 2008 ar face-o şi în 2012 ar fi 2,2 milioane (deci 24,4%). Ceea ce nu e foarte departe de scorul PDL în sondaje în noiembrie-decembrie. Ca să fiu mai clar: problema PDL nu este că ar fi pierdut milioane de votanţi, ci că milioane de oameni care nu au votat în 2008 acum spun că ar vota. Şi nu pentru PDL.

  3. Bleen, cred ca s-a inteles foarte bine ce-am vrut sa spun.

    Hai sa intreb altfel: unde se vor duce in 2012 voturile primite de PD-L in 2008?

    Unde se vor duce in 2012 voturile primite de PSD si PNL in 2008?

    Vreau sa zic, la rate de participare comparabile.

  4. eu sper că la "intervenţia cu românii" Băsescu va vorbi despre DREAPTA şi STÂNGA

    că există şi nemulţumiţi de dreapta, nu numai nemulţumiţi de stânga

    şi că DEMOCRAŢIA înseamnă că toţi ne/mulţumiţii au posibilitatea să aleagă între DREAPTA şi STÂNGA prin vot – când e sorocul, nu când vrea unul sau altul

  5. @Bleen: daca e asa, de ce votantii CDR au mers cu Vadim in 2000 si PSD a luat doar 37?

    Electoratul PD-L de acum sau ala din 2008? Eu zic ca aia care nu mai voteaza PD-L voteaza azi PP-DD si PRM, in nici un caz USL. Electoratul USL e tot ala care a votat PSD-PC plus PNL in 2008, more or less. Gresesc?

  6. Sorin, nu sunt de acord. Asta înseamnă că electoratul, tot electoratul, nu neapărat PDL-ist, nu-l vrea pe Antonescu. Asta e bine. Ceea ce e rău de tot e că alternativele la Antonescu sunt inexistente. Mă rog, mai e timp.

  7. Roxolanu

    mulțimea nu cere nici un cap. E o premisă indusă. Mulțimea (aia care n-a pus botul la manevrele rivoluționarilor) vrea reforme. Pe larg, pe lung și pe lat. De-aia a strîns din dinți pînă acum și va mai strînge dacă are garanții că reforma va continua. Chiar cu viteza a 5-a.

  8. @Sorin

    Te înşeli. Electoratul PDL votează cu Băsescu iar electoratul USL cu Dan Diaconescu şi Vadim. Sau sugerezi că electoratul PDL e mai mare decît al USL?

    Dacă e aşa cum zici, PDL are 78,3 (Băsescu+Dan Diaconescu+Vadim) iar USL are 9.2% (Crin Antonescu).

  9. Daca e ca la A1 e nasol, inseamna ca electoratul PD-L e in majoritate peremisto-dandiaconescian, adica cel care a votat Vadim in 2000.

  10. @sondaju' de la a1

    Ştiu că e A1, dar vai de poponeaţa noastră dacă sunt pe aproape. Băse nu mai poate, iar pe locurile 2 şi 3 sunt, în ordine, DD şi CVT.

  11. Aceeași placă cu mogulii și comuniștii nu cred că mai ține și de data asta. Evită răspunderea în fața cetățenilor atacând din nou opoziția. Or fi cei de la USL niște nenorociți, dar nu capul lor îl cere mulțimea. Nu opoziția ne-a adus la disperare, ci puterea prin aroganța și incapacitatea de a face ceea ce a promis.

  12. Corecta iesirea, avand in vedere situatia curenta extrem de grava. Acum se explica partial spaima PDL si naucirea Presedintelui din primele zile, atunci cand probabil au aflat (foarte tarziu) planul ce li se pregatea.

    Aducerea lui Dungaciu in tara identifica mai bine sforarul sef si gravitatea situatiei.

    Presedintele s-a trezit si s-a repliat (l-o fi ajutat si Vella Gulf ?! ;)), parte din PDL s-a trezit si el si mesajul lor – incepand de ieri – e clar: stim cu cine ne confruntam si suntem pregatiti sa contracaram.

  13. ei, eu sper ca "interventia de maine cu romanii" sa confirme acest "trailer" – filmul sa fie cu nume, prenume, interese, hotii, securisti, turnatori, vuvuzele, curve, mancatori de kkt, penali…TOT !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *