Cam ăsta e raportul, pe studii.
Opt clase: USL/PDL=3.35
Școală profesională: USL/PDL=3.02
Liceu: USL/PDL=2.59
Studii superioare: USL/PDL=4.67
PDL stă ceva mai bine la votanții cu liceu și la cei cu școală profesională și stă absolut catastrofal în rîndul votanților cu studii superioare, unde raportul e de aproape 5 la 1 pentru USL.
Facebook Comments
Nu din cauza „diplomelor la kil” este dezechilibrul USLPDL in privinta sustinatorilor cu „studii superioare” ci din cauza tarelor „educatiei socialiste”. Toti astia, „oamenii noi”, au impresia ca ei sunt destepti si ca lor ar trebui sa li se dea acorde pretuire, bani, etc. pe acest considerent, iar studii superioare = destept.Ce lege, ce merit? Esti destept, asta-i meritul. 🙂
e plin de intelectuali pe la usl….musteste cultura in ei….cand ma uit la fetele dlor negoita, savu, banicioiu, rizea, fenechiu, calimente, hasotti, ghise,scl chiar imi vine sa cred ca useleii sunt scosi direct de pe bancile academiei romane. bine, nici cu echipa adversa nu mi-e rusine si abia astept ca presedintele norvegiei sa ma contrazica….cert este ca, asa cum s-a mai spus si in comm de mai jos, la cate fabrici de diplome s-au deschis in ultimii 20 de ani, chiar nu stiu daca mai e vreo lauda sa te tii ca esti intelectual in romanica. doctori in nimic, suparati pe gramatica si ortografie, absolventi agramati de masterate, care se lupta din greu cu acordul intre subiect si predicat – iata fauna intelectuala cu care usl – mandria tarii se lauda. si ca o constatare asa in treacat – daca erau asa de intelectuali – gaseau in pana mea din prima un ministru al educatiei de care sa nu rada lumea….cat despre votanti – daca vedeti fetele a jumatate dintre cei care manifestau la piata universitatii – atunci va veti revizui cu siguranta si definitia de intelectual….
Dar de ce uitati de efectele studiilor superioare facute si la Antene si Realitati ?
La cate fabrici de diplome avem si la ce inflatie de licentiati si doctori, eu as fi mai rezervata fata de cifrele si rapoartele astea.
Studii superioare la Spiru Haret. Sa fie la ei.
Nu cred ca e corect sa dati vina pe scolile proaste. Eu nu am acces la date si statistici, dar ma uit in jurul meu. Si asta e realitatea, PDL-ul a cam pierdut votantii cu studii superioare, care au cam trecut la PNL/Antonescu, oricat de bizar ar parea. E jale mai ales la cei cu studii superioare pe partea umanista, parca inginerimea a ramas cu picioarele mai pe pamant.
Problema e ca Basescu e blocat la mantinela ca marja de manevra si la fel e blocat si in sondaje. Nu cred ca va mai sparge vreodata pragul de 20% la incredere. El nu mai poate face mai nimic. Decat sa taca si sa ii lase pe cei de la USL sa „guverneze”, ceea ce nu e putin lucru 🙂 Blaga are sex-appealul unui plutonier transpirat in prag de pensie. Despre Videanu, Berceanu & Co a spus Bleen destule, despre cum reprezinta ei dreapta. Trebuie oameni noi, fete noi, mesaje noi, clare si percutante pentru recuperarea acelor votanti. Si o bresa s-ar putea face cu mai multa inteligenta si cu ceva timp, caci si o parte din votantii PNL incep sa isi cam piarda rabdarea cu sarutul asta frantuzesc cu Iliescu@Co, ca prea dureaza mult. Dar astea sunt vorbe, aparent situatia nu e coapta nici macar acum pentru a vedea o noua sarja de oameni politici pe dreapta. Stam. Si nu stam prea bine.
@cristian_v Ba era vorba tocmai de calitatea școlilor noastre.
Că (s-avem iertare) studii superioare au și Georgian Pop, și Cătălin Voicu, și Tușa, și Șova..
Sunt o grămadă de hipsteri cu diplome prinse-n cui pe perete care-n școli au prestat cam ce se cere în școala românească de azi (adică foaie verde). Și care n-au habar de mare lucru în cariera pentru care s-au ”pregătit” prin facultăți. Și cunoaștem toți muuult prea multe persoane la nivelul ăsta.
Sunt mii și zeci de mii de firme care angajează absolvenți de facultăți și cheltuie de se cocoșează să-i învețe bazele meseriei. Așa că mai ușor cu nivelul intelectual al celor cu studii superioare din România contemporană nouă. Și nu generalizez. Mai sunt și cazuri (ce-i drept, rare) când omul iese din facultate pregătit și bazat…
Ca să nu mai spun că … degeaba ai diplome dacă nu vezi cât de găunos e Crin. Inteligența nu face casă bună cu admirația bufonilor isterici.
@SimonaM @cristian_v
gaunosenia lui Crin face casa buna cu hipsterii, a caror hipstereala nu este decat una de bonton, asa cum am scris si eu, in alta parte….. daca vreti, dau link-ul… 🙂
@cristian_v sunt de acord ca pdl trebuie sa-si schimbe nu numai fata dar si fardurile…problema lor e insa de imagine, pe cand a usl – nu numai de ambalaj dar si de continut. veniti pe un mare val de dezamagire – cine nu e dezamagit cand da criza peste tine? – baietii astia de la usl incurca lucrurile de vreo cinci luni de zile iar singura lor motivatie – jos basescu – pare sa scartaie din toate balamalele. n-au reusit sa-l dea jos in schimb au pus la pamant imaginea romaniei – vazuta cu si mai mare groaza in afara. la astea se adauga incompetenta crasa in stiinta guvernarii si, de ce sa n-o spunem pe sleau, prostia in stare natura cu care uselistii cad in absolut toate capcanele pe care basescu le intinde cu voluptate in calea lor…ar fi mai fi ceva de zis?
E semn ca e moarta copata ptr ARD. Ala de le-a scos prescurtarea a avut talente de clarvazator.
@Glook clARDvarzător, de acord! Da’trotuși (nuștiu dacă-i prudent să vă zîc, dar lucrez în învățămîntul superior din ’71 – pînă-n 2004 în țară), trotuși zic, ăia care-au învățat mai mult au ajuns foaaarte apreciați. De exemplu Crin, doar 2oi ani mai mult… Istoria SE REPETĂ, nu? Învățați! Învățați! … iaca c-am uitat finalul.
raportul 5:1 este bulit de catre alde Mutu cu 2 facultati, de catre dottore Catalin Voicu, de catre Vanghele tot cu 2 facultati, de catre toti tablagiii din institutiile de forta romanesti, de catre Robert Negoita evident cu 2 facultati si de cam toate femeile de serviciu, secretarele si bucataresele din mediul bugetar.
De unde si concluzia ca la noi studiile superioare nu-s chiar „atat de superioare” ci mai degraba niste forme fara fond
http://ihincu.wordpress.com/2012/07/29/forme-fara-fond-bun/
Sunt curios cum aratau comentariile daca votantii cu studii superioare ai PDL erau 5:1 in raport cu U.S.L. ?
@Horea Eu sunt curios cum ar arăta ţara asta daca votantii cu studii superioare ai PDL erau 5:1 in raport cu U.S.L.
@Horea daca votantii cu studii superioare ai PDL erau 5:1 in raport cu U.S.L. l-as fi contrazis pe dom pres Basescu la afirmatia aia cu scoala romaneasca scoate tampiti. dar asa, asta fiind situatiunea, asta fiind crudul adevar, n-am argument nici cat o puta de furnica sa-l contrazic.
Functionarimea si profesorimea=bugetari cu salarii taiate. Ca au studii superioare e aproape irelevant. In Romania, studii superioare nu inseamna si desteptaciune. Foarte multi din functionari s-au aciuat pe-acolo nu pentru ca erau performanti, ci pentru ca, nefiind in stare de mai mult, si-au gasit un locsor caldut, in care nimeni nu-i intreaba ce si cum. Acolo recrutarea se face aproape exclusiv pe criterii clientelare. Iar despre profesori, ce sa mai vorbim. In 2011, CNCS abia a gasit vreo 20 de articole ISI pe stiinte umaniste pe care sa le premieze. Deci USL are inca vremuri bune inainte.
Asta e o surpriză neplăcută. Care să fie cauzele?
– Aş începe cu o corectură statistică. A făcut cineva procentajul total sl celor cu studii superioare din eşantion ca să verifice dacă corespunde cu cel staistic la nivelul populaţiei? Ceva îmi spune că mulţi s-au declarat cu studii superioare, poate neştiind că liceul sau profesionala înseamnă studii medii, chiar dacă după aia ai absolvit şi examneul de şofer.Şi că asemenea inşi trag mai mult spre USL (vezi Ponta, care se declară doctor).
– Apoi, suntem într-o ţară cu majoritate angajaţi la stat sau pensionari care au lucrat doar la stat. Majoritatea lor au diplome şi cvasi-totalitatea acestora votează Iliescu din moşi-strămoşi.
– Diplomele la kil (deşi cunosc absolvenţi de SH care votează cu ură împotriva usl). Şi juriştii proveniţi din miliţieni din epoca lui Ceaşcă, cărora li se echivala şcoala de miliţie cu facultatera de drept.
– Absolvenţi post 1990, care nu mai ştiu ecuaţia KGB=PCR=FSN=USL.
– Absolvenţi şi profesionişti pe bune, care au obosit să se lupte cu sistemul şi care asociază greutăţile din timpul crizei cu PDL.
Măsurile le spuneţi voi.
@Nea Nu e nicio surpriză neplăcută. Studiile superioare din România nu mai înseamnă astăzi mai nimic. Mă uit în jurul meu, văd tineri care au terminat facultăți, habar nu au pe ce lume trăiesc. Vai de capul lor și de capul nostru.
O mică vulnerabilitate: PDL e partidul cel mai dependent de voturile tinerilor (un votant din patru, spre deosebire de USL – un votant din cinci şi PPPD – un votant din şapte). Dacă tinerii îşi bagă picioarele, PPDD trece pe locul doi.
Alt lucru care m-ar îngrijora puţin este că PDL are prea puţin din electoratul în vârstă şi are aproape două treimi din voturi din oraşe, nu din rural. Ruralul şi bătrânii vin la vot într-o proporţie mai mare decât urbanul şi adulţii sub 60 de ani. E bine să ai votanţi d-ăştia pentru că se ţin de cuvânt şi votează. Uite, na, acum mi s-a făcut dor de tabelele alea cu electoratul CDR din 1996 :((((((
Da, de parca-n universitatile de stat nu se da spaga pentru a trece examenele.
PAI VOTANTII USL AU DOCTORATE PLAGIATE DAR STUDII REALE NICI INTR-UN CAZ,UNII NU AU NICI MACAR CELE 4 CLASE CA TRENUL,
Какая культура!
Probabil diferența față de scorul de la liceu e dată de ăia care și-au luat „certificatul de intelectual” de la fabricile de diplome…
Dar dacă punem problema altfel, avem 17,8% dintre alegătorii USL au diplomă de facultate față de 11,8% ai PDL-ului
@meioza Ceea ce, pentru USL, e excelent, avînd în vedere ce electorat mare au. La PDL, avînd în vedere numărul redus al votanților, mă așteptam ca măcar calitativ să stea ceva mai bine. Deștepți și mulți versus puțini și proști e chiar nașpa.
@Bleen Mi-ar plăcea să știu proporțiile electoratului cu diplomă și pe grupe de vîrstă. Am o vagă impresie că cei care nu-și mai amintesc nimic din comunism și din anii de glorie ai FSN-ului (deci cei pînă în 25-27 de ani) sînt cu USL-ul în proporție covîrșitoare (cam 75%)…
Îşi spun şi diplomele la kil cuvîntul.
studiile superioare la noi nu au nici o relevanta. Sint multe universitati-cooperative care produc diplome pe banda rulanta. Nu exista nici un raport intre IQ si diploma de facultate.
Inca o data se dovedeste cata politica stiu „ai nostri”.
Asta spune ceva despre ce fel de scoli superioare avem.