Un presedinte din partea PNL, calea sigura spre catastrofa nationala

De ce?

  1. Pe podiumul iresponsabilității politice Tăriceanu îl depășește pînă și pe Antonescu. E pe cea mai înaltă treaptă și i se cîntă și imnul. E urmat îndeaproape, evident, de Antonescu și Ponta. Însă pentru guvernarea iresponsabilă, pentru populismul economic criminal, cu efecte pe termen lung și foarte lung, pe care le trăim și acum și pe care le vom mai trăi mult timp, pentru predarea PNL-ului în brațele PSD și subminarea încercărilor lui Băsescu de a reforma statul, pentru susținerea suspendării din 2007 și loviturii de stat din 2012 și, mai ales, pentru decizia retragerii trupelor din Irak, Tăriceanu este incontestabil cel mai iresponsabil politician român post-decembrist care a avut puterea. Iresponsabilitatea lui Antonescu e de dată mai recentă, deci nu mai are rost s-o reamintim. Însă în cazul lui Tăriceanu văd că lumea a uitat sau vrea să uite. Nu că nu ar ajuta-o și spălătorii de cadavre politice.
  2. PNL este cel mai extremist și mai antidemocratic partid din România. În materie de extremism umilește PRM, mai ales că PNL e mult mai puternic decît a fost vreodată PRM. Nu există diferențe între liderii partidului, fie ei de rang 1 sau 2: toți sînt la fel. PNL e Sodoma și Gomora, nu există măcar un om acolo pentru care ai vota partidul sau vreun candidat al acestuia.
  3. Victoria reprezentantului PNL ar distruge orice șanse de revenire și refacere a dreptei (vorbesc de refacere de la zero și de revenire pe termen lung – pe termen scurt* și chiar mediu discuția s-a încheiat, jocul e închis). Sub talpa noului președinte și lider încoronat al ”dreptei”, dreapta reală nu mai are nicio șansă de refacere. Bine, asta ar fi nimic în comparație cu distrugerea României de unul dintre cei mai iresponsabili politicieni români (Antonescu sau Tăriceanu) și de cel mai extremist partid politic românesc, PNL.

Fie vorba între noi, șansele de victorie la prezidențiale sînt minime, în cazul lui Antonescu, zero, în cazul lui Tăriceanu.

* prin termen scurt înțeleg 1-3 ani, pînă la alegerile din 2014 și 2016, prin termen mediu înțeleg 6-7 ani, pînă la alegerile din 2019-2020, prin termen lung înțeleg 11 ani, pînă la alegerile din 2024.

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *