Offtopice si linkuri – 22 mai 2014

foto: Brașov, al treilea oraș ca număr de cititori Blogary, 3.22% din total (3.15% în 2012, 3.49% în 2013 și 2.69% în 2014).

Aici puteți comenta în voie, despre orice. Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

Facebook Comments

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

26 de comentarii

  1. E irelevant unde se află și ce zice domnul Ponta. Începi așa: Guvernul Ungureanu a făcut și a dres. Ponta (fără „domnul”, că ești bărbat politic, nu majordom „Domnul Ponta mi-a zis să vă spui că a plecat”) minte cînd acuză bla bla (nu reproduci acuzația, o reamintești vag și derizoriu, o exagerezi, o duci în implauzibil). Glumițele cu domnul Ponta sînt irelevante

  2. E irelevant unde se află și ce zice domnul Ponta. Începi așa: Guvernul Ungureanu a făcut și a dres. Ponta (fără „domnul”, că ești bărbat politic, nu majordom „Domnul Ponta mi-a zis să vă spui că a plecat”) minte cînd acuză bla bla (nu reproduci acuzația, o reamintești vag și derizoriu, o exagerezi, o duci în implauzibil). Glumițele cu domnul Ponta sînt irelevante.

  3. Ponta: “Reducerea TVA la pîine a dus la creșterea competitivității și reducerea evaziunii.” Păi și de ce nu reduceți TVA la toate produsele?

  4. Avocatul lui Adamescu l-a turnat pe acesta procurorilor după care s-a sinucis, la 40 de minute după ce povestea judecătorilor presupus mituițo de Adamescu a devenit publică. (Hotnews)

  5. Aș vota pentru un salariu minim de 3000 de euro? Da, evident, cu condiția să mi-l dea acum pe 20 de ani înainte. Deci 36 x 20 egal 720 de mii de euro. Am venit să încasez salariu minim în avans, vă rog. Mulțumesc.

    1. Siegfried, că ești băiat cu carte, dacă reduceți taxele, de unde creșteți investițiile publice?! Nu mai întreb și de ce. N-o zice pe-aia cu „din reducerea corupției”, că s-a uzat, e zisă din, atenție!, 1992 și dacă nu s-a rezolvat, așa rămâne. E ca bad debts.
      Poate ar trebui dusă o campanie (dar mi-e că-i dau idei lui Palada, că PMP e-n lumea lui) „Mărim corupția! stimați alegători, deoarece toate campaniile de reducere a corupției au eșuat și ceva tot trebuie să se schimbe în țara asta, ne propunem s-o mărim. Și, din locul 2 în Europa cf OLAF, să ajungem pe locul 1.
      Să putem fi realmente mândri că suntem români!
      Să demonstrăm lumii că încă mai avem resurse! The sky is the limit!”

      1. Nici nu stii cita dreptate ai; cunosc persoane extrem de nemultumite ca „nu mai e, dom’ne, ca inainte, nu mai poti sa dai o spaga, toti se feresc”.

        1. Mica coruptie merge inainte linistita. Exemplu concret, inscrierea la scoala. Invatatoarele isi definitiveaza listele neoficiale pentru toamna viitoare(oficial nu se stie nimic, copiii vor fi repartizati aleator). Toata lumea umbla cu atentii ba la director, ba direct la „doamna”.

          1. Timisoara, scoala de stat: nu spaga, nu atentii, inscris copiii, asteptat afisarea claselor, totul in regula.
            In schimb invatamantul de minim bun simt nu poate fi gratis, contribuim noi parintii pentru diverse materiale si dotari, totul cu titlul de donatie… Daca ar fi privat, as avea contract. Asa statul ranjeste la mine, imi ia banii de taxe si imi da „sansa” sa mai cheltui in plus pentru a-i suplini lipsa de interes si incompetenta…

  6. S-a supărat un domn aicea!

    Paul Dragos Aligica

    Prinsi in toate discutiile astea de doctrina politica, geopolitica si practica guvernarii am ratat esentalul: Ce neamuri proaste, ce toape, ce lipsa de calitate umana asociata cu actuala putere! Ce facaturi, ce falsuri umane! Ce kitsch! Ce material pentru comentariu social si de life-style.

    Ce material pentru roman si eseu social, aceasta clasa de parveniti, mitocani si impostori publici cocotati in varful ierarhiei sociale pe ruina dubla a Romaniei antebelice si a statului totalitar.

    Ce toape, ce personaje. Ma uit la toapa asta absoluta, nevasta lui Ponta: Ce caz! Ce fenomen social in sine aceasta familie Sarbu-Ponta. Ce neamuri proaste, cu tupeu, lipsa de bun simt cu tot. Sau familia Nastase: Aia care semnalizeza la dreapta cu tablouri si lecturi din Sebastian De Grazia dar face stanga cu cluburi de fite si tiganeala existentiala. Ghita: ce nulitate umflata cu pompa social-economica a clanurilor si retelelor mitocanilor ajunsi „sefi”. Ce rege de mahala intronat power-broker national de regimul chiciului absolut. Ce „intelectuali” si ce facaturi intelectuale sunt asociate cu regimul la toat nivelul. Ce impostori! Voiculescu,”dom profesor”: cat a dorit el sa fie elita si sa imbratisat de elita reala si cum nu i-a iesit.Si cat de ofticat era pe asta pana sa ajunga sa aiba alte probleme si prioritati mai grave.

    Ce frica si ce ura patologice au toti fata de calitatea umana, de tot ceea ce ar putea aduce un criteriu sau o norma sociala decenta in peisaj. Ce teme de roman ura lor patologica fata de „intelectuali”. Cat de relevata si graitoare este ea! Nu ati observat?: Pe Basescu il pot ierta si pot face un deal cu el daca ar fi cazul. Pe intelectuali:niciodata. Ura viscerala si instinctiva a neamului prost care simte inferioriatea. E o constanta din 1990 pana azi.

    Cred ca Thrilling spunea ca americanii nu pot avea roman serios pentru ca nu au distinctii sociale de clasa suficient de ferme si deci nici tensiunile create de aceste distictii din care se hraneste traditional romanul.

    Daca e asa, cred ca la noi s-au creat conditii optime: cu noua clasa de mitocani si taranoi ajunsi imputerniciti si imbogatiti fitosi sifiguri publice avem material pentru nu pentru o generatie ci pentru doua generatii de autori. Cu noii intelectuali si profesionisti ai imposturii intelectuale avem material pentru trei generatii de eseisti si sociologi ai vietii intelectuale.

    Sa ne punem asadar la lucru. Asta e viata autorului: lucreaza cu materialul clientului.

  7. „Prezența Elenei Udrea în fruntea PMP, cel mai activ contestatar al guvernării Ponta, sprijinul președintelui Traian Băsescu și o participare consistentă la vot, pot valida predicțiile și transforma PMP întrun vehicul electoral important pentru alegerile prezidențiale.”

    Dan Andronic, principalul consultant al Elenei Udrea/PMP

    1. Am și eu o umilă rugăminte: se poate să depășim momentul Udrea? Nu e femeia asta cine se crede ea, dar nici chiar cine-o credem noi. Plus, e încă tînără (mă rog, relativ, cel puțin în comparație cu Iliescu) și are timp berechet. Spre deosebire de mulți dintre noi, care n-am reușit să adunăm suficient capital încît să muncească el pentru noi. N-am reușit, nu ne-am priceput, n’importe, ideea e că timpul meu e mult mai prețios decît al Udrei (ca să nu mai zic de-al Pontului, dar cu ăsta nu mă compar nici de scîrbă, sîntem din regnuri diferite)

    2. Unde dracu-i găsește pe consultanții ăștia?!
      Deci: Elena Udrea are capacitatea de a deveni foarte, foarte antipatică, de a genera anti-electorat captiv, dar nu și pe aceea de a genera electorat captiv, orice cercetare sociologică onestă poate demonstra asta. Lumea nu se identifică cu ea deloc, indiferent de temă, nu-i credibilă, ca Linda Evangelista vorbind nu de foametea din Africa, ci de măsurile din căpșorul ei frumos de deasupra bustului generos pentru a rezolva zisa foamete, lasă-neeee.
      Mici excepții: segmentul pițiponc – e mic și nu votează și nu simte nevoia sa fie reprezentat politically-wise, ca homosexualii, de ex., fiecare se reprezintă pe sine in club si e suficient; segmentul unități militare, cazarme – nu votează postereeee, votează pt solde mari, asigurări de viață speciale, armata nu mai e obligatorie!

      1. Linda Evangelista e o doamnă. Nu te lua de ea. Și nu se opune foametei din Africa. Singura ei problemă e că se dă mai greu jos din pat. Și doar pe 10 mii de dolari.

          1. Lasă, că ai prins ideea, o prind și cititorii. Mda, ăia de 100 de kile se gândesc că 100 de ani e mult. Îți spun eu, la 109 viața abia începe.

  8. Europarlamentare 2009

    PSD – 1 504 218 – 31.08%
    PDL/EBA – 1 642 280 – 33.93%
    PNL – 702 974 – 14.52%

    Prezidențiale 2009 turul 1

    Geoană – 3 027 838 – 31.15%
    Băsescu – 3 153. 640 – 32.45%
    Antonescu – 1 945 831 – 20.02%

    Geoană/PSD + 1 523 620 + 0.07%
    Băsescu/PDL + 1 511 360 – 1.48%
    Antonescu/PNL + 1 242 857 + 5.50%

    Anul 2009 a fost primul în care am avut europarlamentare și prezidențiale (la o distanță de 6 luni, ca și în 2014),

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *