Monitorizarea. De ce acceptă?

După 44 de minute de vorbăraie greu de ascultat și suportat, în general, Tudorel a conchis: nu este ”oportună” revocarea din funcții a procurorului șef al DNA și a procurorului general. Rămîn însă cu o monitorizare foarte strînsă din partea ministrului de Justiție și a premierului. 

Ce faci cînd știi că ești nevinovat și totuși auzi acuzații că ai fi încălcat legea? Ce faci cînd ți se spune că nu este oportună acum demiterea ta? Ce faci cînd deasupra capului tău va sta o supraveghere permanentă? 

Faci bine mersi, rămîi acolo unde erai, chiar dacă bine răsucită de vorbele ministrului. Rămîi cu seninătatea celui care vrea să arate demnitate și fermitate. Rămîi ca să arăți că ești un super-profesionist. Rămîi, pur și simplu, ca să demonstrezi că nu este așa sau că nu vei mai face? 

De ce ai mai rămîne în condițiile astea?

Și totuși, au rămas. Nu știm de ce. Ideea era să rămînă, că doar asta cereau anticoruptibilii Facebook și internetului, în general, și amenințau că vor fi proteste dacă Tudorel îndrăznește numai. Tudorel era omul negru pentru că voia, așa s-a spus, să revoce din funcții doi oameni demni, doi stîlpi ai societății, două repere ale justiției. Nu știm dacă și repere morale. 

Pentru că în psihologie, caracteristicile omului puternic încep cu nu rămîne în zona lor de confort, continuă cu nu evită schimbarea, schimbarea fiind inevitabilă în dinamica socio-psihologică umană, nu îi lasă pe alții să ia decizii pentru ei, nu gîndește că eșecul este imposibil, nu simt că cineva le-ar datora ceva și nu se termină, poate, niciodată. 

Așadar, de ce? Cînd legislația e pe cale să se schimbe, cînd ai fost bălăcărit oficial și numai momentul pare să te fi scăpat, cînd știi că într-o funcție europeană numai această putere coruptă te poate trimite, de ce? 

De ce să nu ai mîndria de a pleca arătîndu-le că nu te agăți de funcție și că nu asta te-a făcut om, de ce să nu ai demnitatea de a fugi de oamenii răi pe care îi vrei anchetați și trimiși în judecată, de ce să arăți că ești dispus să colaborezi cu ei? 

Sau, și mai rău, de ce să le dai posibilitatea să fii alegerea lor pentru funcția de procuror european? Vă dați seama ce lovitură de imagine ar da pesediștii? 

De ce acceptați, doamnă Kovesi și domnule Lazăr? Toată lumea dă vina pe ei, pentru ce v-au făcut, nimeni pe dumneavoastră, care acceptați situația asta. Vi se pare cinstit? 

De ce?

(Foto: mediafax.ro)

 

Facebook Comments

2 comentarii

  1. behavioristii considera ca persoanele caracterizate prin insuficienta incredere in sine si imagine de sine scazuta sunt mai inclinate sa imite comportamentele altora

    daca Romania este un club de persoane si acest club este supravegheat de ani de zile prin insidiosul mcv, din exteriorul ei, pare normal ca Romania sa aplice aceleasi norme si persoanelor din club

    in concluzie, daca esti monitorizat, la randul tau, vei simti nevoia sa monitorizezi

  2. va fi „opțiunea României”, a dlui președinte, nu a unui partid vremelnic aflat la putere și a cărui desființare o cer și spiritele fine, și haiducii dreptății populare !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *