Dintre miile de nedreptăți strigătoare la cer și samavolnicii dintre cele mai grotești pe care ne-a fost dat să le digerăm în ultima duzină de ani, poate cea mai imorală, mai nesățioasă și mai viciată dintre toate, este legea rentei de revoluționar. Lege care a eternizat ieșirea în stradă în merit imprescriptibil, iar pe fericiții ei privilegiați, în posesori de legitimații gratuite pe mijloacele de transport și în proprietari de terenuri. Lege care îi exceptează de la plata taxelor și impozitelor, le permite să traficheze influența până la ușa cabinetului președintelui, îi cinstește la parastasele naționale și îi introduce în Parlament sau în Guvern, pe listele destinate special unor eroi în viu.
Astăzi, luptătorii remarcați în revoluție au tras linie și cer statului restanțe în cuantum de 400 de milioane de euro. Meritocrația lor s-a transformat în agresiune împotriva celorlalți. Pânda lor nerușinată, în care au țintit bugetul, a descris arcul voltaic al saltului la beregată. Problema morală nu este a atât a lumpenilor care și-au falsificat diplomele de revoluționari, 10.000 la număr după ultimele evaluări, pentru a beneficia de avantajele legilor nerușinării, cât a aleșilor. Gestiunea morală este a domnilor Vasile Blaga, Verestoy Attila, Toni Greblă, Ion Vasile, Cătălin Voicu și Radu Berceanu, care au beneficiat de Legea recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989.
La revoluție, Blaga era directorul cu stadii de perfecționare la CEPECA, al unei uzine mecanice din orașul Dr. Petru Groza, iar Cătălin Voicu era ofițer. Singurul merit al lui Blaga, care și-a petrecut revoluția acasă, este că după fuga lui Ceaușescu a făcut o plimbare până la primărie, unde a văzut la televizor că se înființează organizațiile locale ale FSN. Pentru meritele sale deosebite, de “revoluționar remarcat”, a beneficiat de un teren intravilan în Oradea, pe care l-a restituit statului abia în 2006. Cât despre Cătălin Voicu, meritul său pentru care a fost exceptat ani de zile de la plata impozitelor, a fost acela că după ce în calitate de ofițer l-a sprijinit pe dictator până în ultima clipă, unitatea sa ca și celelalte forțe militare represive, au primit ordin să se retragă în cazărmi.
Doar rănile sau moartea pot justifica participarea la o revoluție și așa discutabilă, câtă vreme ce nu se cunoaște nici acum identitatea agresorului din decembrie’89. Beneficiarii unei legi viciate, pentru folosul unei liote și mai alterate, au scormonit în trecutul lor după orice element relevant, amintire înălțătoare și exemplu pilduitor, pentru a se despărți prin onoruri și avantaje, de masa spectatorilor revoluției, rămași acasă la televizor. Cei care n-au cules nici măcar o zgârietură de pe câmpul de luptă al confruntării cu morile de vânt ale extratereștrilor, continuă să ne rănească moral, pretinzând recunoștința nației, după 20 de ani de înșelăciune patentată. Recunoștință evaluată la 400 de milioane de euro în vremuri de criză lucie.
eu n-am nimic impotriva a ce cereti voi, acum sau in viitorul apropiato-indepartat.
m-am gândit asa, româneste 🙂 iar zoso era doar asa, generic.
in fine, internetul e plin de scrieri, n-aveti decât sa restrictionati accesul la "informatie"
puneţi mîna şi citiţi-l pe zoso, altfel vă banez!
(mea pulpa pentru offtopic), dar care cap luminat o avut ideea de a schimba compozitia feedului rss?
inainte aparea totul frumos, ordonat : titlu-autor-text.
acuma textele sunt anonime in feed ! v-ati prins si voi ca nu vrea lumea sa-l citeasca pe zoso? (numai un exemplu). ati inceput asa de bine… ce s-a intâmplat?
macar dati omului cititor sansa de a abona rss-feedul unui anume autor! sau mai bine scoateti feedul de tot, daca sunteti interesati doar de clicuri si nu sa fiti
c i t i t i !
@maramures: feedul s-a bulit dintr-o cauza obscura si am trecut pe o varianta de rezerva. Habar n-am cum se seteaza sa apara si autorul, inca mai sap. Nu mi-e clar deloc cum construieste wordpressul feedurile. Observatiile cu zoso si clickurile sint pur si simplu prostii. Esti agresiv in mod complet gratuit. Cu ocazia asta te informez ca avem de gind sa cerem bani pe feedul integral. Pari a fi din categoria celor care cred ca munca gratis, a altora, e o obligatie. Probabil ca a cere bani pe feeduri te va revolta. Asta ma motiveaza sa ma grabesc.
Lasa ca le iau eu gatul cu o pala de Vestas V90, asa, venita din fundul gradinii, de la 90 de metri.
Stii desenul ala animat cu Tom si Jerry cand soricelul joaca golf si trimite o minge la orizont. Asa si eu cu astia. POC.
şi chiar a fost puţintică răbdarea 🙂
Florin
gata, am văzut, m-am lămurit: am aşteptat doar să facă ceva înainte de a da cu paru'
o altă farsă al schimbării, cum a fost şi Prosty
mai periculoasă de data asta
done.
Your comment was a bit too short. Please go back and try again.
pe de altă parte, îl înţeleg. băiatul este dator. trebuie să-i mulţumească cumva pe malacii care l-au susţinut în alegeri. declaraţia lui ponta pare una de supunere. din punctul de vedere al malacilor a început să se gudure bine. şi pare că ştie şi în ce direcţie să latre.
nu ştiu cît poate ponta să reformeze psd-ul, dar un lucru e cert. a început-o bine cu gogomăniile. talent avea.
florin
lui geoană i se lipise organul cerebral de scaun. ponta i le-a luat pe-amîndouă la pachet.
oh, Blaga a fost si el revolutionar?!
cu Ponta, PSD-ul a intrat in epoca agresivitatii tembel-retarde. PSD-ul ramane ce era, un partid toxic, nociv, etc, iar Ponta trebuie sa-si justifice eficienta prin "capuri in gura", inclusiv in gura poporului care se exprima la referendumuri.
Prb, Ponta isi cere o reactie de la Basescu, care sa-i confirme noul statut "de la egal, la egal" al micului Tontolescu.
@Florin: ati schimbat font-ul, nu stiu ce ati facut, dar se citeste mai prost, cel putin pe monitorul de unde citesc acum. stii tu, "mai binele e dusmanul binelui"…
@nemo: trimite te rog o captura la madame arond blogary punct ro. multumesc.
http://economie.hotnews.ro/stiri-cariere-6948397-…
Victor Ponta:
"Vom avea o pozitie transanta si clara fata de modificarea Constitutiei. (…) Nu dorim sa ne asociem intentiei PDL de a considera un referendum consultativ ca pe o initiativa de revizuire a Constitutiei." (Hotnews)
Constituţia României
Art. 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
Art. 90
Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.
Pe de altă parte, prin reforma statului eu înţelegeam modificarea Consituţiei acolo unde doare, nu la unicameral şi nr de parlamentari (un populism ieftin şi irelevant).
@gabhryel: acum sa te vad cu "putintica rabdare":) Dupa cum a inceput, cu "referendumul consultativ", Ponta are datorii de platit si inca repede. Se grabeste pentru ca tot ce va face in primele 3 – 6 luni nu va avea nici un impact asupra imaginii lui sau PSD-ului la alegeri. Trebuie urmarit cu atentie ce decizii ia acum. Deocamdata asta e o declaratie de razboi la adresa Marinarului. Nu stiu daca si cea mai inteligenta.
http://www.ziuaveche.ro/index.php?option=com_cont…
Dosarele Revolutiei vor scoate la lumina toata povestea revolutiei, iar marea inghesuiala nationala din '89 va deveni un eveniment de care mai toti presupusii revolutionari isi vor dori sa se disocieze. E o mare idiotenie sa platesti un om pentru actiunile izvorate din convingerile sale politice. Singurii bani pe care statul, ADICA NOI, este dator sa-i plateasca sunt banii ce pot constitui o forma de ajutor pentru familiile indoliate. Altfel, datoria noastra de capatai este sa dam istoriei si familiilor indoliate numele criminalilor.
Articolul lui Ivanciuc este o incercare nereusita de a reduce actul criminal din '89 la gainariile de dupa. In '89 au murit oameni nevinovati iar criminalii lor sunt personaje politice inca active. Astept sa cada capul lui Motoc si nu al frizerului acestuia.