E oficial: ICCD își trage partid. Nu se transformă în partid, ci adoptă un partid, altul decît PDL, PNȚcd sau PNR. O idee excelentă, îndrăznesc să spun. Sper să aflu din timp în ce colegii candidează reprezentanții noului partid, ca să știu unde mă mut cu cartea de identitate. Nu de altceva, dar chiar aș vrea să votez la parlamentarele de anul acesta. Nu cunosc numele partidului care va fi adoptat de ICCD, însă se vorbește de Forța Civică și Partidul Creștin Democrat.
Facebook Comments
bun ziua,
oricum se va numi partidul,oamenii ii vor spune partidu’ lui MRU.Bun pt 2014.
Da’ „Forţa Budist Democrată” nu se poate? Poate îl racolează şi pe Buda cu ocazia asta, că tot l-am votat.
Felicitări. Dar, sper să vină cu o doctrină și un plan de guvenare bine pus la punct. M-am săturat de lamentările de grădiniță, de genu: „Nu m-a lăsat Ionică să mă dau și eu pe hintă. Iar când am ajuns la ea, avea așchii pe șezut.”
Internationala Socialista i-a oferit lui Ponta, ca bonus, inca un drept de a plagia. Drept urmare, s-ar putea ca de la anul sa mancam prin reprezentantii nostri. Pusi in fata unui scandal nedorit, liderii Internationalei Socialiste s-au vazut nevoiti sa renunte la organizarea Congresului Partidului Socialist European in Romania. In schimjb, pentru a nu terfeli chiar de tot imaginea si asa manjita a socialistilor romani, s-a convenit ca propunerea schimbarii organizatorului sa fie facuta oficial chiar de catre Victor Ponta.
Sper sa reuseasca sa achizitioneze un partid si sa mearga separat in alegerile din toamna-iarna. Daca vor scoate scoruri bune, se pot alia cu PDL dupa. Pana atunci fiecare trebuie sa mearga pe calea sa, cu oamenii si metodele sale. Dupa lansarea verzei-manifest a MAD imi este din ce in ce mai clar ca nu are rost sa mearga impreuna in campanie.
Nu cred ca trebuie sa-si iroseasca energia incercand sa atace toate colegiile electorale din tara. Trebuie sa le acopere cu candidati dar trebuie sa se concentreze pe electoratul urban. Pentru mediul rural nu are cand sa produca suficienti oameni care sa sa fie si cunoscuti, si integri si sa-si acomodeze si discursul pentru „mie ce-mi da”, marea dilema a alegatorului de la tara. In special pe Bucuresti e o mare paine de mancat, dupa caderea PDL in preferintele electoratului, la fel ca si in marile aglomerari urbane.
In privinta mesajului politic, ok, trebuie sa fie un mesaj de dreapta dar fara a intra in mari dezbateri filozofice care sa plictiseasca electoratul. Liniile de forta ale campaniei trebuie sa fie axate pe modernizarea statului, stimularea initiativei private, justitie in general si anticoruptie in special.
In aceasta toamna marea batalie nu se va da atat de mult intre stanga si dreapta cat se va da intre stat modern vs stat mafiot, lege vs grup infractional, responsabilitate vs inconstienta.
offtopic
iccd.ro functioneaza la voi ?
@gupi
Nu, e down.
http://www.downforeveryoneorjustme.com/iccd.ro
@Florina la mine e asa:
It’s not just you! http://iccd.ro looks down from here.
Check another site?
@gupi
Da, e în continuare aşa. De mai bine de… 8 ore, deci. (Eu cu http://www.downforeveryoneorjustme.com/ verific mereu, ca să zic aşa :D, altu’ – mai bun, poate? – nu ştiu.)
@Florina da, altu’ furnizor pentru iccd, zici ?
@gupi @Florina Recomand Hangar Hosting.
@Florina poate e momentul sa le aratam ca Madame are infrastructura ce poate tine si un partid
MRU asta mie imi place din ce in ce mai tare. daca invata sa mushte constant (ca l-am vazut ca poate), zambilica o ia in barba rau.
@Canadiana MRU (cred eu) trebuie sa mizeze si pe componenta crestina (pe idea responsabilitatii individuale) predicate de doctrina crestina, si sa incerce sa atace USL la sate, acolo unde stanga-PSD domina absolut.
@ovidiuss @Canadiana dacă ar satisface exigenţele tuturor n-ar face nimic
lăsaţi omul să facă (ce vrea) şi-apoi, dacă o să vă convină îl votaţi. dacă nu – nu
creditaţi-l, nu-l tot ghidonaţi
@oglinjoara @Canadiana pai noi oricum il votam orice ar face (doar sa nu se inscrie in USL)..ziceam si eu ca monopolul PSD in zona rurala, rezervoarele lor de voturi, ar trebui spart (macar incercat).
Crestinismul se preteaza la asa ceva fiindca mult din ideologia dreptei poate fi frazata in termeni/idei religioase.
@ovidiuss @oglinjoara da, cred ca partidul crestin democrat ar suna bine. in fond, dreapta traditionala isi are radacinile in crestinism.
Care e spilul cu Forta Civica? Nu a fost si Roman pe acolo acum cativa ani?
@Rezon Aia a lui Roman era „Forta Democrata”
@Rezon pe splai e un sediu , are in geam poza lui Emil Constantinescu ….
@Rezon interesant , de aruncat o privire : http://ro-ro.facebook.com/pages/FORTA-CIVICA-BUZAU/225752700826159?sk=wall&filter=12
Asta-i o idee mult mai bună decît să transforme ICCD-ul în partid! Sper doar ca membrii partidului să fie aleși cum trebuie, nu să se permită infiltrări cum se obișnuiește…
O idee intr-adevar formdabila. Ideea de ghiveci in care MRU sa fie doar un igredient cu aroma tare, ma dezgusta profund. Dezgustul m-a facut sa solicit anularea adeziunii mele la ICCD. Acum ma gandesc ca ar fi potrivit sa solicit anularea anularii.
bravo MRU, cea mai bune veste pe ziua de azi (sau a doua dupa aia cu socialistii lui Ponta)..sper sa fie PCD
Probabil Forta Civica.
Este bine. Probabil si-a dat seama ca e singura solutie. Sint convinsa ca si Cristian Preda si Macovei care sint in ICCD si cunosc PD foarte bine sint de acord ca nu se poate face reforma altfel… Nu m-as mira ca planul sa fi fost stabilit de la inceput. Au vrut sa se convinga mai intii ca exista masa critica de oameni interesati…Anyways, acum ca socialistii nu se mai intilnesc la Bucuresti momentul este foarte propice…Sper sa aiba timpul necesar si sa aiba candidati si in strainatate.
sper ca nu se numeste „crestin-democrat”. Vreau o dreapta liberala, ca din alea conservatoare is destule deja.
@supastaru Dar ce aveti mai fratilor? Ce va doare? Nu aveti loc de crestini? Eu nu inteleg, ce va pute la noi? De ce nu puteti sa stati langa noi? Conservatori, da, si ce daca? mereti mai si rugati-va de socialisti sa va bage in seama… In Germania CDU si CSU sunt taisurile aceleiasi sabii… La noi unor liberali le put crestinii… Din cauze similare la noi biciul nu pocneste…
supăstaru iz ă liberal bici. @Rosu @supastaru
@Rosu Nimic. Nimic. Ba da. Nimic. Putem. Si nimic.
Imi exprimam preferinta pentru existenta SI a unui partid liberal printre toti Power Rangers astia de dreapta care stau sa-si uneasca puterile. Temele sociale „conservatoare” (familie, traditie, armata etc.) nu ma atrag/intereseaza/intriga. Vreau SI o alternativa. Nu vreau ca discursul public (social, nu economic) al dreptei sa fie exclusiv conservator.
@Rosu Nimic. Nimic. Ba da. Nimic. Putem. Si nimic.
Dar poate ca nu m-am facut inteles. Spuneam ca deja au aparut partide conservatoare. Imi exprimam preferinta pentru existenta SI a unui partid liberal printre toti Power Rangers astia de dreapta care stau sa-si uneasca puterile. Temele sociale „conservatoare” (familie, traditie, armata etc.) nu ma atrag/intereseaza/intriga. Vreau SI o alternativa. Nu vreau ca discursul public (social, nu economic) al dreptei sa fie exclusiv conservator.
@Rosu @supastaru Dar fără Cristos chiar nu se poate face politică decât pe stânga? Pe mine mă oboseşte teribil chestia asta cu creştinismul…
@StefanTrifan @Rosu @supastaru Oare de-aia umanistii seculari se nasc obositi? 🙂
„Preoţi, cu cruce-n frunte, căci oastea e creştină, deviza-i libertate…”@Rosu @supastaru
@para @Rosu @supastaru va fi războiul dintre două ideologii politice fundamentale: creştină vs. uslamă
Încrederea maximă e în biserică, valorile fundamentale sînt creştine. Mai departe să vedem, că mulţi îşi fac cruce înainte de a intra pe teren; nu toţi joacă bine şi nu toţi cîştigă. @StefanTrifan @Rosu @supastaru
adicătelea, cred că ar trebui mutat accentul de pe lucrurile sigure pe detaliile organizării statului, pe propuneri concrete de scădere a taxelor, pe debirocratizare, să le placă şi liberalilor pragmatici de dreapta asta creştină. @StefanTrifan @Rosu @supastaru
@para @Rosu @supastaru Eu nu prea ştiu ce înseamnă creştin-democraţia, dar creştin sigur nu-s… Mi s-ar părea o copilărie uşor penibilă să mă mai definesc ca în evul mediu în secolul 21. Un atavism preluat de teoreticienii politici, care a făcut carieră.
:)))))))) eşti minoritar, 87% din România e ortodoxă. @StefanTrifan @Rosu @supastaru
E irelevant pentru lupta politică dacă eşti creştin sau nu. Religia e o alegere intimă şi personală. Totuşi, valorile dreptei sînt extrase din gîndirea iudeo-creştină. @StefanTrifan @Rosu @supastaru
chat over. sry, Flo. @StefanTrifan @Rosu @supastaru
@para @Rosu @supastaru Care valori? Alea cu Mioriţa şi cu întorsul celuilalt obraz după ce mi-am luat o palmă? :-))
Omul are doar doi obraji iar oaie vorbind n-am văzut niciodată. Nu astea, alea cu proprietatea, cu responsabilitatea şi ocrotirea vieţii şi grija faţă de ce-ţi dă Providenţa, începînd de la propria minte şi terminînd cu Loganul. @StefanTrifan @Rosu @supastaru
@para @Rosu @supastaru Nu ştiu ce să spun. Eu n-aş mai amesteca teocraţia cu democraţia. Grecii funcţionau foarte bine cu politeismul şi au fost cu mult peste orice a inventat ulterior occidentul. De ce nu am adopta valorile lor?
@StefanTrifan @Rosu @supastaru Nici eu n-aş amesteca teocraţia în discuţia noastră. Teocraţie ar fi dacă Patriarhul Daniel ar fi şi judecător şi legiuitor şi rege. Nu e cazul. Valoarea fundamentală a unei republici funcţionale şi prospere e libertatea, inclusiv cea de a-ţi alege religia. Că libertatea e şi ea o idee ce provine din scrierile teologilor, e o discuţie paralelă şi doar „pur les connaisseurs”. Cert e că schema funcţionează.
baza e romană, nu grecească. Dreptul roman. @StefanTrifan @Rosu @supastaru
@StefanTrifan
Şi nişte cursuri pentru începători de pe net te-ar lămuri asupra valorilor. Nu-ţi cere nimeni nici să crezi, dar măcar nu te-ai face de rîs cu ce-ai scris mai sus.
@Florina Mulţumesc pentru precizări. Eşti drăguţă. Nu ştiu ce e atât de stupid în ceea ce am scris, dar, dacă tot eşti atât de abruptă, poate mă lămureşti şi pe mine, sau, îmi recomanzi un link cu ceva cursuri pentru începători.
(Între noi fie vorba, mie mi se pare mult mai stupid să te declari „avansat” în creştinism politic. Pot înţelege originile etimologice ale termenologie, dar utilizarea – în ziua de azi – a creştinismului ca sumă a valorilor societăţii sau chintesenţă a binelui mi se pare a fi, aşa cum spuneam, un atavism. Nu prea sunt adeptul monopolului creştinismului asupra a ceea ce înţeleg eu prin dreaptă politică, asupra principiilor moralei sau mai ştiu eu căror valori ale democraţiei, şi sper că asta nu atentează la valorile nimănui de pe-aici.)
@para Da, e o exagerare (intenţionată) din partea mea să amestec teocraţia cu creştin-democraţia. Ceea ce vreau să spun e că (mie, personal) nu-mi place introducerea niciuneia din formele de „teo-” în politică. Nu sunt creştin şi nu mi-ar plăcea să fiu nevoit să ader la valori creştine ca să mă pot simţi reprezentat.
Pe de altă parte, nu spun că baza nu e dreptul roman, ci că nu văd de ce trebuie să mă consider creştin dacă ader la valori ale democraţiei. Democratia e un cuvânt grecesc. Băieţii ăştia au inventat-o.
@StefanTrifan @Florina Uite un link pentru începători. E wiki, are numai 10 puncte, explică-ne care nu-ți convine și gata! http://ro.wikipedia.org/wiki/Cele_zece_porunci
@StefanTrifan
Trec cu vedere prostia, dacă nu e agresivă. Dar nu suport miştocăreala ieftină – gen Mioriţa, mai sus – şi din respect pentru cititorii şi comentatorii Blogary, care, nefiind creştini, unii dintre ei, au un grad de cultură şi inteligenţa de a nu se face de ruşine scriind ce scrii tu. Respectă blogul, îi respectă pe ceilalţi comentatori şi, în primul rînd, se respectă pe ei înşişi. Pentru un om cu bun simţ, faptul că am ajuns să-ţi spun lucrurile astea ar însemna destul ca să înţeleagă care-i e problema.
În cazul în care chiar nu pricepi ce se scrie în articole şi comentarii, dar vrei să mai treci pe aici, citeşte, chiar reciteşte, documentează-te în prealabil. Că alfabetizare în subiectele abordate nu facem.
PS Acum două seri am discutat aici cu două persoane a căror poziţie nu este clar cea pe care mă situez eu, iar subiectul a fost unul sensibil, avortul. A fost o plăcere discuţia respectivă. Ghici de ce nu se întîmplă şi cu tine acelaşi lucru.
PS 2 Nu se despică firul în patru aici, o altă impresie complet greşită pe care o ai despre Blogary.
@Florina
Trebuie să întreb, cu riscul de a mă face de râs, pentru că de pe margine comentariile astea nu arată prea bine:
1. Ștefan este un prost agresiv?
2. Nu are gradul de cultură și inteligență necesar pentru a nu se face de rușine prin ce scrie?
3. Dacă el în continuare nu înțelege care-i problema, atunci nu are bun simț?
4. ”Articolul” acesta de patru linii jumate face parte din alea care ar trebui citite și recitite și care ar necesita documentare în prealabil?
5. Dacă refuză să-și facă temele înainte de a comenta pe blogary, ar fi bine să nu mai treacă pe-aici?
6. Miștourile lui sunt mai ieftine decât alte miștouri de pe-aici? Cine decide valoarea miștoului?
@Simona
Uite dovada prostiei: să nu-ţi dai seama că văd cînd se postează cu acelaşi IP.
@StefanTrifan @para O fi democrația cuvînt grecesc, dar individul a fost inventat de creștinism. Ca și toată civilizația occidentală, cea care a dat capitalismul.
Care-s valorile creștine la care nu vrei să aderi? Și te rog frumos să-ți ieși din rolul de copil de clasa a IV a încet la minte, dar nervos.
@Florina N-are nicio relevanță că se postează de pe același IP – cu puțin simț stilistic ți-ai fi dat seama că suntem persoane diferite.
Cred că te-ai grăbit pur și simplu să etichetezi cu prostie ceea ce te-a deranjat. După recenta voastră campanie pentru încurajarea comentariilor ”inteligente”, atitudinea asta mă surprinde. Nu-ți face cinste, nici ție, nici platformei blogary.
@Simona
Nu te afunda în ridicol, ce simţ stilistic îi trebuie cuiva ca să vadă nişte adrese de mail? Gata cu jocurile astea, care se mai şi pretind fineţuri. Ştiu, mie şi platformei Blogary, după unii, nu ne face cinste, de fapt, lipsa de entuziasm, de mobilizare, de promovare a mesajului proaspetei alianţe de dreapta şi, în loc să strîngem rîndurile, criticăm PDL-ul, îi criticăm pe Blaga, pe Neamţu şi pe alţii, ne etalăm cunoştinţele de doctrină, ba ne ocupăm şi cu „hermeneutica mesajului” chiar. Sîntem, după aceiaşi, simpatizanţii dezamăgiţi din cauza cărora lumea nu va vota dreapta şi care vom spune, după alegeri, că am avut dreptate.
Era mai simplu să fie spuse direct chestiile astea, în locul trolajului prostesc – pentru că da, prostie înseamnă să comentezi undeva arătînd că habar n-ai despre ce se vorbeşte – de mai sus.
Şi:
1. După ce scrie, da. Dar poate se preface şi-i iese mult prea bine.
2. A dovedit că nu.
3. Dacă totuşi comentează, deşi nu a înţeles problema, nu-i lipsă de bun simţ, am mai scris, e prostie.
4. Da.
5. Nu-i interzice nimeni, dar o face pe riscul lui.
6. Tocmai ai recunoscut că face mişto. Te interesează cine-l evaluează? Bleen, eu şi ceilalţi comentatori, ei avînd posibilitatea să-i flăguiască comentariile.
@Florina nu ştiu cum am reuşit în câteva replici să demonstrez că sunt suspect de prostie, agresivitate, miştocăreală ieftină, lipsă de respect, de cultură şi de inteligenţă, neruşinare etc.
Eu apreciez sincer ceea ce faceţi şi mă bucur că existaţi. Se întâmplă de multe ori să nu fiu de acord cu părerile şi concluziile voastre, dar asta nu mă împiedică să vă vizitez cu plăcere – tocmai pentru că şi asta face parte din modul meu de a mă documenta.
Chiar nu ştiu ce e jignitor în a o evoca pe Mioriţa. Cred că miştocăreală ieftină facem cu toţii (ca modalitate relaxată de a comunica), însă gradul de toleranţă depinde nu într-atât de calitatea miştoului, cât mai degrabă de disponibilitatea faţă de ideile vehiculate. Există, probabil, o anumită tentaţie a fiecăruia dintre noi de a ridica obiecţii asupra formei atunci când nu achiesăm la conţinut.
Ceea ce spuneam eu este doar că aş prefera să nu mă întâlnesc cu Iisus în politică şi că bănuiesc că putem fi de dreapta chiar şi fără a ne defini ca fiind creştini.
Oricum, te asigur că n-am vrut să jignesc pe nimeni, dar dacă, totuşi, vreunul dintre cei cu care am conversat s-a simţit vexat de vreo replică a mea, nu trebuie decât să-mi spună: pot să o şterg, să-mi retrag afirmaţia, s-o explic, sau chiar să prezint scuze.