Desene animate

Scriam pe Facebook, în 10 iunie, că sfîrşitul de săptămîna ne va găsi cu un PSD mai puternic decît ne/vă /închipuim/închipuiţi. Oricum nu moare, cu sau fără Ponta. Comuniştii nu mor, comuniştii se transformă. Şi că motiunea de cenzură nu va trece, Ponta nu va demisiona, dar se va victimiza de acum încolo cu fiecare chemare la DNA, că nu e lăsat să guverneze, să-si facă datoria faţă de ţară. După care va spune ca economia suferă, investitorii sînt sceptici şi toate cele rele se întîmplă exclusiv din vina justiţiei care îl hărţuieşte şi nu-l lasă să lucreze.

Era previzibil. Chiar şi circul din Parlament, cu o senatoare ex-grevistă a foamei nu numai cu un discurs alături mult cu drumul, pînă la a trebui să fie întreruptă, dar şi cu o ţinută care a fost de rîs, dar e de fapt de plîns. Sacou cu personaje din desene animate în forul legislativ al României! Prostie, susţinere pentru premier sau situaţia financiară care-i permite acum să-şi satisfacă fantezii vestimentare? Nu mai contează.

Contează că nu sînt soluţii şi că nici nu se întrevăd curînd. Contează că ‘interesul naţional’ nu ne lasă la greu şi îşi prezintă răspicat susţinerea pentru Justiţie. „O susţin total pe Laura Codruţa Kovesi pentru încă un mandat la şefia DNA”, a declarat Gabriel Oprea, odată cu trecerea ministrului Justiţiei, cu portofoliu cu tot, la UNPR. Tot e bine, altceva ce mai aveam de făcut, să apelăm la mentalişti?

Contează că PNL şi-a anulat mitingul din ziua discutării moţiunii de cenzură sub presiunea ameninţărilor PSD cu o contramanifestaţie.  Putea fi organizat în alt loc, renunţarea nu-mi pare deloc o dovadă de responsabilitate, ci de slăbiciune. Nemaiavînd pe cine să intimideze, nici PSD nu şi-a mai scos oamenii în stradă. S-au evitat, în final, nişte cheltuieli de ambele părţi, situaţie win-win, şi a fost linişte. Numai Ionescu Quintus ce a mai zgîriat urechile mult prea sensibile cu declaraţia:

„Eu am propus să se anuleze. Am experienţa mitingurilor anticomuniste”, a declarat Quintus. Acesta a mai explicat că PSD a organizat o contramanifestaţie şi exista riscul producerii unor violenţe. „Nu vrem ca românii să sufere. Nu strada votează în parlament”ziuanews.ro

Gînd la gînd cu Ponta – ce surpriză! – care declarase anterior „Cred ca într-o democraţie lucrurile nu se tranşeaza în stradă, prin fortă.”

Şi contează sau ar fi contat într-adevăr scuzele Alinei Gorghiu  (cu un discurs bun la discutarea moţiunii), că şi cu ajutorul PNL a ajuns Ponta prim-ministru, dacă justificarea nu ar fi fost lamentabilă, „nu am crezut că un om aşa de tînăr este capabil…”. Inacceptabil în politică să nu-ţi cunoşti adversarul, nu mai zic şi fostul aliat, că nu mai e trendy să avem ţinere de minte şi să mai şi arătăm asta, ba e chiar sancţionabil.

După moţiune, premierul s-a deplasat la Baku, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene. Evenimentul, boicotat de majoritatea liderilor europeni, i-a permis astfel să apară în poză în vecinătatea lui Putin şi nu a colegilor socialişti europeni, la congresul cărora nu a fost prezent. Gurile rele spun că nu a fost dorit acolo, dar noi ştim cît de pasionat de sport este, aşa că de ce am da crezare zvonurilor răutăcioase? Sau lui Dan Mihalache, care a declarat că preşedinţia nu a fost informată în privinţa deplasării? Mai mult ca sigur, o altă eroare de comunicare, cum s-a mai întîmplat.

Credem, în schimb, că bacalaureatul bate doctoratul, dacă premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a demisionat în urma scandalului privind falsificarea respectivei diplome de studii.

Urmează o perioadă veselă şi prosperă în care, prin ajutorul de stat, în valoare de 15 000 000 de euro, pe care prim-ministrul vrea să-l acorde televiziunilor private, vom deveni toţi mici mogulaşi mass media. Şi ne vom îmbăta de fericire cu bere, că doar de-asta a şi fost ieftinită, nicicum ca să abată atenţia de la asaltul la Justiţie despre care tot vorbesc prăpăstioşii.

Facebook Comments

Un comentariu

  1. A-i cere demisia lui Ponta este ca și cum i-ai cere lui Ilici să se căiască pentru mineriade, o exhibare a neputinței. Cu cât i se adresează mai mulți oameni, cu atât se simte mai îndreptățit să se considere și el om.

    Pentru țară este rău, pentru partidele care dau de mâncare influencerilor of any description, status-quo-ul e perfect și direcția de propagandă este că atâta s-a putut, în fond ce mare lucru să mai stea un an?!

    Problema este că pentru țară este rău și dacă este înlocuit cu lăcustele peneliste, eventual cu Vosganian la Finanțe. Sau la Ministerul Dezvoltării. Este evident că peneliștii ar vrea oricând să câștige 50% în Etiopia decât 10% în Anglia. Și e și mai simplu.

    Sunt exact ăia din USL, nu au existat alegeri care să răstoarne o clică pentru a o înlocui cu figuri noi (care, judecând după experiențe amare, formează altă clică). Iar ăia care conduc Etiopia prin rotație (visul deja exprimat în clar al USL) sunt mult mai bogați decât ăia care conduc Anglia în participație de 10%.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *