Ambasada SUA la București:
Parteneriatul Strategic SUA-Romania a condus la o cooperare din ce in ce mai stransa si mai importanta intre institutiile de aplicare a legii in sprijinul luptei impotriva criminalitatii organizate internationale, coruptiei, criminalitatii cibernetice si terorismului. Ambasada Statelor Unite saluta eforturile Guvernului Romaniei de a alinia legea la recenta hotarare a Curtii Constitutionale privind folosirea probelor obtinute prin supraveghere tehnica si de a mentine capacitatea institutiilor statului de drept de a-si continua importanta activitate” – Hotnews
Ambasada Marii Britanii la București:
Marea Britanie apreciaza in mod deosebit cooperarea cu Romania in combaterea crimei organizate. De asemenea, Marea Britanie sprijina lupta impotriva coruptiei. Mandatele de supraveghere tehnica au un rol important in ambele directii. Statul roman este cel care hotaraste cum se realizeaza aceste interceptari. Avem incredere ca Romania va face in asa fel incat sa aiba capacitatea de a realiza si folosi produsul acestor interceptari, respectand legislatia si Constitutia. In acelasi timp, speram ca in plan bilateral colaborarea noastra in ceea ce priveste aplicarea legii nu va avea de suferit” – Hotnews
Și acum, să încheiem subiectul cu ce am spus zilele trecute pe Facebook:
07.martie.2016 – Nu, nu s-au aliniat toate astrele și toate funcțiile în stat ca să-l scape pe Băsescu, nu, nu vă închipuiți că ambasadele sînt niște locuri de odihnă, oamenii știu cum stau lucrurile în țara în care sînt acreditați, nu, nici Ilici nu e condamnat pînă azi pentru 1989 sau iunie 1990.
Dacă înțelegeți ce vreau să spun, bine, dacă nu, oricine se poate face de rîs în continuare căutînd conspirații peste tot. Cînd politica reală eludează meandre și sinapse, așa se întîmplă, verdict: conspirație.
09.martie.2016 – Cind intrebam cine-i justitia asta, nu tot o institutie in care lucreaza oameni, care oameni sint oameni, supusi greselii prin natura lor, mi se raspundea ca nu am dreptul sa comentez deciziile, pentru ca increderea in justitie este mai presus de orice.
Acum, in privinta deciziei CCR, constat ca lucrurile nu mai sint deloc cum mi se spunea, ba chiar invers.
Motiv pentru care acum ma abtin, dupa valul facut tot de oameni (nimeni nu e infailibil, vedeti mai sus), ori pro, ori contra, sper sa se lamureasca lucrurile.
Sigur, bine ar fi sa se hotarasca si cei care spuneau ca nu avem dreptul sa punem la indoiala ce se hotaraste in justitie, cum e pina la urma, alba sau neagra? Ca baltirea in griuri nu foloseste nimanui.
Later edit: si mai ziceam sa nu se zeifice oameni, ca s-ar putea chiar sa se creada zei, la un moment dat, iar apoi sa se dovedeasca a fi, surprinzator pentru cine ii adora neconditionat, ceea ce sint, oameni. Iar cei care-i suisera pe soclu sa-si piarda total credibilitatea.
Zeificarea continua. 🙂
09.martie.2016 – Ce oameni pesimiști sînteți! Tocmai o aud pe LCK la DIGI24, spune că și-a dat și acordul scris pentru a i se prelungi mandatul, nu are nici cea mai mică intenție să renunțe, vrea să curețe România de corupție.
Păi credeți voi că ar spune astea și că ar fi atît de hotarîtă dacă situația, în urma deciziei CCR, ar fi atît de gravă?!
10.martie.2016 – Corupția generalizată și crima organizată nu intră la siguranță națională? Întreb, pentru că SRI poate efectua interceptări în continuare în dosare care privesc siguranța națională.
10.martie.2016 – Am vrut să-l ascult pe Guran, la sugestia unui prieten care mi-a spus că a explicat ”pentru tot prostul”. Despre decizia CCR e vorba.
Și după primele minute, cînd am auzit: ”decizia CCR îi interzice, practic, SRI să colaboreze cu justiția’, nefiind nici vorbă de așa ceva, pe siguranță națională SRI nu are absolut nici o problemă, dimpotrivă, acela îi este domeniul stabilit de lege, am vrut să mă opresc, zicîndu-mi că pierd vremea.
Cu un strop de bunăvoință, am mai ascultat puțin totuși. Și am aflat că: ”dacă nu mai colaborează cu justiția, chiar nu mai știu la ce e bun SRI-ul în țara asta”.
Acum e momentul să întreb eu: cine pe cine prostește, de fapt?
Aici. Vă puteți convinge singuri. http://www.biziday.ro/…/…/09/biziday-miercuri-9-martie-2016/
11.martie.2016 – ‘Je suis SRI’ nu-si pune nimeni la profil?
11.martie.2016 – Si parerile pro, si cele contra deciziei CCR sint binevenite, pot ajuta la intelegerea situatiei. Mai putin conspiratitele acutizate. Ce mi se pare grav insa sint verdictele. Indiferent din ce parte vin. Se pare ca avem inca multi cu vocatie de comisari printre noi, noroc ca nu mai sint anii 50-60.
13.martie.2016 – Sa-mi spuneti si mie cind se termina, cum se termina ‘lovitura de stat’ data de CCR, si se linisteste lumea. Bine, unii nu se linistesc niciodata, linistea actuala, in ciuda propovaduirii ei asidue, pina la aberatii, se vede ca nu le prieste. Tot scandalul ‘vinde’.
Banuiesc ca unii habar n-au ce inseamna o lovitura de stat ori, daca au, demonetizeaza voit sintagma, cu tot continutul – foarte grav – cu tot. Adevarul e ca daca a fost o ‘eroare de comunicare’, iar acum sintem in desfasurarea unui cincinal de erori (cincinalul de erori in patru ani si jumatate), nu m-ar mira sa se incerce trecerea cu buretele peste vara anului 2012.
13.martie.2016 – Eu înțeleg (pe repede-nainte, și e posibil să mă înșel) că abia acum i se stabilește SRI un cadru exact de funcționare. Asta avînd în vedere trecerea, în numai două zile, de la ~”SRI la ce mai e bun?” (Guran) la are mai multă putere (Cristi Pantazi, Hotnews).
Repet, e posibil să mă înșel. Dar oricum, am zis să aveți încredere în Codruța, că nu era deloc panicată, și-o fi știind ea mai bine? Am zis. Și asta continuu să zic.
Și să încheiem cu ce spuneam în 10 martie:
In tari cu exercitiu democratic indelungat, libertatile individuale sint aparate cu o indirjire pe care, din cite observ, noi o convertim in sens invers, in numele unei religii noi, anticoruptia. Oameni buni, nu va mai inchinati la idoli falsi!
Fascinatia serviciilor, a atotputerniciei lor ne-a creat un sindrom Stockholm din care ori refuzam sa iesim, ori ne este intretinut cu buna stiinta. Ori este vorba de o frumoasa simbioza. Sindrom Stockholm care ne impiedica sa vedem limpede lucrurile, sa ne aparam inainte de orice drepturile, nu sa pledam panicard pentru institutii si mai ales ‘organe’ (cum bine spunea cineva pe pagina Blogary, si exact problema in discutie privind decizia CCR) despre care abia stim cite ceva – asta-i adevarul, chit ca multi nu-l vor recunoaste.
Si, desi am mai spus-o, o repet: ‘nu am nimic de ascuns’ nu e similar cu ‘nu am facut ceva ilegal’. Ai nu de ascuns, dar ai viata privata, pe care trebuie sa ti-o aperi, TREBUIE, da, altfel, consecintele, chiar si prin, sa zicem, aparitia/dezvaluirea unui fragment scos din contextul unei discutii private ar putea fi dramatice.
Repet, nu va mai inchinati la idoli falsi! Nu mai credeti orice zarghit de cap ale carui motive pentru sustinerea unui punct de vedere nu le cunoasteti, nu mai luati de bun orice vi se serveste. Informati-va din mai multe surse, calm, si vedeti ce este in avantajul vostru. Anticoruptia este sublima, dar generalizatoare, ori liberalismul inseamna individualism, nu colectivism. Catre asta puteti fi atrasi, aici e pericolul.
PS: Poate v-a scapat, lui Mazare, ieri, i-a fost ridicata de catre ICCJ interdictia de a parasi tara. I-a fost admisa contestia in dosarul din 2015, privind luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese in forma continuata. Asta fara nici o legatura cu decizia CCR. Ei, acum se aprinde un beculet macar?
End of story.
(Foto: economica.net)