Interesant cum toți anticorupții români ar fi votat-o în bloc pe Hillary, dar manifestă cel puțin sentimente de respingere față de Trump.
Așa funcționează stînga (da, Hillary e de stînga, nu am înjurat pe nimeni), urăște averea cînd e a altuia/alteia și îl/o învinuiește de toate cele din mintea ei, niciodată dovedite, în timp ce pe a/ai/ale lor nu/nu îi/nu le vede.
Se cheamă disonanță cognitivă. Nu știu, nu cred că oamenii aceia se mai fac bine.
Eu nu mă simt confortabil cu PSD la putere, nu numai în justiție. Pînă să îi ia pe toți anticorupția, fac praf țara asta. Economic, asta nu se înțelege.
Dar. DAR! Votul popular trebuie respectat. Nu de alta, dar să respecte și ei cînd ne va veni (dacă ne va mai veni) și nouă rîndul.
Chiar și numai de asta.
Pentru că în Europa comunismul a fost atît de crîncen, cu atîtea milioane de victime, nimeni (decît persoanele cu serioase dizabilități cognitive) nu mai spune astăzi, cinstit, că este comunist. Nici măcar socialist, știindu-se unde duce socialismul. În aceeași gaură a istoriei.
Dar ce faci cu ideile din capul tău sau sădite în capul tău de alții? Cum spui că te opui lumii vechi și așezării ei în matcă, cum te opui naturalului care guvernează lumea noastră? Cum, cînd cuvintele astea, socialist și comunist, au o asemenea conotație negativă?
Simplu, inventezi altele. Și așa au apărut, de-a lungul timpului, toate grupările, secte le-aș numi, pentru că se închină la idoli falși, De la sfîrșitul anilor 60, oamenii ăștia tot inventează cuvinte care să-i definească cumva acceptabil și nu numai. Pentru că nu doar acceptare vor ei, ci să fie văzuți și ca viitorul -ați ghicit – luminos al lumii.
Așa s-a ajuns în zilele noastre la oamenii frumoși și liberi. Frumoși nu știu cine le-a zis, nici nu cred că se referă la frumos în accepțiunea obișnuită a termenului, cred că se referă la frumusețea sufletească. Și dacă ei zic că sînt, cine sîntem noi să-i contrazicem?! Astăzi nu mai trebuie să dovedești că ești frumos, este suficient să te aliniezi.
Liberi de ce? De constrîngeri, de asta sînt liberi. Și aici intră toate aberațiile noii stîngi, originate în, cum e și firesc, cea veche. Momentul în care oamenii aceștia află că ce propun ei are vechimea marxismului și a fost deja implementat este priceless. Nu, categoric nu, neagă ei. Dar de unde vă luați voi morala, baza oricărei societăți, indiferent cît de avansate? Bloc, pauză. În cel mai bun caz, o explicație rătăcită ca și mințile lor, ce morală îți trebuie ca să nu furi? Nu furi pentru că nu furi, punct.
Dacă le spui că furtul era condamnat încă din codul lui Hammurabi și din cele 10 porunci ale Vechiului Testament, îți spun imediat că corupția nu e furt, e altceva. Și îți explică mult și complicat concluzia fiind, fără discuție, că tot la furt ajungem. Sigur, s-au inventat și perfecționat metode de furt, dar furtul, ca însușire a ceva ce nu-i al tău, nu-ți aparține, rămîne.
Ăștia sînt, majoritar, #reziștii noștri. Plus cîțiva oameni de pe timpuri, care știu ce e comunismul și îl văd în fiecare mișcare pe care o fac actualii.
Cînd te uiți din partea dreaptă a eșichierului politic, situația seamănă cu două găști care bat pentru putere, pentru supremație. Și surprinzător, poate, antipesediștii de azi pot fi mai răi decît cei de ieri. Din motivele de mai sus și numai văzuți dinspre dreapta. Cazul meu.
Asta a fost preocuparea mea cvasipermanentă de weekend. Pe lîngă monitorizarea online a alegerilor din Cehia unde, deloc surprinzător, a cîștigat al nostru. Adică un om de dreapta, numit de presă, spre disperarea expaților americani democrați de aici, ”Trumpul ceh” sau, conform Forbes, ”versiunea cehă a lui Trump”.
Exasperarea expaților americani, fac o paranteză, vine exact din aceleași motive pentru care Trump a fost o catastrofă electorală în SUA, iar lor le-au trebuit zile bune să-și revină după cîștigarea alegerilor de către Nemesis-ul lor. Oameni care au venit în Europa, la începutul anilor 90, tocmai pentru a lăsa în urmă ”învechita” societate americană, și pentru a ne învăța pe noi, cei ieșiți proapăt din coșmarul comunist, libertatea. Care, culmea, nu e ce cred și ce propagă ei. E viziunea lor asupra libertății, adică socialism american.
Despre Babis, ”Trumpul ceh”, multimiliardarul implicat în multe scandaluri, vom mai discuta. La fel, despre întîlnirea la care am participat sîmbătă. În economia continentală a lucrurilor, important acum este că a treia țară europeană, dacă nu socotim și Germania, își alege un lider antimigrație.
PS: Dacă ar fi să numesc cumva articolul ăsta lung, i-aș zice: Unde nu e dreapta, nu e morală. Și unde nu e morală, nu e nimic.
Ce nu ingelegeti e ca votul nu bate legea, altfel adio justitie.
Ce lege a fost încălcată?
Apropos de Killary si disonanta ei cognitiva: posibil sa fie ceva mult mai grav de ascuns sub pres: http://joeforamerica.com/2017/10/breaking-senate-judiciary-committee-opens-investigation-hillaryobama-russian-nuclear-collusion-bribery/
Da, să urmărim.
Bine le mai ziceți, cu patos 🙂
Inclusiv despre o parte din #rezist, o șleahtă de ONG-uri progresiste.