Boc şi Blaga

Emil Boc: „Obiectivul meu e cîştigarea alegerilor locale şi parlamentare în 2012.”

Vasile Blaga: „Obiectivul meu e menţinerea PDL la guvernare şi după 2012.”

Moţiunea Boc vs Moţiunea Blaga

PS. Ambele moţiuni se numesc „O Românie dreaptă”, un joc de cuvinte imbecil, de tip ştirile sportive de la proteve, care arată că la PDL imaginaţia e mică şi bleagă şi la comun.

Update. În moţiunea lui Boc susţinătorii sînt trecuţi ca la poliţie, cu nume-prenume.

Update 1. Moţiunea Blaga nu suflă niciun cuvînt despre ISP (Institutul de Studii Populare). Moţiunea Boc vorbeşte despre importanţa ISP însă o dă rău, dar rău de tot, în bară aici: „Prin impunerea normativelor de  personal în autoritatea publică centrală şi locală a fost redus aparatul bugetar de la 1.398.757 persoane în luna decembrie 2008, la 1.256.609 persoane în martie 2011.”

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

28 de comentarii

  1. Nu stiu ce vor face Blaga sau Boc cu PDL,dar stim ce va face Antonescu.Va abroga toate legile pe care guvernul si-a asumat raspunderea.

  2. A observat cineva, singura motiune care contine o sigla nestatutara e cea a lui Boc ?? Deci , din nou profesorul de drept constitutional, cel care ar trebui sa stie cum se scrie o lege ca sa fie constitutionala, cel care ar trebui sa fie priimul care respecta statutul propriului partid a folosit pe brosura sa sigla Pdl cu liniuta !!

    Alo, domnul Boc si echipa de comunicare, in data de 5 martie ati votat sigla pdl fara liniuta !! adica pe motiunea dumneavoastra trebuia sa apara sigla PDL nu PDL-L !!!!

    Comunicarea asta ne omoara pe toti, mai rau ca masurile de austeritate pe care le ati luat !!!

  3. n-am citit moţiunile – şi nici n-am de gînd – dar bănuiesc că diferenţele sunt minime şi neglijabile

    e suficientă diferenţa dintre oameni

  4. Astia nu prea stiu valorile PDL, astfel nu imi explic de ce presedintele de partid sau un candidat trebuie sa faca un capitol intitulat "valorile PDL" intr-un astfel de document. Ce naiba, nu si le-au insusit pana acum? Apoi 58 de pagini, 60 de pagini? Mult, prea mult!

  5. Boc: "pdl este partidul care a crescut şi s-a maturizat în conjuncturi grele. aşa cum spune imnul nostru, noi n-am avut noroc. noroc au avut, poate, alţii. noi am avut, de fiecare dată, răspunderi. " Sunt ingrijorat mai ales pentru că atâția oameni deștepți au colaborat și au ieșit fraze de genul ăsta. E evident că moțiunile astea contează mai ales pentru media, bloggeri și simpatizanți, doar nu crede cineva că un text adormitor va înclina vreo balanță în partid. Ori, cantitatea în detrimentul calității, spune un singur lucru: nimănui nu-i este clar care e drumul și care sunt prioritățile, nici unul dintre candidați nu crede în ceva. După bunul dicton " Când nu poți să-i lămurești, încurcă-i!" au pus acolo tot, să aleagă fiecare ce vrea. În loc să se confrunte două viziuni, se confruntă două liste de inventar. Bătaia gestionarilor de aprozar!

  6. Singura speranţă rămîne la cei din civilie, pînă la urmă ei sunt cei care trag căruţa. Offtopic, se ştie cumva cîţi membri de partid are PDL?

  7. @valentin, pai ce sa-i convingem? Ca aici e problema, ca daca pe mine nu ma conving, @Florina adoarme si vidul ne soarbe, ce argumente sa gasesc?

    Doar ca e partidul lui Preda si Macovei si tot cu astia e o raza de speranta? Daca deschide gura Oltean 2 minute si danseaza dobitocul de Edmond 20 de secunde, se cheama ca gata, au contracarat argumentele mele si ma duc sa-mi iau blagaxu' cu egilboku, intre mese, ca precis am voie.

  8. Blaga

    – diversitatea de opinie politică este încurajată în interiorul

    partidului şi este descurajată în manifestările sale în afara

    partidului;

    Preda şi Macovei, se aude acolo, în spate?

    – dialogul politic şi cooperarea dintre generaţii sunt încurajate în cadrul partidului, înţelegându-se faptul că acestea

    reprezintă izvoare esenţiale de înnoire a partidului, pe de

    o parte, şi de transmitere a experienţei politice, pe de

    altă parte.

    hm, redundant, a mai zis de familie.

  9. Paleologu: moţiunea mea este scurtă şi menită să destindă atmosfera, se citeşte repede şi este în acelaţi timp un demers serios.

    bun, cineva trebuie să însufleţească congresul.

    RTV zice ca Blaga şi Oltean l-au susţinut întîi pe Blaga, apoi şi pe Boc la depunerea compunerilor.

    ps nu lua blagax, e păcat la vîrsta ta.

  10. Acum ce vreţi, iar unii care să vă facă din vorbe? Cunosc eu câţiva cărora le curge miere din gură.

    N-am citit linkurile, vorbesc în principiu.

  11. @Florina

    Cuniosc sentimentul .Pina in 89 numai declaratii de astea citeam prin ziare.

    Davada ca partidele pot naste sentimente de nezdruncinat.

  12. @Radu

    Perfect adevarat. Daca le ai scos din git discursul lui Basescu (si ala repetat fara talent) ramin fara cuvinte. Ma mira ca au reusit sa scrie si titlul la motiune probabil ca unul a scris ""Romania"" si celalalt ""Dreapta""

    Pentru sustinatorii lui Boc.

    Il consider pe Boc un om cinstit ,un functoionar excelent ,un prim ministru bun ,dar nu un om politic.

  13. Uite, ăsta-i bun:

    "a avea libertate înseamnă şi a purta responsabilitatea pentru modul în care aceasta este folosită. când libertatea este maximă, şi responsabilitatea este maximă. de aceea, responsabilitatea este valoarea politică fundamentală, alături de libertate. persoana este prima responsabilă pentru tot ceea ce este şi ceea ce face. cetăţeanul nu trebuie să

    aştepte de la societate sau de la stat rezolvarea tuturor problemelor sale. rostul politicii democrat-liberale este acela de a face oamenii independenţi, şi nu dependenţi de

    stat. de aceea, prin politica sa, pdl va susţine crearea şi dezvoltarea unui sistem economic şi social care să reducă la minimum dependenţa persoanei faţă de stat. asistarea socială este necesară numai pentru cei care sunt în incapacitate, temporară sau permanentă, de a identifica şi valorifica

    oportunităţile pe care le oferă societatea. libertatea autentică înseamnă autonomie şi responsabilitate, nu independenţă iresponsabilă. libertatea face fiecare persoană responsabilă de acţiunile sale, atât în faţa propriei conştiinţe, cât şi în faţa comunităţii în care trăieşte şi a generaţiilor viitoare. libertatea implică atât garantarea dreptului de a-ţi folosi şi dezvolta pe deplin talentele şi capacităţile, cât şi obligaţia de a le pune în serviciul comunităţii şi de a aplica valorile dreptăţii şi solidarităţii în relaţiile cu ceilalţi."

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *