De centenar, mi-am făcut cadou înscrierea într-un partid

PDL. Nu tresăriți, nu este ce credeți. Partidul Dreapta Liberală  este al lui (impropriu spus) Viorel Cataramă, garnitura veche de liberali. Pornit de la chestiuni economice, în primul rînd, partidul  intenționează să urmeze principiile dreptei clasice. Programul spune așa:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de munca.

2. Anularea tuturor pensiilor speciale ale politicienilor si persoanelor din aparatul administrativ (prin impozitarea lor cu 95%).

3. Stabilirea pensiei minime la suma de 1.000 lei (cel putin 70% din salariul minim); incurajarea componentei private in sistemul de pensii. 

4. Eliminarea privilegiilor ”aristocratiei bugetare”: disponibilizarea a cel putin 25% dintre angajatii din sectorul public (in ordinea descrescatoare a salariilor) si inghetarea cresterilor salariale in acest sector. 

5. Sustinerea puternica a sectorului privat: incurajarea productiei si a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politica de curs adecvata) si descurajarea importurilor.

6. Lege fara exceptii: sarcina fiscala va fi asezata in functie de marimea venitului, nu in functie de tipul acestuia si de forma de organizare a activitatii; cota unica stabilita la 10%, TVA bazat pe taxare inversa, impozitarea muncii redusa cu 5%.

7. Salariul minim, stabilit prin negocieri intre patronate si sindicate. 

8. Stimularea dezvoltarii invatamantului privat (indeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de catre stat a unor burse pentru copiii (cu rezultate bune la invatatura) proveniti din familii cu venituri modeste, pentru a urma cursurile acestor scoli.

9. Reformarea, din temelii, a sistemului asigurarilor medicale de sanatate, concomitent cu stimularea dezvoltarii sistemului de sanatate privat; intr-o prima etapa, costul sanatatii va fi suportat in proportie de 70% de catre stat (CNAS), restul de 30% de catre sistemul privat de asigurari de sanatate (similar ca la pensii, Pilonul 2).

10. Reprezentarea cu demnitate a intereselor Romaniei in lume, indeosebi in UE; obiectiv obligatoriu, includerea Romaniei in Spatiul Schengen (am  indeplinit toate conditiile tehnice pentru aderare).

11. Consolidarea independentei justitiei si a separatiei puterilor in stat; elaborarea unor legi clare care sa sustina lupta impotriva coruptiei, concomitent cu legea privind raspunderea magistratilor.

12. Promovarea oamenilor de afaceri in functii publice

13. Consolidarea familiei si incurajarea relatiilor maritale pentru o crestere si dezvoltare armonioasa a copiilor in spiritul moralei crestine, fara a ingradi insa in vreun fel drepturile individului la viata privata.

14. Introducerea posibilitatii votului electronic la toate categoriile de alegeri si pentru toti cetatenii, indiferent unde locuiesc sau lucreaza. 

Viorel Cataramă

 

Este pentru prima dată, dacă facem abstracție de șoimi, pionieri și uteciști, cînd mă înscriu de bunăvoie și nesilită de nimeni într-un partid. Este un semn că nu se mai poate, că am ajuns atît de jos în politica românească, încît sînt necesare întăriri. Opoziția actuală parlamentară pare o pisicuță chioară pe lîngă tigrul aflat la guvernare, capabil în orice clipă să ne înghită pe toți. Sînt necesare întăriri, din toate segmentele populației. Este necesară viziune și hotărîre pentru a nu mai ajunge în asemenea momente penibile ale istoriei.

Cum Viorel Cataramă pare interesat mai ales de aspectele economice ale dreptei, ne vom ocupa de celelalte probleme cu responsabilitate. Aveți încredere!

Pentru înscrieri, accesați cu încredere linkul de aici.

Cunoscuți, în PDL, pînă acum, nu am decît pe domnul Virgiliu Pop, de la Timișoara. Vă aștept, cît mai mulți și mai hotărîți să schimbăm ceva în România.

PDL se pronunță împotriva Pactului pentru migrație, pe care se pegătește să-l semneze Meleșcanu, trimis de Dăncilă la Marrachech. Aflăm despre această oroare că a fost pusă în discuție de 18 luni, deși nimeni nu a auzit de ea. Și aflăm acum că va fi semnat, în condițiile în care, începînd cu SUA, state occidentale serioase și responsabile nu vor face asta.

Voi încerca, în PDL, să negociez orice poziție nu se potrivește credințelor mele. Aveți încredere, așadar, așa cum ați avut și pînă acum, în ceea ce am spus și scris.

Avem, la 100 de ani de la Marea UNire,  întrunite toate premisele pentru a face din această țară tărîmul pe care toți românii să poată trăi și munci demn și prosper. Avem nevoie de oameni hotărîți, care să spună cu curaj adevărul în față, indiferent pe cine ar supăra, Avem nevoie să dăm o lovitură, poate chiar cea de grație, socialismelor, indiferent de forma sub care se ascund.

Mulțumesc!

Îi spun țării mele, acum, La mulți ani demni și prosperi, în alianțele excelente încheiate după anul 1989, UE și NATO. Alianțe care ne obligă să fim responsabili. Vom fi!

PS: Ascultați-l pe șefu’ explicînd de ce oamenii care activează în sectorul privat au nevoie de reprezentare politică.

Facebook Comments

5 comentarii

  1. Domnul Rares Bogadan n-are cum sa inteleaga faptul ca toate guvernarile din ultimii 30 de ani din Romania au fost de stinga, indiferent ce nume au purtat. Dovada sunt emisiunile in care sterge pe jos cu singura guvernare de dreapta din lumea actuala. Asta-i cea mai grea mostenire pe care ne-a lasat-o Ceausescu: o lipsa nationala de discernamint in chestiunile politice. Sa dea Dumnezeu sa fie Viorel Catarama omul de care are nevoie dreapta romaneasca. Ca de altul dispus sa ia problema-n mina n-am auzit pina acum…

  2. Felicitari, Doamna! Ati ajuns in partidul unui devalizator de banci cu harisma unui ocnas. Dar de la ode pentru PMP si duiosenii pentru infractoarea Udrea la un mogul de carton din anii 90… nu e chiar asa mare distanta. Conservatorism la ultraliberali contra excursii la Praga pe bani de la SAFI si Bancorex? It’s a deal!

      1. Suntem cu ochii „paraleli” pe acest nou ALDE.
        P.S. O sugestie. Schimbati putin motto-ul celor patru „F”. Faith, Family, Friends la Catarama, Freedom, Fuck.
        La multi ani centenari cu executare pentru Sefu’!!

        1. 1) stați așa, vigilenți, aveți șansa să nici vă înecațicu comparația cu ALDE.
          2) Nu sînt birou de sugestii și reclamații, deci nu.
          3) eu nu știu ca ”șefu’” să aibă vreo condamnare, dar nu contează, știu, ca la Udrea, ce nu ne place trebuie să fie executat în piața publică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *