Sindicatele bugetarilor tot ameninţă cu greva generală. Ar fi o tragedie: funcţionarii n-ar mai dormi la ghişeu între două şpăgi şi nu s-ar mai răsti la tine agitînd isteric pila de unghii, medicii n-ar mai ucide copii şi actori francezi, asistentele n-ar mai arde bebeluşi, marii noştri maeştri ai medicinei n-ar mai da diagnostice greşite şi nu te-ar mai înjura ca la uşa cortului, profesorii nu ar mai turui duhnind a băutură aceleaşi poezele zilnic, pe care le-au învaţat papagaliceşte şi din care nu înţeleg nimic, poliţiştii nu ar mai ţine de şase-şase la furturi şi nu ar mai încurca cirulaţia, judecătorii şi procurorii nu s-ar mai face de rîs şi nu ar mai ţine spăşiţi trena Mafiei… Cum am putea trăi noi fără toate astea?
Dacă sistemul privat intră în grevă (inclusiv fiscală), punem pariu că în 2 zile se dărîmă şandramaua pentru totdeauna? Că PSD, PNL şi PDL nu vor mai avea din banii cui să mărească pensiile? Ba mai mult decît atît, nu vor mai avea niciun ban pentru pensii şi salarii?
Să îngheţe transportul, construcţiile, exportul, importul, comeţul, industria, băncile, comunicaţiile, căpşunarii să nu mai trimită bani, investitorii străini să fie nevoiţi să plece cu investiţii cu tot, să nu-şi mai primească niciun bugetar şi niciun pensionar banii, Parlamentul, Preşedinţia, Guvernul şi Constituţia să devină inutile (adică să arate ceea ce sunt în realitate, nişte forme fără fond).
Dacă sistemul privat îşi ia jucăriile şi intră în grevă cu ce se vor mai juca toţi tîmpiţii, de la Preşedinte la Guvern, de la Parlament la sindicate?
15 octombrie 2008, bleen.ro
PS. Nu a fost nevoie de grevă generală, a venit criza şi le-a rezolvat pe toate: căpşunarii nu au mai avut bani să trimită în ţară (la un moment dat trimiteau 7 miliarde de euro, adică în jur de 70% din fondul de pensii – măcar pentru asta ar merita să li se respecte dreptul la vot), investitorii străini au plecat cu tot cu bani, bugetarii şi pensionarii riscă să nu-şi mai primească salariile şi pensiile şi, în general, şandramaua s-a cam dărîmat deşi, acum aproape doi ani, cînd scriam articolul, PNL, PSD şi PDL erau în plin entuziasm al măririlor de pensii şi de salarii pentru bugetari (ambele au fost votate în unanimitate în Parlament) iar comentatorii de pe blog mă acuzau de trădare şi erau convinşi că PDL şi Băsescu nu au cum să greşească (cîteva luni mai tîrziu Băsescu îşi cerea scuze pentru promulgarea legii care prevedea creşterea cu 50% a salariilor profesorilor). Bineînţeles, şi atunci, ca şi acum, principalul argument erau contextul şi consideraţiile tactice: „nu e momentul”, „vine campania”, „avem o luptă de dus”, „criticînd PDL, ajuţi PNL şi PSD”, „să mai aşteptăm, să vedem”, „vor fi evoluţii, batista pe ţambal acum!” etc etc. Niciodată nu e momentul, zilnic se aşteaptă evoluţii iar adevăratul PDL, ăla bun şi competent, va ieşi la suprafaţă zilele astea, însă acum nu e momentul (evident că zilele astea e ceva atemporal, pînă şi Judecata de Apoi e mai apropiată decît „zilele astea”).
Dom'le, vad ca ai ce ai cu bugetarii … si nu esti singurul. Asadar, greva bugetarilor inseamna ca "medicii n-ar mai ucide copii şi actori francezi, asistentele n-ar mai arde bebeluşi, marii noştri maeştri ai medicinei n-ar mai da diagnostice greşite şi nu te-ar mai înjura ca la uşa cortului, profesorii nu ar mai turui duhnind a băutură aceleaşi poezele zilnic, pe care le-au învaţat papagaliceşte şi din care nu înţeleg nimic".
Ok. Sunt exagerari, dar si lucruri care se intampla. Si de ce se intampla? Ma rog, nu raspund acum la asta.
Ideea e alta. De ce trebuie sa-mi ia mie statul bani pentru asemenea servicii?
Vreau sa nu mai platesc pentru invatamant si pentru sanatate! Motivele le-ai spus mai sus, nu sunt destule? De ce trebuie sa platesc pentru asemenea "servicii".
Atunci? Atunci asta: sanatatea si educatia, privatizate urgent.
Sa te vad atunci cum ii mai injuri pe doctori sau pe profesori! Pentru ca nu vei mai avea de ce sa ii injuri: nu-ti va place de doctorul X, du-te, dom'le, la Y, du-te unde vrea muschiul tau si unde iti permite buzunarul.
Educatia si sanatatea sunt la pamant fiindca sa se doreste sa fie! De ce stomatologia, care este integral privatizata, atrage pacienti din strainatate? De proasta si nenorocita, nu?
M-ati chemat? 🙂
Pe mine ma fascineaza fabricarea de "realitati" dupa nevoi si apoi referirea la ele pentru a fabrica "realitati" secunde, citez: … se impune remanierea ministresei Udrea din cauza scandalului Frunza.
Si eu zic ca se impune, s-ar mai odihni si Ciuvica, pare stors cind ii pronunta numele si il pronunta des.
scuze: yodda
🙂
yeba,
autocarul cu pricina e de aici:
http://www.eberhardt-travel.de/minicms/kur/nur_fa…
germania, companie de turism sau aşa ceva
Para, de acord cu Filadel. Nu neg rolul pe care trebuie sa-l joace societatea civila, dar senzatia mea e ca presiunile acesteia au efect doar in contextul in care politicienii stiu ca ignorarea dialogului cu ea inseamna sa te trezesti cu cateva zeci sau sute de mii de oameni in strada. Ori noi nu suntem in "pericolul" asta 🙂
Parerea mea este ca daca vrei sa schimbi modul in care exercita altii puterea, drumul cel mai scurt, intr-o democratie, este sa vii in fata electoratului si sa ceri s-o exerciti tu. Am mai spus-o si prin alte locuri, sa mor eu daca inteleg logica astora de se chinuie sa le explice politicienilor ce sa faca in conditiile in care ei pretind ca stiu mult mai bine. Adica vine Ghinea si tranteste din varful stiloului vreo doua pagini de masuri de bun simt, evidente, care ne stau pe buze tuturor cand ne uitam la "filmul" cu politicieni, doar, doar le-or spune si ei, dupa care ne spune nu care cumva sa ne treaca prin cap sa credem ca ar vrea sa devina partid. Unde-i marea crima, frate? De ce sa te obosesti sa-i convingi pe politicieni de niste chestii si sa vezi ca te asculta 2-3 dintr-o suta. Nu-i mai simplu sa-i inlocuiesti pe restul de 97?
Aux armes, citoyens!
Filadel, zice ceva de societate civilă, lucru de care madam blogary s-a prins mai anţărţ.
Mda … apropo de link-ul de mai sus. Să așteptăm, să mai așteptăm și după aia să mai așteptăm puțin. Asta-i tot ce poate produce mintea unor români ca să nu zic a majorității.
Cristian Teodorescu are impresia că există un pitic magic care face partide după care le aruncă în politica românească și speră că 10000 de maimuțe tastînd aiurea pe tastaturile a 10000 de calculatoare vor produce un Șecspir autohton. Cam infantil să mai crezi în pitici la vîrsta asta.
haha:)) s-a lansat siteul http://changetransport.com/ , cel cu frunza lui udrea. Scrie in loc de data NOW si au o noua poza cu 2 masini cu numerele blurate :)). Mi se pare evident prefabricat scandalul
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societa…
Au aflat si aia de la TCM, dupa analize economice serioase, ca nu de la Boc si Basescu trebuie sa-si ceara salariile, ci de la Nus.
estu – oamenii care lucreaza pe plantatia lui Nush vor doar sa-si primeasca banii pe salariile restante. asta cu demisia e doar ca sa-l scarpine pe burta pe seful lor, poate-poate scoate banu gros…
@Bleen:
Basescu a spus "bani pentru reforma". Daca ar fi fost posibila reforma in invatamant, incepand cu descentralizarea, apoi cu comasarea scolilor subpopulate, cu eradicarea furtului organizat din invatamantul superior, cu asanarea comisiilor de acreditari si a celor privind gradele universitare si acedemice, cu reforma curiculei si eliminarea clanurilor mafiote ale sindicatelor din invatamant,
atunci ar fi fost bani de salarii mai mari pentru profesori, asa cum e normal.
Din pacate dupa alegeri ministru al invatamantului a devenit Androneasca, cea care a fost cea mai mare jigodie imputita posibila ce se putea gasi. Nici macar acum nu se poate trece de ea in comisiile de invatamant din parlament, pentru deblocarea legii educatiei, alaturi de boii Croitoru si Hardau, care efectiv ii fac jocurile criminale.
TMC = Tariceanu din Monte Carlo.
The Money Channel 🙂
Ce-i aia TMC?
Articolul e scris în octombrie 2008, vă reamintesc.
http://www.sar.org.ro/art/comunicate_de_presa/com…
Si nu sint singurii care spun asta. Eu cunosc deja cel putin un caz in care OUG in cauza e atacata administrativ. Toate platile lunare pentru somaj (o,5%) pentru venituri sub 2000 RON (adica marea majoritate) sint sub 10RON, asadar e o mare intrebare daca costul prelucrarii platilor si costul platii in sine nu e de fapt mai mare decit incasarea.
Dintre aberatiile pe care multi le uita, mai amintesc aici de obligativitatea sub sanctiunea unei amenzi foarte mari de a depune o declaratie si in luna in care nu realizezi venituri, in care declari ca nu realizezi venituri.
uite ca astia de la TMC a lu' domnu' Nush au citit articolul lui Bleen si pun de o greva. intai ca sa le dea salariile din iunie. oricum ei au cerut preventiv demisia lui Boc si a lui Base din timpuri imemoriale.
Da, morris, asta-i din ciclul "ce copil eram cand ma credeam matur! Iar cand, in fine sunt, altii ma cred copil!"
Sonntagnostalgie
@Neamtul: certitudini, certitudini, repetitiv… copii(??)…,bre ma bucur ca in sfarsit iti faci caracterizarea; sau iar te crezi subtil, ironic, chiar un fin critic al acestui blog? Macar duminica lasa-ne, bitte. Danke schon!
Predica de Duminica.
Esti tinar, dinamic, vrei sa te implici, ai numai certitudini, sti tot. Vrei sa schimbi lumea, esti in stare sa spargi muntii-n pumni, ai certitudini.
Te implici, faci, dregi, faci primele greseli, nu-ti dai seama, ai certitudini. Mergi mai departe ca si cum nu s-a-ntimplat nimic. Ooops, cineva, undeva, s-a prins, precis un idiot, ai certitudini. Nu accepti, tu nu poti gresi, nu, nu esti tu ala, ai fost inteles gresit.
Cindva, poate iti dai seama ca lucrurile stau cumva altfel, incepi sa ai dubii, primu semn al maturitatii.
Unii ramin copii pin-la moarte.
Spam, dar util
Votati-l pe turnofftheglory (din nou)! Are ceva dificultati cu competitia care se pare ca voteaza negativ si de pe mai multe conturi.
Pt cei care nu-l cunoasteti, o mostra http://turnofftheglory.com/blog/2010/08/18/unguru…
De votat, detalii aici: http://turnofftheglory.com/blog/2010/08/26/voteaz…
http://www.evz.ro/detalii/stiri/tableta-tv-badeac…
Am început să mă plictisesc, ba chiar să fiu speriat de pesimiştii şi miştocarii de serviciu (deşi fac parte din ambele categorii :)).
@yeba
O să-i aflaţi şi pe-al treilea, şi pe-al patrulea, al cincilea, al şaselea etc.
De fapt, ar trebui să întreb: Ghinea la Firea? Nu e în firea lui???
Daca cititorii Blogary sunt chemati la Firea, il delegam pe neamtu tiganul.
Da-l si pe-al treilea, nu ne mai fierbe!
Uite, acu' vreo trei zile am avut o întîlnire cu unul dintre oamenii încă întregi la cap. A fost o întîlnire extrem de revigorantă şi reconfortantă psihic.
PS. Dealtfel, apariţiile la RTV şi A3 ar trebui să fie un criteriu: cine apare acolo are labilităţi şi nu prezintă încredere.
Dar e ok, ne rămîn nouă oamenii încă întregi la cap. Deja vreo trei dintre ei am cunoscut zilele astea. Nu dau decît două nume: Raluca Turcan şi Cătălin Avramescu. Plus cititorii Madame Blogary, evident.
Nu ştiam că Ghinea a fost la Firea. The same old mistake. Deja au ajuns la un amestec de veneraţie şi admiraţie înfricoşată faţă de cele două televiziuni: penelişti, pesedişti, udemerişti, pedelişti, jurnalişti… Ba chiar şi oameni rezonabili şi inteligenţi.
Ce-a căutat Ghinea la Firea?
alo! alo! alo! stati linistiti! ramaneti la locurile voastre! seitane, mai da-le 100 la salar!
io mi-am schimbat parerea vizavi de atitudinea critica.
Antenele vor uita de scandalul birocratic in 3 zile. M-am uitat la ele si mi s-a facut greata. Nici macar nu au inteles despre ce e vb, dadeau inainte cu actorii muritori de foame.
Fiti cat de critici vreti, dar duceti-o la capat.
*nici o relevanta
jack si maicumvreisa-tizici
intre un comentariu serios in care apar, uneori, cuvinte licentioase, jocurile facile de cuvinte, fara nicu o relevanta si mitocanie e o maaare diferenta. cum si aluzia vad ca-ti este straina, gaseste-ti alt teren de joaca.
@Florina says:
Saturday, 28 August 2010 at 4:34 pm
moah! sunt ud tot! acum, mă numesc jack uzi!
Din pacate inseamna mai mult decat atat.
Asta nu inseamna decat ca sunt mai eficiente.
Exact asa suna titlul din ZF, nu l-am scris eu
Revenirea in lumea "de dreapta"
2000 de companii private produc 85% din veniturile la buget
Romania avea in total la inceperea crizei in 2009, 617.525 de persoane juridice.
Dintre ele, 242.106 au raportat pierderi.
Din 617.525 firme, 2000 "fac" 85% din bugetul Romaniei, adica:
0,32% dintre companiile romanesti creaza venit pentru TOATA lumea.
NB: din nota de fundamentare a rectificarii bugetare pe 2009
http://www.bursa.ro/on-line/s=macroeconomie&a…
Ziarul Financiar:
"Strainii au 33% din economie, dar cu numai 17% din salariati"
24.11.2009
Companiile straine detin o treime din capitalul social total, o treime din afaceri si din profit,
dar angajeaza doar 760.000 de oameni.
jack,
lasa-ma, nene, cu prostii. uite un sector privat care nu va intra niciodata in greva si daca ar mai plati si taxe…tot cu prosti.
http://www.youtube.com/watch?v=nLIxDgO6Q4E&fe…
tot aşa se mişcă şi guvernul româniei:
http://www.youtube.com/watch?v=QZOK4R9KuvA&fe…
să nu uiţi, dar ie:
http://www.youtube.com/watch?v=LZXQ-gEmLaU&fe…
para, vechile tale resentimente contra corporatiilor!
In genere corporatiile se aranjeaza cu politicienii, mai pa bune, mai pa sest, in caz ca nu le convine ceva isi iau catrafusele si se cara. Aia mici d-abia isi trag sufletu si mai baga si ei o spaga la nivel local, influenta lor insa asupra politicului e extrem de limitata.
Ti-am mai spus, si unii si altii au locu lor intr-o economie echilibrata.
Ce miştocăreală generală a fost când a apărut Dacia supernova! Dacă se luau francezii după gura lumii nu mai aveam acuma Duster. Lipseşte viziunea, sau dacă e, nu se comunică.
@lucid
corporatismu' să trăiască, clasa medie să piară! Frumos!
Andra, teoria asta a valului exista, intr-adebvar, iar liderii din toate timpurile s-au folosit de existenta lor. Insa nimeni n-a facut si nu face valuri, ci doar foloseste conjunctura creata. Si comunistii in 44, si Iliescu in 89 si Base in 2004.
Ca nu a existat un val in acest sens pe vremea cand Tariceanu era premier?! Pentru ca era de unde sa se dea, iar nimeni nu sesiza iminenta pericolului. Sau daca o facea, spera, in aceeasi filosofie ca a bancilor, ce-a dus la blocaj financiar, sa mai tina o vreme. E, pana la urma, si aceeasi inclinatie a consumatorului de a-si cumpara frigider azi, daca are un ban in plus, decat sa-l tina pentru zile negre. asta facut si Tariceanu si ar fi facut si Boc , daca era premier in 2004-2008.
Andra, eu n-am aşteptări de la nimeni. Nici de la partidele care-şi fac agenda unul în funcţie de mişcările celuilalt, nici de la oamenii din administraţie care sunt imunizaţi de la atâtea schimbări, nici de la ONG-uri cu interese mult restrânse faţă de cel naţional, nici de la blogăraşi revoluţionari ca lehmann25. De la presă, nici atât.
I-azi domne! Daca fac "privatzii" greva se darama Romania! Poate e vorba de "privatzii" de la "privata", adica cacastoare. Pe ce lume traitzi? "Privatzii" aia care conteaza pentru tzara sunt Renault, Nokia, Ford, indienii de la Galatzi, frantzuzii cu cimentul, Erste Bank si celelate, OMV si celelalte, marile lantzuri de magazine, marile lantzuri de farmacii, marile companii telefonice si ceilaltzi actori "globali". "Privatzii" cacastoristi din rrrominika – semecherii care ne fura prin munca la negru, drepturi de "autor", PFA-uri si celelalte – n-au decat sa-si inchida tarabele la limta sau sub lege si sa se care din Romania. Punct.
"Societatea civila" adica "noi" e compromisa pin-la oase cu un pupincurism din cele mai dezgustatoare. Si-a pierdut de mult credibilitatea, nu e in stare sa mobilizeze societatea intr-un sens sau altu.
Nu mai departe decit erou nostru tinar si nelinistit, Bleen, vad ca avea framintari din 2008, de ce oare nu a pus aceste intrebari atunci cind a avut o discutie in trei ochi cu presu?
O fi timid, maica!
Deci prima faza ar fi ca aceasta "societate civila", in prezent impartita in doua tabere, sa se adune, poate ca o ocazie ar fi disparitia marului discordiei de pe scena politica. A pune botnita unora sau altora, asa cum se prosedeaza uneori, conform principiului, "esti un prost" eu stiu mai bine, irita spiritele si compromite cauza.
Para
ai vazut tu vreun flash mob pentru Monica macovei, sau pentru justitie – din 2007 si pana azi ?
A ajuns PSD-ul sa faca oamenii sa creada ca reforma justitiei inseamna s'alerge politistii pe cretinii care scoala bebele din somn la bloc, si nimanui nu-i pasa ca reforma justitiei nu mai inseamna nimic
Uita-te bine la ziua de azi si sa te gandesti la ea peste 2 luni.
O sa-ti amintesti despre ea exact atat cat ti-aduci aminte si despre asta:
http://www.gds.ro/print/33115
@Andra
Ghinea face eforturi susţinute inclusiv in domeniile de care spui. Ceilalţi s-au suit pe valul lui, pentru că au fost loviţi direct de data asta.
Daca societatea civila inseamna intelectualii pe care ii stim, cu orgolii si fitze suprarealizte, si ONG-urile cu agende dubioase, nu avem ce discuta despre ea.
@AD: societatea civila sintem noi.
In loc sa tot urlam la politicieni care, astazi, sunt creatiile asistatilor si a celor care au doar revendicari salariale, ar trebui mobilizati cei din sectorul privat, care chiar pot opri sandramaua sa mai mearga. Cei despre care presa nu scoate o vorba, ca si cum nu ar exista.
Societatea civila nu e in stare de asa ceva.
Ce-a facut Ghinea a fost sa calareasca un val – tocmai pt. ca i-a fost pus la picioare, n-a trebuit sa puna osu sa-l creeze el.
Dac-ar fi trebuit sa creeze el un val, atunci ASTA ar fi fost adevarata problema.
Sa calaresti valul si sa-l depui la picioarele PSD si PNL, care te face apoi "vedeta" la televizor – cate valuri din astea n-au fost… ?
Va mai amintiti "valul" creat de patriciu la CNSAS in 2006 ?
"Eroii" acelui val au devenit apoi, si ei, tot vedete de televiziune.
Daca nu era valul nu era nici Ghinea si nici sprijin de la televiziuni.
Altadata, cand au aparut valuri la fel de mari, toate ong-urile au ramas pasive: actiunea lor cadea in favoarea PDL, deci nu ar fi avut vizibilitate la Televizor.
Au existat trilioane de ocazii ca asta din 2005 si pana azi, cand "societatea civila" putea si ar fi trebuit sa reactioneze, dar "valul" de atunci favoriza reforma justitiei, sau sustinerea unior oameni cheie pentru schimbarile de mentalitate din Romania.
Va spun eu ca nu au vrut sa reactioneze, asta o stiu eu personal din experienta mea proprie.
Valul asta e unul usurel, nu are substanta nociva pt. PSD si PNL (justitie sau chestii grele), deci poate fi sustinut in deplina siguranta de PSD si PNL: e suficient de usurel ca sa poata fi depus in uitare de indata ce vine iar PSD la putere.
S-a creat vreun "val" pe timpul lui Tariceanu pentru simplificarea administratiei? Nicidecum.
Dl Iaru scria texte literare sub masa, acum le scrie la televizor, iar cand vine PSD la putere le scrie iar pe sub masa.
In concluzie: nici PDL nu e partid de dreapta, nici asta nu e societate civila.
E numai "zgomot". probabil se pregateste vreun partid nou sau vin alegerile.
Prin constientizarea situatiei actuale, la nivel national, de catre TOATE clasele sociale! Prin asumarea raspunderii si prin adevarata mediatizare a economiei REALE! Lasand populismele, social-stangiste-tampite si sa vorbeasca doar oameni competenti, nu maimutzoi ca Antonescu,Ponta si acei "analisti" idioti, ce din pacate, nu fac decat rau acestei tari. P.S.- Neamtu, e greu sa intelegi ce a vrut sa spuna Bleen sau ai vrut sa fi iar ironic?
Perfect! Singura problema ar fi ca nu cumva sa creada prea multi ca pedeleul ala bun si competent ar fi tesedeul! Sau oteveul …
Prin unirea eforturilor în spatele unor principii şi tăierea orgoliului de revoluţionar.
Prin acţiune. Prin societatea civilă, prin mişcări instituţionalizate (nu flash-mob-uri şi glumiţe), prin asociaţii, prin campanii consecvente şi durabile (nu de PR sau bombe de presă), prin implicarea a mii sau sute de mii de oameni.
Buna ideea. Cum poate fi determinat sistemul privat, cel pe spatele caruia stau de fapt contributiile reale, sa intre in greva si sa forteze politicul sa renunte la naravurile lui?
http://www.youtube.com/watch?v=7-4mUVJxWSQ
Vrea sa spuna ca de 2 ani partidele bat apa in piua.
Oare ce vrea sa spuna acest tinar inflacarat?