Aici puteți sta la taclale și puteți comenta la liber, tot ce vrea suflețelul vostru, pe orice temă posibilă.
Facebook Comments
FAITH, FAMILY, FRIENDS, FREEDOM
Aici puteți sta la taclale și puteți comenta la liber, tot ce vrea suflețelul vostru, pe orice temă posibilă.
Cred
că ar fi mai rău cu Ponta decît ar fi fost cu Năstase. Cred că generaţia
asta tînără de pesedei este mai periculoasă. Dacă ăi bătrîni mai aveau
pretenţii de pseudoburghezie, de oameni fini, rasaţi, educaţi, cam aşa
cum vor să pară toţi la prima generaţie încălţată, ăştia au un tupeu
fantastic, o nesimţire groasă, o – în final – lipsă de educaţie absolut
halucinantă. Dacă primii nu te mai şi scuipau
după ce te cuţitau la buzunare şi-ţi aranjau dinţii ca să-nchizi bine
gura, ăştia îţi spun cu nonşalanţă în faţă, cu un rînjet scrîşnit, de
stăpînii maidanului, că te-au spart pentru că nu ai destul spaţiu pentru
ce vor ei să-ţi dea.
Şi nu-mi spuneţi că UE şi că americanii, şi
c-o fi şi c-o păţi, că poate se mai satură şi oamenii ăia de
supravegheat o gaşcă de periferie pe care ai liniştit-o seara numai ca
să se treazească cu alte idei smintite dimineaţa. În plus, sînt ruşii,
Ucraina, Orientul Mijlociu, altele care chiar ard. Noi putem să ne mai
perpelim şi la foc mic. Oricum, de la noi nu iese nici măcar un fum de
semnalizare.
Later edit: În timpul prim-ministeriatului lui
Năstase am aderat la NATO, în 2003, şi tot atunci s-au încheiat
negocierile pentru aderarea la UE, stabilindu-se ca dată a aderării
efective 1 ianuarie 2007. Îi vedeţi pe actualii guvernanţi, cu Ponta în
frunte, realizînd aşa ceva?
Ca să îți răspund referitor la Ponta, eu nu pot avea încredere în nici un om politic care se afișează în public în tricouri, hanorace, jachete sau alte elemente vestimentare „cauciucate” sau blazonate. Am eu pitulicea asta pe cap și basta.
Dacă nu sunt însemnele vreunui club din care faci parte, a vreunei școli pe care ai absolvit-o, a vreunui brand (personalizat discret) sau a unei campanii pe care vrei să o promovezi, pentru o persoană publică mi se pare că e un gest de profund infantilism. Eu sunt mai tânăr decât Ponta și am trecut de multă vreme de etapa tricourilor „suflate cu Sigmarom” și a stencilurilor decupate cu Puma, Winnetou și Adidas.
da, sînt semne de infantilism, de încercare de a compensa o lipsă sau/şi a se da ceea ce nu este.
Încă una buna din noul cod fiscal, re-aparut prin magie la loc pe site.
La cladirile cu destinatie nerezidentiala, impozit 0,25-1,5% (cat vrea autoritatea locala; oare cat o sa vrea, voi ce ziceti ? LOL) daca ai raport de evaluare sau 2% daca nu ai evaluare.
Dar daca ai sediul de firma declarat acasa, ce te faci? Pe bune, e motiv sa iti inghete maronul la fund. Din „fericire”, daca pot spune asa, deocamdata nu:
„Art. 465. – (1) În cazul clădirilor cu destinaţie mixtă, impozitul se calculează prin însumarea impozitului calculat pentru suprafaţa folosită în scop rezidenţial conform art. 463 cu impozitul determinat pentru suprafaţa folosită în scop nerezidenţial, conform art. 464.
(2) Dacă suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele folosite în scop nerezidenţial nu sunt evidenţiate distinct, impozitul se va calcula conform art. 463, cu excepţia situaţiei în care cheltuielile aferente imobilului sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică, caz în care impozitul pe clădiri se calculează conform prevederilor de la art. 464.”
Da’ sa te fereasca sfantul sa decontezi vreo cheltuiala cu imobilul, ca astia te frig cu impozitul. Hm. Deci, evaziunea pare sa fie in continuare singura solutie rezonabila, ca doar ei ne forteaza.
Loveste insa urat in piata inchirierilor de aprtamente pentru firme. Care firme, logic, sunt mici si foarte mici, ca de aia stau in apartamente. Ia sa vedeti voi cat platesti, daca ai un apartament si-l inchiriezi legal catre o firma:
– 16% impozit pe venit
– 5,5% contributie sanatate
Deci 21,5%, retineti suma, asta e in prezent. Enorm, iti pretind a 5 a parte din suma, fara sa faca nimic, doar pentru ca pot.
De la anul vine si impozit 1,5% (faci evaluare, ca sa platesti mai putin, dar si evaluarea costa cam 1000 lei anual). Sa zicem ca ai un apartament evaluat la 50.000 euro. Impozit 1,5% = 750 euro.
Sa zicem ca tu inchiriezi cu 350 euro pe luna, nu e mult, dar nici putin, e binisor. Pe an, incasezi 4200 euro. 750/4200 = 18%.
21,5+18 = 40%. Ce tare. Statul face practic jumi-juma cu tine dintr-o chirie, de parca e nevasta-ta. Da’ la cumparare, a contribuit si el, statul, cu 40%? Hm…
de asta, interzicerea activităţilor economice în anumite imobile chiar uitasem.
Financiar vorbind, rămînerea mea la Blogary este imposibilă. De patru ani trag în disperare de proiectul ăsta. Nu se mai poate.
Blogary va rămîne online în măsura în care se vor găsi bani pentru plata hostingului.
Pluginul de fundraising costă în jur de 17 euro pe lună. Alte abonamente și licențe pentru aplicații sînt plătite pe o perioadă mai lungă, dar oricum ele erau relevante doar pentru partea de updatate a conținutului.
Conținutul site-ului va consta în preluări de pe În Linie Dreaptă și probabil articole scrise de Ducu Hâncu, dacă și cînd mai trimite.
Nu știu dacă se va ocupa cineva de administrarea comentariilor și conținutului online.
Cîteva precizări: nu scriu politică în timpul liber. Dacă aș scrie, n-ar mai fi timp liber, nu? Timpul liber încerc să mi-l petrec în moduri cît mai gratuit-relaxante, cu familia, cu prietenii,cu jocurile de strategie. Scrisul despre politică nu e un hobby. Jocurile de strategie sînt un hobby, berea cu prietenii e un hobby.
În ciuda a ceea ce se crede, scrierea unui articol (sau chiar mai multe) pe zi și administrarea unui site și a unor conturi de social media, tot ce înseamnă ocuparea unui spațiu public, nu-ți ia 47 de minute pe zi, îți ia 18 ore pe zi. Dacă e să vorbim doar în termeni de timp, nu și de ocupare a creierului, energie și nervi. Faptul că toate astea ajung în spațiul virtual sl al net-ului nu înseamnă că nu sînt făcute de oameni reali, în spațiul real, cu instrumente reale. Asta presupune un spațiu, întteținere, mobilier, chirie, PC sau PC-uri, curemt electric, internet prin cablu, telefonie mobilă cu intermet și alte asemenea. Plus timp. Foarte mult timp. Din păcate, deși oi fi excentric, milionar nu sînt sigur, ca să pot susține toate astea din banii mei.
Îmi pare rau daca se inchide; cred ca abordarea e un pic
gresita in situatia data si singura modalitate de a tine in viata acest proiect ar fi
prin hobby. Renuntarea la orice cheltuiala pe licente de orice (cum 17 euro un plugin de donatii?!! unul free chiar nu ai gasit?!), ai un
singur buton (gratis) de donatie prin paypal, iar singurul cost sa fie
hostingul. Si timpul hobby-stului, atat cat are placere sa aloce.
ai idee cît timp ia numai monitorizarea presei interne şi externe?
De asta spun ca abordarea e putin gresita, in situatia data. Sigur ca e frumos sa ai un serviciu complet, in care unii fac totul, monitorizeaza, gandesc profund, pun de strategii, scriu analize magistrale si elaborate etc.
Dar, in conditiile date, poate supravietui numai prin hobby. Monitorizezi ca orice cetatean, cand te uiti seara la stiri (sau de la munca, daca ai timp de frecat duda 🙂 ) si, cand ai o idee care te arde, bagi un articol. Cum faci alti bloggeri mai mari sau mai mici din domeniul economic, de exemplu.
In rest, stai pe wordpress si pluginuri free, inclusiv comentariile le tii pe Wp nativ, ca nu mai sunt asa de multe ca in trecut. Singurul cost hard sa fie hostingul.
Asta fac, dar nu pe partea de politică, ci pe partea de jocuri de strategie, hobby-ul meu.
cum să nu?! monitorizezi seara, cînd evenimentele s-au consumat de o jumătate de zi, eventual. şi asta numai pe monitorizare, nu mai spun de restul. de conţinut, de exemplu.
nu vorbeşti deloc în cunoştinţă de cauză.
Din vremuri de mult apuse, când făceam și eu pe co-autorul invitat pe un blog cu teme economice, îți spun că e al dracului de greu. Asta dacă blogul e vizibil și vrei să îți iasă o chestie serioasă și nu articole de tabloid.
Mie îmi lua cam două zile de muncă serioasă ca să scriu și să postez un articol, și încă niscai zile dedicate ulterior comentariilor, până scădea interesul postării. Nu amintim decât în treacăt, bineînțeles, de categoria comentatorilor bizoni, care inevitabil îți călcau ograda de parcă era preerie liberă, și cărora trebuia să la acorzi atenția cuvenită, unde numai hobby nu era.
M-a ținut câteva luni stamina, apoi, vorba aia, „s-a uscat și a căzut”.
@tzatzi_ki:disqus, uite, asta spuneam privind cunoştinţa de cauză. din interior se ştiu şi se văd altfel lucrurile.
Uite cum facem. Vii tu în locul meu și-ți aloci timpul liber? Pentru mine nu e un hobby, am alte hobby-uri.
Am inteles ca ti-a ajuns de atatia ani de hobby, nu te critic, ar fi anormal sa pretindem ca ni se cuvine; a fost foarte bun ce am primit pana acum si eu imi exprim multumirea deschis. Imi pare insa rau sa dispara acest portal, de aceea am scris.
Ce ani de hobby? Nu a fost hobby.
De patru ani încoace e activitate full time.
Eu multumesc de invitatia la scris, insa talentul meu literar se limiteaza la ce vezi in comentarii si nici nu ma cheama Petrescu, sa cred ca pot sa indeplinesc orice pozitie, fara nicio calificare sau experienta in domeniu.
Rolul meu e de suporter, da-mi o tema si imi vin idei de comentarii pe tema respectiva.
Ce tragedie profundă trăiesc și intelectualii ăștia. Ca să fii deștept și cultivat și educat și rafinat și atoate-cuprinzător trebuie să faci sacrificii. Imense. Și trebuie să fii singur și neînțeles. Departe, în turnul tău de fildeș, izolat de lume și de mizeria umanității. Și trebuie să îi privești pe toți (mai puțin pe cei din turnurile învecinate) de sus, indiferent cât de dureros poate fi acest lucru pentru tine. Trufia este un păcat, dar, dacă vrei să fii intelectual, aceasta este crucea pe care trebuie să o porți. Uite, de asta suntem noi, mulțimea, doar piele, iar acești intelectuali aleși sunt țesut spongios pur.
De la AMP citire: “(…) am simpatie pentru Ioana Petrescu, că știu prea bine lumea românească în care mereu trebuie să te faci iertat că ești mai educat decît alții, că aparții unui gen defavorizat și că nu mergi la băut (sau nu faci lucruri chiar mai intime) cum se obișnuiește.”
De asta nu o să ajung eu niciodată nici să ating eșarfa doamnei Mungiu, nici să cuprind tainele școlii economice de Harvard: că ies la băut și, din când în când, fac și chestii mai intime.
Deci educatia e egala cu o diploma, dupa aceea, in realitate, poti sa te dovedesti oricat de neghiob(-oaba)? Cine se baga sa ne luam o imprimanta offset performanta, sa vindem diplome frumos colorate?
Nu se punea problema sa se scuze cineva ca e mai educat(-ata), ci sa se scuze si chiar sa se justifice cum de nu poate lega nici doua idei.
Nu mă porni cu diplomele și certificările, te rog! Lucrez într-un domeniu în care hârtiile cartonate și înseriate sunt la mare preț; se aleargă mai ales după cele emise de entități private. Nu am apucat să iau în astăseară pastilele de tensiune, așa că aș evita o discuție cu potențiale efecte neplăcute. Sunt încă tânăr 🙂
Mie don’șoara ministresă îmi stârnește puțin compasiunea, că a picat la mijloc. Cum o fi să îți ceară dușmanul, în fața camerelor, probe pentru chestiile pe care le susții, tu să le ai la îndemână (bune, proaste, cum or fi fost ele în sinteză, în mapa aia A4, pe care o tot frecai în mână și o ridicai și o puneai pe masă), iar șeful de lângă tine să nu te lase să le prezinți, fiindcă nu vrea și pace, că el e bărbat și nu-și pleacă fruntea? Chiar dacă te uiți la el de câteva ori, cu ochi blajini și rugători. Cred că e al naibii de frustrant. Mai ales că nu e din categoria „take one for your team”. Nimeni nu a avut de câștigat din chestia asta decât orgoliul lui Ponta. Ponta a vrut să arate că nu îi dă raportul lui Băsescu. Cred că la asta s-a rezumat totul. Că finalul lasă o impresie apăsătoare că nu suntem guvernați, e o altă chestiune.
Confirm pe surse. Ea știa despre ce e vorba. I se spusese clar din minister. Dar a preferat să se facă preș pentru șeful ei.
Totuși, cum o fi să te pogori din ceruri, de la Harvard, unde te pupa lumea-n dos și te sorbeau auditorii din priviri pe la tot felul de conferințe, să ajungi ministru într-un guvern european, să îți vezi de treabă cum știi tu mai bine, și să fii pus să faci acest sacrificiu: să ți-o iei ca o bărbată, Zoițico, pentru țară, pentru guvern, pentru internaționala socialistă și keynesianism!
Apoi, să ajungi acasă, plină de adrenalină după aventură, după ce te-a tăvălit prin noroi barbarul ăla, și ai strâns din dinți când îți făcea toate cele, să te uiți la înregistrări, și să îți dai seama că ți-ai luat-o doar pentru că șefu’ are probleme cu dimensiunile și, ca să ascundă asta, trebuie să arate lumii altceva?
Fiica CI-istului de la Cernavodă.
Cine? Adică cine e CI-stul de la Cernavodă și, mai ales, cine-i fiică-sa?
Oricum, videoclipul este delicios, e mai tare decit plimbarea lui CtrlV & co pe Gangele de Teleorman. Cucoana ar trebui sa-si dea demisia. Daca vrea sa mai salveze din aparente. Cit despre Ponta? Deci sobolanul asta va fi Presedinte?!? Wow 🙂 Mai bine explodeaza o centrala nucleara, macar o sa se spuna ca a murit Romania, saraca, n-a avut zile. Iesim martiri. Asa? O sa se spuna ca Romania a murit de proasta, ca a persistat in a alege cei mai idioti lideri.
M-am uitat la inregistrarile intalnirii de la Cotroceni. In principiu, ambele parti au vorbit muuuult prea teoretic. Se putea mai aplicat si era simplu, banal, pe discutia de acolo.
Ministreasa sustine ca deficitul se va compensa din cresterea locurilor de munca „la alb”. Sa ne jucam:
Salariul mediu brut pe economie (anul acesta) = 2298 lei.
Calculam contributiile la CAS:
– contributie salariat (10,5% * 2298) = 241
– contributie angajator (15,8% * 2298) = 363
– TOTAL contributii CAS la salariul mediu (in forma propusa de lege) = 604.
Basescu vorbeste de un deficit de 11 miliarde de acoperit. Nu am date, sa presupunem ca e corect:
11.000.000.000 / 604 = 18.211.920 noi locuri de munca necesare. Cat populatia Romaniei.
Pe logica lor, nu veniti cu chestii cum ca reducerea de taxe e buna. Da, e buna, cand e facuta de dreptaci. Cand e facuta de stangisti, e doar preludiul pentru cresteri din alta parte, ca ei nu au auzit sa isi reduca „amprenta de carbon” a statului (ca sa vorbim in termeni de-ai lor).
1. Era vorba de amortizarea scăderii CAS-ului, nu a deficitului.
2. Deficitul e de 3 miliarde de euro și vine din vremuri imemoriale, de pe timpul lui Băsescu și Tăriceanu. Din 2008 încoace e acoperit cu transferuri de la bugetul de stat. Tăriceanu, Boc, MRU și Ponta nu au avut pînă acum vreo intenție cu deficitul ăsta.
3, Eliminarea deficitului ar presupune creșterea CAS-ului cu cca 30%. Sau scăderea cheltuielilor bugetului de asigurări sociale cu 30%.
Nu am găsit lucruri teoretice în discursul lui Traian Băsescu. Ar fi fost o construcție teoretică dacă ar fi întrebat, pentru argumentație care sunt, ceteris paribus, efectele scăderii CAS? Dar, grija președintelui nu a fost asta, ci: de unde va avea Mărețul Stat bani de cheltuit? Și asta fiindcă reprezentanții guvernului și-au mutat dosul la consultări punând semnul de egalitate între o construcție teoretică și realitate: scădem contribuțiile, dar lăsăm toate celelalte cheltuieli neschimbate. Nu facem asta ca să construim un scenariu de lucru și să vedem care sunt, teoretic, efectele măsurii, ci chiar asta vrem să facem în realitate. Implementăm scăderea, păstrăm toate celelalte cheltuieli și vedem noi după aceea ce se întâmplă și de unde facem rost de bani.
Din păcate, nu are de-a face cu dreapta și cu stânga. După cum arată scena politică românească, eticheta de dreapta pe Traian Băsescu este ca și eticheta Bifidus pe Danone. Toate celelalte iaurturi au lactobacili, doar că ei au fost mai iuți și s-au ștampilat pe frunte cu asta. Traian Băsescu nu se împotrivește creșterii taxelor și a bazei de impozitare și este de acord cu păstrarea unui rol semnificativ al Statului în societate (chiar se împotrivește scăderii acestui rol). În aceste condiții, nu văd de unde ar putea veni o relaxare fiscală reală. De la PSD&Co, nu. De la Opoziție, nici atât. Din prostiile cu buna guvernanță, sau reducerea evaziunii fiscale ori a zonei negre și gri a pieței muncii? Hai să fim serioși. Cu banii publici nu există bună guvernanță, iar evaziunea fiscală e un act antisocial doar fiindcă Statul l-a decretat ca atare. Adică vom colecta în continuare cu poliția. De când naiba a devenit un gest antisocial să îți pui mâna pe capacul buzunarului, ca să te asiguri că găinarul care te înghesuie în autobuz îți fură cât mai puțini bani?