La campionatele mondiale la care s-au întîlnit Argentina cu Belgia și Germania cu Franța, adică în 1982 și 1986, Germania a ajuns în finală și a pierdut. Anul ăsta e foarte probabil să avem în sferturi Germania-Franța și Argentina-Belgia.
Apropo de Germania. Între 1966 și 1990, Germania a lipsit din finală doar în 1970 și 1978. A fost prezentă în toate finalele din Europa (1974, 1982, 1990). A avut trei finale consecutive, în 1982, 1986 și 1990. După al doilea război mondial, Germania a fost prezentă în cinci din opt finale pe teritoriu european (Elveția 1954 – cu Ungaria, Germania 1974 – cu Olanda, Spania 1982 – cu Italia, Italia 1990 – cu Argentina). A lipsit în Suedia 1958 (Brazilia – Suedia), în Franța 1998 (Franța – Brazilia) și în Germania 2006 (Italia – Franța). În finalele din Europa în care nu au jucat nemții, a jucat ori Franța, ori Brazilia, ori ambele.
Toate mondialele de pe teritoriu american au fost cîștigate de sud americani. 1930 – Uruguay (în Uruguay), 1950 – Uruguay (în Brazilia), 1962 – Brazilia (în Chile), 1970 – Brazilia (în Mexic), 1978 – Argentina (în Argentina), 1986 – Argentina (în Mexic), 1994 – Brazilia (în Statele Unite).
Singura națională care a cîștigat în deplasare în duelul Europa – America a fost Brazilia în 1958, în Suedia (cu Pele, Garincha, Didi).
Pe teren neutru e scor egal. Brazilia a cîștigat în Japonia/Coreea iar Spania a cîștigat în Africa de Sud.
Dacă se păstrează tradiția, campioana mondială de anul ăsta va fi sud americană.
O victorie a Argentinei sau Uruguay-ului pe teritoriu brazilian va fi considerată o tragedie națională, politică și economică. Dacă sînt scoși, brazilienii ori fac revoluție, fură cupa și împușcă oficialii și celelalte echipe pe stadion, ca chinezii și Vadim, ori fac tot posibilul să cîștige olandezii, germanii sau francezii.
Cred că pe lista marcatorilor Braziliei vom găsi și arbitri, și gherile marxiste, și pe Blatter (nume predestinat, adică un blat la comparativ – bine că nu-l cheamă Blattest). Cred că organizatorii vor face tot posibilul să scoată Argentina înainte de finală, cel mai probabil în semifinala cu Olanda, cînd autocarul Argentinei va fi arestat pentru viteză excesivă într-un blocaj din trafic. După două ore, jucătorii vor fi eliberați, mai puțin Messi care va fi reținut pînă după meci pentru niște verificări în pașaport și la apa de la genunchi. Olanda bate cu un gol al lui Van Persie marcat în minutul 97, în fața unei Argentine cu 3 eliminați și un băgat în spital. Arbitrul va fi britanic din Falkland supervizat de un brazilian. Chiar în timpul fluierului final, la 1-0 pentru Olanda, opt olandezi vor primi simultan galbene și roșii și vor fi suspendați pentru finala cu Brazilia. Finala se va juca între Brazilia și o selecționată a jurnaliștilor sportivi malaezieni și va fi comentată pentru întreaga planetă de comentatori TVR, ca să stingă lumea televizoarele din minutul 4 și să nu vază cele șase goluri din penalty și ofsaid. Olanda nu va ajunge la meci. Va primi o broșură cu greșeli de tipar exact pe rîndul cu data, locul și ora meciului și se va prezenta a doua zi la granița cu Columbia, în timpul unui schimb de droguri și dolari. Vor fi arestată întreaga delegație și trimisă în Olanda, împreună cu cartelul de la Medellin. În Olanda toată lumea va fi eliberată iar columbienii vor deveni un fel de mega image al Olandei sau pakistanezi ai Londrei.