Toate analizele spun foarte limpede că urmează un dezastru: taxe mărite, evaziune crescută, afaceri delocalizate în Ungaria și Polonia. Va urma o perioadă de depresie economică accentuată și, paradoxal doar pentru Crin și Ponta, încasări la buget mai mici. În final, cu tot cu taxele mărite e foarte probabil ca într-un an să nu putem plăti pensiile și salariile bugetarilor. Incapacitatea de plată și falimentul statului devin inevitabile.
Nu discut decizia Curții. E important de reținut că PNL și PSD au contestat legile. Vosganian, Antonescu și Crin au învins. Emil Boc ar trebui să-și dea demisia iar Băsescu ar trebui să desemneze un premier de la PSD sau PNL. Ei au cerut stat social, ei să-l guverneze. Dacă nu vor, să facem anticipate. Să cîștige PSD, cu majoritatea poporului bucuros că are bani, și să administreze ei dezastrul care va urma. Băsescu nu poate continua, în numele interesului național, să prelungească agonia. Buba trebuie să se spargă.
Cu ocazia asta se va lămuri și reforma din PDL, odată ce bătaia pe banii guvernamentali nu va mai fi o miză pentru a ajunge la conducerea partidului.
PS: Citesc acum cum idioții care urlau de grija poporului acuză acum Guvernul că a pus în pericol stabilitatea economică. Nu e nimic de spus. Să-i lăsăm să guverneze.
PS2: Acum se va lămuri și chestiunea ideologiei. Un partid de dreapta, cum pretinde a fi PDL, nu poate fi forțat să guverneze cu legi de stînga. Invocarea interesului național într-o astfel de situație nu e decît o ipocrizie care să justifice lăcomia pentru contractele de stat. Dacă tu ești de dreapta și ți se impun legi de stînga, te duci acasă. Aud despre mărirea TVA și a cotei unice și sînt convins că dacă PDL e partidul care va lua aceste decizii, nu va trece de 15% în 2012. Pentru că nimeni din electoratul cu simpatii de dreapta nu va mai vota cu ei. Iar o majoritate masivă de stînga în 2012 e cu mult mai rea decît pierderea puterii acum.
Ei au cerut stat social, ei să-l guverneze
Facebook Comments
Domnule Cojocariu, e usor de spus "tu ai murdarit, tu sa cureti".
Totusi, in lumea reala, cat de des se intampla asta?
guvernarea a ajuns, în acest moment, la mîna udmr-ului. practic, presupusa majoritatea a lui băsescu în ccr stă în votul unui om. nu contează ce scrie în constituţie, contează ce vrea omul respectiv. adică udmr-ul. pînă cînd negocierea politică nu se transformă în şantaj, tot e bine. dar nu avem nici o garanţie că se va întîmpla asta. deja nu discutăm nici de constituţia lui iliescu sau năstase, nici de stat social, ci numai de politica dîmboviţeană. sînt curios unde se va ajunge. nu prea mai cred în ruptul pisicii.
Asa ar fi drept sa li se intimple PSD si PNL. Sa simta pe propria piele (daca n-ar fi de brontozaur) ce inseamna demagogia desantata si lipsa ratiunii. N-ar fi drept insa pentru cei care au dus si duc inca in spate caruta economiei si a democratiei asa schioapa cum e ea in Romania.
Ar putea sa-si dea demisia, dar nu inainte de a adopta o noua lege a pensiilor:
– pensia minima 35000 RON
– punct de pensie 70000 RON
– stagiu minim de cotizare 6 luni
– varsta minima de pensionare 18 ani si 6 luni
Abia apoi as vrea sa-i vad pe adeptii statului social cum isi demonstreaza "incapacitatea" de a plati aceste pensii "constitutionale". Poate vin cu bani de acasa, ca statul social cu cheltuiala se tine.