foto: Bush-Tatăl. Vine? Nu vine?
Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.
[divider]
21:41 – Zbigniew Brzezinski: „Dacă Vestul priveşte pasiv cum Ucraina este strivită, atunci libertatea din România, Polonia şi ţările baltice este ameninţată”
[divider]
ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)
ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)
[divider]
Facebook Comments
:))))
Da
Vocea Rusiei, fostă fană Antena 3, actuală fană Crin Antonescu. Cronica unui linşaj de presă eşuat – Vocea Rusiei http://ow.ly/3hNLiq
Sa te laude Vocea Rusiei e ca si cind ar veni asa, o mina, si ti-ar taia o treime din voturi.
Sieg Hail
Filmmaker Creates Beautiful Tribute to Philip Seymour Hoffman http://ow.ly/uhl04
În sfîrșit, Predoiu ia atitudine față de atacul militar al Rusiei împotriva unui stat vecin al României.
Cătălin Predoiu
Salut alegerea domnului Răzvan Burleanu in functia de Presedinte al Federatiei Romane de Fotbal. Ii voi sprijini proiectul de relansare a fotbalului românesc. Bravo! Iata ca se poate!
ПРО ТВ gîndește pentru tine!
Din program:
„Las” жаркий
Путин талант
Голос России
A înviat Livache pe România TV sau e unul care seamănă cu el?
Am şi io o nelămurire de neconstituţionalitate. Deşi sunt daltonist cu acte şi, deşi, în plus, nu mă pricep la detalii, dacă nu vii cu o oală pe cap, totul mi se pare în regulă, de data asta, am văzut şi eu că fata de la Harvard avea o rochie, poate fustă, ce-o fi, roşie, cred că roşie. O fi bine? O fi rău? O fi constituţional?
Cica Gazprom ar fi interesata sa preia operatiunile CME din RO (grupul PRO) si BG. http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-16739107-vanzarile-dorite-compania-mama-pro-informatii-neoficiale-gazprom-parte-interesata-indirect-incercarile-preluare-pachet-operatiunilor-cme-din-romania-bulgaria-spune-cme-documente-oficiale.htm
Excelent.
Cred că Ponta și Băsescu au fosf chemați la ordine de americani. “Nene, rușii au luat-o razna, Antonescu a clacat psihic, fițo cuminți!”
Foarte bun discursul lui Băsescu de la depunerea jurămîntului de către noii miniștri, inclusiv referirea la UDMR. Rațional și responsabil.
Basescu, la investirea Guvernului Ponta 3: Salut revenirea UDMR, vechi aliati de nadejde (ziare.com)
Garry Kasparov
@Kasparov63
How much Russian oligarch
money is the UK Prime Minister’s promise worth, Mr. Cameron? The exact
price, and in pounds, euros, or rubles?
În conferința de presă Băsescu s-a scăpat și a făcut-o pe Udrea lider PMP deși cu două zile înainte zisese că e simplu membru, doar că iese mai mult în evidență că e blondă. Aptopo, pe Tomac l-au deportat, i-au pus cianură în laptele cu cacauă și l-au îngropat în fundul curții, ce i-au făcut?
I-o fi căzut propteaua de-l ţinea în geam.
Se referea la aia din PMP si PDL din Parlament.
nu pot sterge, mi-am adus aminte ca si bietul Tomac e in Parlament.
La mesaj, in dreapta sus, gasesti un minus „-” si o sageata in jos.
Apasa pe sageata aia.
La mesaj, în dreapta, găsești un minus. E, ăla e Tomac.
Tomac, președintele PMP, e parlamentar.
Cea mai mare problemă la renunțatul de fumat e că te simți ca o gravidă cu pofte, chiar și la trei ani după ce te-ai lăsat. Bine, eu mă simt și estetic ca o gravidă. Descoperi mirosuri, gusturi, arome, dulciuri, fructe, sucuri, plăceri gastronomice nebănuite și ai încerca de toate. Ai mînca tot hypermarketul, și d-aia, și d-aia, dar aia cum o fi, miam miam. Cînd fumam, mîncarea era o chestie enervantă și boring dintre două țigări și la care aș fi renunțat cu mare plăcere dacă nu era vitală. Nu sesizam mirosuri, arome, gusturi, nu aveam curiozități și pofte. Aș fi mîncat și nisip, dacă ees comestibil. Acum aș mînca, acum, în momentul ăsta, cînd scriu, un tort de ciocolată de opt kile.
Pfuai! Să vezi cum este după ce-l mănânci. Sinistru. Diabet. Alergat prin parc, gânduri negre.
Bine c-ai zis, renunţ şi la gîndul de-a renunţa la fumat.
Ioana Petrescu este nascuta la Cornu, PH.
Ouată, vrei să zici.
Cind zice ca a plecat in SUA? acum 13-14 ani?
Numa’ bine, zic eu 😉
Sa se lege, sa nu se lege…
Presedintele Rusiei Vladimir Putin a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2014, iar conflictul actual din Ucraina ar putea de asemenea figura pe agenda comitetului Nobel, relateaza Reuters, fiind vorba de o lista preliminara.
Promit să fiu mult mai atentă la ce scriu. 🙂
Florina Neghină
Eu vreau să mai ştiu un singur lucru: cînd primesc Putin şi Ianukovici premiul Nobel pentru pace.Like · · Share · March 1 at 3:11pm near Bucharest ·
https://www.facebook.com/florina.neghina/posts/617815601622449?stream_ref=10
Deci, ca să intri cel puţin pe lista preliminară, trebuie să bagi spaima în vecini, să încurajezi regiunile separatiste şi să invadezi cu soldaţi anonimi alte ţări. Uite, de-aia nu se califică Traian Băsescu, dar nici ducele de Luxemburg, nici măcar pentru această lista preliminară.
Ce imbecil sinistru! Spînzură-te, bă, boule! “Azi am plans in bratele fiului meu” | Iubeste-te! http://ow.ly/3hNolj
Ce vină o avea copilul că s-a născut dintr-un instabil psihic și isteric plecat cu mintea pe cîmpii?
În Parenthood, un film veeechi, de prin ’89 parcă, are Keanu Reeves o replică, aprox: pentru carnet de conducere îţi trebuie o grămadă de acte, dar copii pot face toţi nebunii.
De ce strigi?! daca era omul beat, aud?!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=685741234822809&set=a.148624055201199.31636.100001608164341&type=1&theater
Mihai Politeanu
2 minutes ago
Am citit azi în Adevărul, parcă, o știre fabuloasă despre doi administratori de bloc, unul fake, acuzat de delapidare, celălalt în regulă. De ani de zile oamenii din bloc, care știu exact ce se întâmplă, plătesc întreținerea fie unuia, fie celuilalt.
În mod firesc, a apărut întrebarea „De ce continuă oamenii să dea bani unui escroc, deși știu că sunt furați?”. Un cetățean al blocului răspunde: „Pentru că e întreținerea mai mică la el.”
E veche, de vreo 2 ani
Pe B1 s-a dat liber la isteria naționalistă a opoziției (presupun că politicienii de acolo sînt în opoziție).
Dacă opoziția vrea să folosească retorica antimaghiară ca să dea jos guvernul Ponta, are o problemă: și ea are nevoie de UDMR ptr majoritate
„Va rugam frumos, daca vreti si daca puteti si daca aveti posibilitatea sa ne ajutati si pe noi cu un vot; sintem 7% acasa, iar mama si tata nu voteaza.”
Deci marile puteri se intalnesc si discuta cum sa i-o traga lu’ Putin iar Romania nu zice nimic de anexarea Basarabiei de catre Rusia in 1939?!? Oare chiar asa de eunuci si boi putem fi?!?
Asta ar fi momentul perfect sa le aducem aminte: „Alo! Razboiul inca nu s-a terminat pentru noi, romanii. Pactul Ribbentrop-Molotov inca nu s-a anulat complet, anexa aia blestemata cu Basarabia e inca in efect.”
Am vazut o remarca super a unui basarabean, bag sama ca e valabila pentru tot romanul de fapt:
„Noi, moldovenii, suntem, aşa cum ne arată şi stema, ca nişte boi, nu ştim să ne conducem, ne trebuie cineva să ne dea în drum”
Ar fi sinucidere politică. Exact asta trebuie să facem, să cerem teritorii de la ucrainieni și noi, nu numai rușii.
Remarca rămîne.
şi m-am gîndit instant la moldovenii din partea vestică a Prutului.
Politic sintem sinucisi oricum. Despre „să cerem teritorii de la ucrainieni și noi” – pai RM nu e independenta?
Plus, Vestului s-ar putea sa le placa ideea.
RM nu poate cere teritorii fiindcă nu exista în 1939. Iar revizionismul e o dovadă de extremism și iresponsabilitate care creează precedente periculoase. Așa și Ungaria piate cere Ardealul.
N-ar fi vorba de cerut teritorii, e doar unire si extinderea UE de fapt. Ok si unirea RFG cu RDG n-a fost revizionism?
România și Moldova au recunoscut granițele Ucrainei, discuția e încheiată și e nine să rămînă așa. Moldova să zică mersi că a fost băgată în seamă de UE și US. La prima istericslă naționalistă va fi scuipată afară, și pe bună dreptate.
Cel mai bine ar fi dacă, cu această ocazie, s-ar putea rezolva problema transnistreană. Nici nu se poate o ocazie mai bună. Ostilzând Ucraina, Putin a izolat Transnistria. Practic, Transnistria era deja cea mai izolată regiune separatistă iar acum este şi mai izolată. La enclava Kaliningrad, bine asta nu e o regiune separatistă, Rusia are acces pe apă. La restul regiunilor separatiste, Rusia are acces sau direct sau pe apă. Toate, în afară de Transnistria, sunt direct accesibile. Or, nu ştiu cum va face Putin să trimită trupe în Transnistria acum, ca să apere soldaţii ruşi şi etnicii ruşi care se află acolo. Interesul lui e să controleze în continuare Ucraina, dar deja a mers prea departe. Ce a făcut acum e punctul de non-retur. Or, asta e şansa R. Moldova şi implicit a României.
Schema de şantaj era simplă: cu ajutorul Transnistriei (dar şi al Găgăuziei), Rusia şantaja R. Moldova şi cu ajutorul R. Moldova, Rusia şantaja România. În acest din urmă caz, nu prea i-a reuşit, dar înceacă mereu cu „moldovenismul”. Moldovenismul neagă existenţa României ca stat.
Oricât ar părea de „nepotrivit”, ăsta e unul dintre cele mai bune prilejuri pentru a scăpa de „problema transnistreană”. Primul lucru care ar trebui făcut, dar nu acum, ar fi denunţarea formatului de negociere 5+2. Rusia trebuie exclusă din acest format.
Nu mă pricep, dar, la limită, şi dacă nu se lăsa cu victime, chiar şi o soluţie militară s-ar putea aplica. Având în vedere geografia Transnistriei, cred că ar putea fi cucerită într-o noapte. În acest scenariu fantezist, Moldova ar trebui să colaboreze cu Ucraina şi România şi să fie susţinută de NATO. Dar, e un scenariu fantezist, nu se poate. „Pacificatorii” ruşi sunt foarte agresivi şi vor trage. Nu de mult, au tras într-un tânăr molodovean care nu a oprit la barieră. Problema Moldovei e că s-a declarat prin constituţie neutră din punct de vedere militar. Mai bine şi-ar fi delegat apărarea SUA, aşa cum a făcut Costa Rica.
A, încă ceva, R, Moldova are încă dispute de frontieră cu Ucraina. În fine, din câte ştiam, pe anumite porţiuni, hotarul nu este încă bine stabilit. Au mai făcut şi ceva schimb de terenuri, pentru ca R. Moldova să aibă ieşire la Dunăre, la Giurgiuleşti. Ucraina le-a dat la Dunăre, ca să vezi, ca şi cum dădeau de la ei, iar moldovenii le-au dat prin altă parte, pe unde ucrainienii voia să construiască o autostradă, ceva, pe la Palanca. Asta arată şi faptul că aceste frontiere, foste frontiere administrative, nu sunt atât de „sfinte” ca în Europa.
Băsescu: “Depunerea mandatului lui Ponta nu ar fi constituțională. Nu este în discuție mamdatul premierului.”
Sindicaliști de la Dacia îl înjură pe Bâsescu deși guvernul Ponta e cel care a renunțat la proiectul Pitești-Sibiu. Astea sînt sindicatele.
Da, da, știu. În plus, am găsit Rue de deux eglises, ca să fac față.
Va anunța că semnează decretele de numire a miniștrilor. Așa se zvonește.
Trebuia să spui mai repede, dădeam pomelnic, nu acatist.
:))))))))))
http://images4.fanpop.com/image/photos/19700000/rofl-random-19762755-750-600.jpg
Orientează-te mai bine către catedrale, e de lucru serios, am impresia.
Aţi văzut, fraţilor, cum am început să-i bulesc prin nepăsare? Primul s-a dus pe tobogan Antonescu.
Ponta a fost mai tare ca Gâdea
nu zice rău deloc și mai citii și altă obs pertinentă, cum a jucat bietul Crin cartea johannis prea devreme și cum nu i-a ieșit blitzkriegul.
Fost consilier prezidențial.
Săracu’ Obama.
S-a supărat Tăpălagă pe Bodu. Dosarul Transferurilor s-a născut cînd au citit niște procurori Gazeta Sporturilor, nu cînd a citit-o Bodu. Să li se ceară dovada, să aducă ziarul, Să vedem al cui arată mai citit, mai ferfenițat și mai murdar de cafea.
Lucrurile sînt clare.
Mandatul încetează doar în aceste cazuri, nu și în cazul schimbării compoziției majorității. Strict în aceste cazuri, specificate clar de Constituție. Atîta timp cît mandatul guvernului nu a încetat cererea de redesemnare sau reînvestire e absurdă.
Încetarea mandatului
ARTICOLUL 110
(1) Guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor parlamentare generale.
(2) Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, ori este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile mai mult de 45 de zile.
(3) În situaţiile prevăzute în alineatul (2) sunt aplicabile prevederile articolului 103.
(4) Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.
Guvernul își poate angaja răspunderea, nu este obligat. Este un drept al guvernului, nu o obligație.
Angajarea răspunderii Guvernului
ARTICOLUL 114
(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.
(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.
Schimbarea de structură nu afectează legitimitatea și nici mandatul, ci doar necesită aprobarea Parlamentului. Constituția nu ar specifica acest lucru aici, dacă ar considera schimbarea structurii sau a compoziției motiv de pierdere a legitimității sau a mandatului. Or, Constituția spune clar că schimbarea structurii sau a compoziției trebuie aprobată de Parlament, nu că guvernul își încetează mandatul.
Numirea Guvernului
ARTICOLUL 85
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.
Mars de sustinere pentru Ucraina
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16736005-mars-sustinere-pentru-ucraina-anuntat-pentru-miercuri-bucuresti.htm
Poate ne mai tine si pe noi Blogary la curent, uite ce am gasit eu pe yahoo cand am verificat mailul
http://finance.yahoo.com/news/democrats-getting-destroyed-key-senate-142414525.html
Verifică-l mai des.
„Obamacare remains deeply unpopular with the public. Only 38% approve of how Obama is implementing the federal health-care law, while 57% disapprove.”
De-aici se i trage totul. Nici macar Democratii, chiar din cei care au lucrat la lege, nu-s de acord cu ce a iesit.
Ce-are Ponta de nu-și asumă, la 60%? E chiar atât de bolnăvior?
Ambitie.
Nu înțeleg, dacă-și asumă tb să-l numească Băse iar? Răspunsul este: Nu. Dacă nu-și asumă și CCR zice ca el, iar – nu, dar dacă zice ca Băse, da.
De ce să-și asume? Pac, îi vine unuia o idee, și gata, trebuie să se execute un guvern și o majoritate? Mîine îi vine altuia altă idee creață, trebuie s-o pună și p-aia în aplicare, ca să stea nebunul liniștit?
Ce-au inteles astia: http://www.huffingtonpost.com/2014/03/04/obamacare-january-bea_n_4892267.html?ncid=txtlnkusaolp00000592
din asta: http://blogs.wsj.com/economics/2014/03/03/obamacare-effects-account-for-most-of-income-spending-increases/
Eu am inteles ca e un fel de haiducie: „Also worth noting: The payments are categorized as “transfer receipts.” That is, the money is transferred from one household to another via government taxes.”
Asta cu programul de guvernare a devenit la fel de obositoare ca si aia cu listele.
Eu presimt că ai noștri mănîncă bătaie cu 9-0 la CCR. Eu știu că ei vor să desemneze Băsescu alt premier, dar pur și simplu n-o poți faace dacă n-a căzut guvernul. USL există de jure, votul în Parlament e secret, deci nu știm care e majoritatea care a votat guvernul. Avem doar declarațiile lui Antobescu și altor liberali că nu msi sprijină guvernul, așa cum av declarațiile altor liberali că-l sprijină. USL există, majoritate există (la vot, nu doar din gură). Programul de guvermare nu are valoare contractuală, niciun guvern nu e obligat să-l respecte. Discuția despre protociale secrete cu UDMR-ul nu-și are rostul. Iar mandatul nu e imperativ. Ce zic ai noștri e că după ce liberalii au ieșit fin guvern iar Antonescu a dat declaratții belicoase, Ponta nu mai are legitimitate și trebuie săși depună mandatul și Băsescu să desemnezre alt premier. Majoritatea se schimbă cînd cade guvernul la vot. În Constituție spune clar ce se întîmplă cînd se schimbă compoziția politică a guvernului (și a majorității): noua comppzițe trebuie să treacă prin Parlament. Asta înseamnă că Constituția nu condideră guvernul ilegitim. Dacă l-ar condidera, dacă schimbarea compoziției guvernului af fi motiv de ilegitimitate, așa cum susțin ai noștri, Constituția ar considera guvetnul demis.
Problema este ca, daca Bleen are dreptate, se pot naste situatii de un absurd absolut! De exemplu, un prim-ministru sa schimbe complet componenta guvernului, inclusiv d.p.d.v. al partidelor care il compun, chiar prim-ministrul sa treaca la alt partid si noi sa ne uitam ca boii la poarta noua! Mai mult, neschimband structura si declarand ca pastrezi programul, nu mai esti nevoit nici macar sa mergi in parlament!!!
Păi dacă nu schimbi structura, de ce să mai mergi la Parlament? Programul e o declarație de intenție, niciun guvern nu a respectat programul de guvernare. Guvernul merge la Parlament cînd schimbă programul. Știi cînd? Cînd își trece legile, fiindcă alea sînt, practic, concret, programul de guvernare. Atunci cere votul pe program.
Asa scria si Funeriu pe Facebook. 9-0. Da’ n-a precizat echipa cistigatoare.
Problema e că baroni de-alor noștri au sperat că ai noștri vin la guvernare împreună cu PNL. Și nu vin. Și oamenii au gînduri de plecare în PSD. D-aia trebuie ținut subiectul, să le dea speranțe, să-i amîne și să fie convinși cît ține amînarea să nu plece.
Mai ales că ai noștri uită că am avut un premier care n-a plecat deși guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152868989320639&set=a.183378495638.165342.538965638&type=1&theater
Singura telenovelă pe care am urmărit-o, prin 1991-1992. Erau două surori gemene, dintre care una moartă. Pe aia vie o chema Ximena. Nu mai țin minte acțiunea, dar era o telenovelă mai gen contemporan-business, cu intrigi de afaceri, conspirații, amor, corazon, nu cu săraci și bogați și alte comunisme. Nici nu cred că apărea vreun sărac în ea. Făceau businessuri, hostile take overe, temtative de crimă, lovituri de teatru, se înșelau, despărțeau, împăcau etc. Nu vedeai o sclavă, un sărac violat, nimic.
http://youtu.be/vMU8XmSTWvE
http://youtu.be/zk_VszbZa_s
My boyfriend is in trouble once again:
Got in a fight, got drunk on something nasty
I’ve had enough and I chased him away
And now I want a man like Putin
One like Putin, full of strength
One like Putin, who won’t be a drunk
One like Putin, who wouldn’t hurt me
One like Putin, who won’t run away!
I’ve seen him on the news last night
He was telling us that the world has come to crossroads
With one like him, it’s easy to be home and out
And now I want a man like Putin
One like Putin, full of strength
One like Putin, who won’t be a drunk
One like Putin, who wouldn’t hurt me
One like Putin, who won’t run away!
Am cautat cu google prima strofa si l-am gasit pe asta:
http://www.youtube.com/watch?v=IWbfXh8eni4