foto: e ca a doua mea casă. Pentru dragul de Mega și chiar și pentru Auchan aș ieși în stradă, aș face tămbălău, revoluțiune. Nu și pentru Lidl, oricît ar încerca unii să mă convingă.
Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.
ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)
ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)
00:58 – Facebook Knows When You’re About to Update Your Relationship Status
Facebook Comments
Am nimerit pe VP. Pe 12.02, mac gregor se întreba, la articolul lui Cr. Teodorescu, „Ce mai face cunoscutul putzoi Victor Ponta? Mai pune pe Facebook poze cu el in spatele trimisului Coreei de Nord?”
la care comentatorul Andrei ii raspunde:
„@ mac gregor Mi se pare ca cel mai bun loc pentru aflarea raspunsului la intrebarea ta e situl de foarte dreapta blogary. Acolo putzoiul cu pricina era propus presedinte, cu gura plina.”
Hm. Mi-aduc aminte de exemplul (aprox.) lui Bleen cu Hagi antrenor, care se miră sincer că la momentul X fotbalistul Costel nu poa să nimerească poarta de la 18 metri, ce mare lucru să nimerești o poartă așa de mare cu stângul, de la 18 metri?!
Asta i se aplică și lui Bleen, poate trebuie să explice mai clar, cu mai multe cuvinte și mai puține metafore. Știu că nimeni nu poate să explice convingător pentru emil ăla care voia egalitate cu copiii din Somalia, pentru EcoFriendly sau alți militanți ai ingineriei sociale, dar însă.
Dacă stau să-mi pierd timpul cu idioții sau foștii fani înșelați chiar n-o să mai am timp de nimic.
Aici nu e vorba de neînțelegere ci de foști fani plini de disperare tristă. Nu există neînțelegeri în ceea ce privește Blogary, ci doar uri consecvente, adînc înrădăcinate, bine țintite, cu intenții clare. Știu cine e andreiul respectiv. Oamenii ăștia trăiesc doar din umbra a ceea ce a fost și se hrănesc din amintirea refuzului și speranța râzbunării (încă două carafe de vin și eram și mai poetic).
Am o gură rea, jignitoare și născătoare de uri eterne, uri eterne. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Blogary va avea întotdeauna o liotă de groupiși înșelați, care nu ne vor ierta niciodată și care își vor consuma energiile tristeții cu noi. Timpul lor, nervii lor, treaba lor.
Cînd a murit un copil sfîşiat de cîini, de vină a fost bunica. Cînd o fată de
15 ani, fugită de acasă, se întoarce vie, e vinovat oricum duhovnicu’, că există în viaţa ei.
Ah, aceste odioase instituţii, familia şi biserica. Să ne crească, dom’le, statu’, că e mai responsabil şi ştie el mai bine să facă educaţie.
Noua legea belgiana a eutanasierii copiilor cu boli incurabile se aplica doar cu acordul parintilor? Cum ar fi ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa decida statul in locul lor?
Ce mare tragedie că un copil a plecat două zile de acasă? Se întîmplă. E un copil viu, un adolescent cu întrebări, confuzii, curiozități, derute. Hai să nu luăm acum învățămîntul de la Spiru Haret, creștinismul de la Iisus Hristos, religia de la șamani și relația părinte-copil de la Avraam. Sînt milioane de copii care nu pleacă de acasă, care nu au întrebări și curiozități care nu sînt deloc mai buni decît Iulia. Și dacă era un copil tembel care nu avea nicio întrebare sau curiozitate?
Ai noștri, Canadiano:
Ai LOR, Guru.
Sărăcuțul. Uite, să știi că (măcar că e roșiot) mie mi se rupe inima de oamenii ăștia entuziast-naiv. Nu crede, este exclus, așa ceva sfidează bunul simț etc. și el crede în bunul simț al oamenilor din PMP, fiindcă nu vrea să creadă că nu mai e niminea care să-i merite încrederea.
E nenorocire, ultima thule, mama a zis că ei nu mai votează nici la parlamentare.
Presa ne spune ca in Venezuela salariul minim ar fi de 520 Euro pe luna. Socialistii se bucura, nu e chiar asa de rau, ce toata agitatia asta cu Venezuela. E chiar mai bine decat in tarile sarace din UE.
Ce nu se spune este ca in Venezuela cursul de schimb oficial este de vreo 10 (zece) ori mai mic decat cel de pe piata neagra.
Cu o inflatie de 56%, poate sa fie si dublu salariul minim, ca tot nu conteaza.
Adevarat, dar eu doream sa arat minciuna prin omisiune. Salariu minim e de 520 de dolari la cursul oficial. In realitate e de vreo 52 de dolari.
Aberatia asta cu un curs valutar fals a trait-o si Romania in anii 90.
Sunt absolut siderata: PMP, partid care se vrea de dreapta, bebelusul lui Base, sprijina un mafiot (dl.Anton) care vrea sa ne ingradeasca libertatile pentru profit personal. Si stai, ca devine si mai neagra: sunt multi pmpisti de vaza care sar la bataie sa-l apere pe Marin Anton.sau tac complice. Fara ei, fara acesti oameni care reprezinta intruchiparea ideala a sperantei dreptei, Marin Anton ar fi un nimenea urmarit penal.
Eu nu cred că-l sprijină pe domnul în cauză, ci numai buzunarul lui.
PMP e poate cel mai democratic partid din lume, în care un membru, dacă vrea, poate da afară un vicepreșefinte. Și președintele.
ce s-a mai intamplat?
Cred ca zice de membrul viril Udrea.
Păi știu, dar credeam că gata! are dovada!
Biletelul roz. Sau galben? Nu mai stiu.
Pe A3 Crin si-a reinnoit juramintele de credinta in lupta cu basistii. Dar juraminte, mândria de a fi pucist etc. Hă, hă, hă.
O lună așa, o lună altfel.
De ce s-a ajuns la sustinerea lui Crin? de ce nu MRU?
de ce nu omul invizibil
MRU putea fi promovat, el însuși era dornic, se colora peisajul, așa, s-au predat înainte de a trage prima salvă, mai umilitor de atâta, mai fâsâială de atâta nu se putea. Băsescu neputând fi învins s-a decis să se sinucidă? Bâjbîi după un răspuns.
„putea fi promovat”…
Uite, de Cezar Preda a auzit toata lumea, de Mazare, de bideu….
Cine-i MRU? ce stie el sa faca? nici macar cravata mov n-are.
A, asteapta „sa fie promovat” 😀
Sa scuipe si el o baba, sa bata un ciine, sa auda lumea de el.
Banuiesc ca raspunsul e: ‘ca n-a vrut Udrea.’
Oricum ar fi el si oricate defect ar avea, si are destule, MRU e oricum mai digerabil decat Antonescu sau Ponta.
Pentru ca tragedie. Aaaa…strategie.
Până acum prezidențialele s-au câștigat exclusiv de oameni care aveau în spate un partid sau alianță de 30-35% (intenție de vot sau vot, nu contează ponderile în parlament).
Dacă ești un chibiț dezinteresat care vrea să știe unde să pună un ban, un pariu pe o bere, o susținere mică, aplicarea genului ăsta de premiză și în 2014 curăță scena extrem de repede.
Asta-mi aduce de intrebarea lu’ unu’ la radio aici. Auzise ca niste bogatasi care de obicei dadeau bani la conservatori, s-au intors si-au inceput sa dea la liberali. Si Oakley asta intreaba: „bine, da’ de ce?” Raspunsul: „din cand in cand tre’ sa dam bani la cei care stiu sa si cistige!” 🙂 Asa si cu MRU vs Crin. Probabil ca in cursa asta MRU e inorogul alb si frumos, da’ la o adica tot gloaba asta de Crin ar cistiga.
Crin e complet inconsistent si dus cu capul, pe lângă că e lichea.
Hai, mă, chiar aşa?
Mai fac eu ceai de sunătoare….
Bineinteles. Da’ Mitt Romney vs Obama? Ce a facut Hussein sa merite 2nd term? Si totusi a cistigat.
A, și îi are susținători pe Ciorbea și Ilieșiu, deci trebuie să scoatem foarfecele și prizele și să le punem la dispoziție trei rezerve și un holișor,
Carevasăzică: eu cînd mi-am prezis c-o să ajung să-l votez pe Crinache, m-ați luat toți la bîză. În altă ordine de idei: mi-am pierdut mai-nainte un ceas căznindu-mă să-i resetez puștiului meu conectarea wireless la routerul meu. Între timp, fiindcă se plictisea uitîndu-se la mine și neînțelegînd ce fac (blestemul perioadei de puștan), i-am zis să citească și el ceva. Recomandabil, din bibliografia școlară. Mami, poți să-ți botezi cîinele cu două nume? Da, sigur, poți să-l botezi cu ce vrei tu, numai să-ți răspundă. Uite, zice că pe cîinele ăsta îl cheamă Negreșit Costică. Dă să văd: „Negreșit, cînd cîinele își poartă coada în sus, fîlfîind-o ca pe apele unui havuz, e semn că se simte iubit și ocrotit. Așa cum se simte Costică acum”. Auzi, ia joacă-te tu cu cei ai instalat pe laptop, că nu pot să-ți fac Internetul! Acum îmi amintesc de ce voiam să cresc mai repede, cînd eram ca el. Chestiile „de copii” pot fi incredibil de imbecile.
Rog insistent să nu-l pui să citească din bibliografia şcolară.
Nărozia asta cu „fîlfîitul apelor din havuz” e parfum de tei pe lîngă alte cretinisme din cărțile pentru copii, cărți care NU apar în lista primită de la școală. Luna trecută am aruncat o plasă întreagă de asemenea cărți, fiindcă fi-miu începuse să se poarte ca un mic tembel neobrăzat. Copiind și maimuțărind replici citite acolo. Vina mea, că nu le-am citit înainte să i le dau. Oricît de filoamericană sînt, trag linie în fața proastei-creșteri (ca să nu mai vorbim de traducerile tîmpite, deși astea-s mai ușor de combătut).
Psihologic vorbind, cred că numeri pe degete poveştile care sunt potrivite pentru copii.
Ăsta e nivelul.
Anul viitor pe vremea asta o să înceapă discursul cu „Antonescu președinte dictatorial, amenințare la adresa democrației românești, trebuie să ne unim forțele cu PSD ca să-l suspendăm pe pragul de 30% și să îl demitem prin vot popular cam prin 2016, ca să avem parlamentare și prezidențiale suprapuse.”
Trei forțe combinate câte două, mereu.
După ce Macovei a rămas în PDL alături de Blaga cînd ceilalți au plecat, mi-am cerut scuze pentru că am susținut-o. Acum mă văd nevoit să-mi cer scuze de la Macovei, pentru acuzele de atunci. Unde să te duci, frate, cu Udrea, Funeriu și Cristian Preda?
La tarabe, nu la Mega Image.
Mda. Vrăbiuțele îmi șoptesc că se pregătește spălarea definitivă, și pe extern, a lui Antonescu, pentru prezidențiale. Aista e candidatul nost, cum s-ar zicea.
Dacă mai trăiește Blogary anul ăsta, muiesc zilnic la Antonescu și la toți ăia din spatele lui, indiferent cine or fi ei. Tot anul, pînă la alegeri și după.
Să ne facem de râs și pe extern, să nu rămână piatră pe piatră. Pentru că este și bolnav psihic, este exclus ca niște antene fine și responsabile, externe, să nu fi detectat acest aspect. Noroc că nici Ponta nu pare mai sănătos, pe diagnosticul lui. Rezultatul va fi doar abandonul, trimiterea în irelevanță și penibil.
Uite aici cele 13 argumente pe care le vom auzi non-stop. Nu le-am furat de la vrăbiuțe, dar sunt evidente. Împreună astea 13 note muzicale vor alcătui o simfonie de o să ne explodeze creierul, mai ales începând din septembrie:
1. „Ponta este Năstase dar mai corupt, Vadim dar mai rău. Ceaușescu era copil mic pe lângă el. De fapt, Ceaușescu ar fi visat să ajungă ca el. E răul suprem, trebuie oprit prin vot, *indiferent* cu cine trebuie votat. E o datorie națională, patriotică. Nu-i așa că te simți vinovat(ă) dacă nu votezi cu Antonescu? Pentru că cine nu votează pt. Antonescu, votează cu Ponta.”
2. „Iliescu e rău, Ponta e cu Iliescu, Antonescu e împotriva lui Ponta deci Antonescu e împotriva lui Iliescu. Dacă nu votezi în turul doi cu Antonescu, e ca și când ai vota pt. Iliescu și pt. minerii din ’90. Tu votezi pentru minerii din ’90?”
3. „Unitate pe dreapta-dreapta-dreapta-dreapta-dreapta-dreapta-dreapta-dreapta.
– Bună ziua, ce înseamnă ‘dreapta’? Pentru că eu mă gândeam la stat de drept, capitalism, valo…
– Lasă prostiile, ‘dreapta’ înseamnă să fii împotriva PSD.”
4. „Antonescu e răul mai mic, evident mai mic. Zicea și Traian Băsescu în toamnă: ‘uite, omul ăsta nu a plagiat, nu și-a creat un doctorat.’ A avut Crin tricouri cu Guevara? S-a dus Crin în China? Q.e.d.”
5. „Alianța DA. Nostalgia fericirii și emoției. N-ai vrea să fie 2004 din nou? Sau 2005?”
6. „E o opțiune pragmatică, solidă. Altfel cum să ajungă PDL / PMP la guvernare? Cum? Explică. Vezi că nu poți?”
7. „Pe externe, stat de drept, relația cu SUA: uite, Antonescu a învățat, și-a dat seama, evoluează. Ponta nu, Ponta involuează.”
8. „PNL e un partid cu istorie, cu tradiție, partidul României moderne. Au rătăcit prin bălării, și-au dat seama că au greșit, iertăm și construim. Acum au învățat lecția, ei știu bine cum e să fii de aceeași parte cu PSD, regretă și sunt foarte furioși, o să distrugem PSD împreună.”
9. „După prezidențiale, cu Antonescu președinte, va fi o schimbare de majoritate parlamentară și va deveni X premier.” (X, în funcție de vorbitor și interese, = Băsescu sau Blaga sau Udrea sau cine știe).
10. „Oricum după ce ajunge la Cotroceni Antonescu pierde controlul partidului, nu-l mai ascultă nimeni, se face de râs…”
subvarianta a) „… PNL se prăbușește, Antonescu dispare și atunci vine dreapta adevărată. Dar măcar am oprit temporar PSD.”
subvarianta b) „…. și vine Iohannis, e băiat bun, re-evaluabil, serios, neamț, putea să intre la PSD dacă vroia, n-a intrat, e nevoie de el, îl putem utiliza, e util, place, poate fi președinte două mandate din partea dreptei unite, PSD nu mai câștigă prezidențialele niciodată.”
11. „Cine-i cu Voiculescu acum? Cine a fost de partea lui Voiculescu și a renunțat, s-a deșteptat, s-a purificat? Eh?”
12. „Traian Băsescu zice că e OK, deci e OK. Dacă nu ești de acord pe subiectul ăsta cu Traian Băsescu înseamnă că ești sclav Antena 3.”
13. „Nu e momentul de despicat firul în patru, e criză și tu faci analize, e un moment dificil trebuie acțiune, nu critică, trebuie vot, nu filozofie, trebuie curaj și pragmatism nu discuții pe valori. Uneori trebuie înghițit în sec, trebuie acceptat ce se întâmplă și acționat în consecință, viața nu e perfectă, nu putem fi mironosițe, ne descurcăm cu ce opțiuni sunt.”
Unele argumente chiar par bune, ideea e să nu te uiți la ele prea mult.
„În a șasea zi a Săptămânii Urii, după mitinguri, discursuri, strigăte, cântece, postere de propagandă, după șase zile, când marele orgasm era aproape de culmi și ura față de Eurasia era atât de mare că dacă mulțimea ar fi pus mâna pe prizonieri de război i-ar fi linșat – brusc se anunță că Oceania nu mai era în război cu Eurasia. Oceania era în război cu Estasia. Eurasia era aliat.
Bineînțeles că nimeni nu a admis că avusese loc o schimbare. Brusc se află, peste tot deodată, că Estasia și nu Eurasia era inamicul. Winston lua parte la un miting în centrul Londrei când s-a întâmplat totul. Era noapte, iar fețele oamenilor erau luminate de lună. Piața era plină cu mii de oameni. Pe o platformă un orator al Partidului aprindea mulțimea. Era un pitic contorsionat de ură care apuca microfonul cu o mână în timp ce împingea aerul amenințător cu cealaltă. Vocea lui, metalizată de difuzoare, bubuia cu un catalog nesfârști de atrocități, masare, deportări, violuri, torturi, ucideri de civili, tratate încălcate. Era aproape imposibil să-l asculți fără să fii întâi convins și apoi înnebunit de furie. La fiecare câteva momente furia mulțimii fierbea și vocea lui era acoperită de urlete furioase.
Discursul avea loc de douăzeci de minute când un mesager grăbit ajunse pe platformă și îi înmână vorbitorului o foaie de hârtie. El o citi fără să se oprească din vorbit. Nimic nu se schimbă în voce sau în felul de a vorbi, dar brusc numele erau altele. Oceania era în stare de război cu Estasia! Începu emoția. Toate posterele și textele de pe ele erau greșite! Era sabotaj! Agenții lui Goldstein erau de vină! Avu loc un mic dar zgomotos interludiu cât timp oamenii aruncară posterele sub picioare. În două-trei minute totul se termină. Oratorul, încă agățându-se de microfon, umerii aruncați în față, agitând aerul cu mâna, continuase discursul. Încă un minut, și urlete sălbatice de furie reizbucniseră în mulțime. Ura continuă exact ca înainte, doar că ținta fusese schimbată.”
(G. Orwell, 1984, traducere făcută de mine cam la repezeală)
5 e crima :))
Ăsta-i bun? De votat ceva, trebuie să votezi, e evident că statul acasă nu e o soluție. Pe cine votezi? Pe Crin sau pe tâmpitul ăsta care zâmbește larg tot timpul, ca Cioacă?
Dacă statul acasă nu e o soluție votezi răul mai mic, evident.
Motivul pentru care am scris cele 13 motive de mai sus este că avem simultan, pentru toate cele 3-4 forțe principale de pe scena politică:
1. discurs cataclismic, apocaliptic, unconditional surrender, nu negociem nimic niciodată cu inamicii, ăilalți sunt răul absolut
*și*
2. un sistem electoral, atât la parlamentar cât și în turul doi al prezidențialelor, care obligă la alianțe, cooperări, bătut palma. Din când în când o forță încearcă să fie mai puternice decât celelalte două adunate, mai devreme sau mai târziu pierde, cele două forțe ajunse acum la putere în alianță se ceartă, una din ele (cea mai slabă) se aliază cu foștii căpcăuni acum ajunși slabi și în opoziție, re-evaluări, și așa din nou și din nou.
Scena se schimbă atât de repede, cu discursuri/inamici/prieteni cu tot (1984-ul de mai jos), că tot jocul capătă proporții amețitor-absurde.
Ce-are Auchan-ul tău de n-a ajuns și la al meu?!
Și să știi că Lidl are cel mai mișto iaurt grecesc.
Auchanul meu are de toate. Și e imens.
L-am văzut, am fost acolo, e gigantic, încap vreo 5 Case ale Poporului doar în raionul de vinuri.
Am ajuns la casă şi mi-am amintit că am uitat să iau iaurt. Am renunţat, ar fi trebuit să merg cât o staţie de tramvai până la iaurţi.
Mie mi-au dat unu mai mic, de începători :/
M-am dus ieri cu mare avânt și energie, și m-am dezumflat acolo.
O să trebuiască să fac o excursie să-l văd pe-al tău. Că prea-l lauzi.
Și da, Lidl arată nașpa. Și n-are varietate mare de produse. Dar sunt câteva chestii pe care am ajuns să le iau doar de la ei, pentru că sunt bune și mai ieftine decât la toți ceilalți. Trăiască concurența, până n-o rezolvă ai noștri de tot!