MRU, lovitura de stat, PNL, unitatea dreptei si niste contradictii

MRU se contrazice de la o declarație la alta sau chiar în aceeași declarație.

Declară că dorește unitatea dreptei și un candidat comun la prezidențiale însă în același timp declară că Alianța FC-PNȚcd (mi-e jenă să zicAlianța DA- e ca și cum aș cita din lucrarea de doctorat a lui Ponta) va avea candidat propriu la prezidențiale. Păi ori te unești cu ceilalți și stabiliți, după ce v-ați unit, un candidat comun, ori ai candidat propriu și asta înseamnă că mergi separat, nu te mai unești cu ceilalți. Sînt curios dacă MRU va fi de acord cu unitatea dreptei în condițiile în care candidatul comun al dreptei unite la prezidențiale nu va fi augusta și premianta sa persoană.

MRU spune că nu va colabora cu nicio persoană care a luat parte la lovitura de stat din vară, deci nu va colabora cu Crin Antonescu. E de înțeles, atîta timp cît îl consideră pe Crin Antonescu un rival la prezidențiale. Acesta este motivul pentru care nu vrea să colaboreze cu el, nu participarea acestuia la lovitura de stat. În aceeași declarație MRU declară ”Cu PNL este altceva.” Cum adică? PNL n-a luat parte la lovitura de stat din vară? Nu a fost vîrful de lance al loviturii? Nu a votat demiterea președinților celor două camere, schimbarea Avocatului Poporului și suspendarea președintelui, nu a susținut preluarea Monitorului Oficial și ordononanțele împotriva Curții Constituționale? Nu au susținut toți liderii PNL, fără excepție, inclusiv Tăriceanu și IRL-iștii, prin declarații publice, vot în organele de conducere ale PNL și în Parlament lovitura de stat? Cum adică cu PNL e altă treabă? Dacă MRU nu vrea să colaboreze cu nicio persoană implicată în lovitura de stat din vara lui 2012 atunci înseamnă că nu va colabora cu nicio persoană care a făcea parte din conducerea PNL, din guvernul Ponta și din grupul parlamentar PNL la acea dată. Ah, stați că am uitat, unul dintre susținătorii loviturii de stat e chiar parlamentar FC acum, mă refer la Cristian Dan Popescu.

MRU ar trebui să se decidă. Ori Alianța FC-PNȚcd are candidat propriu la prezidențiale, ori se unește cu celelalte partide presupus de dreapta și acceptă candidatul decis de această alianță. Ori nu colaborează cu niciunul dintre cei care au participat și au susținut lovitura de stat din 2012, și deci nici cu Cristian Dan Popescu (plecat din PNL în septembrie 2012, bosumflat că Crin Antonescu nu l-a pus candidat la sectorul 2), nici cu cei care în vară făceau parte din structurile de conducere ale PNL și reprezentau PNL în Parlament, în guvern și în structurile administrației, ori colaborează și găsește altă scuză să refuze colaborarea cu Crin Antonescu (”stă în sondaje mai bine decît mine, îmi suflă candidatura prezidențială”).

După demisia lui Felix din Parlament, MRU a decis, fără să-și consulte foștii parteneri din ARD, să-l pună candidat în colegiul acestuia pe Iulian Crăciun. La momentul cînd MRU a luat această decizie, ARD nu mai exista (ARD a fost alianță electorală care s-a desființat o dată cu validarea alegerilor, imediat după 9 decembrie) și nu se justitica o candidatură din partea unei alianțe inexistente. Dacă MRU dorea o nouă colaborare pentru parțialele din colegiul respective, trebuia să semneze un protocol cu foștii aliați (PDL, PNțcd). Nu a făcut-o. A anunțat candidatul propriu al FC, dar l-a anunțat în numele unei inexistente alianțe a dreptei. MRU are partid mic, de buzunar, dar a găsit soluția cîștigătoare: anunță toate candidaturile fără să se consulte cu nimeni apoi le impune unei posibile alianțe, care să sprijine candidatul respectiv. Noi vom avea candidat propriu care va fi susținut de dreapta unită. Aceasta e strategia MRU. Repet, ori ai candidat propriu și-l susții tu cu partidulețul tău de buzunar, ori te unești cu ceilalți și aștepți decizia uniunii în ceea ce privește candidații.

SURSA

SURSA

 

Facebook Comments

7 Comments MRU, lovitura de stat, PNL, unitatea dreptei si niste contradictii

  1. Bleen

    Mi-a plăcut comentariul. Îl reiau și aici, unde îi e locul:
    Doctrinar, între Ponta, MRU și Tăriceanu nu e nicio diferență. La caracter, între Ponta, MRU, Tăriceanu și Crin nu e nicio diferență. La impostură între Ponta, MRU, Tăriceanu și Crin nu e nicio diferență. La inteligență, Ponta și MRU sînt peste Tăriceanu și Crin. La sănătate psihică Crin e mult sub toți ceilalți. La extremism politic, Crin e mult peste ceilalți.

    Reply
  2. Simona Maria Popescu

    Pe Google+ cineva l-a tăguit pe domnia sa, domnul MRU la postarea mea cu articolul ăsta.
    Ghicește cineva reacția domniei sale?

    Reply
  3. smdy

    Pai cu cine sa colaboreze MRU? Cu Blaga, mana dreapta a USL-ului? Sau cu Udrea, aia care l-a desemnat candidat pe Prigoana in locul lui Nicusor Dan? Sincer as fi bucuros daca MRU ar colabora doar cu Miscarea Populara si Noua Republica.

    Reply
  4. eugeni

    Problema principala este cum putem aduna aceste orgolii, acesti leaderi (leaderi de partid, tara, de opinie)  sa ii facem sa conlucreze.
    In rest sunt doar niste sofisme ieftine de tipul :
    cutare s-a contrazis, prostii se contrazic ,cutare este prost
    cu corolarul: ce bine ne simtim noi
    PS. inamicul nu este mru, cu alianta DA.

    Reply
  5. Blogary

    Ce lovitură de partid? PNL și-a ales conducerea și a susținut-o și o susține. Chiar și Tăriceanu, marele dizident, a susținut lovitura de stat foarte vocal, prin declarații publice și vot în Parlament.

    Reply
  6. Blogary

    Și parlamentarii PNL au fost spectatori cînd au votat toate demiterile și suspendările? Și membrii PNL din organele de conducere (ăia 60-70)? Care PNL a fost spectator?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *