PDL 13%, Miscarea Populara 9%

Cum stau așa-zisele partide de dreapta la vot?

PDL – 13%, MP – 9%.

 

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

30 de comentarii

  1. Miscarea populara va fi o miscare de centru si EBA apara principiile de dreapta . Socialistii n-au curaj si stiinta de a se transforma in oameni cu vederi de dreapta . Credeam ca se discuta cu umor lucruri serioase . Ce-s cu aceste asa zis sondaje ? Cand a avut timp aceasta fundatie sa ajunga la 9% din populatie ? E prea cu ochi si cu sprancene. Chiar credeti ca acesti socialisti pot face o miscare de dreapta ? Pai , au fost intrebati de ce au format aceasta fundatie . A raspuns vreunul ca au format fundatia pentru a reduce taxele si impozitele si pentru a desfiinta statul si pentru a concedia aparatul imens de stat , cum a spus Margareta inainte de a deveni prima prim – ministra? Nu ! Si atunci , ce analizam ? Sondaje masluite , scoase din joben ? Dezamagitor , incontinuare .
    Toata clasa politica , dar toata! , poate fi acuzata de inalta tradare , de subminarea vietii normale a cetatenilor patriei , arestata si inchisa pe vecie la doftana ! Cu Basescu , cu tot !

    1. crisuadi Vedem ce se întâmplă când Traian Băsescu dă cu băţul prin lac. Nu a mai făcut asta cu un partid de vreo şapte ani.
      E vorba de 9% din cei care au o opţiune de vot. Probabil 4,5-5% din populaţie.
      Nu înţeleg de ce numai (!) oameni de dreapta ar avea voie (!) să spună că votează MP. Indiferent dacă MP este de stânga sau de dreapta. Iluzii sunt multe, mai ales la momentul ăsta.

  2. Daca Miscarea Populara, Forta Civica etc pot ignora asa ceva, atunci poa` sa se ia de mana cu Andreea Vass, care in treacăt fie zis a rămas perfect opaca la subiect. Pur si smplu nu înțelege ca nu doar economia si cuantumul taxelor dau masura liberalismului pe care isi inchipuie ca-l doreste, ci mai ales sensul si valoarea libertatii mai inainte de orice, masura in care e deja ingrijorator de deteriorata:
      http://www.lewrockwell.com/rothbard/rothbard138.html

  3. Murray Rothbard, un nefumător, insa mai întâi de toate libertarian: 
    „Smokers, if you have the guts to form a Smokers Defense League, I will be happy to join a Non-Smokers Auxiliary!How about smokers as one important mass base for a right-wing populist counterrevolution?” __(America’s Most Persecuted Minority)

  4. Oare ce-ar fi ca Miscarea Populara sa înceapă sa precizeze ferm ceea ce NU va face in viitor? Sa înceapă cu o definiție negativa ?: de exp, pentru liniștirea investitorilor, ca NU va admite niciodată impozitările progresive (temelia Stangii occidentale). Sau ca va anula taxa pe viciu, ca incompatibila cu libertatea si drepturile individului. Ce ziceti, anularea taxei pe viciu are capital electoral? Ia gândiți va putin.. (sa mai insist ca e imoral pentru un partid sau o miscare de dreapta sa „conviețuiască” cu o astfel de taxa?)

    PS. 
    Apropo, ce potențial sinistru (căci, persecutoriu si fara regula interna de închidere) are taxa asta o dovedește si ultima agresiune etatista in ordine cronologica :
    http://www.gandul.info/magazin/decizie-fara-precedent-in-suedia-medicii-refuza-sa-mai-opereze-fumatorii-care-nu-renunta-la-viciu-10716952
    Si e in continua extindere. Numai in ultimii 2-3 ani avem ca bonus pe langa fumatori: hipertaxarea dulciurilor ca viciu in Finlanda, grasimile in Danemarca (cam toate micile nostre pacate veniale, au un vânător redutabil pe urma lor : Statul, căci el e instrumentat de minoritatea activistilor politic-corecti). Bauturile carbogazoase la orizont. „Dusmanul de clasa” nu doarme!
    Daca imi gasiti o alta „minoritate” mai persecutata decat fumatorii in tarile democratice, imi dau foc in Piata Universitatii (sa aiba si fumatorii Jan Palach-ul lor)

    1. geronimo Spre deosebire de grasimi si de bauturile carbogazoase care pot afecta sanatatea doar a celui care le consuma, fumatul reprezinta o externaliate negativa: sunt afectati si altii in afara fumatorului. Daca fumatorul ar putea fi fortat sa plateasca asigurari de sanatate mai mari, pentru ca riscurile sunt mai mari, cum ar putea fi compensati/despagubiti fumatorii pasivi? Pentru ca intr-o situatie ca asta, libertatea fumatorului interfereaza puternic cu libertatea nefumatorului. Cred ca mestecatul tutunului ar fio solutie.

      1. audax geronimo Ti-am dat un like, din greseala; am vrut sa apăs Reply.
        Oare? Sunt de acord ca exista si fumători nesimțiți, si ca pot fi indicate o infinitate de situații cand aceștia ii pot deranja sau chiar afecta pe ceilalți  N-are legea decat sa le sancționeze in astfel de cazuri,  însă iti pot indica la randul meu o alta infinitate de situatii in care fumătorii nu-i deranjează pe ceilalti si in consecinta NU trebuie persecutați baneste si nici simbolic. M-am saturat sa fiu deferit oprobiului public ca.. „evreu”.
        Sper ca nu-mi vii cu chestia aia cum ca „fumatorii costa bugetul sanatatii mai mult” decat ceilalti, ca n-o cred:
        1* _ si fumatorul poate fi platitor de taxe si impozite (asadar contributor la bugetul sanatatii)
        2* _ cu aceleasi „argumente” te va constrange si pe tine statul in caz ca esti consumator de carne, grasimi, dulciuri, etc (iti va da la moaca cu.. „colesteroalele”)
        Chiar nu intelegeti ca e o problema de timp pana ce Big Brother iti va decreta OBLIGATIA de a fi sanatos? Ca e o problema de constiinta si LIBERTATE, peste care nu se poate trece? nici macar calare pe mitul „șpecialistului”?

      2. audax     Fals ! Multe lucruri din viata noastra nu sunt deloc mai sănătoase decat fumatul : de exp. ca sa fiu concret, mănânci carne de porc? grătar  jumeri, carnati etc. Dar abuzul de jocuri de noroc? dar cartoforii inveterati?  Dar cafeaua, dulciurile, frisca? Dar in fata calculatorului si a televizorului stai cateva ore pe zi? Sedentarismul de toate felurile? Dar masina ta imi da mie noxe pe la năsuc? etc etc. Sa te impozitez suplimentar, dupa ce mai intai te-am decretat.. „evreu”? Ce zici, de unde sa incep?

      3. audax        Uite cam cum arata noua vanatoare de vrajitoare in epoca informaticii si zborurilor cosmice: simplu, ca si in vechime:
        ” Condamnată pentru că fuma în faţa propriei case
        Condamnată pentru că fuma în faţa propriei case De altfel, trecerea simbolică a fumătorilor suedezi în categoria de „cetăţean de mâna a doua” a avut loc încă în urmă cu cinci ani, când întreaga Suedie urmărea un caz anchetat de Justiţia Ecologică a ţării. Un fost avocat, care locuia într-o vilă din sudul Suediei, a scris plângere împotriva vecinei sale care fuma lângă casa sa pe un teren comun. Avocatul afirma că vântul duce „fumul otrăvitor” în direcţia sa şi din acest motiv el este nevoit să-şi petreacă mult timp din viaţa sa preţioasă cu masca de gaze pe cap. Situaţia comică s-a transformat într-o dramă. La locul „crimei” s-a deplasat o comisie care a făcut măsurătorile corespunzătoare şi a luat partea reclamantului. Pârâtei care „otrăvea aerul” i s-a interzis să fumeze pe o bună parte din propriul teren, destul de vast. În cazul în care aceasta ar fi depăşit zona trasată în acest scop de experţi, femeia urma să fie evacuată forţat.De atunci, suedezii se tot judecă între ei. Nefumătorii îi atacă pe fumători, prinşi cu ţigara în gură de concetăţenii vigilenţi ba în scara blocului, ba la balcon, ba în apropierea unui teren de joacă pentru copii. În majoritatea cazurilor, „poluatorii aerului” sunt declaraţi vinovaţi şi condamnaţi la pedepse administrative şi băneşti.Nu este de mirare că în această atmosferă de respingere totală a fumatului numărul celor care practică acest viciu se reduce constant”

  5. Salut, 
    Chiar nu e nici o solutie  ca MP, FC  si BN (balamuc Neamtu)  sa  actioneze  sinergic?  Ar fi un vis frumos pt noi telespectatorii.;    Din visul Alba  ca Zapada   a rezultat mai putin o  AcZ  dar in mod cert  au  aparut  nenumarati  pitici  de dreapta.  Cine ii aduna la aceeasi masa ?  (Dar sa nu inceapa cu : cine a mincat din farfuria mea ?  cine  mi-a folosit  linguritza,  ca  trece  si  014  si  016  )

    1. lastnightmusic 
      MP e deocamadată fundaţie, FC e partid parlamentar (de intrat într-un taxi, dacă se strică maşina de serviciu a liderului), iar BN este el însuşi. Nici măcar meandrele concretului nu-i pot aduce, alături.

      1. Bleenlastnightmusic   detalii  ?   daca se poate,  bienshur…..  
         Si asa suntem vai de capul nostru cit de putini suntem. Ne permitem sa  stam separati  ?   De fapt vad  ca si Neamtu il exclude pe Basescu … (dar ce ma mir : La 12 decembrie 1941 Romania a declarat razboi SUA deci  exista precedente pentru Neamtu   🙂   )

        1. lastnightmusic Bleen Ce detalii? E clar: Neamțu și MRU nu au ce căuta într-o construcție din care face parte și Băsescu. Pe motiv de lipsă de caracter și delimitări. Mai detaliat de atît nu se poate.

        2. lastnightmusic Bleen 
          „nepotrivirea de caracter” se va diminua in momentul in care MP se va defini. Nu stiu cu BN dar cu siguranta MRU, pentru ca poate fi diferenta dintre < sau > pdl.(ceea ce ar fi esential nu?)

        3. lastnightmusic, se pare ca e nepotrivire de caracter la propriu. Unii au un caracter, alții, altul. MRU a zis că FC n-are probleme în a colabora cu MP, dar eu zic că reciproca nu-i valabilă. 
          MRU a dus-o într-o delimitare continuă de Băse. Ăsta a fost cel mai consistent mesaj public pe care l-a dat. Cum nu riscă niște convingeri proprii, MRU nu poate spune ceva delineated și a ajuns la concluzia că se poate individualiza printr-o strategie negativă, delimitarea clară de Băse. „Băi ăștia de la Animal Planet! Ce vă uitați așa la noi?! Eu sunt musca și vă poftesc să nu mă aglutinați într-o imagine cu ăsta cu fildeșii”…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *