Iliescu isi vede visul cu ochii. Neacceptarea jugului rusesc se pedepseste

Este foarte probabil ca după întrunirea Consiliului European din 22-23 noiembrie, acolo unde va participa Băsescu, USL să încerce suspendarea sau punerea sub acuzație pentru înaltă trădare. Probabil Parlamentul se va reuni în zilele următoare și ”va da mandat” pentru utilizarea dreptului de veto la consiliul european.  Băsescu nu va folosi dreptul de veto, așa cum a și anunțat. Parlamentul va decide astfel suspendarea sau, dacă USL reușește să strîngă numărul de voturi necesar (două treimi din numărul de parlamentari), punerea sub acuzație pentur înaltă trădare. Cît Băsescu este suspendat, președintele interimar numește procurorii și apoi desemnează candidatul pentru funcția de prim ministru.

Băsescu va fi acuzat că a trădat țara sau a încălcat Constituția pentru a-și plăti datoriile față de ”Înalta Poartă”, față de stăpînii lui din Vest, pentru ajutorul pe care aceștia i l-au dat împotriva poporului român astă-vară, cînd poporului român, prin intermediul reprezentanților săi din USL, a realizat Prima Insurecție pentru Eliberarea Patriei de sub Jugul Legilor.

În schimbul susținerii, Băsescu le dă vesticilor miliarde de euro din banii poporului român, pe care astfel îl împinge în foamete. Orice poporean sau corporatist sfertodoct care a discutat geopolitcă la o bere și-un scuipat de semințe știe cu zeitgeist și d-astea, știe de finanța mondială, de capitaliștii care ne folosesc drept piață și ne iau resursele naturale, știe căt totul se învîrte în jurul banilor și Merkel și Barroso ne vor miliardele de euro, nu-i interesează soarta poporului român. Așa cum scriam ieri, vesticii și oculta capitalistă ne-au băgat plasme pe gît, ne-au subjugat cu cărțile de credit, ne-au îmbiat cu credite ipotecare și de nevoie personale și ne-au transformat în sclavii lor, au tipărit bani și au umplut lumea cu ei, ne-au făcut instituții, ca DNA sau ANI, prin care să controleze și, la nevoie, să înăbușe elitele naționale patrioate, iar sub masca unor instituții culturale, în fapt organe de propagandă antinațională și smintire a sufletului românesc, au creat rețele de agenți de influență și spionaj, așa cum era ICR pînă să fie preluat de un intelectual autohton și monument național.

Și Băsescu ce face? Li se vinde și le cîntă în strună. Trădează poporul român în schimbul sprijinului primit de la Merkel, Barroso, Germania și UE. În schimb Băsescu cedează și acceptă bugetul UE prin care românii pierd miliarde și cine știe ce le-o mai fi promis, contracte, bani, resurse naturale.

Occidentalii se opun loviturii de stat din cauză că vor banii românilor, nu din alte motive, vor spune useliștii care, de data aceasta, și-au pregătit mult mai bine narațiunea.

Astfel, Băsescu ar fi primul șef de stat din Uniunea Europeană care este suspendat, ba chiar, posibil acuzat de înaltă trădare pentru orientarea pro-occidentală. Ar fi primul șef de stat din Uniunea Europeană acuzat că și-a trădat țara pentru Occident, pentru Uniunea Europeană. Este cel mai virulent atac la adresa Uniunii Europene și Vestului venit din partea unei elite politice dintr-un stat membru al NATO și UE.

Atașamentul față de valorile civilizației occidentale și loialitatea față de alianțele care asigură securitatea și independența României și o extrag din sfera de influență a Rusiei au devenit motiv de acuzații de trădare și suspendare. Principala vină a lui Traian Băsescu este că nu acceptă reintrarea României în zona de influență a Rusiei. Iliescu a apucat să-și vadă visul împlinit.

După Polonia și Georgia, România este al treilea stat din fosta zonă de influență a Rusiei al cărui șef de stat este ținta rușilor.

Isteria extremistă și antioccidentală ai căror pricipali reprezentanți sînt PNL și Crin Antonescu nu are doar menirea de a aduce voturi USL-ului ci și de a pregăti terenul pentru atacul final împotriva statului român și alianțelor externe ale acestuia.

Niciodată, din 1989 pînă acum nu am asistat la un atac de o asemenea gravitate la adresa Vestului și a intereselor strategice, politice, militatre și de securitate ale României.

Mie, să fiu sincer, după cum decurge narațiunea, îmi miroase mai degrabă a acuzație de înaltă trădare decît suspendare.

PS. Am văzut acum că au început deja cu declarațiile. Victor Ponta: ”Băsescu nu m-a lăsat să mă duc la Bruxelles, fiindcă are de plătit niște datorii pentru vară. Are de ales între a apăra interesele României sau propriul scaun” Titus Corlățean: ”Să sperăm ca poziția lui Băsescu să corespundă intereselor României, nu ale PPE.”

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Editorial

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

24 de comentarii

  1. Ponta şi Antonescu şi-au dat seama – aşa cum le spunea tot timpul Felix – că n-au cum să scape de Băsescu decât printr-un conflict cu  Occidentul.
    Şi sunt decişi să-şi asume riscul. 
    Cu orice preţ.

      1. Canadiana oglinjoara Păi tocmai aia e, că banii din Occident nu se pot fura așa ușor. De aia nici nu sunt absorbiți; ce dracu să faci cu niște bani pe care nu-i poți fura? :)))

        1. Beavix Canadiana oglinjoara Păi nu țipă că vor mai mulți bani din bugetul european? Deci clar vor banii (pînă și Al Capone avea și cîteva afaceri legale, ca să nu-l ia la ochi FBI-ul).
          Probabil că vor să dea niște tunuri în bugetul Europei și apoi, vira spre CSI fără să mai dea nici o lețcaie înapoi!

  2. Ciorba reincalzita a vechilor obsesii care s-au cam uzat moral. Imi imaginez deja cum intr-un viitor nu foarte indepartat preacinstitii dar foarte putinii suporteri ai dreptei romanesti ne ascundem prin metrou fiind urmariti pentru a fi executati de haitele dezlantuite de activisti comunisti salbatici, inarmati cu secere si ciocane, tunsi ca Crin si purtand tricouri cu poza lui Ponta si Putin sarutandu-se cu foc. Chiar inainte de a cadea dramatic, nu fara lupta, la datorie, cum dealtfel ne si vrea Angela Merkel, fiecare militant erou strigam cu mandrie Libertate, Dreapta, MRU! Iar ecoul din metrou, de ce mereu, de ce mereu? Specialistii, sub conducerea lu domnudan, fac eforturi tot mai disperate sa inteleaga cum de-au fost votati in masa.

      1. Beavix andrei_p domnule, eu am descoperit capitalismul de mai bine de 25 de ani. L-am citit si pe Turturica, dar nu face parte din autorii pe care ii folosesc ca referinte bibliografice. Apreciez insa gestul tau si iti raman recunoscator.

  3. Nu mai bine să aşteptăm Consiliul European din decembrie, unde 5 state vor ridica chestiunea aşa-zisei „Armate a UE” ? Să vedem acolo ce mandat are reprezentantul României.
      Rusia invită în mod semi-oficial USL în tabăra ruso-germană:Vocea Rusiei („Victor Ponta va trebui să aleagă între Berlin şi Washington”) : „Fiecare elită naţională din cadrul UE va trebui să aleagă între susţinerea „proiectului german” sau al unei viziuni alternative, susţinute mai mult sau mai puţin tacit de Washington care nu este deloc interesat de crearea unui stat federativ european sub controlul exclusiv al Germaniei. Judecând după poziţia adoptată de Traian Băsescu în problema bugetului comunitar, Berlinul îi este mai aproape de suflet. Mulţi analişti au rămas nedumeriţi de curajul lui Victor Ponta de a ameninţa Germania cu un veto, iar Berlinul a reacţionat dur şi imediat, atenţionându-l prin intermediul Deutsche Welle că dreptul de veto este, de fapt, unul formal şi rezervat ţărilor mai „şmechere” decât România. Comportamentul premierului român devine mult mai uşor de explicat dacă presupunem că în Palatul Victoria deja se simte gerul siberian care reflectă răcirea drastică a relaţiilor dintre Washington şi Berlin.”
    Aleksandr Dughin : „Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania”.
     The Russo-German Plan to dismantle NATO:http://forums.military.com/eve/forums/a/tpc/f/4960045241001/m/4070070132001

    1. Riddick ca sa inteleg si eu, VP se simte mai aproape de Rusia, TB e mai apropiat de Berlin si de Washington. Axa Berlin-Moscova ar presupune ca VP si TB sa fie in aceeasi barca, dar nu sunt. Cum vine asta ? Doar pentru ca TB sustine relatiile stranse cu SUA ?

      1. VP nu a spus explicit de cine ar fi mai aproape (noi ne dam seama că nicidecum de Washington, ci de Bruxelles, Berlin si Moscova), dar Băsescu joacă cartea germană, ce, nu se vede ?!
        Deutsche Welle şi Vocea Rusiei sunt singurele oficine străine cu secţii în limba română care îşi permit comentarii la politica românească fără a recurge la discuţii cu invitaţi, ci la editoriale.Şi dacă articolul de la Vocea Rusiei („Victor Ponta va trebui să aleagă între Berlin şi Washington”) avea scopul de a-l „legenda” pe Ponta ca pro-american ?… iar Deutsche Welle închide cercul diversiunii, decredibilizând versiunea conspiraţiei antiamericane ruso-germane ?
        Deutsche Welle : Colonia România”Cuplate cu enormul interes faţă de evoluţia Bucureştilor, unul de o intensitate fără precedent, manifestat în ultimele luni atât la Moscova şi Vocea Rusiei, pe de o parte, cât şi la Bruxelles ori Berlin, pe de alta, aceste stridenţe evidenţiază miza reală a alegerilor româneşti.Alegeri care, ca niciodată din 1990 încoace ar putea, după cum cred unii în România, să determine în buzunarul cui anume ar urma să intre „colonia” România după data de 9 decembrie 2012.În legătură cu aceste alegeri se pun câteva întrebări presante. Va ajunge România realmente să fie condusă integral de la pupitrul unui parlament absolutist, dotat cu o majoritate aptă să schimbe constituţia, agreată şi alcătuită după bunul plac al Vocii Rusiei şi al Antenei 3? Cât de rapid se va transforma ţara într-o republică bananieră? Cât de grabnic se va desăvârşi opera de destructurare a statului de drept românesc iniţiată în timpul puciului parlamentar din vara acestui an?”

  4. Care ştiţi să citiţi de wordpress, să scoateţi argintul viu din user name că nu-mi mai primeşte parola decât de pe anumit calculator?

    1. Nea si mie la fel. si din pacate, nu-mi primeste parola pe cel de acasa, nu pe cel de la servici. livefyre ma vrea tot la servici 🙁

      1. Canadiana Am motive să cred că livefyre e unealta diavolului. De când l-a băgat Mirel au început toate: s-au dus naibii şi rata de schimb, şi statul de drept, şi recolta.

  5. Jigodiile astea ne-au impisn cu spatele la zid, dupa care pretind de la basescu sa darame zidul cu mainile goale, ca i-au furat pana si tarnacopul.

  6. „Parlamentul va decide astfel suspendarea sau, dacă USL reușește să strîngă numărul de voturi necesar (două treimi din numărul de parlamentari), punerea sub acuzație pentur înaltă trădare.”
    Ei vezi, de asta o sa votez ARD, indiferent cu cate lamai merg in buzunar la vot. Cat ar fi Blaga de bou sau Videanu de corupt, eu nu ii vad votand pentru acuzatia de inalta tradare.

    1. cristian_v 
      Şi dacă se întîmplă pînă în alegeri?  Dacă mai pleacă atîţi cîţi trebuie de lîngă boul de Blaga şi coruptul de Videanu, ca să construiască dreapta cu Antonescu preşedinte?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *