Tapalagă a scris un serial de articole despre reteaua Voicu. Cel mai important mi se pare ultimul: „Cum poate fi anihilata reteaua. Solutii ” Tapalagă are dreptate: lipsesc din presă vocile care să ne vorbească despre soluții și e prima oară cînd un plan de acțiune cu puncte precise (opt în total) demontează mitul drobului de sare uriaș numit corupție în sistemul judiciar. Hotnews face ceva remarcabil: nu numai că dă o lovitură de presă cu stenogramele Voicu dar merge dincolo de analizele sterile pe „text” și oferă un diagnostic complet și o soluție. Aproape că am uitat de OXAN și Atilla 🙂
Aș adăuga că Valeriu Stoica a observat cu ceva vreme în urmă într-un interviu al cărui autor îmi scapă, că reforma în justiție nu poate porni decît din interior. Orice demers din exterior va fi asimilabil cu intervenția în actul de justiție și e sortit eșecului. Aici e si motivul sigurantei de sine nesfirsite afisate de dinozaurii care guvernează sistemul. De aceea revolta celor 300 e extrem de importantă și trebuie încurajată și susținută de cei care vor într-adevăr reforma. Revolta e cea care va garanta independența sistemului și nu politicul.
Un plan de acțiune
Facebook Comments
si Armata s-a "reformat" din interior in 1990. poate atzi uitat de CADA (contra-carata cu CASA). oricum CADA-isti puternici/activi/vocali/turbulentzi au fost fie datzi afara din sistem, fie promovatzi. cita vreme sistemul se simte protejat (iar sistemul este ticalosit))))), petitziile on-line vor fi o frectzie. o analiza pertinent privind ICJ si CSM am citit urmind un link postat la unul dintre materialele de pe Blogary (mai la vale). de acolo se-mpute treaba si materialul da si solutzii imediate: schimbarea ipochimenilor judecatori aflatzi in stare de incompatibilitate, neconstitutzionalitate, lichelism samd. dar, cine-i schimba? ei, incompatibilii, neconstitutzionalii, lichelele, intre ei/de ei? sau vin niste politicieni (osificatzi/fosilizatzi/eternizatzi) sa faca schimbarea?
nitzica bomba atomica in sistem poate c-ar face mai bine. noi vorbim despre schimbarea sistemului dar inca nu am schimbat nimic in educatize, in implementarea unui sistem moral/etic/ipotetic de valori – altul decit cel care a "modelat" spre cretinism/auto-suficientza/multzumire de sine 3-4 generatzii de romani. cind vom iesi din normele/incorsetarile/rigiditatzile/libertinismul socialismului stiintzific, ale eticii si echitatzii socialiste, ale diviziunii sociale a muncii, ale lui inaintea erei noastre samd, vom putea vorbi despre schimbare.
dar cum realizezi schimbarea intr-o societatea escaladata de spaime?