Caută-mă pe hotnews, sînt fierbinte! Misoginism minoritar.

Domnul Attila Biro publică azi pe hotnews.ro un articol lung și cam confuz cu un titlu pe măsură: „Filiera Udrea: Si-a numit partenera de afaceri in fruntea Companiei Nationale de Investitii. Alte femei cu noroc in viata”. „Filiera” înseamnă de fapt trei persoane din anturajul Elenei Udrea, numite în diverse poziții publice și o însăilare de linkuri vechi. Faptul că persoanele în cauză sînt femei pare să-i producă autorului o suspiciune extremă, altfel e greu de interpretat finalul titlului. Ar fi de întrebat aici dacă domnul Attila Biro crede că un om politic trebuie să numească în funcții publice doar oameni pe care nu-i cunoaște și  să se înconjoare de străini și, eventual, dușmani, nu de prieteni. Dacă da, să ne dea exemplul acelei democrații care a ajuns la această performanță stupidă. L-aș mai întreba pe Attila dacă nu s-ar simți insultat cînd, Ivanciuc, spre exemplu, ar investiga numirile de la Mediu și Cultură și ar produce un titlu de genul „Filiera hună. Alți cîțiva unguri cu noroc în viață”. Care e legătura între calitatea publică a persoanelor din articol și faptul că ele sînt femei? Păi răspunsul e conținut în ironia „norocului în viață”: fără pile nu sînt bune de nimic. Dacă Atilla nu înțelege încă absurditatea propriului titlu să mai dăm un exemplu. Să zicem așa: „Filiera Năstase: Alți bărbați cu noroc în viață”. E evident că e importantă calitatea de bărbat în poveste pentru ca ea să apară în titlu, nu?

Cît despre articol el arată ca o varză murată cu pește fiert: indigest la limita repulsiei. Asta pentru că de fapt nu găsim acolo nici o dezvăluire, avem în schimb detalii despre contul de facebook al uneia dintre prietenele lui Udrea. Precedate de un subtitlu pe măsură: „Sefa CNI pe Facebook: Single, interested in Men”. Aoăleu, e și interesată de bărbați? E curvă, e clar!

După ce Tapalagă a comis-o cu OXAN-ul, acum Biro confirmă cu Udrea: hotnews o apucă într-o direcție ciudată. De altfe mă miră că de vreo două luni mixul de știri de pe hotnews se tabloidizează. Poate că ar trebui, dragă Dan Tapalagă, să ieșiți public și să vorbiți despre structura acționariatului, nu de alta dar ar fi păcat ca niște greșeli editoriale să ne bage la idei și să ajungem să credem că asistăm la o nouă moguliadă pe net. Pentru că ați ajuns o instituție media  importantă dar singura despre care nu știm mai nimic. Că tot veni vorba de transparență. Sau átláthatónak.

Facebook Comments

39 Comments Caută-mă pe hotnews, sînt fierbinte! Misoginism minoritar.

  1. Merechene

    Ina Eyre,

    cu alte cuvinte: "alt nemernic cu noroc in viata" – zic noroc pentru ca ciripitul il va scapa de inchisoare.

    fereasca Dumnezeu sa fii bolnav sau sa-ti cauti dreptatea in Romania, ca ai feshtelit-o.

    Reply
  2. Ina Eyre

    @zexe 🙂 de va cădea Voicu pre mulţi va ciripi el. Să vedem ce zid de apărare împotriva atacului, evident şi neapărat politic, va construi pesedeul. Mai ceva ca'n jurul Adelului..

    Reply
  3. zexe

    Iata un extras "Voicu Catalin: Neprezenta mea in varfu' ministerului de Interne se rostogoleste ca un bumerang impotriva mea, imaginea Politiei, a Curtii, la noi. Ei nu inteleg chestia asta. Ei inteleg ca am fost fentat a doua oara. Mi-ar fi mult mai simplu, sa bag un baiat bun, sa ma asculte …(neinteligibil)…da? Da' daca-l incaleca cei de la SRI? Daca il incaleca cei de la Parchet? Nefiind eu acolo, eu am alta relatie. Pe unii ii cunosc si in alte pozitii, mai cunosc cu peruca-n cap, pe altii ii cunosc si cu fetite ce fac. Cu mine le-a…daca ma duc si-i spun: "Domnule procuror general, am o mare rugaminte! Si va raman indatorat, dosaru' asta vreau sa ramana asa!" Si am dat cu palma, nouzeci si noua la suta ramane cum spun eu! Daca-l rog cutare, gaseste cinspe elemente, sa ni-l intoarca pe pustiul ala de….(neinteligibil)…Da' eu daca ma uit intr-un dosar, stiu unde sa caut, c-am fost la Gheorghe Robu…"

    Reply
  4. Nemo

    dg. corect, iar n-am ce sa mai comentez 😀

    fin'ca veni vorba de comentarii, alea de la C Preda sunt de necitit. umbla pe acolo tot soiul de insi cu tulburari de personalitate narcisisto-histrionice, glazurate cu ura patologica 😆 … iar psihanalistu' e cam scump :mrgreen:

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Daca mai era nevoie de o demonstratie ca Hotnews o ia pe aratura, irealitatea a inceput sa toace subiectul "Filiera Udrea". Curiozitatea e ca un senator PSD, aflat in platou, e cel mai decent dintre toti. Pina si Boda e cam mirat. Concluzia mea e ca e vorba de filiera liberala si dragul de Dinu. As paria chiar ca deja iRTV e deja a lui Patriciu, in acte, pe undeva. (Falimentul Catavencu SA poate sa fie doar un pas de clarificare a businessului inainte de vinzare)

      Reply
  5. oldhashu

    @ MicuCeKu,

    așa vrea mușchii lor! 🙂

    @ Fl Cojocaru,

    De ce s-or lua băieții ăia răii de blonda Udrea care nici măcar nu e blondă, ci văpsită, nu e din Troia ci Spartă și e Cal…a troiană vârâtă de AgaZeus in gaska aia de politici misogini ce din față o "injura" principial iar din spate, salivând, o dezbracă cu privirea…

    Ce hiș-beliș facură cele două Monici politice anterioare, aia serioasă și premiantă și ailalta profesoară și monitoare de studenti arăbenti?!

    Bine i-o coapseră miso-politicii monicii monitoare, ca de raul ei, nu mai pot eu folosi "brandu" că să transez disputele cu muierea mea, Eu nu mai am drept la "brand", ei – muierii mele adicătelea – nu i-a pus nime ham legal la mestecătoarea-turuitoare. Asta-i discriminare!!! :mrgreen:

    Reply
  6. Pingback: distracţie cu miniştri » zoso.ro

  7. para

    Va plangeati de economie.

    "If fiscal discipline is imposed too soon – that is, before the recovery is secure – the imposition of spending cuts or tax increases could put the recovery at risk. This could happen gradually, by making the growth rate more anemic than it otherwise would be. This is the Lshaped scenario that is sometimes discussed. The Japanese experience, combining a long, slow recovery with some attempts at fiscal discipline – including a 1997 increase in value added taxes –provides a cautionary example. Alternatively, the impact could occur in a more dramatic fashion, by causing a new downturn, the so-called W-shaped scenario. A cautionary lesson here comes from the restrictive tax and spending policies enacted in the mid-1930s that choked off a growing recovery and plunged the economy into a new downturn, thus lengthening and deepening the

    Great Depression. At the very least, these scenarios warn against declaring victory against the downturn and pursuing fiscal discipline too quickly."

    http://www.econ.berkeley.edu/~auerbach/fiscal_fut

    Reply
  8. Bleen

    Puşcărie trei capace, unde toţi primarii zace. Dacă nu mă înşel e prima oară cînd trei primari de municipii reşedinţă de judeţ sînt contemporani în puşcărie, doi dintre ei fiind condamnaţi definitiv.

    Cristian Anghel (PNL), primarul mun. Baia Mare (am băgat mun. că la Baia Mare mă cam calcă pe nervi forma de G-D) a fost condamnat definitiv la puşcărie.

    Reply
  9. zexe

    Am putea incepe cu varianta:

    Se spune ca Manuela Preoteasa ar fi actionara la Hotnews.ro SRL cu 35 la suta din actiuni, alaturi de sotul sau, Ionel Margarit Timbolschi, care si el ar poseda 30 la suta din actiuni. Mai este si Cristian Sima cu aproximativ 10 procente. Restul procentelor se spune ca s-ar imparti intre Diana Tereza Salisteanu şi Andrei Woinaroski.

    Reply
  10. Ina Eyre

    Oh, şi da, de când cu Băsescu academician, HotNews-ul se tot scufundă. O să aflăm şi noi de ce. Cu ei se duce însă şi minima credibilitate a unei agenţii de ştiri. Eu aşa îi consideram.

    Reply
  11. Ina Eyre

    @Andra, 🙂 eu mă declar mulţumită că l-au recuperat postacii proprii, pe care îi admiră şi cu care, practic, a rămas. Dl Atreides, (parcă), chiar remarcă pe undeva, că l-au adus pe drumul cel bun, să-şi bage minţile'n cap. Să fie la el acolo!

    Cînd îl vor transforma în penelo-pesedac va fi sărbătoare în propria-i ogradă. 🙂

    Reply
  12. alicuza

    Eu prefer sa se scrie articole din ambele tabere pe aceeasi platforma. Asa nu trebuie sa ma plimb pe net prea mult ca sa gasescu punctul de vedere al tuturor.

    Reply
  13. Andra

    nu e decat pierderea lui: se retrage din ceva la care nu e capabil sa participe (dialogul, that is)

    nu credeam ca anti-comunicarea e chiar asa de raspandita in PDL

    Reply
  14. Michela

    Faza cu misoginismul e clara, de acord. Dar numirea ca sefa la CNI nu mi se pare de luat la mishto-uri….Daca asta e ok nu mai inteleg de ce l-am dat jos pe nastase si psd-ul…Sau de ce ni se pare aiurea ca a fost numit Olteanu la BNR.

    In afara de Udrea, ce o mai recomanda pt. postul de sefa la CNI? Consiliera, ok, merge, e nevoie sa ai un om de incredere care sa-ti dea sfaturi si sa-ti fie aproape. Dara sefa la CNI?

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Michela: amestecam lucrurile. Orice ministru are dreptul sa faca numiri si sa numeasca oameni apropiati in care are incredere. Nu de asta l-am vrut jos pe Nastase. Pe Nastase l-am vrut jos pentru ca pusese jugul pe toti, era prea lacom. Sint totusi 20 de ani de la caderea comunismului, ar fi bine sa nu mai ne isterizam cu nepotismul. O doza de nepotism exista in orice societate civilizata. Sau, tu crezi ca cei din familia Kennedy au o stea a geniului de au ajuns toti in pozitii de virf? Iar lapidarile astea cu CV-uri in presa sint stupide. Cine sintem noi sa judecam si, mai ales, cum judecam pe baza unei hirtii daca omul e bun sau nu intr-o functie despre care nici nu stim prea bine ce atributii are? Mînia asta populară cu oameni indignați pe baza de CV de lipsa de calificare a nu stiu cui e doar manipulare. Cel care numeste raspunde pentru calitatea numirii, se presupune ca l-ar interesa sa nu aiba niste idioti in jur.

      Reply
  15. Bleen

    Oricum, arată bine, o cheamă Ana Maria, a terminat Dreptul la stat, e şefa CNI, se cunoaşte cu Elena Udrea, e membră a grupurilor (de pe Facebook), Pro Băsescu şi 3 Dec: Ziua fără Realitatea TV. e din Piatra Neamţ (din celebra pepinieră de bunăciu….ăăăă….dive), îi place Tina Turner (hm, slăbuţ), Michael Jackson (hă! nasol, e mort! – adică e nasol că-i place, nu că-i mort), Vaya con Dios – Puerto Rico (bun, bun, şi-a mai spălat păcatele după Michael Jackson)….o partidă bună.

    Reply
  16. Leon cel Treaz

    @Florin,

    degeaba te iei de Tapalaga. Nu-l atinge nimic. Este cel mai mare ziarist din tara asta. Cel mai obiectiv, cel mai curajos. Io de mic am visat sa ma fac tapalaga.

    Reply
  17. Andra

    Florin

    Ai dreptate, dar n-ar fi de mirare nici sa fie o pastila amara auto-administrata, pt. ca PDL-ul e maestru in victimizare, iar Udrea stapaneste si ea jocul la perfectie. Ask zexe 🙂

    my 3 kopeyky

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *