Ni se spune că unul dintre motivele pentru care trebuie să votăm cu ARD, împotriva USL, PPDD sau UDMR este că acestea, dacă au peste 66% împreună, vor schimba Constituția și o vor schimba în rău. În ce ar consta schimbările în rău, în condițiile în care actuala Constituție este opera lui Iliescu, adaptată la pretențiile lui Adrian Năstase, nu am aflat. Dar dacă ARD ne cere să mergem la vot și să votăm ARD, atunci ar trebui să știm care este proiectul constituțional al ARD.
ARD nu poate veni și spune că este împotriva modificării Constituției, atîta timp cît Băsescu și ”Dreapta” au tot acuzat actuala Constiuție că este confuză, aberantă, prost croită. ARD nu poate veni și spune: sîntem împotriva unei noi Constituții, nu vrem modificarea Constituției, punct! ARD trebuie să vină cu o alternativă, cu un proiect propriu de Constituției.
Astfel, mesajul ARD va fi următorul: dorim modificarea Constituției însă dorim să ne așezăm la masă toate forțele politice pentru a găsi cea mai bună soluție pentru o nouă lege fundamentală, pentru poporul român. ARD nu poate refuza o nouă Constituției, nu poate refuza înnoirea. ARD trebuie să pună pe masă, la negocierile pentru o nouă Constituție, propriul proiect constituțional. Atunci va putea spune, înainte de campania electorală: nu votați USL ca să aveți o Constituție antidemocratică, uselistă, dictatorială, care să ne scoată din lumea civilizată, din Uniunea Europeană, care să ne ducă în sfera de influență a Rusiei și să ne facă să pierdem tot ce am cîștigat împotriva lui Ceaușescu și Iliescu, în 1987, 1989 sau 1990. și anume libertatea. Votați-ne pe noi, căci proiectul nostru constituțional este cel ce garantează liberatea, siguranța românilor și rămînerea lor în lumea civlizată și nu exilul înapoi sub cizma rusească.
Dar pentru ca ARD să poată intra în negocieri cu un USL care nu a obținut majoritatea calificată pentru modificarea Constituției, nici singur, nici împreună cu PPDD și UDMR, trebuie să aibă un proiect de modificare a Constituției. Nu trei idei în cap, nu o discuție secretă la bere, ci un proiect serios, coerent, profesionist făcut, public, să-l poată citi tot poporul. Cînd ar trebui să vină ARD cu acest proiect constituțional? Ieri. Ok, ieri a trecut. Pînă pe 9 noiembrie e ok?
Pentru a avea o minimă șansă în alegeri, glumițele cretine, înjurăturile isterice, feștilele arzînde și motivaționelele pentru retardați în călduri nu sînt suficiente. Nu că ARD nu ar fi susținută de legiuni întregi de retardați în călduri. Ei sînt acolo. Îi vedem, îi auzim, îi citim zilnic. La TV, pe bloguri, pe rețelele sociale. Peluza, galeria de spălați de creieri sau angajați cu ora, ziua sau luna, au rolul lor, bine stabilit. Poate marginal, poae nu foarte important, însă acest rol există și trebuie luat în seamă. Însă dincolo de glumițe stupide și grohăituri ale fanilor în călduri, ARD trebuie să vină cu:
- un proiect politic (este ARD alianță electorală care se desființează pe 10 decembrie, este alianță politică, este un viitor partid politic?)
- un proiect constituțional (are ARD un proiect de Constituție care să-l opună USL și care să constituie baza de la care ARD și USL pot negocia o viitoare Constituție?)
- un proiect guvernamental (are ARD un proiect guvernamental, un premier, o listă de miniștri importanți?)
- un proiect prezidențial (este ARD pregătită pentru o probabilă suspendare și demitere a Președintelui Traian Băsescu? are ARD un proiect politic pe termen mediu, care presupune și un candidat comun la alegerile prezidențiale sau nu are nici un fel de proiect?)
- o politică de alianțe – ARD trebuie să spună clar cu cine este dispusă să se alieze, cu cine exclude orice alianță și prin ce alianță doreșe să ajungă la guvernare, dacă dorește acest lucru
- o listă de obiective pentru alegerile parlamentare – ce scor și-a fixat ca obiectiv (20%, 25%, 35% etc), cine poartă responsabilitatea îndeplinirii lor și care sînt sancțiunile în cazul neîndeplinirii
- un program de guvernare – dacă ARD dorește să acceadă la guvernare
- decizia clară, publică și neechivocă de a accepta propriile reguli – ARD trebuie să accepte regulile pe care le-a stabilit și autoritatea Comisiei de Integritate
- o strategie de mobilizare a militanților, care să arate acestora că liderii sînt dispuși să lupte – o politică de blocare a liderilor USL în colegii de către liderii ARD. Deschiderea spre luptă și nu închiderea într-un cartel al liderilor USL și ARD care, tacit, au stabilit că nu se vor lupta între ei și toți vor fi aleși în colegii-sanctuar, călduțe
ARD trebuie să vină cu un proiect pe termen scurt și mediu. Trebuie să spună dacă va guverna și cu cine, pe cine va propune sau susține pentru funcția de premier, pe cine va propune sau susține pentru funcția de președinte, cu cine dorește să se alieze, cu cine exclude orice alianță, ce proiect prezidențial are, cum vor lupta liderii și ”vedetele” și cum vor mobiliza militanții și simpatizanții.
PRECIZARE.
Blogary ar putea să intre în corul peluzei, ar putea să urle motivaționale cretine, înjurături rudimentare și glumițe tembele împreună cu galeria. Ar fi mai comod, în primul rînd intelectual (ce poate fi mai comod decît să-ți fluture vîntul prin cap?), ar fi mai comod din punctul de vedere al traficului și chiar al susținerii financiare. Și ar fi mult mai comod din punctul de vedere al scrisului. Eu personal m-aș lăsa de citit și filtrat sute de articole din presa de dreapta americană și britanică, m-aș lăsa de scris articole cît de cît articulate și aș striga slogane cretine, glumițe tîmpite și chemări la luptă pentru maimuțe de peluză în călduri. Toate astea le-aș putea scrie la foc automat. Și toată lumea ar fi fericită, inclusiv eu, că aș scrie 3 propoziții simple, cretine și motivaționale pe zi. Așa cum mi s-a explicat de mii de ori, ar fi mai bine pentru toată lumea și ar fi mai bine pentru mine. Dar asta ar însemna să anulez tot ceea ce am scris în ultimii patru ani. Ar însemna să mă dezic de mine însumi, să mă anulez. Asta nu o voi face, indiferent de riscuri. Alții au ales acest drum. Blogary nu-l va alege niciodată, indiferent de consecințe. Îi scriam cuiva cîndva că Blogary va exista și după ce Albă ca Zăpada va zăcea în șanț, la margine de drum, violată și moartă. Am avut dreptate. Blogary încă trăiește. Albă ca Zăpada nu numai că zace la margine de drum moartă și violată, dar cei care au violat-o și ucis-o sînt chiar părinții ei. Dar ce nu face omul din ambiție sau resentiment!
Rolul Blogary e să gîndească, chiar împotriva tuturor, nu să facă propagandă. Și asta va face.
Alternativa la ARD, intr-o viziune ultrapesimista, dar nu exclusa:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/SENATUL-EVZ-Apocalipsa-acum-1007612.html
Monica Macovei a suspendat Comisia de Etică.
Mi-am permis din nou un Ctrl+C/Ctrl+V catre Cristian Preda, iata ce raspunde:
„Am văzut postarea, nu pot reacţiona acum la toate întrebările. Voi spune
doar că ARD e pregătită pentru orice nouă suspendare, indiferent că
aceasta ar fi declanşată înainte de alegeri, pentru ca referendumul să
se ţină în aceeaşi zi cu scrutinul legislativ, sau după 9 decembrie. Mai
mult decât atât, în ceea ce mă priveşte, consider că trebuie să luăm în
seamă şi posibilitatea ca USL să recurgă la demiterea şefului statului
invocând înalta trădare. Expresia a fost pronunţată deja de mai multe
ori.”
http://cristianpreda.ro/2012/10/24/idoli-penelisti/
Înregistrarea USL în alegeri ca alianță politică blochează orice eventuală alianță a PDL cu PSD sau PNL. Oricum PDL nu se putea alia cu PNL, ci doar cu ACD (PNL+PC).
În 2004 DA era alianță politică iar PSD+PC era alianță electorală. Acum e invers. USL e alianță politică iar ARD e alianță electorală.
O alianță electorală are ca obiective participarea la alegeri. După alegeri, alianța încetează.
Unii confunda critica distructiva, agresiva si constanta cu melodia de la ceasul desteptator. Daca as avea un ceas din asta pai l-as cam ignora dupa ora 7 dimineata.
Eu unul reusesc sa gasesc rapsuns la mai toate intrebarile, de altfel perfect legitime, care sunt puse pe aici.
Multe raspunsusi sunt nemultumitoaare. cu toate astea aven de ales intre mafia USL si astia din ARD, nimic altceva.
daca sunt exact la fel de ce naiba va mai stresati?
OK, s-a demostrat in circa 2834 de articole ca sunt la fel de rai si mafioti. Oare cate mai trebuie ca sa le intre in cap ca trebuie sa se schimbe?
desi eu personal nu am auzit de mafioti care sa se schimbe ptr ca au o imagine proasta intr-o anumita parte a presei.
daca materialul e prost de ce nu cautati altul, de ce tot insistati ca panza de sac sa se transforme de la sine in matase pe baza de arata cu degetul?
normal, urmeaza banarea. Standard.
rogoz Fugi și linge-ți șefii în cur, scutește-ne pe noi.
rogoz Unde ai văzut tu, pătrățel critică distructivă? Nu e nici măcar critică, sînt niște întrebări. Dacă nu-ți convine cîte articole scrie Blogary despre subiectul x sau y, nu citi, băiatule. Îți pierzi timpul pe aici în loc să lipești afișe și să lustruiești pantofi. Cum vrei să cîștige PDL-ul dacă voi, trepădușii, asistenții cu bidinea și lipici, vă pierdeți timpul pe bloguri exersînd scrisul?
rogoz chiar si acum, in ceasul 13 PDL n-a inteles nimic din mesajele fostilor sai sustinatori … Din pacate, confunda spalatul imaginii cu reforma reala. Si, pentru ca vad ca nici tu nu ai inteles, te sfatuiesc sa explorezi si alte teorii. Pentru ca nu imi dau seama cum un partid si niste politicieni pot fi atat de cretini incat sa se mire de ce atatia potentiali votanti ii critica. Cand nu intelegi ca esti ce-a mai probabila parte ce se poate schimba si transforma in ceea ce ei asteapta. Cand ajungi sa te enerveze insistenta si critica lor fara sa intelegi ca te imping chiar impotriva vointei tale INAINTE!
Bleen, poate ca ar trebui lasati sa se scufunde. Poate ca acest cadavru numit PDL nu mai are sanse de renastere. Poate ca asteptarile trebuiesc indretate catre altii din moment ce astia nu inteleg ~critica distructiva~ … Am observat ca multi dintr-e ei nu concept sa primeasca sfaturi si sa isi asume idei de la alegatori. Sunt prea ocupati sa isi impuna ideile lor tampite …
BEC a anunțat că USL participă la alegeri ca alianță politică, nu alianță electorală. Astfel, din 9 decembrie în Parlament vom avea:
USL, PDL, PPDD, UDMR, PNȚcd, PFC
Bleen Și întrebarea care se pune, logic: care dintre aceste partide vor fi în opoziție? 😀
meioza Bleen ce e aia opozitie?
Canadiana Bleen Păi aș defini-o cam așa: dacă nu poți să fii deasupra, să fie măcar 69, și nu să te pui capră la tot ce face USL-ul, în speranța că-ți lasă niște bani pe noptieră…
Bleen Si pă persoana fizica nimeni?
Gramofonu Bleen Nu, că pe persoană fizică nu se poate rambursa TVA-ul 😉
Și să dai o bere, că văd că eu ți-am dat like-ul cu numărul 4000! 😀
ARD o avea basca? ca asa, din comentarii, nu prea pare.
Nu as vrea sa rasucesc cutitul in rana. Dar nu ma pot abtine.
HotNews.ro
Ioan Oltean (PDL), la RFI: Noi n-am scos niciodata din carti o viitoare alianta cu PNL
11:49 Actualitate | PoliticPDL nu ar exclude o alianta cu PNL, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie. Deputatul Ioan Oltean declara, la RFI, ca democrat-liberalii se bazeaza „pe o posibila asezare corecta pe esichierul politic a Partidului National Liberal”.
Cam asta e tot „maretul” plan pus la cale de Oltean si compania privind guvernarea. Asta e tot, ce discutam noi de program de guvernare, propuneri de ministri, propunere de candidat prezidential sau de plan de reviziure constitutie. „Ne imbarligam again cu liberalii si traim fericiti pana la adanci batranete, calare pe jumatate de guvernare.”
Gandind la rece, probabil tot o sa merg la vot si o sa ii votez pe astia de la ARD, pentru 3-4-5 oameni pe care ii stiu acolo. Dar ma apuca o sila enorma, parca as vota in 2000, intre Iliescu si Vadim. Dracu’ stie, poate ca fac rau. Poate ca inainte sa fie mai bine trebuie sa fie foarte rau.
Mi-a disparut un comentariu. M-a flaguit cineva ?
EroulBula S-a suit Voicu-n tramvai.
@MadameBlogary Nea, Basescu nu voia boicot. Am explicat de ce „teoria aminarii tactice a anuntului” nu sta in picioare. E ilogica.
@Bleen24 link or die. nu mai ştiu
test
Ştim cu toţii că ARD nu e Albă ca Zăpada aia cu muşchi de Spartacus, pe care ne-am dorit-o într-un puseu de infantilitate.
Ne uităm în buleftrinul propriu şi citim pe primul rând: ROUMANIE ROMÂNIA ROMANIA. Citim anul eliberării: 2000 şi ceva. Atunci, de unde Albe ca Zăpada, când pe aici n-au existat niciodată aşa ceva?
Eu citesc îndârjirea ta ca pe cea a unui dezamăgit în dragoste. Ai dreptate în tot ce spui. Dar eşti excesiv. Acum câteva zile cereai cinci răspunsuri în schimbul votului tău. Peste o zi, ai mai cerut unul, tot în contul aceluiaşi vot (sper că nu votezi multiplu): cel privind publicarea stenogramelor. Azi ceri un proiect constituţional.
Poate ştii mai mult decât mine, ştii că ARD e un atlet în plină formă, nu chiar favoritul, dar care – prin motivare – poate fi împins pe podium.
Eu îl văd ca pe o gloabă obosită, urâtă visceral de majoritatea mare a spectatorilor, care o aşteaptă cu roşii şi ouă clocite la cotitură. Că nu aleargă cum vreau eu, că jocheii se ţin de înţelegeri pe sub mână cu casele de pariuri şi că ar putea face mai mult, sunt detalii. Cursa seamănă perfect cu cea din deschiderea filmului Dictatorul.
Când se suie gaşca lui Cătălin Voicu şi Năstase în tramvai, nu-i întreb pe ceilalţi călători care le sunt valorile morale. Ţin mâna peste portofel şi telefon şi încerc să fac grup compact cu ceilalţi călători, chiar dacă ştiu sigur că şi printre ei sunt hoţi sau complici ai lui Năstase.
Sper că cele scrise nu mă califică în categoriile maimuțe de peluză în călduri sau postac. Poate doar retard.
Nea
Deci dacă sunt hoți și complici ai lui Năstase dare se dau din ”cealaltă tabără” sunt ok?
Nea
Menţinînd figura de stil, ce te faci tu şi ce vă faceţi voi, călătorii cinstiţi, cu mîna pe portofel, în cazul în care gaşca lui Voicu şi Năstase, în complicitate cu alţi călători, înarmaţi fiind, deturnează autobuzul către o zonă în care se află acoliţii lor sau chiar pustie? Ce şansă mai aveţi atunci şi cam cît crezi că se vor lăsa impresionaţi de mîinile voastre ţinute pe portofel? Cine face legea, aşadar, voi cu mîinile pe portofel sau ei, care deţin toate armele şi controlează în totalitate zona?
PS Nu ai impresia că am mai trecut prin aşa ceva?
Florina Simona, Ştiu pozitiv că printre călătorii consideraţi cinstiţi sunt complici ai lui Năstase. Dar grupul lor a dus, împreună cu vatmanul, tramvaiul pe traseul lui, chiar în vremuri grele. De asta tind să le dau ceva mai mult credit. Năstase & Co. sigur vor deturna tramvaiul, îl vor scoate de pe şine şi-l vor vinde la fier vechi. Pe unii îi bănuiesc de intenţii rele, ceilalţi sunt deja condamnaţi definitiv şi recidivişti.
Nea
A te mai sui, în cazul ăsta – şi ţinînd cont de condiţiile de acum, PDL nu mai e cu Boc în frunte – înseamnă, după părerea mea, să te oferi, conştient, ca victimă. Nu mai zic că-i poţi trage după tine şi pe alţii, oameni care au încredere că ceea ce faci tu e bine şi se lasă, la o adică, pe mîna ta.
Abia acum pot să-şi pună în practică intenţiile rele. Nu de alta, dar să nu ajungă şi ei în cazul celorlalţi.
Florina Păi eu nu mă sui, sunt deja în tramvaiul numit România. Ce să fac, să mă dau jos?
Nea
Pe mijlocul ăla de transport, pentru mine, nu scrie România, scrie doar electorat.De aia, dacă nu vreau, nu mă sui. Că nu-i obligatoriu. Încă, parcă poţi să ştii?!
Nea Florina La mine destinația e statul de drept. Nu contează dacă pe tramvai scrie USL sau ARD. Dacă știu că tramvaiul nu ajunge la destinație, nu mă sui în el!
Nea Sînt cerințe minimale. Nici măcar nu le cer să aibă un program de dreapta (ar fi o absurditate și o comicărie să le ceri așa ceva). Este de neînțeles cum oameni presupus inteligenți se arată absolut șocați că ai putea pune vreo întrebare politicienilor. Am impresia că noi trebuie să dăm teste și dovezi de loialitate față de polticieni. Chiar și întrebări care cer răspunsuri ”basic” sînt considerate scandaloase de galeria pedelistă: veți mai exista după 9 decembrie? v-ați gîndit la un prim ministru? sînteți pregătiți pentru o eventuală suspendare a lui Băsescu? cu cine vă aliați și cu cine nu vă aliați?
Orice întrebare este considerată excesivă, deviaționistă, trădătoare.
Nu am fost trădat în dragoste. Nu am fost niciodată îndrăgostit de PD. Am acceptat PD-ul doar pentru Băsescu. Acum Băsescu a ieșit din scenă și noi a rămas să facem temenele PD-FSN-ului. Mă gîndeam totuși să-i întrebăm și de sănătate, nu doar să-i lingem în cur în timp ce ei flirtează cu autorii loviturii de stat din vară.
În 2000 am votat cu Iliescu în turul 2. Greșeala asta nu o voi mai face niciodată. Dacă am de ales între FSN și FSN, atunci zic pas,
Bleen Ăştia nu sunt politicieni. De asta nu am ce să-i întreb nimic. Nu au program, nu au idei, poate nici strategie câştigătoare pentru ei. Sunt întrebări care nu ajută.
Îţi aduc aminte un episod din vară. Erai foarte agitat că Băsescu nu dă o declaraţie de susţinere a boicotului. Îl presai să zică. Am intuit că el cloceşte ceva şi că, dacă o dădea prea devreme, puciştii ar fi avut timp să contracareze boicotul.
Nu întotdeauna e bine să dai cărţile pe faţă.
Nea Bleen Te-ai prins. PDL are o strategie secreta, stralucita, cu care va sparge tot.
Vor astepta sa-si revina PNL-ul, sa-i arunce pe Antenescu si Fenechiu si sa-si reocupe locul din dreapta (politicii). Aceasta strategie a fost devoalata de ilustrul strateg Ioan Oltean, la RFI (gasesti ceva referiri pe site-ul Realitatea).
Revenind la lucruri serioase, strategia PDL este cam urmatoarea:
– adunam tot ce e pe dreapta intr-un mare ghiveci ca sa blocam ascensiunea altor formatiuni pe dreapta iar noi sa ramanem principala formatiune de dreapta;
– miscarea ne va feri de riscul de a cadea sub PPDD, daca vom candida singuri;
– pe Macovei o vom lasa sa se joace de-a comisia iar noi o vom folosi pentru a ne regla conturile prin filiale (cine candideaza si cine nu);
– scoatem un 25-27% care sa ne permita sa jucam rolul de bau bau pentru PNL, cu pretul unor banuti pentru primarii nostri, primiti de la conducerile PSD-iste ale judetelor;
– pentru 2014 nu avem candidat, ca doar n-o sa-l sustinem pe MRU (asta vrea reforma, anticoruptie si alte prostii);
– vom oscila intre PNL si PSD si vom sustine candidatul celor care ne vor da mai multi bani pentru primari (cel mai probabil PSD);
– desigur, vom pune un fraier sa candideze dar nu ne vom omori cu firea in campanie. Primarii nostri sunt pe primul loc.
EroulBula Nea Nu mai răsuciţi cuţitu-n rană. Ştiu de unde vine şi ce vrea PDL. Dar a fost destul un om (Băse) şi o femeie (Monica Macovei) şi Boc, ca să se polarizeze, de voie, de nevoie, pe direcţia bună. Poate că şi MRU va reuşi acelaşi lucru.
EroulBula Nea Şi Beavix să se uite la răspunsul ăsta. E şi pentru el.
Nea EroulBula … MRU care nu-i în PDL?
Aia s-a petrecut când Boc era peședinte. Nu mai este. A-nțărcat bălaia.
Nu pot să judec PDL din vremea lui Boc cu PDL de-acuma. N-am date, și n-am motive.
SimonaM Eşti abilă. N-ai muşcat din disjuncţia om-femeie, pe care o lăsasem ca să-ţi rupi dinţii în ea. Ai răspuns la obiect.
EroulBula un fel de UDMR romanesc :-). Ne dam dupa cum bate vantul, pe motiv de stabilitate a tarii.
Nea, ca de disjunctii ne arde acuma…
Yeba Nea Păi intră Marte în Casa Vărsătorului și o să cîștige ARD 50%+1 din voturi dacă purtăm toți violet și ne încovrigăm cozile pînă la Guru Bivolaru!
Nea așa eram și eu cu răul cel mai mic, dar uite că azi Oltean iar se milogea de PNL la RFI, așa că le zic și eu: fuck off fraierilor, lăsați milogeala și combinațiile, veniți cu proiecte, că dacă nu dracu vă mai votează.
Beavix Nea Aş zice: nu veniţi cu proiecte, veniţi cu realizări. Am văzut o reclamă la o firmă foarte mare. Spuneau: noi nu ne ocupăm de proiecte, noi facem lucrări.
Nea
Ce realizări să mai aibă pînă-n alegeri? Că ce au în spate se vede deja cu ochiul liber. Repet (zic asta de după locale într-una): Blaga a fost coordonatorul localelor pe ţară, pierdute de PDL şi drept pedeaspă a primt conducerea partidului. Unul dintre cei mai virulenţi critici ai lui Boc – autorul unor atacuri mizerabile, fie vorba-ntre noi – este acum vicepreşedinte PDL şi om de prim plan.
Lasă realizările, zic eu, ca să nu te ia cu rău. Ei nici măcar la nişte întrebări elementare, de bun simţ nu răspund. Care întrebări se constituie, de fapt, într-una singură: mă, da’ de ce să vă votăm noi? E, pentru ei întrebarea asta nici măcar nu există, d’apăi răspunsul.
Bleen,
Imi place precizarea ta de la final. Sper sa te tii de cuvant. Bani multi nu se fac din scris, insa avem atat de putini oameni consecventi pe de o parte si atat de multi dezamagiti de cealalta parte, incat o atitudine declarata ca a ta nu poate fi decat apreciata, inclusiv financiar, in prezent si viitor.
Succes.
acspot îi faină. io i-am dat ideea.
foarte bine. atinge-i. sunt ca si oole: s-ar implica dar nu se baga.
revenind al prima parte a articolului, USL ar modifica in mai rau Constitutia, daca ar putea – in sensul ca ar da prerogative de Nare Adunare Nationale Parlamentului: sa numeasca procurori, sa desfiinteze CSM, ANI samd (ma rog, cat ii duce mintea din spaima de Justitie si vise onirice despre propria lor valoare).