”PDL-ul s-a trezit din pumni, însă nu prea mai e ce-a fost. Noua mişcare de centrudreapta se încheagă greu şi încă n-are destulă greutate. Societatea civilă se agită brownian pe internet. Rareori democraţia a fost mai slab apărată şi mai vulnerabilă în România.
De fapt, au fost două minuni care, până acum, ne-au salvat. Prima e lumea civilizată, europeană şi americană, care până acum ne-a ajutat exemplar. Crin Antonescu spunea, cu tonul lui caracteristic, că „n-o să vină Angela Merkel să voteze în România”.
Da, Angela Merkel n-a votat cu votul, după cum Dumnezeu nu bate cu băţul. Dar a votat şi va vota mai departe împotriva mârşăviilor politice din Uniunea Europeană, ca şi Jose Manuel Barroso cel la fel de ironizat. Ca şi Statele Unite, care şiau văzut parteneriatul cu România aproape spulberat de o guvernare inconştientă.
Al doilea miracol a fost ideea boicotării referendumului, singura cale prin care preşedintele putea rămâne în funcţie şi garanta mai departe sistemul de drept din România. Cei care-ar fi spus nu s-au adăugat astfel celor care n-au găsit vreun motiv pentru suspendarea preşedintelui, şi cvorumul nu s-a mai îndeplinit. Sper ca, în ciuda brutalităţii extreme a celor de la putere, partea raţională a societăţii noastre să rămână fermă împotriva valului de nebunie din această vară istorică.”
Sursa: EVENIMENTUL ZILEI
„Atirnind de-un fir de par” e oare o aluzie la Dingleberry??
Eu nu pot să-nţeleg cum Cărtărescu nu face diferenţa între raţiune şi miracol, dar, mă rog, nu sună rău deloc „miraculoşi”. 😀
@Florina o fi vrut omu’ sa spuna ca existenta rationalilor in Romania e un miracol
@musiuplugary
ete la asta nu m-am gîndit, eu în politică sînt cu raţiunea, cu simţirea-n cu totul alte părţi. 🙂
Pen’că m-ați zăpăcit de cap cu televizorul vostru (cine Pușcalău e Calimente? Dar Gherasim? Cîți metri pătrați au buzele lui Gîlmea, de le tot pomeniți?) m-am spurcat și eu aseară vreo două ore. Pe Antena3 (cred) mi-am luat o porție zdravănă de vomitiv în doar cîteva minute, deci respect, Yeba, ești un Taj Mahal al răbdării! Pe Nașul m-am plictisit alte cîteva minute, cu Turcescu și Cartianu – dar poate aici sînt eu de vină, că nu pot percuta la stilul lor prășitor. Pe Money Channel l-am văzut în sfîrșit pe celebrul Gherasim, lîngă jigodia bătrînă și libidinoasă de SRS, dar n-am rezistat mult, nu-mi spuneau nimic nou sau mai interesant formulat decît pot citi aici. La B1 ar fi fost în general OK, cu Cristoiul, Dan Andronic și Cristian Diaconescu (pe rînd…. totuși), dacă moderatoarea ar avea vreo cîteva kile de maturitate în plus. Bine, nu-i vorbă, și mie-mi place Andronic, are acel je ne sais quoi ca al irlandezilor, care te face să te tot uiți la el, neștiind de unde să-l ciupi, dar măcar la mine nu se vede, că-s de partea astalaltă a sticlei. Diaconescu ar avea ce căuta, într-adevăr, în fruntea oricărei platforme politice anti-USL. (Dacă nu aici e locul comentariului ăstuia, unde, Florina, please? Eu nu găsesc nici un buton cu CronicaTV)
@Rheia ţi-am spus, e chestie de tehnică, de prins enormităţi, doar nu-ţi închipui că rezist – pe orice subiect – 10 minute în şir. Buzele lui Gâdea au darul de a fi răsfrânte şi foarte mobile, aproape autonome, un circ de sine stătător. O emisiune antologică este una cu Dana Grecu, post-alegeri 2009, ALUNIŢA DE PE CHELIA LUI B:, întrebau specialiştii dacă e sigur că nu e cancer, că dacă e, poate ar fi mai bine să demisioneze şi să-şi vadă de sănătate şi să nu pună ţara în situaţie de instabilitate politică, cu preşedinte bolnav.
Ei, unde mai găseşti aşa trufanda?
Lucrurile sunt – au rămas – de mult atât de clar împărţite, nu dreapta-stânga, ci progres/bine contra rău-de-moarte, încât nivelul dezbaterilor nu este nicăieri foarte înalt, fiindcă nu se ajunge la acorduri fine, ce să discute Cristi Diaconescu cu Surupăceanu? A3 e sursa miturilor urbane, cum era România Mare. Coposu, amantul Doinei Cornea. Un coleg îmi spunea că foloseşte shoturi de A3 pentru adrenalină.
Aseară ai avut ghinion, astea cu desfiinţat persoane sunt greţoase business as usual, dar cele mai plicticoase.
Vorba e: ce facem? Stam si ne uitam?
Eu nu prea inteleg argumentul ca nu merita sa intre, de exemplu, blogary in politica pentru ca nu e timp pina la toamna.
Dar daca nu intra, e mai bine?
@mbuliga pai nu suntem in politica? ce, aici discutam arta goblenului?
@Canadiana Corect, buna observatie. Sa reformulez: se poate mari efectul politic al lui blogary? Cum?
@mbuliga facem blogary lectura obligatorie pentru MAD. doar d-aia a marit bleen site-ul. daca ne gandim ca leader de opinie in privinta boicotului a fost blogary, ne putem fuduli ca impactul a fost considerabil pentru un site atat de mic.
@mbuliga @Canadiana Te inscrii intr-un partid si castigi ceva alegeri cu ideile luate de pe blogary. Pe urma te bati sa le aplici.
@mbuliga @Canadiana Efect mai mare decît a avut în astea două luni e greu de avut. În afară de pus idei pe piață ce poate face Blogary?
@Bleen @mbuliga cu blogul extins, propagarea informatiei relevante. blogary devine a „one-stop-shop” pentru stiri. ceea ce inseamna ca isi extinde sfera de influenta in partea educativa (legi, constitutie, doctrina). pai toate astea, plus observatori la alegeri, fac mai mult decat au facut partidele de dreapta in ultimile 6 luni. atractia lui blogary – cel putin pentru mine – este ca nu e partid politic. madama are spiritul liber si neingradit.
@Bleen @Canadiana Blogary pune idei pe piata pentru ca faciliteaza comunicarea de la om la om, intre oameni care impartasesc idei de dreapta. Ideile puse pe piata sint un efect.
Marirea sitului s-ar putea sa fie o idee excelenta si suficienta pentru lunile care urmeaza. Ce altceva? Pepiniera de candidati?? Habar nu am.
Personal, as participa la o miscare gen partidul piratilor (sa nu imi sariti in cap ca sint de stinga, ca (a) je m’en fiche eperdument, si (b) ceea ce schimba jocul politic in ziua de azi sint initiativele de felul asta, Blogary face parte dintre ele).
O miscare care nu e organizata piramidal, cu sefoi, sefi si sefuti, ci ca un forum. Atunci cind apare o idee buna apar si grupuri de lucru care incearca sa o rezolve.
I-ar trebui lui Blogary, pentru asta, o latura politica? Sau, cum spune @Bleen , rolul Blogary actual, de trompeta a ideilor de dreapta, si putin de politist al democratiei, e suficient, cel putin pe termen mediu?
@mbuliga Nu cred că se poate așa. Organizația politică, indiferent că-i spui partid, platformă, forum, asociație, e ca o firmă care vinde candidați. Îi trebuie o structură adecvată mediului politic (pieței electorale) și, evident, capital. Adică bani. Poate că începe ca garajul lui Bill Gates, dar ca să conteze în spațiul social, trebuie să se supună regulilor lui.
@Rheia DA, insa acum 10 ani organizarea Blogary ar fi costat foarte foarte mult. Acum, datorita scaderii costului organizarii (Coase cost, am mentionat in mai multe postari), Blogary a devenit posibila si se poate lupta cu organizatii clasice, bazate pe multi bani, cu organizare piramidala. Asta mi se pare mie cel mai fascinant lucru. Politicienii nu s-au prins, dar au cam devenit un fel de dinozauri care vor fi rontaiti incet incet de soricei adaptabili si rapizi ca blogary.
In opinia mea o organizatie politica este un forum, are o platforma si vrea putere. Nu vinde candidati, isi vinde viziunea. Candidatii vin si se duc, sunt purtatori de imagine (cutia de ambalaj) dar nu produsul. In termeni de business, si daca accepti brandingul mai mult decat ca o pereche formata din logo si slogan, aceasta organizatie trebuie pozitionata pe piata politica/electorala si in mintea consumatorului (de politica) cu cateva elemente cheie: 1. Misiunea (1 propozitie); exp din cap: Blogary ajuta romanii sa construiasca o tara curata, cu oameei inteligenti si informati (din cap) 2. Atributele (sau personalitatea) exp: dinamica, transparenta, instruita, etc; 3. Pozitionarea (unde se situa=eaza in raport cu alte organizatii de pe piata si care sunt criteriile in baza carora vrea sa fie evaluata. exp: organizatie civica de dreapta; 4. Viziunea ; exp: tara la standarde europene, etc; 5. Fundamente – aici ideologia; exp: O Romanie cu oamnei sanatosi, destepti, corect, draguti si liberi.
Asta e prima si cea mia important faza din proces; apoi poti sa iesi pe piata 🙂
@florina Cam ce vorbeam noi aseară 🙂