Angela Merkel nu voteaza la referendum. Si vrea ca nici tu sa nu votezi!

EU, US și UK ne-au mai dat o șansă: pragul de 50%+1

Am o veste bună pentru toată lumea. EU, US, UK vor să mușamalizeze lovitura de stat din România. Vor să nu fie nevoite să ia măsuri radicale și ireversibile, care ar putea face rău pe termen lung și lor, și României. Lor mai puțin, României mai mult. Vor să păstreze cît de cît aparențele. La nivel declarativ au fost extrem de duri cu puciștii, chiar au făcut și primii pași instituționali în condamnarea puciului, dar nu vor să meargă mai departe. Nu vor să facă rău României, să strice echilibrul economic și politic în estul Europei. Pe de o parte, nu vor să treacă peste acest puci și nu-l vor accepta și recunoaște niciodată (veți vedea mai jos de ce) dar nici nu vor încă să ia măsuri sancționatorii la adresa României, măsuri care ar scoate România pentru mult timp din lumea civilizată și care ar destabiliza flancul estic al EU și, atenție, al NATO. Occidentalii au găsit și soluția de mușamalizare, de anihilare a puciului păstrînd însă în același timp aparențele: pragul de 50%+1. Aceasta este soluția pe care NATO/EU au găsit-o. Din acest motiv au ținut cu tot dinadinsul ca acest prag să fie menținut și au ajuns pînă acolo încît ministrul de externe britanic să-l ia de gît pe Ponta din goana avionului și să-i șuiere printre dinți: păstrează pragul! NATO și EU doresc reîntoarcerea, elegantă, diplomatică, fără sancțiuni, scandal și complicații la perioada de dinainte de 6 iulie, urmînd ca de restul, adică de reîntoarcerea la situația de dinainte de 3 iulie, să se ocupe Băsescu și celelalte instituții ale statului. Dacă NATO și EU nu ne-au executat încă, dacă nu au recurs încă la măsuri dure, concrete, la sancțiuni politice, diplomatice, comerciale, economice sau chiar militare, dacă nu ne-au introdus taxe și vize, dacă nu ne-au suspendat din EU, e tocmai fiindcă au considerat că încă mai e o șansă de anihilare elegantă și fără prea multe complicații a puciului. Ultima șansă, dealtfel: invalidarea referendumului.

Plebiscitarea unei lovituri de stat într-un stat EU, un precedent extrem de periculos pentru Vest

De ce totuși atîta hotărîre la occidentali? Păi să vedem, de ce le e occidentalilor cel mai frică? Nu de comunism, știm bine, că nu l-au trăit. Cum se numesc cele două mișcări politice care au preluat și și-au întărit puterea prin plebiscitare și care este impactul pe care aceste mișcări politice le-au avut asupra Occidentelui în ultima sută de ani? Cîte milioane de occidentali au murit în cel de-al doilea război mondial? Care este răul absolut despre care occidentalii învață încă de la grădiniță și pînă se fac mari și ajung președinți, cancelari, miniștri, regi sau parlamentari?

Plebiscitarea unei lovituri de stat este, în 2012 în Uniunea Europeană, un precedent extrem, extrem de periculos, pe care pur și simplu occidentalii nu și-l pot permite. Nu contează personajele. Nu importă cît de mult seamănă sau nu Antonescu și Ponta cu Hitler sau Mussolini. Important este principiul, important este mecanismul, care occidentalilor le aduce aminte flagrant de ascensiunea la putere a naziștilor și fasciștilor. Reiau ce scriam acum 12 zile despre argumentul ”plebiscitul poate legitima orice” pe care USL-ul îl aducea occidentalilor:

”E ca și cum ai sta de vorbă la masă cu un cetățean în vîrstă, pe nume Horowitz, care are tatuate niște numere ciudate pe braț, și i-ai explica că cea mai bună soluție împotriva creșterii criminalității la periferiile metropolelor și împotriva aglomerației din sistemele penitenciare e un nou sistem, inventat acum de tine, cu camere de gazare pentru infractorii periculoși.”

NATO și EU ne-au mai dat o șansă înainte de a da drumul cîinilor războiului diplomatic, politic, economic, comercial, instituțional: să invalidăm referendumul și să anihilăm elegant puciul.

Traian Băsescu și orgoliul național

Poate că Traian Băsescu, așa cum îl știm, a vrut să ridice miza și să arate Vestului că puciul va fi anihilat de poporul român și că românii anului 2012 nu sînt germanii și italienii anilor 20 și 30 ai secolului trecut. ”Poporul român nu plebiscitează lovituri de stat pe model nazist sau fascist”, le va fi zis, sincer poate, cu o doză cunoscută de cocoșism, Traian Băsescu partenerilor occidentali. Îi mulțumim pentru încredere, însă trebuie să-i spunem că greșește grav. Acea parte din poporul român care va merge la vot va plebiscita lovitura de stat. Este totuși o nuanță aici. Poporul român cu drept de vot va asista pasiv la cum poporul român implicat și nervos politic va plebiscita o lovitură de stat. Așa că trebuie să folosim această pasivitate și, cu ajutorul ei, coroborat cu decizia Curții Constituționale, să invalidăm lovitura de stat. Trebuie să-i înțelegem rușinea lui Traian Băsescu. Vrea să le arate occidentalilor că pot avea încredere în poporul român că în orice situație sau conjunctură, poporul român respinge extremismul și derapajele totalitare. Din păcate pentru obrazul lui Traian Băsescu în fața Angelei Merkel sondajele arată altceva: poporul român nu respinge extremismul și derapajele totalitare în orice situație sau conjunctură. În același timp însă, Traian Băsescu se poate scoate în fața liderilor occidentali spunîndu-le, ceea ce totuși știu și speră și ei, că poporul român, în majoritatea sa nici nu sprijină extremismul și derapajele totalitare. Ci doar asistă pasiv cum ele se întîmplă. Ei bine, astăzi, pasivitatea poate fi transformată în armă împotriva extremismului și derapajelor totalitare. Occidentalii s-au prins de chestie și de aceea au susținut cu atîta insistență pragul de 50%+1. E posibil să-l fi acuzat pe nedrept pe Traian Băsescu de orgoliu personal gonflat. Poate că la Traian Băsescu doar orgoliul național e gonflat mai mult decît îi permite backgroundul realității de zi cu zi. Poate că e un amestec de orgoliu personal, de campaigner, de orgoliu de șef de stat și de orgoliu național. Orice ar fi, trebuie să facă un pas în spate și să lase loc rațiunii. Traian Băsescu a vrut să dovedească occidentalilor că românii pot lupta activ împotriva extremismului și derapajelor totalitare. Sondajele au arătat că românii, așa cum bănuiseră și liderii occidentali, pot lupta doar pasiv împotriva extremismului și derapajelor totalitare.

Băsescu a vrut să mai tragă un subiect, că poate scoatem un 8 sau un 9, însă și cu riscul să nu știm răspunsul și să picăm. Occidentalii au încercat să-l calmeze și să rămînem așa, cu cinciul de trecere.

Fii european, stai acasă!

Traian Băsescu nu-și poate permite nici iresponsabilitatea lui ”totul sau nimic”, nu-și poate permite riscul unei Românii asiatice sau sud-americane, însă structura sa psihologică, experiența profesională și poziția de Președinte nu-l lasă nici să accepte cu inima ușoară o situația jenantă atît pentru el cît și pentru români. Însă, îi place sau nu, ne place sau nu, asta este singura soluție de a rămîne în lumea civilizată: boicotul. O știu și occidentalii și ne presează s-o acceptăm, o știe și Băsescu, o știm și noi, o știe orice om cu o minimă inteligență, bun simț și cultură. Nu este vremea cocoșismelor, nu este vremea celor care vor să iasă în față cu orice preț și care vor să arate că sînt diferiți. Nu vă duceți la vot doar că vi se pare că nu știu ce mesaj personal dați făcînd asta. Gîndiți-vă la implicațiile pentru noi toți.

Este vremea celor care cred că dincolo de orgoliul politic sau intelectual al fiecăruia dintre noi, mai important, ca întotdeauna dealtfel, este destinul națiunii. Adică al celor de lîngă noi, al familiei, al prietenilor. Al celor care vin după noi, fie că se vor naște în familia unui fost coleg de facultate peste vreo 3 ani sau în familia unui văr de la Timișoara peste cinci ani.

România este, din cauza mafiei useliste, a interlopilor, a corupților, a foștilor comuniști, a lingăilor, a oportuniștilor, într-o situație de o gravitate limită și din care nu poate ieși cu capul sus. Dar poate ieși.

Fii european, stai acasă! Susține statul de drept, nu te duce la vot! Boicotează și rămîi în lumea civilizată! Ponta a spus foarte frumos și adevărat: ”Angela Merkel nu votează la referendum.” Exact. Orice european, orice om atașat valorilor occidentale, orice om inteligent și cu bun simț nu votează la referendum. Dacă Angela nu votează la referendum, înseamnă că știe ea ce știe. Deci să nu votăm nici noi la referendum!

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Editorial

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

1.127 de comentarii

  1. MER-KELUL un compus toxic ptr. bolshevicii pushcariabili{felix cacarau xerox fenechioru” mazaregaoazare ………….samd.bombonel e la gratii ii asteapta!

  2. Ah, să mori de râs, nu se paote așa ceva!
    Pe Crețuleasca:Bogdan T – dacă se întoarce cu 7 milioane împotrivă, are și o problemă de simetrie, că a fost votat de 5 milioane.
    Cioroianu – dacă boicotează, voturile în favoarea sa scad. 

        1.  @Canadiana  @Yeba prostitutia nu e inca legalizata, deci partea cu munca e cam slab aspectata in spetza.

    1. Aceste stenograme sunt benigne, nici nu-i mare lucru de capul lor. Si na-m spus că MRU are 35%, fiindcă n-are.

    2.  @Yeba ce sa te astepti de la astia, daca liderul puie zice;”E impotriva legii boicotarea referendumului si PDL trebuie actionat penal.” 

    3. Stenogramele sunt benigne, nu se spune nimic de fraude, nu-i nimic de capul lor. N-am spus că MRU are 35%, că n-are.

      1.  @anarchix nu mai e nevoie, i-a picat.
         
        N-am talent scriitoricesc, arată incredibil de anti-intelectual, ca un flăcău la horă, Videanu e un fel de Liiceanu pe lângă el. Și când vorbește – idem, fiindcă pe teme lui Videanu e foarte limpede. Ăsta e ca mai sus, „dacă boicotează, or să-i scadă voturile.”
         
        Și încearcă (el, dintre toți incompetenții cu care a șters Băse pe jos, nu zic că nu i-a acoperit pe alții) să-l zgândăre, să-i spună că s-a ofilit, unde este știutul președinte bătăios?
         
        Bogdan T – Vila e concretă, stenogramele sunt bucăți de hârtie, putem să facem stenograme și cu Merkel, cu ce deranjează ele? Dar cine știe ce mai apare.
         

      2. @anarchix
        N-am talent scriitoricesc, arată incredibil de anti-intelectual, ca un flăcău la horă, Videanu e un fel de Liiceanu pe lângă el. Și când vorbește – idem, fiindcă pe temele lui Videanu e foarte limpede. Ăsta e ca mai sus, „dacă boicotează, or să-i scadă voturile.”
         
        Și încearcă (el, dintre toți incompetenții cu care a șters Băse pe jos, nu zic că nu i-a acoperit pe alții) să-l zgândăre, să-i spună că s-a ofilit, unde este știutul președinte bătăios?
         
        Bogdan T – Vila e concretă, stenogramele sunt bucăți de hârtie, putem să facem stenograme și cu Merkel, cu ce deranjează ele? Dar cine știe ce mai apare.
         

      3. @anarchix
        Nu e cazul, i-a picat.
        N-am talent scriitoricesc, arată incredibil de anti-intelectual, ca un flăcău bine hrănit, la horă, Videanu e un fel de Liiceanu pe lângă el. Și când vorbește – idem, fiindcă pe temele lui Videanu e foarte limpede. Ăsta e ca mai sus, „dacă boicotează, or să-i scadă voturile.”
         
        Și încearcă (el, dintre toți incompetenții cu care a șters Băse pe jos, nu zic că nu i-a acoperit pe alții) să-l zgândăre, să-i spună că s-a ofilit, unde este știutul președinte bătăios?
         
        Bogdan T – Vila e concretă, stenogramele sunt bucăți de hârtie, putem să facem stenograme și cu Merkel, cu ce deranjează ele? Dar cine știe ce mai apare.
         

  3. Revista Kamikaze ‎
    „N-am fost prieten cu Năstase” a zis deja Victor Ponta. Să vedem acum, după ce ziarștii au descoperit afaceri cu statul de 100 de milioane euro, derulate de cumnatu-su de soră, ce o să mai zică? „Nu-s frate cu soră-mea!”?
     

      1.  @Canadiana  @Rezon Cum zic toxicomanii aici: Ponta is out there, dude! -> asta la minciuni. Cred ca saracul nu poate sa mai faca diferenta intre imaginatie si realitate.

        1.  @Canadiana  @anarchix  @Rezon nu radeti, eu chiar am intalnit „explicatia” asta. doi frati, crescuti in aceeasi casa, care au mers la aceeasi scoala, au, evident, acelasi nume de familie, si care mi-au pretins (separat) ca nu au stiut ca sunt frati, in ciuda tuturor evidentelor

  4. Tocmai m-a lovit un gand: se vor face exit polls si la referendum? Este o problema absolut esentiala!
    La ultimele alegeri institutele de sondare a opiniei publice au dat-o mai mult sau mai putin in bara, dand insa vina pe spirala tacerii (respondentii minteau cu… rusinare) DAR! De data asta nu ne intereseaza aproape deloc CUM se voteaza, ci doar CATI voteaza! Ori aici institutele de sondare nu se mai pot insela, fiind vorba de a face o esantionare destul de simpla si de a numara pur si simplu, cu marje de eroare absolut garantate! Se poate organiza de catre respectivele institute sau chiar de catre partide, direct. Sunt formule relativ simple care spun cate sectii de votare trebuie monitorizate astfel incat sa stim cu, sa zicem, 99% siguranta ca prezenta la urne a fost de X, cu o marja de eroare de +/- 2%. Orice rezultat in afara acestor parametri ar fi improbabil spre imposibil. De exemplu, daca din calcule reiese ca prezenta a fost de 40% insa numaratoarea efectiva arata 51%, se va putea spune ca sansele ca acest rezultat sa fie real sunt de 0.0001% (nu stau sa calculez, dar cam pe acolo ar fi), ceea ce ar indica in mod cert FRAUDA.
    Deci, se fac exit polls? 🙂

    1.  @cristihan Păi știu că BEC dă comunicate periodice (exacte) cu prezența la vot. Pînă acum nu a fost prezența absolută, ci numai cea procentuală, dar cred că e ok și așa…

      1.  @meioza Da, din 3 in 3 ore. Insa sondajele (si mai ales calculele pe care le poate face PDL) pot fi in real time. Problema cea mai mare este cea a modificarii datelor in interiorul sectiilor de votare sau in timpul transmiterii datelor si proceselor verbale. Aici ar interveni controlul de care spuneam – nu ai cum sa ai diferente majore fata de cele calculate decat prin frauda. Introducere de buletine de vot in urna impreuna cu completarea de CNP-uri in liste nu poate fi observata decat de reprezentantul PDL, care se poate duce si el undeva din cand in cand… In schimb, sondarea in afara sectiei nu poate fi manarita (daca se face de PDL, mai ales)

        1.  @cristihan Sondarea are marele defect că este inexactă. Dacă se numără toți votanții, înseamnă că trebuie să ai un om înăuntru… Deci singurul care poate trimite date exacte mai des este reprezentantul PDL.
           
          Oricum, cel mai important e numărul de buletine de vot dinăuntrul urnei, care nu prea pot fi numărate în timp real…

        2.  @meioza Nu e chiar atat de inexacta, trust me… As zice chiar ca e aproape imposibil ca eroarea sa fie mai mare de 5% (strict pe prezenta). Or, 5% este absolut ok in cazul asta. Barbu Mateescu poate sa confirme (sau sa infirme)

        3.  @meioza  Pai tocmai, sunt convins ca e nevoie de mult mai mult decat 2% sau 5% pentru a se depasi cvorumul. Deci eu sunt convins ca frauda se poate cunoaste si dovedi, cel putin matematic. In functie de logistica PDL-ului, se poate arata exact si unde si la ce ore au aparut aberatiile. Din nou, aici am incredere in Videanu (don’t shoot 🙂 ). Mai ramane un mic amanunt de rezolvat: ce se intampla in cazul asta, dupa ce se prezinta dovezile…

        4.  @Canadiana  @cristihan Răspunsul e foarte complicat. Nu se ştie câţi oameni sunt plecaţi din ţară, deci nu se ştie care este totalul celor aflaţi în ţară (din care se calculează % cu „prezenţa la vot” din sondaje).
           
          La exit-poll-uri e şi mai şi. Trebuie să vorbeşti cu comisia să vezi câţi sunt pe listă în secţia respectivă. Sau să vezi câţi au votat anii trecuţi în secţia respectivă şi să măsori comparativ.Atenţie la următorul lucru: nu ştiu – şi nu cred – că a mai fost măsurată prezenţa până acum la exit-poll-uri (lumea/TV-urile/telespectatorii vor procente cu voturi, nu câţi au venit, pentru că asta nu a contat până acum). Deci e teren nou.

        5.  @BarbuMateescu  @Canadiana PDL poate face macar atat. Sa obtina numarul de votanti de la fiecare sectie, apoi sa faca efectiv numaratoarea, pe un esantion reprezentativ de sectii. Mi se pare chiar mai importanta chestia asta decat prezenta in fiecare comisie…

    1.  @Rezon Stiti, mi-am lasat buletinu’ pe pian in baie si mi l-a mancat cainele. Dar am fost la vot sefu’ sa moara ce-am in fata ochilor daca va mint!

    2.  @Rezon 3 semnaturi de prosti. Intr-un stat normal li s-ar face automat proces de incalcarea libertatilor cetateanului.

      1.  @DanCanada  oamenii aia sunt niste infractori, voi nu intelegeti? normal ca vin cu tancurile peste sarmanii angajati!!

    3.  @Rezon Idioti ca astia trei ne chemau la munca pe vremea lu’ Ceasca in zilele de Craciun si de Paste, numai ca nu cumva sa petrecem de sarbatori crestine.

        1.  @Merechene  @valid Prosti in sensul de absolut clueless. Cum naiba sa semnezi un asemenea rahat?!? Da, in logica rasturnata a Romaniei semnezi pentru ca esti pretenar cu ala si ala de la USL 🙁 Altfel zbori din „functia” de „sef”.

  5. Azi m-am cam dezumflat putin dupa ce am vazut ce frauda de proportii pregatesc uslasii. Inca sper ca nu exista peste 9 milioane de prosti in tara asta.

  6. ce ipoteza parsiva sugereaza un baiat racordat la hidrant:
    – referendumul de pe 29 esueaza, din cauza lipsei de cvorum
    – basescu se intoarce la cotroceni
    – intre timp, apar datele actualizate de la ultimul recensamant.
    – basescu este suspendat mintenas, a treia oara
    –  referendumul se joaca dupa noile date, favorabile demiterii

    1.  @CiufutozaurusRex Dau scris aici ca daca mai incearca ceva de genul asta infunda puscaria inainte de momentul referendumului.

    2.  @CiufutozaurusRex
      Aoleo, astia o tin pe-a lor cu recensamantul ala. N-are treaba recensamantul cu listele, ci Evidenta populatiei, CNP-ul. Poate sa fie si 5 romani in Romania, restul pana la milioane trebuie pusi obligatoriu pe listele de votanti in circumscriptiile de care apartin prin adresele din BULETIN (chiar daca el, buletinul, e expirat, ars, pierdut etc). Singurii cetateni care trebuie scosi de pe lista noua, pe care se voteaza acum, sunt decedatii si cei care au renuntat la cetatenie.

    3.  @CiufutozaurusRex
       
      Aoleo, astia o tin pe-a lor cu recensamantul ala. N-are treaba recensamantul cu listele, ci Evidenta populatiei, CNP-ul. Pot fi gasiti acasa la recensamant si 5 romani in Romania, restul pana la milioane trebuie pusi obligatoriu pe listele de votanti in circumscriptiile de care apartin prin adresele din BULETIN (chiar daca el, buletinul, e expirat, ars, pierdut etc). Singurii cetateni care trebuie scosi de pe lista noua, pe care se voteaza acum, sunt decedatii si cei care au renuntat la cetatenie.

      1.  @Yeba  da rate si inca ceva ziaristii de la vintu au fost gasiti curati ca lacrima de fisc. hai sa fim seriosi. vintu nu le mai scapa ceva asa si pe linga stautul de plata?nu am vazut pe nimeni din studiourule alea sa zbiere: „a lesinat un ziarist aicea! „.pai in opt luni fara bani se imprastiau ca potirnichile in alte locuri. nu contest insa ca unii dintre ei or fi avut probleme, dar in rest pe ecran aveau fete tonice si vesele. si aici nu vorbim de calitatea lor de jurnalisti, ptr ca daca si-ar fi facut treaba conform deontologiei, nu i-ar fi pastrat vintu nici doua secunde

    4.  @CiufutozaurusRex Distractiv e ca nu il pot „judeca” de doua ori pentru aceleasi fapte. Tre’ sa inventeze altceva.

  7. NU l-am văzut pe Ponta și, resemnată, m-am dus pe hotnews. Zice că el a câștigat politic dacă vin peste 5,2 milioane de oameni. Chiar așa. Adică 57,14%… îmi scapă mie ceva? i-a spus Swoboda că peste 57% nu e palgiat?
     

    1.  @Yeba Ma omoara cu logica asta, de cate ori il aud imi vine sa-i sparg plasma! Chestia e ca eu incep sa fiu convins ca e realmente chiar atat de prost incat sa si creada ce spune!

        1.  @cristihan  @Yeba De-asta bate moneda ca daca scoate 5,2 milioane de DA in mintea lui il delegitimeaza intr-un fel pe Basescu.

        2.  @revealer  @Yeba Pai tocmai, nu reusesc sa inteleg de unde a ajuns el la concluzia asta. In 2009 a avut si impotriva tot vreo 5.2 mil de voturi, a castigat cu vreo 100k. Adica din clipa in care scade sub numarul de voturi cu care a fost votat devine ilegitim??? Ce rahat de logica e asta?

        3.  @revealer  omu asta confunda lucrurile rau de tot. sunt cu totul si cu totul alte confruntari. e ca si cum eu te bat la tenis de masa dupa care tu cistigi la tenis de cimp si ai pretentia ca mi-ai fost superior si la tenis de masa.

        4.  @valid  @revealer Glumesti, ce zici tu are chiar oarecare sens… Astia mananca bataie la Counter Strike si apoi se lauda ca au construit Marele Zid chinezesc, cam atata coerenta au. Ei si telealegatorii lor.

        5.  @cristihan  @valid Pai cred ca asta si incearca sa faca. Sa radicalizeze telealegatorii lui. Sa-i convinga ca Basescu se intoarce la Cotroceni ilegitim.

  8. Azi a fost MM intr-o emisiune si nu s-a mai dat dusa inca vreo 2.
    Daca fac astia greseala s-o invite pe la 4, mai pleaca la 10, intra si peste Base si-i da doua dupa ceafa :))

    1.  @Gramofonu
       Un motiv pentru care TB a spus ca se duce la vot este faptul casa evite ca  usl  sa invalideze rezultatul din cauza de frauda.

        1.  @adina  @Gramofonu
           eu numai pot presupune : daca se invalideaza referendumul atunci parlamentul decide …..Daca este din cauza de numar de participanti ccr zice ca TB trebuie sa  revina. Daca este din cauza de frauda parlamentul poate decide altceva

        2.  @revealer  @adina  @Gramofonu
           . Sa presupunem ca TB nu se duce, si sunt sub 50%+1, usl poate sa zica ca TB a fraudat, boicotat etc. si sa dea sansa parlamentului sa zica da, este frauda si atunci nu este valid deci noi decidem.

        3.  @eugeni  @adina  @Gramofonu Si daca TB se duce? Nu mai poate sa dea aceasta sansa parlamentului?
           
          Sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar frauda nu o constata CCR ci BEC. Daca BEC constata frauda nu stiu daca problema mai ajunge la CCR, decat poate pentru incetarea interimatului.

        4.  @revealer  @adina  @Gramofonu
           In principiu CCR spune daca este valid referendumul. El poate sa fie invalid din mai multe motive. 1. prezenta 2. frauda dovedita. (conteaza de cine este sezizata?)). TB vrea sa elimine posibilitatea ca sa fie invalid din motive de frauda. (Cred eu) 

        5.  @valid
           daca referendumul este invalid pentru ca nu s-au prezentat oamenii (50%) T este presedinte. Daca este invalidat din motive de frauda………nu cred ca va fi presedinte cu una cu doua

  9. Мои братья и сестры!
    Stau si ma minuniez cetind stenogramele PNL…si azi imi pica fisa! Ieri am primit un mesaj „popup” pe telefon (SGS) ceva cu indemn la vot, afara cu marinaru’, blablabla, stiti voi. Cum naiba au putut sa-mi trimita rapandulele astea mesaj?! ca nu era e-mail nici SMS…nu a ramas stocat in telefon. Sursa?! nume?! numar?! habar nu am de tehnologia asta care iti scoate telefonul din stand-by sau sleep mode ca sa-ti arate mascari. 
    Acum întrebarea…chiar atât de tembeli sunt ăștia de la tele-mobile (Orange si Vodafone…) încât sa permită astfel de mizerie? Cat costa astfel de mesaj? Mai am amici care au primit mesajul si apoi le-au umplut frigideru’ la nazional-sozialisti!

    1.  @Blogalistan cred ca SRI sau ANRC  are deja lista cu toate numerele alocate. Cineva a dat lista moca. Nu poti cumpara asa ceva si sa-ti pastrezi jobul. NO fuckin way!

    2.  @Blogalistan Da, a spus și TUrcescu, a primit sute de mesaje cu această plângere, s-au vândut baze de date. Și se folosește tehnica asta, mesajul dispare. 

    3.  @Blogalistan Chill, people. Reiau ce i-am scris lui Turcescu ieri (fara rezultat, a lasat-o si el in aer, ca deh…): Sunt SMS-uri de clasa 0 si pot fi trimise de diverse aplicatii, serverul putand fi localizat oriunde (inclusiv in strainatate). Nu au legatura cu operatorii de telefonie mobila, se trimit probabil catre serii mari de numere consecutive, in masa, fara sa intereseze cine este utilizatorul care le receptioneaza. Atata vreme cat banii nu sunt o problema, se pot trimite catre milioane de numere (pretul per SMS poate fi foarte mic, avand in vedere si volumele).

      1.  @cristihan INTREBAREA  ESTE! Se pot receptiona aceste SMS/MAIL-uri fara complicitatea/suportul operatorilor de telemobil? Credeam ca s-a depasit vremea free sms de la sfarsitul anilor 90’… Acum nici gtalk, skype sau viber nu permit  „gratuitati” de genul asta…

        1.  @Blogalistan Da, nu e nici o conspiratie. Exista furnizori de SMS-uri bulk. Ei au contracte pe volume cu operatorii de telefonie mobila, nu intereseaza pe nimeni ce si cui se trimite. Preturile sunt corespunzatoare (ca in reclama la Leroy Merlin).
           @Yeba Da, pot trimite si pe serii de numere. 1 milion de SMS-uri la 1 centi / SMS = 10.000 EUR = peanuts. Si nu cred ca dau 1 cent / SMS

        2.  @cristihan  @Yeba Multzam de lamurire (am fost si pe Zoso’) dar precizez – eu am abonament! – nu prepay… In abonamentul meu nu am specificat ca pot primi si astfel de mizerii nesolicitate!

        3.  @Blogalistan  @Yeba Pentru cineva din afara companiilor de telefonie mobila este chiar imposibil sa stie daca trimite pe prepay sau postpay. Nu stiu de fapt nici in ce retea trimit, daca te gandesti la portabilitate… Pe de alta parte, companiile de telefonie mobila nu au de unde sa stie ce contin SMS-urile trimise catre abonatii sai si ce parametri sa puna pentru a le filtra / cenzura. Ca sa nu mai spun ca daca vin din afara retelei ar trebui chiar sa castige niste bani din interconectare.

      2.  @cristihan  , si numerele alea cum sunt formate, aleator? deci ai odată 0745 și pe urma combini la întâmplare?

        1.  @Yeba  @cristihan Nu aleator, ci secvential: 0745 000 000, 0745 000 001, 0745 000 002 … 0745 999 999, 0746 000 000, samd.
           
          Nu e nevoie sa fure nicio lista de nicaieri.

  10. L-am ascultat iar pe ponta. NU SE POATE! Asa animal nu se ezista! Daca ar fi angajatul meu l-as da afara. Nu inainte insa de a suna la 112 si pentru Politie si pentru Salvare.

        1.  @cristihan ca femeie, ma gandesc  la saraca fosta nevasta a lui ponta. cum l-o fi suportat  pe mincinosul asta? ii zicea ca are de lucru la birou si el se hatza-hatza cu daciana. ce jeguri de oameni!!aici  o includ si pe concubina daciana! 
           

    1.  @cristihan 
       
      Şi-ar găsi foarte greu de lucru, crede-mă. În sistemul privat, la stat e încă o altă poveste. Ponta are o problemă gravă, nici de sales man nu e bun, oamenii aceia sînt mult mai convingători, asta-i una, şi doi, chiar vînd altceva, orice altceva decît vinde el.

      1.  @adina Kkturi… De ex: http://www.mediafax.ro/politic/ponta-comisarul-european-viviane-reding-habar-nu-are-de-situatia-din-romania-este-in-campanie-pdl-9903488

      2.  @adina , v. hotnews, dar n-au farmec, nu e live, e un rezumat. @cristihan  nu comentează live la Ponta, s-a acreditat pe lângă Laura Ștefan.

    1.  @Florina aproape ca doresc sa stea paiatele la guvernare inca ceva luni, ca sa iasa lumea in strada sa-i ia cu asalt. 

      1.  @Canadiana  @Florina Nu fiți așa siguri. Oamenii stau foarte bine în sondaje, d-aia își permit să facă așa.  Ponta și Antonescu sînt tăticii națiunii în sondaje,

        1.  @Bleen  @Florina daca raman la guvernare, eu nu le dau mai mult de un an, tops. si puteti sa ma citati 🙂

    1.  @severmihail saracii spectatori. ieir i-a jumulit pe aia probase, azi vine rindul celor contra lui. uite asa ma vine un rolls la domnu dan

      1.  @subway  domnui dan vrea sa ia bani si din injurat basescu. isi jumuleste spectatorii la greu. el nu din reclama face bani ci din sms-uri

    2.  @severmihail da, contrar obiceiului am dat si eu o  tura in speranta sa vad acolo fundamentalismul de care auzisem si cand colo nimic de genul asta. M-am gandit ca o fi libertate pe acolo si fiecare predica ce vrea in emisiunea lui. DD pare sa-si cantareasca optiunile. 
      Pdap, eu mereu am avut impresia ca DD este cumva creatia lui Basescu si ca ii va fi alaturi in momentele care conteaza. Doar un feeling, asa…

  11. ”Am fost sters din lista Dlui Mircea Popa fiindca am îndraznit sa critic Antena 3, considerînd ca aceasta televiziune terfeleste meseria de jurnalist si ca sper ca CNA-ul, daca va ramîne independent, o va suspenda într-o buna zi… Iata ce mi-a raspuns acest domn precum si raspunsul meu…
     
    Mircea Popa : CNA va suspenda A 3 cand Romania va deveni un stat dictatorial cu un singur partid CNA fiind subordonat ministerului Propagandei.Va veni o zi,chiar astazi cand imi voi curatza lista de un EXCREMENT basist.NU stiu cum am acceptat un asemenea gunoi pe lista mea.  Ia-ti un sul de hartie igienica si sterge-te la gura.
    Il y a 3 minutes · J’aime
     
    Paul Cozighian : Sunt un revolutionar fara diploma stimate domn Mircea Popa si îmi iubesc tara si ma doare sa vad în ce hal a decazut. Sper sa va treziti la realitate. Daca nu sunt de acord cu ce spuneti aici nu înseamna ca sunt un excrement basist. Regret dar va înselati. Nici nu va rog sa va cereti scuze fiindca nu o veti face niciodata. Va felicit ptr atitudine. Cu stima
    Impossible de publier ce commentaire. Veuillez réessayer”

  12. Am o veste foarte proasta. Acest referendum e atat de usor de fraudat, incat nu m-ar mira sa fie validat, cu tot boicotul din lume. E greu sa furi voturi pentru o anumita optiune de vot. In schimb e mult mai usor sa furi pentru a asigura prezenta.

    1.  @Rezon tu iti dai seama ca pe astia nici la la basca nu-i doarE? nu-i intereseaza ca incalca legea, ca fraudeaza… pe mine ma ingrozeste treaba asta! sa faci ce ai chef si sa stii ca nimic nu ti se poate intampla. Groaznic! mai ramane sa le mai dea  arme la primari si consilieri ca sa-i scoata pe tarani cu forta la vot.

    2.  @Rezon S-ar putea sa fie mai greu decat si-au imaginat.
      „Tampitii” aia de la Bruxelles nu trebuie sa-si trimita observatori in toate catunele. Nu trebuie decat sa aplice niste formule matematice in cateva sectii bine alese (din Teleorman, Dolj, Vrancea, Constanta, Galati, etc..) ca sa-si dea seama de dimensiunea fraudei la nivel national. Si sunt convins ca nu vor trimite niste novici in materie de fraudat.
      Doar prostii nostri isi imagineaza ca ei au inventat mersul pe jos si apa calda.

      1.  @MariusBadea  @Rezon , nu știu pe cine trimit, MM a spus clar că în țările UE nu s e trimti observatori deloc. Și nu vreți să știți cât de useless sunt unii dintre ei. Pt ei e ceva exotic, un safari pentru conștiință, mai fără riscuri și cu bani.

        1.  @Yeba  @Rezon Atunci hai sa vorbim cu cifre:
          Tariceanu spunea ca mai au nevoie de inca 1.8 milioane de votanti pentru atingerea pragului.
          Nu sunt sociolog, dar cred ca pe toti cei din domeniu i-ar bufni rasul cand ar constata ca 10% dintre cei cu drept de vot au votat pe liste suplimentare. S-ar infirma niste teorii, s-ar desfinta niste catedre, si-ar da demisia niste profesori de sociologie – tot ce stiau ei pana pe 29.07. s-a dovedit a fi fals :)))

        2.  @MariusBadea  , mă cam enervezi, ești foarte suspicios, insulți Ministerul de Interne și BEC, nu toți fură ca băsiștii, a zis și Gâlmea, oamenii sunt în concediu și în fond n-am de ce să-ți dau socoteală, cred că am să te trec în subordinea Guvernului, Verifică mâine în MO dacă mai exiști.

        1.  @Rezon  Ce legal? E pentru sufletul lor, al ăstora din UE care măcar la nivel rațional tb să ia măsuri, că altminteri cred că li s-a luat de noi. Eu nu-l înțeleg nici pe DPA, când începe cu documenting the fraud, domnule, sunt mii de fire invizibile, ce să documentezi, că or să-ți spună de la obraz că tu pleci și el rămâne la mâna primarului să-i dea butelie și/sau să nu-i trimită IREP-ul pe cap că și-a tras de la stălp lumină în grajd.

  13. Banner pentru Boicot:‎”Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român”, a spus Traian Băsescu. 

  14. http://www.gandul.info/news/referendum-2012-reportaj-sub-acoperire-din-mijlocul-armatei-psd-daca-la-ora-17-la-sectia-93-sa-zicem-nu-s-a-iesit-decat-40-actionam-in-forta-exclusiv-gandul-9903249
     
    Avem listă cu numere de telefon, cu blocul etc. Planul nostru este aşa: dacă la ora 17 la amiază, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%… acţionăm în forţă. Vedem ce zone nu s-au mişcat. Ne uităm pe strada X cine a venit la vot şi cine nu a venit. Mergem şi îi aducem la vot. Sunt în jur de 9 maşini pe fiecare secţie.”
     
    Este si varianta audio la fiecare dintre primari.
     
    P.S. Sunt curios daca domnul Mateescu ia si aceste lucruri in calcul atunci cand isi face griji in privinta reactiei celor care voteaza DA.
     

      1.  @SimonaM Pe rtv, s-a abtinut sa spuna ca e o proasta si ca ar trebui sa-si vada de treburile ei. A zis in schimb ca e din PPE, are si ea alegeri, e normal sa-i tina partea lui Base, ca nu e prea obiectiva, etc. Chestii din astea, diplomatice.

        1.  @cristihan  @SimonaM Si la a doua alegere a lui Base tot asa era la Realitatea. Tocmai scapase de cancer si ce se mai foia ce se mai sucea pe scaun … :-))

        2.  @cristihan  De pe hotnews: „[..] doamna Reding nu are habar, e in campanie electorala pentru PDL. Romania ca si alte tari din estul Europei trebuie puse la colt.”
           
          Eu zic ca e bine.

        3.  @Geo_B  @cristihan daca data trecuta nu l-a pocnit, garantez ca la urmatoarea intilnire o sa-si ia un cap in gura de la ea.

      1. @SimonaM
        Ufff, iar la orele 19…. Iar ajung pe la orele 20 şi ceva trecute fix. Sper că de data asta durează mai mult…
         

        1. @SimonaM@Florina
          Aşa mă gândeam şi eu. 18 e chiar aiurea. 19 mai mergea, greu dar mergea. Dar 18!? Băi frate, ori o faci în timpul zilei pe la 12 (şi chiulim toţi de la servici), ori seara după 8, dar nu la 6! Lăsând la o parte că e ora la care toată lumea merge acasă de la servici, şi mai ia o pâine în drum, dar în Piaţa Revoluţiei sunt 50 de grade la nivelul asfaltului.
           

        2.  @Hongse  @SimonaM 
           
          La 12, la miezul zilei? Bată-te norocul să te bată, cine crezi tu că ar chiuli de la aer condiţionat la ora aia? 😛

        3.  @Florina  @Hongse Și la 6 e prea devreme. Murim, maică…
          Io știm că vor boicot, dar ceva mai puțin extrem nu merge?

    1. adica daca mai sunt inca 1.000.000 de insi pe listele suplimentare cvorumul necesar pentru validare creste cu 500.000

        1.  @severmihail  @Ilinca este o prostie atat de mare incat nici nu merita studiata, trust me. E impotriva oricarei logici. 

    2.  @severmihail listele suplimentare nu se mai iau in calcul separat. ce zice ala s-a intamplat in 2007, acum s-a terminat

  15. Pentru cei ce o aşteptau pe Laura Ştefan, la Cristoiu. Bad news. Nu vine.
    Worse news: E Alexandru Radu, politolog, invitat în locul ei.
     

    1.  @Hongse Bad news! este un lingau ce mimeaza „echidistanta”. Barbu ar trebui sa-l demaste scurt… Bai sifonarule! bai hidrantule!!!
      Kivu este neutru, sters, benign…kakamaka!

        1.  @Ilinca  @Blogalistan  @Hongse scoate niste numere din putzul gandirii, cum naiba a ajuns la concluzia ca Base si-a pierdut jumatate dintre alegatorii din 2009?

      1.  @Blogalistan  @Hongse eu ii urasc pe echidistanti (my ass) mai mult decat pe uslami. e ca si cum ti-ar servi mancare buna otravita.

  16. Hahaha, „Prim ministrul al României, doctor în ştiinţe judirice cochetează cu cariera de ghid.” – Barbu
     

      1. @hope18
        Crizantem, nu Crizel. Trebuie să arătăm respect preşedintelui interimar. Te rog foarte mult!… 😀
         

        1.  @Hongse
           Aaaaaaaa……care presedinte interimar  ? Muzeograful repetent?????  Pai  nu este decat un presedinte al Ro,Basescu. Ala este o paiata  😀

    1.  @elgreco E tare! voia Turcescu s-o dea afara… si ea nimika. Eu vreau sa mai stau. Pai cum sa te pui cu boboru?!Poate sa ramana de „permanenta garda” la televiziuni. Are energie, are discurs si am descoperit o excelenta catindata la sefia statului!

      1.  @Blogalistan  cred ca, din pacate, n-ar putea castiga presedintia fiindca sunt mult prea multi cei care o urasc pentru ca este atat de vocala si pentru coloana vertebrala pe care o are

  17. „Asta nu e un referendum în interes naţional. Asta e făcătură şi o capcană.” – Minica Macovei, Iulie 25, 2012
     

      1.  @musiuplugary  @GabiDumitru multumesc, imi statea pe limba caracterizarea si nu reuseam s-o transpun in cuvinte :))

      2.  @musiuplugary  @GabiDumitru Wrong ! Sova este un demn urmaș al lui Vasile Vacaru si Gheo Dumitrascu (anii de aur ai fsn-ului…)

    1.  @GabiDumitru :)))))))))))))
      Sa fii fost Angela Merkel „Traian-ul” Romaniei pana acum, nu indraznea el sa deschida ciocul despre holocaust.

    2.  @GabiDumitru
       Mie nu mi-e clar cu ce gandeste omul asta.Cu capul nu cred,poate cu o biluta ca nici alea nu cred ca sunt intrgi

  18. Turcescu: Bă, eu fac reclamaţie la RAPPS. Dacă Antena 3 n-a plătit factura la curent de la transmisiunea de la Vila Dante, 3 ore, şi am plătit eu din taxe… Vreau să văd nota de plată pentru Antena 3.
     

    1.  @Hongse Da, ar trebui extinsa treaba: daca referendumul nu iese, sa se impute boilor de parlamentari. Daca ceva al guvernului e neconstitutional, sa plateasca boii din guvern ca au ars gazul de pomana etc. In sectorul privat TOT se plateste, de ce nu s-ar plati si in guvern/parlament?

  19. Turcescu: Antena 3 sa arate factura vizitei in Casa Dante ! Fiti atenti ce va fac in baza legii liberului acces la informatii daca nu aratati factura !
     
    :)))))))))

      1. @ny2
        Da… Era şi mai bine cu ambele. Eventual şi cu un „scuzaţi-mă, dar cine-i Mihalache” prezent în studio.
        PS: Dar văd că n-a plecat.

  20. Asa cum s-a mai aratat, Antena aplica manualul de manipulare. Dupa ce i-au dat ani de zile cu „dictatorul”, acum ii arata casa cu „robineti de aur” si „WC de portelan” asa cum se aratau in ’89 de la Snagov. In mintea lor, si nu pare sa fie deloc intamplator, se pare ca pana si „29” a fsot ales pentru ca sa semene cu „’89”. Pana acolo ii duce mintea odihnita.

        1.  @revealer  @elgreco „Vineri, reprezentantii Hidro Prahova au parafat documentul, alaturi de castigatorul licitatiei Dupa organizarea licitatiei pentru realizarea retelei de canalizare in orasul Comarnic, program care face parte din proiectul „Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova”, vineri a fost semnat primul contract de lucrari – a carui valoare se apropie de 10 milioane de euro – intre Hidro Prahova si asocierea Grossmann Engineering – Euroconstruct Trading”

        2. @GabiDumitru@revealer@cristihan@elgreco
          El ca el, dar Daciana o avea ceva fraţi, veri, cumetri? Nu zic de Sârbu…
           

  21. Am și eu o problemă care nu înțeleg de ce nu e rezolvată de PDL la nivel de discurs: porcăria cu sunt 18 milioane, nu sunt 18 milioane, că la referendum am fost 19 milioane cu toții. Populația de la referendum se referă la rezidenți, nu la toți românii cu drept de vot. Cum mai sunt vreo 3 milioane în afara granițelor, ce sens are discursul ăsta cu scăderea numărului de electori?

    1.  @Alex D
       Restul e manipulare, nici aia de la PDL nu stiu ce-i ccu ei. Oamenii nu-si pierd dreptul de vot daca nu-s gasiti acasa de recenzor. Atata vreme cat au buletine ei sunt automat pe lista de votanti din localitatea de domiciliu. Si eu zis ca este fals invocat recensamantul.

  22. De stresat ce e, Împăratul Muştelor ar trebui să se ducă să facă o baie de relaxare la vreun spa. Cred că duşul lui Vântu e liber zilele astea. Ce zici, Crine, niţică apă la tulpină pe canicula asta?

  23. Îmi place de Monica Macovei tare de tot. Adică-mi plăcea de ea de mult, dar azi chiar mai tare: „Se uită lumea la noi şi spune. „BĂ! Ăsta-i primul ministru al României?”

  24. Vila Dante. Zice stirea ca „Ponta s-a interesat de vila si etc.”
     
    Pai de ce s-a interesat? De exemplu, eu vin director la o intreprindere in flacari si apuc brusc sa ma interesez de un loc de parcare pe colt, la umbra? Pai de ce o fac? Eu, director general, n-am alta treaba mai presanta decat sa fac inventarul sertarelor cu suruburi din magazie?
     
    Mi se pare evident ca Tonta vroia el vila respectiva, ca locuinta de protocol. Si e nervos ca nu a putut s-o apuce, asa ca a dezgropat povestea motanului Felix de acum un an.

    1.  @Louisy Ce m-a frapat e cit de low poti sa fii sa te duci cu toata fanfara asta de prost gust ca o tata de-aia din fata blocului cu catel-purcel dupa tine si ca Prim Ministru. Ponta n-ar trebui sa aibe voie sa fie politician in vecii-vecilor. Nici consilier intr-o primarie de comuna nu merita, asa de bou si magar e.

      1.  @DanCanada Mi-e o scarba teribila de comunistii astia. A procedat exact precum comisarii aia: „uite cum suge chiaburul sangele poporului!” Mi-e scarba si mi-e groaza, cum dracu, de unde au rasarit astia, au descoperit o masina a timpului si vin din URSS, 1925?

        1.  @Louisy Da, sint absolut gretosi si se intind ca o tumoare. Ieri de exemplu vin acasa, flipuiesc printre canale si dau si la EtnoTV poate ma mai clatesc io stiu? Cu-n Bocsa, Furdui Iancu etc. Cind colo dau peste rahatu’ ala de Oradea (in direct, in plm!). Pe EtnoTV. Cum dracu’ au ajuns si la canalu’ asta?!?

      2.  @DanCanada  @Louisy . Păi el, săracul, pe țațele alea trebuie să le scoată la vot, ce voiai să facă?! Să puie pe foc cărțile lui Pata? Arză sănătoase! 

        1.  @Louisy  @Yeba A lu’ nevasta-sa, naiba stie. Oricum, de ce sa apara popindaii astia pe un canal de muzica populara?!? Probabil ultimele redute sint canalele religioase. O sa fie, vorba lu’ Pink Floyd: Got thirteen channels of shit on TV to choose from.

      1.  @revealer
         Nu am absolut nicio idee cati vor fi! Intrebarea este de ce atat de multe sectii, asa deodata? Azi vad ca au schimbat pdf-ul…

        1.  @Annia  @gone fishing Exact, in Venezuela, Etiopia, Zimbabwe etc nu stiu cati votanti reali sunt, dar sigur vor apare de-acolo voturi.

        2.  @revealer  @Annia
           Eu as cere verificarea acestor voturi, daca nu fir cu fir, macar prin sondaj. 🙂

    1.  @ny2 Nu stiu cine-i monta asta si de ce-si ia el atata puie, dar el nu vorbeste pentru noi, care ne informam. Vorbeste pentru bizoni, care vor retine opulenta in care se afiseaza Basescu.

      1.  @revealer  @ny2 sa stii ca nici eu nu stiu cum de Presedintele Romaniei are „tupeul” sa stea intr-o casa si nu intr-un cort?! Adica cum e posibil sa aiba Basescu, presedintele ales al Romaniei o casa din munca cinstita pe langa  domeniile lui Voiculescu, Vantu, Nastase, facute din bani furati? Ponta este sigur un caz de manual de psihiatrie…

    2.  @ny2 Habar nu am cine se ocupă de ei pe comunicare, dar oamenii ăia din spate sunt niște capodopere într-ale gafelor. După ce au apărut și în procesele verbale ale ședințelor de campanie, ar trebui premiați, cumva!

        1.  @hope18  @ny2 Mie îmi este clar că îi cred mulți. Fundamentaliști sunt de ambele părți ale baricadei. Dar pentru o bășină care știi că se poate fâsâi foarte repede nu întrerupi o ședință de guvern, nu bagi miniștri și presa cu forța într-un autocar, nu chemi elicoptere și care de televiziune și nu îi duci pe toți la o destinație necunoscută în jungla bucureșteană, de parcă ai fi dat de bosonul Higgs pitit într-o văgăună. Și la final spui că ai o bănuială. E semn de cretinism și de consum scăzut de iod.

        2.  @BogdanL  @hope18 eu nu inteleg nici pana in ziua de azi de ce Base a refuzat sa-i faca plangere penala pe chestia cu Bxl. acum sper ca moare cu el de gat, ca asta trebuia omorat de mic!

        3.  @ny2  @hope18 Fiindcă în curtea școlii dacă un puțoi vrea să îți ia mașinuța nu îl pârăști doamnei învâțătoare ci îi f*ți una să nu se poată culege de pe jos. La asta asistăm acum. La procesul de f*tut.

        4.  @BogdanL  eu nu consider ca era o problema de curtea scolii, ci mai grava, dar in fine. sper ca procesul de f*tut sa se incheie asa cum trebuie, cu scopirea mitomanului plagiator

        5.  @ny2 Păi, cariera lui politică la nivel înalt e cam terminată. Lunile cât mai rezistă nu se pun. Ce vine de aici încolo însă e bonus.

    1. @adina
      Nu m-am mai uitat la seriale de la Twin Peaks şi La Piovra. Dar de la ăsta n-aş pierde niciun episod…
       

        1. @revealer@adina
          Apropo, cine-pi mai aduce aminte de La Piovra…. Pe Catania nu-l strigau colegii „Dottore Catania”? Eu parcă aşa mi-aduc minte…
           

        2. @revealer@adina
          Apropo, cine-şi mai aduce aminte de La Piovra…. Pe Catania nu-l strigau colegii „Dottore Catania”? Eu parcă aşa mi-aduc minte…
           

        3.  @Hongse  @revealer Corrado Cattani, cate suspine o fi smuls la vremea lui ! Dottore al nostru o fi smuls doar tipete de furie si si-o fi atras doar tigai in cap de la singura femeie indrituita sa i le aplice. Btw., actorul se numeste Michele Placido.

  25. Ăștia au un mod foarte original de a înțelege actul de justiție. Câteodată cred sincer că nu îi duce capul la mai mult. Cică Daniel Chitoiu a declarat că administratorul judiciar al Hidroelectrica este singurul abilitat să sesizeze organele de cercetare penală acolo unde contractele au fost frauduloase. Că, deh, nu poate fi altceva decât o mică neglijență în serviciu, și asta, nu este așa, doar la plângerea prealabilă a părții vătămate.

    1.  @Annia 2 milioane de voturi fraudate. Nici o măsură de securizare a votului. Mișto. Vom deconta. Va scrie Barbu despre voința majorității și populația scandalizată de ineficiența votului său.   

  26. Cosmin Alexandru:
     
    „Sper ca pe 29 iulie cât mai mulți români de bună-credință să ocolească secțiile de vot pentru a invalida o nelegiuire, Băsescu să se întoarcă la Cotroceni și să apere în continuare statul de drept, poate mai în­țelept decât până acum, Ponta și An­to­nescu să se întoarcă de unde au venit și să rămână acolo, iar parlamentul să ia act de toate astea și să își dea demisia în bloc.
    Iar după 29 iulie, sper să putem continua lupta. Istoria ultimelor două luni îmi dă certitudinea că Ponta, Antonescu și cei care îi manevrează nu vor respecta nimic. Nicio promisiune internă sau externă, ni­cio instituție internă sau externă, niciun principiu democratic intern sau extern, ni­cio lege care le încurcă planurile. Ei nu au scrupule, demnitate sau vreo măsură justă a realității. Vom avea de luptat cu ceva care nu știe și nu poate să trăiască în de­mocrație.”
    http://www.revista22.ro/pentru-democra539ie-sau-pentru-basescu-16546.html
     
    cu scuze, daca a mai fost postat.

      1.  @Ilinca Io transmit când apar în media. Mie nu cred să-mi trimită nimeni nimica.
         
        Iar astea chiar le recomand. Tratează campania online. Juicy!

        1.  @DanCanada  @Ilinca Ar trebui să stau să transcriu :((
          Sunt documente scanate. Sper să le transcrie cineva profi repede, și le sui și pe-aici p-alea mai interesante 🙂

        2.  @DanCanada  @Ilinca Citat:
           
          ”Relu Fenechiu: Cum stăm cu guerilla digitală?Violeta Vijulie: De mâine începem. George Dumitrică ne mai dă 20 de oameni, vor fi două locaţii în Bucureşti în care o să lucreze de la 8.00 la 24.00 şi în ţară avem 45 de filiale.
           
          Acest scurt dialog arată complexitatea reţelei de „postaci” aparţinând USL, care dispune de peste 70 de oameni, aceştia având misiunea de a-l denigra pe Traian Băsescu prin intermediul comentariilor postate pe site-urile de ştiri sau pe reţelele de socializare.”
           
          Citiţi mai mult: USL are guerillă digitală. „Postacii” lucrează 16 ore pe zi – Referendum pentru demiterea preşedintelui 2012 > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-are-guerilla-digitala-postacii-lucreaza-16-ore-pe-zi-993572.html#ixzz21ecmDrcg EVZ.ro 

        3.  @SimonaM ai google drive? daca da transfera documentele acolo si cauta sa vezi drive are sistem de ocr inclus in el (sau cel putin asa se lauda ) le ocr-iusti si eventual dupa aia cauti doar sa vezi daca sint greseli.

        4.  @SimonaM au aparut ceva probleme. ocr-ul din drive functioneaza ptr documente pina in 2mb. asta are 6mb. ar trebui sa-l splitez dar ptr asta ar trebuii sa caut un soft portabil care poate face asta. e f important? crezi ca merita? ai mare nevoie de el? daca da caut cu google un portabil ptr splitarea pdf-urilor

        5.  @valid Nu mie-mi trebuia… @DanCanada zicea că să citim și să dăm mai departe.. Io zic din nou că le va transcrie cineva prin vreo redacție și le vom găsi la stadiul de ponta/mang (copy/paste pentru străinezi) 🙂

        6.  @Canadiana  nu hard-ul e problema. softul. pdf-ul cu pricina este mai mare decit limita permisa de google drive si din cauza asta ar trebui sa folosesc un soft cu care sa plitez acest pdf. sau un alt soft de ocr. cum nu sunt amator de noi instalari aceste softuri ar trebui sa fie portabile. am gasit unul ptr ocr-uire, dar nu functioneaza decit ptr imagini. asta inseamna ca singura solutie ar fi cu softul de splitare.. acum incerc niste softuri de ocr online sa vad ce iese.

        7.  @SimonaM  @Canadiana am folosit un soft de ocr online a facut operatia partial iar doc-ul rezultat  are 5mb.practic nu-l ajuta prea mult pe @DanCanada 

    1.  @SimonaM „Google : 2-3000 euro”
      „Q-word pt. Google? Cine le face? -campania este in pending- cine face bugetul?” 
      In toate discutiile acestea, nu ca ar fi o surpriza, este absolut stupefiant sa nu gasesti macar de forma o referinta la intereseul tarisoarei, la Romanica, cea atat de alintata. Pana la urma sunt reprezentantii unui partid politic, care in plus se mai numeste si „national”.

        1.  @SimonaM Nu exista argumente. Nu exista cetateni. Totul se reduce la o imensa manipulare, la mijloace de manipulare.

    2. @SimonaM
      Mie astea îmi sună mai mult a management al crizei decât a strategie de comunicare. Iar diletantismele astea provinciale din categoria „ne sună să ne ajute un nene care a dat mâna cu Obama, când are el timp. Suntem salvați! Yupiiiiiiiiiiiii” nu pot decât să mă bucure. Cu cât avem mai multe dovezi că sunt mai proști decât îi bănuiam (și asta e foarte greu), cu atât mai bine.

    1.  @Rezon   cap +  o multime de picioruse care-i iasa direct din gura. gândacul cu pricina, din cartea lui Kafka ne poate transforma visul in cosmar Si asta-i numai una dintre sutele de bidigănii ..

  27. Mircea Dinescu, Iulia Hossu Longin, Emil Constantinescu, Radu Câmpeanu, Cristian Parvulescu, Alina M. Pipiddi, Stejarel Olaru, Zoe Petre, Ciorbea, Marius Oprea, Emil Hurezeanu,   Stelian Tanase, Adriana Saftoiu.. si lista  o puteti continua, casa regala..
     
    „Atatea demisii morale”
    (M. Lovinescu)

  28. ce ziceti de implicarea lui Stejarel Olaru in campania de tactici disuasive si manipulatoare a USL !? Alta mironosiță aflata in schema 

      1.  @ny2  da! si cu Marius Oprea mi-a cazu de mult inima in chiloti.. Vorba lui Monica Lovinescu : Atâtea demisii morale.. 

      1.  @ny2  @Sam85 uite pt categoria asta de jurnalisti eu mai ca as prefera sa fie dictatura pontasciana in tara macar un mandat. Sa-i striveasca si sa-i izbesca de toti peretii ca sa vada diferenta. Crezi ca lui Antonescu i s-ar pune intrebari asa directe si cu un ton impertinent? Nu, categoric! Ma rog sa se intoarca Base la Cotroceni pt romanii care inca mai judeca si care au nevoie de o tara europeana, moderna.

        1.  @affa  @Sam85 au uitat ce „bine” era in vremea lui Bombo, acum fac pe nebunii cu „dictatorul” Basescu

        2.  @affa  , s-ar simţi minunat. Tocmai că văd diferenţa şi îi complexează, nu-l recunosc ca pe unul de-al lor, ei îl umilesc pe cel în dezavantaj sau de bun simţ şi devin foarte servili cu cei care ştiu să fie şefi aşa cum ei înşişi ar dori să fie, zbir cu subordonaţii şi umili cu propriii şefi. Nişte mici lepre. Cum o cheamă?

        3.  @ny2  @affa  @Sam85 Tu ii vezi pe alde Galmea, Cretulescu, Grecu facand audienta in conditii de presa libera, concurentiala?

        4.  @Yeba ai draq! toti vor acuma sa fie incomozi si sa bage in coltul ringului, in corzi invitatul si sa-i dea si lovitura fatala. Si apoi sa-si faca un nume de temut in presa romanesca. Draq stie cum o cheama. M-am inervat, mamma mia!!!

        5.  @ny2  @Yeba  @affa Mi s-a spus (pe FB) că ar fi fiind fiica monumentului și soția lui Ion M. Ioniță.
          Dacă m-a mințit prietenul meu, mint și eu mai departe 😛

        6.  @Kafkapeulita  libera nu inseamna obraznica, agresiva, impertinenta. libere sunt si antenele, nu? corectati-ma daca gresesc.

        7.  @ny2 raspunsul era pt intrebarea de mai jos a lui revealer… sorry pt confuzie!
           
          „Tu ii vezi pe alde Galmea, Cretulescu, Grecu facand audienta in conditii de presa libera, concurentiala?”
           
          Presa agresiva si obraznica? 🙂 Sa va arat cateva citate din presa americana sau le cautati singur/a? 

        8.  @Kafkapeulita imi cer scuze, am crezut ca intrebarea era legata de firul discutiei de aici.
           
          multumesc, nu am nevoie de citate din presa americana, pentru ca exemplele de proasta crestere nu-mi par laudabile sau de urmat.

        9.  @Kafkapeulita , ce nu ți-e clar? E chiar simplist. Presa este liberă acum și dependentă de caracterele ziariștilor. Istoria a făcut ca aceștia să fie cernuți în timp pe linia lipsei de caracter, ăștia au rezistat în toate epocile. Categoria Dana Grecu n-are traume în nici o conjunctură. O dictatură spilcuită de tip Năstase îi va rări, lăsându-i să supraviețuiască numai pe cei care o cântă. Odată cu relaxarea, cântăreții vor fi liberi să acționeze în continuare.
           
           Dacă îți închipui că majoritatea presei RO de orientare USL merită alt termen decât nesimțită, fie ai alte repere culturale, fie nu stăpânești registrele limbii române. Realizatoarea de azi este fiica unui vechi Scânteist, combatant activ și azi, senator incompatibil cu funcția declarat de justiție, care nu vrea, mă-nțelegi, nu vrea el să plece din Senat. Un contraexemplu american să-mi aduci. 

        10.  @ny2 pai este pe firul discutiei. 🙂
           
          Presa americana, asa nesimtita si prost crescuta cum este, a dat in vileag watergate. 

        11.  @Kafkapeulita adica punem discutia frost/nixon pe picior de egalitate cu andon/basescu si il punem pe basescu pe aceeasi treapta cu nixon?  luam si o pauza de gandire inainte?

        12.  @Yeba 
          Va dau doar un citat si ma retrag, nu de alta, dar n-as vrea sa fiu facut albie de proci pt simplul fapt ca nu sunt de acord cu voi.
           
          „Lucrurile nu s-au terminat aici. Nu. Președintele țării, supărat pe Vântu, proprietar al grupului RC, a trimis Fiscul peste televiziune. A stat acolo, având practic propriul birou, timp de opt luni (și ce dacă e ilegal, și ce dacă Fiscul nu are voie, conform legii, să controleze o firmă peste 6 luni neîntrerupt, fix ca să nu existe astfel de abuzuri? Cine să te apere de abuzurile statului, statul?). A plecat de acolo fără să dea măcar o amendă. Practic, nu a reușit să găsească absolut nimic ilegal. Pe parcursul „investigației”, însă, a ținut conturile firmei blocate. Timp de opt luni. Rezultatul a fost unul dezastruos. Mă aflu printre cei care nu și-au primit salariul în acea perioadă. Am fost hăituit de băncile la care aveam credite, pentru că nu am mai plătit ratele, ajungând să-mi schimb numărul de telefon pentru a evita cele 20-30 de telefoane zilnice. Am ajuns în Biroul de Credit ca rău-platnic, motiv pentru care nu mă mai pot atinge de un credit în România toată viața. Am trăit, în acea perioadă, acasă la părinții mei pensionari, de la care ceream bani pentru a putea ajunge la serviciu.
          Lucrurile nu s-au oprit nici aici. Băsescu a continuat, trecând jurnaliștii neascultători prin Fisc. Ba pe mulți i-a trimis și pe la DNA să dea cu subsemnatul. Că drepturi de autor, că hâr, că mâr. Până la urmă nu au reușit să facă nimic, pentru că, ce să vezi, nu se întâmpla nimic ilegal. Pentru toate presiunile și hărțuiala asta constantă, însă, nu a cerut nimeni scuze.”
           
          Articol complet  http://www.rtv.net/despre-vandu-ii-de-jurnali-ti-romani-scrisoare-deschisa-catre-nick-thorpe-corespondent-bbc_35669.html#ixzz21f74XGVO
           

        13. @Yeba
          Va dau doar un citat si ma retrag, nu de alta, dar n-as vrea sa fiu facut albie de porci pt simplul fapt ca nu sunt de acord cu voi.
           
          „Lucrurile nu s-au terminat aici. Nu. Președintele țării, supărat pe Vântu, proprietar al grupului RC, a trimis Fiscul peste televiziune. A stat acolo, având practic propriul birou, timp de opt luni (și ce dacă e ilegal, și ce dacă Fiscul nu are voie, conform legii, să controleze o firmă peste 6 luni neîntrerupt, fix ca să nu existe astfel de abuzuri? Cine să te apere de abuzurile statului, statul?). A plecat de acolo fără să dea măcar o amendă. Practic, nu a reușit să găsească absolut nimic ilegal. Pe parcursul „investigației”, însă, a ținut conturile firmei blocate. Timp de opt luni. Rezultatul a fost unul dezastruos. Mă aflu printre cei care nu și-au primit salariul în acea perioadă. Am fost hăituit de băncile la care aveam credite, pentru că nu am mai plătit ratele, ajungând să-mi schimb numărul de telefon pentru a evita cele 20-30 de telefoane zilnice. Am ajuns în Biroul de Credit ca rău-platnic, motiv pentru care nu mă mai pot atinge de un credit în România toată viața. Am trăit, în acea perioadă, acasă la părinții mei pensionari, de la care ceream bani pentru a putea ajunge la serviciu.
          Lucrurile nu s-au oprit nici aici. Băsescu a continuat, trecând jurnaliștii neascultători prin Fisc. Ba pe mulți i-a trimis și pe la DNA să dea cu subsemnatul. Că drepturi de autor, că hâr, că mâr. Până la urmă nu au reușit să facă nimic, pentru că, ce să vezi, nu se întâmpla nimic ilegal. Pentru toate presiunile și hărțuiala asta constantă, însă, nu a cerut nimeni scuze.”
           
          Articol complet  http://www.rtv.net/despre-vandu-ii-de-jurnali-ti-romani-scrisoare-deschisa-catre-nick-thorpe-corespondent-bbc_35669.html#ixzz21f74XGVO
           

        14.  @Kafkapeulita  @Yeba cati ziaristi/realizatori tv si-au cerut scuze pt „erori” gen „Base a taiat pensiile”? sau pt orice alta informatie dovedita ulterior falsa. eu nu am vazut la nici un ziarist acest lucru. poate altii au exemple de care eu nu stiu?

        15.  @Kafkapeulita tu ce înțelegi din fragmentul citat? Fiscul a fost trimis de Băsescu? De unde rezultă? Și DNA tot la ordinul lui…
          Nu știam că dacă vine fiscul se suspendă plata salariilor. (restul e jelanie în consecință, dar nu e clară legătura cu Băsescu). Eu nu știu procedurile juridice, dar mi-e jenă de jena ta, presupunând că ești adult lucid, dacă-ți închipui că jurnaliștii sunt deasupra legii și nu trebuie să justifice veniturile la o verificare.
           
          Nu trebuie să-și ceară nimeni scuze, măcar atâta să știi.
          Este dreptul autorităților să verifice.
          Altminteri arînsemna ca orice proces să se încheie cu o condamnare. Dar iată că nu, este posibil ca și procurorii să greșească, să nu aibă probe etc. Așa funcționează Justiția în lume.
           
          Restul știi ce înseamnă ? Școală puțină a lui Iulian Enache.
          Imi pare rău. Sunt multe trepte până la albia de porci de care te temi, dar asta pot să ți-o spun. Omul acesta, care se plânge că EBA nu se poate exprima în limba NATALĂ și se arată contrariat că-l oprește poliția (fiscală) și-i cere actele la control, e bine unde este. Și mai ales n-are unde se duce. Are un public emoțional și lipsit de cunoștințe civice, nu mai găsește așa o pleașcă. 

        16.  @Yeba Am fost facut cu alte ocazii… iar cu prostia asta de livefyre abia imi gasesc comentariul meu daramite ale altora.
           
          Despre citatul respectiv nu aveti nici o parere?

        17.  @musiuplugary  Ziaristii au comentat pe un anunt facut de presedinte. Informatia nu s-a dovedit a fi falsa ci decizia respectiva s-a anulat ulterior, este o diferenta, nu credeti?
          In plus, presedintele nu a ramas fara salariu (nu ca ar sta in el) dupa vreo eroare d’asta!

        18.  @Yeba Ce s-ar intampla, doamna, daca TOATE firmele din tara ar fi verificate cate OPT luni pe an si ar avea conturile blocate?! 
          Mi se falfaie (scuzati expresia) de scuzele cerute sau ne-cerute, nu asta este idea, ci despre presupusa libertate a presei. 

        19.  @Kafkapeulita o părere proastă, am scris mai sus.
          Ziariștii: Băse taie pensiile. Putea să mărească TVA (am probe că așa au pus problema, în proporție de masă), să nu sufere doar săracii.
          Curtea anulează.
          Ziariștii: Băse mărește TVA, deși a zis că e o măsură proastă. Economia se va ruina, va fi unul din cele mai mari TVA din UE.
          E o diferență. nu credeți?! De bnă credință, adică. 
           
           

        20.  @musiuplugary Acelea sunt declaratiile unor lideri usl.
           
          Totusi eu nu spun ca antena 3 este echidistanta, nu-s trepanat (asa cum nici b1/evz nu sunt echidistante), dar am reliefat cateva evenimente din „viata” presei care lasa de dorit.

        21.  @Yeba Am vazut dupa ce am postat comment-ul. 
           
          Lasand deoparte ceea ce spune presa (sunt acuzatii si aberatii mai grave prin romania mare si totusi nu ne sare mustarul asupra lor), totusi nu vi se pare deloc grav ca o companie media sa fie verificata 8 luni? Credeti ca ar fi ok ca toate firmele din Romania sa beneficieze de acelasi tratament?
           
          „Fiscul a fost trimis de Băsescu? De unde rezultă? Și DNA tot la ordinul lui…” – daca o luam asa, nici nastase n-a omorat nici un procuror, n-a influentat justitia, etc.

        22.  @Kafkapeulita De presa vorbeam si eu, si de calitatea ei. Mi-ati dat exemplu de presa americana pe cei care au scos la lumina Watergate. Natural, nu pot decat sa conchid ca exista o paralela intre ziaristii care au descoperit Watergate si d-na care l-a intervievat astazi pe presedinte, ca doar si dumneaei tot jurnalista se cheama ca este. Ca atare, inteleg ca exista intre ei un semn de egalitate, cel putin in conceptia dvs.

        23.  @Kafkapeulita Eu văd o diferență FUNDAMENTALĂ între TB și AN în relația cu presa și cu Justiția (v. Stănoiu), dacă nu o vezi, nu pot continua, lungom stringul zadarnic. Nu țip, dar n-am Bold…
          Nu știu cum e cu controalele fiscale, trebuie să existe o lege, în funcție de cifra de afaceri or so… Probabil că dacă a acționat Fiscul ilegal, trebuia dat în judecată, nu-i pe păreri și sentimente…

      1.  @musiuplugary  @Annia http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/a-murit-judecatorul-vasile-alicsandri-de-la-inalta-curte-colega-de-complet-a-acestuia-ana-hermina-iancu-demisioneaza-din-sistem
         
        ICCJ mai pierde un om, de data aceasta prin parasirea sistemului. Colega de complet a lui Vasile Alicsandri, Ana Hermina Iancu, demisioneaza din magistratura. Sectia penala a ICCJ pierde astfel unul dintre cei mai verticali si seriosi judecatori, care nu a ezitat sa faca opinii separate, cand nu a crezut in probele de la dosar.  Din cate am aflat, demisia sa, care se afla pe ordinea de zi din 10 iulie a plenului CSM, se datoreaza oboselii cronice si a faptului ca volumul de munca este infernal, iar daca vrei sa fii un judecator serios, care citeste tot si nu-i scapa nimic, atunci erodarea nervilor este maxima. Ana Hermina Iancu nu va veni marti la CSM pentru ca se afla in drum spre Roman, pentru a aduce un ultim omagiu colegului sau Vasile Alicsandri. Dupa demisie, magistratul se va orienta, mai mut ca sigur, spre o profesie liberala, avocat sau notar!

        1.  @revealer  @Annia aici am avea nevoie de informatii din interior. pe link-ul ala(text+comentarii) intri bou si iesi fenechiu

        2.  @Annia  @revealer din putina asta informatie nu poti decat specula ca:
          1. si-a tocit dintii in dosarul zambaccian
          2. s-a saturat de valsat printre interesele politice
          3. poate varsta isi spune cuvantul(nestiind ce varsta are doamna)
          4. poate moartea colegului de la sectia penal a privat-o de incredere in fortele proprii de a fi ultima reduta(???)

    1.  @Annia Ana Hermina Iancu a fost preşedintele Biroului Electoral Central la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009.

  29. 1.  referendumul nu sunt alegeri, de aceea se poate ALEGE cineva cu 10% din liste iar referendumul are nevoie de un quorum de, in cazul nostru, 50% din listele celor cu drept de vot
     
    sa vedem de ce avem nevoie de un quorum.
    2. Sa presupunem ca un primar vrea sa faca pisica lui consilier. face referendum. Lumea nu se duce, familia primarului se duce. avem 10 Da ,vreo 3 NU si 100 care nu au participat la idiotenia asta. Intrebari
          a) Care ar fi rolul quorumului?
          b) Cei care nu s-au dus trebuie sa fie socotiti Da, NU, Jumi-Juma?
          c) Cum vor deconta cei care nu s-au dus neavand pisica consilier.?
          d) Cum vor deconta cei care au propus pisica consilier?
          e) Cum adica pisica consilier, este legal? Nu, nu este legal pentru ca consilierii la primarie trebuie sa fie oameni. Da este legal pentru ca asa vrea(sic) muschii mei.
          Intrebari ajutatoare:   absenta lor exprima  punctul de vedere asupra pisicii consilier?este democratic sa nu se duca lumea la vot, de vreme ce punctul lor de vedere se regaseste in decizia finala?
     
    Trecand la Basescu:
    1.pentru a impiedica o decizie proasta avem nevoie de  quorum
    2.cei care nu se duc, sunt considerati ca  fiind CONTRA DEMITERII
    3. decontarea celor care au propus demiterea are legatura cu punctul 5
    4. decontarea celor care nu s-au dus la vot NU are legatura cu punctul 5
    5. Referendum ilegal, justitia trebuie sa isi spuna cuvantul.
     
    Raspunsuri la un lucru care ar putea genera neclaritati: Cine dreaq isi face pisica consilier? Un idiot, dar asta nu are importanta, legea referendumului trebuie sa fie la fel pentru toate referendumurile.

    1.  @eugeni Eşti liber să crezi că dacă milioane de oameni se duc la vot, sunt majoritari în rândul celor care se duc la vot şi voinţa lor nu devine realitate, nu vor exista niciun fel de efecte pentru nimeni şi *totul* va fi pentru absolut toată lumea exact ca înainte de referendum. (decont = 0).Îţi respect punctul de vedere, dar nu pot să fiu de acord cu el.

      1.  @BarbuMateescu  @eugeni Domnule Mateescu, v-as sugera intai sa luati in considerare legitimitatea referendumului si pe urma sa treceti la cifre. Din punctul dumneavoastra de vedere ar trebui sa ne facem griji ca vointa a milioane de oameni nu devine realitate, atunci cand se comite o ilegalitate?

        1.  @subway  @eugeni Ca sociolog, nu am ca obiect de studiu legitimitatea juridică a referendumului. Există oameni mai calificaţi decât mine. Ceea ce mă interesa pe mine era altceva. Concret:Dacă unui om i se întâmplă un lucru enervant şi mă îngrijorează ce ar putea face în continuare sub formă de reacţie, subiectul nu dispare pentru că-mi spui: „Da, e furios pentru că a fost pus într-o situaţie imposibilă/stupidă datorită legii Z. De ce nu studiezi legea Z?” Întrebarea ta e validă, dar pe mine ca sociolog mă interesează ce şi dacă va face ceva din cauza lucrului enervant care i s-a întâmplat.

        2.  @BarbuMateescu  @eugeni V-am inteles, dar in acelasi timp lumea va citeste, se formeaza opinii. Totul ar fi OK daca ati discuta aceste lucruri cu noi la o bere.
          Daca legea Z spune sa nu furi, iar in opinia unui om aceasta lege pare stupida si se enerveaza, dumneavoastra ce calculati, reactia omului vis-a-vis de lege sau gradul lui de prostie? Daca veti calcula reactia, lumea va interpreta ca e normal sa te enervezi ca nu ai voie sa furi.
          Pe scurt, daca calculati reactia celor care au votat DA ca urmare a nerealizarii cvorumului, legitimati referendumul si implicit lovitura de stat.

    1.  @GabiDumitru s-au dovedit reale prin insasi miscarea ametitului aluia de Oprea (despre care avusesem o parere mai buna), cu lansarea minunatei lui carti

        1.  @Gramofonu  @GabiDumitru Aproximativ aceleasi: interceptari ilegale, paragrafe reale dar si multe contrafaceri etc. Bref, au recunoscut „la un colt” si au acuzat manipularea prin introducerea unor paragrafe contrafacute.

  30. Mai e o sansa pentru validarea referendumului „Ioan Rus: 623 de români împlinesc 18 ani în ziua referendumului şi vor putea vota”. Apoi, stie si Rus ca referendumul lor pervers este interzis celor sub 18 ani.
     

  31. Iata de unde vine majoritatea la referendum.
     
    „Avem 623 de tineri care împlinesc 18 ani pe 29 iulie. Aceştia au fost deja trecuţi şi se regăsesc pe listele de vot pentru care a început deja multiplicarea. Singura diferenţă (privind numărul celor care vor putea vota – n.r.) va fi dată de numărul persoanelor decedate începând de astăzi şi până în 29 iulie, pentru care nu se mai pot opera modificări”, a spus Rus.
     
    Pentru a doua parte, o recomandare pentru Rus „Suflete moarte” (Gogol).
     

  32. @BarbuMateescu, sunt surprinsă! Compari voturi ineficiente din situaţii vădit diferite, practic fără legătură. Băsescu nu candidează. Boicotul – perfect democratic – are un decont altul decât orice acţiunile legală de pe lumea asta? Poţi să detaliezi, ce decont ai în vedere?  Ai vreun studiu de caz cu deconturi din SUA?

    1.  @Yeba Eu cred că a exprimat în articolul ăla opinia lui că boicotul nu e un gest democratic. Și s-a ascuns în spatele unor numere, numai că nu i-a ieșit complet. Suntem toți oameni, chiar și sociologii

      1.  @Alex D  @Yeba „Democraţia” e un cuvânt încărcat zilele astea. Se înţeleg lucruri extrem de diferite din acelaşi lucru. Varianta iniţială a postării mele zicea ceva de democraţie. Am editat-o, pentru că înţelesurile deveneau prea largi.
         
        Boicotul este o opţiune validă din punct de vedere strategic. Despre subiecte de tip moralitate, corectitudine, ce e democratic şi ce nu e nu pot să mă pronunţ.

    2.  @Yeba Întotdeauna când se votează într-o democraţie, minoritatea se supune majorităţii în sensul în care voinţa majorităţii devine fapt. Acum este posibil să avem un număr mare de oameni a căror voinţă nu va deveni fapt. Acest număr va fi mai mare decât la alegerile trecute (poate că va fi comparabil cu cel de la referendumurile pentru reducerea nr. de parlamentari/parlament unicameral, poate că va fi mai mic sau mai mare). Cum vor reacţiona aceşti oameni după anunţarea rezultatelor?Boicoturile au efectul de a asigura că voinţa acestor oameni nu va deveni fapt, accentuând situaţia care ar fi existat oricum în cazul în care referendumul era nevalidat fără boicot.

      1.  @BarbuMateescu  @Yeba Daca scrii si un articol despre cum se simte majoritatea cind sint furate alegerile, consider ca sintem chit.
        Deal? 🙂

      2. @BarbuMateescu@Yeba
        Dacă ‘majoritatea’ are dreptate, atunci faptul că eu mă duc sau nu mă duc n-are nicio importanţă. Dacă vrei democraţie ad literam, USL să scoată nu 50%+1 dintre participanţi ci să scoată 50%+1 de voturi „DA, să-l demitem pe Băsescu” din TOTALUL cetăţenilor cu drept de vot. Adicăcam 9 milioane. Asta-i super-democraţie. 
         

        1.  @Hongse  @Yeba Curtea Constituţională a respins legea Buda, care cerea exact asta. Nu vorbesc despre democraţie, vorbesc despre reguli. Şi mai ales despre percepţia rezultatelor în urma regulilor.

        2.  @BarbuMateescu  Gresit. Legea 3/2000 a functionat timp de 7 ani in forma originala care stipula:
           
          Art. 10.Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.

        3.  @BarbuMateescu  @Hongse  @Yeba http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/3_2000.php
          asta era era legea referendumului din 2000, fara Buda. asa ca mai usor cu greata.

      3.  @BarbuMateescu  Dar in cazul asta un instrument democratic, poate cel mai puternic, referendumul este folosit in mod pervers. Cei care participa n-au inteles cum functioneaza democratia. Or, judecata lor nu se poate face in termenii „minoritati” sau „majoritati” democratice. In mod, ciudat in cazul de fata „boicotul” care prin natura lui nu e cea mai potrivita manevra intr-o democratie e totusi mai democratic decat „referendumul”. E vorba de acest boicot si acest referendum.

      4.  @BarbuMateescu  Nu. Nu, nu. N-ai inteles. Boicotul nu face nimic. Legea ce impune un cvorum pentru validarea referendumului are efectul de a asigura ceea ce spui tu. Sorry, dar faci o confuzie intre o regula impusa de lege si alegerea personala a unui numar (mai mic sau mai mare) de oameni de a nu se prezenta la vot.

      5.  @BarbuMateescu mi se pare un răspuns serafic, dar cam plimbat, ba chiar cred că i-aş găsi şi articulări nu tocmai funcţionale, dar nu insist. Tonul de ameninţare rămâne, dar, desigur, este doar un ton, o chestie de percepţie :).
        Oamenii, în general, trebuie să reacţioneze potrivit legii. Şi majoritarii, şi minoritarii. 
        Şi e bine să fie încurajaţi în direcţia asta de către cei care îi pot influenţa cât de cât  publicând pe HN sau aiurea. Când ai timp, să povesteşti cum au decontat boicotiştii din alte ţări, că n-om fi noi primii. Mulţumesc.

      6.  @BarbuMateescu  Sintetizata la maxim, din punct de vedere democratic situatia se prezinta asa:
        Intr-o democratie, parlamentul o i-a razna si comite un abuz. Acest abuz se poate penaliza democratic in doua feluri.
        1. Intr-o democratie consolidata, electorii revoltati de deriva democratica ar iesi in numar coplesitor si ar penaliza la referendum paralementul abuziv.
        2. In democratia emergenta din Romania solutia nu poate fi decat un blocaj, un boicot practicat de minoritatea democratica revoltata de abuz. Asta doar pentru ca democratii in acest caz sunt minoritari.
         
        Cum se simt cei care, multi, putini, participa la acest abuz nu e treaba democratiei. E irelevant.
         

        1.  @OstapBender  @BarbuMateescu In democratia originala din Romania, parlamentul  a vrut sa impuna „tirania majoritatii”, majoritate in sensul celor care-si fac mai tare opinia auzita. Sa tinem cont ca planul initial se baza pe un referendum fara prag de validare, bazandu-se pe neimplicarea romanilor cat si pe faptul ca multi sunt in concediu.
           
           

      7. @BarbuMateescu @Yeba Eu stiu? Cum au reactionat aia 75% care au spus DA pt. reducerea nr de parlamentari la 300, iar respectivii s-au sters la fund cu votul lor?

      8.  @BarbuMateescu  @Yeba 
         
        Mai intai, cateva vorbe despre democratie. Am mai spus de cateva ori, democratiile constitutionale moderne au doua elemente la fel de importante: electoral si procedural. Politicienii vor avea mereu tendinta de a accentua fie pe unul, fie pe celalalt, in functie de ce îi avantajează. Dupa parerea mea, elementul procedural este extrem de important, pentru ca prin el sunt introduse limitările / safeguards / contra exercitării abuzive sau opresive a puterii de stat sau a voinței majorității. Intr-o democrație constituțională se votează mult, in diferite locuri si cu diferiți participanți (parlament, consilii locale, popor etc), dar intotdeauna votul este un excercițiu circumscris, delimitat de proceduri de ordin superior. Aceste metareguli sunt la fel de importante ca si votul in sine.
         
        Acum, despre ”decont”. Nici mie nu mi-e prea clar ce inseamna. Un numar foarte mare de oameni vor fi frustrati ca votul lor nu va avea efect. Enuntul e factual corect. Dar e corect si un alt enunt. Un numar (mai mic) de oameni sunt si vor fi frustrati ca regulie si proceduri constitutuve democrației au fost calcate in picioare de o majoritate care a decis sa le suspende. Mi-e greu sa aleg ale cui frustrari sunt mai importante. Ale primului grup, pentru ca e mai numeros? Ale celui de-al doilea grup, pentru ca adevarul nu e in mod necesar opinia mai larg impartasita?
         
        Există învățăminte ale acestei crize pentru toată lumea. Și pentru USL si pentru Băsescu si pentru boicotiști și, da, chiar și pentru cei foarte mulți votanți DA. Nimeni nu e scutit de la tragerea unor învățăminte în virtutea numărului sau a puterii deținute. Unul din lucrurile pe care îi învățăm pe copii este să învețe s-și amâne satisfacerea imediată a dorințelor. ”Delayed gratficatiom” e valabilă și în politică, mai ales în politca democratică. Nimănui nu trebuie să i se permită să se comporte ca u copil râzgâiat, care se trântește în fund, se zvârcolește și țipă că vrea jucăria ACUM.  În pedagogie, numim asta un eșec educațional. În politică, se numește eșec democratic.

        1.  @Rezon  @Yeba O clarificare mai generală: http://sociollogica.blogspot.ro/2012/07/decontul-explicatie.html
           
           @Rezon Voinţa celor boicotează va fi probabil îndeplinită. De aceea nu mă concentrez asupra lor. Voinţa celor care votează DA probabil că nu va fi îndeplinită. Este interesat de văzut cum vor reacţiona ei în continuare. Boicotul/boicoturile asigură că prezenţa lor la vot nu va avea efecte, dar nu schimbă voinţa lor.
           
          Lăsând la o parte subiectul „decontului”, sunt de acord cu lucrurile pe care le-ai scris.

        2.  @BarbuMateescu  vad ca te ocupi de vointele neideplinite. incearc-o pe aia cu cei 300 de parlamentari si parlament unicameral. dupa cei ai rezolvat-o trecem mai departe

    1.  @Canadiana Cu cat cobori mai mult in oceanul de mizerie morala din Romania cu atat este mai mare presiunea , recte Abramburica peste abisal + restul de pradatori din uslamabad.

  33. Pfft. Turismul electoral e în floare şi firmele de transport nu măresc preţul!? Ce boi.
    (marea majoritate a microbuzelor şi autobuzelor au fost contractate de USL – B1TV)
     

        1.  @Merechene  @Hongse Păi, măcar să le ia ieftine, să mai rămână și pentru revoluționarii care ies în stradă niște beneficii

    1.  @GabiDumitru Stiu ca aici i se mai lua apararea lui Barbu Mateescu, dar articolul asta este unul foarte dubios. Am lasat un comment pe blog direct (n-a fost aprobat inca). Repet aici.
       
      Citat din forma aparuta pe hotnews (pe blog apare diferit ,probabil modificat ulterior), referitor la tentativa de boicotare: „Democratia are reguli stricte si infailibile. Ele nu pot fi pacalite. Undeva, cumva, va veni decontul.”
       
      Un paragraf mai jos: „Observatie: exista multe locuri pe Internet unde se poate face propaganda pentru o cauza sau pentru cealalta. „Sociollogica” nu este unul dintre ele. Aici se discuta cifre, nu se aduc injurii.”
       
      Deci, „eu am voie sa fac comentarii de natura politica, dar daca va prind pe voi ca ziceti <<opinii>>, nu <<cifre>> va arat cu degetul sau chiar va cenzurez”.
       
      Mie imi miroase foarte tare a propaganda.
       
      Separat de asta, autorul uita de votul pentru 300 si unicameral (comment pertinent pe blog din partea lui supastaru) si pune cu lejeritate semn de egalitate intre un referendum consultativ pe teme generale si un referendum pentru demitere.

      1.  @Geo_B
         Asta e motivul pentru care am dat link-ul.
        Mie pasajul asta mi-a sarit in ochi:”Este posibil ca, pentru prima data in ultimii treisprezece ani, majoritatea acestor romani dispusi sa voteze sa-si exprime vointa prin vot intr-un anume sens fara sa se produca efecte. Consecintele sunt dificil de estimat”.
         
        de unde pina unde?

        1.  @GabiDumitru Barbu are dreptate in aceea fraza, daca USL scoate pe bune 6-7 mil de alegatori la vot iar referendumul e invalidat toti acei oameni se vor simti jigniti si vor iesi si in toamna la vot la alegerile parlamentare sa voteze pentru USL doar pentru a-i pedepsi pe TB si PDL/ICCD.
          Pe de alta parte cei ce nu voteaza acuma vor fi greu de scos la vot si la alegerile parlamentare. Aste e decontul cine castiga acum pierde in toamna.

        2.  @vbkiler  E o diferenta intre a face o observatie obiectiva si pertinenta (nemultumirea fata de invalidarea referendumului va crea un potential urias pentru instigare la revolta sociala, vezi Vlad Mixich’s „Opera de arta a lui Dan Voiculescu”) si a face o afirmatie de valoare (boicotul este o tentativa de faultare e regulilor democratiei, si asa ceva nu se face, va avea repercurisuni, implicit sugerand ca, oricare ar fi acestea, ele sunt de pe acum justificate).

      2.  @Geo_B In primul rand uslamisti vor scoate la vot nucleul lor dur nimic in plus nimic in minus (aici iau in calcul inclusiv pnlabari) asa ca ne putem astepta (banuiala mea) la max. 4 milioane de oi care ies sa dea cu stamplia (diferenta va fi furtul uslamistilor – adica 1-1,5 milioane)

        1.  @elgreco Exact, depinde si cat se fraudeaza. Daca reusesc sa fraudeze mai masiv de 1-1.5 milioane risca sa iasa la iveala furtul.

  34. OK, deci daca si Geoana si Ilici zic ca nu e bine sa nu votezi plus dezinformari la greu pe TVR ca e „ilegal” sa nu votezi – e clar: negatia negatiei (mamii) lor e calea. Deci BOICOT!
    Chiar si daca boii din parlament au sa decida dupa, cum ca Crizel ramine Pres si tot boicotul e calea cea mai buna.
    Asta pentru ca o sa arate UE ce iresponsabili avem in Parlament si guvern.

  35. Nene , nu pot să-l mai ascult pe Ghişe . Mă lasă fără energie . Mi-a futut karma pe o săptămână de acum încolo .

    1.  @uncle fucker   e limbricos rău, liberaloidul dracului ! Cand ii spui adevarul verde’n fata, sare ca ars, de zici ca i-ai pus ardei iute sub fund 

  36. Conform stenogramelor, la Antena 3, nu Gadea & co. fac emisiunile, nu ei adopta teme sau strategii, ci lor li se zice de sus: Baietii azi ii luati pe X si Y si ii intrebati fix ce vrem noi. Asta da trust independent.
    Eu nici la cei mai buni prieteni nu ma autoinvit asa cum o face USL cu Antena 3.

      1.  @Annia păi eu n-am momentan TV, văzui pe site la Varanu. V. Ponta la vila lui Băsescu. S-o fi dus în Mihăileanu, la imbecilul de Oprea. Când ştiu, spun…

        1.  @Annia , …care Oprea a lansat azi o carte în faţa casei fiindcă IN OPINIA LUI o posedă abuziv EX-PREŞEDINTELE.

        2.  @Yeba  @Annia s-a dus sa o strige pe maica-sa lu’ Base, ca nu vrea sa se joce cu el de-a referendumul…

        3.  @Yeba  @Annia Ptiu, de curiozitate am intrat pe site la antena3. Prima stire: „Caracaţita presei pro-Băsescu. Care este fluxul banilor către instituţiile media simpatizante ale preşedintelui suspendat”.
           
          Gata, ma duc sa ma purific.

  37. Livefyre mă urăște. De ce-mi spune că mi-am replicat (eu mie personal)? Că și-așa primesc sute de mail-uri..
    Mai pățește cineva ca mine?

      1.  @EleBelele  @SimonaM pe topicuri mai lungi, cu mai multe reply-uri, ajungeti sa va dati singure replica, e normal. 

        1.  @Ilinca  @EleBelele Mă uit să nu zic @ persoana mea. Am verificat. Nu-i asta.
           
          Plus că iar mi-a păpat punctele 😛

      1.  @abis  @GabiDumitru Dar ce ne trabuie atata concentrare pe 29?
        Ne trezim dimineata, ne spalam, mancam oua moi, bem cafeaua, ne imbracam frumos siiiiii ……. mergem la boicooooooot.
        Dupa ce macam de pranz mergem la supermarket si ne facem provizii barosane de popcorn si cola: seara vom avea spectacol cu Crizel, Tonta, Olguta, Morlatean, Ghise, Calimente si alti comici de renume.

      1.  @SimonaM
         Dar cu Base la Cotroceni.
        Cred ca timpul va lucra in favoarea noastra.
        Desi economic o sa ne ducem dracului.

      1.  @severmihail  @GabiDumitru ilici nu moare, el doar va strabate meandrele eterului cu usa constiintei larg inchisa

    1.  @GabiDumitru Daca va reveni Base, reparatii ample, daca se vor permanentiza ei,  va urma un pignoufflism universal

    1.  @severmihail Nu cred că BEC o să dezinformeze, totuși. De ce? Pentru că or să trebuiască să se numere și voturile efective în zilele de după referendum și nu or să aibă cum să explice dezinformarea din ziua votului

      1.  @Alex D  @severmihail Asta ar fi ultima lor problema, cum sa explice dezinformarea 🙂 Problema e ca si PDL va face in paralel o numaratoare a prezentei, pe care sper sa o si publice, astfel ca derapajele ar fi chiar vizibile… E un prim control care TREBUIE facut public in timp cvasi-real.

    2.  @severmihail nu ma interesaza absolut deloc informarile despre prezenta la vot. nu voi merge nici daca se trece de 50%. Daca se va ajunge la asta nu cred ca 5% in plus ii vor acorda vreun confirt lui TB. Eu am incercat sa-l protejez cum am putut, daca el a tinut neaparat sa se expuna inseamna ca a luat in calcul si un esec. ceea ce nu sint sigur e daca a luat bine in calcul cum vor evolua lucrile dupa el. ptr ca exista un curent de suporteri de ai lui care au o viziune cel putin ciudata in ceea ce-l priveste. Isi doresc ca el sa piarda referendumul ptr ca astfel neaiexistind inamicul nr 1,  alianta numita usl isi pierde rostul, si mai mult cele doua curente care o formeaza vor incepe lupta ptr putere intre ele. TB retras va fi plin de dorinta de revansa si va trage dupa el toata dreapta care zice-se ar avea sansa sa le ia fata psd-ului si pnl-ului macinate de luptele pe ciolan. din aceasta postura formatiunea de drepta ( puteti sa-i spuneti si alba ca zapada )va putea intra la guvernare intr-o mutime de combinatii posibile. probabil ca si altii ati auzit scenariul asta, eu l-am auzit inca de cid a inceput tambalaul si cred ca e elaborat in laboratoarele servicillor. Nu stiu daca TB e la curent cu el, dar poate ca mirajul lui sa-i dea acel imbold pe care noi nu-l intelegem. In virutteal ui el spune: intru la bataie daca cistig mai pun in palmares o victorie imposibila, daca nu macar mor frumos (telenovelistic de frumos ) si dupa aia fac ce stiu eu mai bine, lupta de gherila si aduc dreapta la guvernare recuperind astfel toate pierderile datorate referendumului. Nu stiu citi isi mai aduc aminte de „moartea lui Gelu” dar mie cam de asta imi aduce. Tot acest plan suna frumos pe hirtie dar doar in cazul in care tabara cealalta ar avea pricipii. Vedem acum cam cite au. Si vazind cu cine avem de-a aface eu unul nu a lasa justitia din mina ptr cioara vopsita a unei posibile guvernari. De asta nu voi iesi la vot, e singura posibilitate prin care justitia mai are vreo sansa. Scorul pe care-l va obtine TB pentru mine nu are absolut nici o valoare. Probbil ca el are ptr o iluzorie formatiune care ar vrea apoi sa-l fructifice electoral in toamna. Formatiunea aia daca chiar se va forma ar fi bine sa-si ia destinele in propriile miini si nu sa accepte sa fie carata in spate.  

      1.  @severmihail scuze ptr greselile gramaticale si de exprimare din postarea de mai sus, dar cum stiu ca e plin de persoane inteligente pe aici, sint sigur ca au prins esenta mesajului. Chesita cu mersul la vot al lui TB nu-mi da liniste. Nu pot pricepe in ruptul capului ce vrea sa demonstreze avind in vedere ca nu el trbuie sa o faca ci ceilalti. El ar trebui sa stea in casa si sa se gindeasca cum sa-si tina promisiunile pe care le face acum. Eu sunt satul de „tepe”‘ in piata universitatii, de lovituri de stat fara faptuitori. In 2007 a fost exact acealsi scenariu doar ca s-a desfasurat la relanti, a venit inapoi pe cai mari, avea mina in ouale lor, avea suport popular de ce nu i-a gituit atunci ca erau aceeasi oameni. Cum o va putea face acum cind nu va mai avea acelasi suport popular? Cum va demantela intreaga retea de lichele si tradatori, cind nu sint f sigur ca serviiciile nu joaca la doua capete? Sunt intrebari la care e f greu sa raspunzi.

        1.  @valid  @severmihail cum greu? e simplu? TARICEANU
          Nu i-a folosit la nimic suportul popular, nu l-a putut demite pe Tariceanu care a guvernat cu PSD. 

  38. Eu ma intreb cine a scos stenogramele alea de la liberali pe piata. Sa mai existe acolo oameni cu bun simt ? Ca nu cred ca le-a gasit femeia de serviciu „p-acolo’sa” le-a tras o copie si le-a pus pe net.

      1.  @cristihan  @Boghy clar, nici nu mai poti da un telefon ca imediat te aresteaza astia si-ti dau peste cap lovitura de stat…

      1.  @abis  @Boghy nu cred, astfel de stenograme ar presupune foarte multa munca si foarte migaloasa. Gandeste-te numai cate nume sunt acolo. 

      2.  @abis  @Boghy „Ai nostri” nu sunt in stare de chestii mai simple si mai directe, ce sa mai vorbim de dezinformari atat de complexe…

        1.  @cristihan  @abis  @Boghy nu-s capabili nici macar sa explice pozitiile pe care le au ei, cum ar putea inventa o campanie electorala cap-coada? Cine sa faca asta acolo? 
          Avantajul ar fi ca la PDL nimeni nu poate scapa stenograme in presa pentru simplu motiv ca nu exista. Am impresia ca ei boicoteaza exact pe sistemul propus de noi la inceput – ala cu gratare. N-au avut rabdare sa citeasca mai departe. 

  39. Nu mi-a placut articolul asta. Am ramas un pic cu impresia ca votam (sau nu) ca sa le facem (sau nu) pe plac altora. O prostie, sorry. Dealtfel, nici Putin sau Al Assad n-am auzit ca s-ar prezenta la vot de data asta. 
    Ramane totusi mesajul de baza, care e ca Basescu TREBUIE sa se intoarca cat mai repede si sa-si continue mandatul.

    1.  @andrei_pSincer, conteaza in ce cheie il citesti. Dinspre ‘da’ sau dinspre ‘nu’.
       Mie mi-a placut chiar foarte mult articolul. 

  40. Scuze dacă s-a mai spus pe-aici… Dan Tapalaga pe FB
     
    ”Nu era mai corect oare daca boicota in mod ferm de la bun inceput actiunea suspendarii? Nu era mai barbateste? Nu era mai onorabil sa spuna din capul locului ca nu legitimeaza un sir de abuzuri care au ingrozit Europa decat sa-si zapaceasca bruma de electorat? Ba l-a chemat la vot, ba la trimis acasa. Ce-a fost balbaiala asta? Credea ca mai tasneste iarasi din spuma marii ca in trecut? Ati inteles ceva din strategia lui TB?”

    1.  @SimonaM Vezi ca intri in conflict direct cu mine aici 😛 (citeste comentariile de aseara la articolul asta 🙂 )

      1.  @cristihan Maică, departe de mine gândul. Dă link, te rog. Că-s capie și nu fac față să citesc tot, tot….

        1.  @SimonaM Vezi prin profil pe la mine… Sau lasa, nu pierzi nimic. Ideea era ca as vrea sa-l aud pe Tapalaga spunand „din capul locului” care e treaba cu Hotnews si dupa aia mai discutam. 

  41. Reding, Macovei, cele 5 judecătoare de la ÎCCJ…
    Aştept ca USL să spună că tot femeia e de vină pentru relele de pe pămînt. E cam tot ce le-a mai rămas de zis.

  42. Avand in vedere motivatia CCR de mai jos, o mai fi posibil sa se prelungeasca referendumul la 2 zile ? Mai au timp ? E vreun jurist pe-aici ?

    1.  @Boghy prin lege nu, nu mai e timp, doar prin oug, dar ar incalca o decizie CCR din cele pronuntate ieri.

      1.  @EleBelele  @Boghy CCR nu a considerat extinderea duratei referendumului de la 12 la 16 ore o măsură „tehnico-organizatorică”, deci nu văd ce probleme ar avea la extinderea de la 16 la 32 de ore cu aceeași Curte.

    2.  @Boghy CCR inscrie respectiva prevedere la referendumuri ce privesc teme (situatii) exceptionale, tip mobilizare in caz de razboi, schimbari fundamentale ale institutiilor statului (modificarea constitutiei), etc
      Acest referendum nu are o astfel de incadrare, asa ca mai usor cu pianul pe scari

      1.  @Luminita  @Boghy nope; sesizarea a fost respinsa exclusiv pe considerentul ca in CT nu sunt prevazute dispozitii exprese cu privire la un anumit intervar orar, astfel incat prevederea sau modificarea acestuia este de competenta exclusiva a legiuitorului. altfel spus, daca au chef sa puna 1 saptamana de referendum, nu exista niciun impediment.

  43. Stiu ca sunt partial off-topic acum – dar astazi au fost trimisi mlitari cu contract in Fagaras sa stinga incendiul. Au in dotare pet-uri pline cu apa adunate din unitatile militare. Fiecare cara cate un rucsac cu sticle cu apa. 
    Si in momentul asta pot afirma la propriu ca tara arde si ponta se piaptana! 
    Nu era normala o sedinta de guvern in care sa se mobilizeze pentru stingerea incendiilor? Ca in ritmul asta, ce mai conteaza cursul euro cand nu mai ai tara in care sa traiesti? 

  44. Circula o vorba prin piata: Basescu va participa la o emisiune electorala in studiourile OTV alaturi de Dan Diaconescu.
    Stie cineva daca e edevarat?

    1.  @Alex D mi se pare mai putin porno motivarea, cat mai ales faptul ca au redactat decizia in cateva ore…

    2.  Habar n-am daca mai pot astia acum sa lungeasca referendumul din 29 la doua zile.
      Dar iti dai seama ce isi dau acum USL-stii cu tesla pentru ca nu au facut asta acum o saptamana, de teama a ce va spune CCR?

        1.  @EleBelele  @severmihail Cred ca pe servetelul de la Otopeni era scris cam asa: „one day & 50%+1, or else…”

        2.  @cristihan  @EleBelele  @severmihail … si „please” la sfarsit, ca englezii sunt foarte politicosi, stie toata lumea.

        1.  @severmihail  @GabiDumitru 
          Tantale poate fura torta si o copy-paste in gradina lu’ tata socru.
           

        2.  @severmihail  @GabiDumitru
          @GabiDumitru Tantalea poate fura torta si o copy-paste in gradina lu’ tata socru.

  45. Dan Alexe:
    Comisia Europeanã a aruncat scrisoarea intelectualilor români la coş…
     
    Nu-mi place mie sa umblu cu „exclusivitati”, dar cum spuneam am întrebat-o azi pe „Uniunea Europeanã, Bruxelles”, (in persoana lui Viviane Reding, şefa justiţiei UE si vice-presedinta a Comisiei Europene) dacã a primit scrisoarea lui Stelian Tãnase, a doamnei mamager si a celorlalti savanți si universitari… Sincer uimitã cã îi pun o întrebare atât de nãstrusnicã, Viviane Reding, şefa justiţiei UE si vice-presedinta a Comisiei Europene, mi-a zis, cînd am întrebat-o azi, miercuri 25, la conferinta de presã a Comisiei Europene, cã NU, nu a citit scrisoarea, dar ca: „stiti, primesc zilnic SUTE de scrisori, unele continând chiar grozãvii… în schimb pot sa va spun ca sintem din ce in ce mai ingrijorati de Romania si de faptul ca Ponta NU a raspuns la lista noastra de exigente pentru restaurarea democratiei..“(Altfel zis: Uniunea Europeanã a cãscat si mi-a spus cã nu citeste publicitate care începe cu „Excelenţele Voastre”…) Voi posta amanunte si sunetul cu ce spune Mme Reding mai tarziu pe Europa Libera, dupã cum vedeti in stirea fierbinte de mai jos…
     
     
     

    1.  @Florina , au avut noroc Stelicii şi traducătoarele, ăla cu Excelenţele era doar începutul…Aşa nu ştie nimeni cât de proşti sunt, pe text.

  46. Chestia cu buletinele confiscate de primari PDL este o manevra de manipulare pe care PSD o foloseste consecvent si care se poate traduce cam asa „acuza-l pe adversar de ceea ce faci tu”. Un exemplu recent, manevra de la Ministerul Agriculturii. Este si un fel de autodemascare. Cand vrei sa stii ce mai face PSD, nu-ti ramane decat sa fii atent la ce acuzatii mai lanseaza. Adica, „spune-mi ce mai acuzi, ca sa-ti spun ce mai faci.”

  47. Chestia cu buletinele confiscate de primari PDL este o manevra de manipulare pe care PSD o foloseste consecvent si care se poate traduce cam asa „acuza-l pe adversar de ceea ce faci tu”. Un exemplu recent, manevra de la Ministerul Agriculturii. Este si un fel de autodemascare. Cand vrei sa stii ce mai face PSD, nu-ti ramane decat sa fii atent la ce acuzatii mai lanseaza. Adica, „spune-mi ce mai acuzi, ca sa-ti spun ce mai faci.

        1.  @Canadiana  @Florina nu, n-a murit, doar speram eu la o veste buna printre atatea vesti rele din ultima vreme…

        2.  @severmihail  @Canadiana  @Florina Daca isi porneste voiculescu masina de zvonuri, cind o iesi ilici pe strada o sa-i prezinte lumea condoleante. Daca iese la TV sa spuna „uite, sint in viata”, o sa rida cu totii de asa gluma buna si o sa-si puna batiste parfumate la nas. Iar cind se va sinucide ca sa dovedeasca faptul ca traieste, toata presa va vui: „bai, ce exclusivitate de zile mari au avut astia la antene, au publicat stirea cu o saptamina inaintea noastra”

  48. Iaca cateva extrase interesante din sedintele de campanie PNL pentru demitere: 
    Rares Manescu: Dam drumul la urnele mobile?
    Dan Motreanu: Da!Rare Manescu: Piata Universitatii merge!. Au inceput sa plece mesajele in piata.
    Relu Fenechiu: E foarte important sa transmita presa mitingurile (din Piata Universitatii), sa preia Antena 3 seara
    Alex Murariu: Propun sa lansam aceasta provocare pentru intelectualii lui Basescu – Basescu turnator – Plesu a zis ca a gasit o nota informativa
    Relu Fenechiu: Putem arunca pe piata prima parte din discursul lui Plesu.
    Bogdan Teodorescu: Ne mai trebuie, dupa calculele noastre 1,7 mil de voturi, in cel mai rau caz raportul e 60:40 
    Bogdan Teodorescu: MRU trebui dat in judecata, trebuie atins, e la 35% incredere. MRU, complice la furturi.

    1.  @newmans „Bogdan Teodorescu: MRU trebui dat in judecata, trebuie atins, e la 35% incredere. MRU, complice la furturi.”
      BT – complice la lovitura de stat?

      1.  @Gramofonu  @newmans Individul asta este epitomul imposturii intelectuale: absolvent de instalatii sanitare, reconvertit in analist politic, in prezent conferentiar la St. Gheorghiu.

        1.  @quaddelta  In trecut ma simteam atacata cand SNSPA-ul era asociat cu Stefan Gheorghiu. Ca intr-un fel ar fi fost bine pentru noi sa fie chiar asa – macar aveam biblioteca si spatii pentru cursuri. Dar acum, cand ma uit la ce spun/fac atat de multi din cei care mi-au fost profesori, imi vine sa ma iau cu mainile de par si sa scot orice studiu din CV. 

      2.  @Gramofonu s-a demascaaaat dobitocul !!!! in sondajele lor interne MRU atinge 35% nu asa cum publicau acum cateva zile facaturile lor cu Antonescu la 50% si MRU la 10%.
        Pachidermului transpirat i-a intrat un morcov in cur cu frunze si iepure cu tot.

        1.  @Ilinca  , a fost pe toate fluxurile de ştiri. Antonescu 54%. L-a citat şi @Bleen. Doar că nu trebuie să ne bazăm pe asta. Poate are 35% în electoratul lui Băse.

    1.  @quaddelta Ei, railor, nu ati inteles voi. Voiau sa zica „Tu i-ai…puncte, puncte… functia”. Fiecare completeaza ce vrea. Luat. furat, sparlit, f..t, etc

  49. Până una-alta, ne ține spatele tanti Reding:
     
    Comisia Europeană: Vrem fapte, nu promisiuni de la Victor Ponta
    Citiţi mai mult: Comisia Europeană: Vrem fapte, nu promisiuni de la Victor Ponta – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/comisia-europeana-vrem-fapte-nu-promisiuni-de-la-victor-ponta-993519.html#ixzz21dJhml5X EVZ.ro 

    1.  @SimonaM
       
      „Noi ne uităm la fapte, nu la promisiuni, la legi, nu la scrisori”, a mai precizat Reding, aluzie la scrisorile trimise de Ponta lui Barroso.
      Din acest motiv, „România va rămâne sub o strictă supraveghere”, a conchis comisarul, adâugând că a primit „sute de scrisori dintre care unele relevă fapte șocante”.
      Citiţi mai mult: Comisia Europeană: Vrem fapte, nu promisiuni de la Victor Ponta – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/comisia-europeana-vrem-fapte-nu-promisiuni-de-la-victor-ponta-993519.html#ixzz21dKCgFAZ EVZ.ro

    2.  @SimonaM Cand s-a intalnit cu Morlatean, cu expresia aia pe figura, ma intrebam daca va urma o directa de stanga sau un croseu de dreapta.

      1.  @EroulBula  Viviane dupa „doamna de fier”, „doamna de otel”, unde Corlatean „ministrul de cositor”.

      2.  @EroulBula  Viviane dupa „doamna de fier”, „doamna de otel”, unde Corlatean e „soldatelul de plumb”.

  50. Nea Nelu despre boicot:
    „Asta-i o prostie ! Care lovitura da stat ? Pai stati sa v-arat eu cum se da o lovitura de stat !
     
    Ăăăăăăăă ….. ultima propozitie este adaugata de mine dar cred ca si el gandea tot asa. :-))))

    1.  @EroulBula Pai cum mergea Bunicuta cu bastonul pe la primele 3 institutii ale statului si le decapita pe toate dintr-o lovitura… Aia lovitura de stat.

  51. Iata dovada ca si google e platit de Basescu:
    „La căutarea pe Google a cuvântului „plagiator”, motorul de căutare trimite utilizatorii direct la pagina personală a lui Victor Ponta, acesta fiind primul rezultat afişat.” (adevarul.ro)

    1.  @OstapBender Google nu e chiar plătit de Băsescu, ci e nițel manipulat de niște bloggeri care nu-l plac pe michi maus. La fel cum la „lingau” raspunde Ciutacu

    2.  @OstapBender Voi va dati seama ce nabab avem ca presedinte ? Plateste liderii Europei, ziaristi incoruptibili de la marile gazete ale lumii, acum si Google. E tare domnule. De ce sa-l demitem ? Cu el avem lumea la degetul mic.

  52. O plimbare prin Bucuresti e ca un test Szondi.nu e intersectie importanta in care USL-ul sa nu fi instalat panouri cu muiane de nevropati.Acopera aproape tot nomenclatorul de tulburari psihice.

    1.  @GabiDumitru Ar trebui sa puna si PDL, in locuri strategice, afise cu gospodina sasie si iresponsabila :-)))

  53. pentru @SimonaM 
     
    De ce ma duc la vot Imi place Basescu si ma duc sa-l votez pt ca nu vreau sa-l bage inapoi la Cotroceni ca pe o JAVRA PLOUATA. Vreau sa-l bage ca pe un PRESEDINTE, cu demnitatea unui presedinte al Romaniei nu ca pe un ghertoi ce a castigat presedentia la Alba-Neagra prin exploatarea unei chichite. Romania nu merita asa ceva! Iar daca pierde presidentia sa o piarda cu un scor ONORABIL sa nu fie de rasul curcilor cu 9 Milioane la 1Vot pt ca Dl Basescu se duce sa voteze. ‘Nu votam cand comandati!’
     
    pentru @Taticu 
     
    Sa puna 400 de urne si sa voteze ca baconschi la paris.O data la 8 secunde.Daca la bashinica a mers si nu s-a intimplat nimic, de ce nu ar merge si acum?Sa puna vreo 20 si inpatagonia,ca au emigrat in anii 95 vreo 2500 de romani.Cel mai important pt.tara e sa scapam de mincinos,ca pe urma vedem noi pe cine alegem,ca mai sunt alegeri si pt.parlament si pt.presedinte….Am facut noi,romanii multe smecherii la scara istoriei….Amintiti-va smecheria cu unirea si alegerea lui cuza….
     
    pentru mistici:
     
    Mioritici, adevarul supara.Dar asa precum fariseii si preotii au planuit moartea Mantuitorului, tot asa si acest popor blestemat savuraeza asasinarea liderilor lor.Incapabil de a respecta regula legii, plini de ura si de razbunare, prizonieri ai unei mentalitati si comportament specific peimitive.

    1.  @revealer  Nu imi dau seama ce e de la tine si ce e citat, daca e ceva citat. Nu reiese nici un mesaj prea clar. Rog rezumate, cu propozitii simple, ca pentru ingineri.

      1.  @SimonaM  , se revelează că @Taticu are un blog-fiu, care a preluat făclia lecturii masochiste pe net. Nu e nimic de la el, toate sunt nenorociri culese din pomul cunoaşterii netului.

        1.  @Yeba  LOL.. eram curioasă cine duce mai departe făclia neatârnării și a luptei pentru exprimarea prin vot chiar și-atunci când cauzează :))
           
          Bine.. în esență am și eu d-ăștia prin listă. Sunt destui, și m-aștept să mai apară, că deh. Nu degeaba a rezistat Miorița.

        2.  @SimonaM  @Yeba Nu e o problema, putem sa intrerupem colaborarea printr-un boicot al Domniilor Voastre…

        3.  @Taticu  , tu vrei să rămâi singur cu Laura Ştefan şi nu ştii cum să sugerezi mai delicat? M-am prins, nu boicotez!

  54. Mai incerc odata cu cele 2 intrebari la care nu mi-a raspuns nimeni:
     
    1. este ilegal ca reprezentantii PDL in sectiile de votare sa aiba camere de luat vederi? E vreo problema cu asta?
    2. se poate ca fiecare reprezentant PDL sa scaneze listele speciale din sectia pe care o supravegheaza?
     

  55. ii dau dreptate PORTOCALA , CE AU FACUT BUN SA MERITE DEPLASAREA LA VOT? sE intelege ca nu merg la vot … AS LEGITIMA ACEST REFERENDUM SI NU E CAZUL ….

    1.  @Alex D Îţi dai seama că autorul articolului John Podesta a fost câţiva ani una dintre cele mai influente persoane din lume? Ţi se face părul măcuică când te gândeşti că genul ăsta de papiţoi influenţează decizii globale cu aceeaşi lejeritate cu care fac lobby  pentru toate rebuturile domocraţiei.

      1.  @BogdanL  @Alex D Si ce mi se pare mie ingrijorator este ca ori Mr. Podesta se vinde pe doi bani ori ca mr. VP a platit o caciula de bani pentru un asemenea articol.

        1.  @revealer  @BogdanL Probabil a plătit ceva: „Once in office, Prime Minister Ponta quickly sought to focus on policy rather than politics. His priority was to implement a series of social and economic reforms designed to shift the government’s focus to jobs and growth.” 

        2.  @revealer  @Alex D E pe bani. CAP e „agenţie” de lobby şi pentru bani a făcut lobby si pentru entuzismaţii de OZN. Fără glumă.

        3. @revealer@Alex D
           
          E propagandă ieftină. Ori nenea e din categoria Stelian Tănase (sunt dăştept, dar mă tratez), ori e din categoria Ciutacu (mă tratez să fiu dăştept):
           
          „Meanwhile, the hugely unpopular President Basescu, desperate to resurrect his political fortunes, has continuously sought to shuffle the political deck in his favor.”
           
          „Once in office, Prime Minister Ponta quickly sought to focus on policy rather than politics. His priority was to implement a series of social and economic reforms designed to shift the government’s focus to jobs and growth.”
           
          „In parallel, the new prime minister pledged to improve pay for public servants such as teachers and nurses and to return illegally confiscated money to Romania’s pensioners. The hope was to bolster investment and domestic demand and to help those who had been hardest hit by President Basescu’s austerity politics.”
           
          „Once the Court issued its consultative opinion, Prime Minster Ponta immediately wrote to the leaders of the both parliamentary chambers insisting that its opinion be respected in the referendum—hardly the reaction of a power-hungry and undemocratic tyrant.”

  56. Tonta i-a scris din nou lui Barroso ca sa-l parasca pe Base ca boicoteaza referendumul si alte alea.
    Sper sa nu uite sa-i reaminteasca lui Barroso ca vrea un post de judecator la Curtea Penala Internationala, ca sa lupte cu dictatorii.
    Iar lesina de ras Barroso o ora si jumatate.

  57.  Dan Tapalaga 
     
    EXCLUSIV Stenograme din bucataria de campanie. Cum folosesc liberalii presa si societatea civila Documentele de mai jos sunt transcrieri dupa cateva sedinte PNL din campania pentru referendumul demiterii presedintelui Traian Basescu. Sedintele au avut loc in perioada 10 – 19 iulie, sef de campanie fiind deputatul liberal Relu Fenechiu. Au fost postate pe net iar surse liberale garanteaza autenticitatea discutiilor. Vezi stenogramele la link-ul de mai jos 
     
    http://www.scribd.com/doc/101018742/document

    1.  @Bleen  Dan Tapalaga Vad ca are talent organizatoric Fenechiu.
      Oare o prinde un post de sef de celula daca se intoarce tatelu la Cotroceni ?

    2. Dan Mihalache: trei mesaje pe zi ar fi regula – doua de atac si unul pozitiv, pentru a constitui antiteza.
      Relu Fenechiu: nu trebuie sa fim vagi, trebuie sa dam mesaje dure si concrete si sa ii chemam pe toti sa le dam materialele pentru emisiuni.
      Relu Fenechiu: as elimina din discurs faptul ca Basescu nu vrea ca lumea sa iasa la vot.

    3. La pagina 18 apare sub titlul „Pentru TVR Info” o lista de „comentatori independenti”, printre care : Cristi Parvulescu, Zoe Petre, Cumpanas…
      Aveti idee la ce se refera?

      1.  @severmihail Sunt ”analiștii” pe care televiziuinile și radioul ni-i vând drept echidistanți și neimplicați în politică 😀

        1.  @Bleen „reveniti maine” ar fi mai potrivit 😀 dar parca spunea cineva ca a luat deja acreditare, poate ne povesteste cat a durat.

        2.  @Bleen so, am sunat la BEC, mi s-au povestit urmatoarele:
           
          *programul de depunere cereri de acreditare: 9-17;
          * cererea se solutioneaza in sedinta, iar acreditarea se publica pe site si poate fi descarcata de acolo, deci nu trebuie mers dupa original.

  58. Hancu a luat-o razna:
    „Sper ca formatorii de opinie care au militat, frenetic, pentru boicot, să nu regrete mesajul schizofrenic pe care l-au dat şi îl dau în continuare: Băsescu nu ştie ce face, noi ştim mai bine.”
     
    http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/pentru-comentariatul-boicotului/
     
    Dupa el, daca Basescu ar fi avut 40% NU in loc de 35%, „Electoratul lui de bază ar fi fost întărit, dinamizat şi unit”.
    OAU.
    N-are rost sa comentez asta, sa-l comenteze colegii lui.
     
    A scris ca invalidarea n-ar fi o solutie, pentru ca va fi suspendat iar, prin urmare era o singura alternativa corecta, si anume votul NU.
    Ce n-a scris: 40% NU nu e o solutie. Si nici n-are continuare. E dead-end.
     
    Invalidarea e solutia, chiar daca-l suspenda de 1000 de ori dupa aceea. De ce? Pentru ca are continuare.
    Pentru ca elimina cea mai mare problema a lui Basescu: timpul.
    Cu cit trece mai mult timp, cu atit isi vor arata maimutele mai mult curul din pom.
    Cu cit trece mai mult timp, cu atit li se va micsora sustinerea. Pentru ca prostia erodeaza.
     
    Asa ca…dle Hancu, aveti ocazia sa cistigati un ban cinstit, scriind inca un articol despre cit de bun e boicotul in comparatie cu votul NU.

    1.  @Gramofonu Stai un pic. Hîncu are dreptul la logica și emoțiile lui, la fel ca noi. Eu îl admir pe Hîncu, dar gîndesc și simt altfel decît el „în cestiune”. El votează, eu boicotez, urmărind amîndoi același scop. Nu-i timp acum să ne convingem unul pe celălalt, dar important e să nu regretăm AMÎNDOI, pe 30 iulie.

      1.  @Rheia Va propun sa va intelegeti! faceti asa: unul boteaza, celalalt voicoteaza!
        Important este ca noi sa stam acasa…iar observatorii sa stea in sectii atat cat e nevoie.
        Din ce simt eu printre „coledzi” (la cafeaua si tigara de dimineata…) nazional-sozialistii sunt furiosi ca Da-ul lor nu valoreaza nici doua parale, iar „ai nostri” se pregatesc de boicot in proportie de 80%.

    2.  @Gramofonu Aici e o mică problemă. Alea 40% de care vorbește Ducu, Băsescu și dreapta și le pot băga în cur, împreună cu emoțiile și chemările la fluturat sabia pe cai. Dacă Băsescu e demis, se fac alegeri prezidențiale anticipate în maximum 3 luni și Crin Antonescu e președinte pe 5 ani (dreapta încă nu are un candidat prezidențial – dacă liderul ei maximo pierde cu 40 la 60, cum ar putea cîștiga un MRU, care nici startul nu l-a luat). 
      Iar dacă președintele e USL, ce mai contează că Dreapta călare pe cai are 24%, 37% sau 41% la parlamentare, dacă premierul e desemnat de Crin Antonescu? În 2012 și în 2016.

  59. catre fraierii ce trag de penisul prezidential suspendat in chestiunea „eu, Basescu, votez pe 29”: normal ca baiatu a zis o atare formula de respect la adresa referendumului organizat de leprele puciste jegoase puscariabile, pentru ca-i constient de invalidare, pentru ca STIE ca doar 3-4 mil. de ametiti voteaza DA, pentru ca apoi sa le dea in cap cu absenta noastra, a celor ~14-15 mil. de inteligenti ce vom trata referendumul cu cururile.
     
    PS. stiati ca cele 3-4 mil. de voturi DA reprezinta 15-20% din populatie? stiati ca savantii au facut studii ce demonstreaza ca in orice populatie de pe glob procentul homosexualilor se incadreaza in acelasi interval 15-20%?
     
     

        1.  @Taticu  Lasa-ma, ca-s suparat pe tine. Tu ai facut-o sa se uite la OTV, numai tu esti de vina pentru ce-a scris.

        2.  @Gramofonu I-am spus ca fac monitorizari pentru secta lui Basescu, de pe net. A dat ingaduitoare din cap. Din pacate, a dat din cap dupa geamul balconului, c-am uitat-o inchisa aseara. Ma uitam linistit (sau nu) la domnisoara Laura…

  60. De pe bloguri adunate 🙂
     
    REFERENDUMUL = RECENSAMANTUL PROSTILOR
    Intrebarea anului: EXISTA IN ROMANIA 9 MILIOANE DE PROSTI ?

        1.  @hope18  @ics  @Boghy Te duci pe linkul dat de Boghy, intri pe Message, alegi Report Page și bifezi Spam.

  61. Intrebari:
    1. este ilegal ca reprezentantii PDL in sectiile de votare sa aiba cmaere de luat vederi? E vreo problema cu asta? Cat ar costa PDL-ul o astfel de dotare?
    2. se poate ca fiecare reprezentant PDL sa scaneze listele speciale din sectia pe care o supravegheaza?
     
    Am sentimentul ca suntem in buda. Basescu e confuz si nu imbratiseaza total boicotul. Ponta tocmai a declarat in conferinta ca e decis sa merga pana la capat…mi s-a parut foarte amenintator. Intr-un final, ne bazam pe PDL si asta nu e deloc linistitor. 
     

  62. Din cate imi aduc eu aminte, conform codului muncii, programul de lucru nu trebuie sa depaseasca 12 ore pe zi. Cei din sectiile de vot vor muncii cel putin 18 ore pe 29 iulie. Nu ar trebui ca Inspectia Muncii sa il amendeze pe angajator?

    1.  @audax Asta chiar e o confuzie. Democratia se face pe baza de voluntariat si spirit civic. Nu te angajeaza nimeni pentru a veghea la democratie. Asta e valabil in general. Actul de duminica este un act fundamental democratic dar pervertit. Cu atat mai multi cetateni ar trebui sa vina sa observe desfasurarea.  Pentru democratie nu exista „angajator” ci doar angajament, nu exista „contract de munca” ci doar „contract social” (vezi Rousseau).

      1.  @OstapBender Nu ma refeream la observatrorii voluntari. Aici sunt perfect de acord cu tine. Ci la faptul ca guvernul a incalcat probabil codul muncii atunci cand a prelungit orarul pentru referendum. Sigur, ce mai conteaza inca o incalcare a legii. Unde a mers mia, mearga si suta!

        1.  @audax Dar ce treaba are codul muncii cu referendumul? Unde-i legatura? Cine este angajatorul si ce este angajatul?

        2.  @Gramofonu  In chestiune par a fi  „cei din sectiile de vot” : „Cei din sectiile de vot vor muncii cel putin 18 ore pe 29 iulie. Nu ar trebui ca Inspectia Muncii sa il amendeze pe angajator?” @audax 

  63. Frizerul lui taică-meu de-abia așteaptă să voteze dumincă, să plece odată chioru ăsta care i-a luat șaijdămii din pensie.
    L-am întrebat (fără speranță) pe taică-meu dacă i-a spus frizerului cât i-a luat Goe cu cursul valutar. Mi-a zis că i-e frică să supere oameni cu foarfeci în mâini.
     
    Taximetriști n-avem, că spuneam și părerea lor.

    1.  @SimonaM Trimite Inspectia Muncii, sigur lucreaza la negru (are pensie + salariu) si probabil nici diploma nu o are echivalata.

      1.  @revealer Cât de guvernul Goe, nici nu sunt foarte sigură că se merită plătite taxele alea, maică…
        Aș preferea să nu-mi aduc aminte prin câte treci numai să înregistrezi niște declarații la fisc 😀

    2.  @SimonaM Eu am auzit argumentul asta de la cineva caruia i-a crescut pensia cu 250 de lei in urma recalcularii. Si i-am spus: „Esti nebun, omule? Pai tie ti-a scazut ceva?”

  64. Stirea care se vantura la aceasta ora este cu Nastase care a renuntat la tot, si-a pus cenusa in cap, cere „doar” o mica favoare, aparent benigna: sa i se recunoasca drept zile de detentie si cele 6 pe care le-a petrecut la Floreasca.
     
    Eu cred ca substratul e altul: daca i se recunosc, slabeste puternic acuzatia de favorizare a infractorului. Favoarea e minuscula pentru el, 6 zile nu inseamna practic nimic fata de 2 ani sau chiar fata de 8 luni. Favoarea e pentru ceilalti.
     
    Ma gandeam, exista oare infractiunea de complicitate la favorizarea infractorului? Daca da, atunci Tonta se incadreaza, zic eu, prin cele declarate in noaptea respectiva „arata groaznic”.

    1.  @Louisy A zis el vreodata asa ceva?! Exista vreo caseta? Exista mai multe?! Sa se faca o expertiza pentru a verifica autenticitatea lor. A, nu, sa se faca o comisie care sa decida. Cum ce comisie? Iata, comisia. Ce spune comisia? Nu e autentic. Totul este o manipulare de-a lui Basescu. Si, apoi, nici macar nu este prietenul meu. Am fost la spital la altcineva. Ma duc cand vreau eu la spital. Ma urmariti cu camera? Sunt urmarit in statul politienesc.

        1.  @revealer  Nu exista. Manipulari. Nu ma intereseaza. Nu eu sunt acela. Eu am alta treaba. Sa decida comisia. youtube si google sunt platiti de Basescu din banii de la fabrica de inghetata. Altfel cum va explicati?

    2. Treceti prea usor cu bascalia peste esenta problemei. Sa-l lasam putin pe Tonta deoparte.
       
      Ce avem? Avem o acuzatie de favorizare a infractorului, prin – atentie – ajutarea acestuia de a se sustrage de la executarea pedepsei.
       
      Daca infractorul respectiv obtine o hotarare judecatoreasca ca el a executat pedeapsa in perioada respectiva, rezulta ca nu se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii. In cel mai bun caz indivizii obtin NUP direct, iar in cel mai rau caz, la proces, avocatul lor face proba cu inscrisuri – hotararea judecatoreasca – ca infractorul nu s-a sustras de la executarea pedepsei. Daca e unul din categoria „maestre”, mai da si cu tifla despre dosare instrumentate politic.

  65. Dragos Paul Aligica:
     
    „Aflam cu oarecare mirare ca Traian Basescu a declarat marti seara, la TVR 1, ca va merge la vot la referendumul din 29 iulie. “Eu voi merge duminica la vot”, a declarat domnia sa. “Sigur ca voi merge… voi fi printre cei care merg la vot. (…) Fiind un singur votant, atata timp cat nu se mobilizeaza PDL, nu am cum sa schimb”, ar fi spus presedintele, citat de Mediafax.
     
    Citesti, recitesti, te crucesti: Declaratia si decizia nu au sens. Ori e lovitura de stat, ori ne jucam de-a procesul electoral. Ori e tentativa de fraudare masiva, ori ne jucam de-a mica frauda cu iz electoral obisnuit, ingurgitabila in doze mici. Ori e boicot pe dublu motiv de lovitura de stat si frauda, ori nu mai e.
     
    Confuzia care a dominat mesajul, discursul si strategia campaniei d-lui Basescu continua. Cineva poate sa vina si sa spuna: „Stai un pic, ca aceasta confuzie are scop strategic. Domnul Basescu stie ce face. Isi deruteaza adversarul….” Posibil. Numai ca pana sa ajunga sa deruteze adversarul, isi deruteaza si insulta sustinatorii. Poate ca avem aici vreo strategie sofisticata. Dar o strategie care isi considera proprii suporteri o masa de manevra sau careia nu ii pasa de perplexitatile si confuzia lor, are in ea ceva adanc in neregula.”
     
    http://www.contributors.ro/editorial/traian-basescu-regele-mihai-si-testul-national-al-referendumului/

    1.  @Taticu Era abia marti seara. Mai e timp. In plus, a spus ceva de genul „va fi doar un vot”. Asta insemna ca restul familiei nu va vota. Tot e un semnal.

    2.  @Taticu Na, bine, mai… acuma hai sa studiem orice lucru… Lui TB cel mai probabil II E RUSINE sa nu se duca la vot. Hai sa il intoarcem pe toate partile acuma. Eu nu ma simt insultat.

      1.  @Rosu  @Taticu Eu da. Dar văd că e prea puțin important ce simțim noi. 
         
        Important e să se simtă Băse bine.

        1.  @SimonaM  Nu, important e sa nu mai cautam atata confirmare de la Basescu. Suntem un fel de fan-grup? Basescu poate sa ezite, poate sa aibe diverse senzatii, atata timp cat am luat o decizie si ea s-a dovedit a fi tactic corecta, ce nevoie mai am de suportul emotional din partea lui Basescu?
           

        2.  @Rosu Eu n-am nicio nevoie. Doar că-s niște (multe) tante emo care fac ce le spune el. Atâta. Acuma să sperăm că nu-s destule să se facă pragul. Na.

        3.  @Rosu  Nu cred ca e vorba de noi, nu de aici am pornit. Ci de cei din comuna Francenii de Piatra, care s-au uitat ieri la TVR. In fine, fie cum spuneti voi. Mesaul de aseara a fost genial.

        4.  @Taticu  @Rosu Cei din comuna Francenii de Piatra, daca au primar USL se duc la vot; intre doua guri de bautura alcoolica cu aroma de vodca ce-a zis Base le-a intrat pe o ureche si le-a iesit pe cealalta.

        5.  @Florina  @Rosu N-avea poșeta la ea, că te vedeam și cu ochii umflați. Știu bine, că io de-abia am început să văd un pic cu stângul.

        6.  @revealer  Minimalizezi forta de deruta a unei asemenea declaratii (rostogolite in bucla), cred eu. Dar, desigur, nu e dupa cum spun eu. Mesajul de aseara a fost genial

        7.  @Taticu Cui crezi ca se adresa declaratia de aseara? Celor hotarati sa voteze DA? celor nehotarati? celor hotarati sa voteze NU? celor hotarati sa boicoteze?
           
          P.S. Si eu cred ca a fost o declaratie aiurea. Nu a fost pregatit pentru intrebare. Dar incerc sa ma gandesc ce efecte ar putea sa aiba si cat de puternice sunt.

        8.  @Taticu  @revealer Care mesaj era genial, maică?
          M-ați confuzat de tot. Potoliți-vă, oameni buni.
          Până mâine, vă conving pe toți să mergem să votăm DA.

        9.  @revealer Culmea e ca si eu cred ca nu a fost pregatit pentru intrebare, s-a vazut ca era derutat. In fine, n-a fost niciodata sa nu fie cumva.

    3.  @Taticu 
       
      Aoleuuu, greu! Cum să nu fiu de acord cu Dragoş?! Da’, pe de altă parte, zic să treacă ziua de duminică şi-l patibulăm după. 

    1.  @EroulBula Asta este un oximoron.
      O fraza care contine in acelasi timp „Blaga”, „gand” si „live” este o contradictie in termeni.

  66. Mi-a scris iar omul vieții Eleninei:
    Dragii mei,
    Vă invit să participați, alături de mine și echipa Inițiativei Civice de Centru Dreapta, la protestul pentru apărarea statului de drept, care va avea loc joi, 26 iulie, la ora 19:00, în Piața Revoluției din Capitală.
    Pe 29 iulie, pentru prima dată în istoria recentă a României, democraţia cucerită cu grele sacrificii în urmă cu 22 de ani riscă să fie învinsă cu propriile arme. Pe 29 iulie liderii USL ne cheamă să fim părtași la o manipulare grosolană, silindu-ne să alegem între exercitarea unui drept democratic şi obligaţia de a ne apăra ţara şi instituţiile democratice.
    Fac un apel către cetățenii onești care stiu cât de importante sunt valorile democratice să ni se alăture. Pe cei care se simt reprezentați de Inițiativa Civică de Centru-Dreapta și de echipa din care fac și eu parte, îi chem să ni se alăture la protestul de joi din Piața Revoluției. Să ne mobilizăm până nu e prea târziu.
    Să le spunem lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi acoliţilor lor că România nu mai vrea politicieni care fac din confiscarea justiției, distrugerea democrației și statului de drept, batjocorirea Constituției și călcarea demnității naționale, programul lor de guvernare. Că pe 29 iulie nu vom cădea în capcana pe care ne-au întins-o și nu vom legitima, prin participarea noastră, un referendum constituit pe baze ilegitime și lipsit de etică.
    Veniți să le arătăm celor care s-au văzut stăpâni peste această țară că formăm o MAJORITATE, acea majoritate care nu mai acceptă să fie condusă ”cum o fi” de o minoritate rău voitoare și care se revoltă.
    Mihai-Răzvan Ungureanu, Președinte și fondator Inițiativa Civică de Centru-Dreapta
     

    1.  @Rheia I-am propus sa faca un miting special pentru boicot:
      Steaguri, bannere si, in locul in care trebuie sa stea manifestantii, un mare banner pe care scrie:
      PE 29 STAM ACASA.
      Coloana sonora asigurata de piesa „Eu vara nu merg sa votez.”
      Desigur, nu va exista niciun manifestant, doar cativa oameni de ordine ca sa nu se fure materialele.

  67. Le Monde, ieri:
     
    ”Faptul că această nouă tentativă de suspendare are loc în urma unei crize politice declanşate de o situaţie de coabitare, de condamnare pentru corupţie a unui fost premier, acuzaţii de plagiat şi polemica în jurul chestiunii legate de cine trebuia să reprezinte România la summitul european din iunie, premierul sau preşedintele Republicii, este dovada unei instabilităţi politice cronice a României şi a dificultăţii de a crea pârghii cu adevărat democratice de când a aderat la Uniunea Europeană, în 2007. De fapt, sunt în joc raporturile dintre oamenii politici şi justiţie şi, mai general, rolul contraputerilor, deci statul de drept din România”.
     
    ”Parlamentul European trebuie să propună soluţii care să garanteze faptul că lupta politică împotriva austerităţii din România, precum şi în restul Uniunii Europene, respectă valorile europene. Suntem surprinşi că o criză economică sau evenimente sportive par să atragă mai mult atenţia mass-media asupra unei ţări decât atingerile aduse democraţiei. Regretăm, de asemenea, tăcerea guvernului francez în legătură cu aceste chestiuni”
     
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/le-monde-sa-incetam-sa-ignoram-criza-democratica-din-romania-993486.html

        1.  @Glook Povestea cu listele astea e un pic mai complicata, parerea mea. Nu le-a mai actualizat nici naiba de mult timp pentru ca trebuiau sa umble si la numarul de parlamentari.

        2.  @revealer Ok, nici o problema, facem referendumul dupa regulile actuale. Si dupa aia poate si Ponta sa se concentreze si sa faca o chestie coerenta gen sa fie prim ministru si sa umble la listele astea si sa le actualizeze, sa scada numarul de parlamentari si sa stabileasca pe ce lume traieste. Deocamdata face pe tampitul si lanseaza fumigene.

  68. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12875985-adrian-nastase-fost-adus-curtea-apel-bucuresti.htm
     
     Adrian Nastase si-a retras recursul de la Curtea de Apel Bucuresti, avocatii acestuia cerand instantei sa constate ca executate si cele sase zile in care fostul premier a stat internat la Spitalul Floreasca, inainte de a fi dus la Penitenciarul Spital Rahova, transmite Mediafax. 
     
    „Este normal sa se scada din pedeapsa cele sase zile in care a stat la Spitalul Floreasca”, a spus avocatul Ion Cazacu.El a mai spus ca Adrian Nastase este in monitorizare medicala, ia peste 20 de pastile, iar dupa vindecarea ranilor de la gat, raman celelalte boli de care sufera.

  69. Adrian Nastase a fost adus la Curtea de Apel Buc. Intrebat de ziaristi a spus: „Ma simt bine”
     
    Eu ma simt si mai bine
    I feeeeeeel gooood tanananananana  :-)))))))))))

  70. Ziua buna,
    Azi dimineata la butic sa-mi iau tigari. Un agent comercial discuta cu vanzatorul  „Cand e referendumul? Merg sa votez sa plece Basescu odata, ca sa se stabilizeze euro. De cand se cearta astia, euro a luat-o razna.”  Se uitau la mine parca asteptand sa-i aprob. Pe moment mi-a venit sa-i f** una agentului dar m-am multumit cu o privire rece, am luat tigarile si am plecat. Cred ca incep sa-mi cedeze nervii cand aud ce imbecilitati scot astia pe gura.

    1.  @subway Mda… de aia au impresia ca doar cei care cred in mantra uselista sunt romani, ceilalti sunt „basisti”, adica untermenschen. Nu auziti exprimari din categoria „eu nu inteleg, cat de prost trebuie sa fie cineva ca sa mai tina cu Basescu”? Ei, astia sunt categoria oamenilor pentru care Julio Iglesias ar fi mai bun de presedinte, ca e manierat si se poarta frumos in public, pe cand Basescu e un „betivan chior, care nu are fata de presedinte”.
      Crinut – ala presedinte, nu vedeti cum vorbeste el frumos de tricolor, de tara, de lucruri inaltatoare.
       
      Oamenii astia traiesc intr-o realitate paralela, ei vad lumea prin prisma abilitatilor lor sociale si atat. Daca ei au prieteni sau cunoscuti pe care ii aleg dupa criteriul „asta-i baiat bun, vorbeste frumos, ii spune fiica-mii „domnisoara”, etc.” asa cred ca trebuie sa fie la orice. Bine, ei nu stiu ca respectivul e un vames corupt, i-ar rupe fustele „domnisoarei” cu prima ocazie si ca isi pierde banii la pacanele… dar ce frumos vorbeste si cum stie el sa se poarte.
       
      Mie mi-a spus tata asa: pe el cand a cazut iarna in riul semi-inghetat, copil fiind, nu l-au scos „prietenii” cu care se intretinea la joaca, ci un tigan geambas. Tiganul a avut mai mult curaj si mai multa mila decat copiii cuminti si curati ai vecinilor romani si nemti.
       
      Decat un om „spalatel” care se caca in pantaloni cand trebuie strunita „soartea” mai bine un betivan chior care tine bine mana pe capastru.
      Intotdeauna istoria au facut-o barbatii, nu eunucii imbracati frumos sau cohortele de scribi si datatori cu parerea.

  71. In timp ce o ascultam pe Laura Stefan m-a trasnit un gand sinistru.
    Pe 29 iulie, dimineata, ma duc la sectia de votare, verific daca n-a votat cineva in locul meu apoi le spun:
    „La ora 22.45 revin sa verific. Daca gasesc semnatura in dreptul numelui meu VA FAC PLANGERE PENALAAAAA !!!!”

    1.  @EroulBula Eu cum va citesc ase, pe tema ‘Laura Stefan’ m-a palit o idee de afacere: tricouri cu poza ei. Propun un brainstorming: la ce pret putem vinde tricourile si cat sa ie procentajul din vanzari pentru Laura?

    1.  @EroulBula M-ai facut sa dau pe B1. Din pacate am nimerit la stiri, se prezenta un accident in care unul dintre soferi a fost ranit grav, dar putin mai usor.

    1.  @LunguVictorEugenMihai Ei, cum! Au băgat-o în hudă: http://www.youtube.com/watch?v=yIUmg1y4-Mw&feature=g-vrec

    2.  @LunguVictorEugenMihai pai a promulgat-o si e deja publicata in Mof, deci intra in vigoare vineri, pt ca p’aia de la CCR i-a trecut harnicia si au redactat repejor decizia…

  72. ‘neatza
    N-am contributie proprie si mi-a placut:
    „De data asta USL va avea din partea Diasporei exact ce si-a dorit: nu va mai merge la vot” 🙂

  73. Un soi de antiBasism mai perfid, mai nuanțat, din partea unui fost amic de-al meu, Dan B .  Nu neaga total evidentza răului adus de guvernul actual de scelerati, dar o scaldă eufemistic DOAR prin jurul  „lipsei de valoare” a acestora. Nimic despre puci, dar suficient pentru a-i acuzape ciracii USL de incompetență in dizlocarea unui Rău mai mare.. Ati ghicit, răul acesta mai mare – pe care Tonta si incompetenții sai nu reusesc sa-l dizloce – e.. e.. Base…
    Iata acum mostra de curvie cu staiff si pretentii:
     
    „Ponta e un om politic terminat, sper ca stie si el macar atit. Daca ar fi demisionat in secunda doi dupa ce a aparut dezvaluirea (de plagiat)  in presa germana ar fi avut o sansa la onoare. La fel si cei ce-l sustin tacit.  Regret a nustiucitaoara ca datorita lipsei de valoare a USL avem (inca) in fruntea tarii personajul Basescu” 
     
    asadar, amicul Dan B regreta a „nustiucitaoara ca datorita lipsei de valoare a USL avem (inca) in fruntea tarii personajul Basescu” (sic!). Era previzibil. La ce bun sa mai dea ocolul pe la Tonta pentru atata lucru?: pentru lipsa de valoare? daca tot ai suntat puciul si grozavia lui, amice, du-te ață la Base si ia-l de guler. Nu mai fa pe echidistantul, ca nu ducem lipsa !
     
     Asa, in treacăt, daca ati fi in locul meu ce i-ati răspunde? -merge si umorul, ironia, misto-ul, chiar si un șut in cur (bonus de la mine)
     

      1.  @anarchix  e mai mult cu valoare terapeutica ptr. mine. ca altfel simt cum ura se insinueaza incet in mine si  nu-i deloc crestineste ; pe deasupra risc sa ma las desfigurat de ea.

    1.  @geronimo Io i-as zice ca o curva n-are rost sa mearga la vot sa aleaga intre doi pesti (eventual pe criteriul care bate mai bine). Daca chiar vrea sa schimbe ceva si sa scape de pesti sa-si schimbe dracului meseria. 

        1.  @Gramofonu  @Glook  @geronimo =)))))))))
          Parca-s povestile de pe vremuri, cu ingineri stagiari.
          „povesteşe Gabriela, inginer horticultor”; „Până la spectacol, eu nu i-am mai dat niciun semn şi ea mi-a trimis mesaj „sună-mă” şi atunci mi-am dat seama că nu mai are credit. Mi s-a facut milă, i-am încărcat cartela şi, de atunci, n-am mai scăpat de ea. Suntem împreună de şase luni şi jumătate. Ne dorim şi un copil, dar încă n-a fost să fie”

        2.  @Glook  @Gramofonu  @geronimo Saracu, vorba celor de la Divertis…parintii si presedintii nu-i alegi cand vrei tu.

  74. Un soi de antiBasism mai perfid, mai nuanțat, din partea unui fost amic de-al meu, Dan B .  Nu neaga total evidentza răului adus de guvernul actual de scelerati, dar o scalda eufemistic DOAR prin jurul  „lipsei de valoare” a acestora, nimic despre puci, dar suficient pentru a-i da acuza de incompetenta in dizlocarea unui Rau mai mare.. Ati ghicit, raul acesta mai mare pe care Tonta si incompetentii sai nu reusesc sa-l diloce.. e.. e .. Base…
    Iata acum mostra de curvie cu staiff si pretentii:
     
    „Ponta e un om politic terminat, sper ca stie si el macar atit.Daca ar fi demisionat in secunda doi dupa ce a aparut dezvaluirea in presa germana ar fi avut o sansa la onoare.La fel si cei ce-l sustin tacit.  Regret a nustiucitaoara ca datorita lipsei de valoare a USL avem (inca) in fruntea tarii personajul Basescu” 
     
    asadar, amicul Dan B regreta a „nustiucitaoara ca datorita lipsei de valoare a USL avem (inca) in fruntea tarii personajul Basescu” (sic!)
     
     Asa, in treacăt, daca ati fi in locul meu ce i-ati răspunde? -merge si umorul, ironia, misto-ul, chiar si un șut in cur (bonus de la mine)

  75. Vârfuri izolate au mai fost pe parcursul anului, dar începând cu lovitura de stat din iulie parca am fi escaladat cu totii lantul Himalaya de la un capat la altul. Vârfuri dupa vârfuri, legate prin șei si masive muntoase fara sfarsit. Aer, vreau aer!

    1.  @Bleen Vârfuri izolate au mai fost pe parcursul anului, dar începând cu lovitura de stat din iulie parca am fi escaladat cu totii lantul Himalaya de la un capat la altul. Vârfuri dupa vârfuri, legate prin șei si masive muntoase fara sfarsit. Aer, vreau aer!

        1.  @geronimo  pai sunt doua posibilitati: ori e asta ultima zvarcolire a dihaniei, ori n-am avut noroc in viata. 

        2.  @Canadiana :))))))))))))))) asta-i buna ca indicativ de lupta ptr.  batalia decisiva. Ceva de genul „Tora ! Tora! Tora!”  ori, „Escaladati muntele Niitaka!” a lui Chuichi Nagumo

  76. Si un postac ulsamist ultr-a zelos:
     
    VOTEZ DA !am citit astazi pe blogul domnului prim ministru Ponta ca daca punem stampila de doua ori pe DA votul nostru va fi numarat de doua ori !Romani ! Puneti stampila dde doua ori pe DA ca sa atingem cvorumul de 50% !!!!

    1.  @Canadiana  :)))  asta-i ca fesenistul care a votat in `90 la secția unde eram observator din partea PNL cu manerul de la usa cabinei de vot.
      Desprins din locas si pus probabil catre cineva pe bancheta din interiorul cabinei de vot, mânerul, rotund cum era, a fost bun pentru a stampila „fruntea” lui Iliescu din pătrățelul cu pricina. Am ramas cu totii masca cand omul ne-a înmânat, zambind fericit, .. „stampila” :
       ~ No, ca acuma l-am votat si io pe Iliescu, draga ! (mi-a zis)
       
      Epilog:
      Seara, dupa deschiderea urnelor, intr-adevar, un cerc mare de cerneala incercuia drăgăstos un buchetel de trandafiri.. 
       

    2. @Canadiana
      :)))  asta-i ca fesenistul care a votat in `90 la secția unde eram observator din partea PNL cu mânerul de la ușa cabinei de vot.
      Desprins din locas si pus probabil de către cineva pe bancheta din interiorul cabinei de vot, mânerul, rotund cum era, a fost numai bun pentru a-i da inca un semnal verde lui Iliescu Kaghebici la Cotroceni. Am rămas cu totii mască când omul ne-a înmânat, zâmbind fericit, .. „stampila” :
       ~ No, ce bine ! ca acuma l-am votat si io pe Iliescu, draga ! (mi-a zis)
       
      Epilog:
      Seara, dupa deschiderea urnelor, intr-adevar, un cerc imens de cerneala inconjura drăgăstos un buchetel de trandafiri si toata iconita de pe buletinul de vot alocata viitorului presedinte de onoare al USL 
       
      Vorba aia, fesenist sa fii, noroc sa ai..
       

      1.  @geronimo  haioasa poveste.  de unde deducem nivelul de cultura politica al alegatorilor usl. fsn-ul a distrus si pnl si pnt. 

  77. Premierul Victor Ponta se va afla vineri la Londra, unde va asista la deschiderea Jocurilor Olimpice şi va fi primit, alături de alţi şefi de stat şi de guvern, de Regina Elizabeth a Marii Britanii la Palatul Buckingham pentru recepţia oficială, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

    1.  @Canadiana macar de la Regina sa inteleaga ca este dobitoc. e mai pe intelesul lui de copil prost:  basme gen.

    2.  @Canadiana am asa un feeling ca puie monta isi va mai lua niste scuipaturi diplomatice intre ochi. nu, nu de la Her Majesty, ca nu va ajunge sa-i explice in engleza lui de balta cum „the undertaker president” (vedeti conferinta de presa cu Schulz) n-o sa dea niciun  „perdon” (vezi interviul cu Euronews)

        1.  @Canadiana si ei tot in lumea lui ponta traiesc…
           
          hai ca a inceput un film cu chuck norris la teveu. 🙂

    1.  @geronimo poster-ul e genial. am vrut sa-l plagiez ieri si sa-l pun aici, dar bleen nu are acces la transfer de imagine 🙁

      1.  @Canadiana  si mie mi-a placut ideea acestui „pan-opticum” cu fărădelegile  Fratiei USLumane. 
         Un țintar cu vizualizarea din avion a planificarii (centralizate) a loviturii de stat 
        E numai buna pentru uzul public. Dimineata ma grabesc sa o livrez la multilple destinatii. De-acum muncesc mai eficient :  cu cei neconvinsi inca nu ma mai strofoc sa le explic, le bag posterul sub nas..

  78. With the other problems occupying Europe, the slow-motion putsch in Romania no doubt seems small and far away. But the constitutional tussle between President Traian Basescu, a center-right populist whom the Parliament suspended earlier this month, and socialist Prime Minister Victor Ponta is testing the country’s commitments to democracy and the rule of law like no time since the fall of Communism.
     
    http://online.wsj.com/article/SB10000872396390443437504577542630053817686.html?KEYWORDS=romaniaWSJ#articleTabs%3Darticle

        1. ce semnificatii au in engleza populista urmatoarele 2 ziceri:
           
          -grasu de stat sta in carca slabului de intreprinzator (2009)
          -bugetarii au suferit cel mai mult in criza asta (2012)

        2.  @anarchix  
           dar pentru  „populime” exista vițăvercea in engleza!?  Ă? ca daca nu, atunci se explica multe.. Cum ar fi si faptul ca ei nu au o Dacia Felix in proiect..

        1.  @Canadiana cool. singurii oameni care studiaza EN si pe care-i si respect. :-))
          Am avut o gagica care facea lingvistica. Tot asa sarea la beregata. :-))

        2.  @anarchix  cred ca voiam sa zicem acelasi lucru: in romaneste populismul are o conotatie denigratoare, pe care termenul englezesc inca nu l-a dobandit.  key word: inca.

        1.  @Canadiana  @ny2 glumesti?! m-au oprit aici doua tipe mormone la o discutie. Si fiind extrem de social de felul meu, am stat de vorba cu ele. Cand a auzit ca-s din C-ta, RO una dintre ele imi zice ca i-a placut foarte mult in Piata Ovidiu. Am ramas masca.

        2.  @anarchix am inteles ca in Bucuresti, de-aia am si intrebat daca trebuie sa platesc biletul de avion, asta doar daca nu mi s-o cere sa trec oceanul inot  😀

        3.  @Canadiana  @anarchix gata, acu’ ne-am lamurit ca suntem cam pe acelasi fus orar, da? bun, trecem mai departe :))

  79. RL zice „CCR: Dacă referendumul nu este validat, Parlamentul decide ce se întâmplă mai departe” E adevarat? Daca da, e jale! Inseamna ca au sa trinteasca o sesiune extraordinara pe 30 iulie si-o sa-l confirme pe Crizel, nu?

    1.  @DanCanada nu. „Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui. (Articolul 95 – Constituţia României)”
      adica Catalin Voicii se pot juca max. 30 de zile de-a suspendarea. in cazul nostru, cu referendum invalidat  (INVALIDÁ vb. tr. a declara nul; a infirma. (< fr. invalider)), vacanta impusa lui Base ia sfarsit pe 29, miercuri 1 august isi bea cafeluta la Cotroceni.

  80. Ieri, PDL s-a pomenit cu boicotul pe drumul Damascului.. In măcelul vorbăreț de acum, numai D-zeu tace..
    (da’ face..)

  81. nasol.
    masina de propaganda USL a gasit argumentul final pentru participarea la referendum.
    romanii o sa  se lase tractati inspre urne de aceasta formidabila locomotiva de imagine.
     
     
    EXEMPLU PENTRU ROMÂNI Fostul preşedinte al Senatului, senatorul independent Mircea Geoană, îi îndeamnă pe români să lase orgoliile deoparte şi să se prezinte la vot pe 29 iulie pentru ca România să scape de Băsescu. El se dă exemplu pe sine însuşi. „Dacă eu am considerat că este mult mai important să renunţ la mândrie ca să plece Băsescu, fiind mai important decât neînţelegerile dintre mine şi PSD, atunci este foarte important ca fiecare politician şi fiecare român să facă la fel.
     
    http://www.telegrafonline.ro/1343077200/articol/206697/lupta_pentru_referendum.html
     

    1.  @CiufutozaurusRex o fi pazit bostanii la dabuleni si a uitat sa-si puna sapca pe cap. poate cind trece la umbra isi revine in fire.

  82. eu i-as pune o intrebare simpla lui socaciu. daca dupa parerea lui poporul nu trebuie sa-si bage nasul unde hotarasc elitele, de ce dupa ce specialisti in constitutie ( elitele din cc) sunt de parere ca TB nu a incalcat constitutia, ei trimit (usl-istii din parlament) problema spre popor. pai ori ori.

        1.  @Canadiana  Da’ ce ala-i partid? Ar trebui sa-si scoata denumirea de „democrat”, ba si de „social”. De fapt, ar trebui sa se numeasca altfel. Macar fostii sovietici de peste Prut nu se numesc nici macar „Partidul Comunist” ci „Partidul comunistilor”. E o nuanta importanta. Asa, ar trebui sa se numeasca si PSD, nu stiu bine cum, poate „Partidul pesedistilor”, sa arate mai bine spiritul de apartenenta.

        2.  @OstapBender eu propun denumiri taranesti vechi: partidu’ lu’ voculescu, partidu’ lu antonescu….

        3.  @Canadiana Pai, asa ar fi mult mai clar. De ce sa mai cauti argumente. Totul s-ar rezolva prin tabloide. Mie imi place de ala, si ma duc in partidul lui. Iar cand nu-mi mai place, ca si-a pus silicoane, ma duc la partidul lui ala.

        4.  @OstapBender moare unu din ei, poa’ sa zica o vreme; partidu’ lu’ mortu’ voiculescu’ acu’ sova.

    1.  @valid păi dacă ar fi după Socaciu, ar fi suficient votul parlamentarilor USL pentru suspendarea lui Băsescu… Dar chestia asta cu referendumul e o chestie minoră care se va rezolva dacă cîștigă pe 29…

      1.  @meioza Cei 256 dau deja o rata de participare la referendum de 0,0014%. S-ar putea declara suficienta. Cu votul lui T. Basescu se face „+1”.

    1.  @OstapBender  adica cel care a explicat similaritatea penultimei lovituri  de stat din Paraguay  – in ordinea cronologica – cu cea de la noi,  prin „sentimentul paraguayan al fiintei” !? :)))))

      1.  @geronimo E vorba de interesul de grup. Doar ca „grup” suna frumos. Aia e vorba lui Cioran exasperat de ambitia lui Noica de a gasi o filozofie „locala”, „neaosa”.

    1.  @Florina Ultima postare pe forumul prilejuit de articolul de mai sus are un copy-paste dupa  „rezonul” cu citatul din Dan Alexe de mai jos. Cum se explica? avem colportori printre noi? si daca da, înseamnă ca duc de pe aici, ca din „Cornu’ abundentzei”? 
       
      Raspundeti, da’ repede, ca am de gand sa dau „delete” !

        1.  @Rezon  multam fain !
          nu stiu de ce m-am fâstâcit in locul lui Tonta.. (sa fie totusi, cu tot copy-paste-ul,  o rămășită de buna creștere?)

      1.  @VelculescuVictor si un comentariu la clip:
         the duty of an president is to be loved!
         
        ziceti mersi ca nu trebuie sa-l iubim pe dada al ugandei. 
         

  83. De ce se mai chinuie cu puscariabilii, sa ceara avize, sa vina politia, sa se duca la tribunal si apoi la puscarie? N-ar fi mai simplu sa puna niste gratii pe la Casa Poporului si sa-i schimbe numele in in Puscaria Poporului?! Astfel, legi vor face, leafa va merge, bufetul, bufet, lumea va fi multumita ca sunt inchisi iar ei vor fi multumiti ca sunt paralmentari.

      1.  @adina Pai, sa intrebe la referendum. Iar, daca nu se valideaza, sa dea lege ca va hotari poporul procedura de urmat.

    1.  @Yeba  Chiar asa, Yeba, ca si pe mine m-a bagat momentan Bleen in ceata. UE si nu EU ( la care am scodârlit si eu degeaba, fara rezultat)

  84. Un lucru extrem de important: Băsescu nu poate merge pînă la capăt cu declarațiile, cît încă nu ne-au plecat toți investitorii străini.

    1.  @Bleen Care-i capatul la intrebarea:
      Moderator: „Si totusi, ce veti face duminica?”
      T.B.: „Pai, am inteles ca multi doresc sa boicoteze… dar, serios acum… haideti sa vedem ce va mai fi”

        1.  @Florina  am vazut citeva persoane care au crescut frumos (trend ultarcrescator) in aceasta perioada. baconschi nu e printre ei, din pacate

      1.  @Merechene   acuma cateva nopti, tocmai i-am postat exasperarea mea pe tema boicotului ignorat. A doua zi tocmai mi-a disparut postarea de pe blogul sau. Nu-mi mai ramane decat sa-i recitesc culegerea din .. „Turnu – de fildes- inclinat”

      1.  @Canadiana  @Florina este politician, nu poate sa vorbeasca despre asta. noi, alegatorii,  trebuie sa vorbim despre lovitura de stat.

        1.  @Merechene  @Florina pai base zice lovitura de stat, dar nu zice boicot. putem sa facem o combinatie intre ce zice base si ce zice mru pentru mesajul perfect

        2.  @Canadiana  @Merechene  @Florina Am auzit că ar avea o convenție cu cei care l-au sprijinit din afară să nu boicoteze referendumul… Pare cam neserios scenariul, dar în lipsă de altceva…

        3.  @meioza  @Canadiana  @Merechene  @Florina Nu e real. UE nu vrea legitimarea loviturii de stat. UE urăște referendumurile. Pe ei îi interesează rezultatul: să rămînă Băsescu președinte.

  85. Dan Alexe:
     
    ”Astia care rãcnesc împotriva neparticipãrii la vot sînt ca şahiştii mediocri si psihopati care îţi împing o piesã la sacrificiu si dacã nu o iei si astepti tactic se enerveazã… „Esti un laş… De ce nu o iei?… Labagiule… De fapt nu stii sa joci…” Dupã care, cînd vãd cã pierd, sînt în stare sã rãstoarne masa si sã-ti dea un cap în gurã…”

    1.  @Rezon   Exceleeeeent, de mult imi plana si mie o comparatie similara peste prapastia cu uselisti. Da` n-o puteam inchega si basta !
      Vorba lui Vanghele : merci, de-acum ma simt exonerat ! :)))

  86. ‘”Ponta a spus foarte frumos și adevărat: Angela Merkel nu votează la referendum.”  :))) prea bine, Tonta, tocmai ne-ai intermediat o Atitudine, o Idee..

  87. Oare daca-i trimitem lui Merkel poza lui Crizel cu mustăcioara -plus un mic filmuleț de animație din arhivele Latrina3- nu se va speria cumva prea tare si ne va gresi dozajul antidotului?

  88. Bun, asta trebuie neapărtat să afle şi Antonescu, că după  „Ich bin ein Berliner” are o responsabilitate, un cuvînt de ţinut. Doar n-o minţi ca Ponta. 

  89. Oare daca-i trimitem lui Merkel poza lui Crizel cu mustăcioara -plus un mic filmuleț de animație – nu se va cumva speria prea tare? ma gandesc la dozajul in care ne va da „antidotul”..

    1.  @cristihan Ar trebui un consilier acreditat de-al lui TB (sau ăla care îi gestionează pagina) să bage chestia cu intelectual property (FB nu se joacă cu asta și suspendă imediat pagina).

  90. Mai pe intelesul omului de rand: bre, daca te duci la referendum n-o sa mai poti sa-ti iei bemveu la mana a doua din jermania fara viza.

  91. Dan Tapalaga:
    „Nu era mai corect oare daca boicota in mod ferm de la bun inceput actiunea suspendarii? Nu era mai barbateste? Nu era mai onorabil sa spuna din capul locului ca nu legitimeaza un sir de abuzuri care au ingrozit Europa decat sa-si zapaceasca bruma de electorat? Ba l-a chemat la vot, ba la trimis acasa. Ce-a fost balbaiala asta? Credea ca mai tasneste iarasi din spuma marii ca in trecut? Ati inteles ceva din strategia lui TB?”

      1.  @Bleen  nu poate ptr ca asta-i firea lui, sau nu poate ptr ca fisa postului cere o anumita prestanta un anumit model de comportament?

      2.  @Bleen  mie mie frica sa nu vina miine careva sa-i zica :” sefu dupa interviul de ieri ati crescut cu 5 %”. la cit e de pornit ar in stare sa sune iara goarna, sa scoata oamenii la lupta cea mare. nu de alta dar aia de la antena3 ar fi bulversati in asa hal, incit ar putea sa le spuna usl-istilor sa stea acasa.

    1.  @Taticu Tapalaga sa ma scuteasca, pana ne lamureste ce-i cu HotNews. Ca sa-l plagiez, nu era mai onorabil sa spuna din capul locului ca hotnews s-a transformat intr-un rahat? Toata ziua HN si-a bagat picioarele, tot ce au inteles din ce a zis Base la TVR a fost ca el se duce la vot, au tinut comentariile ore intregi, etc. Si nici cu Mixich nu mi-e rusine…

        1.  @Bleen  @Taticu O fi, dar e vorba de credibilitate (si in cazul lui…). Inainte de a pleca in concediu a dat-o pe dupa gard, cu arme partial in rastel and shit. Sa spune lucrurilor pe nume si mai vorbim.

        2.  @Taticu @Bleen N-am zis eu nici unul dintre cuvintele astea. Am zis exact ce credeam: lectii de hotarare, constanta si verticalitate sa dea dupa ce se hotaraste cum e cu HN.

        3.  @Taticu  @Bleen Si ca sa fie si mai clar: sunt multi (MULTI!) sustinatori ai lui Basescu care au ca prima sursa de informatii HN. Iar ei azi au vazut toata seara ca Base se duce la vot! Asta se cheama manipulare. Tapalaga, daca a plecat de tot de la HN, sa spuna asta foarte clar, altfel va fi asociat in continuare cu ei si cu linia lor editoriala. E ff simplu.

        4.  @cristihan  Eu credeam ca sustinatorii lui Basescu il au ca si sursa pe Basescu. Cat despre nefericita declaratie a presedintelui, era suficient sa faci turul televiziunilor si apoi sa citesti Gandul, Adevarul etc. Ah, sa nu uit, EvZ, cap de ziar.

        5.  @Taticu Daca se intampla o singura data as fi zis. Dar e o linie generala cat se poate de clara. Extrag din 60 de minute de discutii o singura idee (cea mai proasta, da…) si o lasa ca titlu ore intregi. Dupa aceea mai completeaza textul, dar deja e fumat evenimentul. Iar comentariile sunt validate dupa cateva ore.
          Folosesc in mod evident inertia propriilor cititori pentru a-i manipula. Pana se prind toti bizonii, efectul se produce.

        6.  @cristihan A) Perfect de acord cu actuala situatie de la HN. Si eu am observat, putin inainte de anuntul lui Lazaroiu, o gramada de lucruri ciudate (plagiatul lui Monta, comentariile, lentoarea etc.)
           
          B) Tapalaga a plecat de acolo. Elegant sau nu, tacut, conspirativ, el stie cel mai bine ce s-a intamplat si cred ca o sa raspunda. E un ziarist de forta, oricum. Si nu cred ca avem forta de a ridica piatra, crede-ma.
           
          C) Ca sa revenim de unde am plecat, cum ti s-ar parea textul lui Tapalaga daca ar fi semnat de Eufrosina Calomfirescu?

        7.  @Taticu O combinatie de euforie si calomniere, presupun 😛
          Serios:  nu am o problema cu ce a zis in fragmentul de la care am inceput discutia, ci cu un context mai larg. Eu am cumparat cartea lui Tapalaga, Bulversarea valorilor (si chiar am facut-o cadou doua exemplare…). El este in continuare legat de hotnews, in perceptia publica. Daca valorile alea inseamna ceva pentru el si daca la hotnews se intampla ceea ce credem amandoi si altii ca se intampla, el are OBLIGATIA MORALA sa spuna, chiar si in parabole daca nu poate sa o spuna direct.

        8.  @cristihan Eu am o problema cu declaratia lui Basescu. In rest, de acord. Astept si eu sa spuna ce s-a intamplat. Eu, ingerul cel alb, virtuosul…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *