Nicusor Dan, 70 000 de bucuresteni, demiterea lui Basescu si alegerea lui Geoana

După centralizarea a 912 secții din 1223, Nicușor Dan a obținut următoarele rezultate:

27 424 voturi la alegerile pentru Consiliul General al Muncipiului București

49 396 voturi la alegerile pentru funcția de Primar General al Municipiului București

Cum poți să vorbești de 70 000 de votanți, în aceste condiții? Cum poți să aduni voturile obținute la 2 alegeri diferite, voturi care aparțin, în bună parte, acelorași votanți? E ca și cum ai aduna voturile de la Senat și de la Camera Deputaților. În condițiile astea putem spune că în 2008 PDL a fost votat de 4,5 milioane de alegători (2.3 milioane la Senat, 2.2 milioane la Cameră). Sau e ca și cum ai aduna în dreptul lui Băsescu voturile din primul tur al prezidențialelor cu voturile din cel de-al doilea tur. Adică 3.1 milioane plus 5.3 milioane. A fost votat Băsescu în 2009 de 8.4 milioane de români? Nu.

Nu pot să cred că Nicușor Dan nu știe să facă niște calcule și nu știe la ce fel de alegeri a participat. Pot să cred doar că minte propagandistic. N-ar fi prima oară, dealtfel.

Referitor la semnificația faptelor de arme ale lui Nicușor Dan, mă văd nevoit să-l citez pe @Dragoș Paul:

”Cum adica daca m-am lamurit? Eram lamurit de la inceput. Ce nu stiam era ca in cele doua momente in care s-a testat totul in politica romaneasca si s-au desprtit apele, omul a dovedit daca nu ticalosie atunci (si folosesc aci termenul in mod tehnic, nu peiorativ) imbeciliate politica si morala – adica o deficienta morala si cognitiva in a sesiza conturile realitatii.

Acolo unde un C. Rogozanu a trecut testul cu brio, individul in cauza a clacat. Deci pana la proba contrarie cand acest personaj ma va uimi cu o atitudine principiala si inteligenta, acesta e ultimul cuvant.”

Și, n-am ce face, să mă citez pe mine:

”Nicușor s-a poziționat în două momente grele și decisive de partea stîngii, a antireformiștilor, a sistemului mafiot. A susținut și votat demiterea lui Băsescu în mai 2007 deși CCR stabilise că Băsescu nu a încălcat Constituția. Dealtfel, printre argumentele lui Nicușor pentru demitere nu găsim încălcarea Constituției, dar găsim atacuri la Monica Macovei.

În 2009 Nicușor a votat Geoană, adică omul sistemului, și nu al oricărui sistem, ci al sistemului condus și reprezentat de SOV, Felix și Iliescu.

Sînt două momente extrem de importante și decisive în istoria noastră imediată. Sînt două momente în care poziționările au fost clare și fără echivoc., în care, pe de o parte, am avut o tabără pro-occidentală, reformistă, anticorupție, pe de altă parte am avut o tabără pro-rusă, antireformistă, pro-corupție. Nicușor a fost de partea celei de a doua tabere.

Dacă Nicușor cîștiga în mai 2007 și în decembrie 2009? V-ați întrebat asta?”

În discuția cu cititorii, pe Hotnews, Nicușor Dan spune:

”Da. Am scris pe o retea INCHISA, nu publica, un text in 2007 in favoarea suspendarii presedintelui si in 2009 un text de sustinere a lui Crin Antonescu.”

A scris într-adevăr pe o rețea închisă dar iată ce scrie Nicușor Dan în debutul textului său de susținere a demiterii lui Băsescu (nu suspendării – Băsescu fusese deja suspendat în 19 aprilie 2007 de Parlament, urma referendumul de demitere în 19 mai 2007 – textul lui Nicușor Dan e din 25 aprilie 2007): ”Va invit sa parcurgeti si sa distribuiti pe listele de e-mailuri si argumentele urmatoare PENTRU DEMITEREA lui Traian Basescu.”  O fi rețeaua închisă dar Nicușor Dan face aici muncă de propagandist și le cere celorlalți să distribuie textul în lumea largă. De fapt, este vorba de o listă de argumente utilizabilă în lupta propagandistică.

Un text de susținere pentru Crin Antonescu scris în 28 noiembrie 2009, cînd în cursă nu mai rămăseseră decît Traian Băsescu și Mircea Geoană? Un text de susținere pentru Crin Antonescu care sună așa:

”Alegerile din 6 decembrie sint intre Basescu-PDL si  PSD-PNL-UDMR-minoritati. Nu am nici o ezitare intre a vota a doua varianta,  adica Geoana: a) votez o mafie mai mica; b) votez o coalitie, deci un  oarecare control reciproc al partenerilor; c) votez speranta unei schimbari  in atitudinea institutiilor statului (de care Antonescu isi leaga viitoarea  cariera politica); d) votez si pentru bucuria de a vedea la Parchet niste oameni care au fost 5 ani scutiti: Videanu, Negoita, Udrea, Falca, Basescu.”

”Articolul lui Patapievici care a fost trimis pe lista este jalnic. In  ciuda formei stiintifice pe care o pretinde, nu demonstreaza nimic. Argumentele pro Basescu pe care le-am citit in discutia de aici de pe lista  sint mult mai pertinente. Imi aduce aminte de articolul lui Cartarescu,  postat acum vreo 3 saptamini, care era o miorlaiala patetica. In schimb,  articolul lui Tolontan si mai ales cel al Alinei Mungiu sint foarte pertinente.”

Unde este surpriza si unde este indecenta? Nu a declarat Antonescu in mod constant in campania electorala (si de ani buni incoace) ca Basescu este principalul rau al clasei politice, ca este principalul lui adversar in campanie si ca principala miza a campaniei sale este indepartarea lui? A spus Antonescu deodata ca Geoana este politician minunat, plin de calitati? A spus doar ca, din aceste doua optiuni, o alege pe cea mai putin rea (nu avea din pacate optiunea Remus Cernea).” Nicușor Dan, 24 noiembrie 2009

”Admit ca PNL-ul l-a sustinut pe Nastase. Chiar daca sint nuante aici  (partizanatul politic al DNA si al parchetului, chemarile televizate la DNA  si la parchet, etc. ), faptul e condamnabil.” Nicușor Dan, 20 noiembrie 2009

”Cunosc foarte bine situatia cu reforma educatiei. Raportul comisiei prezidentiale si propunerile de reforma, foarte bune. Pactul pentru Educatie, foarte bun. Transpunerea lor in practica, esec lamentabil: Basescu  isi face capital politic atacind-o pe E. Andronescu la sedinta de guvern si  ostilizindu-i pe Miclea si Andronescu. Forteaza asumarea raspunderii guvernului la o data fixa. Legea educatiei este scrisa intr-un week-end,  pina noaptea tirziu, prin compilatie dupa 2 texte. O cunosc personal pe E. Andronescu si va asigur ca este o persoana foarte rezonabila, care ar fi  inclus tot ce s-a stabilit in Pactul pentru Educatie in Lege. Si asta este un caz “fericit”. Cite din temele lansate de Basescu au fost urmate de ceva concret. E un loc totusi in care il recunosc pe Basescu pragmatic si operativ: averea familiei. Casa din Mihaileanu, fata mica angajata la Luxten, fata mare  cazata la Puiu Popoviciu, fratele in afaceri imobiliare cu statul, etc.”  Nicușor Dan, 20 noiembrie 2009

Iată și argumentele lui Nicușor Dan pentru demiterea lui Băsescu, text scris în 25 aprilie 2007:

”Va invit sa parcurgeti si sa distribuiti pe listele de e-mailuri si argumentele urmatoare PENTRU DEMITEREA lui Traian Basescu.

Traian Basescu are meritul incontestabil de a fi blocat la alegerile din 2004 semi-dictatura instituita de PSD. Prestatia sa ulterioara ma face insa sa votez fara ezitare la referendumul din 19 mai pentru demiterea sa din functia de Presedinte. Iata citeva argumentele si citeva raspunsuri la contra-argumente:
1. Relatia suspecta cu serviciile de informatii:
a)      militarea pentru legile sigurantei nationale propuse de serviciile de informatii, cu multe prevederi in spiritul fostei Securitati, in detrimentul legilor sigurantei nationale propuse de societatea civila. Intre Marius Oprea, promotor al celor din urma, si Traian Basescu, ii dau fara ezitare credit lui Marius Oprea.
b)      „lucratura” de la CNSAS din primavara lui 2006, denuntata de societatea civila: numirea unor persoane controversate de catre Presedintie si PD, candidatura suspecta a lui Turianu (numit de PD) impotriva lui Ticu Dumitrescu.
c)      a decis, e adevarat, predarea unei mari parti a arhivelor catre CNSAS, dar: inca nu s-au predat cartotecile, ceea ce face fondul de dosare aproape inutilizabil; nu s-au predat microfilmele, in conditiile in care multe din dosare sint incomplete; in scandalul recent Coldea/Curtea Constitutionala, s-a confirmat existenta (niciodata recunoscuta de SRI) a unui fond „X” de dosare ale oamenilor politici, nepredat CNSAS.
d)      numirea lui George Maior, membru marcant PSD, la conducerea SRI.
2. Mijloace „securistice” folosite de el si aliatii sai:
a)      sprijinirea aripii PLD in cadrul PNL
b)      provocarea de false teme de dezbatere; in locul unei dezbateri pe fapte concrete, repetarea cu obstinatie a unor sloganuri de tip „coalitia PSD – PNL” „coalitia PSD-PNL-PRM-UDMR-PC”, „petro-liberali”, etc.
c)      folosirea cu nerusinare in cadrul mitingului de duminica [organizat de Fundatia pentru Infrumusetarea Bucurestiului a lui Dumitru Puzdrea, deputat PD, acelasi cu en-gros-ul ilegal Puzdrea] a cintecelor si sloganurilor Pietei Universitatii. Sa nu uitam ca Traian Basescu a fost membru al Frontului Salvarii Nationale, membru in CPUN si, ca functionar in Ministeruul Transporturilor, nu a fost strain de organizarea trenurilor cu mineri din 1990.
3. Distrugerea Aliantei DA prin atacuri neprincipiale la adresa PNL si a primului ministru, menite sa favorizeze PD in alegerile care vor urma. Urmarea: daca in ianuarie 2007 PSD ajungea la 16%, iar Ion Iliescu isi incepea drumurile la Parchet pentru mineriada din 1990, azi PSD a urcat la 26%, iar subiectul mineriadelor a disparut cu totul din dezbaterea publica.
4. Tip conflictual, incapabil de negociere si constructie. Traian Basescu s-a remarcat prin natura sa conflictuala: a distrus alianta CDR-PD in 1996-2000, a distrus alianta DA in 2004-2007, a reusit sa se desparta de toti consilierii cu care a inceput sa lucreze la Presedintie in 2004. In compensatie, nu a reusit sa construiasca nimic: Ca primar general timp de 4 ani s-a remarcat prin demolarea buticurilor si prin  vaicareala continua ca nu-l lasa Consiliul Municipal sa-si realizeze obiectivele (de asemenea prin autorizatia de constructie a blocului de sticla lipit de Biserica Armeneasca si a unui bloc de sticla in Piata Palatului, in constructie azi). Ca ministru al transporturilor in mai multe guverne nu a construit nici un kilometru de autostrada.
5. Esec total in politica interna si externa. Ca urmare a conflictului generalizat si a impredictibilitatii actiunilor Presedintelui, ratingul de tara a scazut in aprilie 2007 iar investitiile straine au scazut si ele spectaculos la inceputul lui 2007. [daca e sa spunem lucrurilor pe nume, Traian Basescu nu va fi invins de biata clasa politica romaneasca, ci de mediul international de afaceri, satul de impredictibilitate]. In plan extern, dupa inceputul fulminant din 2005, nici o vizita importanta nu a mai avut loc in 2006 si 2007. Daca sintem aliatii strategici ai SUA in regiune, de ce nu trece nici o conducta importanta de petrol prin Romania?
6. Dinu Patriciu. E adevarat ca conflictul Basescu-Patriciu a fost foarte important in destramarea Aliantei. Lui Dinu Patriciu i se imputa, pe buna dreptate: a) spalarea prin bursa a 10-20 milioane euro, pentru care nu s-a mai platit impozit la stat; b) cumpararea Petromidia pe datorie si esalonarea datoriei pe 7 ani cu o dobinda avantajoasa. Patriciu a transformat insa Petromidia dintr-o gaura neagra in principalul contributor al bugetului de stat. Comparati va rog Petromidia cu RAFO Onesti, cuibul unei adevarate mafii de firme capusa, unde statul a sters de mai multe ori datorii de sute de milioane de euro, pentru ca ei sa le fure din nou si statul sa stearga din nou, etc. De ce Basescu si procuratura subordonata lui a atacat de nenumarate ori Petromidia si niciodata RAFO? a) Pentru a santaja PNL in problema fuziunii PNL-PD si a anticipatelor; b) pentru ca Teodor Stolojan („draga Stolo”) nu e deloc strain de ce se intimpla la RAFO.
7.  Monica Macovei. Monica Macovei are merite incontestabile in reforma justitiei. Dar:
a)  multe lucruri s-au petrecut pe deasupra ei; din nou, de ce Petromidia si nu RAFO? de ce Parchetul nu s-a autosesizat la Cathedral Plaza? la „regele asfaltului”? la ALRO?
b) s-a dovedit total lipsita de tact. In plus, la sfirsitul lui 2006, a modificat in drumul catre Monitorul Oficial forma unei Hotariri de Guvern convenita de Guvern. Cum v-ati fi simtit daca ati fi fost ministru liberal?
8. Traian Basescu a condamnat comunismul in fata Parlamentului, gest de salutat. Acelasi lucru l-a facut si Emil Constantinescu in mandatul sau, fara aceeasi vizibilitate mediatica. Dar: comisia Tismaneanu a dat, in finalul raportului sau, mai multe propuneri concrete care decurgeau din concluziile raportului. L-am vazut pe Traian Basescu militind pentru realizarea acestor propuneri? Nu. A ramas doar spectacolul din Parlament si imaginea de anti-comunist a lui Basescu.
Concluzie. In conflict ireconciliabil cu toate partidele politice mai putin PD si PLD, incapabil de coabitare fara scandaluri zilnice, Traian Basescu:
– pe termen scurt nu poate sa aduca decit alti doi ani si jumatate de scandaluri neconstructive
– pe termen lung nu mai poate exercita cu adevarat puterea decit in cazul unei guvernari majoritare PD-PLD, pentru care militeaza. In conditiile in care aceste partide nu au avut nici o nuanta critica la adresa lui in doi ani si jumatate, aceasta alternativa este, dupa toate definitiile, dictatura.”

sursa

UPDATE. Nicușor Dan, pe Hotnews: ”Nu vreau sa fac o analiza pe text a argumentelor de acolo. In linii mari, sunt argumente conform carora presedintele Basescu a adus atingere democratiei din Romania, pe care le mentin, si asteptari de la opozitia de atunci, puterea de acum, in care m-am inselat.”

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

348 de comentarii

  1. Unde a gresit PDL?
    Apar in presa destule analize. Ba ca de aia, ba ca de ailalta. Cele mai importante greseli cred eu ca nu au fost identificate sau sunt voit ocolite a fi spuse.
    A gresit pentru ca  a presupus ca cele cateva masuri asteptate de populatie, dorite si necesare pot sterge sau contrabalansa comportamentul PSD-ist de baron local, de corupt sau ingnorant. Asta a fost greseala primordiala facuta de PDL la guvernare. A gresit pentru ca a crezut ca, cu aceste cateva incercari de reforma (si acelea fortate si impinse de la spate) pot acoperi hotiile, mizeriile si incompetenta tipice PSD-ului. A gresit pentru ca si-a insusit aceste lucruri imediat ce au venit la guvernare, uitand ca au fost alesi pentru cu totul alte principii. A gresit pentru ca a presupus ca imensa masa de nehotarati care i-a adus la putere va continua sa ii sustina doar pentru ca au mimat o reforma.
    Ca partid, o greseala majora a fost aceea ca nu a stiut sa isi creasca corect oamenii, sa ii pretuiasca, sa ii asculte, sa ii foloseasca. Nu a stiut sa pretuiasca experienta, cinstea si corectitudinea. Nu a stiut sa pretuiasca devotamentul. Nu si-a apropiat strategi si nici populatia.
    In continuare, acea mare masa de alegatori nehotarati este acolo, asteptand sa vada semnele indreptarii. Acea mare masa este in continuare mult mai departe de USL decat de PDL, dar asta nu o determina sa isi ofere votul neconditionat pentru jumatati de masuri. La ultimele alegeri, votul ei a fost unul de palmuire si stand-by. Este gata oricand sa sprijine acel partid politic care face ce trebuie. Important este ca unul din partidele noastre de astazi sa realizeze asta. Sa accepte ca “asa nu se mai poate”. Ca “mierea” guvernarii este disponibila oricui adopta calea corecta a politicii asteptate de populatie dar sa inteleaga ca trebuie sa isi tina mainile departe de aceasta “miere” daca cineva vrea sa aiba onoarea unei guvernari consemnata de istorie precum au avut-o altii.

  2. ‎14 iunie 1990 – minerii vin la Bucureşti la chemarea lui Ion Iliescu. 
    14 iunie 2012 – Ion Iliescu comentează cine ar trebui să plece la CE, preşedintele sau premierul.
     
    Atît de bolnavă e în acest moment societatea românească. 

  3. Remember 13-15 iunie: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12520015-ieri-implinit-22-ani-cand-fost-oprita-doi-mineri-magheru.htm

  4. Propuneri:
     
    1. Hai sa facem colaborativ un chestionar pentru cine vrea sa raspunda la el. Il postam pe cate o pagina de profil, In felul acesta poate ne vom conoaste mai bine intre noi.
    Am sarit de cateva ori sa-l apar pe Nicusor Dan, argumentat cred eu si m-am trezit cu tot felul de insinuari aiurea.
     
    2. Cum putem face sa transformam gargara de pe forumuri in ceva mai substantial? Am putea lucra colaborativ la o sinteza a ideilor de dreapta, la ce putem face concret sa le popularizam sau cum putem participa activ sa ne aparam libertatile si sa nu lasam lucrurile sa se degradeze inapoi spre feudalism?

    1.  @Rares Pop Am avut chiar ieri o intalnire mai larga a Blogary cu alti oameni de dreapta tocmai pe tema indicata de tine la pct. 2. In urma discutiilor s-au cristalizat cateva posibile idei de organizare si actiune; sper sa venim in curand cu cateva propuneri concrete in acest sens.

  5. Din „realizarili” Guvernului Ponta. Astazi: ipocrizia si dublul standard ridicate la rang de politica de stat 
    1. Abuzul de ordonante de urgenta pentru care USL-ul aflat in opozitie, in frunte cu Pontantenescu, a infierat in mod constant guvernele anterioare: in prima luna de guvernare, Guvernul Ponta a adoptat 12 (douasprezece) ordonante de urgenta. Tot in prima luna Guvernul Ungureanu adoptat 1(una), iar ultimul Guvern Boc a adoptat 4 (patru). Mai mult, Guvernul Ponta a adoptat 2 (doua) ordonante de urgenta inca din prima zi de guvernare (8.05.2012), ceea ce nu stiu daca s-a mai intamplat vreodata (poate are altcineva timp pentru o cautare.
    2. Numirea si revocarea Presedintelui ICR de catre Presedintele Romaniei a fost introdusa prin Legea 356/2012 in timpul guvernarii Nastase si a presedintiei lui Ilici. Guvernul Ponta a adoptat ieri o ordonanta de urgenta prin care numirea si revocarea Presedintelui ICR este trecuta ca atributie a Senatului. Prin urmare, ce era OK cand era Ilici presedinte nu mai este OK cand este Basescu presedinte. Evident ca pe cand se zbatea in opozitie USL a acuzat constant guvernul Boc si „regimul dictatorial Basescu”  ca adopta legi „personalizate” (croite pentru ocupantul postului  si nu pentru institutia respectiva).
     
    Nota: Avand in vedere pasivitatea „onor” opozitiei parlamentare, recte PDL, mi-am propus ca periodic sa scot in evidenta astfel de situatii (poate citesc si AMP s.cl.). Poate se mai „inhama” si alti comentatori.   

      1.  @poweraxxel N-am uitat, dar acestea au fost deja semnalate si dezbatute pe larg in postari si comentarii anterioare.

        1.  @Amelia New de fapt, poate ca cel mai periculos lucru este absenta presei care critica puterea. Toate trusturile care criticau acerb PDL-ul cat erau la putere justificand ca rolul presei este de a critica puterea au amutit si uitat de acea lozinca. .. Cel mai periculos este ca vom avea parte de o dictatura la care presa va fi partasa. Deja Realitatea a activat „supapa” (voxpublica) in timp ce trustul o „suge prin batista”. Intact presteaza la greu pro USL coafand orice greseala sau gest jenant sau deranjant. RTV navigheaza haotic intr-e pro si contra unii sau altii. B1 nu conteaza. TVR este casapit.

        2.  @poweraxxel  @Amelia New Eu cred că avem nevoie de o presă CRITICĂ, nu de o presă care să critice puterea, no matter what. C-am avut d-asta, și a fost absurd.
          ”Presa care critică puterea” e ca lupta pentru pace.
           
          Hai cu boldu’, neamule!!!

        3.  @poweraxxel Recunosc ca de la presa actuala, cu foarte mici exceptii, nu am niciun fel de asteptari, insa, in calitate de cetatean votant, tin sa le reamintesc celor de la PDL ca trebuie sa asculte si sa tina cont de parerile electoratului (daca nu cumva tine cu tot dinadinsul sa dispara). 

        4. @Amelia New
          Apar in presa destule analize. Ba ca de aia, ba ca de ailalta. Cele mai importante greseali cred eu ca nu au fost identificate sau sunt voit ocolite a fi spuse.
          A gresit pentru ca  a presupus ca cele cateva masuri asteptate de populatie, dorite si necesare pot sterge sau contrabalansa comportamentul PSD-ist de baron local, de corupt sau ingnorant. Asta a fost greseala primordiala facuta de PDL la guvernare. A gresit pentru ca a crezut ca, cu aceste cateva incercari de reforma (si acelea fortate si impinse de la spate) pot acoperi hotiile, mizeriile si incompetenta tipice PSD-ului. A gresit pentru ca si-a insusit aceste lucruri imediat ce au venit la guvernare, uitand ca au fost alesi pentru cu totul alte principii. A gresit pentru ca a presupus ca imensa masa de nehotarati care i-a adus la putere va continua sa ii sustina doar pentru ca au mimat o reforma.
          Ca partid, o greseala majora a fost aceea ca nu a stiut sa isi creasca corect oamenii, sa ii pretuiasca, sa ii asculte, sa ii foloseasca. Nu a stiut sa pretuiasca experienta, cinstea si corectitudinea. Nu a stiut sa pretuiasca devotamentul. Nu si-a apropiat strategi si nici populatia.
          In continuare, acea mare masa de alegatori nehotarati este acolo, asteptand sa vada semnele indreptarii. Acea mare masa este in continuare mult mai departe de USL decat de PDL, dar asta nu o determina sa isi ofere votul neconditionat pentru jumatati de masuri. La ultimele alegeri, votul ei a fost unul de palmuire si stand-by. Este gata oricand sa sprijine acel partid politic care face ce trebuie. Important este ca unul din partidele noastre de astazi sa realizeze asta. Sa accepte ca “asa nu se mai poate”. Ca “mierea” guvernarii este disponibila oricui adopta calea corecta a politicii asteptate de populatie dar sa inteleaga ca trebuie sa isi tina mainile departe de aceasta “miere” daca cineva vrea sa aiba onoarea unei guvernari consemnata de istorie precum au avut-o altii.

        5.  @Amelia New Pai poate n-ar fi rau sa fie centralizate toate intr-un articol/document care sa fie mereu updatat ( cu siguranta o sa avem cu ce). Asa, poate foloseste ca inspiratie pentru cand s-o hotara cineva sa faca opozitie…

    1. Si inca ceva (Mirel, poate poti sa adaugi mai sus ca pct. 3): Ieri Sorina Placinta a trecut de la PDL la PNL, deci din opozitie la putere. Conform declaratiilor anterioare ale USL numai cei care trec din opozitie la putere se numesc tradatori, pe cand cei care treceau de la putere in opozitie erau adevarati eroi. N-am auzit pe nimeni de la USL sa o infiereze pe Placinta ca tradatoare, ba dimpotriva.   

      1.  @Amelia New Ba a spus Orban ca nu are ce cauta in PNL. Si a spus-o foarte dur! Pe de alta parte, asa merita! 

        1.  @FlorinS Chiar nu am auzisem; bravo lui! Ca atare, rectific: „…nimeni de la USL, cu exceptia lui L. Orban”.

        2.  @Amelia New  http://www.mediafax.ro/politic/orban-placinta-nu-are-ce-cauta-in-pnl-voi-vota-impotriva-oricarei-candidaturi-a-sa-in-partid-9743602 

    2.  @Amelia New Vă daţi seama cîte moţiuni de cenzură ar fi depus USL-ul dacă s-ar fi întîmplat aşa ceva în guvernarea Boc sau în guvernarea Ungureanu?

    1.  @cocosila Judecînd după comportamentul de-a lungul timpului, și mai ales din ultimul an, nu va alege. Va netezi batista pe țambal, așteptînd. Ce? Nu știu. Să cînte țambalul singur.

  6. După ce-am mai citit niște unele reacții la spectaculoasa ascensiune politică a lui Hipsterel, mi-e clar.
    Susținătorii n-au pricepul nimic. Nici înainte, și mai ales nici după alegeri.
    Ei l-au votat pentru că-i frumos, independent, n-a avut afaceri cu statul, e antisistem, e ecologist și pentru că …. s-a tuns.
    Cât timp oameni cu țiglele pe casă consideră că e câh orice contract cu statul, că e mai bine să te dai independent decât să-ți susții convingerile, și că este inacceptabil să ai interese (de orice fel ar fi alea), Nicușordanii vor face ravagii printre cei cu naturelul simțitor.
    Trebuie lucrat la educație. Repede.
     
    Iar să vii și să întrebi ”dar ce-ai cu Nicușor?” după ce mi l-ai vârât pe gât non-stop și mi-ai spus că cine nu-l votează, mă-sa-i curvă, asta e deja sfidare.

    1.  @SimonaM nu inteleg de ce se agita toata lumea cu acest „independent” … Se tot vorbeste de 70.000. Ei bine, e cazul sa o lasa toata lumea mai moale. Unul din cei 70.000 am fost eu. Nu puteam vota Oprescu, dar nici Prigoana. Intre a imi irosi drumul degeaba la sectia de votare anulandu-l sau a nu mai merge deloc si lasa loc USL-istilor sa imi fure votul am preferat varianta asta. Nu inseamna ca nu vreau sa mai aud de PDL sau ca nu voi vota USL in veci (desi este greu de crezut ca vor avea vreodata votul meu). Inseamna ca runda asta pur si simplu niciunul nu m-a convins. Si totodata ca alegerea „Hipsterel” a fost doar o chestie de conjunctura. Nu cred in el, nu il cunosc si nici nu ma intereseaza. A fost doar un nume care m-a ajutat in acel moment sa dau o palma ceorlalti de pe buletinul de vot. Un nume care nu siguranta nu va mai exista data viitoare …
      Intre timp, vad ca pe net multi se grabesc sa laude prestatia individului, capacitatea si sansa sa. Ei bine, toate aceste sunt numai in mintea unora. Majoritatea celor 70.000 au fost alegatori care nu pot fi „polarizati” de un partid sau altul cu aberatii precum cele aratate in campanie. Alegatori care n-au fost „luati de curent” niciodata. Nicusor Dan este doar o solutie de stand-by a unor alegatori. Atat. Alegatori care sunt in asteptarea unei corectii in PDL.
       

      1.  @poweraxxel Eu vorbeam despre susținători, nu despre cei care au pus ștampila din disperare. Acolo e poveste și mai complicată, sunt de acord.
        Iar majoritatea celor 70.000 (care-n fapt sunt vreo 50.000, dar să lăsăm aritmetica) pot fi polarizați de fiecare dată când apare un ”independent” ca ăsta. Că dacă era soluție de stand-by, nu-l propagau în halul ăsta. Spuneau plat ”am votat și io cu unu’” și gata.
        Despre aspectul ăsta vorbeam eu. Oameni cu țigle pe casă care se încolonează în spatele unuia care ”dă o impresie”. Și vor fi luați de curent de fiecare dată. 

        1.  @SimonaM Dar totusi nu cred ca e cazul sa-i stigmatizam pe cei care l-au votat/sustinut pe Nicusor Dan.  Mai degraba e de analizat de ce l-au votat/sustinut…
           

        2.  @FlorinS Cine unde am stigmatizat care ”noi”?
          Cu stigmatizatul s-au ocupat cei care l-au propagat. Și nu-mi cereți exemple aici, că-i plin netul de ele.
          Explicații caut și eu de când s-a pornit isteria. Am întrebat susținători, și au venit cu basme. Am încercat și eu o mică explicație mai sus. Aștept și de la alții, poate mai bine informați și cu analiza mai profundă.
          Dar am obosit să mi se spună că șșșș, sunt rea dacă mi-am permis să comentez.

        3.  @SimonaM  „Noi”, cei de pe Blogary. Evident, nu ma refer la toti.  
          Nu pun problema rau sau bun,  nu comentez ( mai bine zis nu acuz) opinia ta, a lui Bleen fata de Nicusor. E asumata si argumentata. 
           
          Dar sentimentul meu e ca ii disconsiderati pe cei care l-au votat, ii bagati pe toti in aceeasi galeata. Ii considerati incolonati. Desi, ca sa parafrazez un slogan, votantii lui sunt mai destepti decat votantii ‘lor’. 
           
          Cred ca e foarte greu sa-i grupezi in aceeasi categorie. Sunt multe motive pentru care s-a votat Nicusor.  De la lipsa de alternative la votul din convingere.  
           
          Personal, chiar daca articolul de mai sus imi ridica serioase semne de intrebare, chiar cred ca Bucurestiul s-ar fi dezvoltat frumos in urmatorii ani sub Nicusor.  
           
          Pe de alta parte, incolonarea ( ca sa merg pe exprimarea ta) pe motiv de independenta sau ‘independenta’ nici eu n-o inteleg. Dar una peste alta asta arata sictirul fata de intreaga clasa politica..
           
           
           
           

        4.  @FlorinS Eu vorbesc în numele meu, ca în armată.
          Nu-mi pare că ”votanții lui sunt mai deștepți decât votanții lor”. Cum să spun asta mai elegant de-atât? We can agree to disagree.
          Și am obosit s-o iau de la capăt cu argumentele, spun doar că nu cred că ”Bucureștiul s-ar fi dezvoltat frumos sub Nicușor”. Spre deosebire de mulți dintre susținători, eu chiar i-am citit programul.
          Repet, că poate n-am fost clară. Dacă ai sictir pe clasa politică zici ”am votat și io pă unu.. independent ceva”. Nu-mi povestești ce bun, cuminte și devreme acasă e Nicușor.

        5.  @SimonaM  Ok, let’s agree to disagree! 🙂
           
          Evident ca nu a fost doar sictir. Pastrand proportiile, a reusit sa genereze in jurul lui energie pozitiva si asteptari similare cu ce a reusit Basescu in 2004. De fapt aici inteleg ca e ‘problema’, nu intelegi de ce s-a intamplat asta si consideri ca individul nu merita. 
           
          Mie imi scapa de ce vezi lucrurile asa, dar ca sa nu o iei de la capat cu argumentele si sa nu ne invartim in jurul cozii,  de acord sa o lasam asa.. O sa incerc la un moment dat, daca ‘fenomenul Nicusor’ continua, sa caut raspunsul in postarile si comentariile trecute. Deocamdata, it’s history! 
           
           

        6.  @FlorinS Dacă se poate, hai să nu comparăm pe Băsescu cu Nicușor ăsta. Totuși :))
          Ce nu înțelegi din ce spun? Nu avea cu ce să iște ”energie pozitiva si asteptari similare cu ce a reusit Basescu in 2004”. D-aia văd lucrurile așa. Mai zic o dată. I-am citit programul și luările de poziție în campanie. Covârșitoarea majoritate a susținătorilor și-au proiectat dorințele asupra lui, fără ca vreodată omul să le fi promis împlinirea lor.
          Cât despre învârtitul în jurul cozii, LOL. Nu s-a terminat povestea cu Nicușor. De-abia începe.

  7. Oare este vreun blestem sau o lege a firii în legătură cu oamenii antisistem, atraşi ca musca de căcat de sistemul cel mai corupt? Nicuşor Dan, R. Cernea, C. Crăciun, Marian Munteanu, Coriolan Drăgănescu…

    1.  @Nea E o naivitate. Nu exista oameni antisistem. 
       
      Totusi, un caz fericit ar putea fi considerat Base.  Un om al sistemului care mimand binele, a sfarsit prin a fi in general bun. 

      1.  @anarchix Nu-l văd pe Băse ca fiind antisistem, dimpotrivă, respectă regulamente, legi, ierarhii. Dar încearcă să le respecte scoţând maximum de beneficii, nu orbeşte. Şi să le schimbe dacă le crede inadecvate.

        1.  @Nea  @anarchix A călcat pactul fondator din 1989: spălăm rufele în famiglie, nu la urne și în niciun caz nu în instanță.

    2.  @Nea Eu am mai afirmat-o undeva pe aici. Indivizii cu preocupari obsesive sunt periculosi atunci cand ajung in posturi de decizie. Cei mentionati de tine fac parte din aceasta categorie. Faptul ca sunt vocali ii face doriti de cei care stiu sa-i speculeze.

      1.  @cocosila  @Nea Nu e cazul Basescu! El a fost si este bine intentionat. Si-a folosit pozitia cu inteligeta spre binele nostru. Basescu are valorile definite clar si a facut tot ce a putut ca ele sa fie apreciate si promovate. Tot ce inseamna valoare. de la concept de valoare la persoane. A lucrat  cu politicienii  dispusi sa-l urmeze, ca sa traim intr-o tara mai curata asezata pe baze democratice.  De multe ori n-a fost inteles, asa cum nu sunt intelesi clasicii in viata. Gandirea lui este mereu cu un pas inaintea altora. Prin atitudinea  populatiei, pasiva la ce se intampla pe scena politica riscam mult.

        1.  @Never GCe mi se pare valoros la Băsescu este că și-a urmărit scopurile proprii urmărind scopurile noastre comune. A arătat că poți cîștiga personal fără a fraieri pe altul chiar și în România.

  8. A-nceput sezon now de Dallas.  Daca vreti sa vedeti ce-nseamna mizerie liberala a la Ted Turner dati un download de torent. 

    1. a propos, <<Cernea studied philosophy at the University of Bucharest. He graduated in 2002, but he refused to get his diploma, as he claims he studied at the university just out of his passion for philosophy.>> wiki. :))

    2.  @Yeba apropos, <<Cernea studied philosophy at the University of Bucharest. He graduated in 2002, but he refused to get his diploma, as he claims he studied at the university just out of his passion for philosophy.>> wiki. :))

      1.  @Merechene , am citit o dată postarea unui coleg de-al lui. Nu e vorba că a refuzat să-și ia diploma secretariat, să-și ridice diploma, cum se spune, evident, nu! Nu și-a dat lucrarea de stat, cred că atunci nu-i zicea licență, a căzut lat! Pe neterminații ăștia îi pune Ponta Consilieri de Stat. Pe idiotul The Son of Zoe, de ex, care nu a castigat nici un ban anul trecut, venituri incasate = 0, la 40 de ani, ca nu mai e maica-sa la facultate, sa-l tina asistent….

        1.  @Yeba vroiam sa spun ca probabil nu si-a dat licenta, motivand ca a facut facultatea doar din pasiune, dar am zis sa nu-mi dau cu presupusul. nu ma mira deloc lucrul asta si nici nu-mi pare rau ca poanta l-a pus consilier. sa doarma in pat si cu el si sa-i dea tzatza Daciana, macar sa taca din gura si sa nu apara prea des pe la televizor. daca tot este stat social, sa-i dea si lui un salariu acolo, n=o muri nimeni…

  9. „Domnul Antonescu este un băiat cu care am fost coleg în Guvern şi ştiu cam despre ce este vorba prin capul lui. Nu mă interesează, chiar dacă a ajuns preşedinte şi face pe co-preşedintele. În ţara asta, dacă este votat şi răsvotat Vanghelie şi tot felul de personaje cum ar fi Robert Negoiţă, bănuiesc că nu este nicio problemă să ne trezim cu Crin Antonescu preşedinte. Probabil că trebuie să emigrez. Este o persoană, care cum să spun, care a făcut Facultatea de Istorie şi a rămas de două ori repetent şi a fost ultimul repartizat pe la mama dracu`, care nu ştie nicio limbă străină, care n-are carnet de conducere că nu a fost în stare să-şi ia permis, cum să conducă o ţară? Dacă iese preşedinte, emigrez.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/berceanu-il-compara-pe-antonescu-cu-florin-salam-daca-iese-presedinte-emigrez-986716.html

    1.  @cocosila umblă și ăsta cu lingușeli pe lângă Crin… Florin Salam 1) are permis de conducere (și cred că bea mai puțin) și 2) nu e impostor, e în lumea lui. Ăla care a terminat penultimul, deci înaintea lui Crin, nu cred că se antrenează acum, corespunzător, pentru vicepreședinția UE, nu pretinde că e lumea lui.  

    2.  @cocosila inseamna ca berceanu are un avantaj considerabil in fata a vreo 90 % dintre romani daca stie ce e in capul lui crinisor. E un bun punct de plecare. Exista doua posibilitati: ori sinapsele lui sunt asa de incurcate intre ele ca nici el nu mai stie unde-i capul si coada, ori are un mare vid in tartacuta.
       
      Mai rau e ca nici cel mai performant sistem GPS nu te scoate la liman din mintea lui daca-ti da prin cap sa te pui la mintea lui.

      1.  @adina  @cocosila Cred ca si cel mai bun, performant sistem GSP si-ar pierde semnalul in capul lui.
        Sau ar da „No data found”. :)))

    1.  @Yeba L-o fi sunat fufa de secretara – bineinteles ca el nu era la birou – si i-o fi spus ca a primit ceva de la consiliul european … :))) Acel ceva stim acum ce a fost. 

    2.  @Yeba Ponta stie exact ce vrea sa primeasca, anume cel putin 70% din voturi la alegerile parlamentare. La cat e de bou Antonescu si pastrand proportia alesilor de la locale in interiorul USL, asta ii poate asigura PSD-ului cam 45% din parlament. PDL-ul e in moarte clinica, dar Basescu nu si este adversarul care poate hrani ura alegatorului USL pana la alegeri. Noi sa continuam sa ne satisfacem cu glumite, ca mai e timp.

      1.  @andrei_p , îmi pari cam trist și descurajat. Încercam o ironie, Ponta a pretins că a primit o invitație și ea se dovedește a fi programul de lucru, o hârtie nenominală. La cât e de vanitos, dacă primea și o vedere cu salutări din Bruxelles tot în sensul ăsta o interpreta. Soluții n-am.  

  10. bleen greseste amarnic; ziarul financiar, un fel de the economist de dimbovita, a calculat riguros si competent ca ns poseda exact 72000 de hipsteri inghesuiti intr-un buzunar oarecare, nespecificat; cu toate acestea, se pare ca a pierdut totul – pacat de el, asa tinar
    
    Cazul Nicuşor Dan: cum să pierzi totul cu 72.000 de voturi în buzunar
    „Situaţia de faţă îl plasează pe Nicuşor Dan în situaţia de a pierde totul cu toate că a strâns cumulat, la Primărie şi Consiliu, în total 72.000 de voturi.”

    1.  @murfi , niște incapabili, au uitat să adune cu voturile primite când a candidat pentru postul de șef de grupă în facultate. 

    1. Minunati-va: „De alfel, Avocatul Poporului a trimis o adresa pe aceasta tema lui Adrian Nastase, care a prezentat-o in sala de judecata, adresa fiind in favoarea lui Nastase.”

  11. Conversația long-distance cu Yeberley Mansion:
    eu: ce faceți?
    suntem bolnavi, zăcem amândoi.
    !!! de ieri până azi?!
    politic vorbesc. Cedează Băsescu. 
     

  12. Conversația cu Yeberley Mansion:
    suntem bolnavi, zăcem amândoi.
    !!! de ieri până azi?!
    politic vorbesc. Cedează Băsescu. 

        1.  @sanantonio  @rezon , englezoaicele cu pălăriuță nu formulează ca o Mița Baston oarecare, ”am vorbit cu mama la Ploiești”.

  13. Sub bagheta PDSR, corupţia funcţionarilor publici şi a clasei politice conducătoare aatins cote înspăimântătoare. Printre marii îmbogăţiţi ai tranziţiei româneşti, se aflănumeroşi funcţionari publici. De la miniştri, până la funcţionarii din serviciile publice,din regiile autonome, din societăţile comerciale, până la cei care dispun de dreptul decontrol al operaţiunilor care antrenează circulaţia de capital, vom găsi o întreagă clasăsocială de purtători de ceasuri Rollex, ghiuluri, lanţuri de aur groase cât degetul,telemobile şi arme de toate calibrele, instalaţi confortabil în limuzine de lux şi vile carede care mai sclipitoare. Este jegul lustruit al oricărei societăţi în schimbare. Demnitariistatului şi fruntaşii PDSR, în complicitate cu magistraţii şi poliţiştii corupţi, au acumulat,prin rapt, uriaşe averi.
    Sorin Roşca Stănescu
    🙂

    1.  @Mistral Intre timp,  SRS  a intrat in coliziune cu metanoia, l-a vizitat epifania si a vazut lumina. 
      Eu zic ca se potriveste perfect propriei descrieri de demult.

    1.  @RaduBogdan Să ne grăbim, încă avem timp să ne luăm flotant în Mangalia. Mai e și sezon estival, împușcăm doi iepuri.

        1. Tu de unde știi că minte? Spune tu adevărul. Nu mi-e prea clară procedura, adică până acum îl chemau pe Boc, leșinau scurt și schimbau plăcuța când apărea Băse și acum i-a asigurat Ponta că-și aduce el plăcuță de acasă, să nu fie încurcături?  I-a făcut Hollande xerox după a lui și a dat cu pastă corectoare peste nume? Cum, fizic, cum?

        2.  @Yeba Comisia nu hotărăște persoana care va reprezenta țara respectivă. Invitația e transmisă nenominal, tuturor celor implicați. Fiecare țară își trimite reprezentatul conform specificului fiecăreia.

    1. @Yeba
      A uitat că suntem în UE? Nu-i mai trebuie invitaţie ca să ia o viză de Belgia. Dacă are paşaport valid poate să ia primul avion sau tren şi să plece liniştit.
      E penibilă situaţia deja. Încep să cred că ăia care plâng după RSR/PCR/URSS au, involuntar, ceva logică în gândire. Măcar n-aveam parte de circul ăsta.
       

  14. Cred ca acel „dottore” s-a referit la masteratul trecut in cv facut in Italia in , se pare numai , 3 luni.
    Cred ca este obosit  si l-a apucat disperarea. Cred ca daca pdl, la conducere ,facea astea ar fi fost dat jos in urmatoarele 30 secunde.

    1.  @eugeni ? ce astea să fi făcut pdl? masterat în italia? cine e obosit, băsescu? disperare? cine pe cine să doboare în 30 de secunde? de ce? altfel, da, am înțeles tot! 

      1.  @sanantonio  , lasă că-ți povestesc eu, că am înțeles și văd că tu nu crezi la oameni necăjiți (nu știu cât de academică este exprimarea, dar pe asta o știu, e din Oltenia).

        1.  @Yeba nu mai spune la niminea, da și io sînt jumate oltean. acolo-mi petreceam vacanțele copilăriei. la dozăști. mai la dial dă drăgășani.

      2.  @sanantonio
         Poate am fost neclar (mai mult ca sigur).
        1. Ponta Victor are un masterat in Italia (zic gurile rele ca l-a facut in cateva luni numa’)
        2. TB mi s-a parut obosit. Si cred ca este foarte suparat ca este singur. Nu prea are cu cine se ajuta, avand atata prostie in juru-i. In sensul acesta vorbeam de disperare.
        3.Guvernul Boc ar fi cazut in 30 secunde daca ar fi facut atate cat a facut Ponta V. intr-o luna.

        1.  @cocosila Trebuia să întrebi mai devreme, a fost șeful lor la B1. Intram în direct și-l întrebam. Live.

    1. Nu sunt clone, pe vremuri erau filiale și dacă nu a intervenit vreo schimbare de statut juridic, așa au rămas. Nevasta inamovibilului Pârvulescu a fost openly, anunțată pe blog, în staful lui Crin în 2009. Banii pe care-i primea Pârvulescul ca consultant PNL, fără număr, în timp ce activa ca președinte de ONG pe la teveuri.Una din sinecuri este numirea lui de către Tăriceanu ca unul din reprezentantii societatii civile la Comitetul Economic si Social European, la Bruxelles.
       
      Toată lumea primește un os de ros și e cointeresată, idealul lui Tonta la un moment dat era o lege de finanțare a ONG-urilor de la buget!

    1.  @rezon I-a scapat, nu s-a putut abtine. Mi s-a parut putin trist si dezarmat. Va lupta in continuare atat cat ii permit legile, dar daca populatia ii alege pe aia in ciuda dovezilor de incompetenta si rea-vointa pe care le aduce el, nu are ce sa faca.

      1.  @cristihan A-l suspenda pe Basescu inseamna a-i dezlega mainile si a-si construi un adversar formidabil la toamna.  Eu le urez succes…
         

  15. La reuniuni UE la care alte state trimit cîte 2 miniștri sau 3 miniștri sau chiar prim miniștri, guvernul Ponta trimite un secretar de stat și un adjunct al misiunii de la Bruxelles. Ups.

  16. Mie mi-e teama de oamenii cu preocupari unilaterale adica de fundamentalistii de orice tip: religiosi, atei, ecologisti. Oamenii care trec totul printr-un singur filtru. Asta face Nicusor Dan. Are pasarica lui si e o pasarica fundamentalista.

  17. 49,396 voturi in…… 912 secţii
    x   voturi în …………..1223 secţii
    Din regula de 3 simplă au reieşit cele 70.000 voturi.

    1.  @Clasa aVa E vorba despre voturile de la Consiliu. Acolo avea 27 424 după numărarea a 74% din secții. Nu poți cere să intri în Consiliu pe votul luat la alte alegeri, așa cum sînt cele de primar.

      1.  @Bleen 1.E vorba despre cele 70.000 voturi. Doar dumneavoastra le-ati obţinut prin adunarea unor voturi de la alegeri diferite. Sunt aproximativ 70.000 după centralizarea tuturor voturilor.
        2. Sunteţi singurul care vorbeşte despre intrarea în CGMB pe voturi obţinute la alte alegeri.
        3. După centralizarea tuturor voturilor, vor fi mai mult de 27.424 voturi!
        4. Un consilier pe listă de partid intră cu 13.000 voturi. Comparaţi cu 36000 voturi ale lui Nicuşor ( pentru cei răuvoitori, cele 36000 voturi le-am obţinut tot prin regula de 3 simplă…)
         

    2.  @Clasa aVa Aloo, ăia din spatele clasei, nu mai dați cu fumigene că ne ustură ochii de rîs. Păi inițial adunase voturile de la primărie cu cele de la consiliu și îi dăduse 70k, acum profitați de coincidența valorică și ne luați de proști? Încetați să-i mai acoperiți aberațiile, vă umpleți de penibil și e păcat de voi. Sînteți tineri.

  18. NIcușor Dan contestă pragul de 5% la independenți. Perfect de acord. Dar de ce a așteptat să piardă? O putea face în calitate de candidat, dacă îl interesa legea și nu rezultatul său…

  19. Daca nu ma insel PDL era deja debarcat de la guvernare atunci cand s-a aprobat suspendarea Presedintelui, deci era in opozitie. Asadar, despre ce „opozitie de-atunci” vorbeste ND in asa-zisele explicatii? 

    1.  @Amelia New PDL a fost scos de la guvernare în 1 aprilie 2007, Băsescu a fost suspendat în 19 aprilie 2007 și referendumul de demitere a fost în 19 mai 2007.

      1.  @Bleen De parcă nu mai țineți minte cum Daniel Constantin a înfierat guvernarea mincinoasă cînd el era însuși la guvernare. Idei puține și fixe…

  20. Cam ciudată obsesia pentru Nicușor Dan a celor de pe Blogary… mai ales a lui Bleen. Nu văd deosebirea între formule de genul ”cei care au votat cu Nicușor Dan sunt dreapta subțire la minte” (de pe aici) și ”votanții lui băsescu sunt idioți” (de pe la guerrilla, antene etc). E o ciudată schimbare de atitudine față de cei cu alte păreri, mai nou, existând riscul de a fi ”pleznit peste bot”. Poate cei care au votat ND nu au făcut asta pentru ideile extraordinare de salvare a bucureștiului, ci pentru că ai o senzație de vomă dacă pui ștampila pe oprescu sau pe prigoană. Nu Nicușor Dan a lăsat Bucureștiul încă de acum 4 ani PSD-ului, ci PDL-ul, prin mofturile unor mari politicieni din partid. Ar fi ciudat să mai crezi în miracole gen prigoană, ca să nu mai zic de paleologu. Doar un mare strateg din domeniul marketingului politic putea să vină cu o astfel de propunere după două mandate chiliman; mai exact, atât le-a luat celor de la PDL pentru a înțelege ceva caracteristici ale votanților din sectorul 1.

    1. @adriann_l
       
      Îl recitez pe Paul Dragos Aligica :
       
      ”Cum adica daca m-am lamurit? Eram lamurit de la inceput. Ce nu stiam era ca in cele doua momente in care s-a testat totul in politica romaneasca si s-au desprtit apele, omul a dovedit daca nu ticalosie atunci (si folosesc aci termenul in mod tehnic, nu peiorativ) imbeciliate politica si morala – adica o deficienta morala si cognitiva in a sesiza conturile realitatii.
      Acolo unde un C. Rogozanu a trecut testul cu brio, individul in cauza a clacat. Deci pana la proba contrarie cand acest personaj ma va uimi cu o atitudine principiala si inteligenta, acesta e ultimul cuvant.”
       
      Cît despre genialele idei, să înțeleg că este vorba despre obligarea dezvoltatorilor să facă locuințe sociale în cartiere rezidențiale și țarcurile de cîini din jurul blocurilor?

      1.  @adriann_l  Între timp individul de care facem vorbire a declarat: ”Nu vreau sa fac o analiza pe text a argumentelor de acolo. In linii mari, sunt argumente conform carora presedintele Basescu a adus atingere democratiei din Romania, pe care le mentin, si asteptari de la opozitia de atunci, puterea de acum, in care m-am inselat.” În 2007 și 2009, Băsescu era dictator iar Geoană, Patriciu, Iliescu, Tăriceanu, Antonescu, Felix, SOV erau salvatorii democrației. În timp ce DNA era instrumentat politic iar Macovei a persecutat Petromidia și miniștri liberali.

      2.  @Bleen  Paul Dragos Aligica Am citit articolele respective și știu destul de bine și cum a fost în 2007 și 2009 și cum este acum. Problema mea este legată de faptul că PDL ne-a oferit un candidat de dreapta ce vine cu sloganuri din categoria ”transport public gratuit” (crezi că diferă prea mult de cele legate de locuințele sociale și țarcurile pentru câini?). Mi se pare total aberant ca un partid de nivelul PDL să stea la analize atente și subtile și să concluzioneze că le trebuie candidați asemănători cu cei ai PSD (sau PNL, că e tot aia): avem un bădăran idiot la PG, facem și noi rost de unul, avem la S1 unul care face caz de vița lui și de autoritatea dată de anumite caracterisitici, facem și noi rost de unul. Ăsta e comportament de partid mic, un partid fără oameni politici; și nu văd de ce trebuie să mă mint eu că e ok, trebuie salvată dreapta, chiar prin oameni de genul candidaților PDL.

        1.  @Bleen Am vrut să scriu la final că am dat în diverse, dar nu cred că e neapărat fără legătură: până la urmă ai de ales (dacă pornim de la premisa că vrei să votezi și că ți se pare un gest normal) dintre niște specimene (din păcate) și cauți argumente pentru unul sau pentru altul. Nu mi se pare normal ca cei care consideră că un specimen e mai ok decât alt specimen trebuie ”plezniți peste bot” pentru că oricum ei sunt dreapta subțire la minte. La alegerile pentru PG, pentru a vota ND, mi se pare suficient să te uiți la primii doi clasați. Și cred că pentru cei mai mulți votanți ai lui ND, programul lui politic este total necunoscut și mulți cred că nu au habar cine este, cum a sușinut el suspendarea lui băsescu… a fost suficient să-i vadă pe cei doi cu șanse, oprescu & prigoană (exagerat spus că prigoană avea șanse)… gata, nu mai insist. Mulțumesc pentru răspunsuri!

        2.  @adriann_l Nu e vorba despre votul de la locale. E vorba despre Nicușor Dan, speranța dreptei, așa cum văd că susțin personaje destul de în firea lor.

        3. El s-a pozitionat anti sistem fiindca a avut procese cu abuzuri facute de ambele parti. Cred ca a vazut pe propria piele mafioti de toate culorile.
          Am fost si eu dezamagit sa vad declaratiile lui. Totusi omul trebuie apreciat. Stiu ce program are, stiu ce sacrificii a facut.
          Hai sa facem noi ceva similar, in instanta daca se poate vreo 8 ani si sa vedem daca e usor. 

  21. ”Pe de altă parte, pentru viitorul politic al lui Nicușor Dan poate este bine că a rămas neînregimentat în vreo instituție a orașului. Va fi perceput la fel de independent și don quijotesc ca și până acum, mai ales dacă va continua seria proceselor câștigătoare cu primăria. Iar o nouă oportunitate de a candida la Primărie s-ar putea să fie mai aproape decât credem, având în vedere că Crin Antonescu a scăzut în favorurile alegătorilor iar sondajele îl dau pe Oprescu foarte sus, la nivel național, ca notorietate și încredere.”
     
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-prostie-a-facut-nicusor-dan-80015.html

      1.  @Bleen Da, și destul de eficient chiar.
        Speram să ia și ăștia o pauză, măcar cât ține Campionatul…

  22. @Bleen: matematica! După centralizarea a 912 secții din 1223, a obtinut aproximativ 50.000 de voturi. Cand se centralizeaza si rezultatele de la restul de 311 sectii, cam cat obtine in total?
     
    Apoi, dincolo de argumentele anti-basescu asupra carora nu ma pronunt, omul asta a propus in aceasta primavara niste idei pentru Bucuresti. E discutabil daca a fost vorba de un program coerent, dar in mod clar nu a fost vorba de un program legat de „realitatile politice” pe care le discutati voi aici – basescu, antonescu, ponta si alte nume despre care, dupa parerea mea, auzim mult mai des decat ar trebui. Nu a candidat la Parlament, nu s-a inscris in partide politice, nu a propus un program anti-basescu la primaria capitalei. In ce fel e relevanta discutia asta?
     
    Daca se va inscrie intr-un partid politic, daca va aparea in viitor cu asemenea declaratii in mass-media, atunci da, devine relevant. Pana atunci e doar un om care, ca si noi ceilalti, a avut o optiune personala.

    1.  @SorinStelian 
       
      1. E vorba despre voturile de la Consiliu. Acolo avea 27 424 după numărarea a 74% din secții. Nu poți cere să intri în Consiliu pe votul luat la alte alegeri, așa cum sînt cele de primar.
      2. O opțiune personală definitorie pentru personaj. Omul a dat-o în bară în două momente decisive.
      3. S-a definit drept anti-sistem, apolitic, căzut din lună. Cînd colo, noi aveam de a face cu un  susținător, foarte implicat politic, al sistemului (Felix, SOV, Dinu, Geoană, Antonescu etc).

      1.  @Bleen
        Punct cu punct:
        1. Sunt de acord.
        2. Momente decisive din punctul vostru de vedere. Voi chiar credeti ca in acele momente s-a infruntat Binele cu Raul? Eu am vazut doar doua tabere care au jucat teatru mult si ieftin. Si ambele cu motivatii foarte viscerale, deghizate in intentii nobile.
        3. Foarte implicat politic? Poate cu o optiune politica in acel moment foarte bine conturata. Ah, si inca ceva. „Sistemul” nu e format doar din Felix, SOV, etc. Ci si din Basescu, Udrea, Videanu, Prigoana. Mda, si mai nou, si din Dan Diaconescu si ai lui.
         
        In fine, nu vreau sa fiu un troll aici, ma voi opri. Sunt ideile voastre si nu cred ca le pot schimba. Dar poate exagerati cu procesul asta ad-hoc.

        1.  @SorinStelian  @Bleen NU am crezut niciun moment că în 2007 sau 2009 se înfruntă Binele cu Răul, ci bunul simț cu nerușinarea, normalitatea imperfectă cu lichelismul impecabil, slăbiciunile umane cu ticăloșia în haită.
          Jos Iliescu cu toți ai lui

        2.  @SorinStelian  @Bleen Si eu am fost foarte dezamagit de acele atitudini ale lui. Am fost dezamagit ca nu a putut sa discearna diferenta de atitudine si calitate umana si a sustinut aberatiile unor oameni pe care probabil ca nu-i cunostea atunci pentru ca nu se lovise de ei. Si chiar si acum o propozitie de incheiere ca s-a inselat nu e suficient.
          Dar ma intreb de ce crede Bleen ca Nicusor ar fi insinuat el sau cei din jurul lui ca ar fi speranta dreptei ? Si nu e intrebare retorica.
          Constat ca Nicusor Dan, fiind scolit in Franta, cu activitate febrila de ONG este un socialist comunitar autentic.
          Dar chiar si asa, Madame Blogary,  nu ar fi frumos sa ne dorim pentru Romania oameni de stanga cu peste 8 ani activati non-profit pentru ONG-uri si oameni de dreapta antrenati in business-uri competitive?  Nu prea avem nici de unii, nici de altii. Cand apare unul ar trebui apreciat ca pe o floare rara, nu improscat cu noroi.

        3.  @Rares Pop  @SorinStelian  @Bleen Un singur cuvant: asumare. Sa-si asume orientarea politica si e totul ok.

        4.  @bilbofil  @SorinStelian  @Bleen 
          Apropo, azi e 13 Iunie!
          Stam sa dam in Nicusor Dan cu aritmetici si fineturi.
          Hai sa punem niste filme cu mineri usele!

        5.  @Rares Pop  @bilbofil  @SorinStelian  @Bleen 
           
          Buna idee:  http://www.youtube.com/watch?v=DXud74dWMOg&feature=related 

        6.  @cristihan  @SorinStelian  @Bleen 
          Unde vezi neasumare? Programul a fost public, luarile de pozitie la fel. Si-a mentinut afirmatiile fata de Basescu. Mare sacrilegiu pt Madame Blogary.
          A recunoscut ca s-a inselat fata de ceilalti.
          Vrei tu sa spuna cuvantul care nu trebuie spus niciodata „stanga”? Si e ok atunci?

        7.  @Rares Pop  @bilbofil  @SorinStelian  @Bleen Nu dă nimeni în Ordan de plăcere. Sîntem ațîțați cu bățul prin gard, și tot noi sîntem vinovați că mușcăm mîna care ar fi vrut, de fapt, să ne mîngîie. A se scuti. Sîntem bombardați ca la Hiroshima cu noua speranță politică N&D, neprihănitul căruia nici usturoiul nu-i place, decît mujdeiul, dar care s-a dovedit de-a lungul și de-a latul timpului un susținator dedicat al celor împotriva se combate prin zona asta liberă. S-a dovedit un ipocrit sadea, un hipster ceva mai uns, dar tot găunos pe dinăuntru, ca și Antonescu.

        8.  @Rares Pop  @SorinStelian  @Bleen Da. Sa spuna cu subiect si predicat si fara virgula intre ele: „Eu sunt de stanga.” Eventual si „Bai astia de la Noua Republica si bai astia de la Politeia, nu ma mai sprijiniti ca fraierii, din moment ce va declarati de dreapta.” Dupa aia e ok. Nu ca l-as vota, dar ar fi ok.

        9.  @Rares Pop  @bilbofil  @SorinStelian  @Bleen Între Becali și Antonescu sau Ponta, mă abțin oricînd.

    2.  @SorinStelian Eu am reţinut o idee emblematică, paradigmatică şi caragealescă: transformarea Dâmboviţei într-o „axă creativă”…

      1.  @MihaiDPopescu  @SorinStelian 
         
        Poate că urma ca ţarcurile cu cîini pe care nu le putea planta pe lîngă blocuri, să plutească pe Dîmboviţa. 

      2.  @MihaiDPopescu Da, e o idee undeva intre hilar si dubios, ca sa nu zic mai mult. Si de ce Dambovita? 🙂
         
        In schimb am putut rezona cu alte idei.

        1.  @SorinStelian  „Eu am vazut doar doua tabere care au jucat teatru mult si ieftin. Si ambele cu motivatii foarte viscerale, deghizate in intentii nobile”. Aici e diferența și nici eu nu cred că-ți pot schimba ideile. Faptul că n-ai sesizat nici o diferență de fond. Nici ND n-o fi sesizat-o, altă variantă fiind că voia și el să se afirme și să se pozițoneze, 
           
          Discuția despre ND nu este despre ND, ci despre tipologia pe care o reprezintă. S-a prezentat intr-un fel, a reiesit ca nu e apolitic defel, stie sa bată din gură vs. argumente demne de acest nume, 
           
          Nu stiu ce e cu procesele, să negocieze o fi încercat? 
          In intelegerea mea discuția mai este și despre tentația oamenilor inteligenți de a căuta A treia cale, roata, focul, viața politică fără partide, viața economică fără piețe, credința fără Dumnezeu, iubirea universală, egalitaua și libertaua  și alte chestii care au șarm câtă vreme fac parte din îndoielile individuale, private, dar care pot afecta temeliile sociale înspre dezintegrare când se întrupează în vot, fiindcă at the bottom line intră în conflict cu natura umană. Deci nu doar voturi pierdute, dar chiar voturile și energia unor oameni care ar putea avea ceva de spus.

        2.  @Yeba  @SorinStelian Dreapta fara stanga?
          Pare greu de crezut ca exista si caposi incoruptibili. 
          Spui cu larghete suspiciuni de negocieri. Poate vine din ascunderea in spatele unui pseudonim. Te rog cauta lista cu procesele in care a participat, ce sentinte a obtinut. Daca gasesti in caz suspect sunt cel mai interesat.

        3.  @Yeba  @SorinStelian 
          Pare greu de crezut ca exista si caposi incoruptibili. 
          Spui cu larghete suspiciuni de negocieri. Poate vine din ascunderea in spatele unui pseudonim. Te rog cauta lista cu procesele in care a participat, ce sentinte a obtinut. Daca gasesti un caz suspect sunt cel mai interesat.
           

        4.  @Yeba  @SorinStelian Si dreapta fara stanga?
          Pare greu de crezut ca exista si caposi incoruptibili. 
          Spui cu larghete suspiciuni de negocieri. Poate vine din ascunderea in spatele unui pseudonim. Te rog cauta lista cu procesele in care a participat, ce sentinte a obtinut. Daca gasesti un caz suspect sunt cel mai interesat.
           

        5.  @Rares Pop  @Yeba  @SorinStelian Rareș, nu e vorba de negocieri în sens peiorativ, ci în cel mai onest sens, ce naiba… Înainte de a porni un proces costisitor, cu final incert, a încercat să negocieze cu partea adversă un compromis. Din nou, compromis în sensul cel mai onest, nimic peiorativ. O soluție mutual acceptabilă. Ăăă?

        6.  @sanantonio  @Yeba  @SorinStelian Nu ai cu cine sa negociezi. A luat niste tepe initial.  In cel mai bun caz spun ca se rezolva ca sa te induca in eroare sa mergi acasa de la protest si noaptea o dau jos. Cladirea aceea de langa Catedrala catolica, aprobata sub Basescu este inca in picioare desi exista sentinta definitiva. 
          Procesele sunt costisitoare ca timp si energie pt ca pana acum Nicusor Dan s-a reprezentat singur in instante. Eu sper ca dupa mediatizarea asta sa iasa in fata niste avocati competenti sa faca probono de calitate pentru Salvati Bucurestiul. 

        7.  @Rares Pop  @Yeba  @SorinStelian Te rog dezvoltă ideea cu aprobarea sub Băsescu. Ce legatură directă a avut Băsescu?

        8.  @Yeba  @SorinStelian Mea culpa. Am inteles gresit retorica cu negocierile. A incercat, dar cum poti negocia cu cei care ard Moara lui Assan?
          Sa faci apel la natura buna din sufletul lor intunecat de lacomie?

        9.  @Rares Pop  @Yeba  @SorinStelian Te rog dezoltă ideea cu legătura lui Băsescu prin cuvinte proprii. Altfel, peste 15 minute public un articol pe Wiki prin care îl desființez pe Nicusor Dan. Dacă Wiki reprezintă canalul tău de informație, iartă-mă ca mi-am pierdut vremea cu tine.

        10.  @Rares Pop  @Yeba  @SorinStelian „Amintim ca proiectul Cathedral Plaza a fost autorizat de catre Primaria Sectorului 1 la 24 februarie 2006, iar constructia cladirii a inceput in martie 2006. Dupa derularea mai multor proceduri in instante referitoare la valabilitatea autorizatiei de constructie obtinuta de Millenium, Curtea de Apel Ploiesti a respins, pe 25 iunie 2009, printr-o hotarare definitiva si irevocabila, cererea Arhiepiscopului romano-catolic de la Catedrala Sf. Iosif de anulare a autorizatiei de constructie. Ca urmare, lucrarile de constructie la proiectul Cathedral Plaza au fost finalizate in octombrie 2010”
          Aveți, n-aveți treabă, Băsescu e de vină, că era în viață în perioada aia. De-aia vă iubesc atît de mult. Sînteți pafariști.

        11.  @sanantonio  @Yeba  @SorinStelian 
          Intr-o emisiune la Robert Turcescu in campania electorala Oprescu s-a aparat ca Cathedral Plaza nu este opera lui ci a fost inceputa sub Lis si aprobata cand primar a fost Traian Basescu si Videanu.
          In mandaul lui Traian Basescu  si Videanu constructorul a fost ajutat sa obtina restul de teren ca sa poata face lucrarea in ciuda opozitiei de atunci a Bisericii Catolice, a societatii civile.
          Conform anchetei Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a Camerei Deputatilor:
          Diferenta de 186 mp a fost obtinuta in doua etape, prin contractul de concesiune nr. 675/24.09.2002 incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti, Primar Traian Basescu si firma S.C. Millenium Building Development S.R.L., a unei suprafete de 70 mp, si prin contractul de concesiune nr. 1887/8.12.2005 incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti, Primar Adriean Videanu a unei suprafete de 116 mp.
           
          Il admir sincer pe Basescu. O spun fara pseudonim. L-am votat si l-as mai vota, pentru ca alti politicieni reformisti de talia lui nu avem.

        12.  @Rares Pop  @Yeba  @SorinStelian  Cine a dat aprobarea de construcție? Deja subiectul devine agasant. Nu crezi?

        13.  @Rares Pop  , este exact cum scris @sanantonio , negociere între părți -cu cât lista de procese devine mai lungă, cine nu-l cnoaște se poate gândi la vreun procesoman mai curățel, mai ales că și acelora le place să se reprezinte singuri. Înțeleg că nu e cazul. 
          Cât despre dreapta fără stânga, muți discuția, pe mine mă dezamăgesc misionarii apolitici. Pe de altă parte, societatea care îți permite în proporție de masă să trăiești și să te înmulțești în condiții sigure și atunci când n-ai competențele ca să-ți câștigi existența, și să ți-o proporționezi cu câștigurile,  înseamnă  ruină pe termen lung, nu stânga. 
          Înseamnă junele grec Alexis nu știu cum care promite, după alegeri, o revoluție pașnică și renunțarea la toate angajamentele de austeritate luate față de UE și FMI, just like that.

        14.  @Yeba  @sanantonio 
          Total de acord. Ajutorul social trebuie sa fie un „safety net for bouncing right back not a hamack” ca sa citez un clasic in viata.
          M-am angrenat in discutie pt ca nu inteleg de ce atata aversiune fata de un om care si-a sacrificat confortul intelectual ca sa lupte in mod consecvent impotriva unor forme barbare. 
          Constat totusi ca ar fi cazul sa ma retrag.
          Pacat ca de 13 iunie power play-ul Blogary este despre Nicusor Dan in loc sa fie rasune netul de cuvantarea si mulumirea lui Iliescu pentru oamenii de bine de la Petrosani.

        15.  @Yeba  @sanantonio 
          Total de acord. Ajutorul social trebuie sa fie un „safety net for bouncing right back not a hamack” ca sa citez un clasic in viata.
          M-am angrenat in discutie pt ca nu inteleg de ce atata aversiune fata de un om care si-a sacrificat confortul intelectual ca sa lupte in mod consecvent impotriva unor forme barbare. 
          Constat totusi ca ar fi cazul sa ma retrag.
          Pacat ca de 13 iunie power play-ul Blogary este despre Nicusor Dan in loc sa fie rasune netul de cuvantarea si multumirea lui Iliescu pentru oamenii de bine de la Petrosani.
           

        16.  @Rares Pop  @Yeba Măcar acum ai înțeles de unde aversiunea față de N&D? Din cauză că Băsescu e vinovat pentru Cathedral Plaza fiindcă a dat Chiliman autorizație de construcție. Hai că sînteți chiar simpatici.

        17.  @sanantonio  @Yeba 
          Studiaza mai atent problema si vei vedea ca are si Basescu variabila lui in ecuatie – – ca tot aveti oroare de matematicieni 🙂
          Dar ca sa fac o alta parafrazare, nu pentru asta il iubim pe Basescu.

        18. @Rares Pop  , 
          este exact cum scris sanantonio , negociere între părți -cu cât lista de procese devine mai lungă, cine nu-l cnoaște se poate gândi la vreun procesoman mai curățel, mai ales că și acelora le place să se reprezinte singuri. Înțeleg că nu e cazul. 
          Cât despre dreapta fără stânga, muți discuția, misionarii apolitici care vor sa aiba pârghii politice mă dezamăgesc. Pe de altă parte, societatea care îți permite în proporție de masă să trăiești și să te înmulțești în condiții sigure și atunci când n-ai competențele ca să-ți câștigi existența, și să ți-o proporționezi cu câștigurile,  înseamnă  ruină pe termen lung, nu stânga. Or, la asta s-a ajuns la nivel discursiv in destule  țări.
          Înseamnă junele grec Alexis nu știu cum care promite, după alegeri, o revoluție pașnică și renunțarea la toate angajamentele de austeritate luate față de UE și FMI, just like that.
           

        19.  @Rares Pop  @Yeba Sînt un idiot, p-asta cu iubirea față de Băsescu n-am prins-o. În primul rînd, nu cred că vreunul de-aici îl iubește pe Băsescu. Pe site-ul ăsta Băsescu a fost sprijinit și criticat ori de cîte ori a meritat-o. Nici vorbă de iubire. Faptul că tu îi arunci în spate Cathedral Plaza, pentru că a semnat exact ca primarul, neavînd nici o autoritate să se opună semnării unui act înaintat de o armată de responsabili care îl avizaseră pozitiv, îmi dă măsura capacității tale de discernămînt. Exact aceeași situație a fost și cu parcul Bordei: Băsescu nu putea să refuze semnarea unui act avizat de toate direcțiile responsabile, fără a fi ulterior tras la răspundere, legal, pentru abuz de funcție. Să nu uităm că tot Băsescu a vîndut și flota care era sub administrarea lui Văcăroiu pe vremea cînd ministru era altul, îmi scapă numele. Puteți să-l iubiți cît vreți, eu nu vă pot împiedica, dar făceți-o în intimitate.

        20.  @sanantonio  
          Iubirea de care vorbeam era in sensul de fan nicidecum in sensul pe care-l insinuezi. Subliniasem asta inainte.
          In rest, vad incoerenta si dublu standard. Adica Chiliman a fost nefortat de armata de avize? Am spus doar ca a avut si Basescu participarea lui. Atat. Nu stiu cine a avut rolul determinant acolo. Probabil banul, lacomia si interesele transpartinice. 
          Un singur lucru si inchei. Va doresc sa faceti voi minim 8 ani de militare activa pentru dreapta. Luptati aproape zilnic prin instante, faceti propuneri legislative, mergeti in strada macar sa lipiti afise si apoi vorbiti. Asa sa aruncati cu sarcasme de pe tastatura e foarte usor. 
           

  23. „jos iliescu!”
    va readuc in atentie o frumoasa traditie care recomanda ca macar in zilele de 13 iunie sa fie utilizat salutul si/sau semnatura „jos iliescu”; anul acesta este important sa revenim la astfel de traditii si pentru ca tocmai se incearca o uzurpare felixiano-hipstereasca a sensului pietei universitatii
     
    „jos iliescu”

  24. A Treia Cale și Întreaga Elită a Liderilor de Opinie nu a reușit să bage un consilier în Consiliul General al Bucureștilor, orașul-centru al Hipsterilor Indeciși Urbani Iupiși și Delicați Iubitori de A Treia Cale A Liderilor de Opinie. Deci, viața, realitatea și electoratul le-au cam scos politica din cap Liderilor de Opinie și Altor Eliți. Deci, cum s-ar spune, a se scuti de acum încolo. Deși am o vagă senzație că n-am scăpat de ei. 

        1.  @RaduBogdan  @Bleen Sunt noo pe Twitter, unde ciripesc și io pentru tinerelul acesta care-mi dă speranțe, maică?

  25. ”Este înspăimântătoare opţiunea metafizică a unora pentru veselia revoluţionară şi raţionalismul arbitrar. Ambele sfârşesc în colectivism. Aşadar, tare mă tem că, plecând de pe astfel de premise spirituale, în vremurile ce vor urma, gloata s-ar putea să îşi spună cuvântul. Pentru cine nu se poate împăca cu o astfel de perspectivă, se ridică întrebarea: mai e cineva aici?”
     
    Semnat. Secta Țăcăniților Cu Placa Zgîriată

    1.  @Bleen Acum, la un pic de aer condiționat, și ei mișcau cu Hipsterel 😛
       
      Emoticoanele de ce nu vin? Eu vreau să vie!

    2.  @Bleen Multimea, poporul, electoratul si-au spus deja cuvantul. Mai e cineva aici? Suntem singuri in Univers?

      1.  @rezon  , cred ca singuri. Astia cu placa nu se pun, nicusoarele romantioase ies din discutiile aplicate, ramaseram singuri. Am ascultat eu odata un imn „Cu noi este Dumnezeu”…

        1.  @Yeba <strong>Gigi Becali – Cu Noi este Dumnezeu</strong><br />  <iframe width=”448″ height=”80″ src=”http://embed.trilulilu.ro/muzica-diverse/gigi-becali-cu-noi-este-dumnezeu” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>   <br /><a href=”http://www.trilulilu.ro/audio/diverse” title=”diverse”>  Asculta  mai multe  audio   diverse </a><br />

    3.  @Bleen Dl Neamtu, noi, cei care am citit ”Rationalism in Politics” de Michael Oakeshott, va intelegem perfect. Dar, faceti, rogu-va, un efort de a comunica si pre limba gloatei ignare, ce nadajduiti a va vota. Sau faceti mai intai seminarii Oakeshott de cartier, eventual.

  26. Guvernul Ponta intenționează să modifice legea ICR astfel încît directorul să fie numit de Senat, nu de Președintele României. Un lucru bun, zic eu. Îi dă liber lui Patapievici să vină la ICCD.

    1.  @Bleen Unde a performat Patapievici după, adevărat, percutantele eseuri din anii ’90?
      Jos Iliescu cu toți ai lui!

  27. ‎”Înțeleg că PDL a avut un coordonator, șef de campanie. Sunt foarte curios cu CE anume și-a ocupat dl Blaga timpul în perioada asta. Eu unul n-am văzut niciun fel de campanie PDL. A fost un set de campanii locale și individuale, și atât. A lipsit o strategie de comunicare, un mesaj politic, un set de reguli pentru candidaturi sau pentru alianțe, pe cât pot să spun, orice fel de colaborare internă. Spre exemplu, în campanie liderii USL au bătut toată țara. În schimb, liderii PDL bat și acum câmpii.”
     
    http://www.contributors.ro/reactie-rapida/cine-va-repeta-istoria-pn%C8%9Bcd/#.T9iP6B4MSws.facebook

  28. Dacă restrîngerea atribuțiilor CCR vizavi de hotărîrile Parlamentului va trece de Curtea Constituțională. Adică se dă liber la suspendare. Ceea ce înseamnă că Băsescu trebuie să intre în campanie electorală. Părerea mea.

      1.  @Bleen 
         
        Deci asta-i lucrătura, nu pot citi în altă cheie ce se întîmplă. Şi dacă mă gîndesc de cînd şi cu ce ardoare îşi doreşte Felix să scape de Băsescu…  

  29. Ăsta tot nu s-a potolit? Iar văd bannere pe toate site-urile, cu „vă mulţumesc blablabla” de data asta…
     

      1.  @Bleen  O fi Alba-ca-Zapada de demult din negura vremii asteptata. 🙂
        Poate asta este noua miscare asteptata de noi. :)))

    1.  @Florina Da, dar colaboratorii lor sînt mai buni și români mai destoinici decît ai noștri. Vezi cazul Mona Muscă.

    1.  @Bleen ”Ce va fi mâine, la Colegiul Director? Sunt îngrijorat. Sper totuși ca tabăra rațională să aibă câștig de cauză.”
      Eu sper să nu. Să se termine odată cu abureala asta  penibilă. Ori-ori, ce atîta băltire. Dacă nici acum, după un eșec triumfal pricinuit de non-combat, lașitate și pact subteran cu inamicul nu se iau măsuri radicale, nu pînă la toamnă, ci în maxim 2 luni majoritatea primarilor PDL vor ajunge la putere. Vor fi nevoiți, din cauza secetei din bugetele personale. Blaga nu va avea curaj să strige că se alocă fonduri preferențial, cum mințeau usliștii. Blaga nu va voi să destabilizeze sărmana Românie.

    2.  @Bleen eu zic ca ar trebui sa „ocupam” PDL-ul. Il „invadam” inscriindu-ne in el, depasim numeric membrii vechi si preluam conducerea … Numai asa mai ies astia din rahat.

  30. Bleen
    De unde atentia destul de mare pe care i-o acorzi lui Nicusor Dan? E Nicusor Dan relevant in politica, sau daca nu azi, crezi ca ar putea fi vreodata? 

    1.  @andrei_p Nu sînt Bleen, dar îți răspund pentru că-mi ești simpatic. Ipocrizia trebuie pleznită peste bot deîndată ce face ochi. Simplu.

    2.  @andrei_p E relevant prin prisma mitului și a tipologiei de impostor bun de păcălit prietenii lui Ducu de dreapta care sînt de stînga, care trăiesc din mituri leftiste.

    3.  @andrei_p Electoral și politic Nicușor nu a făcut nimic (au apărut rezultatele finale – nu a intrat în Consiliu) dar mitul A Treia Cale A  Indecișilor Neimplicați De Scîrbă Superioară este extrem de puternic printre ”liderii de opinie”.

    4.  @andrei_p Pot să răspund pentru mine, care am avut deziluziile AC, PAC, URR.
      Nicușor Dan a propus și propune o tactică politică falimentară care nu poate duce la nimic pozitiv nici măcar în cazul în care ar trece de bariera elctorală.
       
      Nicușor Dan propune o politică fără echipă (relevant afișul în care toți ceilalți au măști de carton cu chipul lui), o politică în care lipsa unui angajament prealabil ține loc de competență și credibilitate (în plus, ca și Crin, are angajamente pralabile pe care doar le-a ascuns sub preș).
       
      Pe fond ideile lui, presupun crearea  unui om nou, după chipul și asemănarea unei clase mijlocii de seră, un om nou care nu poate exista, slavă Domnului, pentru că ar împinge societatea într-o fundătură. Proiectele lui includ obligativitatea locuințelor sociale (obiect de șpagă??) pentru dezvoltatorii imobiliari, proiecte etatist centralizate de dezvoltare urbană etc.
       
      Poate l-aș fi votat în ciuda ideilor diferite (așa cum am făcut cu PNȚCD chiar de Contractul cu România) dacă ar fi demonstrat ca și Coposu, consecvență și principialitate, dacă și-ar fi asumat de la bun început pozițiile din 2007 și 2009 și dacă ar fi acționat cu pragmatism și eficiență pentru construirea unui proiect alternativ autentic.
       
      Ceea ce îi reproșez lui Nicușor Dan nu constă în principal în voturile pe care le-a luat (cui? dacă stau să mă găndesc) cît în energiile pe care le-a sterilizat dirijîndulespre ținte false, spre cai ecologici pe pereți, și acum, în acest moment de cumpănă, la fel cum a procedat din postură de propagandist, de flașnetă, în 2007 și 2009.
       
      E doar o opinie personală, bazată pe argumente și fapte

  31. Atribuţii CCR (Constituția României)
     
    ARTICOLUL 146 Curtea Constituţională are următoarele atribuţii: 
    a) se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei; 
     
    b) se pronunţă asupra constituţionalităţii tratatelor sau altor acorduri internaţionale, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori; 
     
    c) se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori; 
     
    d) hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele, ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial; excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată şi direct de Avocatul Poporului; 
     
    e) soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii; 
     
    f) veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României şi confirmă rezultatele sufragiului; 
     
    g) constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului; 
     
    h) dă aviz consultativ pentru propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României; 
     
    i) veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia; 
     
    j) verifică îndeplinirea condiţiilor pentru exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni;  k) hotărăşte asupra contestaţiilor care au ca obiect constituţionalitatea unui partid politic; 
     
    l) îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de legea organică a Curţii. Deciziile Curţii Constituţionale
     
    ARTICOLUL 147
     
    (1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
     
    (2) În cazurile de neconstituţionalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.
     
    (3) În cazul în care constituţionalitatea tratatului sau acordului internaţional a fost constatată potrivit articolului 146 litera b), acesta nu poate face obiectul unei excepţii de neconstituţionalitate. Tratatul sau acordul internaţional constatat ca fiind neconstituţional nu poate fi ratificat.
     
    (4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
     

        1.  @Bleen Regulamentele de funcționare a Parlamentului sînt altceva decît Hotarîri ale acestuia. E adevărat că regulamentele sînt aprobate prin hotarîri ale Parlamentului, de fapt ale fiecărei Camere implicate, dar asta nu cred că generalizează prevederea din Constituție. Exact asta a făcut legea lui Șova, a extins atribuțiile CC. Întrebarea care se pune, i se pot restrînge înapoi atribuțiile? Eleninaaa!

        2.  @sanantonio  Hotararile Parlamentului au fost supuse controlului CC prin modificarea Legii organice de functionare a CC (nr. 47/1991, daca nu ma-nsel) in baza lit. l) din textul constitutional citat mai sus (” îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de legea organică a Curţii”).

        3.  @Amelia New  @sanantonio Problema e dacă CCR se pronunță asupra constituționalității regulamentelor camerelor nu trebuie să se pronunțe și asupra hotărîrilor, care sînt mai mari în rang? Unde merge mia, merge și suta, am zis eu. Elenina Nicuţ  zicea pe Facebook cu cui potest minus potest…..ăăă…potest… (să-mi fie rușine, stau cu o clasicistă în casă).

        4.  @Amelia New De acord. Întreb din nou, că văd că n-am fost clar. Se pot restrînge atribuțiile CC prin modificarea legii de funcționare a CC? Că asta se dorește, de fapt.

        5.  @Bleen  @Amelia New ”+” cu ”-” dă ”-” clar, futu-i. nici măcar cu o virgulă, acolo, ceva…

        6.  @Bleen  Din punctul meu de vedere Regulamentele pot fi asimilate ca rang/forta juridica mai degraba unei legi organice decat unei hotarari simple (este un fel de lege organica a Parlamentului asa cum avem legi organice pentru organizarea si functionarea CC, ICCJ etc.). Hotararile pe care le da Parlamentul pot fi mai degraba asimilate unor acte de aplicare a legii si, contrar argumentului cu „suprancarcarea CC”, sunt destul de putine si de formale/tehnice. De ex. printr-o hotarare Parlamentul ia act de depunerea juramantului de catre Presedinte, se numesc Presedintii si membrii BP ale camerelor, conducerile/membrii unor autoritati (BNR, CNVM, CSM etc.). Prin urmare, imho, nr. de hotarari ale Parlamentului care ar putea sa ridice cu adevarat probleme de constitutionalitate sunt relativ putine (de fapt, pana acum n-am auzit decat de un singur caz: hotararea de numire a membrilor CSM).        

        7.  @sanantonio Da, intrucat este vorba de o lege organica (daca s-au putut extinde prin legea organica se pot si restrange tot prin legea organica). 

        8.  @Amelia New  @sanantonio Cu alte cuvinte, dispoziția de restrîngere nu e neconstituțională, chit că argumentul.cu supraîncărcarea e tîmpit.

        9.  @Bleen  Asta este interpretarea mea (de nespecialist in drept constitutional & public) pe baza principiilor fundamentale ale dreptului. 

      1.  @sanantonio
        nu, eu nu vad hotararile asimilate legilor, sunt reglementate diferit etc
         
        referitor la modificarea legii CCR, eu am zis mai acum ceva vreme asa:
         
        „”nu ar trece de CC pe motiv ca CC este garantul suprematiei CT, iar respectarea CT si a suprematiei sale este obligatorie; in aceste conditii, teoretic, niciun act/norma nu trebuie sa scape controlului CC; in al doilea rand, mi se pare ca art. 76 din CT (adoptarea legilor si hotararilor) instituie o ierarhie, in sensul ca hotararile privind regulamentele Camerelor au forta juridica superioara hotararilor vizand alte probleme; potrivit principiului „cine poate mai mult poate si mai putin”, CC ar avea oricum competenta sa se pronunte asupra celor din urma (din ce-am gasit eu, decizia CC din 2007 a privit respingerea ca inadmisibila a unei contestatii formulate pe art. 146.g, nu pe art. 146.c = constitutionalitatea hotararii Parlamentului), iar legea din 2010 nu a facut decat sa prevada expres acest lucru, in acord cu principiul potrivit caruia norma juridica trebuie sa fie clara, inteligibila, respectiv principiul securitatii juridice, ca fundament al statului de drept (art. 1.3 CT)”
         
        de citit si cele scrise aici, pe aceeasi tema  http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/cateva-consideratii-despre-independenta-justitiei-constitutionale/
         

        1.  @EleninaNicuţ  Nu am spus ca hotararile sunt asimilate legilor, am spus ca regulamentele camerelor pot fi mai degraba asimilate legilor organice.
          Dincolo de asta, intrucat nu face parte din domeniul meu de specializare in drept si nu am nici timpul necesar sa studiez si analizez pe indelete argumentele expuse mai sus, la prima lectura insa nu sunt de natura sa-mi schimbe opinia exprimata mai sus. Si oricum, stiti cum se spune „2 avocati, 5 pareri” 😆

  32. Curtea Constituțională trebuie să fie de acord să-și restrîngă atribuțiile. Curtea Constituțională trebuie să fie de acord că o categorie de acte nu pot fi suspuse controlului constituționalității.

    1.  @Bleen Perfect de acord cu proiectul de restrîngere a rolului CC. Avînd în vedere numărul astronomic de hotărîri, legi, regulamente și contestații la examenul de bacalaureat pe care trebuie să le analizeze CC, coroborat cu vîrsta înaintată a majorității celor care alcătuiesc CC, și pentru evitarea unor tragedii nedorite pricinuite de stressul inuman pe care-l trăiesc aceștia, precum și membrii familiilor implicate fără voia lor, propun desființarea nu doar a CC, ci și a CP și CPP.

      1.  @Bleen Și încă ceva: să ramînă în vigoare doar CPC cu prevederi referitoare doar la ciorditorii de ouă. Năstase știe ce vreau să zic. Nu, Bombonel?

  33. „O initativa legislativa depusa de senatorul PSD Georgica Severin si deputatul PNL Cornel Pieptea care prevede eliminarea atributiilor Curtii Constitutionale de a se pronunta pe constitutionalitatea hotararilor Parlamentului a primit miercuri aviz favorabil de la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. ”
    au calcat pe grebla, asteptam efectul; CC ar trebui sa le faca guler legea asta

    1.  @murfi se pregatesc sa dea o hotarare a parlamentulul asa cum a cerut Basescu. Pentru asta banuiesc ca doresc sa scoata de sub controlul CC hotararile parlamentului si nu neaparat pentru suspendare.

      1.  @poweraxxel  @murfi Pentru suspendare. Asta cu hotărîrea e fîs, nu asta îi interesează. Ce crezi, că moare Ponta de nerăbdare să plece le CE? Chiar crezi că e pentru ei vreo miză în cine pleacă la CE? Să fim serioși. Pentru USL și Ponta miza e zero.

        1.  @Bleen  @murfi eu tot nu cred ca pentru suspendare … Capii USL se feresc sa vorbesca despre asta, numai cateii din spatele lor fac pe vitejii. Eu cred ca braveaza ca sa il sperie pe Basescu. Si sincer, sper ca  acesta sa mearga pana la capat, cu orice risc … Pana la urma o tara care nu vrea sa fie slavata …

        2.  @Bleen  , pai data trecuta avizul CCR a fost consultativ, ei au mers inainte. Acum nu mai vor sa afle poporul ca sunt pe langa Constitutie cu suspendarea?

        3.  @Yeba  @Bleen nu e vorba de aviz, ci despre hotarirea de suspendare pe care o dau dupa vot; hotarirea respectiva poate fi trimisa la CC

  34. Avocatul Viorel Ros: „In prezenta lui Adrian Nastase te simti ca in prezenta lui Antoine de Saint Exupery, despre care se spunea ca simpla lui prezenta te obliga sa fii mai destept”. 
    Pe avocatul Viorel Roș nu l-a obligat.

    1. «În prezența lui Adrian Năstase te simți ca în prezența lui Antoine de Saint Exupéry, despre care se spunea că simpla lui prezență te obliga sa fii mai deștept» din pledoaria de azi a avocatului Viorel Roș
       
       
       Cucui Razvan : Așa e. Numai că Saint Ex. chiar a zburat!

      1.  @Hongse  @Bleen 
         
        A mai fost una mai devreme, cînd vedeau deja rugul aprins. 
         
        „Si Inchizitia ar fi invidioasa pe asertiunile  facute de un tribunal laic asa cum au facut judecatorii de la fond. Probele obtinute de procurori au fost obtinute prin santaj institutional. Procurorii sustin ca Irina Jianu era in sfera de influenta a lui Adrian Nastase, dar nu spun in mod concret cum s-a exercitat aceasta influenta. Si Papa putea sa fie in aceasta sfera. Cum se exercita aceasta influenta, ezoteric prin puteri oculte?. Tot acest dosar este construit fara nici o baza legala. Procurorii si judecatorii de fond au vrut sa isi multumeasca sustinatorii politici. Asta se vede si din atitudinea fascistoida a judecatorilor de fond care doresc eliminarea din viata publica a lui Adrian Nastase”

        1. @Florina@Bleen
          ” Ceea ce faceti dvs este de esenta divina. In Biblie zice nu judeca caci vei fi judecat” – (Viorel Ros, op.cit) 
           

        2.  @sanantonio  @Hongse  @Bleen 
           
          E, la aia cu Inchiziţia e un sîmbure de adevăr. Omul a vrut să se învîrtă liniştit şi ăştia nu-l lasă. 

  35. Matematica lui nicusor loveste peste tot: „Conform rezultatelor parţiale oficiale centralizate de BEC ieri după masă, Nicuşor Dan avea 46.600 de voturi pentru Primărie. Situaţia de faţă îl plasează pe Nicuşor Dan în situaţia de a pierde totul cu toate că a strâns cumulat, la Primărie şi Consiliu, în total 72.000 de voturi.” – in Ziarul Financiar (bine ca m-am lamurit si cum calculeaza, nu numai cum scriu…)
    Tot de acolo, un simpatic: „Analistul Stelian Tănase subliniază însă că viitorul său în politică va fi mai clar în următoarele săptămâni şi că va fi decis de capacitatea lui Dan de a cristaliza sau nu în jurul său o formaţiune politică. „Rămâne de văzut în următoarele săptămâni care va fi viitorul politic al lui Nicuşor Dan. Este un test pentru următoarea perioadă, în sensul că rămâne de văzut dacă voluntarii vor rămâne alături de el sau nu. A făcut pasul în politică, trebuie să se înscrie într-un partid sau să îşi facă partidul său.””

    1.  @cristihan Și mai strigau în gura mare că Roberta nu știe să numere. Păi Ordan dă clasă oricui, adună merele din pom cu cele care urmează să fie culese și-i dă sumă rotundă cu 2 virgule după.

  36. Capitaneasa societatii civile viseaza sa reconstruiasca ea opozitia din militantii lui Nicu Sordan. Pazea, ca iar ne salveaza fara sa stim! 
     
    „După extincţia totală din noiembrie sau cînd o fi, iarăşi va cădea în sarcina societăţii civile, nu doar să fie ea însăşi opoziţia – cu asta ne-am învăţat- ci să construiască nişte alternative politice care să confere măcar aparenţa pluralismului politic- cît oamenii politici se transferă dintr-o parte în alta tot timpul nu sperăm la mai mult de atît. Dar nici asta nu e nou pentru noi. Ar fi nou dacă am reuşi să înjghebăm din frînturile de activişti care au strîns voturi pentru Nicuşor Dan şi Peter Eckstein, candidaţi de fapt ai societăţii civile, o construcţie modestă, dar de viitor, un alt fel de asociaţie politică.”
     
    http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/sapte-falsuri-despre-alegeri-267369.html  

    1.  @rezon Partea cu „aparența pluralismului politic” este profundă rău. Gura păcătoasei adevăr mănîncă.

  37. off topic dar merita,
    Dupa A.I Cuza lui Balaban-Grajdan vine randul lui Antoine de Saint Exupery. Unul din avocati sustine nici mai mult nici mai putin ca in anturaj cu Nastase fostul PM este perceput ca un Antoine de Saint Exupery in a carui prezenta se spune ca trebuie sa fii mai destept. WTF?

    1.  @Raducu 
      Cred c-a depasit cu mult varsta. Saint-Exupery s-a stins la 44 de ani. 
      In schimb era pilot, la asta o fi semanand cu Nastase. Acu inteleg de unde vine porecla de copilot la ala micu.

  38. Declarația anului. Sorina Plăcintă: ”Sper ca nici Ponta, nici Antonescu, și nici noi ceilalți, să nu ne îmbătăm cu succes.”

    1.  @Bleen Eu, unul, sînt de acord cu ea. Întotdeauna mă îmbăt fara nici un pic de succes. Mai cu seamă a doua zi, eșecul de a nimeri ușa din prima e garantat.

    1.  @Bleen Grețos, dar grețos rău de tot. Nu i s-o apleca, nene, de atîta dulce? Îți întoarce stomacul stomacul invers.

      1.  @sanantonio  @Bleen 
         
        Ia-le obiectul – sau subiectul, mă rog,  chiar nu contează – adoraţiei şi sînt în stare să-ţi scoată ochii. Fără iluzia Făt Frumosului care vine şi salvează lumea nu pot trăi. Chestie de inadecvare la realitate, psihologic, un fleac. Dar ne ciuruie pe noi cu el. 

  39. Nu pricep, de fapt, mă prefac doar, cum pot cere toți looser-ii demisia singurului care a dovedit că se poate lupta și cîstiga împotriva caracatiței?
    Cum adică ”proiectul politic a eșuat”? Proiectul politic al lui Boc a cîștigat surprinzător pentru toți! Despre care proiect vorbim? Ar trebui ca toți cei care au pierdut să-și dea demisiile de onoare din funcții, și definitive din partid.

  40. ”Nu vreau sa fac o analiza pe text a argumentelor de acolo. In linii mari, sunt argumente conform carora presedintele Basescu a adus atingere democratiei din Romania, pe care le mentin, si asteptari de la opozitia de atunci, puterea de acum, in care m-am inselat.” Nicușor Dan, pe Hotnews

    1.  @Bleen Cum, l-au dezamăgit Vântu şi Felix şi Năstase? Ţţţ, ce tragic. Sau n-am înţeles eu bine sintagma „în care m-am înşelat”?

    2.  @Bleen Ipocrizie neașteptat de sinceră. Ar face un pustiu de bine dacă ar și detalia cam care au fost acele atingeri ale democrației pentru care Băse trebuia trimis acasă, precum și ce așteptări i-au provocat dezamăgiri. Să știm și noi, poate data viitoare ne încolonăm și-l votăm.

    1.  Cristian Hrituc 
       
      Razboiul in Pdl a inceput. Blaga da asaltul; de partea luit sunt toti cei care au pierdut.Deocamdata doar voci ca Cezar preda care nu a castigat niciodata.Berceanu eternul pierzator al Olteniei, Poteras primarul invizibil, Nu stim Falca, Scripcaru,Hava, oameni care au castigat de ce nu se raliaza acestui demers. De fapt stim ca sunt cu Boc, dar asta nu conteaza. Hai Blaga vei reusi sa duci partidul in siajul PNL. Promite-le tuturor o guvernare alaturi de Crin si vei castiga.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *