E cam stupid să te arunci pe geam de la etajul 7 la primele zgîlțîituri ale unui cutremur de 6 grade, nu?
Dreapta este o ca armată pusă pe fugă, în retragere dezordonată, cu mii de soldați predîndu-se inamicului, cu generali care trădează, cu sute de mii de soldați complet demoralizați, la un pas de a ceda.
Nu i-a rămas decît să se regrupeze pe poziții pe care le poate apăra, să atace limitat și local, acolo unde se poate, pentru a-și ține inamicul ocupat, susținătorii cu moralul măcar la nivelul mării și pentru a încerca să găsească o eventuală breșă sau zonă mai slabă în linia inamicului. Și, extrem de important, liderii, mai mari sau mai mici, formali sau informali, vechi sau ad-hoc, născuți în haosul bătăliei și al retragerii, să dea mesaje de încurajare pentru ceilalți, fiecare la nivelul lui de autoritate și în funcție de mijloacele de comunicare de care dispune. Cînd zic lideri mă refer la oamenii care au cuvînt de spus la dreapta, chit că cuvîntul ăla ajunge doar la familie sau prietenii apropiați.
După intrarea în opoziție, dreapta are timp și spațiu să-și tragă sufletul, să se regrupeze. Venirea la putere a stîngii a eliberat o bună parte din tensiunea acumulată în acești ani la nivel de popor votător. Însă o parte din această tensiune a rămas, în condițiile în care personajele negative din povestea guvernării ultimilor 3 ani au fost trimise în opoziție de lucrături politicești, nu de ștampila erectă a poporului cu năduf. Omul a vrut să le fută o ștampilă de nu se văd dar Ponta, Crin și Terțul Exclus i-au suflat mingea chiar în momentul șutului, au doborît odioasa țintă chiar cînd omul apăsa pe tragăci, au lăsat poporul complet nesatisfăcut, cu ștromeleagul în aer și cu potențiala victimă a violului călcată prematur de tractorul condus de Ponta. S-ar putea ca o parte din această tensiune rămasă să se elibereze la alegerile locale, deși nu cred, s-ar putea, mult mai probabil, să se elibereze la alegerile parlamentare din toamnă, în dauna stîngii și în favoarea PPDD, cu atît mai mult cu cît stînga, prin prezența la putere trebuie să renunțe la discursul extremist, isteric și violent.
Dreapta nu-și mai permite să se dezintegreze, ca în 2000. Repet, liderii, mari și mici, fornali sau informali, trebuie să dea mesaje de încurajare pentru susținătorii dreptei.
La final, cîteva observațiuni:
Mitul partidului care organizează alegerile
1996 – FDSN a organizat alegerile, pe care le-a pierdut.
2000 – CDR, PNL și PD au organizat alegerile, pe care le-au pierdut.
2004 -PSD a organizat alegerile, pe care le-a pierdut (a cîștigat parlamentarele dar a pierdut prezidențialele și a intrat în opoziție).
2008 – PNL a organizat alegerile, pe care le-a pierdut.
PDL e pe cale să piardă alegerile, e cel mai prost partid din țară
FDSN a pierdut alegerile în 1996, după 4 ani de guvernare (nu punem la socoteală dictatura luminată din perioada 1990-1992).
PNȚcd, PNL și PD au pierdut alegerile în 2000, după 4 ani de guvernare, ba mai mult, PNȚcd nici nu a mai intrat în Parlament de atunci.
PSD a pierdut alegerile în 2004, după 4 ani de guvernare.
PNL a pierdut alegerile în 2008, după 4 ani de guvernare.
Niciunul dintre aceste partide nu a prins la guvernare o criză economică și financiară mondială majoră. În guvernarea 1996-2000 s-au făcut reforme dure, nepopulare și s-a evitat un dezastru economic (o bombă cu ceas rămasă moștenire de la guvernarea Iliescu-Văcăroiu), însă lupta s-a dat doar pe un front.
Guvernul PDL-UDMR-UNPR a luptat simultan pe două fronturi extrem de grele: măsurile de austeritate menite a evita dezastrul economic și de a trece cu bine criza mondială (măsuri pe care România le-a luat în 2010 iar state ca UK, Germania, Spania, Olanda Portugalia sau Italia aveau să le ia abia în 2011 sau 2012) și măsurile de reformă structurală (Codul Muncii, codurile justiției, mica reformă din justiție, legea educației, legea salarizării, legea pensiilor), măsuri care au atins zone întunecate ale sistemului, neatinse timp de 20 de ani de vreo guvernare. Toate aceste măsuri au fost extrem de nepopulare atît în rîndul populației, ceea care deține puterea de vot cît și în rîndul sistemului, cel cu ajutorul căruia trebuie să iei astfel de măsuri. La acestea se adaugă și acțiunile justiției, care, spre deosebire de alte legislaturi, a lovit și în politicienii puterii, ducînd la scăderea sprijinului acestora pentru putere (vezi și plecările cele mai răsunătoare din PDL, Sorin Frunzăverde și Mihaela Popa, ambii nemulțumiți public de acțiunile justiției, vezi și defecțiunea Sorinei Plăcintă din ziua votului la moțiune).
Nu în ultimul rînd, PDL a guvernat fiind nu numai sub tirul atacurilor opoziției și a organelor de propagandă deținute de aceasta ci și sub tirul, deseori la fel de violent, al propriiilor susținători și simpatizanți.
Toate acestea s-au făcut în condițiile unei prese extrem de defavorabile, aflată în proporție covîrșitoare în proprietatea liderilor opoziției.
În ”regimul Băsescu” PDL a guvernat între decembrie 2004 și aprilie 2007 și între decembrie 2008 și aprilie 2012, adică 5 ani și 8 luni.
Dacă PDL e un partid prost, atunci nici cu celelalte partide care s-au perindat pe la guvernare din 1992 încoace nu mi-e rușine. În România postdecembristă am avut alternanță la guvernare la fiecare 4 ani. Nici măcar Iliescu nu a avut 2 mandate constituționale consecutive (mandatul ”belarus” nu-l punem la socoteală, că pe timpul ăla politica de opoziție se făcea cu creierii împrăștiați pe trotuar). Băsescu e singurul președinte post-decembrist (din toată Europa de Est, nu numai din România) care a avut (și încă mai are) 2 mandate prezidențiale consecutive iar PDL este singurul partid, cu excepția UDMR și PNL (între 2004 și 2008 și în 2012), care a fost la guvernare în 2 legislaturi consecutive (între 2004 și 2007 și între 2008 și 2012). Cu 2 remarce (ce urît sună, dragă Academie): UDMR nu a fost niciodată partid principal de guvernare iar PNL va prinde, probabil, maximum 8 luni din a doua legislatură. PDL, în schimb, a stat la putere 2 ani și 4 luni în prima legislatură și 3 ani și 4 luni în a doua legislatură.
UNPR
A votat toate legile reformei. Nu a șantajat guvernul cu politici de stînga, deși public a anunțat tot felul de măsuri populiste. Niciuna dintre legile populiste anunțate public de UNPR nu a fost impusă de acesta pe agenda coaliției majoritare și nu a devenit realitate. Ba mai mult decît atît, nici nu s-a transformat în motiv de ceartă în coaliție.
Nu a votat la moțiunea de cenzură, spre deosebire de o parte dintre pedeliști, care au votat pentru moțiunea de cenzură.
Dacă nu votează guvernul Ponta, se ajunge la anticipate, în condițiile în care se pare că UDMR va vota împotriva guvernului, anunțînd că dorește anticipate. La anticipate, stînga va avea 60-70% iar dreapta cel mult 15%.
Dacă uneperiștii sînt niște jigodii trădătoare din cauză că au anunțat că votează guvernul Ponta, atunci Traian Băsescu este la rîndul său jigodie trădătoare, din moment ce l-a desemnat pe Victor Ponta să formeze guvernul.
Este o dovadă de caracter de tot căcatul să lauzi măsurile de reformă luate în acești ani și progresele în justiție și să ataci pe cei care au ajutat, decisiv chiar, la adoptarea acestora. Dacă nu exista UNPR, Traian Băsescu nu avea guvern după alegerile prezidențiale din 2009. Fără UNPR, PSD și PNL erau la putere începînd cu ianuarie 2010, nu cu aprilie 2012. Astfel, economia, justiția și occidentalismul se duceau dracului de atunci, nu de mîine. Este de prost gust să scuipi pe cei care au făcut pentru a păstra dreapta la guvernare de o mie de ori mai mult decît căcănarii leșinați a căror singură specialitate e opoziția extraparlamentară, ridicolă dar mîndră. Politicile de dreapta și întărirea justiției se fac la guvernare, nu în opoziție la un șah în Cișmigiu.
Uneperiștii au dovedit că sînt onești și responsabili și merită mulțumiri și felicitări pentru asta, nu scuipați.
UPDATE. Cît despre sondaje, PSD a fost de mai multe ori în istoria sa la 17-20%, PNL la 5% șamd.
UPDATE 2. Apropo de mesaje de încurajare: faza cu ruperea USL e o tîmpenie, nu un mesaj de încurajare. USL nu se va rupe așa ușor și chiar dacă se va rupe formal, alianța dintre PSD și PNL va rămîne. Pentru PDL o eventuală rupere a USL este cît se poate de irelevantă. Nici PSD și nici PNL nu se vor alia în următorii 2 ani cu PDL. Renunțați la speranțe idioate și ținte false!
Avem postare nouă, la care puteți comenta guvernul Ponta.
Alta chestie tare: Isar a fost ejectat din sistem de Isarescu, in 2008, cand cu atacul la leu: http://www.zf.ro/politica/cel-mai-tanar-ministru-al-guvernului-ponta-a-fost-acuzat-de-bnr-pentru-atacul-speculativ-asupra-leului-din-toamna-lui-2008-9584995
Iar a prins avânt varanul? Cică i-a dat lui Băsescu o lună să demisioneze.
obiectivul nr. 0 al guvernarii ponta a fost deja indeplinit, in conditiile in care alistar e numit in functie publica, desi are interdictie pana in august, data fiind starea de incompatibilitate stabilita anterior in mod irevocabil
@EleninaNicut Exact! Acum citeam, a fost si scandalul cu candidatura la CSM, omul nu are ce cauta acolo (lasand la o parte faptul ca e pur si simplu un jeg)! Ori sunt prosti, ori l-au pus acolo ca sa-l scoata si apoi sa spuna „uite ce corecti suntem, cum am fost sesizati, cum am reactionat” – explicatie care ar merge tot la prosti…
gafa de gafa, in conditiile in care vad ca exista un precedent relativ recent http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/alistar-vrea-sa-ajunga-decan-la-s-n-s-p-a-in-baza-unui-fals-254767.html
@EleninaNicut http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12141291-surse-hotnews-victor-alistar-afla-stare-incompatibilitate-pana-7-august-nu-poate-numit-ministru.htm Aici o sa aiba ceva de spus si TB 😉
@cristihan mai clar de-atat nu se poate http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2011/D0054_11.pdf (pag. 3, paragrafele 8-10, pt cine n-are rabdare sa citeasca)
@EleninaNicut Ei, vezi, scrie acolo: „Definitivă şi general obligatorie.” O sa vina poanta si o sa spuna ca acum e un caz particular, nu general… Urale, aplauze, e genial!
@EleninaNicut, pe ăsta il strecoara pe sub usa sau il trece prin Parlament?
@Yeba poa’ sa-l treaca prin Parlament, dar hotararea privind acordarea votului de incredere va pica, in parte, mai precis in ceea ce-l priveste la VA, exact pt considerentele din decizia CC de mai sus
Antonescu co-prezintă guvernul lui Ponta.
Trăim vremuri.
@SimonaM poanta featuring antenescu…
Alistar, tovarasu’ transparent si Isar, tovarasu’ cu aston martin pe leasing, ministri delegati… De vis!
@cristihan la ‘transparenta’ s-ar fi potrivit mai degraba un liberal 😀
Deci nu va uitati la TV. Va menajati, carevasazica. Nu stiti ca s-a anuntat pe A3 marire pensii & salarii din banii de investitii ai lui Udrea, scurt pe doi.
@Yeba http://www.evz.ro/detalii/stiri/prima-masura-a-guvernului-ponta-979344.html
Acum nu mai stiu cum s-o dreaga, ca s-a exprimat Nicusor Constantinescu gresit, Ponta va lua de acolo numai surplusul pe care voia PDL sa-l mangleasca!
@Yeba incet, incet, pnl si hellvig or sa primeasca gaura de la covrigu’ mdt
Dedicație pentru Iliescu, de 1 mai. Nu am fost atent la versuri dar mi-a plăcut titlul, că e cu full of lead, ceea ce-i doresc și lui Iliescu (avem voie cu d-astea, cu Aldo Moro și împușcatul e prea puțin – sau cel puțin așa am înțeles de la Ponta, Olguța Vasilescu și Andrei Solomon)
http://youtu.be/rcDXhD7hsn8
@Bleen Fii atent ce mai zice: „I’ve got buttons for my coat; and sails on my boat”… Matelotule! 😛
O coroamă de om
Deputatul de Suceava, Gheorghe Coroamă
– ales pe listele PNL în 2008
– în septembrie 2009 trece la PDL
– în noiembrie 2009 devine independent
– în februarie 2010 revine la PDL
– în martie 2012 este candidat al PDL la Primăria Putna
– în mai 2012 este candidat PSD la Primăria Putna
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12138541-deputatul-pdl-suceava-gheorghe-coroama-trecut-psd.htm
@Bleen Individul pare de neînlocuit..
Clipul electoral al lui Obama despre cum a luat decizia eroică de a scăpa lumea de Osama Bin Laden.
http://youtu.be/BD75KOoNR9k
Și reacția celor de la Navy Seals:
A serving SEAL Team member said: ‘Obama wasn’t in the field, at risk, carrying a gun. As president, at every turn he should be thanking the guys who put their lives on the line to do this. He does so in his official speeches because he speechwriters are smart.
‘But the more he tries to take the credit for it, the more the ground operators are saying, “Come on, man!” It really didn’t matter who was president. At the end of the day, they were going to go.’
Chris Kyle, a former SEAL sniper with 160 confirmed and another 95 unconfirmed kills to his credit, said: ‘The operation itself was great and the nation felt immense pride. It was great that we did it.
‘But bin Laden was just a figurehead. The war on terror continues. Taking him out didn’t really change anything as far as the war on terror is concerned and using it as a political attack is a cheap shot.
‘In years to come there is going to be information that will come out that Obama was not the man who made the call. He can say he did and the people who really know what happened are inside the Pentagon, are in the military and the military isn’t allowed to speak out against the commander- in-chief so his secret is safe.’
Senior military figures have said that Admiral William McRaven, a former SEAL who was then head of Joint Special Operations Command (JSOC) made the decision to take bin Laden out. Tactical decisions were delegated even further down the chain of command.
@Bleen Pînă și Huff Post apreciază reîncălzirea supei Osama drept o „lovitură sub centură” din partea lui ZerObaMao http://www.huffingtonpost.com/2012/04/30/obama-bin-laden-ad_n_1466132.html?ref=politics
Oare de ce ne miram de tacerea de la varful PDL si de lasarea de izbeliste a simpatizantilor dreptei? Boc a plecat in America, Blaga s-a negociat cu Hrebe’ si oricum este un apt-necombatant, pe Preda l-au dat afara!Numai noi, cei care exprimam diversele optiuni ale Dreaptei democratice mai putem mentine linia de opozitie fata de revansa Stangii USLase. Intrebarea noastra este: mai exista PDL?
@Daniel Francesco Mai exista ceva care seamana cu PDL.
@Daniel Francesco Problema e ca Base a dat semnalul: toata lumea la Neptun! (Mamaia, Coasta de Azur, iarba verde). Mai vb dupa vacanta.
Da mac gregor, a plecat la Neptun. Dar nu el trebuia sa dea replicile din lupta directa intre partide. Sper ca de maine incepe perioada „de dupa vacanta”
Daca nu va exista o curatare sincera a dreptei, de toti cei care sunt intrusi si nu oameni, daca nu va exista o „pocainta” sincera de toate fentele si greselile facute, va dura foarte mult pana PDl va ajunge sa aiba un cuvant de spus. Trebuie recastigata increderea si asta se poate face doar prin umilinta, si nu stiu daca cineva din PDl vrea sa se umileasca in fata alegatorilor. In aceeasi idee a adevarului, care trebuie spus, si a minciunii care trebuie demascata:
http://mariusbota.wordpress.com/2012/05/01/manifest-pentru-adevar/
Au inceput miscarile de trupe, scenariul era previzibil:
http://www.realitatea.net/ponta-in-mijlocul-protestatarilor-din-piata-victoriei_938063.html
Sindicatul cadrelor militare disponibilizate este condus de Mircea Dogaru – un dubios pe care Voiculescu il vrea candidat la sectorul 2 din partea USL.
Crin Antonescu a evitat sa faca declaratii legate de componenta noului Guvern, la iesirea de la sedinta liderilor USL din aceasta dimineata. „Discutiile de astazi nu au nicio legatura cu Guvernul”, a afirmat presedintele PNL, care le-a spus jurnalistilor prezenti: „Va rog sa ne permiteti sa ne manifestam dreptul de cetateni liberi, acela de a circula.”
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12137447-spus-crin-antonescu-jurnalistilor-iesirea-sedinta-liderilor-usl-rog-permiteti-manifestam-dreptul-cetateni-liberi-acela-circula.htm
@oglinjoara 1. un drept nu se manifesta, ci se exercita; 2. a auzit el ceva, probabil la televizor, da’ n-a ascultat pana la capat: exista dreptul de circulatie pe drumurile publice si dreptul de libera circulatie in UE, dar din declaratie nu reiese clar la care din ele s-a referit. 3. vorba aceea : „inapoi la scoala” 😀
@EleninaNicut @oglinjoara Creca’ faza cu manifestatia e mai putin lipsa de scoala si de fapt mai mult scapare care revela la ce se gandea de fapt Crin: a vazut gloata de jurnalisti si s-a gandit la manifestatia cadrelor nu’s de care unde se striga de zor ‘Jos Basescu’. El acolo prefera sa fie jurnalistii sa vada ca ‘Jos Basescu’. Daca Ponta s-a cerut premier si fu desemnat, se cere si el presedinte.
@oglinjoara scrie mai misto evz aici http://www.evz.ro/detalii/stiri/liderii-usl-in-sedinta-se-definitiveaza-lista-guvernului-979282.html ” Deși cel întrebat în permanență despre componența noului Guvern este premierul desemnat, Victor Ponta, de enervat s-a enervat Crin Antonescu. „Deja începeți să deveniți pisălogi, ceea ce este plictisitor chiar și la oameni tineri”, s-a zburlit președintele PNL la ziariști” :-)))
@Bleen off-topic: livefyre e chiar misto 🙂 . un blogging pt sec XXI :D.
@Nemo, deduc că știi tu ceva și nu ne spui. Măcar atâta mulțumire să fi avut și eu, să ne lase Blogocreatorul să aruncăm o ocheadă în universul paralel al spamului, să vedem și noi acolo ce mere se gasesc?
@Yeba eu sunt mic, nu stiu nimic…, aa, asa. iar in momentul asta am o insomnie(pt fusul meu orar).
A reusit cineva sa scrie comentarii de pe iphone, ca eu nu da credeam ca am auzit ca se poate.
@Glook de pe android merge. planuiesc sa experimentez si tabara snobilor cu iPhone si-am sa-ti dau de stire 😀
@Glook Da, merge perfect de pe iPhone, dar de pe versiunea full, NU mobile!
@Pataphyl aaaa test
@Pataphyl multumesc !! Merge !!
o zi buna tuturor.
gand la gand cu bucurie!
hai, zic si eu, DESTEPTAREA!
http://sareinochi.com/2012/05/01/despre-infrangere/
😀
@LunguVictorEugenMihai ihi, excelenta radiografia. insa, raportat la textul de mai sus, pot spune doar ca „baza se misca mai bine”, leadership-ul e sublim, dar lipseste cu desavarsire.[prb pt ca sunt prea ocupati, cine cu cine ramane cu dintii infipti in ce bucata de os].
Stema noastră şi mândria, să pornim paranghelia!
http://baricada.wordpress.com/2012/05/01/1-mai-2012-stema-noastra-si-mandria-sa-pornim-paranghelia/
Stema noastră şi mândria, să pornim paranghelia! http://baricada.wordpress.com/2012/05/01/1-mai-2012-stema-noastra-si-mandria-sa-pornim-paranghelia/
Excelent text, Mirel.
Nu trebuie sa te mire tacerea liderilor in cauza. Ii observ de ani de zile.
Au aceasta capacitate mirifica de a deveni invizibili exact in momentele in care e nevoie de leadership.
Altfel sunt toti mari oameni politici, conducatori, lideri etc. Pretentii cat cuprinde. Pana cand vine un moment in care trebuie sa dea dovada de un minim leadership. Dispar. Apoi reapar cu pretentii de leadership inzecite. Cu povete, pretentii si fitze.
Au trecut mai bine 72 de ore si nimeni nu a dat un mesaj catre baza partidului si sutinatori. N-au dat un semnal macar psihologic daca nu strategic. Nu mai e malpraxis, este nesimtire pura. Nu ca m-as mira. Repet, ii urmaresc de ani de zile. Sa o spunem pe-a dreapta: daca ar fi ofiteri pe front, ar fi trimisi la curtea martiala toti, maine la prima ora. Atitudinea de nesimtire pe care o au fata de baza partidului si fata de militanti, nu e de azi de ieri. Dar acum au depasit orice masura.
@dragos paul ba au dat semne, prin Elena Udrea. ca de obicei, o alegere nefericita.
@dragos paul eu zic ca au vorbit, da nu cine ne asteptam.
Bogdan Dragoi (ia dati-le oamenilor, asa cum promiteti, ca eu v-am lasat finante):
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12130870-ministrul-finantelor-bogdan-dragoi-cifrele-macroeconomice-permit-majorarea-salariilor.htm
Si Croitoru cu ‘Statul ma uraste’:
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12125161-desi-imi-iubesc-tara-statul-uraste-lucian-croitoru.htm
Ce sa asteptati de la Bleagi si alti maestii ai pierderilor? Ei cu trecutul lor ghlorios, noi cu prezentul si viitorul. Pe Dragoi v-a zis parca Bleen sa-l urmariti.
MRU insa are o tacere serena cam suspecta.
Iar Basescu a facut o miscare de dreapta, cea mai de dreapta care putea fi luata. Voi cunoasteti o solutie mai buna de a limita pomenile si populismul electoral decat sa-l numesti in prag de alegeri prim-ministru pe ala care e cam 99% sigur ca tot el va fi la putere si cand va trebui sa aplice pomenile si ca si daca nu da pomeni tot castiga?
@dragos paul
Merg mai departe şi zic că au trecut şi de lipsa de respect faţă de alegători, ceea ce (nu) fac e bătaie de joc la adresa celor ce i-au votat.
http://thepeoplescube.com/peoples_resource/image/13284-MayDay.jpg
Ocupai Unu Mai http://thepeoplescube.com/peoples-blog/99-plan-big-may-day-celebration-t8916.html
„It’s a very ancient ritual. All the virgins in the collective run around the Maypole of Lenin with their red ribbon of socialist work and joy until they’ve reached the Maypole of Lenin. This gives the collective a new rebirth of energy and the local Party chairman beds his favorite virgin for the night so that the five-year-plan for the beat harvest is fulfilled.”
sa ma explic: textul lui @Bleen e f bun, al unuia care a studiat temeinic war&civilization :).
1. retragerea organizata presupune un lider care sa controloze panica…, presupune deci un lider.
1.2. PDL nu prea are lider acum. cam toti ar vrea o halca, halcutza, feliutza. de la Blaga la Udrea, nu conteaza.
1.3. castigarea primariei Bucurestiului de catre MRU presupune automat pozitia de lider; in momentul acela, MRU poate sa creeze un partid cu totul nou, daca de PDL tine cu dintii Blaga sau mai stiu eu cine, e clar ca MRU va fi Liderul.
2. suntem cu totii de acord ca alegerile locale sunt punctul de cotitura al politicii, singurul sondaj real pt alegerile generale. daca PDL pierde la scor, si alegerile de la toamna sunt cam pierdute(da, pana acum cei care au organizat alegerile le-au pierdut, dar ce scoruri aveau inainte de asta in sondaje?!). alegerile locale trebuie deci castigate, mai ales in orasele mari(asta corespunde medieval la „retragerea in cetati/orase”, bla, bla, in timp ce armata inamicului stapaneste campia :D.
2.1. daca PDL reuseste sa mentina orasele mari, mai e cum mai e. daca le pierde si pe astea, chiar nu prea mai e mare lucru de asteptat. nu se va mai putea vorbi de o „retragere”. va fi degringolada…, si stim cu totii ca atunci sunt decimate armatele inamicului de fapt :D.
2.2. Primaria Bucurestiului e anticamera la prezidentiale. a fost la frantuji, a fost la noi cu Base. (Oprescu se incalzea pe margine, Ilici n-a renuntat niciodata la copilul lui securist de suflet). etc.
3. si nu in ultimul rand, MRU, daca vrea sa se lanseze in politica, la un moment dat va trebuie oricum sa treaca testul „alegerilor”, nu va putea castiga numai fiind „numit”. daca vrea mai mult. Bucurestiul mi se pare numai bun de testat. ori are priza si implicit viitor, ori nu are si e bun numai de intelectual fin la externe. ca sa castigi presedintia Romaniei ai nevoie de voturi din mai multe categorii..sociale.
no, sa fi fost in locul alora la Neptun, eu la asta m-as fi gandit in locul lui Base 😀
my 2 cents.
@Nemo Retragerea organizată se poate face și după ce diversele părți și organe ale liderului zac pe o întindere de 100mp, pe cîmpul de luptă. Însă dreapta are un lider, pe Băsescu. Care e destul de viu. Iar liderii și liderașii PDL cît și liderii și liderașii de opinie ar putea măcar, acum în ceasul al paisprezecelea să iasă la interval cu o vorbuliță, ceva. Fiindcă dacă e să te iei după cine a dat mai multe mesaje și a deschis gura mai des, Madame Blogary, de exemplu, e o pedelistă împuțită în timp ce Blaga cel Taciturn și Împăciuitor e un politician echidistant, onest, rezonabil, pacific. Ca și Cristian Preda, Cezar Preda, Radu Berceanu, Adriean Videanu și mulți mulți alții, care ori au înjurat la greu PDL, ori au tăcut ascunși prin smîrcuri.
Nu e vorba doar de PDL, e vorba și de mișcarea de dreapta din jurul partidului.
i-a mai trecut cuiva ideea ca in acest moment, Prigoana ar trebui sa se retraga si sa candideze MRU la Bucuresti?
@Nemo Prigoană și-a depus candidatura din partea PDL. PDL nu poate avea 2 candidați. Se zvonește despre candidatura lui MRU la Iași, dar nu cred că se va întîmpla (mîine e ultima zi de depunere a candidaturilor).
@Bleen aha. problem solved.
On-topic: exista vreun sondaj pe Bucuresti, cu cei 3 candidati semnificativi (op, Prigoana si ND), in afara de cel de aici din dreapta sus? E on-topic pentru ca alegerile locale ar fi prima ocazie ca dreapta sa arate ca se poate nu regrupa ci grupa pentru prima data, mai ales in conditiile unui vot intr-un singur tur. Daca inainte de alegeri cu 2 saptamani exista in mod clar unul clasat mai bine decat celalalt in lupta cu oparila, celalalt ar trebui sa cedeze si sa anunte sprijinul neconditionat pentru celalalt. Daca nu se intampla asa, restul sunt discutii.
(stiu, ND si dreapta… but still)
@cristihan ND nu are nicio treabă cu dreapta, deci nu face parte din filmul ăsta. Nu cred că e ok și justificat să-i cerem omului să cedeze. Să lupte pentru ideile și credințele lui, așa cum e corect și frumos. Nu poți să-i ceri unui om care vrea să obligă bogătanii să facă locuințe sociale în cartiere rezidențiale pentru poporul care vrea să i se dea casă de la Sfatul Popular. Nu cred că e normal să-i ceri să renunțe și să sprijine dreapta unui om care vrea să dea puterea autorităților locale să confiște proprietăți pe criterii estetice.
Dealtfel, aici venim la una dintre marile probleme ale dreptei: prezența în rîndul ei a reprezentanților unui discurs eticist-progresist, de extracție sorosiană și care au treabă cu dreapta cum sînt eu prieten de băutură cu Dan Voiculescu.
Din păcate, aceștia sînt cei mai vocali, au autoritate și din 2004 încoace nu fac decît să se lamenteze și să submineze dreapta cu orice ocazie pe care o prind. Eu, de lene, le zic intelectuali. Pe vremuri le ziceam ”corul îngerilor” și era mai bine, că se creeau mai puține confuzii (de cînd le zic ”intelectuali” mă acuză lumea că mă iau de cetățenii cu studii și care muncesc cu capul și fac politică cu inima sau curul, nu e prea clar). Dacă le zic liberali, ca la americani, iar se creează confuzii.
Cei mai mulți dintre aceștia stau astăzi în spatele, de-a dreapta și de-a stînga lui ND. Ar fi extraordinar dacă aceștia ar lăsa PDL-ul și pe Băsescu în pace și și-ar face un partid numai al lor, asupra cărora să-și reverse iubirea, să-l îmbăloșeze și să-l sufoce cu preaplinul sufletului lor mare, gras și greu.
Asta cu locuinte sociale in cartiere rezidentiale este o inginerie sociala tristă, la moda in Schengen, de ex. in Bruxelles, cu consecinte pe termen lung, despre care cred ca trebuie smulsa din radacini si care chiar imi ridica intrebari despre gandirea lui ND si, for that matter, a sustinatorilor lui.
@Yeba un fel de DD, da’ mai stilizat, asa
Vanghelie: Nu mai facem mici și bere de 1 Mai, bem un pepsi și o cola și mergem acasă
Rom și coca cola
http://youtu.be/zGxL2uNr7bk
Ponta, declaraţie – şoc: dreapta funcţionează!
http://stirileprotv.ro/stiri/politic/premierul-desemnat-are-o-mana-bandajata-alfa-ce-a-patit-victor-ponta.html
@Florina bag sama ca a dat mana cu statuia 😀
@Florina Dan Andronic zicea ca s-ar putea sa i-o fi strans dom’professsor cu usa…
@cristihan Cu usa?! Poate cu ureseseul.
Eu cu Caragiale mă dreg la necazuri: „Nepotul meu … a fost și cam bolnav în anul acesta, a trebuit să-i scoatem o măsea, așa că are o mare frică de examen.”
Dar poate ştie @Nea un citat şi mai la fix.
@Florina
„Nepotul meu … a fost și cam bolnav în anul acesta, a trebuit să-i scoatem o măsea, așa că are o mare frică de examen.”
Dar poate ştie @Nea un citat şi mai la fix.
cine a zis că USL se rupe? că am un lapsus.
Blaga a primit notă de trecere. Previzibil.
http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-avem-vointa-politica-de-a-o-schimba-pe-anastase-la-blaga-nu-sunt-motive-9583100/
e din cauză că-i onest.
@Bleen 🙂 ma gandeam eu ca Anastse va fi noua tinta a barbatiei astora. Ca la Basescu si-au tot rupt dintii degeaba.
La mediu va fi Plumb. TIpic și sugestiv.
http://www.mediafax.ro/politic/cabinetul-ponta-anuntat-marti-seara-ponta-va-cere-apoi-votul-usl-si-al-parlamentului-care-sunt-numele-vehiculate-9583016
@Bleen
Doar nu era să fie la Învăţămînt, că liceul de-acum va fi o fericire.
Lasă, frate, că nu’i o tragedie, uite, de 2 000 de ani sîntem în aer şi’n curul gol, şi tot am supravieţuit.
http://metropotam.ro/albume-foto/Statuia-lui-Traian-cu-Lupoaica/slideshow_html
@Florina Florina, fără supărare, ăla-i alt Traian, mai recent, care voia să scape Bucurestiul de maidanezi.
@Florina Da nu înţeleg ce e bucata aia de anacondă care iese din gâţii lupoaicei. O fi o aluzie biblică, Traian era de fapt Adam, iar Lupoaica pe care o ţine tandru în braţe e Eva?
@Nea
Unde, Doamne iartă-mă, o ţine, nu vezi că nu-i contact fizic?
@Florina Ce înseamnă arta de calitate, cu cât te uiţi, cu atât descoperi înţelesuri mai înalte:
Traian Băsescu e un semi-Shiva, are doar 3 braţe, din care 2 deja ocupate cu câinele de pază al democraţiei, doar din al treilea poate face cu mâna electoratului.
@Nea
Nu mă provoca, te rog, că de la ora asta nu mai vorbesc urît.
@Florina @Nea e slideshow 4 x 4 (16 poziții) 🙂
@Florina De fapt, cred că ăla e braţul dreptei româneşti, fără degete, într-o frumoasă simetrie cu coada căţelei, care este în realitate motanul Felix căci, dacă vă uitaţi bine, capul nu e al ei, ci tot al şarpelui şi are o bărbuţă a la Patriciu. Se vede şi Crin, netrezit din somn, iar Băse ridică din mâini a „asta este”.
@Florina Eu cred ca Ion Craciunescu e singurul autorizat sa-si dea cu parerea, e in mod evident o pozitie nefireasca a celor 3 jucatori (Traian, cateaua si sarpele)
@cristihan
Cineva e’n ofsaid, că henţ nu e sigur.
@Nea @Florina Shova, zeul indian al iubirii de evrei
@Nea @Florina E șarpele pe care l-a crescut la sîn. Cred că-i Tăriceanu, că Frunzăverde e prea penibil ca să se califice pentru șarpe.
@Bleen @Nea @Florina la limita, s-ar gasi un simbol si pt frunzaverde in toata compozitia aia =))
@EleninaNicut @Bleen @Nea
Tu nu te-ai uitat numa’ la dos! :))
@Florina @Bleen @Nea nu e vina mea ca dosu’ a aparut abia la a 4-a poza :-))
@Florina la ce dos are statuia, as zice ca suntem neam de negri :-))
@EleninaNicut
Folclor. Muică, sîntem neam de piatră.
@Florina dupa ultimele evolutii, as zice mai degraba neam de curdefier (sau cum o chema pe tanti aia) :-))
@EleninaNicut curdebronz