De ce tabara lui Blaga, Oltean si Frunzaverde nu vrea Miscarea Populara

Fiindcă băieţii pierd puterea în partid fără să fie nevoie de un congres pentru asta. Mişcarea Populară presupune o suprastructură de conducere, care nu va fi identică cu cea a PDL. În această suprastructură de conducere a Mişcării Populare s-ar putea să existe tot felul de surprize, neplăcute pentru Blaga et co. În noua structură sau, mai bine zis, suprastructură e posibil să aibă un cuvînt de spus oameni mult prea apropiaţi de Băsescu, după gustul lui Blaga, Oltean şi Frunzăverde. Poate că vom vedea printre liderii Mişcării Populare un Mihai Răzvan Ungureanu, un Cristian Diaconescu, un Lucian Croitoru, un Bogdan Drăgoi, un Cătălin Predoiu, o Monica Macovei, o Anca Boagiu, un Dacian Cioloş, un Leonard Orban, un Ionuţ Popescu sau mai ştiu eu ce nume periculoase pentru Blaga, Berceanu şi echipa.

Mesajul lui Blaga, Ioan Oltean, Frunzăverde sau Berceanu e clar: mai bine sinucidem partidul decît să pierdem un milimetru de putere. Ei ştiu că MRU şi alţii ca el nu vor intra în PDL ca să facă drepţi în faţa apevistului Blaga  sau să care laptopul cu care îşi mulge vaca intelectualul Oltean. Ei ştiu că PDL va fi absorbit într-o structură mai mare, structură în care ei nu au loc decît în spatele blocului, lîngă camion, îmbrăcaţi în portocaliu şi cu măturile în mînă. De aceea Blaga, Oltean şi ceilalţi vor lupta pe viaţa lor şi pe moartea PDL-ului împotriva construcţiei numită Mişcarea Populară.

Mihai Răzvan Ungureanu premier, Meleşcanu la SIE, condamnările unor politicieni la puşcărie pe bune, cu executare, nu a speriat numai USL-ul ci şi tabăra lui Blaga şi Oltean. Pentru astfel de personaje USL şi PDL sînt ultimele arme pe care le pot folosi împotriva justiţiei. Iar Mişcarea Populară nu este doar o mişcare cu iz electoral ci modalitatea prin care PDL e înghiţit într-o nouă forţă politică, menită nu numai să cîştige alegerile din 2012 ci şi să înnoiască structurile PDL, lăsînd astfel garda veche, în frunte cu Blaga, Oltean, Berceanu şi Frunzăverde, fără arme împotriva normalităţii justiţiei.

LATER EDIT: Abia acum mi-a picat fisa. Ioan Oltean îl acuza pe Cristian Preda că scrie pe bloguri şi dă declaraţii în presă în loc să discute în organismele statutare ale partidului. Astăzi, Oltean face acelaşi lucru: îşi dă cu părerea aiurea prin presă, fără să discute înainte cu colegii săi de partid, în organismele statutare.

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

66 de comentarii

  1. OK, am înțeles, UNPR și PNȚCD se aliază cu PDL ca să facă MP. Dacă ăsta e planul, dreapta e moartă în România pentru încă două cicluri electorale. Formula asta nu va face absolut nimic pentru dreapta care transpiră și plătește taxe. Micul proprietar de butic sau restaurant, micul producător de piese pentru Logan, micul fermier, toți cei care se luptă toată ziua pentru banii lor, care plătesc taxe și pe care statul îi tratează ca pe niște infractori, toți ăștia vor fi ignorați de orice construcție politică în care intră UNPR. Vom avea o nouă platformă politică care îi va ignora la fel ca până acum și se va bate vajnic pe electoratul USL. E suficient să ne uităm la programul și declarațiile UNPR din ultima vreme pentru a vedea de ce. E suficient să vă întrebați cum se finanțează zecile de sedii și prezența în teritoriu a UNPR sau de unde vin banii să cumpere sute de primari ca să vă dați seama cine e UNPR.

    Dar să zicem că atâta vreme cât erau în PSD, Oprea și Diaconescu erau sub vraja lui Iliescu și acum s-au eliberat, s-au lepădat de securism și au devenit gânditori de dreapta. Întrebarea de o mie de puncte e următoarea: De ce anume să se alieze PDL cu două formațiuni care în sondaje nici nu intră singure în parlament? Doar ca sa-și creeze aceleași probleme insurmontabile la împărțirea candidaturilor pe care și le-a creat USL când l-a băgat pe Voiculescu. Minus accesul la vreo televiziune? Ce anume are de câștigat PDL din asta?

    UNPR contează ca aliat strict în sesiunea asta parlamentară. Electoral sunt nuli. Am mari dubii că Băsescu își joacă viitorul politic pe cărțile lui Oprea. E prea deștept să facă asta.

  2. Analiza lui Bleen e ca Ozana lui Creangă

    Până una alta, blonda n-a fost niciodată pe o lungime de undă diferită cu piratul, cel puţin public. Buldogul – da, a fost chiar în conflict cu garda veche, a cărei lider informal este el.

    Ca să nu mai spun că e surprinzător să vezi că Blaga e preferat/preferabil lui Macovei, Preda sau Voinescu – oricât ar fi ei de "aerieni".

  3. MP e o alianţă care va include forţele responsabile, forţele binelui. Cei numiţi în articol, dar care nu vor intra în PDL. Plus PNŢcd. Uneperiştii au zis că merg singuri însă sper să le vină mintea la cap. MP e Noul Partid, cu un nou leadership (deja în guvern s-a făcut schimbarea) plus forţa organizaţională a PDL. Poate că UNPR şi PNŢcd vor ieşi la un moment dat din MP. Însă MP va rămîne. MP nu e doar o nouă siglă şi alte culori (deşi e şi asta). E un nou leadership. Pînă acum au intrat în PDL cîţiva intelectuali răzleţi şi neinspiraţi (totuşi, Macovei a impus Codul Etic, ceea ce nu-i puţin). În MP îşi vor da mîna reprezentanţii binelui din afara PDL (MRU, Predoiu, Cristian Diaconescu etc) cu reprezentanţii noului şi binelui din PDL (Ionuţ Popescu, Bogdan Drăgoi, Anca Boagiu etc).

    NR nu va fi în MP. E şi greu, după ce l-au făcut pe Boc pitic complexat, pe Băsescu l-au acuzat că face poze de familie cu Udrea, pe Baconschi că primeşte închirieri preferenţiale, PDL-ul în ansamblu, că e mafiot. Lipsa de inteligenţă şi de caracter sînt deosebit de periculoase.

    PPDD şi PNG nu se pune problema să fie parte a MP.

    Sînt convins că vom avea parte şi de surprize. Băsescu e specialist în asta.

    Detaliile tehnice nu le cunosc nici eu (foarte puţini sînt cei ce le cunosc).

  4. Mai am comentarii la moderare, apropos sistemul ăsta e tâmpit, de ce să mă obligi să mă înregistrez pe alt site ca să nu fiu moderat, nu pot să pricep. Cere-mi să-mi dau datele lui Madame, dacă vrei înregistrare, nu unui terț care nu știu ce face cu ele.

    Aduci ca argument istoria, în special cine a fost de partea lui Blaga când a candidat pentru președinția PDL. Ca și cum asta ar fi vreo conspirație, nu era firesc ca un candidat să fie susținut de membri ai PDL. Cât despre succesul politic al lui Macovei, Preda și Voinescu, lucrurile sunt cât se poate de clare – Blaga a cam avut dreptate. Mă rog…
    Să recapitulăm:
    1. articolul tău spune că Blaga se opune MP pentru că astfel ar pierde puterea în PDL
    2. eu spun că MP e o abureală și că Blaga nu se poate opune unei iluzii. Mai spun că Oltean nu e văzut de Blaga ca fiind în tabără cu el. Cer lămuriri despre MP pe care nu le primesc.
    3. Tu spui că Blaga a furat și se teme
    4. Eu spun că nu asta e problema ci conflictul cu Udrea.
    5. Ca de obicei, nu răspunzi cu argumente ci cu hiperbole care să ridiculizeze argumentele celuilalt.

    Bine, bine. Blaga e hoț și se teme. De acord, să scăpăm mai repede de el ca să revină PDL la 35%. Cum rămâne însă cu MP? Că nu m-ai lămurit nici un milimetru.

  5. Dacă Blaga a furat, să-l aresteze și să-l condamne. E mai greu de înțeles cum poate Madame să aplice lui Blaga tactica pe care PSD-ul i-a servit-o lui Băse cu dosarul Flota și casa din Mihăileanu. Nu-i țin partea lui Blaga, sunt însă împotriva calomniei și manipulării deghizate în comentariu politic. La urma urmei asta fac antenele, Blogary ar fi trebuit să fie exact opusul. Sau poate sunt eu prea naiv.

  6. Ca sa nu mai zic ca Blaga a fost unul dintre cei mai vocali detractori ai lui Macovein de exemplu, sau a celor veniti din PLD (Stoica, Turcan, Funeriu etc), tintele sAle predilecte. Eroismul anti-Udrea al lui Blaga (e baeat bun, dar lupta impotriva lui Udrea) e la fel de credibil ca eroismul democratic al unui Nastase, Felix sau Iliescu. Iliescu, Nastase si Felix nu lupta pentru mafie si frica puscarie, lupta impotriva dictatorului Lukasenko. Blaga nu lupta pentru mafie (ce a mai ramas din ea), lupta impotriva Elenei Lupescu.

  7. Nu am spus că Blogary e blogul lui Udrea. Însă sursele care vă influențează ar putea juca (fie doar și tactic) în tabăra Udrea. În afară de supoziții enunțate ca certitudini ("Si vameaii nu-s singura problema a lui Blaga, mai e si "gestionarea" banilor de campanie ai PDL") logica e extrem de șubredă. Dacă o să te întreb de unde știi că Blaga are o problemă cu gestionarea banilor de campanie ai PDL-ului, n-ai să-mi poți spune. E, evident, o sursă secretă:) Și, ca să fim clari, nu-mi pasă nici de cariera politică a lui Udrea nici de cea a lui Blaga. Asta nu înseamnă că nu mă pot mira public de ceea ce mie mi se pare o intoxicare care finalmente lovește în soliditatea actualului guvern. (Apropos, ca dovadă că MP e o intoxicare, uite că vorbim doar de Blaga, răspunsurile tale contrazic exclusiv afirmațiile despre Blaga, nici o vorbă despre rostul MP și întrebările mele pe tema MP)

  8. Cat despre relatia Blaha-Basescu, Blaga a candidat in 2011 impotriva candidatului susrinut de Basescu (care i-a dat si vreo doua smetii atunci lui Blaga). Berceanu, Videanu, Frunzaverde si echipa au facut campanie pentru Blaga. Oltean se afla atunci pe lista de 35 de sustinatori ai lui Blaga dar a semnat si pe lista lui Boc cand a vazut ca Blaga n-are nicio sansa. Se pot consulta listele de atunci. Berceanu a fost unul dintre cei mai vocali sustinatori ai lui Blaga atunci. Sunt declaratii si atitudini publice care nu pot fi sterse. Ca Blaga e liderul garzii vechi e un fapt de notorietate in PDL si in presa.

    Sa inteleg ca Blaga este impotriva masurilor de dreapta dar in rest e un reformist. Care rest? Ca pe partea de anticoruptie nu se pune problema de la un bugetar care isi cumpara apartament de 800 mii si ca ministru face afaceri cu ginerele (eu pun la bataie banii de la buget, tu pui la bataie expertiza familiei). C-asa-i romanul, cand e vorba de afaceri pe banul statului, ne avem ca cumnatii, ginerii, socrii si alti cumetri.

    1. Perosnal cred ca simplul fapt ca impotriva lui Blaga nu au urlat tembeliziunile niciodata ne cam spune ce hram poarta si la ce ne putem astepta de la el.

  9. \”Așadar am să fiu iertat dacă văd în articolul ăsta doar o lovitură sub centură pe care tabăra Udrea o aplică taberei Blaga. (Prin mulți interpuși, biensûr)\”

    Deci AMP a avut dreptate pana la urma, suntem blogul lui Udrea.

  10. In momentul in care primii vamesi au fost aretati, lui Blaga i s-a pregatit funia. Si vameaii nu-s singura problema a lui Blaga, mai e si \”gestionarea\” banilor de campanie ai PDL.

  11. Tot raționamentul cu Blaga se bazează exclusiv pe declarațiile lui Ioan Oltean. De unde se trage concluzia că Oltean și Blaga sunt în aceeași tabără. Se ignoră complet că Oltean l-a trădat pe Blaga la convenția de anul trecut, sărind în barca lui Boc în ultimul moment. De fapt nu există absolut nici un argument pentru supoziția că Oltean și Blaga ar fi o echipă. Articolul e un comentariu despre declarațiile lui Ioan Oltean în care e băgată prin ușa din dos o așa zisă tabără a lui Blaga.

    Acuma văd că se introduce și teoria arestărilor, „taberei lui Blaga și Berceanu îi e frică”. Las la o parte că a mai apărut un personaj în tabăra asta care n-are nimic de-a face cu cercul lui Blaga. Constat doar că se lansează ipoteza că Blaga are afaceri necurate și îi e frică de DNA.

    De fapt nu există nici un argument, numai supoziții construite pe câteva declarații ale lui Oltean care fac din Blaga un fel de Dark Vader al pedelismului.

    Explicația mai simplă pentru ce se întâmplă în PDL e alta. Blaga nu a fost niciodată contra lui Băsescu până în momentul în care ambiția lui Udrea nu a ajuns să-l faulteze politic. În PDL e un război Udrea – Blaga, nu un război Băsescu – Blaga prin interpuși. Blaga a pierdut bătăliile câtă vreme Udrea a convins pe toți că doar ea e vocea lui Băsescu în partid. Reușise să-l controleze pe Boc și tăia și spânzura în partid. Iarna asta s-a întâmplat însă ceva. Udrea a mers probabil prea departe. A urmat ruptura, forțarea unui guvern integral remaniat. E evident că Udrea a acceptat să fie remaniată doar cu forța, e evident că Udrea e personajul apropiat de Falcă, Flutur, Oprea.

    Apropos, în ce tabără sunt baronii PDL-ului, în tabăra lui Blaga? Sau or fi și ei niște reformiști aprigi?

    Așadar am să fiu iertat dacă văd în articolul ăsta doar o lovitură sub centură pe care tabăra Udrea o aplică taberei Blaga. (Prin mulți interpuși, biensûr)

    E adevărat un singur lucru din cele menționate aici despre Blaga: a fost într-adevăr împotriva tăierilor de cheltuieli. Toată experiența lui politică îi spune (greșit) că e nevoie de ceva populism pentru a supraviețui alegerilor. Dar asta e o opinie politică, nu contrareformism.

    Dar bun, fie, asta-i tabăra contrareformistă și Blaga e cel ce ține PDL-ul pe loc. Tabăra are nume, are membri, are lideri și obiectivul principal de a ține puterea la nesfârșit. Tot n-am înțeles însă cine va intra în MP? Ce va fi MP? Cine o va conduce?

    În particular mi se pare că ideea de a-i inventa un dușman lui MRU în PDL e proastă. La fel ca și obsesia asta că singura soluție e PDL. Dacă MRU face ce trebuie în următoarele 6 luni – sau 12 dacă avem parlamentare la anul, face liniștit o formațiune nouă cu care ia 15-20%, peste cele 20% pe care le va lua PDL-ul si presedinția. A face o abureală numită Mișcarea Populară în care să intre securiștii UNPR-ului, ratații PNȚCD-ului și trei asociații e cea mai bună cale de a-l înfunda pe MRU definitiv. Pentru că problema corect enunțată când a fost formulată ideea ACZ e mai actuală decât oricând: miza e de a scoate dezamăgiții dreptei la vot. Miza nu e Blaga. Iar MRU are credibilitate și pistă liberă, n-are nici un motiv să se împotmolească în niște planuri încâlcite și inutile.

    1. o clipă, numai, să-nţeleg ceva.
      păi dacă " Udrea a mers probabil prea departe. A urmat ruptura, forțarea unui guvern integral remaniat. E evident că Udrea a acceptat să fie remaniată doar cu forța,", asta-nseamnă că avem guvernul MRU datorită ei, deci, implicit, şi tu zici de bine despre ea. deci din nou, nici n-o mai spînzurăm, nici n-o mai lapidăm, n-aşa? 🙂

  12. şi hai să vedem, ce-i Google, de fapt? fundaţie caritabilă, asociaţie de binefacere constituită pe lîngă vreo parohie, moştenirea lăsată umanităţii de vreun frumos nebun şi incredibil de bogat? ups! nu, e corporaţie. adică o specialistă în tuşeul rectal, după unii. ce face ea? uite, spune:

    It hosts and develops a number of Internet-based services and products, and generates profit primarily from advertising through its AdWords program.

    groaznic, deci generează profit! mai multe despre cum face să mănîncă şi gura ei, aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Google#Financing_and

    bun, şi acum, ca-n orice relaţie economică de la schimbul de piele de bivol pe cîţiva pumni de cereale încoace, nu poţi să primeşti fără să dai. că nu dai bani e una, dar altceva tot dai în schimbul serviciilor de care beneficiezi. şi e la libera ta alegere dacă vrei să stai încotoşmănat, dar flămînd sau mai lejer îmbrăcat, dar cu stomacul plin.

  13. Google nu are decat sa se uite unde vrea cu conditia minimala ca sa te informeze inainte. Daca te informeaza deschis, consimtamantul tau este implicit daca navighezi prin casa lor. Daca insa nu te informeaza, situatia se schimba. Nu e complicat. In esenta, gestul de a scotoci prin viata unuia pe furis este mai degraba "comunist" decat implicarea activa a unuia care a fost afectat de o violare a propriului spatiu existential. E similar cu capitalistul Rambo din unul dintre articolele anterioare, doar ca ceva mai subtil.
    Pana la urma, si la doctor te duci de bunavoie, deseori obligat de circumstante, so nu-si permite sa-ti bage degetu-n cur fara sa te informeze in prealabil. Or fi toti comunisti?

    1. la doctor plăteşti, că-i privat sau de stat, tot plăteşti. iar urologu' de la stat, dacă nu-i plăteşti suplimentar – a se citi nu-l şpăguieşti – pe lîngă plata deja făcută prin contribuţii la buget, îţi palpează una-două prostata fără să te-anunţe-n prealabil procedura folosită. pe verificate, dacă nu crezi, îţi spun unde să te duci, că n-a trecut mult timp de cînd mi s-a povestit că ori ţi se bagă mîna-n buzunar, ori degetu-n cur. ambele adînc şi tot ambele pe neanunţate.

      la Google e fără bani şi nedureros, asta exceptînd faza că ar putea afla cine nu trebuie. dar pentru asta nu-i răspunzător Google. nici pentru pe unde şi cu cine umbli tu pe Google, nici pentru reacţia celui/celei care află.

    2. măi, andrei p,
      îţi spun eu că tu te duci pe google nu ca să te faci bine, ci ca să scotocească la tine în şliţ şi să-ţi facă tuşeu rectal. pe urmă afli că şi google e bărbat, că are mîinile păroase şi că-ţi place… cum ar spune poetul, "viaţă intimă my ass"

  14. @bleen

    Daca vii la mine in casa, s-ar putea sa-ti lasi jacheta pe cuier. Daca ma prinzi cautandu-ti prin buzunare si te superi, o sa te acuz ca esti comunist.

    @Ivan Zubeldian

    Eu vad Miscarea Populara ca pe o sansa a dreptei romanesti de a se redefini. Cred ca PDL-ul ar trebui sa foloseasca acest prilej si sa incerce ceea ce bleen sugereaza.

    E nevoie de pasi rapizi inspre definirea si organizarea MP, iar astia nu se pot face cand factori de decizie si influenta importanti in PDL se opun inca dinainte de a se incepe ceva concret.

    Sigur, MP este in acest moment o alta noua republica, problema e ca, cu atitudini ca cele prezentate in articol, exact ca noua republica va si ramane. Adica, inca o gargara.

  15. vă e ciudă că google scoate profit din datele voastre personale. un profit altminteri transparent. mai bine să încaseze netransparent, prin șpagă lucreția (o funcționară la stat) bani pe blenoragia de care suferiți, să nu vă puteți angaja, decît să afle șeful vostru de pe goagăl că vă cam place pornachele. păi mare scofală, ce să afle? că lui gigel de 20 de ani îi place porno? mare fîs.

    1. și mi se pare normal ca șeful (posesorul unei ferme de vite) să afle că gigel, noul angajat, este mare amator de "cum ș-io trage joiana l-a okyu maro cu bourean"

  16. deci statul avea şi are date personale despre toţi cetăţenii săi. cum îl cheamă, cine sînt părinţii, unde s-a născut, domiciliul, cnp-ul, antecedentele penale, flotantul, tot. şi dacă te duci la o instituţie de stat să ceri o adeverinţă că eşti sănătos, că n-ai datorii sau că nu ești însurat, trebuie să plăteşti. măcar google îți spune gratis ce și cum.

    1. dacă vrei să te însori cu getuţa, statul trebuie să-şi dea acordul şi să vă oficializeze legătura. pe bani. alergătură, hîrțogărie, analize medicale, etc.
      ei, facebook îți face cunoștință cu getuța. păi nu-i mai mișto facebook?

  17. Problemele cu google sunt legate de datele care sunt colectate despre utilizatori fara a stirea lor. Cand iti deschide usa si te invita in casa lui pentru ca apoi sa te caute prin buzunare pe furis nu e capitalism. AM impresia ca nu ai prea stat la masa cu corporate America in viata ta.

    1. Google face parte din acea Corporate America care este inofensivă. Căci nu e vitală. Google nu are monopol pe apă, aer, spaţiu sau mîncare. Nu numai că nu are monopol pe ele dar nici măcar nu le produce. Ba mai mult decît atît, Google nu cere bani pentru marea majoritatea produselor sale (excepţie variantele PRO). Repet, oricine se poate lipsi de google la orice oră. Liber.

      Poate că Google e necinstit şi mitocan şi mîrlan şi mincinos şi are intenţii ascunse. E posibil să fie aşa. Dar în aceste condiţiuni clienţi au libertatea să facă ceea ce toţi clienţii fac în asemenea condiţiuni: să renunţe la produsele Google.

    2. Am 3 tipuri de conturi: pe google (pentru chestii generice + mail lists), yahoo (motive istorice) si inca unul (important) pe domeniu personal pentru care platesc cam $5/luna hosting.

      Corporate Amerika still rulz! Pentru ca ai de unde alege.

      1. google search, gmail google docs (n-am fost niciodată fan al Microsoft Office – folosesc google), google mail (mailurile blogary sînt hostate pe google), google calendar. Nu folosesc google plus (folosesc Facebook). Nu folosesc yahoo messenger, folosesc google chat. Mi-ar fi mai rău fără google? Depinde din ce punct de vedere priveşti. Poate mi-ar fi mai bine (cărţi, mai puţin timp pierdut cu zappingul fără ţintă), poate mi-ar fi mai rău (mai puţine informaţii la zi şi mai puţine comodităţi, ca să zic aşa, mai mult timp "pierdut" în căutare de informaţii). Una peste alta, cîştigăm bani şi timp de pe urma Google. Poate nu cîştigăm spiritualitate, dar asta nu e vina google, nici nu ne-a promis aşa ceva. Sînt majori, vaccinaţi, deci putem face alegeri pentru care să ne asumăm responsabilitatea.

        1. E complicat sa pastrezi date de biznis pe servere cloud. Aici intra editarea in Google docs si mailurile. Google e biznis, tu esti biznis. Nu-i obliga nimeni sa-ti spuna ce 3rd party le-a platit sa se uite pe planurile tale de dominatie a lumii. Prefer sa investesc intr-un backup sanatos on-site in cazul asta.

          To each his own.

          1. păi ăsta e unul din principiile capitalismului, dai un ban dar stai în faţă. mersul pe jos e moca. vrei bicicletă, dai nişte bani şi ai bicicletă. dacă vrei cu maşina, vrei elicopter, scoți cașcavalu' la interval.
            acuma, nu toți își pot permite elicopter ca realitatea tv.

    1. Fiindcă aşa s-a stabilit: ca nimeni să nu zică nimic. Deşi văd că Baconschi bagă poveşti la greu. Ideea era să se tacă şi să se facă. Oltean îl acuza pe Cristian Preda că nu zice ce are de zis în şedinţele de partid, văd că şi el face acelaşi lucru. Dacă are o problemă cu MIşcarea Populară să o zică în organismele statutare, nu la colţ de stradă, pe la ştiri.

      1. asta înţeleg, da' nu se ştie nimic, cine mai intră, care ce face. să ştim şi noi, sau măcar să bănuim care sînt organizaţiile ălea civice. adică să nu intre ansamblul dor arieşan şi fundaţia "liviu vasilică" pentru pace şi noi să nu ştim.

  18. @bleen
    Daca vii la mine in casa, s-ar putea sa-ti lasi jacheta pe cuier. Daca ma prinzi cautandu-ti prin buzunare si te superi, o sa te acuz ca esti comunist.

    @Ivan Zubeldian
    Eu vad Miscarea Populara ca pe o sansa a dreptei romanesti de a se redefini. Cred ca PDL-ul ar trebui sa foloseasca acest prilej si sa incerce ceea ce bleen sugereaza.
    E nevoie de pasi rapizi inspre definirea si organizarea MP, iar astia nu se pot face cand factori de decizie si influenta importanti in PDL se opun inca dinainte de a se incepe ceva concret.
    Sigur, MP este in acest moment o alta noua republica, problema e ca, cu atitudini ca cele prezentate in articol, exact ca noua republica va si ramane. Adica, inca o gargara.

    1. Poţi evita asta neintrînd la ei în casă. E o dovadă de minimum bun simţ dacă stai la mine în casă ca măcar să-ţi laşi datele, să ştiu cine eşti. Chiriaş anonim pe gratis sună mult prea obraznic, nu? Cu atît mai mult cu cît casa se ţine pe bani. Presupun că angajaţii Google, de la manageri, trecînd prin programatori şi pînă la şoferi şi femei de serviciu, sînt plătiţi.

      Dacă nu eşti mulţumit cu regulile lui nenea Google, zici no (dai click, cum s-ar spune) şi nu intri. El îţi zice: uite, nu-ţi iau bani dar….etc etc astea sînt regulile. Îţi iau adresa, CNP-ul şi toate cele ca să-ţi trimit nişte pliante şi comis-voiajori.

      Ai o libertate infinită: libertatea de a nu intra la el în casă. Libertatea de a nu folosi produsele Google este infinită, nimic nu o limitează, nimic nu o condiţionează. Nu e apă, nu e aer, nu e proteină sau alte calorii. Google nu e viaţă. Google poate lipsi. Google nu e un drept. Google nu e o obligaţie.

      1. FYI.

        Se poate face un trick pe Gmail astfel incat sa nu vada absolut nimic in afara de cine trimite si cine primeste. In nici un caz nu trebuie folosit webmail-ul lor; trebuie folosite optiunile POP/IMAP si SMTP din contul de Gmail.

        Mai precis, in Thunderbird/Outlook/Opera(email-client) se incripteaza mesajul pe calculatorul sender-ului. In felul asta singurii care stiu ce este in mesaj sunt cel care trimite (evident) si cel care primeste (daca are ceferticatele de securitate primite de la sender). Google vede gibberish.

        La fel cu yahoo messenger. Exista plugin-uri de incriptare on-the-fly extrem de eficiente si usor de folosit.

    2. Nu Google vine la tine în casă. Tu te duci la el în casă. Ai libertate. Ai infinita libertate de a nu le folosi pordusele.

      (fă-ţi cont de intensedebate sau wordpress – invitaţii sau cei logaţi cu facebook sau twitter intră automat în moderare – aşa e sistemul, tehnic vorbind – nici măcar eu n-am ce face).

    1. Dacă ţi se pare că Google se pişă pe pantofii tăi ieşi de la el din casă. Că doar nu te-a legat de calorifer şi se pişă pe pantofii tăi cu forţa.

    2. Sincer nu, am crezut întotdeauna că pot să mă dau la o parte, sau dacă mă simt în formă ca Mircea Badea pot să-i trag şi un şpagat în gură.

  19. off topic

    Sute de milioane de oameni folosesc Google, gmail, chrome, docs, calendar etc etc pe gratis şi fac scandal că Google cîştigă din reclamă pe spinarea lor. La fel şi despre Facebook. "Vai, vai….ne spionează şi cîştigă bani din reclamă pe spinarea noastră." Băăăă! Nu mai folosiţi google search, gmail, chrome docs sau Facebook. Şi nu veţi mai fi spionaţi, şi Google şi Facebook nu vor mai cîştiga bani pe spinarea voastră. Socialismul ăsta nu e ideologie, e deja o boală. E pandemie. Se extinde la fel ca şi prostia. Şi împreună cu ea.

    1. On topic la off topic. Socialismul e ca şi cum cineva s-ar pişa pe pantofii tăi: cineva se va simţi bine, dar sigur nu tu eşti ăla… Prostie e să nu-ţi dai seama de asta, şi să mai stai odată. Dacă-ţi şi place atunci se cheamă comunism.

    2. Nu intotdeauna in spatele unor astfel de acuzatii sint neaparat oameni cu viziuni socialiste. Mie imi par ca sint mai degraba paranoici. Iar presa face din tintar armasar ptr ca "paranoia vinde".

  20. Mircea Banias, nimeni altul decat vedeta scandalului din vami episodul "Portul Constanta" devine presedintele PC Constanta.
    http://www.antena3.ro/politica/fostul-pdl-ist-mir

    Ma umfla rasul citind anuntul "timid" al celor de la A3, care pana mai de curand il porcaiau si improscau cu toate mizeriile posibile si imposibile. De astazi, liderii USL au alaturi un om "de nadejde, curat si cinstit", care sa ii ajute sa castige puterea si sa guverneze "altfel" decat PDL … USL a demonstrat inca odata ca nu renunta la principiul alungarii tradatorilor (proprii, vezi ultimul caz "Melescanu", nu si cei adversi). Nici nu sunt suficient de destepti ca sa creeze un vehicul unde sa ii stocheze, ci ii aduna sub aripa proprie in timp ce pe TV se lauda cu ipocrizie ca ei nu accepta tradatori. Macar PDL-ul i-a grupat in UNPR, USL-ul ii primeste direct "la san". Astept acum cu interes sa vad "artistii" care presteaza "din convingere" pe Antena 3 cum ne explica faptul ca, de fapt, Mircea Banias pe care ei il descriau ca fiind atat de corupt ca PDL-ist, este sfant ca USL-ist.

      1. Mi-ai adus aminte de un banc din studenție: în cinstea semicentenarului marelui octombrie, savanții sovietici au descoperit un cimitir de dinozauri 🙂

    1. Ha ha! Spune-i lui IntenseDebate. Apropo, fă-ţi cont la intensedebate, ca să nu mai stai la moderare (cu orice username, apoi din profile-display name îţi pui ce display name vrei tu).

  21. @Ivan Z.
    Cum ramane cu numele date de Bleen mai sus: MRU, Predoiu, Croitoru, Ciolos si altii, care acum nu sunt inca inregimentati, ci doar pusi la munca.
    MP nu trebuie sa fie neaparat o alianta de genul A+B=MP unde A si B sunt in mod necesar partide politice. Exista o serie de electroni care orbiteaza in atomi care pot forma molecula de MP 🙂

    1. Adică MP e PDL plus niște oameni talentați. Interesant. Bun, înțeleg, Blaga se opune și e rău. Constatarea asta însă nu oferă nici un răspuns la câteva întrebări simple și la obiect: Ce e Mișcarea Populară? Partid, platformă, alianță? Din ce se va compune ea? Ce electorat va ținti? Până acum e cam ca ACZ, se subânțelege că e partid sau alianță dar parcă văd că apare unul care spune că e o stare de spirit și nu formațiune politică. După care o să mă ironizați pe motiv că nu pricep subtilitățile politice ale momentului.

      Dar presupunând că înțelegem ce e MP, poate mă lămuriți în ce fel va scoate din case electoratul de dreapta blazat, dezamăgit și sictirit de 15 ani de gargară politică? Care va fi mesajul? Care va fi argumentul?

      Poate aveți ceva răspunsuri la obiect, mulțumesc.

  22. Mircea Banias, nimeni altul decat vedeta scandalului din vami episodul "Portul Constanta" devine presedintele PC Constanta.
    Ma umfla rasul citind anuntul “timid” al celor de la A3, care pana mai de curand il porcaiau si improscau cu toate mizeriile posibile si imposibile. De astazi, liderii USL au alaturi un om “de nadejde, curat si cinstit”, care sa ii ajute sa castige puterea si sa guverneze “altfel” decat PDL … USL a demonstrat inca odata ca nu renunta la principiul alungarii tradatorilor (proprii, vezi ultimul caz “Melescanu”, nu si cei adversi). Nici nu sunt suficient de destepti ca sa creeze un vehicul unde sa ii stocheze, ci ii aduna sub aripa proprie in timp ce pe TV se lauda cu ipocrizie ca ei nu accepta tradatori. Macar PDL-ul i-a grupat in UNPR, USL-ul ii primeste direct “la san”. Astept acum cu interes sa vad “artistii” care presteaza “din convingere” pe Antena 3 cum ne explica faptul ca, de fapt, Mircea Banias pe care ei il descriau ca fiind atat de corupt ca PDL-ist, este sfant ca USL-ist.

  23. Nu e deloc clar ce anume e MP și cui aparține inițiativa. Faptul că Ioana Băsescu a înregistrat numele nu înseamnă absolut nimic. Lăsând asta la o parte, dacă ar fi să vedem MP ca o formă de unificare a dreptei, rămâne să mai aflăm care dreaptă. Se tot discută de asociațiile din jurul PDL (ISP, CADI etc) și se discută prost. Nici una din aceste organizații nu își are locul într-o alianță politică. Apoi se discută de UNPR, ceea ce e de-a dreptul ridicol, Oprea cu Kant având mai multe lucruri în comun decât UNPR cu dreapta. Mai rămâne Neamțu cu NR căruia înafara unui discurs anti-PDL nu i-a mai rămas cam nimic, altfel PDL e de fapt singur în povestea asta. Aaa, mai e PNTCD, cea mai tare achiziție în unificarea dreptei cu care vom câștiga sigur alegerile.

    Ceea ce ne conduce la fondul problemei: nu te poți împotrivi unei himere. Mișcarea Populară e o gogoriță, o intoxicare, o țintă falsă. Iar în caz că nu e, va fi o tâmpenie din prima zi.

    Dincolo de asta, Oltean cu Blaga și Frunzăverde NU sunt o grupare. Oltean e un oportunist notoriu cu loialitatea lui Patriciu, inteligența lui Geoană și subtilitatea lui Becali, plus mustața lui Mitrea. A ieșit la declarații pentru că asta îi servește ce o fi crezând el acum că e obiectivul lui. Frunzăverde e și el pe-acolo și arată că există iar Blaga e departe de a fi vreun admirator sau aliat conjunctural al celor doi. Blaga e principalul pol de putere anti-Udrea, în rest mai multe lucruri îl apropie de Băsescu decât să-l despartă. Ideea că există o tabără Oltean-Blaga e greșită. La fel cum sintagma BVB nu s-a demonstrat decât a fi o invenție (probabil din tabăra Udrea)

    Mai e și Boc, pe care se pare că nu-l mai bagă prea multă lume în seamă.

    Așadar e cam ca la radio Erevan: nu i s-a dat ci i s-a luat și nu era mișcare ci înțepenire.

    1. Subscriu. Mult mai corecta analiza din comentariu, decat articolul. Sunt 2 mari premise false in articol:
      1. Ca suprastructura rezultata i-ar afecta pe Blaga & co (Oltean nu face parte din co…) prin remodelarea conducerii. Pai Blaga e o voce importanta in PDL, dar mai putin semnificativa in conducerea actuala. Apropo: Boc, Udrea si Anastase nu vor avea aceeasi problema a absentei din noul conglomerat? Si ce te faci cu Becali si alti lideri ai formatiunilor cu care dezbat infratirea?
      2. Ca Ungureanu si Blaga n-ar putea face echipa buna. Pai Ungureanu a rasarit la putin timp dupa ce Blaga a revenit ca unul dintre vectorii de imagine a PDL si fiecare a adus plus de credibilitate institutiilor conduse. Mai mult, par atat de asemanatori in discurs, atitudine si mai ales intr-o trasatura de comportament mai rara nowadays: loialitate ( blaga pt partid, ungureanu pentru…-zice el- popor).

      1. Blaga şi MRU, acelaşi discurs, atitudine şi comportament? Glumeşti, nu?

        Blaga este liderul vechii gărzi, pe care a şi reprezentat-o la alegerile din 2011. Blaga a fost primul lider PDL care s-a ridicat împotriva măsurilor de austeritate. Blaga nu a revenit ca vector de imagine. I s-a dat o funcţie contra voturi (voturile senatorilor şi deputaţilor apropiaţi de garda veche). Oltean face parte din co. Aşa cum fac parte şi Frunzăverde, Gheorghe Albu, Berceanu, Videanu.

        Boc, Anastase şi Udrea au înţeles şi acceptat raţiunile noii Mişcări. Blaga, Oltean şi Frunzăverde, nu. Cu atît mai mult cu cît Blaga şi Oltean, mai ales, au mari probleme pe partea cu justiţia. Mafia lui Blaga a fost atacată chiar în inimă, prin arestarea băieţilor din vămi. Dealtfel, acţiunea din vămi i-a luat mult din manevră lui Blaga, care nu prea mai are ce mafie să opună răului băsescian. Îi rămîne influenţa din PDL (şi nu atît din PDL, cît din Parlament – o foarte bună parte din senatori şi deputaţi sînt oamenii vechii gărzi – nu toţi sînt atît de incoştienţi încît să parieze pe Blaga şi Oltean, dar încă sînt încă suficienţi care le-au rămas loiali). După ce se va forma MP candidaturile vor fi validate la nivelul conducerii MP, nu PDL.

        Becali nu intră în MP. Nici DD.

        Ultimele decizii ale justiţiei (condamnare cu executare) o nervozitate din ce în ce mai mare în tabăra lui Blaga şi Oltean. Care văd că lucrurile iau o turnură sinistră, că sînt serioase şi că se apropie funia de par.

        O nouă structură i-ar scoate complet din joc pe Blaga şi Oltean. În actuala structură, în PDL, bătălia pentru conducere se dă între actuala conducere şi vechea gardă, cea care speră într-o înfrîngere a PDL la alegeri, în preluarea puterii în PDL şi în negocierea justiţiei şi afacerilor cu USL. O nouă structură (alianţă iniţial, partid, într-un final) ar muta bătălia pentru putee în altă parte. Blaga şi echipa ar trece în planul 3, nu 2, cum sînt acum. Ei aşteaptă să-l elimine pe Boc şi echipa. Dar asta e valabil doar în configuraţia actuală. Într-o nouă structură, în joc ar intra şi alte personaje, de la un alt nivel. În MP PDL va fi reprezentat de prima linie. Nu de Blaga şi Oltean. Acolo se vor decide (valida) candidaţii, în prima linie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *