Apel către Victor Ponta şi Crin Antonescu: convingeţi-vă nevestele să voteze împotriva ACTA!

LATER EDIT. Păcat de titlu, că a ieşit bine  😀 însă se pare că nu e chiar aşa. Este vorba despre votul dat pe o rezoluţie a grupurilor PES şi ALDE prin care se cer clarificări asupra ACTA.  Deci europarlamentarii PSD, PC şi PNL, including soţiile lui Ponta&Antonescu, nu au votat pentru ACTA, ci pentru rezoluţia respectivă. Am făcut greşeala să luăm de bune informaţiile apărute în presa mainstream. N-o să se mai întîmple. Anunţ: angajăm reporteri! Just kidding.

Îi mulţumim lui @Slow Forward pentru că ne-a făcut atenţi.

Oricum, votul pentru ACTA e în iunie, deci apelul la Ponta şi Antonescu să-şi convingă soţiile să voteze împotrivă rămîne valabil.

Şi încă ceva, rezoluţia se cheamă aşa: Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)-Version drafted by the centre-left (ALDE, S&D, Greens/EFA, GUE/NGL groups). Parcă PNL era de dreapta. Atunci ce caută în ALDE?

___________________________________________________________

Nu de altceva, dar amîndouă, atît Daciana Sârbu cît şi Adina Vălean, au votat pentru ACTA.

Este vorba despre votul privind participarea statelor membre UE la acordul ACTA, din 24 octombrie 2011. Iată cum au votat europarlamentarii români:

PENTRU:

Cristian Silviu Buşoi (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE – PNL)
George Sabin Cutaş (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PC)
Vasilica Viorica Dăncilă (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Ioan Enciu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Cătălin Sorin Ivan (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Ramona Nicole Mănescu (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE – PNL)
Ioan Mircea Paşcu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Rovana Plumb (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Daciana Sârbu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Adrian Severin (independent – PSD)
Claudiu Tănăsescu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Silvia-Adriana Ţicău (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES – PSD)
Corneliu Vadim Tudor (independent – PRM)
Adina-Ioana Vălean(Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE – PNL)
Renate Weber (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE -PNL)

CONTRA:

Elena Oana Antonescu (Partidul Popular European – PDL)
Elena Băsescu (Partidul Popular European – PDL)
Sebastian Bodu (Partidul Popular European – PDL)
Petru Luhan (Partidul Popular European – PDL)
Monica Macovei (Partidul Popular European – PDL)
Marian-Jean Marinescu (Partidul Popular European – PDL)
Iosif Matula (Partidului Popular European – PDL)
Rareş Niculescu (Partidul Popular European – PDL)
Cristian Preda (Partidul Popular European – PDL)
Csaba Sogor (Partidul Popular European – UDMR)
Theodor Stolojan (Partidul Popular European – PDL)
Laszlo Tokes (Partidul Popular European – independent)
Traian Ungureanu (Partidul Popular European – PDL)
Iuliu Winkler (Partidul Popular European – UDMR)

Sursa: Adevărul

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Comentariu

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

22 de comentarii

  1. Trebuie sa recunosc ca nu m-am informat corect, desi "date concrete pentru a putea verifica" erau chiar in textul motiunii.

    Monica Luisa Macovei, Elena Basescu si restul europarlamentarilor din grupul PPE au votat raportul Gallo (ce a deschis calea catre ACTA):
    http://www.laquadrature.net/wiki/Enforcement_of_i
    Si cele 45 de ridicari de maini pe motiunea IMPOTRIVA ACTA:
    http://www.laquadrature.net/wiki/ACTA_resolution_

    "IMPOTRIVA" este cel mai important termen care mi-a scapat. :((

    Deci furia impotriva rosilor este la fel de orbitoare ca cea impotriva portocaliilor – dusul rece de care aveam cu totii nevoie pentru a spori vigilenta (mea culpa marca Basescu).

  2. Articolul din Adevarul.ro a fost retras apoi republicat cu scuze si corecturi. Cred ca e manipulare. Fara date concrete pentru a putea verifica, eu n-o cred pe Renate Weber.

  3. Totusi citind articolul din adevarul ("…o rezoluţie pentru neparticiparea statelor membre la discuţiile…") reiese ca pdl a dorit ca statele membre sa discute despre acta.

    "Iată mai jos lista celor care au votat pentru NEparticiparea statelor membre la DISCUTIILE ACTA" (tu ai sarit peste "NE").

    In orice caz, baselu' trebuie sa o convinga pe fica-sa sa voteze cum trebuie!

  4. Bruxelles, 27 ianuarie 2012

    "Am fost si sunt in favoarea libertatii internetului!"

    DECLARATIE DE PRESA

    Referitor la Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), am vazut ca circula pe internet si, mai nou, chiar in presa, o asa-zisa lista a europarlamentarilor care ar fi votat in favoarea acestui acord.

    In primul rand, tratatul ca atare abia urmeaza sa ajunga in Parlamentul European in luna mai, la Comisia de comert international si dupa aceea in plen, pentru a fi supus votului.

    Ceea ce am votat insa, in noiembrie 2010, a fost o rezolutie[1] pe care am si co-initiat-o, in numele grupului ALDE, cu privire la ACTA, in care ne exprimam ingrijorarea cu privire la continutul acordului si ceream Comisiei Europene sa prezinte o evaluare completa a consecintelor acordului inaintea semnarii acestuia de catre statele membre.

    Cei care au votat in favoarea rezolutiei sunt cei ingrijorati de prevederile ACTA. Cei care au votat impotriva rezolutiei sunt cei care accepta orice sanctiune in internet fara sa cracneasca.

    Rezolutia din noiembrie 2010 e urmare a faptului ca tot in 2010 am semnat, alaturi de alti 392 de colegi eurodeputati, o declaratie scrisa[2] care a fost si adoptata de Parlamentul European, "privind lipsa unui proces transparent si continutul potential controversat" al ACTA. Si, de asemenea, am fost alaturi de colegii mei din ALDE, de specialisti din IT si de profesori de drept care urmaresc acest subiect de ani de zile, la dezbateri[3] si seminarii in care s-a exprimat profunda ingrijorare fata de continutul si consecintele ACTA.

    Nu mi-am schimbat punctul de vedere din 2010 si pana acum. Si, in mod constant, de cand am fost aleasa in Parlamentul European, in diferitele rapoarte si rezolutii care au fost votate, am fost si sunt in favoarea libertatii internetului.

    Renate Weber

    Deputata in Parlamentul European (PNL, ALDE)

  5. Ai nostri oricum voteaza ca oile, dupa cum le dicteaza grupul din care fac parte. Daca stiu macar 2-3 din cei enumerati mai sus cu ce se mananca ACTA, putem sa ne consideram fericiti.

  6. Vad ca ati actualizat. Nici membrii vostri nu sunt infailibili. Si nici cursurile Parlamentor n-au prea interesat, ca s-ar fi stiut mai multe despre cum functioneaza PE.

    Pentru neinitiati – inclusiv eu :), s-a propus(motion) o ciorna(draft) a ACTA(lege) de catre grupurile de centru-stanga(la care adera PSD/PNL), initial de fiecare grup separat, apoi impreuna(joined) spre adoptare(resolution) de catre EU ca ENTITATE. S-a votat punctual…de vreo 45 de ori, votul final find pe toata ciorna (text as a whole). Rezultatul – a cazut. Dar noi am votat pentru, multumim USL. Cum iti asterni, asa dormi.

    Nu-i bai, vor mai incerca o data, dar din cate inteleg eu va fi si ultima motiune permisa pe acest subiect. Toata treaba asta cu votul de la Tokyo imi miroase a fas de marketing (Am invins! Mihaela, dragostea mea!), in vederea votului urmator. Iar PE sper ca voteaza iarasi impotriva, tinand cont ca de la inceput a refuzat secretizarea acestui subiect sensibil la nivelul UE (protejarea intimitatii>drepturi "intelectuale"). Legiferarile individuale ar fi lipsite de sens.

    Un scenariu lipsit de sens ar fi acela in care Basescu ar "angaja" Romania la asa ceva – din postura de singur om de stat abilitat sa treaca "prin spate" anumite acorduri. Atunci chiar as da in boala lui Felix si as iesi in strada sa strig indemnuri Antena3.

  7. Lucrurile-s mai complicate. O rezoluţie prin care se cerea transparenţă în cazul ACTA a fost adoptată de Parlamentul European în martie 2010 (a fost votată de toate grupurile).

    Rezoluţia semnată de europarlamentarii PSD, PNL şi PC e o altă variantă de rezoluţie, a grupurilor PES, ALDE şi încă unul.

  8. @SLOW FORWARD. Hai sa nu intoxicam, titlul este Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)-Version drafted by the centre-left (ALDE, S&D, Greens/EFA, GUE/NGL groups) – de remarcat DRAFTED BY…
    http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?order
    @Riddick. Ai impresia ca votul ala a fost de florile-marului?! Cei PENTRU au castigat, in numele Romaniei. Dintre semnatarii PENTRU s-a ales si reprezentantul care s-a dus la Tokyo si a reprezentat "LEGAL" Romania ca stat UE. Nici "Piticu'" si nici "Chioru'" n-aveau ce face "LEGAL".

  9. E destul de complicat sa te prinzi cine ce a votat, am sapat vreo jumatate de ora dupa informatii 🙂 ACTA trebuie oprita si cred ca e nevoie de un apel cate toti europarlamentarii sa voteze impotriva ei. Si, chiar mai important, sa se pronunte public cat mai repede asupra modului in care voteaza.

  10. Piticu' a semnat porcăria:

    Romania a semnat ACTA: organizatiile pentru drepturile utilizatorilor de internet protesteaza, Anonymous promite noi atacuri informatice

    Romania, alaturi de alte 21 de state din Uniunea Euorpeana, a semnat astazi la Tokyo controversatul acord ACTA, legat de protejarea proprietatii intelectuale pe internet, care contine o serie de prevederi contestate de organizatiile pentru protectia drepturilor utilizatorilor de internet si a intimitatii acestora.

    http://economie.hotnews.ro/stiri-it-11341384-roma

    Așa că…

  11. Doar ca e un pic invers. Astea sunt voturile pentru o rezolutie a parlamentului EU intitulata asa:

    "WRITTEN DECLARATION

    pursuant to Rule 123 of the Rules of Procedure

    on the lack of a transparent process for the Anti-Counterfeiting Trade

    Agreement (ACTA) and potentially objectionable content"

  12. Din categoria "Basescu dictator!"

    Deci puterea – PDL/UDMR si-a pus bete in roate si a votat impotriva dictaturii?!

    Chiar se lupta pe toate fronturile. Ingrijorarea lui Theophyle era solida, dar n-a putut el spune prea multe, ca deh, nu vrea sa fie asimilat unui securist fie el "de buna credinta".

    Hotnews (contributors), politeia, blogary & friends – cei care inca mai tin capul sus pentru Romania – v-a trecut glontul pe la ureche. Cel de pe teava. Mult curaj in continuare! Poate ca ar fi oportuna o iesire din anonimat + o coagulare a tuturor acestor bloguri rasfirate in ceva mai mult decat un blog-roll. Poate trage ursul din nou…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *