40% dintre români sînt interesaţi de politică (ciudat, chiar procentajul prezenţei la vot la parlamentare), 60% dintre ei nu ştiu cine e preşedintele PDL (aparent o veste bună pentru PDL, vestea proastă e că cei 40% care ştiu cine este preşedintele PDL sînt cei care merg la vot), 45% nu ştiu cine este preşedintele PSD sau PNL (adică 55% au o părere extrem de proastă despre PSD şi PNL), 0.2% cred că preşedintele PSD e Blaga (cei cu adevărat informaţi – cu alte cuvinte, 0.2% dintre români sînt generali de 4 stele în servicii), 25% ar vota un nou partid (adică nu unul existent – partidele inexistente care au susţinerea acestor 25% şi-o pierd în momentul în care se înfiinţează – în acel moment, vorba lui Moisil, oamenii vor alt partid nou), 65% nu ar vota un nou partid (100% în realitate – 25% l-ar vota, cu condiţia să nu se înfiinţeze niciodată), 82% îşi iau informaţiile politice de la TV (PROTV, Antenele, Realitatea, OTV?), 7% de pe internet (Hotnews, realitatea.net, antena3.ro, stirileprotv.ro, gandul.info, adevarul.ro, jurnalul.ro?), 6% din presa (Adevărul, Jurnalul Naţional?), 75% nu au un partid sau politician preferat.
Sursa sondaj: EVZ
la multi ani tuturor, sanatate si minte lucida la votare! Mirel, de acord cu tine, pragmatic vorbind…
Cu PDL. Şi nu glumesc. Important e să votăm lucid, fără mesianisme şi fără mari aşteptări. Să votăm cu răul mai mic. C-aşa-i în democraţie. Acu', că muri Kim Jong Il (Kim Jong Ill?), Ceauşescu şi Che Guevara, nu mai avem salvatori. Deci trebuie să votăm cu răul cel mai mic, cu imperfectul mai puţin imperfect.
Am citit atat articolul cat si toate comentariile si tot nu am gasit raspunsul la dilema mea… da eu cu cine votez ?
Ha ha! Foarte mişto. Mîine-poimîine o să-i acuze de genocid, că să fie circul cît mai mare şi achitările cît mai răsunătoare.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-predoiu…
Păi cum să ştie cei 60% cine-i preşedintele PDL? Se repetă povestea măgarului lui Buridan: ezitând între cele două grămezi de fân, Băsescu şi Boc, rămân veşnic buimaci.
Cei 40% care ştiu sunt cei care speră ca până în 2014 să nu se întâmple o neîntâmplată.
I-au dat greutatea ei in aur. D-aia a iesit 8 milioane de euro.
http://www.ires.com.ro/uploads/articole/ires_pred…
@Nea
Pai la valoooaaarea ei, AMP normal ca cerceteste pa milioooaaane…Ce naiba vorbesti tu de, asta, cum ai zis, beneficiul real…Valoooaaarea lu' Mungeasca-Pipideasca, ca va e ciuda la toti dusmanii care ii are.:)))
Sa traiti, duamna, si nu va luati dupe astia ca e invidiosi pa matale, sarumana si fularu'…
Dacă tot suntem la adunări şi împărţiri, am auzit zilele trecute că Alina Mungiu Pipidi se lăuda că a primit un grant de ordinul milioanelor de euro (parcă 8, dar nu bag mâna în foc) pentru a studia ce e corupţia şi ce vrea ea.
Asta îmi aduce aminte de un roman în care un profesor universitar îi spune unui puşti că face un studiu de câţiva ani pentru a lămuri de ce se duc oamenii la baruri, petreceri, spectacole, etc.
Puştiu zice: păi, ca să se distreze, nu-i aşa?
Profesorul: Da, dar eu trebuie să dezvolt acest răspuns laconic pentru a justifica suma primită şi anii lucraţi.
Acum, la obiect. Aş face câteva experimente. Cei 8 milioane de euro să se împartă în mai multe sume.
2 x 80000 să se dea unor absolvenţi tineri pentru a studia aceeaşi problemă.
2 x 80000 să se dea unor studenţi tineri pentru a studia aceeaşi problemă.
10 x 8000 să se dea unor studenţi tineri pentru a studia aceeaşi problemă.
10 x 8000 să se dea unor liceeni pentru a studia aceeaşi problemă.
100 x 80 să se dea unor liceeni pentru a studia aceeaşi problemă.
1000 x 8 euro să se dea unor liceeni sau tineri fără facultate pentru a răspunde la aceeaşi problemă.
Ce rămâne, să se dea ca ajutor neramburasbil celor de mai sus care au dat cele mai pertinente răspunsuri, pentru a-şi porni o activitate cât mai puţin afectată de corpuţie.
Beneficiul real va fi, bănuiesc, faptul că se va potea dovedi că nu există nici o corelaţie între valoarea cercetării unui asemenea subiect şi mărimea sumelor alocate sau CV-ul celor implicaţi.
Universităţile şi fundaţiile care nu ştiu ce să facă cu banii vor putea învăţa ceva din asta.
Dacă se scrie Ioan, se citeşte Ion. Dacă se citeşte Ioan, tot Ion se zice. Chiar şi în cazul în care se scrie Ion, tot Ion se citeşte. Oricum l-ai scrie, e un nume sigur. Nu te face nimeni impostor în nici una din variante. Ceea ce, de exemplu, pentru un nume ca Dan scris Dănuţ, sau Dănuţ scris Dan nu garantez. De Bobotează, vă recomand:
http://sareinochi.com/2011/01/06/ion-cel-lung/
Bună dimineaţa! Ce-au mai născocit popii noştri de Bobotează:
http://baricada.wordpress.com/2012/01/06/de-bobot…
Anul ăsta o să fiu ceva mai atent la moderare. Tocmai am descoperit că vreo 4-5 dintre cei mai nervoşi comentatori, pesedişti şi pedelişti, de stînga şi de dreapta, din ţară şi de afară, sînt de fapt unul singur. De acum, adresele de mail nevalide (sau care mi se par mie nevalide, că n-am timp să verific) cît şi ip-urile de proxy sînt banate automat, indiferent de conţinutul comentariului.
nu-i vorba ca virginitatea nefutabila = virtute. eu vad inca un semnal de alarma ca noi, intelectualii, suntem de cacat, Adrian Moraru de la IPP ~= Remus Cernea de la nu-stiu-de-unde si nu stim sa gadilam coarda sensibila a poporului.
De cînd a fi virgină fiindcă nu vrea nimeni să te fută e o virtute?
"În primul rând aş vrea să fie din afara sistemului, să fie o figură proaspătă, care nu a trecut pe la borcanele cu miere ale primăriilor."
http://www.contributors.ro/idei-si-solutii/candid…
frumusetea matematicii consta si in faptul ca o problema (mama copilului in cazul de fata) poate fi rezolvata in mai multe feluri (pozitii). eu am descoperit o solutie cel putin la fel de eleganta – tatal este SUB mama.
@Florina, nu stiu, nu stiu, verisoar-sa lu' Ribelalu'n-a spus nimic in acest sens.
@Nea, nu e ceea ce crezi!
Gluma circula in paralel cu Stamate & Stoian, era practic atasata la Cheia exercitiilor.
Stoianeee, Stamateooo, săriţi că în lăcaşul Blogary-ului au pătruns derbedeii!
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/financial-tim…
Considerand rezultatul, devine evident ca tatal este Elena Udrea. Iar mama face partii.
Credeam ca e o problema de matematica. Ma asteptam la urma la o intrebare de genul "Cu cine va vota Mitica in 2012?"
Probabil am impresia asta pentru ca tot circula prin email urmatoarea problema, cica reala, data de un prof de Mate la o Universitate in Barcelona:
Mama are cu 21 ani mai mult decit copilul sau si peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tinar decit mama.
Intrebare: UNDE e TATA?
Solutie:
Copilul are azi X ani si mama Y ani, stim ca mama are cu 21 de ani mai mult decit copilul. Deci: X + 21 = Y
Stim ca peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tinar decit mama. Deci: 5 (X + 6) = Y + 6.
Inlocuind Y din prima ecuatie si rezolvind-o pe a 2-a, iese X = -3/4
Deci copilul are azi -3/4 dintr-un an adica -9 luni.
Dpdv matematic putem confirma ca in acest moment mama concepe copilul.
Rezultatul: TATAL este PESTE MAMA 🙂
"25% ar vota un nou partid (adica nu unul existent – partidele inexistente care au sustinerea acestor 25% si-o pierd in momentul in care se infiinteaza"
Ai uitat sa precizezi ca 87,92% din cei 25% sunt parte a grupului celor 60% care nu voteaza.