Ce este și ce nu este Albă ca Zăpada? (schițe video)

În pofida clarității enunțurilor lui Sebastian Lăzăroiu, confuziile privind Albă ca Zăpada și Mișcarea Populară continuă pe nenumărate canale de comunicare (TV, internet, medii informale). Albă ca Zăpada nu va fi o organizație de mase, nici o anexă a unui alt partid. Mai curând, vorbim despre un arhetip, o idee regulativă (cum ar zice un neamț mai inteligent), un set de principii și valori de la care se revendică oamenii de centru-dreapta din România.

http://vimeo.com/28836975

Cine sunt piticii renumitei zâne? Ei bine, sunt cei care vor bloca ascensiunea socialiștilor la putere în 2012.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eb6wnmhubw8]

Sunt cei care-și doresc continuarea reformelor. Sunt cei îngroziți de monstruoasa incompetență și de cinismul sfidător al celor din teapa lui Vosganian, Oprescu sau Cătălin Voicu. Sunt milioanele de plătitori de taxe care au înțeles risipa petrecută sub Năstase și Tăriceanu. Sunt românii din diaspora care au înțeles gravitatea crizei financiare globale. Sunt oamenii de bun simț care știu că nu pot trăi doar din împrumuturi. Sunt cei care pledează pentru o elită fără aere elitiste, pentru înnoirea resursei umane și adecvarea României la contextul internațional. Sunt cei care l-au votat pe Traian Băsescu în 2004 și 2009.

În următoarele luni, dincolo de retorici sau pledoarii pătimașe, Asociația Blogary va scoate la iveală câteva din chipurile luminoase ale unei Românii libere, decente și competitive. Unii trăiesc la București, alții în provincie, dar foarte mulți în afara țării (din Japonia până în Africa de Sud și din Canada până în Italia). Vă vom spune cum ne-am dori să arate un primar de comună, un consilier local, un deputat sau un viitor ministru. Totodată, vom oferi arme de luptă în războiul electoral pe care dreapta responsabilă îl va purta cu stânga minciunii și a risipei.

Ion Iliescu trebuie să iasă din istoria României în opoziție. Tranziția roșiatic-gălbuie se va încheia cu triumful unei Albă ca Zăpada.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zgCNAltxooM]

 

Facebook Comments

53 de comentarii

  1. ogl.-ogl.: "trebuie trecut la acţiune şi identificaţi leii care să conducă. care să se bată. care cred"

    …si carora eu, Dragos, sa le pot spune la un moment dat, oportun: leilor, sunteti cei mai buni !

  2. Ce vreau să spun e că trebuie trecut la acţiune şi identificaţi leii care să conducă. Care să se bată. Care cred.

  3. @nemo,

    "dumneata" e un apelativ la care recurg, de obicei din doo motive:

    a) traiesc intr-o societate unde, daca nu ti se permite in mod explicit tutuirea, pronumele de politete ramane obligatie permanenta. Nu sunt insa puritan, deci daca interlocutorulmi se adreseaza familiar, comut si eu pe acelasi canal.

    b) eu am un statut de quasi-intrus pe blogary. Unii mi-au spus-o in mod direct, iar altii, mai multi, indirect: daca randurile mele contin idei similare cu ale lui IZ, de exemplu, ele sunt, in cel mai fericit caz, nepunctate (recunosc, poate fi cauzat si de o o inabilitate enuntiativa ce-mi apartine). Insa, tocmai pentru a nu lasa sa cada accentul pe forma, am ales compromisul "dumneata", care-mi permite sa folosesc verbul asociat la singular, dar atentia sa cada totusi pe fond.

    Privitor la cei ce spun "sa ni se dea", nu cred ca e gresit daca ceea ce cer intra in atributiile exclusive ale clasei politice. Reiau paragraful meu de mai sus:

    "Cei care nu vor risipa, care nu vor promisiuni goale, care nu vor sa fie amagiti din nou, care vor reforme adevarate, care vor oportunitati si elberari de taxe absurde, care vor alternative, care nu vor ca asistenta sa ramana singura resursa posibila, care nu vor heirupism, care vor meritocratie, care nu cred in constanta treiului pe veresie, care-si doresc predictibilitate, care nu mai vor blocaje, care nu mai sunt dispusi sa accepte compromisuri si jumatati de masura, care nu mai vor sa piarda timp la cozile din administratie."

    Nimic din ce spun ca "as vrea si/sau am vrea" nu e pe degeaba! Cer oportunitati si reforma, predictibilitate si constanta, nu cer sa mi se bage in traista. Si sunt convins ca majoritatea vrea ca si mine. Doar ca multi nu cred ca actuala putere le-ar da toate astea. Si devin suspiciosi ca ACZ ar ramane doar o stratagema electorala a acesteia, special creata pentru a-i pacali. Asta ii face pe acei "subsolieni" voraci si de neinduplecat. Insa, pana la urma, prin asta arata ca sunt interesati!

  4. Nemo

    Problema nu e că "suntem puţini".

    Cică o armată de lei condusă de o oaie e mai slabă decît o armată de oi conduse de un singur leu.

  5. Nemo, sfatul cu lămurirea şi munca de la om la om era adresat tuturor concetăţenilor, mai ales celor care locuiesc în România.

    Ştim ce datorăm celor din afara ţării, probabil că mulţi ne-am fi luat lumea în cap dacă nu vă mobilizaţi voi în decembrie 2009.

  6. deci eu mîncasem o tocană de oaie de la niște unguri care nu știau o boabă românește, foarte bună, dar cam grea, plus încă un gulaș, în timp ce @ostap bender, cu care eram, mîncase dinainte, așa că nu a băgat decît minimul gulaș. în timp ce eu m-am îmbuibat ca o vacă psd-istă, el a ciugulit ca o vrăbiuță pdl-istă. lui i-a fost răul cel mai mic.

  7. @hantzy: poti sa renunti la "dumneata", indiferent de nuanta pe care ti-o doreai 🙂 se poa' sa fie multe asteptari, nu zic nu; de exemplu.." sa ni se dea!". ma tem ca ies uslashii invingatori la faza asta 😀

    lasand gluma la o parte, sunt convins in continuare ca "suntem" putini. e de ajuns sa iesi de pe blogary si sa citesti comentariile de la subsolul oricarei publicatii romanesti.

    @nea: dupa cum am extras citatele alea si dupa ora la care postez, iti dai si matale seama ca o frec pe undeva prin "diaspora". fiind eu acolo la ea, la diaspora, am vazut multe, am auzit multe, am mai imbatranit 👿 si pot sa spun ca "fiecare pasare pre limba ei piere".

    cam asa si cu romanii.

    oricum, referitor la "imbatranit", acum vreo cativa ani dadeam telefoane si scriam emailuri pe la diversi 'telectuali sa sustina pe Basescu cand cu demiterea, apoi am dat telefoane si frecam lumea la cap in noiembrie 2009 sa iasa lumea cu mic-cu mare la vot, de pe ambele "coaste"(si datoria "noua" v-a trecut glontzul "doar" pe la ureche), deci s-o lasam pe soacra pe care nu o am, in pace 😉

    organizati-va pe acolo, faceti in asa fel incat sa fie de acord UDMR-ul cu votul prin corespondenta, daca vreti ceva de la "noi"(eu locuiesc intr-o metropola, dotata cu(,) consulat romanesc, da' altii n-au) si-om mai vedea…; pana atunci, luati aminte la Aligica, pt ca daca la Neamtu am subscris 100% la cateva idei, la spusele lui Aligica subscriu in totalitate 😉

  8. la Midway americanii au avut destul de mult noroc. intr-adevar, se pregatisera(decriptasera diverse mesaje despre o locatie care-i interesa pe japonezi, apoi au lansat o capcana cu "Midway lipsa apa dulce" si asa au descoperit ce-i interesa pe japonezi).

    dar cine/cum a lovit primul portaviaonele "celorlalti" a depins destul de mult de noroc; cele 2 flotile se ridicasera simultan in aer si se cautau reciproc…, iar americanii au gasit primii portavionele japoneze("De la Port Arthur la Hiroshima").

    nu inseamna ca nu e bine sa se pregateasca lumea, dar si mai important e de fapt sa stii planurile adversarului, daca se poate… in avans! 😆 .

    un Watergate pesedist, ceva? :mrgreen:

  9. Midway 1942. Japonezii s-au pregătit minuţios înainte să atace. N-au mai apucat să atace fiindcă între timp americanii au atacat complet nepregătiţi. Bătălia a fost cîştigată de americani în 5 minute. După Midway Imperiul Japonez, rămas fără portavioane, a trecut în defensivă şi aşa a rămas pînă la final.

    1. oglinda
      da, Aligică ştie şi ştie al naibii de bine. mai bine decît îţi închipui. de-asta ziceam mai devreme că nu trebuie ignorat. de la Aligică se poate lejer învăţa. dar trebuie să mai şi crezi că unii chiar ştiu ce spun, chiar dacă pentru asta e nevoie să renunţi la ideea că politica e fată mare. nu, politica e arta compromisului. pe care, însă, trebuie să ştii cum, cînd şi în ce condiţii să-l faci. în privinţa votului negativ, mai clar decît a zis-o DPA nu cred că se poate. şi dacă nu crezi, vezi cum se-ntîmplă lucrurile în democraţiile zdravene, începînd cu SUA şi MB. asta e realitatea, ne place ori ba. o acceptăm sau visăm imaculaţi versus corupţi, depinde de fiecare dintre noi. dar dacă nu o acceptăm, cu închipuiri şi apoi jelanii pe bloguri chiar nu facem nimic. pentru 2012 a început deja un "cînd" care trebuie gestionat realist. ca să nu plîngem pe urmă că au venit ăia răii, în timp ce noi aşteptam feţi frumoşi şi albe ca zăpada în sensul propriu.

  10. spamuraii

    1. văd că DPA ştie foarte bine ce se întîmplă (nu e deloc pe dinafară)

    2. mai mult: DPA ştie mai mult decît toţi de-aici ce se întîmplă important: bătălii pentru conducerea/stoarcerea Băncii Naţionale, de ex.

    3. wtf?

  11. @oglinda

    Blogary e un site ai căror autori şi cititori, într-o majoritate covîrşitoare, sînt simpatizanţi şi votanţi PDL şi Traian Băsescu. Hai să nu ne facem că nu ştim, hai să nu facem pe neutrii virgini ieşiţi acuşica din pădure.

    Sîntem nemulţumiţi, fiecare într-o măsura mai mare sau mai mică, de PDL şi de Traian Băsescu. Pe de altă parte, nu putem uita lucrurile bune pe care Băsescu şi PDL le-au făcut, de la justiţie la codul muncii, legea pensiilor, legea salarizării unice, noile coduri (civil, penal, de procedură penală etc), măsurile de austeritate (niciun guvern nu a mai avut un asemenea curaj). Inamicul nostru nu e PDL, să fim clari.

    Cît despre votul negativ, să-l lăsăm pe Aligică, un oltean hîtru şi relativ, plin de nuanţe şi subtilităţi, să ne povestească cum e: "E importantă obervaţia privind răul cel mai mic. Revine mereu. Fapt este că într-o lume imperfectă votăm mereu răul cel mai mic. Democraţia nu este despre optim şi perfecţiune ci despre minimizarea răului. Votând alegem între soluţii imperfecte. Între grade de imperfecţiune. Deci votul negativ are sens. Este însăşi esenţa democraţiei."

  12. "Valeriu Stoica este în competiţie cu Mugur Isărescu pentru poziţia de prim-viticultor al ţării, fapt ce îi lasă foarte puţin timp pentru preocupări străine de operaţiuni precum: altoirea, fermentarea, decantarea etc., operaţiuni în care Mugur Isărescu avea un uşor avans până de curând." (Dragoş Paul Aligică)

  13. redacţiunea

    I promise thou că romînii nu ştie ce înseamnă problema Greciei

    e la fel de "reală" ca problema Tanzaniei

    problema e matematică: cine face 50% PLUS 1?

    şi cum se poate face chestia asta avînd în vedere rahatul PDL

  14. Ba de blocare a USL. E vital. Dacă USL ajunge la guvernare în 2012 sîntem următoarea Grecie. Sau Belarus. Un amestec de Grecie şi Belarus. Sistemul şi aşa e puternic, cu capii săi în opoziţie, dar să revină capii Mafiei la butoane (inclusiv ale justiţiei) să vedeţi atunci ce distracţie!

    Sînt două obiective majore: blocarea USL şi afirmarea politicienilor de carieră. Primul e pe termen scurt şi mediu (2012, 2014).

  15. @redactiunea,

    cand veniti la Clujul napoc, sa nu uitati sa-mi ziceti si mie. datele mele de contact le aveti atat la @Florina, cat si la @Nedormitul (cont facebook, adresa mail, chiar si numar de telefon la @Nedormitul).

  16. Luni îi dăm drumul. Asociaţiei Blogary. Obiectivul pentru 2012 e blocarea accesului USL la putere şi promovarea dreptei autentice la putere, promovarea celor care vor să facă politică, nu afaceri cu ajutorul politicii, a celor a căror miză e politica şi nu îmbogăţirea din politică. A ce lor care cred în ceva şi care sînt suficient de vanitoşi şi ambiţioşi să vrea să decidă, să influenţeze destinele cetăţii şi ale celorlalţi, a celor cărora le place în arenă, cărora le place să fie sub reflectoare. Care sînt ăia? Vom vedea. Dacă vor politică, se vor implica, vor intra în politică, dacă nu vor, n-o să-i tragă nimeni de mînecă. Asociaţia Blogary se vrea o structură a celor care vor să influenţeze scena politică. Am şi spus-o, nu vrem trafic, vrem influenţă. Şi avem. O să vă miraţi dar am avut şi avem mult mai multă decît credeţi şi chiar decît credem. Asta în condiţiile în care sîntem puţini. Gîndiţi-vă însă că vom fi cîte 50 sau 100 sau 1000 în fiecare judeţ, în fiecare oraş, mare sau mic. Nu putem influenţa politica decît dacă ne implicăm în politică, direct sau indirect, fiecare cum poate. Unii intrînd propriu-zis în politică, candidînd, alţii contribuind cu idei, expertiză, logistic, financiar, administrativ, convingînd. Şi dacă sîntem mulţi.

  17. Felicitari pentru precizari domnule Neamtu. Un mesaj clar, precis, coerent. Ne pierdem in mult prea multa vorbarie goala, chiar si pe acest forum, incat am sentimentul ca mergem intr-o directie necunoscuta. Aratati clar calea. Si lumea va sti cum sa se pozitioneze. 20 de ani de incoerenta, limbaj dublu si demagogie ne-au obosit.

  18. Nu stiu cine,aha Spaniard, a scris ca Ernu este un nobil care isi apara…bla…bla…bla stanga, ideal.

    Ce tin eu minte este ca diktatoru' ii vorbea politicos(cu "dumneavoastra" adicatelea) iar Ernu il interpela mitocaneste cu "tu".

    La fel facea si ilici cu Coposu (Caposu' cum ii mai scapa din cand in cand), si multi mitocani ,de stanga, care se perinda pe la TV-urile "alea".

    M-am saturat de "nobili"d'astia. Sa invete regulile conversatiei, first, sa exerseze'n oglinda pluralul de politete, cu si fara pietre'n gura sh'apoi poate, poate.

  19. Nu există (încă) un proiect ACZ, deci nu se pune problema ignorării nimănui. Hotnews vorbeşte complet aiurea. FCD, ISP şi CADI sînt implicate în ACZ doar în mintea găinilor de la HN. Problema reală e irelevanţa Hotnews şi Contributors. De aici şi încercările de a profita de subiectul zilei.

  20. @MN si CC:

    Reusita iesire publica, dar mesajul este inca neslefuit, iar tirul prea imprastiat.

    Eu as avea doua sugestii:

    1) ACZ are deocamdata dintii de lapte, are nevoie de laptic si orice laptar ar trebui sa fie bine venit. Ca urmare, stilul de comunicare pe care ar trebui sa-l foloseasca azi piticii din capul coloanei trebuie sa fie preponderent inclusivist. Nu are noima respingerea a priori a unora pe motive de fineturi adanc doctrinare, atata timp cat cinstea si profesionalismul sunt prezente. Din contra, ACZ este Alba doar pentru ca banda aia ALui Baba cu care vrea sa se masoare in lupta dreapta este pur si simplu Neagra de coruptie, si pe deasupra are la indemana butoanele TV la care se uita piticii piticilor. Ca exemplu de exprimare profesionista, ar trebui sa observati ca pana si Messi se mai arunca in careu cand nu este faultat…

    2) Comunicarea trebuie facuta in asa fel incat sa fie adaptata pe categoriilor de public: adepti, potential adepti, potentiali aliati, dusmani. Asa cum este acum, mesajul duce la antagonizarea potentialilor aliati si a neutrilor.

  21. Multumesc, Florina, multumesc Hantzy.

    Abia acum realizez ca nota publicata pe contributors la cererea celor de la Hotnews si oarecum fortat de faptul ca tot ei publicasera ieri numele meu si al CADI in asociere cu povestea asta, poate fi interpretat si in sensul dat de cititorul ce semneaza oglinda-oglinjoara. Notati aceasta marturisire pentru alta data cand o sa ma auziti reafirmand expertiza in scenarii si predictie …

    Ma pot reinserta in proiect oricind. Cred insa ca

    Ar fi fost bine daca as fi fost ignorat. Dar de vreo sapatamana sunt insistent intrebat ce stiu, ce fac etc pe tema asta si in plus mai si

  22. "să ne încadrăm în arhitectura oraşului sau a străzilor, e aşa… e, cum să zic, peste mînă să vezi într-o parte turnuleţe, în altă parte altceva, oamenii toţi nu au fost de-acord cu aceste turnuleţe, dar în sfîrşit, aşa cum am spus, romii le-au dat jos şi au început să-şi facă case moderne, frumos, să le aranjeze după gust, alţii chiar au apelat şi la designeri care şi-au aranjat casa, deci oamenii avansează, deci schimbarea se face vrînd-nevrînd, deci oamenii încerc să se integreze în societate şi spun acest lucru pentru cei care muncesc, cei care îşi văd de treabă aceia sigur că o să aibă întotdeauna lucruri frumoase în casă, o să aibă şi aur…"

    Regele

  23. Ceea ce se propune aici este o particica a ""Miscarii populare''?

    Cred ca este contraproductiv sa incerci sa lansezi un curent de opinie si sa fii asociat cu un partid politic fie el si de dreapta.

    Inseamna sa ti restringi dramatic auditoriul.

    1. nu-mi pare Aligică nici sceptic, nici dezamăgit din cauză că ar fi fost ignorat. e pur şi simplu realist şi opune, preventiv, un optimism chiar, dar foarte bine temperat, unor eventuale exaltări sau unui entuziasm fără un fundament clar în plan practic. este una dintre cele mai lucide minţi pe care le avem şi care nu trebuie, sub nici o formă, ignorată.

  24. Mihai Neamtu

    O miscare cu obiective difuze-promovarea de principii si valori risca sa se dilueze in generalitati fara sa poata atinge tinte precise.

    In acelasi timp trebue evitata o miscare de genul celei lansate de Mungiu Pipidi care pierde incercind sa devina un fel de centru de selectie a cadrelor.

    Cred ca miscarea promovata de Blogary trebue sa se axeze pe gasirea mesajelor si promovarea unor oameni capabili sa transmita convingator aceste mesaje.

    Ar trebui ca prin discutii centrate pe subiecte punctuale am fi capabili sa gasim un set de mesaje acceptabile si acceptate de un public cit mai numeros,

    Nu este greu. Plecind de la generalitati de genul "" cum dorim sa arate viitorul politician"" putem gasi un set de calitati rezonabile (fara sa cerem imposibilul) si pe baza lor putem creiona costumul mesagerului ce va fi promovat.

    Poate si mai important ar fi de stabilit ce asteptam de la miscarea de dreapta, cit de mult se poate renunta la asistenta statului in cazul Romaniei,care este rolul comunitatilor locale si a bisericii si cum pot ele conlucra cu statul pentru a l degreva de o serie de obligatii privind asistenta sociala.

    Important este sa atragem si sa putem armoniza ideile a cit mai multi doritori de schimbare sau inbunatatire a situatiei.

  25. "DPA a fost ignorat?! Pai, si eu sunt!" e primul impuls care l-am avut. Nici eunici dumnealui nu ne-am declarat explicit disponibilitatea. Ba chiar, in ultima vreme, domnul Aligica reitereaza constant dorinta dumnealui de a se retrage in publicistica si viata academica.

    O astfel de miscare populara, asa cum o inteleg eu, atrage oamenii de valoare. Daca acestia prefera, asa cum reiese din comment-ul dumitale, sa fie abordati si cooptati intr-un fel de mercenariat politic, asteptand ca bibelourile in consignatie sa soseasca clientul, atunci la ce bun?!

    Insa si din articolul sau rezulta aceeasi preocupare pentru strategia electorala: cu buni, cu rai, cu sociale, cu economice, "coagularea tuturor retelelor de influenta" sunt cuvintele de baza. OK, primul pas in reformare e castigarea locului de la mansa. ulterior, om vedea! Dar pentru ca sunt amintite ARSIT sau ISP, de ce naiba nu sunt preluate explicit obiective declarate ale acestor asocieri?! Sau de ce nu se initiaza un brain-storming online, un fel de masa rotunda intr-un cadru special amenajat, in care cei interesati sa-si aduca aportul, sa cunoasca si sa propuna nu strategii electorale – asta e treaba celorlalti – ci idei reformatoare, prezentate structurat si care sa uneasca, sa adune, sa atraga, poate in cele din urma si personalitati "ignorate", precum domnul Aligica.

    Da, dar nu chiar pe toti!

  26. dan spaniard

    Am impresia că nu n-am făcut bine înţeles. Nu mă refeream la Ernu. MN n-a fost la fel de bun atunci ca acum.

    Cele bune!

  27. Mda, DP Aligică a fost ignorat în proiectul ACZ, chiar şi aici pe blog, şi se simte asta în textul său.

    Şi cei mai inteligenţi oameni au suflet.

    … nimic din ce-i omenesc nu ni-i străin.

    Am uitat de el şi bineînţeles că asta nu l-a încîntat.

    Dacă "ochii care nu se văd se uită", suntem onoraţi ori de cîte ori această regulă e dezminţită: cu atît e mai mare dovada prieteniei dacă ochii nu se uită, chiar dacă nu se văd.

  28. Imi place. Sa dea Dumnezeu sa fie bine. Mai bine.

    @Onglinda-oglinjoara: In ceea ce-l priveste pe Vasile Ernu cred ca va inselati un pic. E un tip cumsecade, inteligent care-si apara "stanga" cu noblete. E o onoare sa ai astfel de oameni in opozitie.

    Mihai, spor la treaba in continuare. Te urmaresc cu drag si sper ca intr-o buna zi sa si poti schimba ceva in Romania. Tu, eu, altii.

  29. Foarte bun textul, foarte bună şi apariţia TV.

    (Spre deosebire de emisiunea cu Ernu. Patosul e posibil şi fără scrîşnire şi încrîncenare. Există şi un entuziasm – poate e singurul 🙂 – care iradiază bună-dispoziţie. Numai acesta e contagios).

  30. Nu de doctrina, ci de selectarea unor oameni credibili e nevoie acum. Sa vada si Elena Udrea ca Gutau sau Solomon nu sunt predestinati, ca poti alege si altceva decit penali, ca Romania are oameni de calitate. Blogary poate deveni platforma de discutie a piticilor AcZ – oameni de toate profesiile. Sa aratam ca exista zeci de tineri care fac deja politica, desi nu si-au gasit intotdeauna partidul potrivit. Chiar un shadow cabinet va putea fi aratat pe aici.

  31. Multumesc de corectie, mih! Adaug si "care vor sa faca". Chiar daca nu ma crezi scrisesem acest lucru, insa nefiind in stare sa adaug si complementul direct aferent, m-am gandit ca ar fi descurajant si l-am sters.

    Eu nu sunt vizionar sa pot spune cu atata siguranta ce s-ar intampla daca … dar imi amintesc un articol al domnului Aligica in care dumnealui prezenta o strategie asemanatoare a stangii, bazata pe realitati contrafactuale de genul "daca s-ar fi luat alte decizii, atunci ar fi fost si mai rau" si, pentru ca ii dau deplina dreptate, am oroare de acest argument.

    Chestia poate fi subinteleasa, dar nicodata spusa explicit: reduce din puterea mesajului propriu. E doar o parere insa.

  32. Nemo, ai vreo soacră supărată că a pierdut 30 lei la pensie din cauza "bestiei de Boc"? Vreun amic supărat că nu mai primeşte nu ştiu ce ajutoare de tocat frunză la câini? Explică-le că banii pe care îi primeau veneau de la copiii şi nepoţii lor, cărora Tăriceanu şi Năstase le ipotecaseră viitorul pentru a avea ei bani de coşniţă şi pomeni electorale. Ăsta fiind doar vârful icebergului.
    Explică-le că Vântu nu e un mare poet cum susţine Dinescu şi nici un mecena, ci un infractor băgat la înaintare de reţeaua securiştilor de dinainte şi după 90.
    Explică-le că atunci când cumpără mâncare scumpă de la mic.ro îl ajută pe Patriciu să câştige un ban în plus cu care să cumpere politicieni ieftini. Îl pot boicota, mergând la buticul de alături.
    Explică-le că ceea de văd la Realitatea şi Antene sunt fumigene prin care mafia încearcă să-şi apere privilegiile.

    Şi atunci, vom fi mai mulţi.

  33. Trebuie sa fie/ FIM multi, nu doar cu asteptari (sau cu ce spune hantzy ca "vor") ci si cu dorinta si hotararea de A FACE!

    Si, @ hantzy: prioritatea care consta in impiedicarea stangii de a accede la putere in 2012 este extrem de importanta pt ca altfel, de restul vrutelor se alege praful pe termen imediat, mediu si, posibil, lung.

  34. nemo, sunt foarte multi cei cu asteptari. Cu siguranta mult mai multi decat pare sa crezi dumneata! Cei care nu vor risipa, care nu vor promisiuni goale, care nu vor sa fie amagiti din nou, care vor reforme adevarate, care vor oportunitati si elberari de taxe absurde, care vor alternative, care nu vor ca asistenta sa ramana singura resursa posibila, care nu vor heirupism, care vor meritocratie, care nu cred in constanta treiului pe veresie, care-si doresc predictibilitate, care nu mai vor blocaje, care nu mai sunt dispusi sa accepte compromisuri si jumatati de masura, care nu mai vor sa piarda timp la cozile din administratie. Ar fi de ajuns pitici, nu doar pentru o Alba Ca Zapada, ci si pentru o Cenusareasa si o Rapunzel … dar cred ca nu-i aduni oferindu-le un tel atat de limitat, temporal cat si ideatic: iliescul in opozitie. Asta poate satisface ceva revolte si vanitati, dar seamna cu reclama de mai jos:
    http://www.youtube.com/watch?v=jdUlEHo0l6M

  35. "…plătitori de taxe care au înțeles risipa petrecută sub năstase și tăriceanu."

    "sunt românii din diaspora care au înțeles gravitatea crizei financiare globale."

    "sunt oamenii de bun simț care știu că nu pot trăi doar din împrumuturi. sunt cei care pledează pentru o elită fără aere elitiste[..]"

    subscriu 100%. insa, suntem chiar asa multi?! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *