Citiţi tot sondajul şi uitaţi-vă cu atenţie la distribuţia pe vîrste, şcolaritate, rezidenţă şi provincii istorice. Vîrstnicii, cei cu studii elementare, repondenţii din rural şi din Moldova tind să dea vina pe conducerea ţării, pe Funeriu şi să-i ceară acestuia demisia în timp ce tinerii, cei cu studii medii sau superioare, cei din urban şi din Transilvania sau Banat tind să dea vina pe elevi şi pe sistemul de educaţie şi mai puţin pe politic.
Facebook Comments
@all
pentru restul lumii care crede că am avut/am o obsesie pentru Bogdan Ciuhu: Am admirat spontaneitatea şi libertatea sa, felul lejer şi original de a comunica, la fel cum îl admir pe Mihail Neamţu pentru moralitate, pe Dragoş Aligică pentru dreptate, pe Bleen pentru perseverenţă şi sînge rece, pe Florin Cojocariu pentru faptul că e inimos, pe IvanZ, oricine ar fi, pentru credinţă. Admir pe multă lume şi cînd admir, îmi asum şi îmi exprim public chestiunea asta. În ţara în care toată lumea scuipă, cred că e bine, cînd vezi o virtute, să-i spui pe nume.
Admiraţia mea a fost luată drept lins în fund pentru că, probabil, s-a considerat că doresc ceva.
Nu doresc nimic pentru mine, pe acest blog.
Numai bine.
Love.
http://www.contributors.ro/fara-categorie/campani…
La topic.
Eu consider că reclama la România a fost OK.
Eu consider că reclama la E.Udrea a fost KO.
@nedormitul
Uite o limită a cunoaşterii: Pot să-ţi admir mintea care face distincţie între linsul în fund şi pupatul în cur şi, totodată, să-ţi detest caracterul şi filozofia ta de viaţă. Incredibil, nu-i aşa?
florina,
In "Hallo, Mr. President", romantismul apropierii dintre M. Douglas si Anette Benning, are ca fundal o lupta surda pentru voturi: consilieri de imagine, psihologi, contabili, bodiguarzi, pompieri, soferi, o intreaga armata noteaza, analizeaza, calculeaza sanse pana la a sasea zecimala, isi sacrifica pana si timpul liber pentru ca sefu' sa fie reales.
Eu traiesc intr-o tara unde specializarea e ca mersul pe sarma: pentru echipa mica pe care o conduc, trebuie sa fac planificare de buget, calculat pana si la probabilitatea ca cineva sa se imbolnaveasca. Pe care apoi conducerea firmei mi-l aproba, dupa un examen de o ora-doua, in care raspund intrebarilor lor. Si, chiar si asa, la sfarsit sunt rugat sa-l revizuiesc, calculand si impactul inchiderii pentru reparatii, a autostrazii cele mai apropiate.
Sunt deci constient de calculele si strategiile implicate in aceasta "loterie".
Tocmai de aia, nu ma pot abtine sa nu fac comparatie intre guvern si echipa de fotbal. In ambele cazuri, nu mai putem vorbi de individualitati, constienti fiind ca valoarea echipelor este data de cea a TUTUROR jucatorilor. Si totusi, exista star-uri. De obicei, la fotbal aceste stele sunt atacantii, cei care marcheaza sau, in cel mai fericit caz, cei care le ofera primilor sansa sa inscrie. Pentru victorie insa sunt la fel de importanti aparatorii si portarul, cei ce recupereaza mingile si le trimit apoi atacantilor sa inscrie. Ei bine, nu stiu ce o recomanda pe udrea pentru ministerul pe care-l conduce, dar i s-a oferit sansa de a fi atacant, de a inscrie, adica de a semna, in numele guvernului, contracte regionale. Din pasele de la Vladescu sau Ialomitianu … si atunci nu pot sa nu ma intreb ce nevoie mai avem de restructurare administrativa, daca oricum pentru asfaltarea oricarui drum comunal semneaza, cu surle si fanfare, ministrul de resort? numai pentru că aşa vor televiziunile, mai precis patronii lor?
Greşelile se contabilizează şi probabil că Udrea se apropie de finalul carierei politice.
Utilizarea evenimentelor extra-politice în scop electoral are efecte inverse celor aşteptate. Oamenii se simt invadaţi şi reacţionează ca atare.
Daca nici acum madam cocos nu intzelege sa faca pasul inapoi si sa cedeze conducerea pedeleului la Bucuresti, inseamna ca sau e mana-n mana cu uslasii (sa zicem pentru o oarecare impunitate dupa controalele viitoare ale gestiunii sale ministeriale) sau e cretina de-a dreptul, ceea ce eu cred dupa cum s-a comportat la sponsorizarea cu Bute (daca facea si TACEA, totul era OK, caci tot se afla pana la urma – si se aprecia de destui – dar nu se reactziona asa la meci). Oricine ar candida la primarie din partea unui pedeleu condus de individa va fi umilit in ultimul hal la vot.
@1,
eu zic ca udrea are sanse mai mari decat cele doo sinistre! Daca i-ar fi picat si ei la loterie vreun minister al muncii sau al educatiei, n-avea sansele si bugetele de la turism si dezvoltare.
Hantzy
e, aci e baiu'! că în politică numai o excepţie poate fi ca la loterie. şi a te baza pe excepţii în politică e una dintre cele mai mari greşeli. în rest sînt calcule, strategii, interese.
http://www.youtube.com/watch?v=pNJoEl49Bdo&NR=1
@1
E la nivelul lor, ba cred că a fost ministru mai mult timp decât Mariana Câmpeanu. Dar asta e limita. Nu va ajunge mai sus, indiferent cât de feroce i-ar fi ambiţia.
Şi trebuie să renunţe la genul ăsta de publicitate cu evenimente şi pe banii statului, cu ANL, cu Bute, cu concerte, cu săli de sport de la buget. Se zice că PDL ar fi un partid de dreapta însă Elena Udrea nu are nicio treabă cu dreapta. Încă patronează nişte proiecte socialist-comuniste şi e foarte mândră de ele, ba le foloseşte cât poate ca să-şi facă imagine.
Dacă Elena Udrea şi-a făcut calcului că lumea o va aplauda că l-a adus pe Bute s-a înşelat.
spin doktoru
dar de ce să aibă şanse mai mici ca Ecaterina Andronescu sau Mariana Câmpeanu?
numai pentru că aşa vor televiziunile, mai precis patronii lor?
Ai, ai, aiiiii! S-au incins spiritele!
Bre, 1, afirmatia mea era nu doar serioasa, ci evidenta, chiar penibil de evidenta: daca toti din sala ar fi avut belete de la sinisterul dumneaei, crezi ca ar mai fi huiduit-o cineva?!
Pe de alta parte pune-ti si mata intrebarea urmatoare: este udrea vreo impatimita a galelor de box sau a concertelor de jazz? Este dumneaei o prezenta obisnuita la astfel de evenimente? Atunci ce cauta acolo?
Aseara a fost semifinala la WM femei. Au jucat germania si Japonia: 0-1. Cu siguranta prin vreo loja era si ministrul german de resort sau macar vreun sef de departament. Dar stii de ce nu i-a huiduit nimeni, nici chiar cei care ar fi avut motive sa o faca?
Elena Udrea nu ar nicio şansă ca om politic. Din păcate, ea nu înţelege asta. Crede că ambiţia e suficientă la nesfârşit. A avut o ascensiune rapidă dar aici se termină totul pentru ea. Asta e treapta cea mai de sus.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9336263-dani…
că e o cocotă puteam să găsesc şi pe blogul lui Ciuvică sau Roşca Stănescu
o zi excelentă
@1
blogul elenei udrea este aici: http://www.elenaudrea.ro/blog
pentru sugestii, reclamații, periuțe pe umăr și alte complimente, vi-l recomand. puteți să mă și turnați pentru afirmația cu cocota. o zi minunată!
para
da, sigur! la ce obsesie ai făcut cu mine, n-ai vrea să fii impresarul meu? plătesc bine. tot ce trebuie să faci este să-i lingi în fund pe șefii de cămine culturale. te bagi?
revizuieşte-ţi limbajul, stimabie
dacă nu eşti în stare să faci diferenţa dintre tine şi argumentele/vorbele tale, du-te şi te culcă
Într-o ţară normală, vedetă ar fi fost nedormitul.
Se repetă de prea multe ori.
Îmi vine să zic că sunt pă mînă, Voiculescu cu Udrea. În mod normal, într-o ţară normală, altele ar fi fost vedetele, nu o ministresă, oricît de competentă şi tunată ar fi ea. Pentru că Antenele nu fac decît să-i facă reclamă, chiar dacă negativă. La noi, la poporul român exagerat de bîrfitor, asta negativă prinde sigur. Oamenii ştiu cine e personajul blond, ajunge un turn final executat în mare stil telenovelistic şi broscuţa cea urîtă devine Albă-ca-Zăpada.
era o comparaţie, deşteptule! dacă nu eşti capabil să iei ad-literam ce spun alţii, abţine-te. la ora asta n-am chef de interpretările tale tendențioase.
păi, atunci şi românii care se duc la spectacole de jazz sunt în general maţe-fripte, mai cu ştaif, ce-i drept, da' tot maţe-fripte, dacă rumegă aceeaşi ură şi intoleranţă care le-o oferă ciutaku şi badea
n-am ştiut că e suficient să treci prin faţa unei scene ca să fii cocotă…
eu nu m-am uitat la meci, iar udrea are experienţă pă zona de spectacole. acum cîţiva ani s-a dus la festivalul de la gărîna şi s-a plimbat ca o cocotă prin faţa scenei, în timpul spectacolului. campania anti-udrea de acum a fost dusă de tot trustul lui voiculescu, nu numai de antena 3. evenimentul a avut altă vizibilitate, comparativ cu talsk-show-urile interminabile despre chibrit de la antena 3. pentru că udrea, orice ar face, are şi va avea multă vreme o imagine proastă. pentru că publicul prezent acolo a fost, în mare parte, bucureştean, foarte virulent împotriva pdl-ului, a lui băsescu, a lui udrea. pentru că românii care se duc la spectacole de box, k1 şi altele, sînt în general nişte maţe-fripte. pentru că udrea nu e sarah palin.
hantzy
asta-i glumă de Mircea Badea
mai încearcă
De ce a fost huiduita udrea?!
Pentru ca nu toti au primit bilete de la ea!
percepţii privind meciul cu Bute
a înţeles cineva de ce a fost huiduită Elena Udrea la meci?
pentru că televiziunile de "ştiri" au o influenţă minoră asupra opiniei publice?
auziti, mi se pare mie sau chiar a fost lesin indirect, de data asta cu Mendy in rol principal? 😀
@nedormitule,
Doar putina retorica virtuala =))
out of topics:
Azi uitandu-ma la dl Gioana prezent in emisiunea lui Stelian Tanase am avut revelatia sensului laudelor primite de la Ambasadorul SUA . Am inteles ca a vrut sa-l rada in fata celorlalti pe care mai an dlui ai vizita pe blat.
Daca ar fi agent, atunci s-ar putea spune amuzat : hopaaa, uite un agent dublu. 🙂
nu mai încercaţi să vorbiţi direct cu domnul funeriu, că nu-i aici.
o să-i transmit eu ce aveţi să-i comunicaţi, împreună cu o tăviţă de fursecuri şi o sticlă de santal de la protocol.
Funeriu a prefraudat Bac2011 pentru ca a precopiat din lucrarea lui Vanghelie.
Dle Funeriu,
Ia-le conservelor NKVDsite de la A3 toti banii!
Lasa-i in fundul gol. 🙂
Asa s-ar intampla in oricare din tarile din care ai venit sa-ti ajuti tara.
Inca odata pentru mine esti un adevarat Samurai.
PS: http://stiri.rol.ro/video-funeriu-acuza-presa-de-…
ok, am gresit presupunand prea mult!
Fii si tu dragut si nu spune mai departe … ma dau eu oricum de gol!
cine a zis că sînt suspicios cu opoziţia? pentru mine e o carte deschisă. 😛
Eu am senzatia ca, deocamdata cel putin, s-a facut radiografia. Chiar DF nu pomeneste decat de o oglinda a societatii … inca nimic despre bisturiu.
Exact, discutia trebuie sa porneasca de la scopuri. De aceea spuneam ca nu e interesant procentul de promovabilitate decat pentru oficializarea diagnosticului. Deocamdata le-am tras un semnal de alarma
Dar daca in urmatorii cinci ani, vom avea macar 2-3 universitati in Top500, si daca vor exista ateliere pe langa fabrici sau cooperative, eventual sustinute financiar si de minister, unde cei mai limitati si mai putin dotati ci iq-ul ar putea sa invete sa bata cuie, sunt de acord ca suspiciunile mele sunt neintemeiate. Asta e defectul meu: sunt la fel de suspicios cu puterea, pre cat esti tu cu opozitia. 😉
@hantzy
acuma să-l suspectăm pe funeriu că e aşa şi pe dincolo, mi se pare prea mult. nu consider bac-ul de anul ăsta o armă împotriva sistemului universitar – deşi o armă ascuţită ca un bisturiu. adică a elimina nişte formaţii tumorale, pe absolvenţii mediocri de liceu nu e o armă, ci un procedeu de însănătoşire.
da, pe lîngă eliminarea formaţiilor tumorale, pacientul are nevoie de chimioterapie, de un anumit regim alimentar, de medicamente costisitoare, de cîte şi mai cîte. dar toate acestea trebuie făcute.
adică discuţia, înainte de a suspecta una sau alta, ar trebui să pornească de la scopul învăţămîntului, iar scopul lui este accela de a pregăti resursele umane necesare economiei peste 1, 5, 12 sau 30 de ani. iar asta, cu un buget "rezonabil"
în ce măsură reuşeşte învăţămîntul să-şi îndeplinească acest scop? ei, de-aici putem analiza fiecare măsură, ce s-a făcut şi ce nu, şi dacă aceste măsuri sînt sau vor fi eficiente pe termen scurt sau lung. apoi vorbim de costul educaţiei şi utilitatea investiţiei.
da, mey poweraxxxxel, DF este magistral: arata ca si mogulii sunt buni la ceva; creand noi obiective politicienilor. Sau, ma rog, doar oedeleilor, daca asa vrei tu!
(…)PDL are o gramada de puncte de atins, nesperat de usor nascute, doar din cretinatatea mogulilor care pierd simtul si limitele realitatii(…)
nedormitul,
ca DF a aratat cronicizarea sistemului nu este un lucru rau! daca asa s-a inteles, rectific. Problema pe care am dorit a o nuanta e ca s-a facut prea putin pentru a evita un astfel de deznodamant, al carui vinovati par a fi exclusiv absolventii. Nu zic ca n-ar fi loaze sau lepre printre ei, dar refuz sa cred ca si cel mai tampit n-ar fi putut scoate macar la o materie nota 5. Ori abunda rezultatele de 1 si 2. Astia cum au ajuns sa dea bacul?! Au fost lasati sa creada ca e o formalitate, alta explicatie nu gasesc!
DF mi-a fost simpatic si l-am sustinut pentru ministeriat inca din 2008. Tocmai pentru ca parea a fi singurul care nu-si face "temele pe genunchi". Insa suspectez si la dumnealui o strategie de imagine, care-mi displace. daca s-ar limita doar la sustinerea proiectelor sale, ar fi totul ok. insa am tot mai pregnant senzatia ca doreste sa-si cotonogeasca adversarii politici. Chiar modul in care dumneata interpretezi lupta domniei sale, cu parlamentul neomogen, si mai ales cu parlamentarii in "incompatibilitate", sau imaginea rectorului gras, calarind aistentii costelivi, imi intareste aceasta suspiciune. Dpmdv, atat vreme cat dubla calitate a fost obtinuta prin proceduri distincte, separate, nu vad nici un conflict de interese: rectorii nu vor putea fi niciodata majoritari. O limitare a accesului lor in comisiile parlamentare de specialitate ar fi fost suficienta.
Iar bac-ul, daca a fost pervertit in trecut ca o trambulina pentru inv. universitar, nu trebuie acum folosit ca o arma impotriva acestuia. Intr-un sistem lucrativ, universitarii isi vor fura singuri caciula, niciuna din facultatile romanesti nefiind in Top500. Eu nu ma bazez pe un sistem coercitiv, ce obtine rezultate prin inghesuirea traficului pe o unica banda, considerata unilateral optima.
bac-ul trebuie sa faca diferenta tocmai intre cei care nu urmeaza un invatamant superior. Iar pentru picati, statul ar trebui sa ofere oportunitati. Ce s-a facut sau se face in acest sens?
Funeriu este magistral…
Greselile presei USL-iste de aduna …
Dupa vestita repartitie a primarului Traian Basescu catre Elena Basescu (descoperita ulterior ca si coincidenta de nume) reclamata de Oana Stancu pe vremea cand se lansa la Antena 3, a urmat renumitul telefon regizat in direct al unei persoane care nu era cine se sustinea ca este in emisiunea Oanei Stancu si a lui Ursu, iar acum dovada mincinoasa si falsa de care usor usor A3 se delimiteaza prezentand-o ca fiind a unui telespectator …
Petru urmatoarea campanie, PDL are o gramada de puncte de atins, nesperat de usor nascute, doar din cretinatatea mogulilor care pierd simtul si limitele realitatii atunci cand lipsa reactiilor PDL ii fac sa creada ca isi pot permite orice.
Cît timp omul spune ceea ce a reuşit să facă, nici mai mult nici mai puţin, eu nici n-aş socoti lucrul acesta laudă. E scoatere a luminii de sub obroc. Şi, oricum, e doar un început de normalizare a concurenţei în educaţie.
Să nu te lauzi nu apare printre cele zece.
PS: in legatura cu "greseala" PDL de a nu il sustine "zgomotos" pe Funeriu, poate fi o greseala dupa cum poate fi si o decizie inspirata … Daca PDL isi "lipea frunza" prea intempestiv pe Funeriu, risca sa intarate mogulii pana la nebunie cu criticile, astfel incat sa iasa un rahat din BAC-ul de anul acesta (vezi cazul Bute). Electoral, mai eficient pare sa devina pentru imbunatatirea imaginii jucatorilor politici renuntarea la asumarea insistenta a paternitatii anumitor masuri sau realizari. Lumea este satula de auto-lauda. Este mai eficient ca realizarile sa fie inaugurate "in liniste", urmand ca acestea sa fie subtil rememorate in perioada alegerilor (veti vedea cazul Oprescu)…
hantzy
ceea ce a făcut ministrul educaţiei nu a fost doar să arate că lucrurile stau prost. în primul rînd, a scos legea educaţiei şi se luptă în continuare cu sistemul. în parlament există nişte rectori în situaţie de incompatibilitate deja.
în ce priveşte acest bacalaureat, el va avea un efect direct asupra fabricilor de diplome, inclusiv cele de stat. cei care conduc universităţile duc o viaţă de nababi. nu spune nimeni că un profesor universitar trebuie să trăiască prost, dar să ai venituri de 3-4 ori mai mari decît un profesor plin dar fără funcţii e prea mult.
Nu numai noi ar trebui sa ne uitam atent la sondaj. Ci si cei doi lideri ai USL, Ponta si Antonescu … Este interesant procentul raspunsurilor alegatorilor USL care nu sunt in "asentimentul" declaratiilor lor oficiale …
Ardealul si Banatul nu vor fi rosii cat ii haul! Iar clasa mijlocie se ridica de acolo!
Chiar si Delavrancea a remarcat asta, fara sondaje: in Moldova victoriile sunt colective, esecurile sunt individuale.
Parerea mea e ca, exclusiv, sistemul e defectuos. Daca erau motate camerele de la inceputul anului in toate salile de curs, iar profesorii ar fi fost cointeresati sa le repete elevilor ca vor functiona non-stop, inclusiv la bacalaureat, atunci promovabilitatea s-ar fi ameliorat cu macar 4-5%. Caci banuiesc ca asta vrem, noi ca societate, iar nu doar o filtrare drastica a puturosilor.
Din acest motiv, dincolo de ce crede cine si ce crede, sunt mai preocupat ce strategie vor adopta politicienii in viitor. Sper ca nu se vor multumi sa ne arate in fiecare an ca lucrurile stau prost. Caci asta, neoficial, deja stiam!
@mih
un mod politicos de triere a boilor useleisti de porcii peremisti de bozgorii udemeristi de caii de rasa pedelisti.
Eu nu am inteles ce/cum e cu intrebarile/raspunsurile cu "daca ar fi alegeri"
Ma ajuta cineva/
nu babele, racheţii lui vîntu.
"vîrstnicii, cei cu studii elementare, repondenţii din rural şi din moldova " Adică babele de pe dealurile moldovei?
Sondajul asta un aparat de maurat stupiditatea si nivelul de trogloditism al populatiunii precum si distributia lor pe zone geografice, de instructie, de varsta.Rezultatul este cel asteptat si previzibil.
Ma gandesc ca poate au unii dreptate cand au inclinatii secesioniste, nu-i asa?
mi se par relevante nişte concluzii:
-sondajul relevă faptul că războiul mediatic total împotriva lui Funeriu n-a avut efectul scontat.
-pdl-ul a calculat greşit nesprijinindu-l public pe ministru. putea chiar exploata favorabil situaţia.
-în această lumină, reforma în sitemul de învăţămînt are mulţi sorţi de izbîndă, descifrez în graficele sondajului un destul de bun sprijin popular în aceasytă direcţie.