Ask not what Albă ca Zăpada can do for you – ask what you can do for Albă ca Zăpada

Uite o idee (nu-mi aparţine): susţineţi-vă candidatul pentru Primăria Bucureştilor. Sau a Timişoarei, dacă sînteţi timişoreni. Sau a Constanţei, Iaşului sau Clujului. Nu glumesc deloc. Dacă UDMR poate candida fără să fie partid, de ce n-ar putea Madame Blogary, ca asociaţie, să susţină candidatura lui x sau y?

Gîndiţi-vă la un candidat valabil pentru Bucureşti, unul pe care-l vreţi, unul care vrea şi are şanse. Unul care să candideze ca independent sau din partea PDL.  E o bună ocazie să vedem cîtă deschidere există în Noul PDL, dacă partidul este de acord cu alegerile primare sau nu, dacă este sau nu o organizaţie permeabilă, dacă schimbările de acum cîteva zile sînt începutul deschiderii partidului sau sînt doar o frecţie la piciorul de lemn. Madame Blogary poate organiza întîlniri regulate ale celor interesaţi (săptămînal, bilunar etc) şi, cine ştie, poate găsim unul sau mai mulţi candidaţi. Să-i zicem Operaţiunea Albă ca Zăpada. Că o astfel de acţiune va avea loc în colaborare sau nu cu PDL-ul, asta e decizia PDL-ului. De ce n-ar fi Elena Udrea de acord ca pentru Primăria Bucureştiului candidatul să fie ales de membrii şi/sau simpatizanţii PDL?

Celor care cred că Băsescu sau Lăzăroiu sau Alina Mungiu sau Drăcică sau Lăcică au un partid curat şi uscat pe care, la momentul potrivit, îl scot din mînecă le spun că se înşală: nu au. Ei se uită la voi. Nu glumesc deloc. Un partid făcut de sus în jos, în laboratoarele de la Cotroceni, din Modrogan, Aviatorilor, Kiseleff, SAR, SRI, CIA sau Mossad nu are absolut nicio şansă. Şi toată lumea ştie asta. Am ajuns în momentul în care şmecheriile de marketing, găselniţele politice şi alte giumbuşlucuri de gen nu merg. Singurele şmecherii valide au rămas autenticitatea şi onestitatea, n-are rost să ne ascundem după cireş. Nu mai aşteptaţi de la Băsescu, că are el, ca întotdeauna, o soluţie. N-are. O ştiu din surse sigure. Toată lumea stă şi aşteaptă ca icoana lui Băsescu făcătorul de minuni să lăcrimeze. Ei bine, aşteaptă degeaba. Para mălăiaţă nu va pica. O să vi se lungească gîturile şi o să faceţi hernie de disc de la atîta aşteptat într-o poziţie nefirească.

Asta  e doar o idee, poate aveţi şi voi altele.

PS. Sistemul ne-a tras-o pă partea de celeritate. Un răspuns privind înfiinţarea Asociaţiei Blogary se amînă pînă în iulie, a decis judecătoria sectorului 3. Şi pînă asociaţia nu va exista legal, formal, sîntem cam legaţi de mîini şi de picioare pe partea financiară şi organizaţională dar Operaţiunea Albă ca Zăpada poate demara oricum.

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

86 de comentarii

  1. Uite – ca acum ma si enervez – cazul de la Baia Mare. E cat se poate de semnificativ! Din cate am citit despre candidatul PDL de acolo, tipul are vreo 37 de ani, un CV burdusit de studii, fost tehnocrat venit direct in PDL, experienta in administratie etc. Puteau sa ii faca o campanie vreme de un an, de cand stiau ca o sa fie organizate alegeri. In loc de asta, l-au anuntat cu trei saptamani inainte de alegeri, nu i-au facut aproape deloc campanie, si a avut si un contracandidat din partid. De ce? Pai pentru ca au stat pana in ultima clipa sa le pice in cioc Chereches, uber-traseistul lui peste.

    Cica au esuat. Dar daca ar fi "reusit"? Il alegeau pe Chereches, asta peste un an fugea la tabara cea mai tare in sondaje, bineinteles. Si ce faceam atunci? Vorbeam iarasi de contracte care sa taxeze migratia?

  2. Nedormitul,

    un partid e o organizatie privata constituita in virtutea dreptului la libera asociere (si, implicit, la disociere). Justitia nu are cum sa asimileze excluderea dintr-un partid unei sanctiuni. Faptul ca tipii cu care jucai pocher saptamanal nu mai vor sa joace cu tine nu e ceva care sa priveasca justitia, altfel stau lucrurile daca te-au usurat (sau i-ai usurat) de o suma de bani.

    Dincolo de asta, nu inteleg de ce trebuie sa intervina statul in aceasta chestiune, chiar daca ar putea s-o faca. Cine naiba i-a adus pe oamenii aia in partid? S-au bagat acolo cu forta, sau cum?

  3. atunci ar putea fi anulate în instanță și excluderile din partid, dacă e s-o luăm așa. parlamentarul a semnat cu mine un contract cînd l-am votat. el nu va mai putea respecta contractul. nici partidul care l-a susținut nu-și mai poate respecta contractul. de-mi-si-a! de-mi-si-a!

    sînt un tip foarte înțelegător. înțeleg că i-a plăcut viața dulce de senator și că încearcă să-și asigure un loc călduț, însă instituțiile statului nu-s tarlaua lu' ta-su nimănui. asta una. a doua, nici nu ştiu ce visează securiștii preşedinţie de c.j., cînd şi liberalii şi comuniștii au cîțiva oameni la coadă înaintea lor.

  4. "mă gîndesc că dacă nu există lege (şi nici nu va fi uşor să impună aşa ceva), ar mai exista o posibilitate – contractul pe bani. încalci regulamentul partidului, plăteşti. nu respecţi disciplina de partid în parlament, plăteşti."

    Prevederile de genul acesta ar fi anulate prompt in instanta, cu trimitere direct la Constitutie. Si e foarte bine sa fie asa.

  5. cu primăria clujului acum:

    nu prea cred în varianta marga. apostu munceşte bine şi e genul de primar care te pune să plăteşti (că vorbim de bani 😀 ) şi dacă nu respiri după stas. uneori, e drept, angajaţii primăriei cam fac exces de zel, însă partea bună e că nu am auzit să se poată negocia cu ei.

    în plus, în fiecare an apostu aduce cîte un proiect, iar pînă acum le-a cam dus la capăt, cu cîteva excepţii notabile. cîrtitori există, dar nu cred că s-a creat încă un curent suficient de puternic împotriva lui. culmea, cei care cîrtesc mai mult sînt nostalgicii lui boc.

    marga este promovat ici și colo, dar nici el nu şi-a creat un curent de simpatie suficient de puternic ca să îl propulseze ca virtual candidat. dacă usl îl propune pe marga, arată că, de fapt, şi ei stau foarte prost cu resursele umane.

  6. nu m-ar mira ca rădulescu să fie șantajabil. nu a fost genul de traseist clasic. să pleci de la un pnțcd deja mort – nici nu ştiu dacă a fost membru sau pur și simplu candidat la primărie din partea cdr. ar fi fost bună la timpul ei o lege împotriva traseismului așa cum este pentru primari. greşeala pdl-ului este că a făcut cadouri. a avut cîteva locuri eligibile puse deoparte şi le-a făcut cadou. unul din cei cadorisiţi este chiar rădulescu.

    mă gîndesc că dacă nu există lege (şi nici nu va fi uşor să impună aşa ceva), ar mai exista o posibilitate – contractul pe bani. încalci regulamentul partidului, plăteşti. nu respecţi disciplina de partid în parlament, plăteşti. lipseşti de la şedinţe, plăteşti. vii cu propuneri legislative fără acordul partidului, plăteşti. pleci din partid, plăteşti. nimic nu întăreşte caracterul mai mult ca banii.

  7. Şerban Rădulescu, Octavian Bot… traseişti pe care PDL i-a acceptat în 2008 şi cărora le-a dat colegii eligibile. Mă întreb, răspunde cineva politic pentru aceste eşecuri? Şi-mi răspund: etecuru, doar n-or fi fraeri. Nu, normal că nu răspunde nimeni.

  8. mă gîndeam la el aseară. să îl propun? ştiam că pdl-ul are ceva, deci nu ştiu în ce măsură ar fi fost ok. s-a plimbat în zona dreaptă (pnţ-cd), apoi pdl. dintre toţi candidaţii, era cel mai respectabil, poate singurul. cînd am votat pentru uninominal m-am bucurat că e în colegiul meu şi că nu trebuie să votez vreun – doamne iartă-mă, buda – (la cameră am preferat pambuccian în locul lui călian, să nu-mi cadă mîna).

    ei, bine, acum aflu că şi-a încălcat contractul cu mine, înhăitîndu-se cu curva politicii. păi, să nu mă apuce dracii?
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8645742-senat

  9. scrie Bleen: "unul pe care-l vreţi, unul care vrea şi are şanse".

    pînă acum, avem aşa: unul nu vrea, pe una n-o vrem, altul n-are şanse.

    ok, atunci staţi acasă şi va fi reales Oprescu.

    nu, mai bine, sîntem realişti şi alegem din ceea ce avem la dispoziţie? că noi vrem să fie frumos, cuminte şi devreme acasă, e bine. că nu avem aşa ceva acum, e clar. aşa că ar fi foarte bine să ne uităm cu atenţie la ce avem şi să comparăm şi cu ce au ceilalţi. deci?

    şi ar mai fi ceva. nu uitaţi că de atitudinea asta, de aşteptat Făt Frumos pe cal alb, profită întotdeauna ceilalţi. asta vreţi?

    şi-ncă ceva. haideţi să ne promovăm oamenii, din PDL sau independenţi. altfel, tot cerîndu-le mai mult decît sînt capabili să dea, tot strîmbînd din nas la fiecare nume, îi descurajăm şi pe cei care ar vrea în viitor. şi care, posibil, vor fi mult mai buni decît ce avem acum. pe termen mediu şi lung, ăsta se cheamă dezastru.

  10. scuze, a se citi: in sectorul 3 a fost intotdeauna cea mai scazuta prezenta la alegeri (de toate felurile).

  11. Despre Negoita nu cred ca (mai) poate face diferenta. In plus, desi l-am votat de 2 ori la sectorul 3 unde am crezut ca a facut niste lucruri(si probabil o sa-l votez din nou daca mai candideaza!), nu este un bun comunicator (cum deja s-a remarcat mai sus), nici nu mi se pare ca este foarte implicat sau ca ar avea de gand sa se implice pentru comunitate si/sau PDL(la sectorul 3 a fost intotdeauna cea mai scazuta prezenta). Oricum, daca asta inseamna ca a realizat ca si-a atins propriul nivel de incompetenta ca primar de sector, am toata stima!

    Nici Elena Udrea nu mi se pare o solutie pentru Bucuresti, chiar daca este ambitioasa si uneori chiar a facut treaba. Impresia mea este ca, in fond, n-are totusi consistenta si cu atat mai putin viziune.

  12. Ivan, Nedo s.c.l.

    De-abia acum am reusit sa mai "intru" pe blog. Din cate stiu, legea alegerilor locale permite cetatenilor UE sa aleaga sau sa fie alesi primari sau consilieri daca au resedinta sau domiciliul in RO (obtinerea resedintei in RO de cetatenii UE e o procedura relativ simpla si rapida). Daca ar fi american, nu cred ca ar putea candida (ar trebui fie sa-si ia cetatenie romana, fie sa-si stabileasca domiciliul in RO, chestiuni care sunt de durata -vreo 5 ani, daca nu ma insel); ma gandisem si eu la Giuliani 😆

  13. Doc

    eu cred că, pur şi simplu, nu a prea avut de unde alege. şi ştia asta. uitaţi-vă cum nu reuşim acum să dăm un nume pentru Bucureşti cu care să fim măcar noi, majoritar, de acord. dar să găseşti, atunci, un om pentru o ţară!

  14. Doc

    Un om politic de anvergură are şi succes, pe lîngă bune intenţii şi viziune. Atunci, cînd trebuia să decidă, să aleagă, trebuia să aleagă eficient, nu în confirmitate cu nu'ş ce.

  15. IZ

    şi pe mine m-a surprins prostia pe care o susţine: referendum cu zeci de mii de întrebări

    (dacă tot voia să pună întrebări, mai bine întreba de maidanezi, vorba lui Cristoiu. măcar ar fi mobilizat mai mulţi la vot)

  16. am ajuns la spartul tîrgului. Udrea. chiar nu văd pe altcineva. şi nu văd de ce ar trebui altcineva. vrea şi poate. e de linia întîi, e bătăioasă, e ambiţioasă. şi da, unele femei cochete ştiu să-şi administreze propria ogradă aşa cum ştiu să se îngrijească pe ele însele. personal, am mult mai mare încredere în genul acesta decît în genul şleampătă şi, chipurile, dedicată unei cauze care nu o mai lasă nici măcar să arate omeneşte.

    1. Eu nu mai am incredere in Udrea. Nu are nici un fel de viziune, nu e un bun comunicator. A nu se confunda rezistenta la tavaleala unor moderatori grobieni cu comunicarea. In realitate a fost complet incapabila sa explice ce strategie are la minister si ce proiecte are in sprijinul respectivei strategii. La primarie trebuie un general, nu un luptator de gherila. Si e vital sa fie om politic, mitul administratorului priceput e o tampenie, am avut numai de astia, cu exceptia lui Base. Si reziltatul e ca au convins dreapta sa stea acasa. Blaga si-a facut campanie cu proiecte, nu? Miza e politica, trebuie un om cu vocatie politica

  17. Bleen,

    "da, foarte inspirat coposu la ales candidaţii. a avut fler, nu glumă. ana blandiana, emil constantinescu…"

    Pune-l pe lista si pe Liiceanu. Si lui i s-a propus candidatura. Insa ironia ta nu e doar prea aspru, ci as zice nepotrivita cu totul. Pe astia i-a ales, pentru ca astia erau genul de om care ar fi fost alesi, din partea opozitiei, in anii '90. Tine cont ca imaginea asta a adoptat-o Constantinescu (cu chiu, cu vai), si din cauza asta a fost ales presedinte in 1996. A fost ales intelectualul, "care nu vrea sa fie presedinte" (sic!), Constantinescu. Abia dupa socul din 96-00, electoratul si-a dat seama ca nu asta e genul bun de presedinte; inainte de asta, ca alternativa la Iliescu, n-ar fi ales pe nimeni altcineva. Din nou, aduc un argument de autoritate aici, va cer sa ma credeti pe cuvant.

    Am un enorm respect pentru Corneliu Coposu. In chestiuni partinice era cat se poate de pragmatic, in chestiuni politice era cat se poate de principial. A dus de unul singur in spate, efectiv, intreaga opozitie din perioada respectiva: lui i se datoreaza si faptul ca n-au fost derapaje, si faptul ca n-au fost cedari. I-a ramas in mod absurd o imagine, construita de falsificatorii de istorie, de "taliban", de om cu care nu puteai discuta. E o minciuna, Iliescu si ai lui stiu foarte bine asta, desi prefera sa minta, pentru ca de fapt au avut de cealalta parte (inclusiv a mesei de dialog) un adversar redutabil si care, in final, i-a invins. Inclusiv admiratorii fac asta: il pun pe un piedestal de idealist, un om foarte vertical dar oarecum naiv si ineficace. Mi se pare o nedreptate uriasa. Repet, mostenirea lui e atat de mare, incat inca nu suntem in stare s-o vedem. Poate istoria o sa ii faca dreptate.

  18. Negoiţă stă în sectorul lui şi rumegă.

    Totul e ok, lumea e mulţumită, e bine, va fi reales. Atît.

    N-are nici o aspiraţie. E flasc.

  19. Negoiţă e un scopit faţă de Elena Udrea

    ţinînd cont de toate cele – notorietate, impact electoral/polarizarea pe care ar determina-o şi IQoaie – Elena Udrea e cea mai indicată

  20. Dacă e pe principiul cine vrea, are coaie şi ambiţii politice, păi atunci ajungem, vrem, nu vrem, la Elena Udrea.

    Eu personal m-aş feri de intelectuali cu ochii mari şi fruntea înaltă, mînaţi by their inner virginity, scrofuloşi şi cu intenţii bune. De fapt, m-aş feri de ei ca de dracu'.

  21. lucid

    Lasă-mă şi cu Negoiţă…

    Negoiţă e complet descalificat cu refuzurile lui de a candida la capitală.

    Uite, eu, unul (1) nu mă duc să-l votez acum. Să-şi vadă de ţarcul şi de horile lui dacă n-a candidat cînd trebuia.

    Acum e prea tîrziu. Pentru mine. Nu ştiu pentru alţii.

  22. Tot Basescu, saracul….A "ingropat" referendumul din Bucuresti ca sa salveze pedeleul de la un esec usturator. Din pacate a amanat doar dezastrul – pana in iunie 2012 la locale – caci a salvat-o si pe madam cocos. Dar mai stii, poate iese Negoitza pe bune la atac pana atunci.

  23. şi eu aşa ştiam: de Manolescu, nu de Blandiana

    dar se prea poate să fi fost şi ea "ofertată"

    (asta dovedeşte o dată în plus cît de lipsit de inspiraţie a fost, din păcate, Coposu)

  24. Batista kaghebistă nu se dezminte.

    Ion Iliescu: "Ce e aia? Întrebi tu poporul ce vrea, parlament bicameral sau unicameral?"

    (cf. Hotnews)

  25. Yeba,

    nu, sunt foarte sigur pe ceea ce spun. Presedintele PNTcd i-a propus Anei Blandiana candidatura, initial. In cautarea altei persoane au pornit doar pentru ca ea a refuzat categoric, inclusiv din motivul pe care il spui, nu considera ca se potriveste profilului de presedinte.

  26. @doc, Corneliu Coposu i-a cerut AB sa-i gaseasca un candidat, nu sa candideze ea insasi. Ar fi fost si absurd din partea unui om cu simt politic sa-i propuna unei poetese cu voce voalata, in 1992, sa se contreze cu Ilici.

    @Nea, eu stiu sigur ca Manolescu a refuzat, unul din argumente fiind ca n-ar mai dispune cit de cit de viata realmente privata (citat reformulat din AB).

    On topic, "domn strain": acum votul e, ma-ntelegi, universal & nationalismul lui Ceasca, clonat => risc de efecte adverse, la o adica mai bun Vanghele.

  27. G.S.

    ”ana blandiana a fost delegata de elita vremii (intelectualii, cunoasteti) sa caute omul.”

    Nu a fost tocmai asa 🙂 Elita vremii a fost un singur om: Corneliu Coposu. El i-a cerut Anei Blandiana sa candideze in 1992 la presedintie, dar dna Blandiana a refuzat. La solutia Emil Constantinescu s-a ajuns ulterior, dupa ce alte variante…

  28. @Bleen @Nedo,

    Cred ca @GS a dat o solutie buna pentru a incerca promovarea unor oameni de talent.

    Daca Blogary are posibilitatea de a organiza discutii cu indivizi care au dorinta si capacitatea de a face politica ,care sunt inreginmentati sau nu in formatiuni de dreapta

    cred ca ar putea deveni un mare succes. Inclusiv financiar. Eu de exemplu as fi de acord sa platesc intrarea la asemenea dezbateri si probabil ca am gasi multi amatori, visatori, oameni care nu si au pierdut speranta.

    Poate ar trebui sa incercati.

  29. Bun, inteleg ca pana acum negoita s-a dus la plaja si se da rugat, dar daca se desfiinteaza primariile de sector, nu sunt sanse sa-l vedem in lupta cu oprescu?

    OK, nu stiu cata viziune are, dar in 99 nici basescu nu parea un viitor pache protopopescu. Si acum oprescu se faleste cu rezultate care nu-i apartin.

    Altfel, uitam un lucru: la anul, cu o luna inainte de alegeri, va fi organizata finala EL. Din pacate, daca face o treaba cat de cat decenta, oprescu are primaria asigurata orice candidat ar veni impotriva lui.

  30. @All

    Rog studiati cu atentie postarea lui @cornelius.

    Are mare dreptate.

    Daca simtiti nevoie ca cineva sa gaseasca un catindat credibil apelati la specialisti.

    Firma de recrutare Antonel &Tontanel -afiliata marii adunaturi populare USL va asigura candidatul ideal in orice situatie si pentru toate gusturile . Apelati cu incredere.

  31. Asta mi se pare o gluma penibila. De unde si pana unde s-a ajuns ca cineva sa-si puna sperantele in Blogary sa-i gaseasca asta candidatul in care sa-si puna sperantele? Si, pana la urma, ce e aia "Asociatia Blogary"? Cu ce se ocupa, cu bloguri? Sunteti complet rupti de realitate, baieti.

    "Operatiunea Alba ca Zapada"… Ha ha ha… Apropo, de ce nu editati o foaie de umor?

  32. Amalia, bestial de genial de simplu: e destul să nu aibă buletin de România, pe metoda Carol I şi expaţi.

    1. Si eu cred ca strain e bine. As propune insa un tandem, roman/ strain, roman bun orator, in rol de mana dreapta, strain fost primar de oras mare european

  33. Sanse poate sa aiba prefectul actual: e tanar, nu da rau pe sticla cand vorbeste, conditzia ar fi sa duca la bun sfarsit proiectul cu care e asociat acum de bucuresteni – curatzirea orasului de maidanezi. Daca pedeleul il ajuta sa rezolve problema – ceva tip Basescu in 2001, chiar daca vor urla din nou asa-zisii iubitori de animale, in mentalul colectiv va fi asociat cu un om de actziune – care face ce spune rezolvand problemele – asa ca i se poate acorda incredere in administrarea orasului. Caci, repet, bucurestenii vor putea fi convinsi sa iasa la vot strict pentru administrarea capitalei, in nici un caz din motive ideologice (pomanagiii si activistii nu pot fi evitatzi, dar macar sa nu decida de-al d-astia primarul).

  34. Eu as cauta si "domn strain"; de ex. un fost bun primar de capitala/mare oras din Europa care a facut treaba foarte buna si acum se plictiseste la pensie 😆

    Ideea mi-a venit de la cum au procedat nemtii cu magistratii din fosta RDG: i-au dat pe toti afara si au facut apel la magistrati pensionari din RFG care sa preia pe termen limitat mandatele (am inteles ca au fost destul de multi pensionari care s-au simtit "challenged" si au acceptat).

  35. vericule, deci iei troleibuzul 147 din piața bleen, mergi trei stații pe bulevardul nedormitul, cobori, mai mergi 100 de metri și dai în colț cu aleea cojocariu. și mergi pînă unde se termină, într-o piațetă mică, cu statuia lui cucui. vezi că cucui e plin de șuți, ai grijă la buzunare.

  36. Ana Blandiana a fost delegata de elita vremii (intelectualii, cunoasteti) sa caute Omul. S-a dus la un prof. univ. si ala a refuzat. S-a dus la al doilea si a refuzat si ala. Si s-a tot dus pina a dat peste Emil Constantinescu.

    Nu ajunge sa fii bine intentionat. Si nu cred ca trebuie sa cautati voi, inchipuindu-va ca ati fi o alta elita, un candidat. Asta ar trebui sa apara si sa se impuna singur, prin propria prestatie, la intrunirile publice (nu pe internet, ca aici toti sintem destepti, spontani si nemaipomenit de spirituali in replici de doi bani) in care oamenii sa urce la tribuna si sa-si prezinte ideile. Indiferent cit de genial e cineva, daca nu e un mare comunicator nu are ce cauta in competitii electorale.

    Eu m-as duce sa ascult ce ar avea de zis Cosmin Alexandru sau Adrian Stanciu (URR) – oameni de succes in meseriile lor, cu experienta executiva – despre administrarea Bucurestiului daca s-ar organiza astfel de intruniri si daca ei ar fi dispusi sa se implice. Din pacate, nu exista nici un fel de traditie in organizarea unor astfel de mitinguri si, mai mult ca sigur, cei doi si-au pus irevocabil manusile de box in cui. Dar nu se termina lumea cu ei si traditiile se mai pot si crea daca nu au murit toti vizionarii.

    Ideea mea e ca ar trebui create conditiile ca noii lideri sa apara in mod natural prin confruntarea/dialogul direct cu publicul, nu cautat omul providential de un grupuscul de iluminati, pentru ca nu doar ei vor merge la vot. Nu stiu cine poate sa faca asta; e nevoie de bani, timp, relatii… Sa ramina in competitie cei care au ficatul bun si voturile participantilor. Apoi, cei 5-6-7 care s-au remarcat, pusi pe scene care sa atraga multa lume (universitati, sali de spectacole) si luati la intrebari serioase (nu "care e ultima carte pe care ati citit-o?", nu pusi sa recite din Eminescu si alte timpenii romanesti). Iar cel care obtine votul popular sa fie sprijinit in mass media de organizatiile care au creat cadrul competitiona

  37. Unul care să vrea ca peste 70 de ani să-i poate numele un bulevard, nu un dosar penal, peste cinci ani. Un vanitos cu mize mari.

  38. Eu sunt fericit: pare ca sunt unul dintre cei putini care de 6 ani nu mai asteapta nimic de la basescu … de unde nu-i, nici …

  39. Off topic, imi cer scuze:

    Catarama dixit:

    “PNL, prin masurile adoptate de-a lungul timpului nu a demonstrat ca este un partid de dreapta. E adevarat, au fost oameni de dreapta in partid, eu, Dinu Patriciu, iar acum renuntand la cota unica, chiar declara ca nu mai e un partid de dreapta”

  40. Pădure a mai fost primar. Gîndiţi-vă la cîteva nume. Ăia buni care să-i înlocuiască p-ăştia răi de-acum. Trebuie să existe, nu?

  41. Hai sa vin eu cu un nume… desi nu imi amintesc sa fi avut performante notabile… dar nici nu este un politician, produs romanesc:)… George Padure…

  42. nu ştiu unde găsim noi primarul cu credinţe doctrinare veritabile şi cum îl testăm. cred că în primul rînd trebuie să ştim de ce avem nevoie ca locuitori ai oraşului. deși, în linii mari, orașele au nevie cam de aceleași lucruri, fiecare are problemele lui specifice. și atunci trebuie să trasăm niște probleme principale care ne preocupă în legătură cu orașul în care trăim, pentru ca apoi să vedem ce soluţii propune "omul nostru". primarul este, totuşi, cel care înaintează consiliului proiectul de buget şi tot el trebuie să pună în aplicare hcl-urile.

    apropo, consiliul local (general, în cazul bucureştiului) este cel puţin la fel de important ca primarul. consilierii se aleg pe liste, de obicei, ascunși bine pe după fusta candidatului la primărie, iar asta este, după părerea mea, cea mai "murdară" și mai lipsită de transparență categorie de funcţionari a pdl-ului. dacă la primar mai treacă meargă, în cazul consilierilor chiar că este nevoie de nişte criterii clare şi rigide de selecție. deci, trebuie aleasă o echipă, nu numai un om.

  43. Realist vorbind, mandatele de pana acum ale lui Basescu si Videanu insumate ar da cam 3/4 de mandat care trebuie Bucurestiului: combinatzie de administratzie urbana, autoritarism moderat si management "financiar" adecvat. Din pacate nu vad inca pe cineva care sa fie – macar partzial – Basescu si Videanu simultan in acelasi personaj. Negoitza e bun administrator dar NU VREA, Udriste de la metrou e un bun tehnician dar nu trece sticla, ramane Ontzanu, dar e prea uzat de mandatele anterioare. Asa ca ma mai gandesc, poate imi vine vreo idee.

  44. Ar fi grozav daca v-ati lua in serios. E un test cat se poate de simplu: gasiti un candidat pe care sa-l sprijinim cu totii? Eu as merge pe cineva fara notorietate exceptionala, un "outsider" cu reputatie buna in cercul lui profesional si dovedit bun manager. Zic niste nume maine, inca ma gandesc.

  45. @Flavia

    De ce vrei sa ti nenorocesti fata?

    O si vad intre gentelmenii din consiliul general al capitalei. De cite ori m am ratacit pe la o asemenea sedinta am am avut gestul reflex de a mi pazi buzunarele.

  46. Bine. Daca nu o doriti pe Udrea am sa o propun pe fiica mea. Inginer IT, facultate in Germania, 3 limbi straine,job-uri la firme de top, certe abilitati de comunicare.Dar cine are timp de oameni de genul asta?

  47. Eu ma gindesc la un intelectual cu o cultura generala solida dar cu formatie inginereasca. Adica nu un literat, de acord, dar sa fi citit carti.Si sa se priceapa la calcule si cifre. Cit priveste orientarea spre cultura, vezi ce a facut lucrul asta din Sibiu. Plesu nu se baga, din pacate nici Patapievici (care e, nu? fizician inainte de orice, asa ca e un exemplu bun in ce spuneam mai sus).

  48. Sunt unul din cei ce viseaza la ACZ. Acum sau in viitor. Sunt insa constient ca mediocratia care domina viata in Romania va omori orice organizatie de genul asta.

    Nu trebue sa cerem mai mult. Nu ni se cuvin decit cei de talia lui Ponta, Nastase,Pasat, Antonescu etc.80 % din parlamentarii actuuali ai PDL seamana mai mult cu PSD ul decit cu ce visam noi.. Exista si citeva exceptii e adevarat dar reprezinta o picatura intr un pahar cu apa.

    Inainte de a discuta despre activism politic , daca Blogary are aceasta posibilitate , haideti sa discutam cum va reusi PDL ul sa si struneasca parlamentarii pentru a continua ce a inceput.

    Haideti sa discutam cu Dna Anastase sau cu Sever Voinescu cita autoritate mai au asupra propriilor parlamentari, cum de este posibil sa treaca legi care pot arunca in aer coalitia etc etc.

    Daca respectivii ne pot convinge ca in afara de politicianism incep sa gindeasca si sa lucreze profesional atunci merita sa ne zbatem,daca nu vor pierde indiferent ce facem noi.

    Cit despre candidatul pentru Bucuresti oricit de urit suna-cred ca singurul care are sanse reale impotriva lui Oprescu (cel putin astazi) este Ontanu.In definitiv cui pe cui se scoate.

  49. @bleen: e simplu

    primăria generală: traian băsescu. primăria sectorului 2 – traian băsescu. primăria sectorului 3 – traian băsescu. primăria sectorului 4 – traian băsescu. primăria sectorului 1 – traian băsescu. primăria sectorului 5 – traian băsescu. primăria sectorului 6 – traian băsescu.

  50. nu cred că trebuie să vă detaşaţi de un candidat pdl, dacă pdl oferă un candidat onorabil, credibil, implicat.

    ba, chiar aş merge mai departe cu o sugestie – să nu mă înjuraţi – dacă în oraşul vostru există un candidat pnl sau udmr pe care l-aţi susţine în detrimentul candidatului pdl și nu găsiți un candidat acz, de ce nu?

  51. Nici eu n-am pe nimeni în cap, dar mă gîndesc…

    Cineva care să vrea să se implice, să ţină la Bucureşti, cineva care s-a mai implicat pînă acum în viaţa comunităţii, care a avut vreo tangenţă, într-un fel sau altul, cu binele comun… Să aibă viziune şi coaie. Şi, dacă se poate, să nu fie intelectual. De fapt, e obligatoriu să nu fie (sau măcar să nu se considere) intelectual.

    Şi poate să fie prietenos cu ce vrea şi cu cine vrea în particular, dar nu pe banii mei. Dacă vrea să fie prietenos cu cultura, de exemplu, să se ducă la teatru, muzeu sau să citească, dar să nu îi vină ideea să mă oblige pe mine să plătesc taxe pentru asta.

  52. poate bagati in statutul Aliantei voastre si existenta unui sistem de afiliere a altor bloguri. o retea de bloguri a aliantei ar fi mult mai puternica.

  53. Pai nu, Elena Udrea n-are nevoie Madam Blogary ea are PDL-ul. Cred ca ideea era sa gasim un nume care sa se detaseze de ceilalti (care vor fi politicieni) prin citeva chestii simple. De exemplu, sa fi studiat administratie intr-o universitate europeana, sa provina dintr-o familie educata, sa aiba viziune. Eu personal astept sa apara cineva are sa-mi transforme orasul (Bucuresti) intr-un oras prietenos cu pietonii si biciclistii si aspru cu masinile; prietenos cu spatiile verzi si aspru cu betoanele; prietenos cu calitatea vietii si cultura si necrutator cu mitocanii si alte forme de poluare; cineva care sa-i invete pe bucuresteni ce importante sunt monumentele (atitea cite sunt) si ce daunatoare sunt aglomeratiile de etaje si automobile. Pentru asta trebuie cineva educat, instruit si cu viziune. Si imun la bani. Dar eu nu am o astfel de persoana in minte. Si inca ceva: feriti-va de cei care se autopropun.

  54. Elena Udrea. Sta bine pe picioare. A rezistat cu brio la toate atacurile. Faza din comisia parlamentara ramane cred, antologica. Si ne place sau nu, este cel mai eficient ministru. Usor cu apostrofarile….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *